Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Jika seseorang itu berjalan beriringan dengan kita,ini bermakna, dia merupakan sahabat yang sebenar.Jika seseorang itu berjalan di hadapan kita, ini bermakna dia mementingkan diri sendiri, manakala di belakang kita, ini bermakna orang itu lebih pentingkan kita daripadanya".

-- Mutiara Kata

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Yang Masuk Ke Sini
budakbesar: 6 hari yang lalu
azemi: 10 hari yang lalu
Firdaus15: 16 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 20 hari yang lalu
secureofficemovers: 20 hari yang lalu
Naqiu: 26 hari yang lalu
nawfaa79: 27 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 30 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: betul ke?


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» betul ke?

Please Mendaftar To Post


Oleh betul ke?

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-08-07 11:36


dah lama tak posting..em tapi betul ke..cinta sejati itu ialah ketika si dia menyayangi org lain..kita sambil tersenyum berkata..yeah..aku turut bahagia untukmu..
and memberi kemaafan kepada orang yang melukakan hati kita memang lah payah..tapi hanya dengan kemaafan saja lah kita dapat mengubati hati kita yang terluka....betul ke macam tu??? :roll:



Bookmark and Share

  


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 30-08-07 11:51


entahlah..saya pun tak tahu...:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-08-07 11:59


ada ke org yang baik sangat macam itu..redha dan boleh bagi kemaafan..secara jujurnya..rasa macam tak derk saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-08-07 13:16


Hmmmm..susah2....
tengok macam tu saja ke.., ish2...
tak tau sangat lah pasal tajuk ni, minta org yang berpengalaman saja lah yang bagi pendapat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-08-07 13:43


bukan maksudnya seseorang kita sayang tu bersama org lain,tapi dia bersama semua org bahagia...maksudnya bersama kita juga bahagia,turut bahagia....sya tak pasti pula dah.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 30-08-07 14:10


pengalaman ana, biarlah dia bahagia bersama orang yang dia sayang. ana harap insan itu juga menyayanginya lebih dari ana supaya dia terus bahagia. semoga dia bahagia dan sihat bersama kesayangannya.

biarpun ana terus termangu mengapa dia pergi tanpa penjelasan. ana yakin, dia faham dan itu yang terbaik untuk kami.

kerana menyintai tak bermaksud memiliki. cukuplah insan yang kita sayangi itu bahagia. semoga dia dan insan itu bahagia, diberkati dan diredhai Allah.

syukran


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 30-08-07 14:19


cinta sejati itu macam mana ye nak diukur?apa indikator untuk mengatakan ianya adalah sebuah cinta sejati?????

Bookmark and Share

  


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 30-08-07 15:57


cinta sejati kat Allah saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 30-08-07 17:20


YUP...
cinta Agung cinta Illahi. Cinta Rasul.
Sebanayak mana cinta kita pada sesiapa tidak boleh mengatasi cinta agung ini.

waallahua'alam


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-08-07 18:40


salam
setuju dengan pendapat mujahidah_muslimah.for me,saya redha dan mendoakan kebahagian dia sebab saya tahu mungkin dia bukan yang terbaik untuk saya and saya bukan terbaik untuk dia.masa kami berkawan saya pernah cakap dengan dia,kalau dia jumpa mana-mana perempuan yang lebih baik daripada saya,saya redha dia pergi meninggalkan saya.luka masih ada,itu pasti ada tapi buat apa nak kenang2 apa yang berlaku.mungkin ada yang terbaik menanti kita.

Bookmark and Share

  


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-08-07 21:14


eheh..entah....tak betul agaknya

Bookmark and Share

  


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

intan_farisya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 573
Posting: 26
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 30-08-07 22:38


menarik juga tajuk ini..

terfikir tentang satu ayat seorang sahabat saya..
katanya ..cinta sejati (truly love) itu, bila kita menyanyangi seseorang itu, secara tulus dan ikhlas dalam hati kita tidak akan ada sedikit pun rasa curga terhadapnya..

sebagai contoh..kadangkala kita terfikir betul ke si dia sayang pada aku? rindu ke dia pada ku??

soalan-soalan seperti itu seharus tidak wujud dalam hati kita. ini kerana kita perlu yakin dengan ketulusan hati dan cinta yang kita beri serta kita peroleh darinya...

itu kata sahabat saya...

tapi pada saya cinta sejati hanya akan wujud bila cinta itu berlandas kan cinta ALLAH..mengharap redha dan kasih dari - NYA...

Bookmark and Share

  


  Member Information For intan_farisyaProfil   Hantar PM kepada intan_farisya   Pergi ke intan_farisya's Website   Quote dan BalasQuote

intan_farisya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 573
Posting: 26
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 30-08-07 22:39


biar hati terluka kerana orang yang kita sayang tak dapat kita miliki..tapi kita masih ada ALLAH disisi kita yang selamanya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For intan_farisyaProfil   Hantar PM kepada intan_farisya   Pergi ke intan_farisya's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-08-07 23:06


!!! QUOTE !!!

em tapi betul ke..cinta sejati itu ialah ketika si dia menyayangi org lain..kita sambil tersenyum berkata..yeah..aku turut bahagia untukmu..
and memberi kemaafan kepada orang yang melukakan hati kita


.. mak ai.. aku rasa macam filem Hindustan pula.. tapi ada org macam tu.. itu aku pasti.. tapi tak ramai yang sanggup berkorban demi kebahagiaan org lain.. yang aku tau.. akan dibomohkan ada lah.. ekekeke..


-----------------
" we support anti zionist movement "


Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 30-08-07 23:28


erm... ye.. memang pun. sebab jika kita sayangkan seseorang.. kita sentiasa ingin melihat orang yang kita sayang tu bahagia...

Bookmark and Share

  


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 31-08-07 08:21


cinta tidak pernah meminta. malah sentiasa memberi. cinta membawa penderitaan tetapi tidak pernah berdendam. tidak pernah membalas dendam. di mana ada cinta, di situ ada kehidupan manakala kebencian membawa kepada kemusnahan.

anggap saja kedatangan si dia dalam hidup kita sebagai ujian dan begitu juga kehadiran kepada terhadap dia.

insya Allah, hati akan tenang dan mudah memaafkan. Kuatkan dan ingat qada' dan qadar Allah..

waallahua'alam


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 02-09-07 15:57


ye... ada... tapi 1 saja saya tambah.. saya akan selitkan doa sekali untuk orang yang saya sayangi

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-09-07 16:35


nak lagi tau bab cinta,bacalah novel 'ayat2 cinta' ke,''ketika cinta bertasbih' ke,....cinta ini memang abstrak....tak sempurna jika ada yang menolak cinta kerana cinta adalah sejati dan abadi......dalam sekeras-keras panglima kalah juga dengan cinta

Bookmark and Share

  


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121796 saat. Lajunya....