Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada sahabat yang setia melainkan kepentingan yang berpanjangan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: lizawati2302
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43141

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 39
Ahli: 0
Jumlah: 39




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 5 hari yang lalu
Kang: 5 hari yang lalu
sahabat_sejati: 11 hari yang lalu
sadiqah: 15 hari yang lalu
eme86: 19 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 23 hari yang lalu
nice_pesan: 26 hari yang lalu
umy_1510: 31 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: impian majlis perkahwinan...


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» impian majlis perkahwinan...

Please Mendaftar To Post


Oleh impian majlis perkahwinan...

gadis_islam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.09.2005
Ahli No: 19389
Posting: 28

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 20:49


assalamualaikum...ana nak tanya pendapat sahabat2 semua...impian majlis perkahwinan yang diidam2kan? :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For gadis_islamProfil   Hantar PM kepada gadis_islam   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 27-08-07 20:54


Assalamualaikum wwt...

InsyaALLAH...majlis itu biarlah meriah,sederhana tapi sempurna... :-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

anaksolehah07
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2006
Ahli No: 23171
Posting: 85
Dari: bumi Allah..

uk  


posticon Posting pada: 27-08-07 20:56


majlis yang ada pengantin lelaki yang soleh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anaksolehah07Profil   Hantar PM kepada anaksolehah07   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 27-08-07 21:16


Pada 27-08-07 20:56 , anaksolehah07 posting:

!!! QUOTE !!!

majlis yang ada pengantin lelaki yang soleh..


setuju 100%!! :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 21:27


majlis yang pasangan ana lelaki yang soleh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-08-07 21:34


Assalamualaikum..
Entahlah...sukar nak kata..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 23:23


simple but nice, organized, and lots of barakah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-08-07 10:53


majlis nanti biarlah sederhana, meriah dan berjalan lancar seperti yang dirancang..InsyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 11:14


majlis perkahwinan....
inginkan sesuatu yang simple tapi penuh denga barakah....
tak payah grand2..tak payah mewah2...cukup serba sederhana...
dan yang paling penting....disamping suami yang soleh...insyaAllah...
ameen Ya Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 11:29


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

assakinah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12662
Posting: 53
Dari: universiti malaya kl

Perak  


posticon Posting pada: 28-08-07 12:59


nikah pada hari jumaat.. majlis pada bulan syawal.. emm..
bersama suami yang soleh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For assakinahProfil   Hantar PM kepada assakinah   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 28-08-07 14:33


nak pemain manchester united ada bersama...kalau ada rezeki,nak buat di old trafford..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 14:37


Pada 27-08-07 21:16 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-08-07 20:56 , anaksolehah07 posting:

!!! QUOTE !!!

majlis yang ada pengantin lelaki yang soleh..


setuju 100%!! :-D


lagi setuju 100%!! :-)


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-08-07 15:02


MAJLIS YANG SIMPLE DENGAN TIDAK MEMBEBANKAN MANA-MANA PIHAK DAN MENGIKUT SUNNAH NABI

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

dekya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.05.2007
Ahli No: 29877
Posting: 122
Dari: putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 15:49


serba sederhana..........tetapi meriah.....dan berunsurkan tradisional...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dekyaProfil   Hantar PM kepada dekya   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-08-07 07:19


sederhana tapi meriah..saya impikan majlis perkahwinan dalam taman,dihiasi dengan bunga2 ros yang cantik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 29-08-07 08:25


Pada 28-08-07 10:53 , ct_sumayyah posting:

!!! QUOTE !!!

majlis nanti biarlah sederhana, meriah dan berjalan lancar seperti yang dirancang..InsyaAllah..



ye ke ni...
eh, bila ek nak kawin??
jemput tau.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 09:35


sederhana pun dah ok....yang penting akad nikah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 09:41


assalamualaikum..

majlis yang sederhana.....suasana yang tenang.....yang penting bakal suami yang soleh dan membimbing..insyAllah...amennnn.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-08-07 09:45


majlis yang dihadiri oleh orang-orang yang soleh serta mendoakan pasangan yang berkahwin

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 12:02


Assalamualaikum..

Majlis yang sederhana..Yang penting akad nikah biar sempurna..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 12:34


tak kisah macam mana pun.. janji pakai baju pengantin warna merah :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 12:49


majlis yang sempurna,tak grand sangat...
janji ada abah,omi,sedara mara,keluarga mertua,and yang paling penting ada pengantin lelaki disisi...hehe
nak pakai baju warna gold and silver...hehe;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-08-07 14:23


ana nak pakai baju celoreng askar dengan senapang tersisip di belakang

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 29-08-07 14:26


Pada 29-08-07 14:23 , pejuang_terakhir posting:

!!! QUOTE !!!

ana nak pakai baju celoreng askar dengan senapang tersisip di belakang


kalau askar bolehlah...hehe..istri kena pakai baju celoreng askar juga ke? :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 16:26


nak yang mewah dengan nyanyian muzik alquran, lagu2 selawat & syair2 doa kebahagiaan.

tetamu yang pemurah dengan hadiah doa2 agar pengantin berbahagia dunia akhirat

kerlipan2 cahaya emas dan perak kegembiraan wajah2 anak anak yatim & miskin yang hadir untuk meraikan majlis bersama.

nak sangat-sangat, doa banyak-banyak, & alhamdulillah segalanya dah pun tercapai. ALHAMDULILLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-08-07 15:58


Pada 29-08-07 08:25 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-08-07 10:53 , ct_sumayyah posting:

!!! QUOTE !!!

majlis nanti biarlah sederhana, meriah dan berjalan lancar seperti yang dirancang..InsyaAllah..



ye ke ni...
eh, bila ek nak kawin??
jemput tau.. :-D



betul lah..
insyaAllah kalau tak 2009, 2010 agaknya..doakan ye..
Confirm mesti jemput punya..jadi tukang basuh periuk ye..hheehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 31-08-07 09:35


sederhana tapi meraih. nikah malan jumaat. jamuan hari jummat lepas isya'.

hehe,, entah bila agaknya :-P


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-08-07 11:19


sederhana, tiada majlis bersanding.. :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8
[ Telah diedit oleh: sakinahazzahra pada 31-08-07 11:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-08-07 14:30


5 syarat sah nikah,
di masjid yang indah,
sanak saudara hadir,
rakan taulan, sahabat handai hadir,
malaikat hadir,
diredhai Allah,
dicatit sebagai amalan berpahala, bukan amalan berdosa
dijauhi dari syaitan dan bisikan-bisikan syaitan dalam hati
dijauhi dari fitnah dan umpatan
tidak membazir
jamuan makan di perkarangan masjid
semua yang hadir ceria

=) indahnyeeeeeeeee

Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-08-07 16:35


impian ye? "_? erm...
1) habis awal... huhu! :P mula 9pg habis pukul 2ptg...
2) pakain smart tapi ringkas... :D
3) dihadiri oleh orang-orang terdekat saja... dalam 500org ok lah :)
4) mas kawin murah bawah RM10 :D
5) wang hantaran murah bawah RM1000 :P
6) khemah dibahagikan kepada 2... sebelah muslim, dan sebelah lagi muslimat...
7) tiada persandingan :D

erm itu lah impian ana :D InsyaAllah, amiin :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-08-07 22:58


.. impian majlis perkahwinan aku agar semuanya berjalan lancar dan semua urusan semasa majlis perkahwinan dipermudahkan oleh ALLAH.. AMIN.. mudah-mudahan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 31-08-07 23:42


aiwah.. topik bab walimah... :roll:

impian..
moga dapat zauj yang dapat jadi imam pada ana..
moga sefikrah dengan ana..dengan usrati..

dream.. tema hijau... ungu...hehe..
doakan ana moga ketemu dengan insan yang.....:lol:

insyaallah.. semua idamkan walimah yang penuh dengan
barakahNya.. dan yang penting.. simple.. :lol: :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 31-08-07 23:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-09-07 03:52


Tak kisah macam mana pun, asalkan lancar dan sempurna....
Biar ringkas asalkan penuh bermakna,
Biar org nak kata apa pun, asalkan kita berpuas hati,
Yang penting BAHAGIA...... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-09-07 09:42


ye betul-betul huhu! :P :D
simple as simple_shida :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-09-07 10:41


pakai jubah hitam...majlis serba sederhana dan ikut sunnah..siapakah bakal suami soleh itu.... :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8
[ Telah diedit oleh: sakinahazzahra pada 01-09-07 10:42 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-09-07 10:44


salam'alaik..
tema ijau..jubah ijau..lafaz akad nikah yang sempurna..
penuh berkat..simple..
no make up!!
dat's all..
wassalam

[ Telah diedit oleh: lamyanunalif_mursyidah pada 01-09-07 10:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

abah-we-ma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26484
Posting: 108
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-09-07 14:57


teme biru..
simple saja asal dapat keberkatan..
insyaallah moga-moga dapat suami soleh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abah-we-maProfil   Hantar PM kepada abah-we-ma   Quote dan BalasQuote

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 01-09-07 15:42


majlis yang bersih dr maksiat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 01-09-07 16:05


majlis yang diberkati bersama keluarga and isteri tercinta...insyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 09:15


Pada 31-08-07 23:42 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

aiwah.. topik bab walimah... :roll:

impian..
moga dapat zauj yang dapat jadi imam pada ana..
moga sefikrah dengan ana..dengan usrati..




bnyaknya moga ... macam mana nak cari ?



Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 12-09-07 10:15


yang penting majlis berjalan gan lancar.. dan tidak membebankan.. betul tak kawan-kawan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 12-09-07 11:26


Pada 30-08-07 15:58 , ct_sumayyah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-08-07 08:25 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-08-07 10:53 , ct_sumayyah posting:

!!! QUOTE !!!

majlis nanti biarlah sederhana, meriah dan berjalan lancar seperti yang dirancang..InsyaAllah..



ye ke ni...
eh, bila ek nak kawin??
jemput tau.. :-D



betul lah..
insyaAllah kalau tak 2009, 2010 agaknya..doakan ye..
Confirm mesti jemput punya..jadi tukang basuh periuk ye..hheehe


huhu...
best nya..
kak kawin juga..hehe...
calon tak ada gik... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 12:23


kawin? sedap bunyinye.... aku mengimpikan hantaran yang paling murah di dunia.... dan tiada tol time majlis.... sesak beb sekarang ni.... tapi mas kawin tetap aku bayar

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 13-09-07 13:54


Pada 12-09-07 12:23 , cipoi posting:

!!! QUOTE !!!

kawin? sedap bunyinye.... aku mengimpikan hantaran yang paling murah di dunia.... dan tiada tol time majlis.... sesak beb sekarang ni.... tapi mas kawin tetap aku bayar


tak apa..tak apa..
slow2 dulu...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 13-09-07 14:15


bismillahhirrahaminirrahim
assalamualaikum

majlis yang diberkati Allah dan berjalan lancar,meriah semuanya..direstui kedua2 belah pihak keluarga,suami yang soleh..dan kalau boleh,andai Allah izinkan ana inginkan suami jabat tangan ayah ana,akad nikah..lain maksud,ayah ana sendiri yang nikahkan kami,insyaAllah dan suami solat sunat nikah sebelum sarungkkan cincin kahwin..insyaAllah,amin..chewah..hehe :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 13-09-07 14:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 13-09-07 15:25


emmm..macam mana ek majlis kahwin saya nanti??? :-?
apa yang anda semua cakap tu ada juga yang saya terfikir...insyaallah..
tapi nak tambah sikit saja...insyaalllah kalau diizinkan ALLAH..saya nak buat majlis pertunangan..pas tu mlmnya akd nikah...esok pagi majlis khatam al-Quran...tengahari majlis menjamu slera...pas tu petang pula saya nak buat makn petang bersama rakan-rakan...dan malam saya buat makan bersama keluarga terdekat...
huh..besar juga kan impian saya??
hehehe..hanya perancangan tapi kahwin lambat lagi...tak cukup umur pun... :-D


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-09-07 15:45


Assalamualaikum...
Masih lagi entah...
Tak tahu...mungkin tak perlu difikirkan lagi...atau tak perlu difikirkan langsung...atau tak perlu mengimpikan ke arah itu...
Huhu......I want my mummy...kata Daeng dalam satu posting...
Maaf ye Daeng.... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-09-07 15:58


hm,seronok lah tajuk ni...saya teringin sebuah majlis yang teratur..meriah...dan penuh dengan bunga...tak ksah lah bunga segar or tak,yang penting cantik.pakaian saya mestilah berwarna ala2 putih susu...tu saja lah yang saya terfikir sekarang... ;-)


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-09-07 14:08


Pada 01-09-07 10:44 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

salam'alaik..
tema ijau..jubah ijau..lafaz akad nikah yang sempurna..
penuh berkat..simple..
no make up!!
dat's all..
wassalam



insya ALLAH bisa diatur...

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 18:01


Pada 31-08-07 23:42 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

aiwah.. topik bab walimah... :roll:

impian..
moga dapat zauj yang dapat jadi imam pada ana..
moga sefikrah dengan ana..dengan usrati..

dream.. tema hijau... ungu...hehe..
doakan ana moga ketemu dengan insan yang.....:lol:

insyaallah.. semua idamkan walimah yang penuh dengan
barakahNya.. dan yang penting.. simple.. :lol: :-D



saya doakan semoga kak shida cepat bertemu jodoh dan moga-moga dipermudahkan Allah dalam urusan mengadakan walimah... :-D AMIN...

cepat-cepat kawin kak shida...! :-) :-D :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 20-09-07 18:07


nak guna color purple or pink...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 04:33


tak sabarnyaaa nak kahwin...hehehehe:-);-);-);-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 08:15


!!! CODE !!!

tak sabarnyaaa nak kahwin...hehehehe

kahwin lah kerana mengikut sunnah nabi...
ramaikan umat nabi muhammad saw.
.. :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-09-07 08:18


err..bagaimana? kawin ikut sunnah nabi ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 17:46


yang diidamkan, adalah yang sederhana, diredhai Allah, dan boleh bawa kenangan kepada para undangan


-----------------
Setiap yang hidup pasti akan pergi.. Sentiasa lah bermuhasabah diri setiap hari


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 22-10-07 13:51


:berfikir: :berfikir:

yang penting taknak bersanding tapi bagaimana nak beritahu kat keluarga bakal suami.... :berfikir: :berfikir:

buat kecil-kecil saja... tapi lambat lagi nak kahwin.umur muda lagi..kerja dulu.cari harta :-D :-D :-D :-D :bunga:


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH
[ Telah diedit oleh: islamic_gil pada 22-10-07 14:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 22-10-07 13:53


Pada 27-08-07 20:49 , gadis_islam posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...ana nak tanya pendapat sahabat2 semua...impian majlis perkahwinan yang diidam2kan? :-)


Assalamualaikum :-)
macam sama saja nickname kita. macam beza BM dengan BI :-D :-D

saja tegur.salam ukhwah


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH
[ Telah diedit oleh: islamic_gil pada 22-10-07 14:30 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-10-07 14:12


hehe.. kembo..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 14:33


Pada 01-09-07 14:57 , abah-we-ma posting:

!!! QUOTE !!!

teme biru..
simple saja asal dapat keberkatan..
insyaallah moga-moga dapat suami soleh...


Insyaallah.....saya doakan
buat sederhana jangan sampai berhutang


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

IrisS
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2004
Ahli No: 7866
Posting: 57
Dari: PuLaU MuTiaRa

PulauPinang  


posticon Posting pada: 25-10-07 04:54


semoga majlis perkahwinan saya nati mendapat keberkatan Allah. :) tema warna pink dan green apple

Bookmark and Share

    


  Member Information For IrisSProfil   Hantar PM kepada IrisS   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 07:11


yang ada pengantin wanite yang solehah...

erm... I want my mummy

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 25-10-07 07:36


Ada banyak alasan manusia yang membuat dasar dari
hakikat pernikahan , hakikat yang seperti apakah yang
paling membahagiakan ? cuba kita lihat ... dan manakah
pilihan kita ???

- Jika hakikat pernikahan adalah kerana SEX, maka
pasangan rajin bertengkar jika servis di kamar tidur
tidak memuaskan .


- Jika hakikat pernikahan adalah kerana HARTA, maka
pasangan bakal bubar jika bangkrup .

- Jika hakikat pernikahan adalah kerana KECANTIKAN,
pasangan bakal lari jika rambut mula beruban dan muka
kerepot atau badan jadi gendut .


- Jika hakikat pernikahan adalah kerana ZURIAT, maka
pasangan akan cari alasan untuk pergi jika pasangan
tidak dapat memberi anak .


- Jika hakikat pernikahan adalah ! kerana KEPERIBADIAN,
pasangan akan lari jika orang berubah tingkah lakunya .

- Jika hakikat pernikahan adalah kerana CINTA, hati
manusia itu tidak tetap dan mudah terpikat pada
hal-hal yang lebih baik , lagipula manusia yang
dicintai pasti MATI / PERGI.


- Jika hakikat pernikahan adalah kerana IBADAH kepada
ALLAH, sesungguhnya ALLAH itu KEKAL dan MAHA PEMBERI
HIDUP kepada makhlukNYA . Dan ALLAH mencintai hambaNYA
melebihi seorang ibu mencintai bayinya . Maka tak ada
alasan apapun didunia yang dapat meretakkan rumah
tangga kecuali jika
pasangan mendurhakai ALLAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 07:44


pandeinye ummu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

deli
Warga Rasmi
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26732
Posting: 17

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 08:08


"Arghhhh... Mana aku nak cari duit untuk berkahwin? Duit hantaran sahaja sudah hampir RM5,000. Itu belum kira barang-barang hantaran, mas kahwin, belanja untuk kenduri kahwin, upah mak andam, sewa pelamin dan baju pengantin, sewa kanopi, upah pasukan kompang, upah DJ serta peralatan audio, upah penanggah, bunga telur, kad jemputan dan bermacam-macam lagi lah. Pendek kata, berbelas ribu jugalah diperlukan.

Aduh! Sudahlah kerja pun tak tetap lagi, setakat kontrak saja, duit makan sendiri pun kadang-kadang tak cukup. Inikan pula nak tanggung anak orang.

Hutang motorsikal dan pinjaman pelajaran dulu pun tak habis bayar lagi.

Takkan nak kahwin pun nak buat pinjaman lagi? Jawapnya sampai aku bercicit pun tak habis bayar hutang lagi. "

Usah pening kepala lagi.. lawati http://www.maskahwin.com/index.php?ref=deli27

Bookmark and Share

    


  Member Information For deliProfil   Hantar PM kepada deli   Pergi ke deli's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-10-07 09:24


Pada 25-10-07 07:36 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Ada banyak alasan manusia yang membuat dasar dari
hakikat pernikahan , hakikat yang seperti apakah yang
paling membahagiakan ? cuba kita lihat ... dan manakah
pilihan kita ???


- Jika hakikat pernikahan adalah kerana IBADAH kepada
ALLAH, sesungguhnya ALLAH itu KEKAL dan MAHA PEMBERI
HIDUP kepada makhlukNYA . Dan ALLAH mencintai hambaNYA
melebihi seorang ibu mencintai bayinya . Maka tak ada
alasan apapun didunia yang dapat meretakkan rumah
tangga kecuali jika
pasangan mendurhakai ALLAH.


Moga diri ku tergolong dalam hakikat kerana Ibadah kerana Alalh..
InsyaAllah majlis yang sedehana, ma ana kata nak buat macam majlis kesyukuran saja..tak hendak besar2 macam kakak ana..InsyaAllah ana pun begitu..tak nak membazir..tapi bila

:-D

:-P


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 25-10-07 09:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-10-07 09:41


dah tak sabor jugak rasanya nak ada isteri....kena tunggu tunang habis belajar dulo...nak tema putih hari nikah nanti...warna sunnah,kesucian dan kemurnian niat

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 10:11


nak majlis yang simple dan penuh bermakna serta penuh kenangan tapi majlis taknak ada sanding......

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 10:14


oh mama, saya mahu kawin...

lagi sekali teman nak cakap, macam best saja lagu ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 25-10-07 10:16


Pada 25-10-07 07:44 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

pandeinye ummu....


pandainye.......(iklan dugro) :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

runuzaakmal
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.09.2004
Ahli No: 11507
Posting: 52
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-10-07 08:51


:kelip:
Assalamualaikum
:sopan: erm..........ana impukan majlis pnikahan yang sederhana.....tapi meriah.Disamping suami yang soleh,teman hidup dunia akhirat insyaallah............ ;-) beserta iringan doa restu dari kedua orang tua........... :berfikir:

:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:

Waalaikumsalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For runuzaakmalProfil   Hantar PM kepada runuzaakmal   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 09:21


kawin pejabat tok qhadi negeri perlis saja.... :-D
sebab bakal mak ayah mertua tak setuju.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-10-07 17:13


yang sederhana...tidak membazir..meriah..dan diberkati..insya'Allah... (~~,)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 28-10-07 17:19


entah lah... tengok lah bagaimana

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 14:24


!!! QUOTE !!!

saya doakan semoga kak shida cepat bertemu jodoh dan moga-moga dipermudahkan Allah dalam urusan mengadakan walimah... AMIN...

cepat-cepat kawin kak shida...!


ups.. tersedak-sedaks.. terbatuks-batuks kak..
oh.. shye dok sebut nama kak ye.. :-D :-D


amin..amin... kullun ams.. wa antum bikhair..... :bunga:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 14:25


!!! QUOTE !!!

salam'alaik..
tema ijau..jubah ijau..lafaz akad nikah yang sempurna..
penuh berkat..simple..
no make up!!
dat's all..
wassalam



ehehe.. wah.. jubah ijo ek...
ada juga ayat simple tu.. :terliur: as usual.. semua nak dok sebut simple belaka..hehe.. :-D :-D ;-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 31-10-07 14:34


Assalamualaikum wwt..

Ehehem.. shida..semoga mendapat jodoh yang soleh.. :sopan:

p/s:dont forget jemput ana bila walimah nanti ek :-D

Wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

fasihah_umairah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31465
Posting: 10

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 14:39


assalamualaikum...sya pula menginginkan majlis berjalan lancar,sempurna dan d rahmati Allah...sya doakan kita semua cepat mendapat jodoh...:smile:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fasihah_umairahProfil   Hantar PM kepada fasihah_umairah   Quote dan BalasQuote

aidil_firdaus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2007
Ahli No: 31562
Posting: 58
Dari: pahang-putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 14:40


entah.tak terfikir pun.lebih selesa hidup seorang buat masa ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aidil_firdausProfil   Hantar PM kepada aidil_firdaus   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 15:20


salam...
ana pun belum terfikir lagi...habiskan belajar dulu... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

tulipjingga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2004
Ahli No: 13314
Posting: 72
Dari: Jerantut

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-11-07 15:39


Sederhana saja...tapi meriah dengan kehadiran insan2 tersayang..
dan berjalan lancar..


-----------------
Jangan terlalu mengikut EMOSI kerana IMPLIKASINYA tak seindah yang diIMAGINASI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For tulipjinggaProfil   Hantar PM kepada tulipjingga   Pergi ke tulipjingga's Website   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 15:46


em,xmboh bersanding....
moga hari2 mndtg mbwa 1000 rhmt kepada semua,insyaALLAH..
BAROKALLAHUFIKUM..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 13:49


Assalamualaikum... :bunga:

Hehehe...walaupun topik ni dibuka time saya form 2,2007 tapi saya nak posting juga...hehehe...

Emm...saya nak majlis 2 dibuat mlm...sejuk saja...tak pnas dan org tak mrungut...kih3... :-D

lepas itu yang penting makanan cukup dan tak jadi buah mulut org...kalau boleh makanan 2 nak buat yang tak sama dengan knduri kahwin yang kita pernah pergi...huhu...(membazir kan?? hehehe) :lol:

Baju 2 terpulang pada my future zauj lah...(sapa ye? haha)
Kalau boleh tak hendak ada DJ yang srabut2 dengan lagu-lagu 2...nak tenang saja dengan lagu nasyid... :-D

lepas itu tetamu yang datang ke majlis saya mstilah pakai pakaian mnutup aurat dan sopan tak kira muslim or non-muslim... :-D :-D :sopan:

hehehehe...banyak songeh betul... :-P


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



    


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 16:13


impian saya ialah..saya mahu majlis yang grand dan meriah tapi tak mahu bersanding. pasal ni memang impian saya sejak kecik sebab saya ni segan dan malu Kalau jadi bahan perhtaian org masa dok membatu d pelamin..hihi...lagi 1, masa sesi bgambar pun tak mahu over depan jurukamera yang bukan dr kalangan keluarga...sebab apa? sebab segan lah..hehe..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 18:35


Pada 27-11-10 16:13 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

impian saya ialah..saya mahu majlis yang grand dan meriah tapi tak mahu bersanding. pasal ni memang impian saya sejak kecik sebab saya ni segan dan malu Kalau jadi bahan perhtaian org masa dok membatu d pelamin..hihi...lagi 1, masa sesi bgambar pun tak mahu over depan jurukamera yang bukan dr kalangan keluarga...sebab apa? sebab segan lah..hehe..



Waa...saya pun nak grand2...tapi segan nak cakap kat sini sebab nanti org kata membazir...hehehe...

Yelar,kahwin kalau boleh kita nak sekali saja...mstila nak meriah2...kan nak smbut bakal suami...hek3... :malu: :-D :sopan:


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



    


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-11-10 15:11


Pada 27-08-07 20:54 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wwt...

InsyaALLAH...majlis itu biarlah meriah,sederhana tapi sempurna... :-)



saya setuju 100%!


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-11-10 17:09


majlis perkahwinan impian saya...very simple

~akad nikah kat masjid dekat rumah, pengantin lelaki bawa hantaran cincin dan duit hantaran saja....

~pas akad nikah, bergerak ke dewan untuk sesi kenduri kendara pula.

~Dalam dewan, atas stage kosong.....ada meja makan beradap pengantin kat bawah stage..ada red carpet dari pintu hall ke depan stage tu..hehehe

~lepas makan2, pengantin akan layan semua tetamu2

~rumah pengantin perempuan, tak ada banyak hiasan...cuma bilik pengantin saja... tu pun untuk ambil pic dengan kawan-kawan terdekat dan family

~tak ada hantaran yang banyak-banyak dulang tu, tak payah pening nak buat konsep wane apa...baju pengantin, pakai akak2 punya saja..

~Majlis perkahwinan sunat, wajibnyer adalah tempoh perjalanan kita bersama pasangan, macam mana nak meraih cinta yang hakiki dan menuju ke jannatullah...:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-11-10 19:24


Huhuhu...simplenya...hehehe....untung bakal suami...:D


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



    


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-11-10 20:01


Bukan apa, tak nak pening2 dan bazir masa dan duit untuk perkara yang kurang penting nya..kalau ada bajet lebih, spend untuk honeymoon nanti..hehe

Plannye, tak nak tunang2...ikat saja, dalam 6bulan, buat majlis akad nikah...Usia pun bukan muda lagi..tak payah nak couple2

tengah tnggu rombongan meminang ini, xdtg2 juga...permudahkan lah perjalanan ku dan dia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-11-10 22:25


majlis perkahwinan impian saya....
- yang sederhana
- bertunang + akad nikah sekali
- kenduri kendara yang sederhana


-----------------
Ku Dambar Kasih mu Allah


Bookmark and Share

    


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-11-10 22:25


majlis perkahwinan impian saya....
- yang sederhana
- bertunang + akad nikah sekali
- kenduri kendara yang sederhana


-----------------
Ku Dambar Kasih mu Allah


Bookmark and Share

    


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-11-10 16:25


Pada 27-11-10 16:13 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

impian saya ialah..saya mahu majlis yang grand dan meriah tapi tak mahu bersanding. pasal ni memang impian saya sejak kecik sebab saya ni segan dan malu Kalau jadi bahan perhtaian org masa dok membatu d pelamin..hihi...lagi 1, masa sesi bgambar pun tak mahu over depan jurukamera yang bukan dr kalangan keluarga...sebab apa? sebab segan lah..hehe..




same lah...saya pun kalau boleh taknak bersanding.rasa segan sangat kalau jadi perhatian org tapi tu lah bakal nak bersanding pula.

huhuhuhu................


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

yoma
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14789
Posting: 60
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-12-10 14:11


Saya sangat mengimpikan satu majlis yang sangat indah dan serasi dengan jiwa saya..

saya mahu majlis yang meriah tetapi terpelihara dan mendapat berkat daripada Allah SWT

saya mahu majlis yang sederhana namun meriah di hati kekal di sanubari

saya tidak tahu bagaimana keadaannya

saya minta dengan Dia untuk aturkan dan beri ilham yang terbaik....

saya mahu majlis itu lain daripada yang lain....

saya minta dengan Dia..

Allah Maha Memberi....................

Insya Allah


-----------------
nuzulrahmatul


Bookmark and Share

    


  Member Information For yomaProfil   Hantar PM kepada yoma   Quote dan BalasQuote

puterililin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18843
Posting: 32
Dari: bumi ALLAH

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 02-12-10 11:40


Pada 25-10-07 07:36 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Ada banyak alasan manusia yang membuat dasar dari
hakikat pernikahan , hakikat yang seperti apakah yang
paling membahagiakan ? cuba kita lihat ... dan manakah
pilihan kita ???

- Jika hakikat pernikahan adalah kerana SEX, maka
pasangan rajin bertengkar jika servis di kamar tidur
tidak memuaskan .


- Jika hakikat pernikahan adalah kerana HARTA, maka
pasangan bakal bubar jika bangkrup .

- Jika hakikat pernikahan adalah kerana KECANTIKAN,
pasangan bakal lari jika rambut mula beruban dan muka
kerepot atau badan jadi gendut .


- Jika hakikat pernikahan adalah kerana ZURIAT, maka
pasangan akan cari alasan untuk pergi jika pasangan
tidak dapat memberi anak .


- Jika hakikat pernikahan adalah ! kerana KEPERIBADIAN,
pasangan akan lari jika orang berubah tingkah lakunya .

- Jika hakikat pernikahan adalah kerana CINTA, hati
manusia itu tidak tetap dan mudah terpikat pada
hal-hal yang lebih baik , lagipula manusia yang
dicintai pasti MATI / PERGI.


- Jika hakikat pernikahan adalah kerana IBADAH kepada
ALLAH, sesungguhnya ALLAH itu KEKAL dan MAHA PEMBERI
HIDUP kepada makhlukNYA . Dan ALLAH mencintai hambaNYA
melebihi seorang ibu mencintai bayinya . Maka tak ada
alasan apapun didunia yang dapat meretakkan rumah
tangga kecuali jika
pasangan mendurhakai ALLAH.




mohon di share ye.. :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterililinProfil   Hantar PM kepada puterililin   Quote dan BalasQuote

puterililin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18843
Posting: 32
Dari: bumi ALLAH

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 02-12-10 11:48


impian majlis perkawinan saya....
akad nikah mlm..usai akad solat sunat jemaah bersama suami..
esoknya majlis khatam quran dan ksyukuran..sederhana saja..insyaallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterililinProfil   Hantar PM kepada puterililin   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-10 13:52


ia mestilah tidak bercanggah dengan tuntutan agama...sederhana serta tidak membazir

Bookmark and Share

    


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

permata_keluarga88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2010
Ahli No: 39992
Posting: 31

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-12-10 13:52


salam...

biar sederhana
tapi meriah bersama sanak saudara....
ramai-ramai kumpul
yang jauh kita dekat-dekatkan ehhehe

:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_keluarga88Profil   Hantar PM kepada permata_keluarga88   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.227236 saat. Lajunya....