Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perkataan yang baik tidak akan muncul dari jiwa yang kotor sebagaimana biji benih takkan tumbuh pada tanah yang gersang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: sarashanee
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43127

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 42
Ahli: 0
Jumlah: 42




  Yang Masuk Ke Sini
sarashanee: 4 hari yang lalu
CikIzzah1992: 6 hari yang lalu
Qiamulail: 22 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Bila dah faham boleh lah senyum...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Bila dah faham boleh lah senyum...

Please Mendaftar To Post


Oleh Bila dah faham boleh lah senyum...

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 13:24


Masa tu aku rasa suka, gembira semua ada, sampai rasa macam nak meloncat pun
ada. mana taknye dapat "green light" bapa laila. dah bapa dia kata macam tu. Aku pun apa lagi lah. sampaikan aku sendiri susah nak kontrol senyum
aku. apa sikit tersenyum dan tersengih. dalam hati aku berkata "lihatlah dunia..." tak lama lepas tu laila panggil kami berdua makan tengahari.
masak kari kepala ikan, kebetulan kegemaran aku. yang ni aku tak pernah bagitau laila. kepala ikan merah. maklumler kampung tu tak jauh daripada laut. dan ramaipun org kampung tu yang kerja jadi nelayan. murah lah sikit harga kepala ikan tu agaknya. tapi kalau pergi pasar mahal juga. Aku makan berselera sekali. makan bertambah. sedap pulak kari kepala ikan tu. atau mungkin juga pasal seronok sampai selera makan aku ertambah. yang mana satu aku pun tak tau. yang pasti aku sangat berselera. kalau bukan disebabkan aku segan
kat orang tuanye mahu banyak kali aku tambah. tapi perangai kena jaga. maklumler bakal menantu dia.

lepas makan. Aku pun duduk sekejap. Aku tengok jam dah dekat 1.45 tengahari. masa tu dah masuk waktu zohor. Aku pun minta diri nak beransur dulu. tapi aku ditahan lagi sekali oleh bapa laila. "ahh.. sudah" kata aku dalam hati. apa hal pulak lagi. lagipun aku tengok muka bapa dia serius semacam saja. Aku cakap lah yang aku nak balik pasal waktu zohor dah masuk. "tak mengapa, kamu
sembahyang di sini" kata bapa laila. bapa laila suruh aku sembahyang di rumah dia rupanya. tak ada hal lah bagi aku kalau macam tu. laila masuk bilik dan
keluar bawa kain pelikat sehelai. suruh aku tukar dan tunjuk kat mana bilik air. so. Aku pun pergi lah ambik air sembahyang. laila pesan kat aku pergi
sembahyang kat bilik kosong yang tengah. masa aku masuk bilik tu baru aku tahu yang bilik tu khas untuk sembahyang, ada buku dan kitab agama. dan juga kaset ceramah dengan radio player. maklumler org parti bola ping pong. Aku panggil bapa laila nak tanya arah kiblat arah mana. dia datang dan tunjukkan arah tapi dia cakap jangan sembahyang dulu. "kita berjemaah" katanya. masa tu aku
dah boleh agak apa akan berlaku. mesti dia nak test aku jadi imam. lagi sekali jantung aku berdebar kencang balik. alamaak, kena ke? kata aku dalam hati.

aku rasa aku macam tengah menuggu hukuman tembak sampai mati saja daripada bapa laila. habisler aku. yang ni aku tak sangka langsung. tak ada langsung dalam kepala otak aku masa fikirkan apa akan jadi pada hari tu malam tadi. Aku
bukannya pernah jadi imam kepada org tua. masa di sekolah dulu pernah lah. itupun masa aku jadi makmum kat belakang sekali kemudian org cuit bahu ku sebagai isyarat nak minta aku jadi imam. tapi masa tu kalau tak nak, boleh jatuhkan tangan kanan sekejap. kalau nak diamkan diri. masa tu ada pilihan.
kali ni aku tak ada pilihan. tengah aku menggelabah tu bapa laila pun sampai. "tunggu dulu, tunggu laila dengan makcik kamu sekali" katanya. aduh...
satu rumah nampak gayanya. Aku dah mula menggeletar kepala lutut. rasa macam nak
terjun rumah saja... penakut betul rasanya aku masa tu. dalam kepala otak. Aku dah mula fikir lepas ni apa lagi yang unexpected yang bakal berlaku.

aku tarik nafas dalam-dalam dan kuatkan azam. Aku boleh..! apa nak jadi jadilah. kemudian baru aku teringat satu perkara. sembahyang zohor
berjemaah tak payah baca fatihan dengan surah lazim sampai makmum dengar. Yes..!
apa aku nak takut. buat selamba saja lah. masa bapa laila emak dan laila sekali dah siap. Aku dapat satu akal nak elakkan diri. cepat-cepat aku ambil kedudukan belakang sikit daripada tempat imam sebelah kanan dan terus saja aku nak qamat.
bernas sekali idea tu aku rasakan. baru aku nak mula qamat aku kena tarik oleh bapa laila. "tak mengapa, biar pakcik qamat. biar org muda pulak jadi
imam" alamak tak lepas jugak aku. tapi bila aku teringatkan yang sembahyang zohor secara senyap walaupun berjemaah aku berani lah sikit.

ditolaknya aku ke depan ambil tempat imam. nak tak nak kena lah aku jadi imam. Aku pun ambil tempat imam. sambil berdiri tu aku dengar bapa
laila qamat di belakang. lepas tu aku pun baca lah surah an-nas sekali
perlahan-lahan. sambil tu sempat lagi aku berdoa dalam hati minta tenangkan perbuatan aku dan hati aku yang bergelora ni. mana tahu tengah gelabah-gelabah kita senang tersilap pulak. akupun lafaz niat zohor sebagai imam, takbir dan sambil tu berniat sembahyang zohor dalam hati. akupun buat lah macam biasa. konsentrat. masa tu memang dah tak fikir aku ni makmum ke imam. semuanya
berjalan lancar tanpa silap dan tak ada gelabah langsung. habis bagi salam baru aku teringat satu perkara. yang mana perkara tu sangatlah aku tak
suka dan memang aku tak tahu pun. baca doa. dan terus aku rasa mula menitik peluh walaupun dalam bilik tu ada kipas angin. akupun berwirid lah seringkas yang aku tahu. bukan ringkas pun sebenarnya cuma itu saja wirid lepas sembahyang yang
aku tahu. dalam hati dah mula rasa tak sedap. lepas tu aku suruh lah bapa laila baca doa. dia tolak balik kat aku. imam baca lebih afdhal katanya. entah macam mana kepala otak aku boleh proses dengan pantas hantar arahan ke mulut aku dan
aku pun cakap balik "org macam pakcik mungkin lebih afdhal daripada saya".
fuuhh..! ayat power tu.

dengan tak disangka-sangka bapak laila terus saja tadah tangan dan mula membaca doa. yes..! yes..! kata aku dalam hati. terasa satu beban atas kepala
otak aku dibuang. seronok yang tak terhingga kali kedua untuk hari tu. Aku rasa tuhan menyebelahi aku tapi sebelum tu diujinya aku cukup-cukup. akhirnya aku percaya niat yang ikhlas akan berbalas secara baik juga. mungkin bagi org lain itu satu perkara kecil yang mana ramai org sanggup buat. tapi bagi aku itu satu perkara yang aku tetap ingat dan juga satu perkara besar yang pernah aku buat. sangat berharga pengalaman tu. lepas habis berdoa aku pun hulur salam pada pakcik. sempat aku jeling laila. diapun tengah jeling aku dengan satu senyuman yang sampai sekarang aku tetap ingat. dengan masih lagi bertelekung dan sepasang lesung pipit. "Ya Allah... temukanlah jodoh aku dengan laila" sempat lagi aku berdoa dalam hati masa aku jeling menjeling tu.



P/s: bertuah lah kau laila....he..he...tak payah jadi imam.....memang nak menangis bila jadi imam ni....tambah2 kalau tak pernah jadi tu...suara pun jadi macam nak mengais saja....tambah2 kalau makmum tu kita rasa lagi berilmu....eden sebak kalau jadi imam....tak ada ciri pemimpin lah eden ni....

Kalau dah bersedia jadi suami tu...eloklah bersedia jadi imam....

Beruntung kau laila....he...he....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 23-08-07 15:27


hahahaha......

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 15:35


emmm;-)    

Beruntung kau laila....he...he....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 17:45


hehe :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 23-08-07 17:49


hahahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 18:07


beruntungnya laila.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 23-08-07 20:30


hehe.. :-) insyaALLAH...nanti cari bakal suami yang boleh jadi imam.. kuikuikui... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 22:53


he..he..he.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 23:47


bagus..bagus..

Bookmark and Share

    


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 00:22


hehehehe..memang lawak lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 28-08-07 01:03


Assalamualaikum..
Beruntung lah laila...hahahah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

dekya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.05.2007
Ahli No: 29877
Posting: 122
Dari: putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 10:21


kelakar lah..............tersenyum dibuatnya....................
cerita ini seperti diriku juga.........buat pertama kalinya bakal tunangan ku datang ke rumah........dan kebetulan,waktu maghrib telah masuk.....,dan dia sendiri yang telah offer kan dirinya untuk menjadi imam bagi ayah dan abang-abang ku.......tersenyum aku masa itu.....dan aku terkejut...,bakal tunangan ku itu rupa-rupanya pandai berdoa...,panjang doanya selepas solat......dan aku dimaklumkan , bahawa dahulu dia bersekolah asrama agama..........
emm......rasa bertuah badan ini...,kerana dapat bertemu dengannya....

semoga jodoh ku,dengannya...,kekal sehingga akhir hayat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dekyaProfil   Hantar PM kepada dekya   Quote dan BalasQuote

dekya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.05.2007
Ahli No: 29877
Posting: 122
Dari: putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 10:22


kelakar lah..............tersenyum dibuatnya....................
cerita ini seperti diriku juga.........buat pertama kalinya bakal tunangan ku datang ke rumah........dan kebetulan,waktu maghrib telah masuk.....,dan dia sendiri yang telah offer kan dirinya untuk menjadi imam bagi ayah dan abang-abang ku.......tersenyum aku masa itu.....dan aku terkejut...,bakal tunangan ku itu rupa-rupanya pandai berdoa...,panjang doanya selepas solat......dan aku dimaklumkan , bahawa dahulu dia bersekolah asrama agama..........
emm......rasa bertuah badan ini...,kerana dapat bertemu dengannya....

semoga jodoh ku,dengannya...,kekal sehingga akhir hayat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dekyaProfil   Hantar PM kepada dekya   Quote dan BalasQuote

dekya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.05.2007
Ahli No: 29877
Posting: 122
Dari: putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 10:22


kelakar lah..............tersenyum dibuatnya....................
cerita ini seperti diriku juga.........buat pertama kalinya bakal tunangan ku datang ke rumah........dan kebetulan,waktu maghrib telah masuk.....,dan dia sendiri yang telah offer kan dirinya untuk menjadi imam bagi ayah dan abang-abang ku.......tersenyum aku masa itu.....dan aku terkejut...,bakal tunangan ku itu rupa-rupanya pandai berdoa...,panjang doanya selepas solat......dan aku dimaklumkan , bahawa dahulu dia bersekolah asrama agama..........
emm......rasa bertuah badan ini...,kerana dapat bertemu dengannya....

semoga jodoh ku,dengannya...,kekal sehingga akhir hayat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dekyaProfil   Hantar PM kepada dekya   Quote dan BalasQuote

dekya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.05.2007
Ahli No: 29877
Posting: 122
Dari: putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 10:22


kelakar lah..............tersenyum dibuatnya....................
cerita ini seperti diriku juga.........buat pertama kalinya bakal tunangan ku datang ke rumah........dan kebetulan,waktu maghrib telah masuk.....,dan dia sendiri yang telah offer kan dirinya untuk menjadi imam bagi ayah dan abang-abang ku.......tersenyum aku masa itu.....dan aku terkejut...,bakal tunangan ku itu rupa-rupanya pandai berdoa...,panjang doanya selepas solat......dan aku dimaklumkan , bahawa dahulu dia bersekolah asrama agama..........
emm......rasa bertuah badan ini...,kerana dapat bertemu dengannya....

semoga jodoh ku,dengannya...,kekal sehingga akhir hayat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dekyaProfil   Hantar PM kepada dekya   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 28-08-07 10:55


Untung laila...untung lagi budak lelaki tu sebab dapat pengalaman yang paling berharga hari tu...
:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

keon_5889
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16637
Posting: 53
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 28-08-07 17:37


heheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Bookmark and Share

    


  Member Information For keon_5889Profil   Hantar PM kepada keon_5889   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 18:15


hehe :lol:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 28-08-07 18:24


hehe.. okla tu ada ilmu agama sikit.. buat nya baca fatihah waktu zohor sama dengan waktu maghrib kan kantoi... hahaha... Imam... hehe.. keluar habis peluh jantan masa nak jadi imam... huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

junaidi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16182
Posting: 111
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 28-08-07 18:58


assalamualaikum

kelakar yang penuh dengan makna
bukan senang untak menjadi seorang pemimpin kerana ia penuh dengan tanggungjawab.
pimpinlah diri kita dulu ke jalan yang lurus sebelum memimpin org lain. :-)


-----------------
"kelahiran manusia disambut dengan laungan AZAN dan pemergian manusia diiringi dengan SOLAT....cuba renungkan antara AZAN dengan SOLAT, alangkah singkatnya hidu


Bookmark and Share

    


  Member Information For junaidiProfil   Hantar PM kepada junaidi   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 20:13


eleh..yang perempuan tu sebuk nak pilih lelaki yang boleh jadi imam...habis tu kome boleh jadi imam? sama-sama beringat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 22:24


hehe sooo sweet...hehe;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

al-faateh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2005
Ahli No: 20250
Posting: 58
Dari: kl

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 22:38


best best....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faatehProfil   Hantar PM kepada al-faateh   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 23:01


saya tergelak di hadapan computer. :-D...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 31-10-07 12:02


heheehe..lawak juga..best..bertuah lah laila....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-10-07 12:14


hehe..pandai2 lah memilih..ct_sumayyah dan rakan-rakan ukhwah lain pun boleh dapat yang sebaik pilihan laili.maybe lagi baik dari itu(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

kismis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11649
Posting: 180

Sabah  


posticon Posting pada: 31-10-07 15:50


hahaha......

Bookmark and Share

    


  Member Information For kismisProfil   Hantar PM kepada kismis   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 31-10-07 15:59


bismillahhirrahmanirrahim

hehe..dah senyum dah :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

aidil_firdaus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2007
Ahli No: 31562
Posting: 58
Dari: pahang-putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 16:16


suami adalah pemimpin keluarga dan akan ditanya tentang amanah itu kelak disana

Bookmark and Share

    


  Member Information For aidil_firdausProfil   Hantar PM kepada aidil_firdaus   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 16:23


senyum kan sedekah.... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 16:25


kalau ana kena tak tau lah bagaimana ye.. memang macam sama dengan 'aku' 2 saja..hehe :p

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 16:32


haha..btuah badan..berapa ramai suami yang boleh jadi imam?hehe..harap-harap semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 16:33


bertuahnya.... :-) :-) :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 16:33


hehehe.... :sopan: :sopan:


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"
[ Telah diedit oleh: muslimah83 pada 31-10-07 16:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-10-07 16:58


;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 01-11-07 13:40


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bertuah nya islamic_gil tak jadi imam..

lelaki begini yang elok dari tak tahu langsung


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

Cda_Ibtihal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26225
Posting: 87
Dari: Sungai Besar,Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-11-07 14:51


mesti tengah gila nervous kan? huhuhu..kelakar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Cda_IbtihalProfil   Hantar PM kepada Cda_Ibtihal   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.148099 saat. Lajunya....