Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kepuasan itu terletak pada usaha bukannya pada pencapaian. Usaha sempurna adalah kemenangan sempurna.
-- Mahatma Ghandi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 20
Ahli: 0
Jumlah: 20




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 18 hari yang lalu
izdham: 28 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 37 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Wanita sangat hebat!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Wanita sangat hebat!!

Please Mendaftar To Post


Oleh Wanita sangat hebat!!

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 19:08


Salam..
Ptg2 gini tiba-tiba saja ana terfikir betapa hebatnya seorang yang diciptakan Allah sebagai hiasan dunia ni. Pernah tak anda bayangkn liku2 kehidupan wanita terutama yang dah berumah tangga dan memiliki status ibu? Sekarang ni majoriti para wanita bekerja. tapi hakikatnya dalam memegang sesuatu jawatan, dalam masa sama wanita pegang jawatan sebagai suri rumah dan pembantu suami. Balik kerja terus layan anak2..masak..basuh baju, persiapkan anak-anak dan suami esok pagi pula..bila semua dah tidur baru si ibu dan si isteri ni tidur. belum sempat anak2 dan suami bangun, dia dah bangun dulu. Alamatnya 24 jam lah kerja. Betapa besarnya pahala yang dijanjikan Allah buat seorang wanita. Alhamdulillah kerana ana juga seorang wanita.

Tapi ana cukup terkilan kalau ada suami yang tak faham-faham dengan tugas isteri ni. Balik kerja landing depan tv, baca paper..restttttt sampai esok pagi..langsung tak bantu isteri kat dapur ke..juga anak2 ke... Erm..dunia zaman sekarang.

Apa pendapat antum semua tentang suami yang macam ni?


-----------------
..seorang hamba Allah yang sedang mencari keredhaanNya...


Bookmark and Share

    


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 19:29


kena lihat tanggungjawab suami dan isteri dalam keluarga. kedua-dua memainkan peranan. kerjasama dan kesefahaman tu penting. suami kena faham tugas isteri dan sebaliknya barulah hidup rasa seronok walaupun penat. betul tak? :) sabar ye uswatun_mawaddah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 19:37


Hehe..ana biasa-biasa saja..tapi ana harap dapat suami yang soleh dan memahami. Ana belum kahwin lagi lah LinCikedot. Kanak-kanak ribena lagi ni..huhu.. saja saja terfikir masa depan..kui3..

Bookmark and Share

    


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 20:13


oo...ahaksss..belum kawin rupanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-08-07 21:29


rasullulah pun tolong isteri..kan bagus kalau semua suami tolong isterinya..sama-sama berusaha mengharmonikan rumah tangga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-08-07 01:10


:-) Assalamualaikum...



     Alhamdulillah dilahirkan sebagai wanita....sebab itula wanita ni sebenarnya senang nak masuk syurga dan senang pula nak masuk neraka...nauzubillah......

Tentang suami yang macam ni...perlu kepada perbincangan antara dua belah pihak..masing-masing perlu memahami tanggungjawab masing-masing....wanita bukan hamba kepada lelaki..tetapi pembantu...jadi...bukansegala urusan rumah tangga terpikul atas bahu sang isteri sahaja.....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 22-08-07 07:31


Satu hadith dari sahih muslim:

------------------------------
Suatu hari Saidatina Fatimah mengadu kepada suaminya Saidina Ali bin Abu Talib tentang kesakitan pada tangannya kerana keletihan menggiling gandum untuk membuat roti. Saidina Ali berkata :

"Bapa kamu telah datang membawa balik tawanan perang. Berjumpalah dia dan mintalah seorang khadam untuk membantu mu."

Saidatina Fatimah pergi bertemu bapanya dan menyatakan hasrat untuk mendapatkan seorang khadam bagi membantu tugas hariannya di rumah. Bagaimanapun Rasulullah s.a.w. tidak mampu memenuhi permintaan anak kesayangannya itu. Lalu Baginda s.a.w. pergi menemui puterinya serta menantu itu. Baginda s.a.w. berkata:

"Apa kamu berdua mahu aku ajarkan perkara yang lebih baik daripada apa yang kamu minta daripadaku? Apabila kamu berdua berbaring untuk tidur, bertasbihlah (Subhanallah) 33 kali, bertahmid (Alhamdulillah) 33 kali dan bertakbir (Allahuakbar) 34 kali. Ia adalah lebih baik untuk kamu berdua daripada seorang khadam."
---------------------------


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-08-07 23:05


respect sungguh pada suami yang rajin tolong isteri..lagipun, isteri tu bukannya nak suruh suaminya buat yang berat2..sekadar tolong untuk beri kerjasama dan tanda penghargaan untuk isteri saja..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 00:37


dia ingat isteri dia 2 org gaji dia lah agaknya...
rasulullah pun bantu isteri baginda buat kerja rumah,padahal rasulullah tersgt amat buzy and penat dengan kerja-kerja dakwah,tapi baginda tak jadikan 2 sebagai alasan untuk tak tolong ringankan beban isteri baginda di rumah...inilah pahit manis rumah tangga,kenalah sama-sama harungi...barulah kisah sayang akan sentiasa bertambah...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 00:48


Tapi, errmm kalau suami rajin sangat, dia pula yang lebih2 nak memasak di dapur (lelaki yang gemar memasak), lepas itu suruh saya pulak pergi rehat selalu, aishh malu lah begitu... tammo lah begitu. :-P

er, sorry. ni kes suami yang terlampau baik and rajin... :-D


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 26-08-07 00:50 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 00:54


best toii Kalau dapat suami yang macam syahidatul cakap...hehe
tapi,mana boleh biar suami buat seorang-seorang,kena lah tolong buat sama-sama...baru best...eratkan hubungan lagi...;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 01:34


berat sama dipikul,ringan sama dijinjing...2 lah adat dalam rumah tngga..baru bhagia keluarga...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 17:08


carilah yang pandai berdikari..
boleh dibawa ke tengah ke tepi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 26-08-07 18:39


Pada 26-08-07 00:48 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Tapi, errmm kalau suami rajin sangat, dia pula yang lebih2 nak memasak di dapur (lelaki yang gemar memasak), lepas itu suruh saya pulak pergi rehat selalu, aishh malu lah begitu... tammo lah begitu. :-P

er, sorry. ni kes suami yang terlampau baik and rajin... :-D



Assalamualaikum

best pulak dapat suami begini...ahaks! at least nanti boleh kerjasama buat kerja rumah.best apa dapat suami yang ringan tulang.insyaALLAH...moga-moga nanti suami ana begitu lah...
huhuhu... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 12:49


Dalam buku "31 Ciri suami Idaman " terbitan telaga biru ada di bincangkan peranan suami......bagus tu untuk di hadiahkan pada yang tersayang... :-)


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 05-09-07 14:55


betul juga 2..setiap insan di dunia ni tak kra suami atau isteri kena bertolk ansur..bertanggungjwb..dan dalam masa yang semua kena lah faham antra satu semua lain..betul tak??brlah hidup aman dan damai dalam 1 bumbung syurga di alam rumah tngga...insyallah...(belum kahwin lagi tapi bagi pendapt saja..hehehe)


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-09-07 16:10


Assalamualaikum...

Hebat..hebat...gambate... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 14:03


Bagi saya lah kan, wanita yang merungut sebab kena buat kerja rumah belum cukup hebat lagi...Mungkin dia buat kerja rumah tu kerana terpaksa ataupun belum faham tanggungjawab seorang isteri...Kalau dia faham mesti tak merungut punya...Seperti juga ibadat solat...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 14:23


Pada 26-08-07 18:39 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-08-07 00:48 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Tapi, errmm kalau suami rajin sangat, dia pula yang lebih-lebih nak memasak di dapur (lelaki yang gemar memasak), lepas itu suruh saya pulak pergi rehat selalu, aishh malu lah begitu... tammo lah begitu. :-P

er, sorry. ni kes suami yang terlampau baik and rajin... :-D



Assalamualaikum

best pulak dapat suami begini...ahaks! at least nanti boleh kerjasama buat kerja rumah.best apa dapat suami yang ringan tulang.insyaALLAH...moga-moga nanti suami ana begitu lah...
huhuhu... :-P


stujuuuu....hehe :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 12-09-07 15:50


hehehe :lol: :lol: :lol:

moga dapat isteri soleha juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

teratai89
Warga Rasmi
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30838
Posting: 13
Dari: marang terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 16:26


Pada 12-09-07 15:50 , hanif posting:

!!! QUOTE !!!

hehehe :lol: :lol: :lol:

insyaALLAH. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For teratai89Profil   Hantar PM kepada teratai89   Quote dan BalasQuote

teratai89
Warga Rasmi
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30838
Posting: 13
Dari: marang terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 16:28


bertuah bakal suri hidup awak nanti.

Bookmark and Share

    


  Member Information For teratai89Profil   Hantar PM kepada teratai89   Quote dan BalasQuote

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-09-07 21:35


Pada 12-09-07 14:03 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Bagi saya lah kan, wanita yang merungut sebab kena buat kerja rumah belum cukup hebat lagi...Mungkin dia buat kerja rumah tu kerana terpaksa ataupun belum faham tanggungjawab seorang isteri...Kalau dia faham mesti tak merungut punya...Seperti juga ibadat solat...



salam..bagi ana ini bukan merungut tapi mempersoalkan sikap suami sekarang yang terlalu melepaskan tanggungjawab pada isteri walaupun si isteri turut bekerja. Ana rasa, kalau isteri yang menerima tanggungjawab seperti ni takkan merungut sepatah pun. tapi ini hanyalah persoalan. Setahu ana tugas isteri hanyalah menjaga keperluan suami yang paling utama dan urusan rumah tangga yang lain perlu dibantu suami bukan dilepaskan pada isteri semata-mata.

Erkk..Sorry, ana tak ada pengalaman berumah tangga tapi ana melihat kepada situasi sekarang rumah tangga sekarang. :-P


-----------------
..seorang hamba Allah yang sedang mencari keredhaanNya...


Bookmark and Share

    


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-09-07 22:09


isk..isk...tajuk lain ada tak ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 12:50


Pada 16-09-07 21:35 , uswatun_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-09-07 14:03 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Bagi saya lah kan, wanita yang merungut sebab kena buat kerja rumah belum cukup hebat lagi...Mungkin dia buat kerja rumah tu kerana terpaksa ataupun belum faham tanggungjawab seorang isteri...Kalau dia faham mesti tak merungut punya...Seperti juga ibadat solat...



salam..bagi ana ini bukan merungut tapi mempersoalkan sikap suami sekarang yang terlalu melepaskan tanggungjawab pada isteri walaupun si isteri turut bekerja. Ana rasa, kalau isteri yang menerima tanggungjawab seperti ni takkan merungut sepatah pun. tapi ini hanyalah persoalan. Setahu ana tugas isteri hanyalah menjaga keperluan suami yang paling utama dan urusan rumah tangga yang lain perlu dibantu suami bukan dilepaskan pada isteri semata-mata.

Erkk..Sorry, ana tak ada pengalaman berumah tangga tapi ana melihat kepada situasi sekarang rumah tangga sekarang. :-P



Apa kata kalau dah kahwin nanti sebelum suami balik rumah berhias cantik-cantik, bagi layanan seperti pramugari MAS dekat business class punya flight lepas itu minta tolong baik-baik...Mesti dia nak tolong punya...Jangan lah bila suami balik isteri dalam keadaan selekeh lepas itu membebel minta tolong...Siapa yang tak bengang...Lagi satu, tanggungjawab seorang isteri adalah menguruskan rumah tangga bukannya keluar bekerja untuk kumpul duit...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-09-07 13:12


Setiap individu ada tanggungjawab..
tak kira lelaki atau perempuan..
Kalau asyik menunding jari sesama sendiri..
Sampai bila pun tak habis..
Seboleh2nyer bentuk diri kita sebaik-baiknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 15:26


ok ok lah
kasi lah tabik spring satu sama orang perempuan,
tapi bukan semua lelaki (suami) begitu,
dan bukan semua isteri mampu buat sehebat tu....
kita sesama manusia tak sempurna lagi penuh kecacatan,
maka peringatan sesama sendiri adalah terbaik kan???

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 25-09-07 12:58


Pada 23-09-07 13:12 , nailah_miz posting:

!!! QUOTE !!!

Setiap individu ada tanggungjawab..
tak kira lelaki atau perempuan..
Kalau asyik menunding jari sesama sendiri..
Sampai bila pun tak habis..
Seboleh2nyer bentuk diri kita sebaik-baiknya..


Perbincangan sesama suami isteri perlulah ada tolak ansur sesama sendiri..
Nak Membina sebuah keluarga bukanlah senang..
tetapi nak meruntuhkannya..
amatlah mudah jika tanpa persefahaman yang nyata..

Apa-apa pun,benar...seorang wanita itu begitu banyak pengorbanan yang akan dilakukan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

Salamat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 30825
Posting: 91

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 14:40


Assalamualaikum...
Wanita yang begelar ibu memang seorang yang hebat...
"SAYA SAYANG MAK SAYA"

Bookmark and Share

    


  Member Information For SalamatProfil   Hantar PM kepada Salamat   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 25-09-07 15:06


Assalamualaikum wwt..

Wanita sangat hebat!!

Allah swt Maha Pemurah dan Penyayang ke atas hamba-hambanya. Bagi kaum wanita ada 4 tiket untuk mereka masuk ke syurga, iaitu (1) apabila mereka berjaya menjaga sembahyang fardhu, (2) puasanya di bulan Ramadhan, (3) ketaaatan kepada suami dan(4) kehormatannya. Melalui empat perkara ini juga menyebabkan seseorang wanita itu boleh mencapai taraf solehah dan bertaqwa..

Ayuh..jangan kita lepaskan peluang ni..hmm,peluang 1,2,4..sekarang insyaALLAH..peluang yang ke-(4)..hehe nantilah..sebab tak kahwin lagi.. :-P


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 25-09-07 15:11


Alamak tersilap taip lah pulak...hmm maksud ana peluang ke-(3)..tu lah dah petang-petang ini..pening sikit :-D


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 15:16


.. teringat pula aku pada rancangan keluarga di 9.. akak itu yang redha menjaga suaminya yang kena penyakit.. terharu aku melihat ketabahan akak itu menjaga makan minum pakai suami dan anak2 dia.. Puan Hawa ke apa nama dia.. kagum dan "respect. Aku kat akak tu.. yang paling terharu bila suami dia telefon rancangan itu dan mengucapkan terima kasih dan hanya ALLAH yang mampu membalas jasa baik dia.. menyentuh perasaan aku yang ganas ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

abqoriah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.07.2007
Ahli No: 30530
Posting: 43
Dari: senawang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 16:11


erm bahagianya sebuah perkahwinan kalau suami isteri dapat memahami antara satu sama lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abqoriahProfil   Hantar PM kepada abqoriah   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 16:14


ye lah bahagian..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 16:14


moga dapat isteri yang soleha

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 16:29


lembutmu tak bererti
kau mudah dijual beli
kau mampu menyaingi lelaki dalam berbakti

lembut bukan hiasan
bukan jua kebanggaan
tapi kau sayap kiri
pada suami yang sejati

disebalik tabir wajahmu
ada rahsia agung tersembunyi dalam diri
itulah sekeping hati
yang takut pada Ilahi

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 01:41


wanita memang hebat...;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 26-09-07 08:35


saya kagum tengok mak and abah..saling tolong menolong
mak : masak,buart kerja bahagian dapur, jaga pokok bunga,kemas rumah
abah: basuh baju, gosok baju, berkebun sama-sama dengan mak, sapu rumah ada jugak..

itulah namanya teladan malalui contoh..

dulu...abah yang gosok baju saya, sampai sekarang pun abah yang gosok baju adik saya...

sayang mak and abah :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 04:31


wahh bgsnya parent srikandisutera...:-)
nanti nak jadi macam ayah awak lah nanti...;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.152758 saat. Lajunya....