Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Men are born to succeed, not fail.
-- Henry David

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 18
Ahli: 0
Jumlah: 18




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 13 hari yang lalu
aye: 15 hari yang lalu
NisaAdDeen: 38 hari yang lalu
RijaludDeen: 38 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: setiap bidang kerjaya punyai cabaran tsendiri


Carian Forum

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» setiap bidang kerjaya punyai cabaran tsendiri

Please Mendaftar To Post


Oleh setiap bidang kerjaya punyai cabaran tsendiri

amalia
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2007
Ahli No: 28032
Posting: 3

blank  


posticon Posting pada: 17-08-07 22:47


:roll:

SALAMZZ...

tahniah buat pembaca yang mjalani khidupan yang di mudahkan ALLAH
dr sudut pelajaran,kerjaya keluarga dll...
bagi yang masih d uji......
bsabarlah...
hidup ibarat roda...
xada manusia yang mahu hidup susah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For amaliaProfil   Hantar PM kepada amalia   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 13:33


setiap bidang kerjaya punya cabaran tersendiri..
sama ada kita mampu menanggungnya ataupun tidak.. itu terpulang pada individu itu sendiri...
biar apa pun yang terjadi,semua tu sememangnya mematangkan kita.. bila banyak pengalaman,banyak lah pengajaran yang kita dapat belajar..

buat sahabat-sahabat yang sedang tension kerja.. jangan tensen2 ye..
;-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

amirbatrisyia81
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.12.2008
Ahli No: 36231
Posting: 22
Dari: Pulau Mutiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-12-08 13:51


:kelip: Assalamualaikum :kelip:


Setiap kerjaya memang tidak dinafikan mempunyai cabarannya sendiri...

Yang paling penting amanah yang digalas di laksanakan dengan sebaik mungkin....dalam bekerja kita berhadapan dengan persekitaran..justeru itu kita perlu seimbang dalam semua hal...
yang pasti tiada yang sempurna di dunia ini....
Nawaitu kita dan buat yang terbaik dalam apa jua yang kita lakukan. 8-)

Wassalam...


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker


Bookmark and Share

  


  Member Information For amirbatrisyia81Profil   Hantar PM kepada amirbatrisyia81   Pergi ke amirbatrisyia81's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 14:54


jadi bekerjalah kita sekuatnya......tentu ada sebab mengapa Allah dah takdirkan kita, dah pilih kita untuk memikul sesuatu tanggungjawab........

sesungguhnya Allah tidak akan membebankan hambanya dengan sesuatu yang tidak sanggup di pikul oleh hambanya....


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 15:29


;)

bebaru ni saya keluar dengan seorang pelajar lelaki saya yang baru tamat belajar ...

saya tanya ke dia, dah kerja sambilan belum?
dia jawab, dah
saya tanya lagi, kerja apa?
dia jawab.. ala... kerja biasa-biasa saja. promoter. gaji sejam RM10. kerja lain ada. gaji besar(sesuai dengan lulusan dia).. tapi SUSAHLAH
saya terus berhenti kereta. kebetulan ada untie india tengah menyapu tepi jalan. saya cakap pada pelajar ni... pergi ambil PENYAPU kat UNTIE TU. TU kerja MUDAH. dia senyap tak bergerak.tunduk. dan sedikit mengeluh..

nak cakap lebih.. saya yakin pelajar ni masih tidak nampak lagi dugaan2 dalam setiap kerjaya... tapi alhamdulillah dia faham maksud yang cikgu ni cuba sampaikan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 18:02


Hidup adalah satu cabaran. Kerja adalah salah satu cabangnya. :berfikir:


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 19:24


Pada 10-12-08 18:02 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!

Hidup adalah satu cabaran. Kerja adalah salah satu cabangnya. :berfikir:



betul tu cikgu84, tanpa cikgu sapa lah kami........heheh


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 19:43


betul tu memang tak dinafikan setiap bidang kerjaya punyai cabaran tersendiri,lagi-lagi yang kerjayanya memberi perkhidmatan pada pelanggan.memang sukar memenuhi kehendak manusia.walaupun bagi kita telah memberikan perkhidmatan sehabis baik.tetapi pelanggan tetap tak berpuas hati dan sentiasa mencari kelemahan.(customer always right).

hanya berbekalkan semangat doa dan kesabaran serta punyai toleransi yang baik insya allah kerja kita akan berjalan lancar.

memang bagi kita telah berusaha sehabis daya ,pada pandangan umum seperti kita tak buat kerja ,tapi ingat biarlah allah saja yang menilai setiap apa yang di lakukan.beruntunglah orang yang bersabar. 8-) :-(


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 19:56


Pada 10-12-08 19:24 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-12-08 18:02 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!

Hidup adalah satu cabaran. Kerja adalah salah satu cabangnya. :berfikir:



betul tu cikgu84, tanpa cikgu sapa lah kami........heheh



kalau tak ada awan...bagaimana lah bumi ni...heheeh


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 20:41


lagu ni khas buat cikgu..........hehe

Hari pertama masuk sekolah
Tak pandai membaca mengira
Tetapi cikgu begitu tabah
Mengajar kami sungguh-sungguh

Bermula A, B, C sampai Z
Hitung 1 sampai 10
Baru ejaan dan kira-kira
Kami belajar dengan lancar

Berkat kesabaran
Guru bijaksana
Memberi pelbagai petunjuk
Hari demi hari
Kami pun mengerti
Pelajaran nilainya tinggi

Kami ingat setiap masa
Jasa guru mendidik bangsa
Sambutlah ini ucapan kami
TERIMA KASIH CIKGU...

Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 20:52


Pada 10-12-08 20:41 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

lagu ni khas buat cikgu..........hehe

Hari pertama masuk sekolah
Tak pandai membaca mengira
Tetapi cikgu begitu tabah
Mengajar kami sungguh-sungguh

Bermula A, B, C sampai Z
Hitung 1 sampai 10
Baru ejaan dan kira-kira
Kami belajar dengan lancar

Berkat kesabaran
Guru bijaksana
Memberi pelbagai petunjuk
Hari demi hari
Kami pun mengerti
Pelajaran nilainya tinggi

Kami ingat setiap masa
Jasa guru mendidik bangsa
Sambutlah ini ucapan kami
TERIMA KASIH CIKGU...


:welcome:
bunga ni untuk awan.... :bunga:


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.095161 saat. Lajunya....