Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang takut ditakluki pasti akan kalah
-- Napoleon Bonarpate

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 15
Ahli: 0
Jumlah: 15




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 10 hari yang lalu
aye: 12 hari yang lalu
NisaAdDeen: 35 hari yang lalu
RijaludDeen: 35 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: Siapa sedang sambung Masters?


Carian Forum

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» Siapa sedang sambung Masters?

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa sedang sambung Masters?

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-08-07 02:38


Assalamualaikum..

siapa di sini yang sedang sambung Masters atau dah habis Masters? Atau dah sambung Phd? Ataupun dah habis Masters lepas itu dah kerja... Yang dah kerja, kerja apa? bagaimana gaji ok tak.. hehe

ambil kat mana? Bidang apa... dan buat tajuk apa? Dulu ambil degree apa?

Tambah lagi, scholarship atau sponsorship dari sapa? huhu...

Bolehlah kongsi pengalaman serta kepakaran.... saya betul-betul nak tahu..


p/s: asyik2 encik syemarly saja buat topik baru kat Jejak Kerjaya ni... hehe...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 31-08-07 01:04


saya bercdg nak smbung..tapi degree pun tak hbis lagi ini..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-09-07 21:56


salam...
sekarang tengah kerja smbln...memang tengah plan nak sambung master pasnie..tapi tak tahu lagi bila...baru saja habis degree bulan 5 yang lepas...insyallah,kalau mungkin rezeki saya mungkin nak minta sambung master untuk kmskn mei tahun depan.... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-07 23:13


ouh.. ctnurbebo nak jadi lecturer ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-09-07 23:36


emmm.....agaknya agaknya...hehehe...ala,xsemestinyer master untuk jadi lecturer saja..boleh juga kerja lain kan...tapi masa yang menentukan segalanya...tengok bagaimana permohonan nanti...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-09-07 09:02


Insya ALLAH akan sambung PHD.

Bookmark and Share

  


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

nurul_peace
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8179
Posting: 149
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 09:22


salam...cuba di UPM...upm ada tawarkan fellowship atau dipanggil biasiswa...ada dua jenis biasiswa...
1. biasiswa penuh = master dapat rm1300 sebulan tapi ada perjanjian kena mengajar...tak perlu risau, just tolong junior2...amalan baik
2. berkhidmat dan belajar = atau GRA (Graduate Research Asisstant)
                                             bekerja dengan lecturer atau dr. atau prof untuk
                                             tolong research mereka, dalam masa yang sama
                                             boleh selesaikan master dalam tajuk yang lebih
                                             kurang sama dengan gra.
                                             dapat elaun depends pada lecturer,
                                             (macam saya dapat rm1300) setiap bulan tapi
                                             ada kawan dapat rm1500

yuran pengajian upm tanggung, tapi ada sedikit ketakpastian....
rasanya upsi pun ada sediakan fellowship, alert dengan website mereka...

*fsktm upm perlukan seorang ra under Dr.Rusli
siapa berminat untuk kerja sebagai ra sila email saya : [email protected]

salam

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurul_peaceProfil   Hantar PM kepada nurul_peace   Pergi ke nurul_peace's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_peace
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8179
Posting: 149
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 10:27


Assalammualaikum

Kepada graduan lelaki yang belum mendapat pekerjaan, terdapat kekosongan kerja bagi jawatan berikut di FSKTM UPM ;-

Pembantu Pengkaji

Pengkaji : Dr Rusli Abdullah
Jangkamasa : 10 bulan (Sehingga bulan 6 2008)
Calon : Bac. Sains Komputer (LELAKI SAHAJA)
Gaji : RM1500
Status Jawatan : Diperlukan Segera!

Keperluan

Bahasa Pengaturcaraan: Java, JSP, XML , WML / XHTML
Seorang yang rajin, tahan kesejukan (anda akan bekerja di bilik server) dan mempunyai
sikap yang baik.


**kepada graduan perempuan, mungkin saya boleh tolong pada yang berminat...sementara untuk sambung master =)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurul_peaceProfil   Hantar PM kepada nurul_peace   Pergi ke nurul_peace's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 11:43


alhamdulilah.....sekarang jadi research officer....di universiti selatan tanah air...gaji alhamdulilah cukup untuk org bujang menjalankan kehidupan....sem depan terus sambung master....

Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 13:03


master in safety science at university of new south wales, australia
2 years postgraduate coursework

i did my degree in environmental and occupational health, UOM

sponsored by MOHE (ministry of higher education) and USM

insyaAllah after completed master degree...i'll continue PhD in Occupational Health and Safety ..amin..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

nurul_peace
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8179
Posting: 149
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 17:23


fakulti perubatan upm juga perlukan seorang GRA yang berminat untuk sambung master - kelayakan degree sains komputer =)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurul_peaceProfil   Hantar PM kepada nurul_peace   Pergi ke nurul_peace's Website   Quote dan BalasQuote

qalb
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.07.2003
Ahli No: 2619
Posting: 23
Dari: perlis ke johor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-09-07 12:20


nurul ada lagi tak offer tu?

Bookmark and Share

  


  Member Information For qalbProfil   Hantar PM kepada qalb   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 20-09-07 13:53


tak sambung lagi...
tapi ada niat nak sambung...
lepas kawin ke...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 22:36


salam alaik..izinkan saya mencelah ek cik syahidatul..huhu..

saya pun sejak dulu bercita2 nak sambung master seterusnya ke phd tapi lepas grad ni baru lah fikir 1000 kali...Kalau benar nak sambung master adakah saya bercita2 nak jadi lecturer? biasanya yang ambil master dan above memang plan nak jadi pegawai akademik...namun bilamana memikirkan perihal diri tentunya saya tidak berminat untuk menjadi seorang pengajar..tak kira lah di peringkat mana..tadika hatta ke pengajian tinggi...semangat untuk menyambung study sehingga kini masih berkobar-kobar tapi memikirkan sebagai apa saya belajar Kalau untuk suka-suka hati saja...? jadinya lebih baik saya melupakan hasrat berkenaan andai saya tidak serius menetapkan matlamat untuk apa saya belajar selain asbab nak menuntut ilmu semata-mata (jawapan klise)..huh..entahla..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 12:42


oh.. ni kes berminat untuk menuntut ilmu tapi tak berminat untuk mengajar lah ni...

takpa takpa... salurkan minat mencari ilmu tu ke arah mencari pengalaman dan bekerja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 02-11-07 12:58


alhamdulillah..baru habis degree...da kerja kat n9...nxtyr insyaAllah tahun depan sambung master :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 02-11-07 13:02


Pada 01-08-07 02:38 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..

siapa di sini yang sedang sambung Masters atau dah habis Masters? Atau dah sambung Phd? Ataupun dah habis Masters lepas itu dah kerja... Yang dah kerja, kerja apa? bagaimana gaji ok tak.. hehe

ambil kat mana? Bidang apa... dan buat tajuk apa? Dulu ambil degree apa?

Tambah lagi, scholarship atau sponsorship dari sapa? huhu...

Bolehlah kongsi pengalaman serta kepakaran.... saya betul-betul nak tahu..


p/s: asyik2 encik syemarly saja buat topik baru kat Jejak Kerjaya ni... hehe...



bismillahhirrahmanirrahim

ana adalah cita-cita untuk sambung lagi ke peringkat yang lebih tinggi kalau Allah izinkan,insyaAllah..habis degree ni nak dok releks dulu kejap,kerja bantu mak ayah, baru sambung master,insyaAllah..dok plannya nak sambung kat Auckland University,insyaAllah..tapi tengok rezekilah macamana..tapi kalau Allah izinkan ana sebagai jodoh 'orang tu',insyaAllah,hem..ana tak taulah tu bagaimana nak sambung ke Auckland sebab 'orang tu' nak ke Syria sambung study..camgitu terpaksalah ana teman dia..nak bagi dia pergi syria seorang-seorang..huh..tak percaya :-D.. hem..cakap pasal sambung study ni kang,ana nak tanyalah kalau ada sesiapa yang boleh bagi pendapat tentang masalah 'kawan' ana inilah..dianya product al-azhar,dah kerja..dapat sambung master tapi masalahnya tak dapat kebenaran sebab waktu kuliah dia semua waktu kerja..so sekarang dia tengah dok pening dok sedih..dah tak boleh buat study leave lagi dah sebab dah 2 sem dia study leave..so sem ni,dia bia begitu saja..ana bukan apa risau jugak kalu2 kena disiplin sebab sem ni first week saja dia pergi kuliah..tu pun curi2..sem dah nak habis dah ni..ana pernah tanya dia kalau terpaksa korban salah 1 antara study dan kerja yang mana dia akan korbankan..dia kata dia suka study..nak korbankan salah satu dia berat hati..kedua-duanya dia nak.. nak berhenti study dia suka study..nak berenti kerja,ayah dia suruh kerja sebab bukan senang nak dapat kerja sekarang ni..betullah kata ayah dia tu..so,muka dia tu asyik 14 sajalah 3-4 bulan ni..ana nak suruh dia berenti study ana tak sanggup nak cakap..kasihan sebab dia suka study..kerja pun takkan nak suruh dia berhenti..tapi bagi ana,baik dia berhenti master dalam keadaan dia sekarang..dah stabil nanti apply balik buat master..ana memang tak setuju kalau dia berhenti kerja..sebab dia dah ada kerja yang bagus bukan ana tak bagi dia berenti kerja sebab jawatan atau gaji dia..malah ana tak peduli pun semua tu..tapi sebab ana fikirkan betul kata ayah dia tu..lagipun dia anak sulung..tanggungjawab besar..eheh.. sorilah ye terpanjang sikit..so,Kalau ada sahabat2 yang ada cadangan bolehlah ya tolong2kan..insyaAllah..terima kasih..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 06-11-07 15:33 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-11-07 13:28


baik kawan sufti_ilham terus kerja saja, sebab lani susah nak dapat kerja tetap walaupun ada masters..sebab ramai dah ada masters sekarang...orang pandang phd pulak...nanti lagi 10tahun, phd pulak susah dapat kerja

Bookmark and Share

  


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 02-11-07 13:41


Pada 02-11-07 13:28 , aku_hambamu posting:

!!! QUOTE !!!

baik kawan sufti_ilham terus kerja saja, sebab lani susah nak dapat kerja tetap walaupun ada masters..sebab ramai dah ada masters sekarang...orang pandang phd pulak...nanti lagi 10tahun, phd pulak susah dapat kerja


bismillahhirrahamnirrahim

terima kasih pendapat ukhti :-)..memang macam begitu jugaklah yang ana fikirkan..dan maknanya tu,dia terpaksalah berhenti master..lagipun bagi ana,kalau dia berehnti master lepas tu bila segalanya dah ok insyaAllah peluang untuk dapat balik tu mungkin cerahlah,insyaAllah,sebab dia berhenti bukan diberhentikan,nauzubillah.. bab nak nasihatkan dia berenti master tu yang ana parah sikit..bukan apa,kesianlah pulak rasanya sebeb dia suka bebenor study..dia sayang ilmu..tapi Kalau tak berhenti takut nanti benda lain pulak yang jadi sebab dia tak pergi kuliah..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 02-11-07 13:41 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

aidil_firdaus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2007
Ahli No: 31562
Posting: 58
Dari: pahang-putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 14:21


Pada 02-11-07 13:02 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-08-07 02:38 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..

siapa di sini yang sedang sambung Masters atau dah habis Masters? Atau dah sambung Phd? Ataupun dah habis Masters lepas itu dah kerja... Yang dah kerja, kerja apa? bagaimana gaji ok tak.. hehe

ambil kat mana? Bidang apa... dan buat tajuk apa? Dulu ambil degree apa?

Tambah lagi, scholarship atau sponsorship dari sapa? huhu...

Bolehlah kongsi pengalaman serta kepakaran.... saya betul-betul nak tahu..


p/s: asyik2 encik syemarly saja buat topik baru kat Jejak Kerjaya ni... hehe...



bismillahhirrahmanirrahim

ana adalah cita-cita untuk sambung lagi ke peringkat yang lebih tinggi kalau Allah izinkan,insyaAllah..habis degree ni nak dok releks dulu kejap,kerja bantu mak ayah, baru sambung master,insyaAllah..dok plannya nak sambung kat Auckland University,insyaAllah..tapi tengok rezekilah macamana..tapi kalau Allah izinkan ana sebagai jodoh 'orang tu',insyaAllah,hem..ana tak taulah tu bagaimana nak sambung ke Auckland sebab 'orang tu' nak ke Syria sambung study..camgitu terpaksalah ana teman dia..nak bagi dia pergi syria seorang-seorang..huh..tak percaya :-D.. hem..cakap pasal sambung study ni kang,ana nak tanyalah kalau ada sesiapa yang boleh bagi pendapat tentang masalah 'kawan' ana inilah..dianya product al-azhar,dah kerja..dapat sambung master tapi masalahnya tak dapat kebenaran sebab waktu kuliah dia semua waktu kerja..so sekarang dia tengah dok pening dok sedih..dah tak boleh buat study leave lagi dah sebab dah 2 sem dia study leave..so sem ni,dia bia begitu saja..ana bukan apa risau jugak kalu2 kena disiplin sebab sem ni first week saja dia pergi kuliah..tu pun curi2..sem dah nak habis dah ni..ana pernah tanya dia kalau terpaksa korban salah 1 antara study dan kerja yang mana dia akan korbankan..dia kata dia suka study..nak korbankan salah satu dia berat hati..kedua-duanya dia nak.. nak berhenti study dia suka study..nak berenti kerja,ayah dia suruh kerja sebab bukan senang nak dapat kerja sekarang ni..betullah kata ayah dia tu..so,muka dia tu asyik 14 sajalah 3-4 bulan ni..ana nak suruh dia berenti study ana tak sanggup nak cakap..kasihan sebab dia suka study..kerja pun takkan nak suruh dia berhenti..tapi bagi ana,baik dia berhenti master dalam keadaan dia sekarang..dah stabil nanti apply balik buat master..ana memang tak setuju kalau dia berhenti kerja..sebab dia dah ada kerja yang bagus bukan ana tak bagi dia berenti kerja sebab jawatan atau gaji dia..malah ana tak peduli pun semua tu..tapi sebab ana fikirkan betul kata ayah dia tu..lagipun dia anak sulung..tanggungjawab besar..eheh.. sorilah ye terpanjang sikit..so,Kalau ada sahabat2 yang ada cadangan bolehlah ya tolong2kan..insyaAllah..terima kasih..



pendapat saya,baiklah agar kawan cik sufti ilham tu terus dengan kerja.master bila2 boleh apply balik tapi kerja susah nak dapat.dia beruntung sebab punya kerja tetap.jadi rasanya eloklah dia pilih kerja dia.cubalah nasihatkan dia elok-elok.tapi cik sufti,macam kenallah kawan cik sufti tu.siapa ya cik sufti? :berfikir: :berfikir: :berfikir:
[ Telah diedit oleh: aidil_firdaus pada 06-11-07 15:39 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For aidil_firdausProfil   Hantar PM kepada aidil_firdaus   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 02-11-07 14:26


Pada 02-11-07 14:21 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 13:02 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-08-07 02:38 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..

siapa di sini yang sedang sambung Masters atau dah habis Masters? Atau dah sambung Phd? Ataupun dah habis Masters lepas itu dah kerja... Yang dah kerja, kerja apa? bagaimana gaji ok tak.. hehe

ambil kat mana? Bidang apa... dan buat tajuk apa? Dulu ambil degree apa?

Tambah lagi, scholarship atau sponsorship dari sapa? huhu...

Bolehlah kongsi pengalaman serta kepakaran.... saya betul-betul nak tahu..


p/s: asyik2 encik syemarly saja buat topik baru kat Jejak Kerjaya ni... hehe...



bismillahhirrahmanirrahim

ana adalah cita-cita untuk sambung lagi ke peringkat yang lebih tinggi kalau Allah izinkan,insyaAllah..habis degree ni nak dok releks dulu kejap,kerja bantu mak ayah, baru sambung master,insyaAllah..dok plannya nak sambung kat Auckland University,insyaAllah..tapi tengok rezekilah macamana..tapi kalau Allah izinkan ana sebagai jodoh 'orang tu',insyaAllah,hem..ana tak taulah tu bagaimana nak sambung ke Auckland sebab 'orang tu' nak ke Syria sambung study..camgitu terpaksalah ana teman dia..nak bagi dia pergi syria seorang-seorang..huh..tak percaya :-D.. hem..cakap pasal sambung study ni kang,ana nak tanyalah kalau ada sesiapa yang boleh bagi pendapat tentang masalah 'kawan' ana inilah..dianya product al-azhar,dah kerja..dapat sambung master kat UIA ni jugak tapi masalahnya orang atas dia tak bagi kebenaran sebab dia sibuk sangat lagipun waktu kuliah dia semua waktu kerja..so sekarang dia tengah dok pening dok sedih..dah tak boleh buat study leave lagi dah sebab dah 2 sem dia study leave..so sem ni,dia bia begitu saja..ana bukan apa risau jugak kalu2 kena disiplin sebab sem ni first week saja dia pergi kuliah..tu pun curi2..sem dah nak habis dah ni..ana pernah tanya dia kalau terpaksa korban salah 1 antara study dan kerja yang mana dia akan korbankan..dia kata dia suka study..nak korbankan salah satu dia berat hati..kedua-duanya dia nak.. nak berhenti study dia suka study..nak berenti kerja,ayah dia suruh kerja sebab bukan senang nak dapat kerja sekarang ni..betullah kata ayah dia tu..so,muka dia tu asyik 14 sajalah 3-4 bulan ni..ana nak suruh dia berenti study ana tak sanggup nak cakap..kasihan sebab dia suka study..kerja pun takkan nak suruh dia berhenti..tapi bagi ana,baik dia berhenti master dalam keadaan dia sekarang..dah stabil nanti apply balik buat master..ana memang tak setuju kalau dia berhenti kerja..sebab dia dah ada kerja yang bagus dan agak berjawatan..sebagai penolong pengarah..bukan ana tak bagi dia berenti kerja sebab jawatan atau gaji dia..malah ana tak peduli pun semua tu..tapi sebab ana fikirkan betul kata ayah dia tu..lagipun dia anak sulung..tanggungjawab besar..eheh.. sorilah ye terpanjang sikit..so,Kalau ada sahabat2 yang ada cadangan bolehlah ya tolong2kan..insyaAllah..terima kasih..



pendapat saya,baiklah agar kawan cik sufti ilham tu terus dengan kerja.master bila2 boleh apply balik tapi kerja susah nak dapat.dia beruntung sebab punya kerja tetap dan jawatan yang tinggi.jadi rasanya eloklah dia pilih kerja dia.cubalah nasihatkan dia elok-elok.tapi cik sufti,macam kenallah kawan cik sufti tu.siapa ya cik sufti? :berfikir: :berfikir: :berfikir:


aidil kenal..?????? :oops: :-? eh,tak agaknya.... :-D tapi aidil kat putrajaya,kan..kat mana tu ya kalau boleh ana tau..??kawan ana tu kat jakim...tapi..eh, tak mungkin agaknya......tak kenal agaknya...orang lain tu agaknya.. :berfikir: :jangan:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

aidil_firdaus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2007
Ahli No: 31562
Posting: 58
Dari: pahang-putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 14:30


cik sufti.itulah tempat saya jugak.jadi rasanya memang betullah tu saya kenal orangnya ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For aidil_firdausProfil   Hantar PM kepada aidil_firdaus   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 02-11-07 14:34


Pada 02-11-07 14:30 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!

cik sufti.itulah tempat saya jugak.jadi rasanya memang betullah tu saya kenal orangnya ;-)



tidak....!!! :-o :-o :-o :-D

ana: hehe Sorry cik syahidatul..terrun topik :-D ok back to the topik..sapa tengah buat master..cepat ngaku.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 14:58


insya allah ada rezeki nak jugak sambung master... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 15:13


eh tak apa tak apa... teruskan cuba selesaikan masalah kawan cik sufti ilham tu...

errr so siapakah gerangannya tu? hhehehe... nak juga tahu ni...

teruskan juga topik siapa yang sedang sambung masters... hihi

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 15:20


ingat lepas ni nak terus sambung master...
insya-Allah..
doakan ana ye... :-)
cadangnya master in finance...
tajuk..
lebih kurang tentang bursa malaysia jugak lah...
sesiapa yang rasa2 lebih kurang sama dengan ana,
pm lah pada ana.
mana tau kot2 kita boleh berkongsi maklumat dan pendapat..

Bookmark and Share

  


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 02-11-07 15:30


Pada 02-11-07 15:13 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

eh tak apa tak apa... teruskan cuba selesaikan masalah kawan cik sufti ilham tu...

errr so siapakah gerangannya tu? hhehehe... nak juga tahu ni...

teruskan juga topik siapa yang sedang sambung masters... hihi


bismillahhirrahmanirrahim

insyaAllah akan ana terus cuba untuk nasihatkan dia supaya berhenti master kalau memang dia dah tak ada pilihan lain lagi dah,insyaAllah..

cik syahidatul,siapa dia...hehehe..hem..bak kata siti nurhaliza, bialah rahsia..hehe.. :-D :-D :-D

ana: lama ana logout sebab terkezut cow dengan aidil..rupa-rupanya....... hehe..aidil,jangan bagitau dia tau..shhhhhh.....hehe..kebetulan pula ya,aidil.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

aidil_firdaus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2007
Ahli No: 31562
Posting: 58
Dari: pahang-putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 15:36


Pada 02-11-07 15:30 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 15:13 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

eh tak apa tak apa... teruskan cuba selesaikan masalah kawan cik sufti ilham tu...

errr so siapakah gerangannya tu? hhehehe... nak juga tahu ni...

teruskan juga topik siapa yang sedang sambung masters... hihi


bismillahhirrahmanirrahim

insyaAllah akan ana terus cuba untuk nasihatkan dia supaya berhenti master kalau memang dia dah tak ada pilihan lain lagi dah,insyaAllah..

cik syahidatul,siapa dia...hehehe..hem..bak kata siti nurhaliza, bialah rahsia..hehe.. :-D :-D :-D

ana: lama ana logout sebab terkezut cow dengan aidil..rupa-rupanya....... hehe..aidil,jangan bagitau dia tau..shhhhhh.....hehe..kebetulan pula ya,aidil.. :-D



itulah takdir cik sufti :-D tak sangka saya,di sana bakal suami cik sufti saya kagumi,di alam maya ni,terkenallah pulak dengan bakal isterinya,iaitu cik sufti ni ya.hehe.takdir2..well,back to the topic,saya sebenarnya pun ada juga niat nak sambung master ni. tapi takut jadi macam bakal suami cik sufti yang tak dapat kebenaran orang atas walau dah dapat sambung.tapi Kalau ada rezeki,insyaAllah saya tak tolak untuk buat master.
[ Telah diedit oleh: aidil_firdaus pada 06-11-07 15:37 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For aidil_firdausProfil   Hantar PM kepada aidil_firdaus   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 02-11-07 15:39


bismillahhirrahmanirrahim

bakal suami..??bakal isteri..??hehe..seganlah en.aidil :-P :malu: :malu: :malu: apalah nak dikagumkan orang tu? dia biasa saja aidil.tak payahlah nak kagum dengan dia :-D aidil nak sambung teruskanlah niat tu. mana tau kalu2 ada rezeki,insyaAllah.tapi jangan buat macam 'dia'.dia tu kesnya pandai2 sendiri.tak consult orang atas dulu.aidil Kalau nak minta sambung cuba consult dengan orang atas dulu.kalau-kalau ada rezeki,dapat.. :-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 02-11-07 15:42 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 16:02


eish siapa 'dia' ni.. macam terkenal pula... huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

aidil_firdaus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2007
Ahli No: 31562
Posting: 58
Dari: pahang-putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 16:10


Pada 02-11-07 16:02 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

eish siapa 'dia' ni.. macam terkenal pula... huhu


huhu..kasihan pulak cik syahidatul tertanya2.cik sufti,saya bagitau sikit ya.kasihan cik syahidatul kita ni :-D 'dia' ni salah seorang orang atas jakimlah.memang agak terkenallah dalam bab ilmu.malah saya sendiri pun kagum dengan ustaz ni.kebetulan jugak ustaz tu adalah bakal suami cik sufti_ilham kita ni ha :-)

cik sufti..jangan mara aa...hehe dah zip dah tangan ni :-D
[ Telah diedit oleh: aidil_firdaus pada 02-11-07 16:34 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For aidil_firdausProfil   Hantar PM kepada aidil_firdaus   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 16:43


terima kasih encik aidil.. mujur encik aidil bersimpati.. huhu.. tak ada lah, sebab kat mana-mana topik pun cik sufti selalu cerita mengenai kisahnya... kan cik sufti? ;-)

hmm begitu rupanya... pernah cik sufti cerita, mengenai kehadiran cik sufti dalam salah satu sesi ceramah ustaz tu, dan akhirnya 'terikat' dengan ustaz tu? encik zulman pun menjadi saksi dalam salah satu kenyataan cik sufti.. saya dok tertanya2 apa lah kisah di sebaliknya tu... huk huk~


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 02-11-07 16:44 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 02-11-07 16:56


ishh..aidil ni..dah,zip tangan tu..jangan sampai terbukak..tak ada kisah apa pun yang istimewa di sebalik pertemuan kami tu cik syahidatul..cuma takdir rezeki malahan jugak sebagai ujian untuk saya dan dia .. :-)

ana: cik syahidatul..kita ni dah lari dari topik ni..moh kita balik topik asal..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 17:00


tak apa.. saya tuan topik ni.. juga tuan moderator jejak kerjaya.. heheheh.. nak lari mana cik sufti? :-D

p/s: kasihan cik sufti.. heheh


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 02-11-07 17:02 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

damainya_hati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.08.2005
Ahli No: 18209
Posting: 39
Dari: Johor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 14:29


ada jigak niat nak sambung master. Dalam fikiran nak sambung kat UUM saja lepas habis praktikal bulan 4/2008 insyaallah..tetapi kosnya lah pulak dikatakan antara yang termahal...emmm...fenin2...cadangnya nak sambung dalam bidang pengurusan jugak...any idea or comment di mana master yang agak berpatutan kadar yurannya???

Bookmark and Share

  


  Member Information For damainya_hatiProfil   Hantar PM kepada damainya_hati   Pergi ke damainya_hati's Website   Quote dan BalasQuote

aidil_firdaus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2007
Ahli No: 31562
Posting: 58
Dari: pahang-putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 14:35


insyaAllah tahun depan nak minta sambung master kat UK.

Bookmark and Share

  


  Member Information For aidil_firdausProfil   Hantar PM kepada aidil_firdaus   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 14:36


Pada 02-11-07 16:10 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 16:02 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

eish siapa 'dia' ni.. macam terkenal pula... huhu


huhu..kasihan pulak cik syahidatul tertanya2.cik sufti,saya bagitau sikit ya.kasihan cik syahidatul kita ni :-D 'dia' ni salah seorang orang atas jakimlah.memang agak terkenallah dalam bab ilmu.malah saya sendiri pun kagum dengan ustaz ni.kebetulan jugak ustaz tu adalah bakal suami cik sufti_ilham kita ni ha :-)

cik sufti..jangan mara aa...hehe dah zip dah tangan ni :-D


Jakim? kawan teman kroje kat Jakim sebagei Penolong Pengarah Halal Hub. entah2 meke kenai...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aidil_firdaus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2007
Ahli No: 31562
Posting: 58
Dari: pahang-putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 14:43


Pada 06-11-07 14:36 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 16:10 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 16:02 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

eish siapa 'dia' ni.. macam terkenal pula... huhu


huhu..kasihan pulak cik syahidatul tertanya2.cik sufti,saya bagitau sikit ya.kasihan cik syahidatul kita ni :-D 'dia' ni salah seorang orang atas jakimlah.memang agak terkenallah dalam bab ilmu.malah saya sendiri pun kagum dengan ustaz ni.kebetulan jugak ustaz tu adalah bakal suami cik sufti_ilham kita ni ha :-)

cik sufti..jangan mara aa...hehe dah zip dah tangan ni :-D


Jakim? kawan teman kroje kat Jakim sebagei Penolong Pengarah Halal Hub. entah2 meke kenai...



siapa namanya?kalu2lah saya kenei.

Bookmark and Share

  


  Member Information For aidil_firdausProfil   Hantar PM kepada aidil_firdaus   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 14:48


Mohd Nasir Bin Sulaiman - Kawan sepergaduhan di sekolah dulu

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-11-07 14:55


aiming for pHD until getting Dato' Prof Dr Ir Hj...

Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

nurul_gts46
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2006
Ahli No: 24757
Posting: 82

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 15:30


insyaallah..kalau ada rezeki nak sambung master juga...:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurul_gts46Profil   Hantar PM kepada nurul_gts46   Pergi ke nurul_gts46's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:33


Assalamualaikum

insya'Allah....ada rezeki dan jika diizinkan... kalau boleh sampai peringkat tertinggi.. amin...


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

  


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

amir_haikal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2005
Ahli No: 21550
Posting: 79
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 07-11-07 12:46


sekarang tutor..
kena dapatkn master dan Phd dalam masa 6 tahun under UTM and SLAB..

Bookmark and Share

  


  Member Information For amir_haikalProfil   Hantar PM kepada amir_haikal   Quote dan BalasQuote

comelbest
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30062
Posting: 65
Dari: nilai

mauritius  


posticon Posting pada: 11-01-08 16:44


sekarang saya ngah sambung master..dalam bidang performing arts~~kat UM.tak fikir lagi nak buat tesis apa sebab sekarang still coursework lagi :)

tajaan duit sendiri..baru saja konvo bulan 9 lepas.sekarang kejela kontrak dan buatla bisnes untuk tampung yurann.so,kelebihan master ni untuk org nak jadi lecturer.kalau PTD,dapatlah gaji master..len2 tak ada benefit sangatla...

so rata-rata ahli kat sini cuma plan saja..kalau dapat biasiswa,baguslah! tapi kalau still harap duit mak bapak..baik tak payah.asik parent saja nak tanggung kiterr.fikir-fikir kanlah..bukan pangkat dan nama nak dikejar tapi fikir kesusahan keluarga kita.


-----------------
~ lifE musT gO oN..saY nO fOr waR!! ~


Bookmark and Share

  


  Member Information For comelbestProfil   Hantar PM kepada comelbest   Pergi ke comelbest's Website   Quote dan BalasQuote

rajanazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24728
Posting: 123
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-01-08 11:35


arghh...family tak kasi nak ambil master

Bookmark and Share

  


  Member Information For rajanazriProfil   Hantar PM kepada rajanazri   Quote dan BalasQuote

alfayyaz
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2008
Ahli No: 32223
Posting: 3
Dari: k. terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-01-08 11:45


saya pun cadang nak ambik master..
tapi tak tahu nak sambung dalam bidang apa lagi..
sbl ning ijazah dalam bidang bahasa arab
minta dimurahkan rezeki..
amin

Bookmark and Share

  


  Member Information For alfayyazProfil   Hantar PM kepada alfayyaz   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-01-08 11:55


salam..

plan nak apply untuk kemasukkan bulan mei ni kat um..

so tengah siapkan proposal ni..(by dissertation only)

tak tau canner..sayang pula nak tinggal kerja ni..ada yang suruh buat part time..ada yang suruh berhenti kerja..

alaahai..susahnya nak buat keputusan... =)

Bookmark and Share

  


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

aishahumaira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.11.2004
Ahli No: 12482
Posting: 48
Dari: U.M.T --

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-02-08 22:22


Assalamualaikum...

InsyaAllah Jun 2008 siap master, dan grad ogos jika tak ada aral melintang. Master Science (Aquaculture) by coursework, 3 sem, dengan scholarship U.M.T(dulu KUSTEM).
InsyaAllah akan meneruskan ke phD jika ada scholar, dan juga jika ada daya=) Penatlah master ini!

Ambilan Julai 2008, sesiapa yang berminat, mesti ada background sains, dan cgpa yang memuaskan (atleast 3.00) , boleh hantarkan CV ke email saya;

[email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For aishahumairaProfil   Hantar PM kepada aishahumaira   Quote dan BalasQuote

Cokelet
Warga Rasmi
Menyertai: 27.12.2008
Ahli No: 36529
Posting: 7
Dari: wangsa maju

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-12-08 22:25


assalamualaikum
saya tengah buat master kat UM. Bidang Sosiologi pendidikan. ada sesiapa kat sini yang ambik bidang sosiologi? boleh tuka2 maklumat atau ilmu... :welcome:

Bookmark and Share

  


  Member Information For CokeletProfil   Hantar PM kepada Cokelet   Quote dan BalasQuote

NazRie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15491
Posting: 53

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 00:05


Salam..
saya nak sangat smbung kat oversea.lepas explore step dan requirement, terasa tersgtla susahnye.tinggal 1 sem saja lagi ini untuk dgree.doakan kejayaan saya k.. ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NazRieProfil   Hantar PM kepada NazRie   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 29-12-08 07:23


Pada 31-08-07 01:04 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

saya bercdg nak smbung..tapi degree pun tak hbis lagi ini..hehe


Saya pun berniat macam anda juga tapi.......masalah banyak bila dah berkeluarga...semua nak difikirkan, hal anak, hal bini, hal kewangan, hal usia yang semangkin MUDA dan hal-hal lain yang seumpamanya....


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 16:06


alhamdulillah....
kini sedang menyambung master di UIA
specialize in hadith...
mula-mula rasa macam best saja sambung master tapi cabarannya.... subhanallah...terlalu besar...banyak perbezaan ketika degree dan master...
semoga diri ini kuat menghadapinya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.154273 saat. Lajunya....