Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap awal tahun Allah SWT menghadiahkan 8760 hadiah amat berharga untuk setahun. Bagaimana anda menggunakan 8760 jam itulah yang menentukan kemajuan atau kemunduran hidup
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: sarashanee
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43127

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 36
Ahli: 0
Jumlah: 36




  Yang Masuk Ke Sini
sarashanee: 4 hari yang lalu
CikIzzah1992: 6 hari yang lalu
Qiamulail: 21 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Alasan~


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Alasan~

Please Mendaftar To Post


Oleh Alasan~

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 28-06-07 17:12


Seorang suami sedang mencari-cari helah
untuk membolehkan dia berkahwin lagi.
Antara alasan yang diberikannya:

Suami : Lelaki kawin 3 baru lah sah

Isteri : Kenapa pula?

Suami : Cuba terjemahkan ke dalam
Bahasa Inggeris, "satu" is one, "dua"
is two, "tiga" isteri (is three). Baru
betul dan sah!.

Isteri : Tapi abang kena faham Bahasa
Inggeris, terutama tentang "singular"
dan "plural"

Suami : Berkenaan apa tu?

Isteri : Satu tu "Singular"; dua atau
lebih "Plural"

Suami : Contohnya?

Isteri : One car sebagai singular, two
cars sebagai plural. Apa bezanya?

Suami : Ohhh... tambah huruf "s"
untuk yang plural

Isteri : Betul tu. Sama juga lah untuk
abang

Suami : Macam mana pula boleh sama?

Isteri : Satu isteri abang MAMPU, jika
dua isteri dah jadi plural, maka abang
MAMPUS tambah "s" saja, kan?

Lepas daripada tu, si-suami tidak
pernah lagi berceritakan hasratnya
untuk berkahwin lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-06-07 17:38


hehehe

kan dah kena...
hehehes :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Shababulkhair
Warga Rasmi
Menyertai: 13.06.2007
Ahli No: 30247
Posting: 4
Dari: Lorong Pandan

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 28-06-07 17:44


bijak..bijak..:-) bagus di dengar & muhasabah diri bagi yang ingin berpoligami..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShababulkhairProfil   Hantar PM kepada Shababulkhair   Quote dan BalasQuote

selasih
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18573
Posting: 58
Dari: Temerloh, pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-06-07 20:47


pandai isteri dia berkata-kata.........he he he......

Bookmark and Share

    


  Member Information For selasihProfil   Hantar PM kepada selasih   Pergi ke selasih's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-06-07 21:40


Lawak betul...
tapi Kalau dengan suami yang kelakar baik& sporting.. tak apalah gurau bgini sama-sama terhibur, lagi tambah mesra tapi memanglah tak sesuai cakap perkataan 'mam..s' pada suami, cuba jk suami (nauzubillah) yang tak boleh dibuat gurau langsung...silap hari bulan isteri yang kena.

tapi kasihan dkat isteri yang dapat suami yang tak boleh buat gurau & bermanja ni, serius memanjang...rumahtangga bukan tmp bermesra & semaian kasih sayang tapi ibarat raja dengan hamba dengan kuasa veto pada raja. Jk raja jenis penyayang, belas kasihan & mengambil tahu kebajikn & hal ehwal org bawah dia tak apalah.. tapi ada situasi di mana isteri yang hurey jk suami tak ada rumah...ibarat bebas dr penat lelah & ringan pemikiran. Oleh itu jangan anggap isteri anda org suruhan @ org tmp letak beban... tapi isteri adalah co-pilot, pembantu suami, saling bantu & saling perkuat, susah senang bersama & berhibur juga biar sama-sama & penting sama-sama mengerakkan kapal(family) menuju redha Allah dalam erti bahagia sebenar dimana suami adalah yang ketua.
(Kenapa tiba-tiba merapu ??? sebab hairan bila ada pekerja suka bila suami dia masuk hutan 2bln...hairan...dia cakap lega..boleh rehat serehat2nya..,Kenapa sampai macam ni..? jadi cuba2lah corak rumahtanga yang ceria supaya kebahagian dapat dikecapi bersama)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~
[ Telah diedit oleh: muslimah_jun pada 28-06-07 21:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 21:21


hehe baru husband dia tau..isteri cyber kan..bijak..bijak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 23:12


emm....boleh diterima pakai juga pada suami yang beriya-iya nak tambah cawangan tapi tak mampu...he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 30-06-07 00:25


boleh buat modal....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-08-07 21:03


hakhak :lol: :lol: padan muka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

ahda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.04.2004
Ahli No: 8665
Posting: 73
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-08-07 21:12


:lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahdaProfil   Hantar PM kepada ahda   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-08-07 22:20


ahakss...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-08-07 12:50


bagusnya.... :lol:


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-08-07 12:55


maksudnya suaminya 1 0 3 lagi lah...
isteri 1, ada kosong 3 lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-08-07 13:03


bijak..bijak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

Imaniera
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.04.2007
Ahli No: 29470
Posting: 57
Dari: miri, sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 07-09-07 14:01


ada idea dah lepas ni... terima kasihlah kat isteri yang bijak ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ImanieraProfil   Hantar PM kepada Imaniera   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-09-07 14:23


Assalamualaikum...
Garangnya isteri dia... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 07-09-07 16:18


isteri dia guna bahasa lembut tu...
nak marah kang, itu suami nanti dikatakan derhaka....:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

kismis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11649
Posting: 180

Sabah  


posticon Posting pada: 18-09-07 12:45


pandai betul isteri dia.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kismisProfil   Hantar PM kepada kismis   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 13:01


:lol:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-09-07 13:03


hikhik... kasihan betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 13:34


hehehe... lawaknya, kan dah kena semula si suami tu.. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 14:26


nampak gayanya lelaki kena cari idea lain lah...ha ha ha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 04:00


..Hehe..perempuan ni memang diciptakn pandai mjwb eh?ada saja idea nak jawab..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.131797 saat. Lajunya....