Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perkataan yang baik tidak akan muncul dari jiwa yang kotor sebagaimana biji benih takkan tumbuh pada tanah yang gersang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 13
Ahli: 0
Jumlah: 13




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 9 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: apa perangai pelik yang ada pada anda?


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» apa perangai pelik yang ada pada anda?

Please Mendaftar To Post


Oleh apa perangai pelik yang ada pada anda?

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 21-06-07 16:01


saja nak kongsi kat sini..
contohnya makan nasi dengan mayonis
kalau topik ni dah ada abaikan saja.. :roll:


-----------------
hanya DIA yang mengetahui diriku lebih dr diriku sendiri..
[ Telah diedit oleh: nuzra_awatif pada 21-06-07 16:02 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 18:14


Dah ada ke?
Entahlah...

Perangai pelik...
Makan coki2 bila pening kepala...hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 18:18


Pada 21-06-07 18:14 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Dah ada ke?
Entahlah...

Perangai pelik...
Makan coki2 bila pening kepala...hehe..

pelik ek tu..hehe

ana perangai pelik...
hmmm...
tidur sambil pgg hp huhu

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

  


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-06-07 18:25


tidur pgg hp tu biasa saja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-06-07 18:27


perangai pelik..hmm..nth..
tapi adik beradik selalu kata..anda ni pelik lah..
(^_^)

Bookmark and Share

  


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 18:37


biasa ek...
heheh
:D

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

  


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 20:46


suka letak buku yang di baca tu bawah bantal apapbila nak tidur...huhu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Masyira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.10.2005
Ahli No: 20190
Posting: 66
Dari: IIUM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-06-07 22:43


hmm..perangai pelik??kalau tak ada kerja suka cari kerja..hmm..pelik tak??

Bookmark and Share

  


  Member Information For MasyiraProfil   Hantar PM kepada Masyira   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 23:58


perangai pelik?macam tak ada saja..pkir lah kejap..

Bookmark and Share

  


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 22-06-07 00:28


rajin kentot...

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 22-06-07 06:20


Pada 21-06-07 16:01 , nuzra_awatif posting:

!!! QUOTE !!!

saja nak kongsi kat sini..
contohnya makan nasi dengan mayonis
kalau topik ni dah ada abaikan saja.. :roll:



nasi dengan mayo tu boleh terima lagi ... sebab pernah buat dan boleh lah tahan .. buat macam tu pun sebab saja-2 nak habiskan mayo cepat-2 takut berkulat sebab masa tu tak ada peti ais ... tapi tak boleh makan mayo banyak-2 sebab muak ...

nak tau agaknya-2 ada yang makan nasi dengan jem atau kaya ke ?



Bookmark and Share

  


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 22-06-07 07:00


yang pelik sekarang ni...tengok manusia ramai yang dah tak guna otak......semua ikut nafsu..pelik-pelik

Bookmark and Share

  


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 22-06-07 15:57


letak kacang cap tangan dalam kopi...sedap....
ambik sudu...makan...
hehe...try lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 22-06-07 15:59


makan nasi dengan buah mangga masam sebagai ulam tu pelik tak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-06-07 18:31


makan goreng pisang dengan sambal belacan

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

  


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 13:55


Salam...err....ada tak org makan mee atau nasi dengan durian??? :berfikir: :-D


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 14:26


apa pulak tak ada....

yang makan tempoyak dengan roti pun ada.......


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 15:47


antara yang org dok asik menyakat saya bila saya takkan kenyang makan nasi tanpa ada benda-benda yang berkerip, contoh: makan nasi sama kerepek pisang Kalau tak ada tempeyek mahupun keropok...tapi tu biasa da sebab saya baru-baru ni terjmpa seorang yang sama apa'el makan macam saya..huhu


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 27-11-10 18:08


ramai org cakap pasal makan saja yang pelik-pelik..
tapi saya pula kalau barang saya dah beli tapi saya tak suka, saya akan hilangkan barang tu dr pandangan saya.tak kira lah saya bagi kat org ke, saya jual balik ke..asalkan dah tak ada depan mata saya.tak kira lah barang tu mhl ke tak.huhu


-----------------
hanya DIA yang mengetahui diriku lebih dr diriku sendiri..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 18:44


Pada 27-11-10 14:26 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

apa pulak tak ada....

yang makan tempoyak dengan roti pun ada.......



Huhu...2 tempoyak...memang tak pelik...tapi ni durian yang betul-betul durian 2 makan dengan nasi dan mee...huhu...ayah saya makan macam 2...kembang tekak saya tengok... :-D


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-11-10 18:16


keluarga belah suami saya semua makan begitu.
maklum memasing keliling rumah ada pokok durian... jadi kalau buat tempoyak sekalipun akan guna durian elok... bukan durian buruk macam biasa orang buat

kalau nak cerita pelik saya pula.... saya suka makan bercecah. tak kira lah makan apa pun. walau makan buah oren cecah tempoyak sekalipun. kalau buat perap bbq ayam/daging/ikan dll, saya suka makan tanpa masak daging tu.hehehe~


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-11-10 19:27


Pada 28-11-10 18:16 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

keluarga belah suami saya semua makan begitu.
maklum memasing keliling rumah ada pokok durian... jadi kalau buat tempoyak sekalipun akan guna durian elok... bukan durian buruk macam biasa orang buat

kalau nak cerita pelik saya pula.... saya suka makan bercecah. tak kira lah makan apa pun. walau makan buah oren cecah tempoyak sekalipun. kalau buat perap bbq ayam/daging/ikan dll, saya suka makan tanpa masak daging tu.hehehe~



Hehehe...kalau nma tempoyak tahan lagi lah...tapi kalau dah nama durian sketul yang memang betul-betul dari pangsa 2,hehehe....kembang tekak...lagi-lagi makan dengan mee mamak...


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-11-10 18:14


uishhhh.. sedappppppp! cuba lah rasa ;)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-10 20:42


perangai pelik??????????

makan budu sapu dekat roti gardenia lah..
atau sapu tempoyak kat roti gradenia...
sarapan pagi2...mesti layan....

menu untuk percubaan....buat jus petai..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-12-10 22:01


Pada 21-06-07 18:25 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

tidur pegang hp tu biasa saja..



-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-12-10 14:54


tak suka dan tak tahan pedas.. tapi bila tertekan makan pedas banyak-banyak pula.. lepas tu hilanglah tekanan sebab sibuk ikirkan perut yang memulas..hehehhe


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-10 15:34


salam,,saja nak mnyampuk...orang lain pelik pasal makan...tapi tak tau lah ana ni termasuk pelik ke tak...
ana ,,kalau mesej @ call orang 3 tak tak ada respond ,,ana akan deleted no hp...
sebab ana tak mahu menggangu kali yang keempat dan seterusnya...susah nak ubah perangai ni..kawan-kawan baik ana da cakap siang-siang..jadi bila ana call @ mesej mereka,,mereka akan alert...kadang-kadang tertanya-tanya seorang-seorang,,menyusahkan orang lain tak perangai ana ni ye....(~.^)



Bookmark and Share

  


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

naisyah_90
Warga Rasmi
Menyertai: 30.11.2010
Ahli No: 40620
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-12-10 06:26


suka tidur menonggeng...:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For naisyah_90Profil   Hantar PM kepada naisyah_90   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-10 11:18


Pada 02-12-10 15:34 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!

salam,,saja nak mnyampuk...orang lain pelik pasal makan...tapi tak tau lah ana ni termasuk pelik ke tak...
ana ,,kalau mesej @ call orang 3 tak tak ada respond ,,ana akan deleted no hp...
sebab ana tak mahu menggangu kali yang keempat dan seterusnya...susah nak ubah perangai ni..kawan-kawan baik ana da cakap siang-siang..jadi bila ana call @ mesej mereka,,mereka akan alert...kadang-kadang tertanya-tanya seorang-seorang,,menyusahkan orang lain tak perangai ana ni ye....(~.^)



Salam...memang pelik...kalau macam 2 kawan-kawan akak kena pegang tpn sokmo lah...haha.... :-D :sopan:


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-10 11:20


Pada 03-12-10 06:26 , naisyah_90 posting:

!!! QUOTE !!!

suka tidur menonggeng...:)


Erk...tak sakit badan ke? hehe..saya ada jugak perangai yang pelik tapi malu nak kongsi...haha.... :-D


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-10 22:41


Salam...memang pelik...kalau macam 2 kawan-kawan akak kena pegang tpn sokmo lah...haha.... :-D :sopan:



:-D ..tak tau lah..gitulah agaknya keadaannya kalau dapat mesej @ call dr akak...hehe ..tapi jangan tiru fi'il akak ni..kadang-kadang mnyusahkan diri sendiri..terutamanya bla ada hal penting tpksa lah cari no kat kawan-kawan lain..akak tak hafal no .. :jangan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-10 00:02


Pada 03-12-10 22:41 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!

Salam...memang pelik...kalau macam 2 kawan-kawan akak kena pegang tpn sokmo lah...haha.... :-D :sopan:



:-D ..tak tau lah..gitulah agaknya keadaannya kalau dapat mesej @ call dr akak...hehe ..tapi jangan tiru fi'il akak ni..kadang-kadang mnyusahkan diri sendiri..terutamanya bla ada hal penting tpksa lah cari no kat kawan-kawan lain..akak tak hafal no .. :jangan:



Huhu...saya da serik bila hlg no org...sampai sekarang saya mnyesal...haha... :-D


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.134956 saat. Lajunya....