Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Usah merungut bila gelap; pasang lampu teranglah ia
-- Peribahasa Jawa

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 40
Ahli: 0
Jumlah: 40




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 4 hari yang lalu
muslimin23: 6 hari yang lalu
kasih_kekasih: 10 hari yang lalu
syahidatul: 12 hari yang lalu
raudhahasanah: 14 hari yang lalu
drzul-f: 18 hari yang lalu
hafiz_along_83: 19 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: APA TEKA TEKI INI ?


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» APA TEKA TEKI INI ?

Please Mendaftar To Post


Oleh APA TEKA TEKI INI ?

abgchik
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1294
Posting: 23
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-09-03 18:16


nak tanya antara ular,buaya,monyet dan harimau yg mana satu awak suka(pikir baik-baik dan jawab dengan mengikut kata hati awak....ikhlas dr hati awak.....dan jgn pikir soalah ni sbg teka-teki sbb ianya bukan teka-teki) .. sapa tau yg ini sila cakap ye .. ada org yg teka kat saya.. tapi tak jwb sbb.. ntah... dah rasa xnak jwb nak buat macam mana kan ? antum semua tolong ye ? wassalam

-----------------
~abgchik~

Bookmark and Share

    


  Member Information For abgchikProfil   Hantar PM kepada abgchik   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-09-03 16:01


Anta kena jawab sendiri nak tahu apa ..
Kesudahannya...
Prof pun ada pilihan tapi jwp masing2..
Sebab ia seolan teka-teki biasa..
ianya..nak tahu..dari psikologi.......

Insya-Allah...selamat menjawab...



-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1287
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-09-03 16:20


err..ana kurang pahamlah...
ni teka teki ke apa..???
kalu teka teki,apsal tak letak kat forum teka teki..????


-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-09-03 16:38


Bagi jelah jawapannya.......abgchik............
Betul tue sahabat_amin kenapa tak masuk forum teka-teki....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

abgchik
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1294
Posting: 23
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-09-03 17:48


bukan teka teki pun.. cuma ada orang nak tau dari teka teki ni perangai kita.. paham tak? sebab tu nak tanya kot2 ada yg tau .. kalau buaya apa perangai dia.. suma ngumpat ke apa ke.. sape tau?

-----------------
~abgchik~

Bookmark and Share

    


  Member Information For abgchikProfil   Hantar PM kepada abgchik   Quote dan BalasQuote

sidaratul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3621
Posting: 70
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-09-03 14:17


ana suka monyet sebab keletahnya.. lagipun muka dia cute.. ana suka.. lagi satu sesuai dengan ana kerana ana tak reti duduk diam...



-----------------
hargailah setiap apa yang ada di depan mata kita sebelum kita kehilangannya.....!!!

[ Posting ini telah di edit oleh: sidaratul pada 2003-09-28 14:18 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For sidaratulProfil   Hantar PM kepada sidaratul   Quote dan BalasQuote

kokokranc
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 209
Dari: johor baharu

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-09-03 16:14


hmm, soalan ini sebenarnya mencerminkan pendirian serta sikap kita . kalau sesiapa yang bagi soalan ini, sebenarnya soalan ini tidak berjawapan, tetapi bagi yang memahaminya, secar psikologinya boleh menentukan sikap kita..kesimpulannya, soalan ini tiada jawapan yang tepat

Bookmark and Share

    


  Member Information For kokokrancProfil   Hantar PM kepada kokokranc   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-10-03 11:18


Betul apa kata Kokokranc

Itulah sebenar maksud teka teki nie...
Jawapannya ada pada diri masing2..

Setiap haiwan itu melambangkan sesuatu.
Selamat menjawab.....

Wassalam

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-10-03 12:38


Quote:

On 2003-09-28 16:14, kokokranc wrote:
hmm, soalan ini sebenarnya mencerminkan pendirian serta sikap kita . kalau sesiapa yang bagi soalan ini, sebenarnya soalan ini tidak berjawapan, tetapi bagi yang memahaminya, secar psikologinya boleh menentukan sikap kita..kesimpulannya, soalan ini tiada jawapan yang tepat



aza sokong tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 10:53


Pada 23-09-03 18:16 , abgchik posting:

!!! QUOTE !!!

nak tanya antara ular,buaya,monyet dan harimau yang mana satu awak suka(fikir baik-baik dan jawab dengan mengikut kata hati awak....ikhlas dr hati awak.....dan jangan fikir soalah ni sebagai teka-teki sebab ianya bukan teka-teki) .. sapa tau yang ini sila cakap ye .. ada org yang teka kat saya.. tapi tak jawab sebab.. entah... dah rasa tak nak jawab nak buat macam mana kan ? antum semua tolong ye ? wassalam



Ular: tak suka sebab ianya berbellit.. umpama orang yang suka cakap belit-belit..
buaya: tak suka juga sebab biasanya dikaitkan dengan buaya darat.. uhuk.. :sopan:
monyet: tak suka sebab dah fobia dengan monyetttt...
harimau: harimau mati meninggalkan belang.. manusia mati meninggalkan nama.. suka dengan peribahasa ini.. lagipun harimau ini berkuasa dan suka membaham mangsa..
:sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

nithtah_hujannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.08.2008
Ahli No: 34427
Posting: 89
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 17:22


harimau: harimau mati meninggalkan belang.. manusia mati meninggalkan nama.. suka dengan peribahasa ini.. lagipun harimau ini berkuasa dan suka membaham mangsa..
:sopan: :sopan:



kita pun suka harimau!!

memang dari dulu dah suka bebenornyer...
pernah cakap kat mak nak pelihara anak harimau..
tapi mak tak kac...

huaaaa... sadissnyer!!!
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nithtah_hujannahProfil   Hantar PM kepada nithtah_hujannah   Quote dan BalasQuote

nithtah_hujannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.08.2008
Ahli No: 34427
Posting: 89
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 17:22


harimau: harimau mati meninggalkan belang.. manusia mati meninggalkan nama.. suka dengan peribahasa ini.. lagipun harimau ini berkuasa dan suka membaham mangsa..
:sopan: :sopan:



kita pun suka harimau!!

memang dari dulu dah suka bebenornyer...
pernah cakap kat mak nak pelihara anak harimau..
tapi mak tak kac...

huaaaa... sadissnyer!!!
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nithtah_hujannahProfil   Hantar PM kepada nithtah_hujannah   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 18:31


Pada 18-12-08 17:22 , nithtah_hujannah posting:

!!! QUOTE !!!

harimau: harimau mati meninggalkan belang.. manusia mati meninggalkan nama.. suka dengan peribahasa ini.. lagipun harimau ini berkuasa dan suka membaham mangsa..
:sopan: :sopan:



kita pun suka harimau!!

memang dari dulu dah suka bebenornyer...
pernah cakap kat mak nak pelihara anak harimau..
tapi mak tak kac...

huaaaa... sadissnyer!!!
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:


makkk aikkk...biar bebeno nak pelihara anak harimau ni.. :-o


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 19-12-08 00:34


Terangkanlah apa lambang haiwan2 tu. kalau saya memang harimau lah sebab dia paling kachak ;j

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-12-08 13:46


antara monyet and harimau ana pilih harimau.Aummmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-12-08 13:48


samalah kita nithtah_hujannah jomkita bela sama-sama.heh!heh!teringin nak pegang and peluk harimau AuMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-01-10 11:54


saya pun pilih harimau agaknya..tapi adakah ia bermaksud seorang yang tegas? atau seorang yang sukakan kuasa...,

hehe..


-----------------
Assalalualaikum..
Kejujuran adalah sebahagian dari insan yang cintakan Allah s.w.t.


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.1109 saat. Lajunya....