Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua orang boleh menjadi guru, tak semua guru boleh menjadi pendidik
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 10 hari yang lalu
wyd1014: 18 hari yang lalu
haykal77: 27 hari yang lalu
Kakngah: 27 hari yang lalu
lidah-penghunus: 28 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: sudoku~~!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» sudoku~~!!

Please Mendaftar To Post


Oleh sudoku~~!!

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 12:43


assalamualaikum~~
boleh bagi petua tak untuk sudoku beginnerss? addoii pening kepala nak fikir tapi nak main juga :-P


-----------------
~*Jika kau mengejar dunia, akhirat akan lari darimu.Tetapi jika kau mengejar akhirat, dunia akan mengejarmu*~


Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 13:25


main sudoku..tak boleh tension..:P

kena relax..tapi..otak kena cepat fikir..lama-lama, biasalah..

ikut saja arahan kalau main by web..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 14:56


betul tu kena fikir.....jangan cepat mengalah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 08:43


Pada 01-06-07 13:25 , RuMaishaaa posting:

!!! QUOTE !!!

main sudoku..tak boleh tension..:P

kena relax..tapi..otak kena cepat fikir..lama-lama, biasalah..

ikut saja arahan kalau main by web..:)


Petua orang berpengalaman ni.. :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

milanfman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.07.2005
Ahli No: 17311
Posting: 73
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 02-06-07 11:18


sudoku ni ada banyak level....
kalau anda buat yang dalam paper star tu dah level tinggi lah jugak...
kalau anda betul-betul beginner,anda kena beli buku untuk beginner lah....
memang senang sungguh....buku tu tak lah mahal sangat...
aku rasa anda mampu...
anda juga kena banyak buat latihan(that's mean main sudoku selalu lah)
kalau tak,anda lmbat nak mahir....
sudoku ni main berdasarkan experience....
mesti ada skill masing-masing....
nanti bila anda dah cekap anda tau lah...

sekian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milanfmanProfil   Hantar PM kepada milanfman   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 02-06-07 13:15


bijak lah men sudoku

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 13:25


tak ada bakat pun dalam sudoku....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 13:35


saya try buat yang dalam surat kabar itu..
habis gugur rambut saya...
hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 13:49


Pada 02-06-07 13:35 , nurilham7 posting:

!!! QUOTE !!!

saya try buat yang dalam surat kabar itu..
habis gugur rambut saya...
hahaha


tensi lah..hehe..

o0o0 sudoku pun ada level2 juga ke..aihh..saya kena ambil pre-beginners lah cmnih :lol:


-----------------
~*Jika kau mengejar dunia, akhirat akan lari darimu.Tetapi jika kau mengejar akhirat, dunia akan mengejarmu*~


Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

milanfman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.07.2005
Ahli No: 17311
Posting: 73
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 26-06-07 02:09


xsusah lah men sudoku itu...
just need to practice saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For milanfmanProfil   Hantar PM kepada milanfman   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 26-06-07 03:04


suka main sudoku best...selalu main dalam surat kabar saja....tak susah...try dan error lah...kalau main sudoku kai pencil...jadi senang nak erase dan tulis balik....

ps:tak boleh main selalu...sebab kalau da main sudoku tkleh org kaco...da tak ingat lain...addicted...


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-06-07 11:17


Assalamualaikum...
Suka sangat main sudoku..
Ambil dalam The Star...tiap-tiap hari ada...
Takpun cari saja dalam internet...type sudoku..and then dapat lah...
Ni harap-harap dapat join pertandingan yang dianjurkan NSTP di Berjaya Times Square pada bulan Julai ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 11:39


assalamualaikum..
pernah main sudoku..
fes time main pening kepala dibuatnya..
betul-betul menguji minda..
menguji kesabaran..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

milanfman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.07.2005
Ahli No: 17311
Posting: 73
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 26-06-07 14:37


sayatetapsaya...betul ke ada pertandingan sudoku nanti???
mana tengok iklan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For milanfmanProfil   Hantar PM kepada milanfman   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-08-07 18:00


kat akhbar Bharian edisi sabtu pun ada peraduan sudoku..
selalu lupa nakhantar...just siapkan..sebab peraduan nya hanya seminggu..
sabtu ni ke sabtu depan saja..

anyway..sudoku memang best... sebab ia menyebabkan kita geram..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 02-08-07 20:22


salam..
cuba cara scanning..
mulakan dengan no 1,2,3 sampai lah no 9..
lepas itu isi lah mana-mana kotak dengan no yang sesuai..
lagi satu kena selalu main..
baru lah mahir..insyaAllah anda akan berjaya..
tapi ni bukan cara yang trbaik lah..
maybe ada cara lain..
selamat mencuba..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-08-07 23:08


sudoku ek... erm.... :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-08-07 14:12


salam...
Kalau mula-mula mean peringkat awal tak mahir lagi..tulis no2 yang sesuai dan yang boleh masuk kat bahagian atas kotak..tulis kecil-kecil lah...
kalau dah mahir scan saja dah dapat masukan no...

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

MaBa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18763
Posting: 54
Dari: Kawasan Burung Langit..

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-08-07 16:31


Salam..Cubala cari video tentang Sudoku cara2 nak solve.saya ada video dia tapi tak reti nak upload ke dalam website..Cara solve sudoku dengan setiap kotak kosng di isi dengan no.1 hingga 9..kalau kamu tengok video tu,InsyaAllah apa-apa jnis Sudoku pun boleh diselesaikan..

Selain Sudoku cubala try main cuba..yang kena susun warna2 tu..Menguji minda juga tu..

[ Telah diedit oleh: MaBa pada 03-08-07 16:35 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaBaProfil   Hantar PM kepada MaBa   Quote dan BalasQuote

MaBa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18763
Posting: 54
Dari: Kawasan Burung Langit..

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-08-07 16:39


Pembetulan *cuba

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaBaProfil   Hantar PM kepada MaBa   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 03-08-07 23:29


wah, saya hampir lupa ada buat topik ni..hehe sekarang jarang dapat main sudoku, maklum dekat nak exam

pernah jugak tengok sudoku yang susun2 warna tu..menarik..tapi lagi memeningkan rasanya daripada sudoku bernombor..hehe~ :-D


-----------------
~*Jika kau mengejar dunia, akhirat akan lari darimu.Tetapi jika kau mengejar akhirat, dunia akan mengejarmu*~


Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-08-07 15:16


ana kalau main sudoku boleh sampai ke pagi..tak tidur..

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-11-07 17:07


berminat juga dengan sudoku ini...
tapi minat lagi main chess :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 08:35


Pada 25-11-07 17:07 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

berminat juga dengan sudoku ini...
tapi minat lagi main chess :P


:-) :-) sama lah..


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 08:37


Pada 25-11-07 17:07 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

berminat juga dengan sudoku ini...
tapi minat lagi main chess :P


.. tak sama.. minat lagi main dam haji:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 26-11-07 08:41


seronok interesting...sekarang da boleh lah fikir logik...dan boleh setle dengan mudah..sebab praktis banyak...ada software kat dalam pc lagi hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 10:55


bestnya sudoku..suka main..kalau yang dalam internet ni yang ada kartoon tu lagi best..hehe..main yang dalam pc best sikit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 10-12-07 17:33


Assalamualaikum

nama game ni memang best..

kalau time2 boring dalam cls,tak nak kasi ngantuk,main lah game ini....

huhu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 17:39


.. benda apa ek Soduku ini:berfikir:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 10-12-07 20:18


kalau saya...saya suka isi yang keliling dulu...pas tu baru fill in yang bahagian dalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 20:29


Cik KakiSomun, Sudoku ni adik beradik tekasilangkata.. tapi pakai nombor..

Ada 9 blok. dalam 1 blok ada 9 kotak kecil..

Errr, senang kata mirip teka silang kata pakai nomborlah..

Sejarahnya, dipopularkan oleh Dell Magazines tahun 70 an sebagai 'Number Place' puzzle.

lepas itu Kaji Maki, Presiden Japanese Puzzle mempopularkannya sebagai Sudoku dalam tahun 1984.. yang bermaksud 'Su' sebagai nombor dan 'Doku' sebagai single..


Lebih kurang begitu arrr...

Sekarang sudoku ni popular juga aaa seluruh donia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 20:38


Hmm.. dulu saya ni menyampah juga dengan sudoku.. Try solve dalam paper
the sun tak pernah dapat..


lepas itu lepas beli satu buku, dah paham teknik-teknik solve baru rasa seronok.

kadang-kadang satu hari fikir nak solvekan sudoku ni saja terutama time cuti..

Game yang unik dan seronok..

Saya guna 3 teknik basic..

1) Slicing technique
2) Calculation method
3) Slicing + Calculation


Alhamdulillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 22:00


best juga main sudoku ni...
tapi best lagi main catur...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 16:44


Bila waktu kelapangan saya suka main sudoku..
selalu main dalam paper saja.. takpun dalam game..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 30-12-08 16:57


saya pun suka sangat main sudoku... tapi, masuk prtndingan, mesti tak menang.. hiba dan sedih sgguh, haha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 17:48


.. tak paham aku Soduku2 ni.. aku tengok banyak-banyak nombor.. lepas itu ada kotak kosong pulak.. member aku pernah ajar.. tapi tak faham-faham juga.. aku tak minat main ke atau memang aku ni jenis benak hati:lol:adehh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 30-12-08 17:54


Pada 30-12-08 17:48 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. tak paham aku Soduku2 ni.. aku tengok banyak-banyak nombor.. lepas itu ada kotak kosong pulak.. member aku pernah ajar.. tapi tak faham-faham juga.. aku tak minat main ke atau memang aku ni jenis benak hati:lol:adehh..


haha.. belajar lagi.. tgk2 dan renung2.. lama-lama pandai ar tu...


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 17:56


.. aku kalau benda-benda yang ada berkaitan dengan matematik ni memang aku lemah sangat-sangat.. terkena sumpahan cikgu matematik gamaknya..:cry:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sikinshaharudin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2008
Ahli No: 36109
Posting: 87
Dari: zi ji l0ng p0

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 20:42


kesiannya dia pening....
org nggak ada petua mahu kasi sebab org pun memang main bantai saja main sudoku, tapi kal0 kasi panadol boleh lah....
:kelip: :kelip:

apa-apa p0n.... jia y0u jia y0u!!!! :-D


-----------------
senYum s0km0 =)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sikinshaharudinProfil   Hantar PM kepada sikinshaharudin   Quote dan BalasQuote

azzna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.04.2006
Ahli No: 24310
Posting: 46
Dari: jengka, pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 13:13


hahahahah syok gila main sudoku....bermain dengan number...
mula main memang geram tapi sekarang ini dah addict pula...hahahaha...tak apa addict game jangan addict benda tak elokplak kan???

Bookmark and Share

    


  Member Information For azznaProfil   Hantar PM kepada azzna   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 14:01


Waaa.. dah lama tak main sudoku..
Erk tengah pening2 ayam ni memang tak boleh nak main..
kang terus jadi rabun ayam.. :-D

main dalam internet sahaja sekarang ni..
paper tak rajin beli..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 14:27


erm...sudoku memang best..tapi lama-lama jemu juga lah...sekarang ni dok pulun cubic...hm fenin juga den nak menyetelkan..sampai hancur cubic yang dulu abang den buat...ehehe Sorry lari topik kejap...:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 12:19


huhu...sudoku best main,
mencabar tau..
kat rumah ana yang ajar kami abang ana..
dia suka sangat main sudoku..
ana pun try beli sudoku..bagi kat abang,lepas itu dia ajar..
sejak tu ana dan adik ana ashik main sudoku saja..
mengisi masa dalam kereta nak balik kg..hahaha
yang pasti..buku sudoku ana tu..adik ana buat harta..dah habis dia main kat rumah..menyesal tak bawa balik kolej..heheh
tak apa lain kali boleh beli lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 12:24


peristiwa tak boleh lupa..
lepas spm dulu ana dan abang ana kerja sebagai promoter kat midvalley..
ambil pengalaman katakan..
borink juga kerja kalau tak ada customer..so dr buang masa..ana dan abang main sudoku..
tahu2 buku tu kena rampas..
sedeh ..
da baru beli..baru main berapa muka surat saja..kena rampas pulak..
bila tuntut balik..mereka kata dah buang,..rasa nak marah saja kat securityguard tu,,
next gaji,ana beli lagi satu yang kecik sikit..so kalau sport check,,baleh sorok dalam pocket..heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

syift
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.12.2008
Ahli No: 36558
Posting: 49
Dari: Diatas Bumi yang Nyata....

Perak  


posticon Posting pada: 20-02-09 14:03


sudoku? memang mencabar minda..syift kenal sudoku ini time ambil skim latihan graduan..cikgu2 kat situ lah yang ajar main benda yang menguji minda ini...huhu :-D apa-apa pun permainan ini memang menguji minda... :) :bunga:


-----------------
"Usahlah kau merebut kasih,Yang engkau sendiri tidak pasti,Kerana Tiada Kasih Yang Abadi melainkan kasih ILAHI......"


Bookmark and Share

    


  Member Information For syiftProfil   Hantar PM kepada syift   Pergi ke syift's Website   Quote dan BalasQuote

akhie_muzam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12458
Posting: 210
Dari: ukm, kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-02-09 15:10


Assalamualaikum..

Mari cuba main SUDOKU secara online..

klik SUDOKU

dah pandai beginner boleh cuba sampai expert pula.. ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For akhie_muzamProfil   Hantar PM kepada akhie_muzam   Quote dan BalasQuote

chanjin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2005
Ahli No: 15836
Posting: 26

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 16:37


salam..
erm bout sudoku..
memang best..
waktu mula masuk kerja dulu siap set time lagi dengan senior..
sekarang dah tukar ke sarawak..huhu..
kat opis ini siap call kami 'member sudoku'..

Bookmark and Share

    


  Member Information For chanjinProfil   Hantar PM kepada chanjin   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 14:25


sekadar kira 1 hingga 9 saja, xsusah pun.. kekadang macam bosan saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 14:48


Pada 30-09-09 14:25 , hajime_kindaichi posting:

!!! QUOTE !!!

sekadar kira 1 hingga 9 saja, xsusah pun.. kekadang macam bosan saja


lagi bosan bila asik salah dan tak dapat selesaikan.. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.172731 saat. Lajunya....