Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Jika anda berada dalam jamuan di rumah orang hendaklah menjaga perangai dan menjaga mata; dalam solat menjaga hati; dan dalam pergaulan menjaga lidah."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 4 hari yang lalu
wyd1014: 12 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 22 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Fahaman artis kita....


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Fahaman artis kita....

Please Mendaftar To Post


Oleh Fahaman artis kita....

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-05-07 15:37


Assalamualaikum w.b.t

Saya bukan saja saja nak kontroversikan pasal artis ni..tapi saya risau dengan fahaman artis2 kita yang suka-suka buat hukum sendiri...Ini mungkin akan menyebabkan ramai yang berpendapat begitu kerana kebanyakan masyarakat kat Malaysia ni suka menjadikan artis idola mereka terutama yang bertudung.

Inilah salah satu kenyataan Salima

"Menurut Salima, dia sendiri sudah mengagak kemunculannya itu akan menimbulkan kontroversi terutamanya soal pemakaian tudung. Gadis bernama Nor Salima Habibi ini sebenarnya sudah bersiap sedia terhadap jawapan bagi persoalan yang bakal dibangkitkan itu.
Katanya, apa yang dilihat oleh penonton itu sekadar rambut palsu. Pada dasarnya Salima tidak menanggalkan tudung jauh sekali dengan sesuka hati ingin mempertontonkan rambutnya kepada umum.
Sebaliknya sebelum rambut palsu disarungkan di kepalanya, dia terlebih dahulu memakai anak tudung yang menutupi keseluruhan rambut asalnya.
Dia juga menganggap, tindakannya itu tidak salah dan bersedia berhadapan dengan apa juga persoalan yang akan dibangkitkan selepas ini.
‘‘Saya berpendapat dengan cara itu saya masih lagi tidak mendedahkan rambut saya kepada orang ramai. Saya masih menutup aurat kerana rambut asal ditutupi dengan anak tudung sebelum saya dipakaikan dengan rambut palsu,’’ katanya.
‘‘Saya anggap tindakan saya itu tidak salah kerana masih menutupi rambut asal,’’ katanya. Gadis ini juga menolak langkah yang diambilnya itu semata-mata untuk meraih publisiti murahan."

Cuba kita sama-sama menilai......

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 31-05-07 15:45


salam...
ni maknanya dia tak paham erti aurat sebenarnya...dia ingat rambut saja aurat...dan yang lagi pelik...kan pakai rambut palsu tu pun haram kan...erm...dia tak tau lah agaknya...erm...nak tergelak saja baca statement dia...and at the same time rasa sian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-05-07 15:52


Eloklah tu.. pakai tudung macam tu ibarat masak nasik dalam baldi.. nasik tak masak, baldi pun bocor.. orang sekeliling riuh rendah..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-05-07 21:03


tutup aurat dengan leher ke bawah terdedah??? bukan ke pakai rambut palsu tak dibolehkan dalam Islam?

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-05-07 21:28


:lol: :lol: ..lucunya..budak ni kurang arif ni..
artis ni biasa lah..dia rasa apa yang mereka
buat tu semuanya betul...fening2 :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-05-07 21:43


tapi sekarang ni sesetengah ingat rambut sahaja dikatakan aurat sebenarnya aurat bagi perempuan bukan pada rambut sahaja


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

daei_fi_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24248
Posting: 98
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 31-05-07 22:11


dah tak tau nak cakap...nak salahkan artis ni pun tak boleh, mungkin juga dia tak tau...

Bookmark and Share

    


  Member Information For daei_fi_islamProfil   Hantar PM kepada daei_fi_islam   Pergi ke daei_fi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 00:54


ini lah masalah artis....
kadang-kadang mereka ini tahu benda 2 salah,haram...tapi,nafsu mengatasi segala-galanya....
sampai apa yang mereka cakap pun dah tak boleh diterima pakai......
yang halal jadi haram...yang haram jadi halah....
ni lah artis......:-( :-( :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 01:20


hm.. satu lagi, selamatkan fauziah mat daud

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 12:48


mereka yang bertudung chipsmore ni sebenarnya salah satu penyumbang kerosakan imej ISLAM..

suka hati mak nenek dia saja, nak tutup penuh nak tutup sikit.. artis boleh nampak jelas sebab selalu ditayangkan kat tv dan tabloid..kasihan kat mereka ni, ilmu agama tak faham jelas..

masalah jugak kalau makcik-makcik kita atau saudara-mara kita terlibat sama, macam mana ye..eee..memang sakit jiwa melihat..bukannya tak tahu, malahan kadang-kadang tengok, mereka tutup aurat bila perlu...andai tetamu yang datang tu, alim kabir..tutup aurat penuh..kalau setakat ipar duai biasa, elok saja pakai anak telekung saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 01-06-07 13:15


tu lah artis sekarang, yang pakai tudung dengan fesyen nya, yang tak pakai tudung lagilah...
yang sedihnya, semua tu melayu, bila kata melayu tu, islam lah agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

mouslimin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27179
Posting: 127
Dari: Papar, sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 14:09


astaghfirullah.. memang dia ni tak tau mungkin... mak bapak dia ni tak ambik kisah ke anak dara mereka ni?? tak di beri didikan agama ke?? satu lagi yang pernah ana lihat kat tv (bukan fitnah), si ina tu (ex tunang mawi tu)... dia cakap.. "ala, takpelah cukur kening ni, nak bagi nampak cantik sikit, lagipun tak banyak..sikit saja.. bukan tak boleh tumbuh semula kan.." bertapa jauhnya akidah seseorang terpesong bila dah jadi artis dunia ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mousliminProfil   Hantar PM kepada mouslimin   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 18:01


Pada 01-06-07 14:09 , mouslimin posting:

!!! QUOTE !!!

astaghfirullah.. memang dia ni tak tau mungkin... mak bapak dia ni tak ambik kisah ke anak dara mereka ni?? tak di beri didikan agama ke?? satu lagi yang pernah ana lihat kat tv (bukan fitnah), si ina tu (ex tunang mawi tu)... dia cakap.. "ala, takpelah cukur kening ni, nak bagi nampak cantik sikit, lagipun tak banyak..sikit saja.. bukan tak boleh tumbuh semula kan.." bertapa jauhnya akidah seseorang terpesong bila dah jadi artis dunia ni....


macam ni lah jadinya bila dah glamer....
bila dah popular....
bila dah semakin jauh dengan ALLAH....
yang sebelum ini haram,tiba-tiba jadi halal pula....
astagfirullahalazim...... :-( :-( :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 18:05


assalamualaikum..aurat wanita islam ialah menutupi seluruh badan kecuali hanya kedua tapak tangan dan muka..tidak jarang sehingga menampkn bentuk badan dan kulit..tidak ketat sehingga menampakkn bentuk badan..not only the hair

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

farouks
WARGA SETIA
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30061
Posting: 433

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 21:52


Pada 01-06-07 18:05 , lightarrowss posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..aurat wanita islam ialah menutupi seluruh badan kecuali hanya kedua tapak tangan dan muka..tidak jarang sehingga menampkn bentuk badan dan kulit..tidak ketat sehingga menampakkn bentuk badan..not only the hair


Setuju2..
yang satu lagi yang menyanyi terkinja2 bagi perempuan di atas pentas tu pun haram....

tapi goverment kita suka pula nak tengok,
tu yang tiada sekatan....

kalau dalam kehidupan Islam orang2 macam ni dah kena takzir dah...
bukan setakat tu, hal semacam ni pun takkan ada....


-----------------
http://mykhilafah.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For farouksProfil   Hantar PM kepada farouks   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 14:00


hmm...

dia tak faham ke??

sebenarnya tahu tapi buat tak tahu..
masa sekolah dulukan dah diajar tentang aurat semua, smapai ke munakahat..


kebanyakan kita zaman ni bukan tak tahu tapi buat tak tahu..

semoga kita sama-sama diberi petunjuk

ameenn

waalahua'alm


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 07:31


dia buat-buat bodoh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

suntikan_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16483
Posting: 95
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 10:05


...Semoga hatinya terpilih oleh Allah untuk mendapat hidayahNya...


-----------------
Anjing Menyalak, Khalifah Tetap Lalu....>> Menunggu Putih Gagak Hitam, Buntar-buntar Daun Lalang, Luas-luas Daun Merunggai, Sampai Tumbuh Daun Cindapung...>


Bookmark and Share

    


  Member Information For suntikan_srikandiProfil   Hantar PM kepada suntikan_srikandi   Pergi ke suntikan_srikandi's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_tapah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2007
Ahli No: 29441
Posting: 145
Dari: Nilai_Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 04-06-07 11:52


Em...disengajakan..sebab Kenapa mula-mula tu,boleh pakai elok-elok lepas itu tiba-tiba saja pakai rambut palsu.....entah apa-apa entah.....

sedih betul.....huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_tapahProfil   Hantar PM kepada ainul_tapah   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 11:57


Salima AF tu ke?
Haha..sengal betul..
Nama pun Akademi Fantasia..
Apa yang dapat kat sana? Fantasi semata-mata..

mula-mula rambut palsu..
Lepas ni...pikr2 kan lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

pu3_arfah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.03.2007
Ahli No: 29229
Posting: 30
Dari: selangor

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 15:26


salam.....saya bimbang sekiranya ramai org diluar sana yang masih jahil berkenaan isu aurat dan agama, terpengaruh dan terpedaya dengan penjelasan salima itu....bayangkanlah jika ramai wanita diluar sana yang memegang kata-kata dari salima? na'uzubillah.... dan lebih menyedihkan lagi pabila pihak kerajaan sendiri tidak memainkan peranan penting dalam menjadi role model untuk menjadi ikutan rakyat jelata apatah lagi menutup aurat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pu3_arfahProfil   Hantar PM kepada pu3_arfah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.131462 saat. Lajunya....