Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Makin lama kita fikirkan sesuatu, makin malas kita nak buat sesuatu

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
syahidatul: 6 hari yang lalu
raudhahasanah: 7 hari yang lalu
drzul-f: 12 hari yang lalu
hafiz_along_83: 13 hari yang lalu
halawatuliman: 29 hari yang lalu
nabilah: 29 hari yang lalu
aye: 31 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Antara Ego lelaki dan perempuan..mana lebih tinggi?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Antara Ego lelaki dan perempuan..mana lebih tinggi?

Please Mendaftar To Post


Oleh Antara Ego lelaki dan perempuan..mana lebih tinggi?

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-09-03 09:27


Assalamualaikum...

ana hanya ingin tahu pendapat sahabt semua...
antara ego lelaki dan perempuan, mana lebih tinggi??

setengah lelaki tu..kalau dah buat salah, susah sangat nak mengaku dan minta maaf.betul ke??



Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-09-03 10:24


emmmm...
tak tau laa nk jawab...
kate kt lelaki...nanti diorang ckp perempuan pun ego gak...
kate kt pompuan...lelaki pun ego gak...
tapi.....biasa yg ana dgr...ego ni sinonim ngan orng lelaki kooot....
tp tak nafikan....perempuan pun ada ego...
normal laaa tu...cuma tuk yg terlalu ego.....ishhh...tu yg tak reti nk paham......

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

khairun_nisa
Warga Rasmi
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3521
Posting: 12
Dari: seri iskandar

Perak  


posticon Posting pada: 23-09-03 10:28


a'kum.........
saya raser,em...ego lelaki lebih tinggi la...
walaupun dia tau kesalahan dia tp x nak mengaku.bukan cam org pompuan,hatinya lembut dan mudah meminta maaf kalo ada buat silap.ini pendapat sy jer.....
k,wassalam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairun_nisaProfil   Hantar PM kepada khairun_nisa   Quote dan BalasQuote

najwa_hayati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.09.2003
Ahli No: 3625
Posting: 182
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-09-03 11:13


assalamualaikum,

dua-dua sama ego.. duduk sama rendah, berdiri sama tinggi

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_hayatiProfil   Hantar PM kepada najwa_hayati   Quote dan BalasQuote

hasmah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2438
Posting: 65
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-09-03 13:11


Assalamualaikum...
kalau bercakap pasal ego..... masing-masing ada egonya... tapi sebab soalan tue berbunyi... antara lelaki dan perempuan... mana ego lebih tinggi.. so saya memilih untuk jawab.. lelaki lebih ego.... ini fakta..... kaum perempuan nie... hatinya lembut.... cepat mengalah... (majoriti)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hasmahProfil   Hantar PM kepada hasmah   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 23-09-03 13:32


ummimq kata perempuan dia bukan ego, dia degil..lelaki saja yang ego..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

adam
Warga Rasmi
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3618
Posting: 18
Dari: Trinity College of Dublin

ireland   avatar


posticon Posting pada: 23-09-03 13:34


pompuan!..



the end

Bookmark and Share

    


  Member Information For adamProfil   Hantar PM kepada adam   Quote dan BalasQuote

alang_1701
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2792
Posting: 70
Dari: terenjaanu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-09-03 16:09


assalamualaikum..memang setiap manusia ada ego..ant muslimin ngan muslimat..ana rase muslimin..tapi terpulang pada individu itu sendiri untuk mengawal egonya tu...yang pasti walau tinggi mana pun ego kita...disisi Tuhan,kita hanyalah hamba yang penuh dengan dosa...muhasabahlah diri kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alang_1701Profil   Hantar PM kepada alang_1701   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-09-03 16:19


pompuan

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: • Tämäñ Mëläwätî, Küälä Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-09-03 17:18


Dua² ego...

Bila LELAKI menuduh WANITA ego...
Dan bila WANITA menuduh LELAKI ego...

Jangan terlalu EGO,
Cairkan KEEGOAN...

EGO itu perlu tapi biar bertempat...
Janganlah mahu DISANJUNG...
Tetapi jangan biarkan diri DIHINA...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

faqierah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2350
Posting: 33
Dari: Uitm, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-03 13:15


rasanya, lelaki lagi ego. sebabnya nak jaga kelelakiannya tu. susah nak ucap maaf walaupun dah banyak buat salah. pompuan ni lain sikit, hatinya mudah sejuk dan bersifat penyayang, sebab tulah egonya kurang banding laki.

Bookmark and Share

    


  Member Information For faqierahProfil   Hantar PM kepada faqierah   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-09-03 13:28


assalamualikum...

saya rasalah ego lelaki lebih skit...
sebabnya...banyak kelebihan ada pada diri diorang ni...dlm soal rumahtangga...merekalah pemimpin...
....soal talak pun ada pada diaorang...

namun...tak semua macam tu.....perempuan pun ada jugak yg jenis berjalan dongak langit...
soalnya...ini bergantung pada diri-sendiri....

maka...masing-masing kena munasabahlah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-09-03 15:10


apa tu ego? sejenis kuih ke....atau kek....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: • Tämäñ Mëläwätî, Küälä Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-09-03 10:45


Quote:

On 2003-09-24 13:28, nuraini wrote:
saya rasalah ego lelaki lebih skit...
sebabnya...banyak kelebihan ada pada diri diorang ni...dlm soal rumahtangga...merekalah pemimpin...
....soal talak pun ada pada diaorang...



Rasanya, ciri² yang dinyatakan di atas yang didakwa sebagai punca ego tidak tepat...

Semuanya hanyalah tanggungjawab yang ditaklifkan oleh Allah SWT ke atas insan yang bernama LELAKI...

Ini bukanlah diskriminasi Allah SWT, setiap kejadian pasti ada hikmahnya. Tidak mungkin sesuatu yang ditetapkan oleh-Nya melahirkan sesuatu yang kurang baik seperti sifat EGO. Fikir-fikirkan...

Segalanya atas diri masing², tidak ada kena mengena dengan ketentuan-Nya...

P/s : RasuluLlah SAW ego ke tidak? Dialah pemimpin umat, tapi mantaaaiiinnn...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

odySsey
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3678
Posting: 35
Dari: Pahang, Terengganu

Pahang  


posticon Posting pada: 25-09-03 10:53


assalamualikum...
sama jelaki dengan perempuan,dua-dua ada ego, tapi biasanya ego laki ni tinggi lg pada ego perempuan.whatever yg penting,ego tu biar la bertempat.

-----------------
The beauty of life, doesn't depend on,
how happy u are, but on how,
others can be, because of u

Bookmark and Share

    


  Member Information For odySseyProfil   Hantar PM kepada odySsey   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 25-09-03 13:39


assalamualaikumm..
bagi saya memang ego lelaki lebih sedikit coz lelaki dijadikan dengan sifat ego manakala perempuan pula dijadikan dengan sifat cemburu.
tapi ego tu biarlah bertempat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

malique
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3212
Posting: 36
Dari: putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-09-03 13:43


well, dua2 pun sama..tapi, kalau ego tak kena tempat huru-hara dibuatnya hehe!

Bookmark and Share

    


  Member Information For maliqueProfil   Hantar PM kepada malique   Pergi ke malique's Website   Quote dan BalasQuote

aisyah_sofiyyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3690
Posting: 34
Dari: Alor Setar

Kedah  


posticon Posting pada: 26-09-03 11:24


Bagi saya baik laki atau perempuan masing2 punyai ego tersendiri.... ego boleh tapi mesti bertempat... cuma selalunya ego lelaki lebih skit... ye ke?? entah la.... senang cakap dua2 ada ego lah.... tak nak bias.....

-----------------
Manfaat masa yang ada dengan ilmu berguna, amalkan setiap ilmu yang kita perolehi moga kita mendapat keredhaan Ilahi... Mantapkan pemikiran seiring de

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyah_sofiyyahProfil   Hantar PM kepada aisyah_sofiyyah   Quote dan BalasQuote

utusis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2003
Ahli No: 2865
Posting: 79
Dari: kedai makan

cambodia  


posticon Posting pada: 26-09-03 11:37


kalau perempuan ego mereka akan terselah ketika bercinta.......tapi .......kalau lelaki ego mereka akan terserlah ketika menumpukan pada sesuatu kerjaya...


p/s:kalau tak faham ..gantikan ..ego dengan perkataan degil...

-----------------
***mengingatkan mana yang lalai dan menjaga mana yang tidur dan menunjukkan yang sesat dan menyampaikan suara yang menyeru dengan kebajikan***


Bookmark and Share

    


  Member Information For utusisProfil   Hantar PM kepada utusis   Pergi ke utusis's Website   Quote dan BalasQuote

stefaisle
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 220
Posting: 87
Dari: marang, terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-09-03 22:40


EGO ......
tingginya ego terletak pada diri seseorg...
antara perempuan dan lelaki sama sahaja....

EGO anugerah Ilahi digunakan untuk menjaga maruah diri...jgn sampai diri dihina....
berpada2lah dlm mempamerkan egomu...

salah guna....kelak akan memakan diri..
tiada apa yg kita akan dpt hanya
kerugian...dan hanya memberi kemenangan kpd SYAITAN....musuh utama kita...

-----------------
BiLa HidaYAh MeNyApa maJUsI
LaUTan BeRgelOra sAnGgUp dIRenAnGI
DeMi mENcaRi cINta YanG suCi
Akan KUtabAhkan dIRi DemiMU YA RABBI!

Bookmark and Share

    


  Member Information For stefaisleProfil   Hantar PM kepada stefaisle   Quote dan BalasQuote

sidaratul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3621
Posting: 70
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-09-03 14:44


ego antara lelaki dengan perempuan sama sahaja.. susah nak mengalah. kalau si perempuan asyik nak suruh pujuk oleh si lelaki. kalau si lelaki pulak malu nak berterus-terang.. masing-masing nak mempertahankan ego... lama-lama melepas... so, hentikanlah ego tu.



-----------------
hargailah setiap apa yang ada di depan mata kita sebelum kita kehilangannya.....!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sidaratulProfil   Hantar PM kepada sidaratul   Quote dan BalasQuote

wadah_ummah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1729
Posting: 80
Dari: negeri tuan guru

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-09-03 15:57


gunakan keegoan yang ada pada lelaki utk pertahankan keutuhan keluarga. zahirnya ana rasa muslimin lebih ego. tp ingat walaupun muslimin itu ego, tp kadangkala keegoan leh ditewaskan oleh kebijaksanaan wanita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wadah_ummahProfil   Hantar PM kepada wadah_ummah   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-03 19:45


emmm ana rasa ego wanita lagi tinggi
tau tak sbb aper
wanita ni mmpunyai ht yang halus so dier tak nmpk ego dier yg sbnr
sape setuju

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-09-03 12:58


bagi aza...dua-dua sama je ego nye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

sebiru-laut
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.08.2003
Ahli No: 3107
Posting: 61
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 01-10-03 13:32




ha'aa ler................
nak ...kater lelaki pompuan sama gak..
tapi kalo bagi aku ler...ego lelaki tu lebih tinggi le berbanding org pompuan nie....

KAN..TAK GITU..BUKAN NAK MENGATA LA TAPI MEMANG REAL..LAA.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sebiru-lautProfil   Hantar PM kepada sebiru-laut   Pergi ke sebiru-laut's Website   Quote dan BalasQuote

sebiru-laut
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.08.2003
Ahli No: 3107
Posting: 61
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 01-10-03 13:33




ha'aa ler................
nak ...kater lelaki pompuan sama gak..
tapi kalo bagi aku ler...ego lelaki tu lebih tinggi le berbanding org pompuan nie....

KAN..TAK GITU..BUKAN NAK MENGATA LA TAPI MEMANG REAL..LAA.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sebiru-lautProfil   Hantar PM kepada sebiru-laut   Pergi ke sebiru-laut's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 01-10-03 14:44


tak habis- habis dengan kes ni...lelaki kate perempuan dan perempuan pulak kate lelaki...tapi cubalah kita tilik-tilik diri kita sendiri adakah yang kita ni ego atau tidak..lepas tu baru boleh menilai orang lain..dan pandanglah ego tu dari persefektif islam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 04-10-03 23:19


siapa lebih ego?????
susah soalan ni....
ambil mase nak jwb..
coz everyone have thier ego..
kalo permpuan..
dier akan kater laki lg ago
kalo laki...
dier akan kater pempuan...
saper lg ego...
tepuk dada...
tanyer laaa.....
tanyer siape????
emmm...
jawapan ader kt antum sumer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 04-10-03 23:31


assalamualaikum..
lelaki..perempuan..
semuanya ada ego masing2...


Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

Faiz85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.09.2003
Ahli No: 3830
Posting: 83
Dari: Simferopol, Ukraine

ussr   avatar


posticon Posting pada: 03-11-03 16:20


sama ja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faiz85Profil   Hantar PM kepada Faiz85   Quote dan BalasQuote

amiela_8687
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.10.2003
Ahli No: 4524
Posting: 40
Dari: mountain seri garden

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-11-03 16:43


akum.....
aper yg amiela tahu insan yg bernama lelaki mmg ego!amiela penah raser yg betapa egonyer lelaki bila x ngaku buat salah!asyik org pompuan jee nak turunkan ego ..mane bleh!
bg amiela biar org pompuan ego drpd dipermainkan oleh kaum lelaki!
org pompuan juga patut ego...biar kaum laki tahu kita gak ader ego yg dapat tandingi oleh meka!

Bookmark and Share

    


  Member Information For amiela_8687Profil   Hantar PM kepada amiela_8687   Pergi ke amiela_8687's Website   Quote dan BalasQuote

azvina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3365
Posting: 47
Dari: negara di bawah langit

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-11-03 23:00


lelaki lebih ego

Bookmark and Share

    


  Member Information For azvinaProfil   Hantar PM kepada azvina   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 10-11-03 07:39


assalamualaikum..
bg ana lelaki ke pompuan ke.. dua2 ada ego... tapi apa yang ana lihat..ego lelaki lebih tinggi... bila dah buat salah susah betui nak minta maaf....bila ditanya ..katanya 'jatuhlah martabat sebagai lelaki'...patut ke? kalu dah buat salah pandai2 lah minta maaf....

tapi perempuan pun sama ..ada yang egonya tinggi (minoriti )....bila dah buat salah tak nak mengaku...tuduh org lain...

jadi muhasabah kanlah diri anda...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

Hazwani
Warga Rasmi
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8301
Posting: 11
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 09-04-04 16:43


lelaki egonya lebih tinggi berbanding perempuan.
lelaki sendiri mengatakan perempuan kaum yg lemah.sedangkan apa yang lelaki buat semuanya perempuan boleh buat. dari situ kita dapat lihat yang kaum lelaki memang ego dan baran.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HazwaniProfil   Hantar PM kepada Hazwani   Pergi ke Hazwani's Website   Quote dan BalasQuote

fudhla85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.01.2004
Ahli No: 6119
Posting: 27
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 11-04-04 11:36



selalunya yg sering di perkatakan ialah ego tinggi ad pada lelaki.pumpuan ni degil je rasanya...wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For fudhla85Profil   Hantar PM kepada fudhla85   Quote dan BalasQuote

ghaznawi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2833
Posting: 158
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-04-04 12:26


antara Ego lelaki dan perempuan yg mana lebih tinggi pendapat sy lelaki lebih tinggi egonya dah mmg sikap lelaki payah sgt nak minta maaf wp terang2 salah dia macam la minta maaf tu hina sgt padahal kdg2 minta maaf hanya sebab nak beralah bukan kerana salah.

-----------------
fikirkan kelebihan diri untuk bersyukur bukan untuk bermegah diri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaznawiProfil   Hantar PM kepada ghaznawi   Quote dan BalasQuote

wardahhanani
Warga Rasmi
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7133
Posting: 11
Dari: uitm

Pahang  


posticon Posting pada: 14-04-04 12:36


rasanya 2 ego,ego tp biar bertempat

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardahhananiProfil   Hantar PM kepada wardahhanani   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-04-05 19:05


sebenanya jawapan yg tepat..pompuan lbh EGO
hahakss.. kalo xcaye.. tgk kt dlm posting ni.. dia kata laki..padahal pompuan ..huhu.. ego3x

Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-04-05 19:16




kalau dah manusia tu...adalah ego nya kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-04-05 21:15




salm ukhwah... buat antum...

pd pendpt ana... siapa lebih ego... di sini tdk ada sesiapa yg lebih ego melainkn dirinya sendiri kena pandai mengawal... ego tue biarlah bertempat tp ego mesti ada utk menunjukkan kita nie ada harga diri dan maruah yg perlu dipertahankan...
tp jika ego utk menyatakan kemaafan itu ana bangkang coz nabi Muhammad yg maksum pun sanggup memaaflkan umatnya apatah lagi kita sbg manusia, hamba Allah yg lemah lagi kerdil ini... betul tak..???

Kdg2 tue lelaki lebih skit egonya... kdg2 tue pompuan pun apa kurang nyer... Tp Allah tlh menjadikan pasangan kita tue ada persama dan perbezaan ... contohnya egolah ... coz kalau dua2 ego mcm mana rumahtangga nak aman...

Walau apapun, perbezaan tue lah yg mewujudkan kelainan dan keistimewaan... pd setiap insan yer tak..?

Wallhua'lam...
yg penting Allah lebih berkuasa dlm segala-galanya... kita semestinya merendahkan ego dgn Allah, pencipta sebaik-baik manusia di muka bumi ini...

InsyaAllah marilah sama2 kita meleraikan ego dan meletakkn pd tempt yg sepatutnye jer...

MAA'SALAMH...



-----------------
Sesungguhnya tanggungjawab melebihi masa yang ada....maka berjuanglah untuknya!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 19-04-05 18:14





shah sokong snagat ngan idea rhaudah izzah tu...




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-05 18:17




yg penting masing2 buang ego masing2....

amacam?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.171676 saat. Lajunya....