Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-03-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang dihina semakin mulia. Yang menghina semakin terhina. Selalunya begitu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Ahmadmohd7878
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43131

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Yang Masuk Ke Sini
Ahmadmohd7878: 1 hari, 2 jam, 52 minit yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Lelaki pandai main kata-kata...


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Lelaki pandai main kata-kata...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Lelaki pandai main kata-kata...

NurHidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2004
Ahli No: 9825
Posting: 101
Dari: Di MaNa SaJa KeLuArGaKu BeRaDa...

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 02:58


apa pandangan anda semua???benarkah???


-----------------
** A BeAutiFuL LiFe Does NoT Just HapPen..It iS BuiLt DaiLy, iN PraYer, HumiLity, SacRiFice aNd LoVe**


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurHidayah86Profil   Hantar PM kepada NurHidayah86   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 03:49


ehh...ye ke....;-)
tak semua,tapi memang ada and banyak lelaki macam 2.....
pengajarannya,jangan mudah percaya dengan kata-kata dan mulut manis lelaki.......
banyak yang ada udang di sebalik batu...........
tapi tak semua laki macam 2..........
kena pandai bezakan lah........:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

arezy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25607
Posting: 124
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 10:41


tau2 saja akhi asroal ini...hehehe..apa2pun memang benar kata akhi asroal tuu...kita sendiri kena pandai bezakan kata-kata manis dr mulut lelaki...kena belajr ilmu tuu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For arezyProfil   Hantar PM kepada arezy   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 10:49


emm..ana pun memang selalu dengar..so pndai2 lah bezakn wahai muslimah dengan kata-kata manis lelaki...kadang-kadang xsemuanya sweet...kadang-kadang sour,salty,bitter,astringency...others hehe...jangan marah ek kaum adam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 10:51


hehe betul 2....
jangan mudah sangat percaya dengan kata-kata laki ini....
takot merana saja nanti....
beringat sebelum kena.........;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-05-07 01:01


Pada 27-05-07 10:41 , arezy posting:

!!! QUOTE !!!

tau2 saja akhi asroal ini...hehehe..apa2pun memang benar kata akhi asroal tuu...kita sendiri kena pandai bezakan kata-kata manis dr mulut lelaki...kena belajr ilmu tuu...


kadang-kadang mereka ni sekadar nak kan perhatian dari muslimah, fasal tu lah mereka bijak bermain kata-kata. Biasalah manusia normal inginkan perhatian....kitalah kena bijak menilai... :-)


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-05-07 01:38


Pada 27-05-07 10:49 , lightarrowss posting:

!!! QUOTE !!!

emm..ana pun memang selalu dengar..so pndai2 lah bezakn wahai muslimah dengan kata-kata manis lelaki...kadang-kadang xsemuanya sweet...kadang-kadang sour,salty,bitter,astringency...others hehe...jangan marah ek kaum adam




.....yup! betul 2....walaupun tak semua laki macam 2 tapi ada juga spesis manis mulut. dulu saya pernah terkena dengan spesis manis mulut ni...kira kes tipah tertipu lah. kat 4tahun baru sedar terkena dengan spesis manis mulut ni. pepon, sekarang ni Allah dah gantikan dengan laki yang lebih baik daripada laki spesis manis mulut untuk saya :-D

p/s : setiap peristiwa yang berlaku pasti Allah dah selitkan hikmahnya
[ Telah diedit oleh: faizatul pada 28-05-07 01:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

NurHidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2004
Ahli No: 9825
Posting: 101
Dari: Di MaNa SaJa KeLuArGaKu BeRaDa...

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-05-07 01:46


heheheh :)
but kata kamu awan_biru85 ada kala macam ada juga cerita macam g2...nak kan perhatian tapi itu lah menyakitkan nanti kita yang hawa...
maaf ye kaum adam....sekadar untuk kongsi pengalaman saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurHidayah86Profil   Hantar PM kepada NurHidayah86   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-05-07 02:10


Pada 28-05-07 01:01 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-05-07 10:41 , arezy posting:

!!! QUOTE !!!

tau2 saja akhi asroal ini...hehehe..apa2pun memang benar kata akhi asroal tuu...kita sendiri kena pandai bezakan kata-kata manis dr mulut lelaki...kena belajr ilmu tuu...


kadang-kadang mereka ni sekadar nak kan perhatian dari muslimah, fasal tu lah mereka bijak bermain kata-kata. Biasalah manusia normal inginkan perhatian....kitalah kena bijak menilai... :-)



aik...macam ada pengalaman saja awan_biru85........hehehe
:lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 28-05-07 05:37


betul sangat-sangat..memang sebab nakkan perhatian agaknya...bila kita da bagi perhatian, dia pula yang buat-buat tak tahu.. :-(


-----------------
~*Jika kau mengejar dunia, akhirat akan lari darimu.Tetapi jika kau mengejar akhirat, dunia akan mengejarmu*~


Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-07 08:05


.....ishhh....ramai betul muslimat komen.......

tengok jugak lelaki macam mana tu...tak semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-05-07 10:09


salam..maaf ye...rasanya topik ini dah pernah ada kalau tak silap saya...

[ Telah diedit oleh: destinasi_abadi pada 28-05-07 10:10 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-05-07 10:43


Bosan..tak ada makneye bincang perkara ni


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 03:22


Pada 27-05-07 10:41 , arezy posting:

!!! QUOTE !!!

tau2 saja akhi asroal ini...hehehe..apa2pun memang benar kata akhi asroal tuu...kita sendiri kena pandai bezakan kata-kata manis dr mulut lelaki...kena belajr ilmu tuu...


ehhh jangan silap paham 2 arezy.....
tau sebab berdasarkan pemerhatian,bukan pengalaman sendiri tau....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

NurHidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2004
Ahli No: 9825
Posting: 101
Dari: Di MaNa SaJa KeLuArGaKu BeRaDa...

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 03:26


betul juga..then apa kata buka topik lain???suggest lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurHidayah86Profil   Hantar PM kepada NurHidayah86   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 21:11


dah nak tukar topik ke?
baru nak join...
huahhua...
manis macam gula ek?huhuhu...
tak betul...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 31-05-07 00:36


nak kata muslimin, muslimat pun ada.

manusia kalau tak jaga lidah, macam-macam boleh keluar dari mulut.
sebab..........mereka ada nafsu.
menggunakan lidah untuk meluahkan apa yang nafsu inginkan.

wallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-06-07 23:53


Pada 28-05-07 08:05 , jubah_hijau posting:

!!! QUOTE !!!

.....ishhh....ramai betul muslimat komen.......

tengok jugak lelaki macam mana tu...tak semua



wallahu'alam.


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 00:50


Pada 31-05-07 00:36 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

nak kata muslimin, muslimat pun ada.

manusia kalau tak jaga lidah, macam-macam boleh keluar dari mulut.
sebab..........mereka ada nafsu.
menggunakan lidah untuk meluahkan apa yang nafsu inginkan.

wallahu'alam...


betul 2 mohamad...
semua manusia ada lidah...tak kira laki or perempuan...
Kalau guna lidah ikot nafsu,jadi lah ayat2 manis 2...
tak kira laki ke perempuan...sama saja...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 08:34


Lelaki ke perempuan ke sama saja..
Kalau spesis mulut bergula tu tetap akan gula-gulakan..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 23:41


perempuan manis mulut? out of the ordinary.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nike_007
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20933
Posting: 125
Dari: pasir mas

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-07-07 23:18


kata-kata yang manis dapat meyakinkan seseorang teman tapi mesra

Bookmark and Share

    


  Member Information For nike_007Profil   Hantar PM kepada nike_007   Pergi ke nike_007's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-08-07 21:34


yang penting,hepy go lucky

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 11-08-07 21:58


Asalamualaikum...kebanyakkannya memang macam tu...boleh dibilang berapa orang yang jujur...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

kirin84
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.04.2007
Ahli No: 29764
Posting: 37
Dari: Setapak, Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-08-07 13:21


Bagi sayala..lelaki memang ye pandai berkate2..tapi cuma kat mana dia gunekan kepandaian dia itu..macam org kata..kata-kata boleh jadi madu dan boleh jadi racun pada org yang mendgrnyer..tapi semua bergntung pada hati seseorang lelaki..kalau dia berkate itu niatnyer baik..mungkin nak membaikkan keadaan..contohnya nak pujuk isteri ke tunang ke..kan ke itu baik..tapi kalau nak mengayat dengan tujuan tak baik..maka tak baikla jdnyer..pokok pgkl hati seseorang itu..

Perempuan pun pandai juga bermain kata-kata..well..bukan lelaki saja tuhan bagi..perempuan same juga..kata-kata seorang perempuan boleh membuatkan lelaki berkorban segale2nyer..dan kata-kata seorang perempuan boleh menyebabkan dua lelaki bergaduh dan dengan kata-kata perempuan boleh akibatkan dua negara berperang..bagi saya,kata-kata manis perempuan lagi power dr kata-kata org lelaki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kirin84Profil   Hantar PM kepada kirin84   Quote dan BalasQuote

sahabat83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15922
Posting: 151
Dari: skpc(1)-sesma-ikip3-upm-cosmopoinkb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-08-07 14:56


bergantung pada orang lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat83Profil   Hantar PM kepada sahabat83   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-08-07 17:06


Pada 27-05-07 02:58 , NurHidayah86 posting:

!!! QUOTE !!!

apa pandangan anda semua???benarkah???



memang benar.....


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 14:02


.. aku pun pandai main kata-kata.. main "scrabble".. aku pandai oi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 21-08-07 14:14


mm,lelaki memang pandai berkata2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 14:53


em....buat apa peraya dengan kata-kata...
kalau kita dapat tengok daripada perangai dan perbuatan dia...
betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 21-08-07 14:55


tiada kata secantik bahasa,
lembut lidah dari kata-kata,
jagalah kata ketika bicara,
agar tiada diri yang terasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

alq90
Warga Rasmi
Menyertai: 26.04.2007
Ahli No: 29748
Posting: 6
Dari: taman tasik,ayer keroh...

Melaka  


posticon Posting pada: 22-08-07 01:56


hm..payah jugak nak jawab.rasanya memang betul agaknya lelaki ni bijak berkata-kata.tapi nak buat macam mana..kelebihan yang allah bagi.so kaum adam kena guna kelebihan ni ke jlan yang baik.
[ Telah diedit oleh: alq90 pada 22-08-07 01:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For alq90Profil   Hantar PM kepada alq90   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 22-08-07 06:42


Tak semua pandai main kata-2 .. biasanya yang bijak main kata-2 ni lah yang sering disanjung, dipuja, dianggap "baik" oleh perempuan, senang untuk bergaul, sering dapat perhatian ... perempuan yang stok solehah-2 pun sama saja, mereka lebih "senang" dengan lelaki yang pandai main kata-2 ..

kalau lelaki yang senyap, tak banyak cakap, mereka dipandang sepi, dipandang hina, "membosankan", tak sesuai dibuat kawan dan macam-2 lagi ..

hatta muslimat yang "solehah" sendiri pun tak nampak nilai lelaki yang tak banyak cakap ni ... mereka tak nampak yang barangkali lelaki yang kurang berkata-2 untuk menjaga lidahnya, nak cari keredhaan Allah barangkali ... sebab apa perempuan tak nampak nilai lelaki yang kurang bercakap? sebab perempuan secera umumnya suka pada kata-2 manis dan berbunga .. muslimat yang "solehah" sendiri pun tak terlepas dari rasa "suka" dan "seronok" terhadap permainan kata ... ni fakta yang tak dapat dinafikan lagi ...

[ Telah diedit oleh: transmissionline pada 22-08-07 06:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 22-08-07 08:32


hidup tanpa kata itu dusta,
hidup tanpa biacara itu bisu namanya,
lelaki berbiaca dihatinya,
tapi perempuan biara pada kata-katanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 22-08-07 09:57


Pada 22-08-07 08:32 , hanif posting:

!!! QUOTE !!!

hidup tanpa kata itu dusta,
hidup tanpa biacara itu bisu namanya,
lelaki berbiaca dihatinya,
tapi perempuan biara pada kata-katanya.


sdapnya kata-kata ni..
:)


-----------------
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing
[ Telah diedit oleh: diella pada 22-08-07 09:58 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 22-08-07 10:36


mm,laki memang pandai berkata2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 22-08-07 10:44


Pada 22-08-07 09:57 , diella posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-08-07 08:32 , hanif posting:

!!! QUOTE !!!

hidup tanpa kata itu dusta,
hidup tanpa biacara itu bisu namanya,
lelaki berbiaca dihatinya,
tapi perempuan biara pada kata-katanya.


sdapnya kata-kata ni..
:)



ini adalah satu contoh perempuan yang "suka" dan "seronok" pada lelaki yang pandai bermain kata ...



Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-08-07 10:47


Pada 22-08-07 10:44 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-08-07 09:57 , diella posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-08-07 08:32 , hanif posting:

!!! QUOTE !!!

hidup tanpa kata itu dusta,
hidup tanpa biacara itu bisu namanya,
lelaki berbiaca dihatinya,
tapi perempuan biara pada kata-katanya.


sdapnya kata-kata ni..
:)



ini adalah satu contoh perempuan yang "suka" dan "seronok" pada lelaki yang pandai bermain kata ...



bagaimana kita nak tahu?


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-08-07 10:59


Pada 22-08-07 06:42 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Tak semua pandai main kata-2 .. biasanya yang bijak main kata-2 ni lah yang sering disanjung, dipuja, dianggap "baik" oleh perempuan, senang untuk bergaul, sering dapat perhatian ... perempuan yang stok solehah-2 pun sama saja, mereka lebih "senang" dengan lelaki yang pandai main kata-2 ..

kalau lelaki yang senyap, tak banyak cakap, mereka dipandang sepi, dipandang hina, "membosankan", tak sesuai dibuat kawan dan macam-2 lagi ..

hatta muslimat yang "solehah" sendiri pun tak nampak nilai lelaki yang tak banyak cakap ni ... mereka tak nampak yang barangkali lelaki yang kurang berkata-2 untuk menjaga lidahnya, nak cari keredhaan Allah barangkali ... sebab apa perempuan tak nampak nilai lelaki yang kurang bercakap? sebab perempuan secera umumnya suka pada kata-2 manis dan berbunga .. muslimat yang "solehah" sendiri pun tak terlepas dari rasa "suka" dan "seronok" terhadap permainan kata ... ni fakta yang tak dapat dinafikan lagi ...



terlalu diam dan terlalu banyak bicara tak baik..yang baik adalah sederhana. lebih baik diam daripada berkata sia-sia tentang dunia. banyakkan berzikir daripada berkata tentang dunia..wanita bukan suka pada permainan kata lelaki tapi keikhlasan mereka berbicara. apa guna kata-kata manis kalau hanya permainan..

ingat hadis nabi SAW kita kena memuji orang tapi pujilah pada kebaikan dan hanya sesuai pada tahapnya. siapa yang memuji berlebih2an dan tidak sesuai pada tahapnya, ingat, nabi SAW kata dialah yang akan sumbat tanah pada mulutnya...

memang wanita suka pada kata-kata manis tapi tau tak kata-kata manis tu macamana? kata-kata manis tu adalah perkataan yang baik2, tidak mengguris hati,tidak memalukan,jujur bukan permainan,kata-kata nasihat yang menyedarkan dan membimbing....itulah kata-kata manis yang pastinya diharapkan juga oleh lelaki...yang diharapkan oleh seorang isteri dari suaminya,yang diharapkan suami dari isteri,yang diharapkan ibubapa dari anak2...sedarlah kenyataan ini...


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-08-07 11:08


Pada 22-08-07 09:57 , diella posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-08-07 08:32 , hanif posting:

!!! QUOTE !!!

hidup tanpa kata itu dusta,
hidup tanpa biacara itu bisu namanya,
lelaki berbiaca dihatinya,
tapi perempuan biara pada kata-katanya.


sdapnya kata-kata ni..
:)



lelaki berbicara dihatinya?

ini bukanlah suatu yang baik...menyakitkan hati bila kita bertanya kepada lelaki, minta penjelasan tapi mereka tak memberi respon..walau seribu kali meminta,lelaki takkan menjawab..pening..bila mereka menjawab pula, berbelit2, mengelirukan. sekejap cakap lain, sekejap cakap lain. tapi bila wanita yang memilih untuk tidak menjawab lelaki, hmm mereka pun merayu juga..

kepada lelaki, tolonglah jangan hanya berbicara di hati, kami tak mampu membaca hati anda, tidak mampu melihat hati anda...


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 22-08-07 12:09


emh...
ana pun tak tau lah...
tapi ana rasa memang aada yang macam 2...tapi tak semua...
yang penting kepada muslimah muslimah sejati...
jangan tertipu dengan segelintir lelaki...
:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

abadikan_03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22544
Posting: 177
Dari: Negeri Sembila (N9)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-08-07 12:15


hanya segelintir...jgnn kerana nila setitik...habis rosak susu sebelanga .. pandai-pandai lah jaga diri..k' -xDQ

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadikan_03Profil   Hantar PM kepada abadikan_03   Pergi ke abadikan_03's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-08-07 13:05


Pada 22-08-07 06:42 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Tak semua pandai main kata-2 .. biasanya yang bijak main kata-2 ni lah yang sering disanjung, dipuja, dianggap "baik" oleh perempuan, senang untuk bergaul, sering dapat perhatian ... perempuan yang stok solehah-2 pun sama saja, mereka lebih "senang" dengan lelaki yang pandai main kata-2 ..

kalau lelaki yang senyap, tak banyak cakap, mereka dipandang sepi, dipandang hina, "membosankan", tak sesuai dibuat kawan dan macam-2 lagi ..

hatta muslimat yang "solehah" sendiri pun tak nampak nilai lelaki yang tak banyak cakap ni ... mereka tak nampak yang barangkali lelaki yang kurang berkata-2 untuk menjaga lidahnya, nak cari keredhaan Allah barangkali ... sebab apa perempuan tak nampak nilai lelaki yang kurang bercakap? sebab perempuan secera umumnya suka pada kata-2 manis dan berbunga .. muslimat yang "solehah" sendiri pun tak terlepas dari rasa "suka" dan "seronok" terhadap permainan kata ... ni fakta yang tak dapat dinafikan lagi ...


Setuju juga dengan transmissionline, sebab tu jangan terpengaruh @ tertipu dengan kata-kata. sebenar dr kata-kata, bahasa & lenggok ayat sebenar kita boleh menilai sifat seseorang. Kandang2 hairan Kenapa ada yang terlalu diminati & dipuja sedangkan dr kata mungkin ada yang tak tersampai dihati @ yang baca diam saja.

Ramai diam-diam berisi...cuma tak nampak. dah lama tak jenguk ukhwah.. =)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-08-07 13:14


ye lelaki pandai main kata-kata...contohnya ....main kata kadang-kadang di lunaskn kadang-kadang hanya terus bermain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

damsyiq_group
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.08.2007
Ahli No: 30741
Posting: 37
Dari: ipoh (DAMASCUS-SYRIA)

syria  


posticon Posting pada: 22-08-07 15:09


berhati-hati ketika memilih kawan.. waspada ketika menukar kawan.. berfikir sebaiknya ketika meninggalkan kawan.. bersikap bijaksana ketika berkawan..
bagi saya, antara lelaki @ perempuan ada kurang lebihnya & tak perlu nak d salahkan pada 1 pihak sahaja, ok... sekadar pandangan.... fikir-fikirkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For damsyiq_groupProfil   Hantar PM kepada damsyiq_group   Pergi ke damsyiq_group's Website   Quote dan BalasQuote

damsyiq_group
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.08.2007
Ahli No: 30741
Posting: 37
Dari: ipoh (DAMASCUS-SYRIA)

syria  


posticon Posting pada: 22-08-07 15:13


berhati-hati ketika memilh kawan... waspada ketika menukar kawan... berfikir sebaiknya ketika meninggalkan kawan... bersikap bijaksana ketika berkawan...
erk..... bagi saya lah, jangan bagi kesalahan tu pada 1 phk saja.. kita manusia ada kurang lebihnya.. lelaki @ perempan salang memerlukan, jadi fikr2kanlah.... (sekadar pandangan, harap maaf....)


-----------------
"sukailah apa yang kita miliki, walaupun kita tak memiliki apa yang kita suka"
..belajarlah memfanakan diri guna kepentingan cinta kepada ALLAH.


Bookmark and Share

    


  Member Information For damsyiq_groupProfil   Hantar PM kepada damsyiq_group   Pergi ke damsyiq_group's Website   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-08-07 15:35


Salam........
"Wahai PUTERIKU......Demi ALLAH.......Jangan engkau percya terhadap kata-kata SEBAHAGIAN lelaki......
Bahawa mereka memandangmu kerana AKHLAK dan ADAB......
Bicara denganmu seperti SAHABAT.....
Dan apabila bercinta denganmu seperti teman akrab.....
Sebenarnya mereka BOHONG!!!
Jika engkau mendengar sendiri bualan mereka.....
Pasti engkau takut & ngeri........
Hanya ditanganmu pintu segala kebaikan.....
Bukan ditangan kaum lelaki"

-Ali Thantawi-

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

Nawarah
Warga Rasmi
Menyertai: 19.10.2006
Ahli No: 27045
Posting: 19
Dari: johor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-08-07 15:44


Na'uzubillahiminzalik...=/ takut'yang saya baca k.nur..memang macam 2 ke llaki? =(

Bookmark and Share

    


  Member Information For NawarahProfil   Hantar PM kepada Nawarah   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 22-08-07 15:47


hati dimulut bukan mudah untuk dikata,
mulut dihati mudah mengeluarkan kata,
mulat berkata mengeluarkan biacara
hati berkata tindakan tanpa kata.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

fawawzaiya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2819
Posting: 67
Dari: johor ke UM

Johor  


posticon Posting pada: 22-08-07 16:52


asalkan namanya manusia, memang pandai bermain kata-kata
tak kira lelaki atau perempuan
ada lelaki yang suka menipu, ada juga perempuan kaki kelentong
kita serupa

Bookmark and Share

    


  Member Information For fawawzaiyaProfil   Hantar PM kepada fawawzaiya   Pergi ke fawawzaiya's Website   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-08-07 19:31


Salam.....
Kata-kata yang di atas itu sebagai simbolik.........
Contohnya dalam pergaulan orang lelaki yang menghulur tangan untuk bersalaman bukannya orang perempuan jadi disini nak menunjukkan bahawa hanya ditangan orang perempuan itu segala kebaikan.......
Ana bersetuju dengan saudari fawawzaiya setiap lelaki dan perempuan ada kelemahannya tetapi kelemahan pada seorang perempuan akan nampak lebih jelas contohnya minta dijauhkan.....jika terlanjur kesannya akan nampak pada orang perempuan tetapi bukan pada orang lelaki.....
Jadi oleh itu kita jagalah maruah diri kita sebaik mungkin kerana setelah disentuh oleh orang bukan mahram kita tidak mungkin kita akan dapat membersihkan kembali pada keadaan yang asal.......

Sebagai ingatan untuk diriku jua.......
Wassalam.......
Ketegasan seorang muslimat bagaikan benteng dalam Agama..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-08-07 19:33


Salam....
Ana sebenarnya kurang mengerti kata-kata saudara hanif....
Harap dapat respon dari pihak saudara hanif....
wassalam......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 22-08-07 20:55


Pada 22-08-07 10:44 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-08-07 09:57 , diella posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-08-07 08:32 , hanif posting:

!!! QUOTE !!!

hidup tanpa kata itu dusta,
hidup tanpa biacara itu bisu namanya,
lelaki berbiaca dihatinya,
tapi perempuan biara pada kata-katanya.


sdapnya kata-kata ni..
:)



ini adalah satu contoh perempuan yang "suka" dan "seronok" pada lelaki yang pandai bermain kata ...



astaghfirullahalazim..
tolongla jangan ftnah saya..
saya tak bermaksud macam tu pun..
maksud saya...saya suka tengok dia punya ayat..
seolah-olah macam berpantun..
boleh lah jadi pengacara nanti..
ada bakat..
:)


-----------------
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing


Bookmark and Share

    


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-08-07 21:14


memang pandai pun, teman pandai saja bermain kata-kata yang boleh menyebabkan Besi keluli jadi cair, kerak nasik jadi lembut. Inikan pula secebis hati seurang wanite yang halus ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 00:12


Pada 22-08-07 21:14 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

memang pandai pun, teman pandai saja bermain kata-kata yang boleh menyebabkan Besi keluli jadi cair, kerak nasik jadi lembut. Inikan pula secebis hati seurang wanite yang halus ni...



Salam.....
Betul ke saudara Daeng_Jati........
Ana macam tak percayala............
Cuba anta bagi kata-kata atau ayat yang boleh menyebabkan Besi keluli jadi cair, kerak nasik jadi lembut......
:roll:
Ana nak tau jugalah kan.......disamping membuktikan ayat "Inikan
pula secebis hati seurang wanite yang halus ni."

Apa lagi saudara Daeng_Jati.....buktikanlah kata-kata anta itu benar....

Wassalam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21194
Posting: 42
Dari: a.keroh, melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 23-08-07 01:56


Pada 22-08-07 01:56 , alq90 posting:

!!! QUOTE !!!

hm..payah jugak nak jawab.rasanya memang betul agaknya lelaki ni bijak berkata-kata.tapi nak buat macam mana..kelebihan yang allah bagi.so kaum adam kena guna kelebihan ni ke jlan yang baik.



betul ke tu?
kompius jugak eh...takut juga kalau lelaki ni bijak berkata2..
patutlah zaman sekarang ni ramai kaum hawa mudah terpedaya..
kan bagus kalau dah kelebihan lelaki pada kata-kata, mereka manfaatkan kelebihan tu sebaik-baiknya..

emm..akhir zaman lah katakan...


-----------------
Maha Suci Engkau, tidak ada yang kami ketahui selain dari apa yang telah Engkau ajarkan kepada kami; sesungguhnya Engkaulah Yang Maha Mengetahui


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah89Profil   Hantar PM kepada muslimah89   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 05:56


Pada 23-08-07 00:12 , nur_mujahidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-08-07 21:14 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

memang pandai pun, teman pandai saja bermain kata-kata yang boleh menyebabkan Besi keluli jadi cair, kerak nasik jadi lembut. Inikan pula secebis hati seurang wanite yang halus ni...



Salam.....
Betul ke saudara Daeng_Jati........
Ana macam tak percayala............
Cuba anta bagi kata-kata atau ayat yang boleh menyebabkan Besi keluli jadi cair, kerak nasik jadi lembut......
:roll:
Ana nak tau jugalah kan.......disamping membuktikan ayat "Inikan
pula secebis hati seurang wanite yang halus ni."

Apa lagi saudara Daeng_Jati.....buktikanlah kata-kata anta itu benar....

Wassalam.....


Rasanya tak perlu bukti .. memang banyak contoh-2 kita lihat perempuan yang lebih gemar dan suka pada lelaki yang bijak bertutur ...

untuk apa anda nak cabar saudara Daeng_Jati ... kalau betul beliau boleh cairkan hati wanita pun biarlah .. untuk apa anda nak suruh dia buktikan ? Lainlah kalau anda sendiri tergolong dalam golongan mereka yang mudah "cair" ...



Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 23-08-07 08:48


fahami lah satu apa satu,

wanita biasanya akan mengeluarkan segalaapa yang ada pada
hati melalui kata pada mulutnya, tak percaya bila marah, sumua perkara akan diluahkannya habis... tanpa peduli tentang apa-apa yang ada disekilingnya.

wanita juga sering percaya dengan kata-kata yang diucapkan( senang cerita kata-kata manis lah) tanpa terlebih dulu memikirkan natijah yang bakal dihadapi...

lelaki pula, jarang mengeluarkan kata-kata, contoh bila balik kerja dia marah, dia tak terus marah, benda ini kena tengok pada tindakanya pula, mungkin dia tutup pintu gan ganas sekali, ( tengah amuk katakan ) atau sebagainya..
contoh bila marah pada isteri...

bila lelaki berkata-kata ia akan mengeluarkan seribu bahasa, keiklasan atau kebohongan pada kata-kata nampak macam sama sahaja...
oleh itu haruslah beringat teman-teman sekalian agar tak tertipu oleh hati yang berkata-kata ini...

saya cerita ini bukan sumua org, tapi kebiasanya.... dan yang keduanya melalui ilmu yang telah dipelajarinya.

sebarang kemuskilan boleh lah diajukan...
terima kasih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-08-07 09:06


dr org sekeliling saya, saya tak nafikan yang saya setuju dengan pendapat ni. lelaki memang bijak ssun kata-kata.

saya ada kenal 2 rakan lelaki yang memang skor a dalam subjek ayat2 bunga ni..

seorang suruh saya jadi muslimah sejati...hehe InsyaAllah.. amin
dan seorang lagi ala2 nak usha saya tapi rasanya dia hanya nak uji saja.

sebab baik saya ni jenis ego sikit. so yang baik saya jadi kan sempadan, yang tak berapa baik jadi kan tauladan

ps: tapi kan..saya macam da tpaut dengan yang ajak jadi muslimah sejati tu lah..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 09:54


Rasanya tak perlu bukti .. memang banyak contoh-2 kita lihat perempuan yang lebih gemar dan suka pada lelaki yang bijak bertutur ...

untuk apa anda nak cabar saudara Daeng_Jati ... kalau betul beliau boleh cairkan hati wanita pun biarlah .. untuk apa anda nak suruh dia buktikan ? Lainlah kalau anda sendiri tergolong dalam golongan mereka yang mudah "cair" ...




Salam.......
Ana sekadar bergurau saja , janganlah pulak anta salah faham.....
Minta dijauhkan agar semua muslimat mudah terpedaya dengan kata-kata manis lelaki......
Ana seorang yang mudah cair dengan kata-kata lelaki.....InsyaAllah tidak.........
Ana pernah interview adik lelaki ana , ana tanya sebab apa lelaki ni suka sangat guna ayat2 seperti "saya memang sayang awaklah kemudian hantar mesej yang ayatnya berbunga2.....Kemudian adik ana jawab itulah salah satu cara nak memikat wanita.......
Ana bersetuju lelaki ni memang pandai berkata2.....
Ana cuma nak beri pendapat , tak taula sama ada sahabat sahabiah setuju atau tidak......
Setuju tak kalau ana katakan lelaki ni kalau dia buat ayat2 cair kepada kita sebenarnya dia nak menguji kita saja bukan benar-benar suka pada kita?????
Macam mana pendapat sahabat sahabiah setuju tak?????

Wassalam.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

fawawzaiya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2819
Posting: 67
Dari: johor ke UM

Johor  


posticon Posting pada: 23-08-07 10:23


minta maaf cik nur mujahidah
saya saudara...bukan 'saudari'

Bookmark and Share

    


  Member Information For fawawzaiyaProfil   Hantar PM kepada fawawzaiya   Pergi ke fawawzaiya's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 11:10


Pada 23-08-07 09:54 , nur_mujahidah posting:

!!! QUOTE !!!


Salam.......
Ana sekadar bergurau saja , janganlah pulak anta salah faham.....
Minta dijauhkan agar semua muslimat mudah terpedaya dengan kata-kata manis lelaki......
Ana seorang yang mudah cair dengan kata-kata lelaki.....InsyaAllah tidak.........
Ana pernah interview adik lelaki ana , ana tanya sebab apa lelaki ni suka sangat guna ayat2 seperti "saya memang sayang awaklah kemudian hantar mesej yang ayatnya berbunga2.....Kemudian adik ana jawab itulah salah satu cara nak memikat wanita.......
Ana bersetuju lelaki ni memang pandai berkata2.....
Ana cuma nak beri pendapat , tak taula sama ada sahabat sahabiah setuju atau tidak......
Setuju tak kalau ana katakan lelaki ni kalau dia buat ayat2 cair kepada kita sebenarnya dia nak menguji kita saja bukan benar-benar suka pada kita?????
Macam mana pendapat sahabat sahabiah setuju tak?????

Wassalam.......


OK .. saya boleh bersetuju dengan pendapat tu .. tapi semuanya balik pada perempuan juga lah .. siapa suruh mudah sangat terpedaya dengan ayat-2 manis lelaki ... sekarang saya pulak nak tanya , apa pendapat musliamt semua dengan lelaki yang kurang bercakap dan bergaul dengan perempuan ... ?



Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 23-08-07 11:19


kata-kata lelaki merupakan peluru,
kena pula perempuan bernafsu,
lelaki nafsu pada yang satu,
hati-hati biar lah kena nafsu yang berilmu.


hehehe.... test poweer pantun-pantun ni, harap-harap kena pada tajuknya...

banyak yang tersirat dalam kata-kata ini.. hati-hati jangan tersilap tafsir dah lah..

wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 17:35


Pada 23-08-07 11:10 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-08-07 09:54 , nur_mujahidah posting:

!!! QUOTE !!!


Salam.......
Ana sekadar bergurau saja , janganlah pulak anta salah faham.....
Minta dijauhkan agar semua muslimat mudah terpedaya dengan kata-kata manis lelaki......
Ana seorang yang mudah cair dengan kata-kata lelaki.....InsyaAllah tidak.........
Ana pernah interview adik lelaki ana , ana tanya sebab apa lelaki ni suka sangat guna ayat2 seperti "saya memang sayang awaklah kemudian hantar mesej yang ayatnya berbunga2.....Kemudian adik ana jawab itulah salah satu cara nak memikat wanita.......
Ana bersetuju lelaki ni memang pandai berkata2.....
Ana cuma nak beri pendapat , tak taula sama ada sahabat sahabiah setuju atau tidak......
Setuju tak kalau ana katakan lelaki ni kalau dia buat ayat2 cair kepada kita sebenarnya dia nak menguji kita saja bukan benar-benar suka pada kita?????
Macam mana pendapat sahabat sahabiah setuju tak?????

Wassalam.......


OK .. saya boleh bersetuju dengan pendapat tu .. tapi semuanya balik pada perempuan juga lah .. siapa suruh mudah sangat terpedaya dengan ayat-2 manis lelaki ... sekarang saya pulak nak tanya , apa pendapat musliamt semua dengan lelaki yang kurang bercakap dan bergaul dengan perempuan ... ?



Salam.....
Syukran kerana bersetuju dengan pendapat ana saudara transmissiononline.....
Pendapat ana mengenai lelaki yang kurang bercakap dan bergaul dengan perempuan......susah sikitla ana nak komen sebab bidang yang ana ambil ni banyak perlu bekerjasama dengan lelaki...namun bagi ana dengan lelaki yang macam inilah yang perlu muslimat lebih berhati-hati kerana diamnya lelaki ni ada makna tersendiri.....Ana pernah terkena dengan seorang muslimin yang ana bekerjasama dalam satu organisasi....muslimin ni memang pendiam orangnya namun sekali dia cakap berapi siap ada asap lagi....maksud ana kat sini diam-diam ni berisi......tentu anta fahamkan....
Tetapi itu terpulang pada individu itu sendiri....rambut sama hitam tapi hati lain-lain......

Wassalam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 17:39


Pada 23-08-07 10:23 , fawawzaiya posting:

!!! QUOTE !!!

minta maaf cik nur mujahidah
saya saudara...bukan 'saudari'


Salam.....
Oh yeker......
Ana tak tahu pulak nanti ni anta....
Ana minta maaf banyak-banyak....
Ana assume anta ni nanti sebab nama anta ni macam nama muslimat...
Maaf ya......
Syukran kerana perbetulkan ana......

Wassalam......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 23-08-07 17:48


tak semua yang macam tu.....tapi sebagai perempuan kita kena berhati-hati...supaya tak jadi mangsa

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 18:42


salam...
tengoklah dengan mata,
lihatlah dengan hati,
renunglah dengan akal,

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 24-08-07 09:23


Pada 23-08-07 17:35 , nur_mujahidah posting:

!!! QUOTE !!!



Salam.....
Syukran kerana bersetuju dengan pendapat ana saudara transmissiononline.....
Pendapat ana mengenai lelaki yang kurang bercakap dan bergaul dengan perempuan......susah sikitla ana nak komen sebab bidang yang ana ambil ni banyak perlu bekerjasama dengan lelaki...namun bagi ana dengan lelaki yang macam inilah yang perlu muslimat lebih berhati-hati kerana diamnya lelaki ni ada makna tersendiri.....Ana pernah terkena dengan seorang muslimin yang ana bekerjasama dalam satu organisasi....muslimin ni memang pendiam orangnya namun sekali dia cakap berapi siap ada asap lagi....maksud ana kat sini diam-diam ni berisi......tentu anta fahamkan....
Tetapi itu terpulang pada individu itu sendiri....rambut sama hitam tapi hati lain-lain......

Wassalam.....


tengok tu .. kalau lelaki pandai berkata-2 dia cakap suka mainkan perempuan .. bila lelaki kurang bercakap dan bergaul dia kata "kena LEBIH berhati-2" .. habis yang macam mana lagi yang "elok" bagi muslimat ? kesimpulan yang dapat saya buat ialah perempuan sebenarnya suka pada lelaki yang bijak dan manis dalam bertutur kata hingga menyebabkan hati, jiwa dan perasaannya cair ... dah kalau pendiam pun dia suruh BERHATI-2 sebab dia cakap sekali keluar BERAPI .. tu menunjukkan yang dia nak yang BERAIR dan menyejukkan lah tu ...

tapi apa pun pesan saya kepada semua kaum lelaki terutama yang pendiam, tak perlu rasa rugi andai anda tidak bergaul dengan perempuan .. biarlah mereka nak kata apa pun, nak kata bosan ke, kuno ke, tak layak dibuat suami ke, perlu LEBIH BERHATI-2 ke asalkan kita berusaha menuju keredhaan Illahi ... :-)

[ Telah diedit oleh: transmissionline pada 24-08-07 09:27 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-07 09:38


Pada 24-08-07 09:23 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-08-07 17:35 , nur_mujahidah posting:

!!! QUOTE !!!



Salam.....
Syukran kerana bersetuju dengan pendapat ana saudara transmissiononline.....
Pendapat ana mengenai lelaki yang kurang bercakap dan bergaul dengan perempuan......susah sikitla ana nak komen sebab bidang yang ana ambil ni banyak perlu bekerjasama dengan lelaki...namun bagi ana dengan lelaki yang macam inilah yang perlu muslimat lebih berhati-hati kerana diamnya lelaki ni ada makna tersendiri.....Ana pernah terkena dengan seorang muslimin yang ana bekerjasama dalam satu organisasi....muslimin ni memang pendiam orangnya namun sekali dia cakap berapi siap ada asap lagi....maksud ana kat sini diam-diam ni berisi......tentu anta fahamkan....
Tetapi itu terpulang pada individu itu sendiri....rambut sama hitam tapi hati lain-lain......

Wassalam.....


tengok tu .. kalau lelaki pandai berkata-2 dia cakap suka mainkan perempuan .. bila lelaki kurang bercakap dan bergaul dia kata "kena LEBIH berhati-2" .. habis yang macam mana lagi yang "elok" bagi muslimat ? kesimpulan yang dapat saya buat ialah perempuan sebenarnya suka pada lelaki yang bijak dan manis dalam bertutur kata hingga menyebabkan hati, jiwa dan perasaannya cair ... dah kalau pendiam pun dia suruh BERHATI-2 sebab dia cakap sekali keluar BERAPI .. tu menunjukkan yang dia nak yang BERAIR dan menyejukkan lah tu ...

tapi apa pun pesan saya kepada semua kaum lelaki terutama yang pendiam, tak perlu rasa rugi andai anda tidak bergaul dengan perempuan .. biarlah mereka nak kata apa pun, nak kata bosan ke, kuno ke, tak layak dibuat suami ke, perlu LEBIH BERHATI-2 ke asalkan kita berusaha menuju keredhaan Illahi ... :-)



Salam....
Wah nampaknya saudara transmissiononline ni amat prihatin dengan masalah muslimin.
Saudara transmissiononline jangan terlalu cepat membuat kesimpulan....
Maksud ana berapi ialah apabila seseorang muslimin yang pendiam ini mengeluarkan pendapat dia mengeluarkan pendapat yang sangat bernas dan kreatif bukannya pendapat yang boleh mencairkan hati....FAHAM......Apabila berada dalam organisasi kita harus bekerjasama bagi memastikan sebarang aktiviti yang dirancang berjalan dengan lancar...
Ana bersetuju jika muslimin nak berdiam atau tak nak bergaul atau tak nak bercakap muslimat tetapi dalam konteks kita sekarang kita perlu untuk situasi tersebut...

To be continue................

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 09:15


Pada 24-08-07 09:38 , nur_mujahidah posting:

!!! QUOTE !!!


Salam....
Wah nampaknya saudara transmissiononline ni amat prihatin dengan masalah muslimin.
Saudara transmissiononline jangan terlalu cepat membuat kesimpulan....
Maksud ana berapi ialah apabila seseorang muslimin yang pendiam ini mengeluarkan pendapat dia mengeluarkan pendapat yang sangat bernas dan kreatif bukannya pendapat yang boleh mencairkan hati....FAHAM......Apabila berada dalam organisasi kita harus bekerjasama bagi memastikan sebarang aktiviti yang dirancang berjalan dengan lancar...
Ana bersetuju jika muslimin nak berdiam atau tak nak bergaul atau tak nak bercakap muslimat tetapi dalam konteks kita sekarang kita perlu untuk situasi tersebut...

To be continue................


saya lebih senang dengan pendapat bahawa kita tidak perlu organisasi (jika ianya atas nama Islam) yang bercampur lelaki-perempuan yang mana anggotanya terdiri dari mereka yang masih bujang dan belum kahwin (seperti pelajar universiti) kerana kecenderungan untuk timbul fitnah dari situ amatlah besar .. luaran anda memang nampak segala-2nya di jaga tapi di sebalik tabirnya macam-2 boleh jadi .. kakak angkat-adik angkat, SMS, telefon, YM , cinta enta-enti segalanya adalah natijah dari wujudnya organisasi yang bercampur laki-perempuan seperti yang anda maksudkan ... namun, organisasi yang saya maksudkan di sini ialah andainya ianya berpaksikan Islam dan dakwah, kalau organisasi badan student yang umum seperti PMU mungkin di situ kita tak boleh nak elak kerana terdapat ramai pelajar dari latar belakang yang berbeza ... ini dah lari dari tajuk .. saya sarankan buka topik lain atau kita berdiskusi one-by-one ...

[ Telah diedit oleh: transmissionline pada 27-08-07 09:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 27-08-07 10:17


!!! QUOTE !!!



kata-kata yang baik itu dari Allah dan yang tak baik dari saya sendiri..

fikir-fikirkan lah pernyataan diatas..


Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

abah-we-ma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26484
Posting: 108
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-09-07 14:49


yes..
laki memang pandai berkata2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abah-we-maProfil   Hantar PM kepada abah-we-ma   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 01-09-07 16:26


tak semua laki macam 2...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 02-09-07 03:50


..
macam-macam ;lah..hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

avicenna88
Warga Rasmi
Menyertai: 16.01.2006
Ahli No: 21957
Posting: 7
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 02-09-07 06:26


ye ke laki mulut manis..macam mana kalau cerita perempuan cari laki..bukan nak cakap besar..tapi pernah jadi kat saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For avicenna88Profil   Hantar PM kepada avicenna88   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-09-07 09:03


assalamualaikum
bismillah

muslimin manis berkata-kata?? =) .....ambil positive side.... jangan cepat melatah... =)

salah satu dijadikan begitu adalah untuk menjaga hati kaum muslimat yang mudah terguris , yang bengkok, yang dijadikan dari tulang rusuk kiri =)
nak lentur tanpa ayat manis??? dikhuatiri patah.... =) itulah sebabnya lelaki sentiasa berjaga-jaga dalam tuturkata dengan perempuan

lagipun...ayat manis itu ekoran pemikiran yang mendalam disebabkan oleh terciptanya lelaki bersama-sama 9 akal...1 Nafsu

itu sebabnya..lelaki biasanya tidak cepat melatah apabila dikritik =)

dan lelaki yang mendiamkan diri tu kan..... kata ustaz saya... lelaki memang dijadikan bersifat "sufi" tidak tertarik dengan perhiasan..... namun tetap cenderung kepada wanita...

kata ustaz tu " sewaktu penciptaan Nabi Adam A.s .. Nabi Adam A.s diletakkan didalam syurga......bayangkan syurga..complete nikmat..... atas sifat sufi lelaki.... Adam.A.s tidak tertarik dengan perhiasan syurga... tetapi bila terciptanya Hawa A.s... havoc syurga!! =)

saya pun tak pasti Kenapa perlu mensalah tafsirkan mulut manis??

bagi saya mulut manis...ambil positive....
jika mulut manis pun diambil negative.....(mulut manis=cakap tak serupa bikin?kena tipu?)....panjang sangat pulak.... =)

kan setiap kejadian Allah Azzawajalla itu adalah tidak sia-sia =)

tapi positivekan hikmah setiap kejadian itu.... insyaallah...INDAH =)

wallahua'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-09-07 09:33


eh memang pandai huhu! :D :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 04-09-07 16:39


pandai tak pandai.. itu tak penting yang paling penting keikhlasan itu.. betul tak kawan-kawan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 04-09-07 17:21


pandai main dengan kata-kata.. so kena pegang pada kata-kata tu juga lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

mirul135
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.08.2007
Ahli No: 30689
Posting: 45
Dari: CFS IIUM PJ

saudiarabia  


posticon Posting pada: 04-09-07 17:45


salam..
perempuan kena jage2 dengan llaki sekarang, jangan mudh tgoda dengan kata-kata mereka..
ana sebagai llaki sangat sedih melihat kaum adam sekarang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mirul135Profil   Hantar PM kepada mirul135   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 11-09-07 08:51


!!! QUOTE !!!

salam..

ana sebagai llaki sangat sedih melihat kaum adam sekarang..


apa maksudnya???
nilai seseorang dengan akhlaknya bukan dengan jantinanya..
kedua-duanya mempunyai perbezaan dan kelebihan masing-masing dan perlu lah hormat-menghormati sesama kita...

kita perlu menilai baik diri kita sendiri, betulkah kita ni baik ataupun serupa juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 10:31


Setuju sangat!!!!!!!!!!!!!!!!! Saya pun dah jumpa dengan ramai orang yang macam tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 11-09-07 10:45


tak juga semua macam 2..tapi kebanyakkannye ramai lah juga...entah lah..bergantung pada diri lelaki tu sebenarnya..apa niat dia...minta2 jauhkan lah dari org macam tu...insyaallah 8-)


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 11:14


Pada 11-09-07 10:45 , kunciair posting:

!!! QUOTE !!!

tak juga semua macam 2..tapi kebanyakkannye ramai lah juga...entah lah..bergantung pada diri lelaki tu sebenarnya..apa niat dia...minta2 jauhkan lah dari org macam tu...insyaallah 8-)




betul itu cakap kunciair....tak semua macam itu.... 8-) 8-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-09-07 12:20


Assalamualaikum...
Pandai berkata2 dengan pandai bermain kata-kata...sama ke eh...???

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 12:21


saya pun pandai bermain juga......tapi pandai bermain teka silang kata lah...... :-)


-----------------

[ Telah diedit oleh: kapten06 pada 11-09-07 13:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

azaha85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.07.2007
Ahli No: 30484
Posting: 92
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 13:14


salam, ado anda org lelaki begitu?kalau pandai main sialng kata, bagaimana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaha85Profil   Hantar PM kepada azaha85   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 14:15


macam-macam lah...apa-apa pun bukan semua lelaki begitu...bagi yang dah pernah terkena tu janganlah terus menghukum semua lelaki...tapi, pandai main silangkata tu lain lah...huhu... 8-)


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 14:42


Pada 11-09-07 14:15 , moshimoshi posting:

!!! QUOTE !!!

macam-macam lah...apa-apa pun bukan semua lelaki begitu...bagi yang dah pernah terkena tu janganlah terus menghukum semua lelaki...tapi, pandai main silangkata tu lain lah...huhu... 8-)



betul itu....jangan kerana nyamuk kelambu dibakar....brtul ke peribahasa itu..hehehe...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 11-09-07 14:43


hidup harus bersederhana.. jangan lah kamu berjalan di atas bumi ini dengan sombong atau berlagak dan jangan pula terlalu menundukan mata hingga tak dapat menikmati keindahan ciptaan Allah dan berjalanlah kamu secara sederhana dan jagalah pandangan mata mu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 11-09-07 14:44


nasihat pada diri sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 11-09-07 15:01


Assalamualaikum wwt...

Ana tak tau lah..lari dari topic ke tak.. :-D

Orang bijak menggunakan kebijaksanaannya yang lahir dari kepintarannya. Orang yang bijak paham betul bagaimana memanfaatkan potensi tubuh dan akal manusia, bahkan orang bijak jugak paham sepenuhnya bahwa tiap manusia juga memiliki hati...ana suka orang macam ini. :roll: :-D


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

teratai89
Warga Rasmi
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30838
Posting: 13
Dari: marang terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 09:51


Tak semua lelaki begitu.Ada yang jenis tak pandai main kata,bila cakap main hentam saja,tak peduli perasaan orang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For teratai89Profil   Hantar PM kepada teratai89   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 12-09-07 10:09


kata-kata bentuk seribu bahasa,
sopan santun amalan kita,
budi bahasa meningkatkan martabat bangsa,
berhemah mulia jadikan amalan kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 10:11


Pada 12-09-07 09:51 , teratai89 posting:

!!! QUOTE !!!

Tak semua lelaki begitu.Ada yang jenis tak pandai main kata,bila cakap main hentam saja,tak peduli perasaan orang.

salam..

eerrmm...

ni dah keluar kes ni... :-)

macam pernah kena saja..


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

zz
Warga Rasmi
Menyertai: 05.06.2007
Ahli No: 30168
Posting: 19
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 10:16


saya sokong lah topik ni.
saya p'nah jumpa boy yang memang power lah dia nya ayat.
tahap boleh dapat award lah kalau jadi pelakon itu.
siap guna air mata lagi nak ngayat.
tapi kenyataannye, jahat macam gorgon.
hope dia selamat lah dunia dan akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zzProfil   Hantar PM kepada zz   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 10:26


terpulang lah nilai kebenaran, sentiasa berhati-hati demi kemaslahatan hidup

Bookmark and Share

    


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 13:28


Pada 15-08-07 13:21 , kirin84 posting:

!!! QUOTE !!!

Bagi sayala..lelaki memang ye pandai berkate2..tapi cuma kat mana dia gunekan kepandaian dia itu..macam org kata..kata-kata boleh jadi madu dan boleh jadi racun pada org yang mendgrnyer..tapi semua bergntung pada hati seseorang lelaki..kalau dia berkate itu niatnyer baik..mungkin nak membaikkan keadaan..contohnya nak pujuk isteri ke tunang ke..kan ke itu baik..tapi kalau nak mengayat dengan tujuan tak baik..maka tak baikla jdnyer..pokok pgkl hati seseorang itu..

Perempuan pun pandai juga bermain kata-kata..well..bukan lelaki saja tuhan bagi..perempuan same juga..kata-kata seorang perempuan boleh membuatkan lelaki berkorban segale2nyer..dan kata-kata seorang perempuan boleh menyebabkan dua lelaki bergaduh dan dengan kata-kata perempuan boleh akibatkan dua negara berperang..bagi saya,kata-kata manis perempuan lagi power dr kata-kata org lelaki..


betul jugak...bukan lelaki saja yang macam tu...


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 13:34


Pada 12-09-07 10:16 , zz posting:

!!! QUOTE !!!

saya sokong lah topik ni.
saya p'nah jumpa boy yang memang power lah dia nya ayat.
tahap boleh dapat award lah kalau jadi pelakon itu.
siap guna air mata lagi nak ngayat.
tapi kenyataannye, jahat macam GORGON.
hope dia selamat lah dunia dan akhirat.




GORGON itu specis apa binatang ke..ataupun dinasour yang telah pupus.... :-D .... kasihan gorgon, manusia yang jahat gorgon dapat..nama... 8-) 8-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 13:35


Pada 12-09-07 10:16 , zz posting:

!!! QUOTE !!!

saya sokong lah topik ni.
saya p'nah jumpa boy yang memang power lah dia nya ayat.
tahap boleh dapat award lah kalau jadi pelakon itu.
siap guna air mata lagi nak ngayat.
tapi kenyataannye, jahat macam GORGON.
hope dia selamat lah dunia dan akhirat.




GORGON itu specis apa binatang ke..ataupun dinasour yang telah pupus.... :-D .... kasihan gorgon, manusia yang jahat gorgon dapat..nama... 8-) 8-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Lelaki pandai main kata-kata...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.230572 saat. Lajunya....