Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-01-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila seseorang itu sentiasa meninggi diri, dirinya saja yang lebih dari orang lain, dirinya saja yang hebat, pastilah dialah orang yang paling rendah nilai, maruah, akhlak dan kedudukannya
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: EllysR
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43041

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 20
Ahli: 0
Jumlah: 20




  Yang Masuk Ke Sini
EllysR: 19 hari yang lalu
solehin: 29 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Universiti Malaysia Pahang


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Universiti Malaysia Pahang

Please Mendaftar To Post


Oleh Universiti Malaysia Pahang

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 02:59


ada tak student universiti malaysia pahang?
singgah lah kejap...kita berkumpul kat salah satu pelusuk kota ukhwah ni....
anda ambil kos apa?tahun berapa dah sekarang?

macam mana keadaan universiti kita?best?huuhu...

senang cerita,ada yang best dan banyak yang tak best kan.,...hehehe

saya student kej mekanikal..tahun 2....


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

nagibphg
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.04.2007
Ahli No: 29753
Posting: 104
Dari: Pantai_Timur_Tengah

Pahang  


posticon Posting pada: 23-05-07 03:25


assalamualaikum....
saya bukan study kat UM Pahang...
tapi saya org Pahang...
tumpang singgah tak apa kan....?
hehehe.... :lol:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For nagibphgProfil   Hantar PM kepada nagibphg   Pergi ke nagibphg's Website   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 23-05-07 04:48


universiti baru ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 22:47


nagibphg...
boleh saja...
tak ada lah...dulu nama KUKTEM...
sekarang dah tukar nama...
universiti kejuruteraan....
dah 7 tahun lah,Kalau tak salah

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

shas_uom
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2007
Ahli No: 30019
Posting: 42
Dari: Australia

malaysia  


posticon Posting pada: 25-05-07 20:48


a'ah baru tukar tahun ni...(asal kuantan)..heheh same saja macam naqib...nak sebuk jugalaa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For shas_uomProfil   Hantar PM kepada shas_uom   Pergi ke shas_uom's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-05-07 21:00


tak apa-apa...
jom join...kasi tau kawan-kawan...kasi ramai ini tajuk...hjehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 25-05-07 23:02


tempanye di mana? kat kuantan ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

zahratul_nisaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2006
Ahli No: 24493
Posting: 48
Dari: penang darul mutiara

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 00:34


salam,
ana tak nak nyebok2 ni..hhehee..ana pun budak ump..ump kat gambang,dulu kuktem..kat gambang hanya kampus sementara,kampus pusat kat pekan.on d way pebinaan..disebabkan dah tukar nama (tukaq nm saja..), ump dah tambah 2 fakulti: fakulti pembuatan dan fakulti err..err..tak tahu ..en.wan pun lpa ri tu..hehhee..en.wan agaknya yang habaq tu..heheee..
k , saya 1st year biotek..salam ukhwah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zahratul_nisaaProfil   Hantar PM kepada zahratul_nisaa   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 16:21


ooo....nanti yang kat pekan tu untuk semua fakulti?
dulu pernah dengar,kat situ untuk fakulti meki dan awam...
bukan kimia kekal?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 16:50


Pada 26-05-07 00:34 , zahratul_nisaa posting:

!!! QUOTE !!!

salam,
ana tak nak nyebok2 ni..hhehee..ana pun budak ump..ump kat gambang,dulu kuktem..kat gambang hanya kampus sementara,kampus pusat kat pekan.on d way pebinaan..disebabkan dah tukar nama (tukaq nm saja..), ump dah tambah 2 fakulti: fakulti pembuatan dan fakulti err..err..tak tahu ..en.wan pun lpa ri tu..hehhee..en.wan agaknya yang habaq tu..heheee..
k , saya 1st year biotek..salam ukhwah..


dah tambah fakulti..ye ke??? bila?? tak tahu pun.. :-D
ump(universiti malaysia pahang) ..saya batch ke-4..first batch 2002..ipta yang ke-16..dulunya dikenali dengan nama KUKTEM(kolej universiti kejuruteraan & teknologi malaysia)..so far yang saya tahu ump ada 4 fakulti:

fakulti kejuruteraan mekanikal
fakulti kejuruteraan elektrik
fakulti kejuruteraan kimia
fakulti kejuruteraan awam
fakulti sains computer...

yang 2 lagi apa ye :-?

Bookmark and Share

  


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 16:52


Pada 25-05-07 23:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

tempanye di mana? kat kuantan ke?


kat gambang..depan highway tun abdul razak..highway kuantan ke kl..emmm... :-) :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 20:22


fakulti mekanikal tak pecah...
kekal macam dulu...
kimia agaknya pecah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

siti_ump
Warga Rasmi
Menyertai: 16.03.2007
Ahli No: 29195
Posting: 10
Dari: dr kelantan ke pahang

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-05-07 21:57


saya dr fakulti elektrik tahun pertama...

Bookmark and Share

  


  Member Information For siti_umpProfil   Hantar PM kepada siti_ump   Quote dan BalasQuote

shas_uom
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2007
Ahli No: 30019
Posting: 42
Dari: Australia

malaysia  


posticon Posting pada: 27-05-07 16:43


A'ah kat kuantan..highway nak ke gambang tu...10 min dr rumah saya!! :D..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For shas_uomProfil   Hantar PM kepada shas_uom   Pergi ke shas_uom's Website   Quote dan BalasQuote

shas_uom
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2007
Ahli No: 30019
Posting: 42
Dari: Australia

malaysia  


posticon Posting pada: 27-05-07 16:46


erm tapi kat situ kenapa dia taknak terima lecturer perempuan ye?..hari tu kakak saudara saya p interview untuk lecturer chem eng..tapi dia ambil yang kelulusan phd dan bagi priority kat org yang lebih tua..hurm..adakah isu nya perempuan?..hehehe..tapi tu lah..masa tu first time saya p situ..kami beruda sesat dalam tu..besar sungguh..mula-mula ingat kilang..heheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For shas_uomProfil   Hantar PM kepada shas_uom   Pergi ke shas_uom's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 17:07


ooo....entah lah...
u kita ni kan menarik....
macam-macam ada...hahhaa...
aah..u dalam kilang...
semua bentuk kilang...
tempat belajar,masjid...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

shas_uom
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2007
Ahli No: 30019
Posting: 42
Dari: Australia

malaysia  


posticon Posting pada: 27-05-07 17:16


a'ah..maaflah..cuma memberitahu apa yang terlintas..fist impression.."ingatkan kilang"..tapi besar...sampai sesat2.. u awak lah..saya tak belajar situ..hehehe..kalau dah tukar jadi ump..apa perubahan ketara kat ump tu berbanding kuktem?..adakah sistem peperiksaan atau pembelajaran yang lain..
nak tanya kos apa yang diamik?

Bookmark and Share

  


  Member Information For shas_uomProfil   Hantar PM kepada shas_uom   Pergi ke shas_uom's Website   Quote dan BalasQuote

zahratul_nisaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2006
Ahli No: 24493
Posting: 48
Dari: penang darul mutiara

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 19:57


Pada 27-05-07 17:16 , shas_uom posting:

!!! QUOTE !!!

a'ah..maaflah..cuma memberitahu apa yang terlintas..fist impression.."ingatkan kilang"..tapi besar...sampai sesat2.. u awak lah..saya tak belajar situ..hehehe..kalau dah tukar jadi ump..apa perubahan ketara kat ump tu berbanding kuktem?..adakah sistem peperiksaan atau pembelajaran yang lain..
nak tanya kos apa yang diamik?


salam,
penjenamaan semula ni,hanya nm saja tukar,tak ada penaiktarafan. dan nm2 jwtn pun tkq, contoh: rektor --> naib canselor, etc.. tu saja.
dan KU ni,lebih khusus kepada kos2 ttt. contohnya, kuktem khusus in engineering, kustem khusus in sains dan sebagainya..

hehee..masa nak dftr pun, xprsn kilang2 tu lab kami. nampak saja bsq, alhamdulillah, fakulti, kelas, dewan kuliah dan kolej kediaman dkt2 saja. so,nak jumpa lctrr no hal ah..heheee..

ada 5 fakulti:
1. fakulti kejuruteraan kimia dan sumber asli
2. fakulti kejuruteraan mekanikal
3. fakulti kejuruteraan awam dan sumber alam (sumber alam ke??)
4. fakulti kejuruteraan elektrik dan elektronik
5. fakulti kejuruteraan komputer dan sains perisian (ye ke nm pernah dia ni?? huhuuh)
6. fakulti pembuatan
7. fakulti i dunno

6 dan 7 tu fakulti baru..

urm, kimia stay rasanya sebab almaklumla, lab kami terbesaq d asia tenggara, so nak agkt menampung kos dan risiko yang tinggi. so,dak2 kimia berkorban untuk stay kat padang jarak ni..hehehee..
k , dik2 sekalian, ump ni mmpunyai lab yang canggih dan bsq,so means tht hands on banyak dan facilities untuk bljq alhamdulillah senang didpti. nak jumpa lctrr pun mudah. ana rasa, tak ada lctrr kat sini xknl stdnt dia..heheee..ye lah agaknya..ana ni pun dah kena cop kat kls mechanics s 'ska tdoq'..huhuuuu..
urm..dah lah agaknya setakat tu promotion ump..heheee..

maassalaamah..


-----------------
In ISLAM,there's no word for hands up or surrender.
There are only 2 things:
win as a MUJAHID or dię as a SYAHID!


Bookmark and Share

  


  Member Information For zahratul_nisaaProfil   Hantar PM kepada zahratul_nisaa   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 20:28


huhu....
bagus-bagus...
penjelasan menyeluruh...
so,ajak lah anak2 sedara,sepupu,adik ipar,jiran2,org kg,mak2 sedara yang nak buat phd masuk UMP....
bertaraf 6 bintang tu...
huhuhuh

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 20:38


Kalau dahulu ...ramai ahli Ukhwah dari UMP ( masa mereka masih di bawah nama KUKTEM ). Entah di mana mereka sekarang. Prof tak pasti sama ada sudah tamat belajar...

Tak kira muslimin atau muslimat.... Prof sudah lama tak jumpa mereka...


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 27-05-07 20:38 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 20:46


ye ke prof...
setahu saya kat cini graduan pertama tahun lepas...
tahun ni kali pertama atas nama UMP...
tahun lepas graduan atas nama kuktem....

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

shas_uom
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2007
Ahli No: 30019
Posting: 42
Dari: Australia

malaysia  


posticon Posting pada: 27-05-07 21:05


Ye ke best ump tu?..saya prefer suruh org masuk uia kalau nak buat engineering..ataupun utm ke..
ump baru saja naik taraf..kalau di beri pilihan lah..
kalau dapat kat situ alhamdulillah..kat mana-mana pun tempat belajar yang baik kan

Bookmark and Share

  


  Member Information For shas_uomProfil   Hantar PM kepada shas_uom   Pergi ke shas_uom's Website   Quote dan BalasQuote

zahratul_nisaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2006
Ahli No: 24493
Posting: 48
Dari: penang darul mutiara

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 21:06


salam..
ada yang dah keluar kerja..contohnya senior ana, chem engnrg (pure), dah kj jadi engineer kat 1 syarikat chem dan dah dihantar kj kat vietnam. tapi, dah dihntr balik ke shah alam. br2 ni,kami pergi debat sekali, baru lah nampak gerangan tuan punya badan yang hebat ni. dia konvo bulan 11 ni InsyaAllah. jadi, beliau graduan ke-2 kuktem, tapi graduan 1st UMP..heheee..pening?? taakkk.. ahli2 ukhwah tak mumkin senang pening..heheee.. masa dia kj kat vietnam, tak salah ana lah, gaji dia rm100 sehari..masyaAllah..mesti dia terel gila..xmumkin syarikat tu nak hntq sebrgn engnr ke sana dengan dibyr banyak tu.. dia cita lagi, kat syarikat dia, ada 10 grad ump, 1 upm, 1 lagi ukm (agaknya).. so, dak2 ump ni memang most wanted agaknya..hehheee.. akhlak dia pun baeekkk..

ehh..promotion lagi..hehheee

Bookmark and Share

  


  Member Information For zahratul_nisaaProfil   Hantar PM kepada zahratul_nisaa   Quote dan BalasQuote

zahratul_nisaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2006
Ahli No: 24493
Posting: 48
Dari: penang darul mutiara

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 21:11


Pada 27-05-07 21:05 , shas_uom posting:

!!! QUOTE !!!

Ye ke best ump tu?..saya prefer suruh org masuk uia kalau nak buat engineering..ataupun utm ke..
ump baru saja naik taraf..kalau di beri pilihan lah..
kalau dapat kat situ alhamdulillah..kat mana-mana pun tempat belajar yang baik kan


salam,
harap maaf..kesalahan fakta.. UMP tak DINAIK TARAF..PENJENAMAAN SEMULA saja..sebab..MASYARAKAT pandang SERONG kat KU..masyarakt anggap KU 2nd kelas uni. pdhal,macam ana cakap tadi: KU ADALAH UNI yang DIKHUSUSKN untuk kos TTT SPRT KUKTEM DAHULUNYA KHUSUS untuk KEJURUTERAAN..plus, kalau kos2 baru sprt biotek, facilities sini lebih baru dan banyak hands on..xyh crowded2 masuk lab rmi2 sampai beratus2 org macam kat uni2 mega macam ukm..
harap maklum dan harap maklum kat semua adik2 spya tak tersalah plh kos.. yang penting, kos,bukan U. abang ana(agak tinggi jwtn d 1 kilang) cakap, syarikat nak tengok POINTER dan kos, bukannya UNI..
so,sebab tu masa isi borang,ana tak tengok u,ana tengok kos.. ana dr kecik lagi nak jadi biotek engnr..alhamdulillah..dapat!!!!!


-----------------
In ISLAM,there's no word for hands up or surrender.
There are only 2 things:
win as a MUJAHID or dię as a SYAHID!


Bookmark and Share

  


  Member Information For zahratul_nisaaProfil   Hantar PM kepada zahratul_nisaa   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 21:37


Apa pun Prof sendiri jormat dengan kehebata KUKTEM masa dahulu atau Kolej Universiti yang lain. Ada kelebihannya tersendiri.

Ahli ukhwah yang pernah Prof jumpa dahulu seperti :

1. Ustartz
2. Syabab
3. Pokjak ( rasa masih belajar : bekas pelajar Polisas )
4. Achik_solehah


dan ramai lagi yang Prof lupa namanya....


p/s: Teringat masa mereka buat Program jemput kumpulan nasyid In-Team


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 27-05-07 21:37 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

zahratul_nisaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2006
Ahli No: 24493
Posting: 48
Dari: penang darul mutiara

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 23:52


salam..
oooooooooo..ada-ada..dl2..sebelum ana masuk..br2 ni jmpt juga,inteam dan nazrey..
kak cik(achik_sholehah) dah habis dah..pok jak..mm..macam pernah dengar,tapi kat u,bukan kat sini..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zahratul_nisaaProfil   Hantar PM kepada zahratul_nisaa   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-05-07 13:01


Pada 27-05-07 23:52 , zahratul_nisaa posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
oooooooooo..ada-ada..dl2..sebelum ana masuk..br2 ni jmpt juga,inteam dan nazrey..
kak cik(achik_sholehah) dah habis dah..pok jak..mm..macam pernah dengar,tapi kat u,bukan kat sini..


Oh ye ke ? Nisaa ..

Ooo.ada jemput lagi ke ?
Mungkin sebab lama tak berhubung dan mereka tidak tahu Prof ada di Kuantan sekarang. Kalau ada kelapangan kirim salam kat achik_solehah, pokjak ( Abdul Razak bin Abdul Hamid, rendah orangnya & pakai cermin mata rasanya hehehe ) ..

Oh ...ya zahratul_nisaa belajar bukan kat Gambang atau kat Lipis ?


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-05-07 21:16


zahratul_nisaa
Kalau tak kenal,cek kat std...
ehehehe...
ada lah kat dalam tu..
tapi tak kenal pun..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-05-07 21:17


prof org pahang?
pernah datang ump?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

zahratul_nisaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2006
Ahli No: 24493
Posting: 48
Dari: penang darul mutiara

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-05-07 22:27


Pada 28-05-07 13:01 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-05-07 23:52 , zahratul_nisaa posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
oooooooooo..ada-ada..dl2..sebelum ana masuk..br2 ni jmpt juga,inteam dan nazrey..
kak cik(achik_sholehah) dah habis dah..pok jak..mm..macam pernah dengar,tapi kat u,bukan kat sini..


Oh ye ke ? Nisaa ..

Ooo.ada jemput lagi ke ?
Mungkin sebab lama tak berhubung dan mereka tidak tahu Prof ada di Kuantan sekarang. Kalau ada kelapangan kirim salam kat achik_solehah, pokjak ( Abdul Razak bin Abdul Hamid, rendah orangnya & pakai cermin mata rasanya hehehe ) ..

Oh ...ya zahratul_nisaa belajar bukan kat Gambang atau kat Lipis ?



salam..
ana bljq kat ump prof..urm..InsyaAllah,nanti ana kirim salam kat kak cik.. =)


-----------------
In ISLAM,there's no word for hands up or surrender.
There are only 2 things:
win as a MUJAHID or dię as a SYAHID!


Bookmark and Share

  


  Member Information For zahratul_nisaaProfil   Hantar PM kepada zahratul_nisaa   Quote dan BalasQuote

zahratul_nisaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2006
Ahli No: 24493
Posting: 48
Dari: penang darul mutiara

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-05-07 22:32


Pada 28-05-07 21:16 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

zahratul_nisaa
Kalau tak kenal,cek kat std...
ehehehe...
ada lah kat dalam tu..
tapi tak kenal pun..


salam..
hehheee..ana tengah cek ni..anta pun ana cek juga..kl tak,takkan ssng saja ana bagi skype,huhuuuuu..

oooooo!! pok jak ni!! senior kami ni..selalu nampak juga . selalu p msjd pok jak ni..heheee..bukan ngintai naa..kat mana lagi pernah nampak ek??entah ..tapi,budak msjd dan aktf juga rasanya..


-----------------
In ISLAM,there's no word for hands up or surrender.
There are only 2 things:
win as a MUJAHID or dię as a SYAHID!


Bookmark and Share

  


  Member Information For zahratul_nisaaProfil   Hantar PM kepada zahratul_nisaa   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 00:11


oooo...
cek dulu ek...
cek tu nak tengok apa...
bagaimana ciri-ciri boleh bagi skype tu?
ish3....
macam-macam lah...
nak cek jugak lah...
ooo...dia budak kimia ek?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

zahratul_nisaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2006
Ahli No: 24493
Posting: 48
Dari: penang darul mutiara

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 01:59


Pada 29-05-07 00:11 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

oooo...
cek dulu ek...
cek tu nak tengok apa...
bagaimana ciri-ciri boleh bagi skype tu?
ish3....
macam-macam lah...
nak cek jugak lah...
ooo...dia budak kimia ek?


salam,
ya ka pok jak budak kimia?? xigt lah,dah tutup std,xlrt nak buka balik..hehehee..buang kalori saja..hehehee,..
ciri-ciri?? urm..tak ada apa-apa pun,saja nak tengok profile senior2 kat ukhwah ni.agak rmi juga lah senior saya tau kat sini..batch ana,urm..ada lah dalam 2 3 org..


-----------------
In ISLAM,there's no word for hands up or surrender.
There are only 2 things:
win as a MUJAHID or dię as a SYAHID!


Bookmark and Share

  


  Member Information For zahratul_nisaaProfil   Hantar PM kepada zahratul_nisaa   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 21:18


mana lagi budak ump?
tak kan tak ada lagi budak ump kat ukhwah ni...
internet kan dah ada kawan-kawan....
ke ramai ada kat rumah??

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-06-07 03:48


dah tak ada budak ump????

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-06-07 08:09


tengah nak usha2 jadi tutor ump ini....

Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-06-07 19:18


Pada 10-06-07 08:09 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

tengah nak usha2 jadi tutor ump ini....


tutor??
fasi ke?


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-07 20:22


salam...

ana jugak ump...

prof,
memang dedolu ramai yang join ukhwah ni...
kat forum kami pun -- KUKTEM sampai berpuluh2 muka surat...
selain yang prof sebut yang ana ingat lagi..
syah_mushroom, nur_malam99 (ke salah eja entah ni...)syabab, erk, tak ingat pula nick nya.. ingat org nya saja...
kebanyakkan KUKTEM 1rst dan 2nd batch...
sebab tu ramai dah yang dah lama tak munculkan diri dalam ni...
memasing dah mempunyai komitmen yang lain yang lebih utama...
jk kuktem(ni dedolu) terhenti di tengah jalan saja...


izzul_islam mohon jadi tutor kat ump..? good luck...

p/s: tutor bukan fc lah mdfakhri.. tutor tu tenaga pengajar yang mengajar tutorial.. tapi kalau kat ump ni besenya tutor ni ambil kelas jugak.. kelas pelajar2 diploma... mereka mengajar tapi bukan dengan status lecturer sebab tak ada master lagi.. seperti itu lah lebih kurang yang ana faham...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-06-07 20:55


Pada 27-05-07 16:46 , shas_uom posting:

!!! QUOTE !!!

erm tapi kat situ Kenapa dia taknak terima lecturer perempuan ye?..hari tu kakak saudara saya p interview untuk lecturer chem eng..tapi dia ambil yang kelulusan phd dan bagi priority kat org yang lebih tua..hurm..adakah isu nya perempuan?..hehehe..tapi tu lah..masa tu first time saya p situ..kami beruda sesat dalam tu..besar sungguh..mula-mula ingat kilang..heheh


ye ke xtrima lect perempuan..??..xgak rasanya..ramai saja lect perempuan sini,saya rasa mesti dia base kan on kelayakan..siapa yang layak dia ambil..tua ke muda ke bukan syaratnya..

sesat.. :lol: ??..kilang tu lab kami hehehe..kalau dr kuantan lalu bukan ikut highway..dah terpampang besar2 kat bumbung kilang tu..university malaysia pahang..

Bookmark and Share

  


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-06-07 20:59


Pada 10-06-07 19:18 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-06-07 08:09 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

tengah nak usha2 jadi tutor ump ini....


tutor??
fasi ke?



mana sama fasi nga tutor.. :-D ..
betul kata ismi_atikah tu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-06-07 21:09


oooo...
tu ke?
saya ada tutor seorang...
dia student phd kat cini....
indon mali...
huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-07 21:16


Pada 10-06-07 21:09 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

oooo...
tu ke?
saya ada tutor seorang...
dia student phd kat cini....
indon mali...
huhu


fakhri budak chem ke...?


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-06-07 21:22


Pada 10-06-07 20:55 , najah85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-05-07 16:46 , shas_uom posting:

!!! QUOTE !!!

erm tapi kat situ Kenapa dia taknak terima lecturer perempuan ye?..hari tu kakak saudara saya p interview untuk lecturer chem eng..tapi dia ambil yang kelulusan phd dan bagi priority kat org yang lebih tua..hurm..adakah isu nya perempuan?..hehehe..tapi tu lah..masa tu first time saya p situ..kami beruda sesat dalam tu..besar sungguh..mula-mula ingat kilang..heheh


ye ke xtrima lect perempuan..??..xgak rasanya..ramai saja lect perempuan sini,saya rasa mesti dia base kan on kelayakan..siapa yang layak dia ambil..tua ke muda ke bukan syaratnya..

sesat.. :lol: ??..kilang tu lab kami hehehe..kalau dr kuantan lalu bukan ikut highway..dah terpampang besar2 kat bumbung kilang tu..university malaysia pahang..


Secara umumnya, Universiti akan ambil yang pHD sebab dah tak payah taja p sambung belajar dah...dan priority kepada yang lebih tua sebab yang tua tu mungkin dah ada pengalaman-pengalaman kerja dah...kalau lect dah ramai perempuan, takkan nak ambil perempuan lagi..hehe... pasal kilang tu, matrikulasi saya dulu pun macam kilang juga...kmns..nasib baik masa sampai tu tak ada keluar asap agaknya cerobong2 saja..


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-06-07 21:31


salam ukhawah to warga ump....dan salam sayang untuk adik ana yang blajr kat sna ambk kej kimia....tapi sekarang ni dia kat rumah...hehehe.

Bookmark and Share

  


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-07 21:35


huhuhu...

dah nama pun bekas kilang...
jadi memanglah macam kilang...

pelik lah pulak kalau bekas kilang,
jadi macam resort...

apa pun, bukan bentuk yang harus adik2 ump fikirkan...
cuma fikirkan bagaimana untuk kita membantu mencapai visi dan misi ump...
ini tidak, tak habis2 dengan perkataan kilang... kilang... kilang...
cubalah menerima apa yang ada...
kira sekarang ni dah 200% peningkatan fasiliti kat ni...
kalau nak di bandingkan dengan apa yang sewaktu di IM dan di tahun pertama kampus di MEC ni beroperasi...

erkk... terpanjang pulak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-06-07 23:21


Pada 28-05-07 21:17 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

prof org pahang?
pernah datang ump?


Bukan tapi Orang Terengganu
Tapi dah lama belajar dan kerja pun kat Pahang sekarang. Kira 4 tahun di Kuantan khususnya...

Prof datang last namanya UMP masih lagi KUKTEM. Sejak itu lama tak datang sebab tidak ada peluang lagi dengan atas urusan.


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-06-07 23:23


Pada 10-06-07 20:22 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

ana jugak ump...

prof,
memang dedolu ramai yang join ukhwah ni...
kat forum kami pun -- KUKTEM sampai berpuluh2 muka surat...
selain yang prof sebut yang ana ingat lagi..
syah_mushroom, nur_malam99 (ke salah eja entah ni...)syabab, erk, tak ingat pula nick nya.. ingat org nya saja...
kebanyakkan KUKTEM 1rst dan 2nd batch...
sebab tu ramai dah yang dah lama tak munculkan diri dalam ni...
memasing dah mempunyai komitmen yang lain yang lebih utama...
jk kuktem(ni dedolu) terhenti di tengah jalan saja...


izzul_islam mohon jadi tutor kat ump..? good luck...

p/s: tutor bukan fc lah mdfakhri.. tutor tu tenaga pengajar yang mengajar tutorial.. tapi kalau kat ump ni besenya tutor ni ambil kelas jugak.. kelas pelajar2 diploma... mereka mengajar tapi bukan dengan status lecturer sebab tak ada master lagi.. seperti itu lah lebih kurang yang ana faham...


Itu diharapkan nissa dapat jejak mereka semula. Katakan Prof ingin lihat Ukhwah di Pahang kemabli ...Lagipun Prof dah banyak masa di Kuantan.

Prof dah lama tak jumpa seperti nama nissa sebutkan ....


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 02:05


prof org terang?
ye ke pernah ada ukhwah kat kuantan?
saya tak pergi pun...
saya tak ada lagi agaknya...hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 04:27


Pada 10-06-07 21:35 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

huhuhu...

dah nama pun bekas kilang...
jadi memanglah macam kilang...

pelik lah pulak kalau bekas kilang,
jadi macam resort...

apa pun, bukan bentuk yang harus adik2 ump fikirkan...
cuma fikirkan bagaimana untuk kita membantu mencapai visi dan misi ump...
ini tidak, tak habis2 dengan perkataan kilang... kilang... kilang...
cubalah menerima apa yang ada...
kira sekarang ni dah 200% peningkatan fasiliti kat ni...
kalau nak di bandingkan dengan apa yang sewaktu di IM dan di tahun pertama kampus di MEC ni beroperasi...

erkk... terpanjang pulak...


marah pula kak tiqah kita ni.. :-D :-D ..
bukan isu kilang lah kak..
seronok apa ump ada kilang sendiri..
syukur dah dengan apa yang ada..
kalau dengar pengalaman senior yang dlu2 memang dah banyak berubah..fasiliti dah semakin maju..

Bookmark and Share

  


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 06:16


erk, najah85....
kuhik kuhik...
akak bukan marah... teremosional saja...
kengkadang geram jugak lihat gelagat adik2..
sib baik anak org... kalau anak akak, dah kena sepelangkung dua...
adesss...

p/s: akan cuba mana yang boleh prof... tapi tak tahu lah sampai takat mana.... uhuk...


-----------------

[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 11-06-07 06:20 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-06-07 07:18


kilang production graduans engineering....

Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 13:21


Pada 11-06-07 07:18 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

kilang production graduans engineering....


:-) :-) :-D


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 15:00


realiti apa.....
eh,nak tanya...
nanti lepas kampus kat pekan siap,
ni kat bandar MEC ni ada lagi tak?
ke tak guna dah?

wah,tempat besar...
bersedia lah,susah nak kawal lah pelajar ni....
nanti jadi macam u lain...
dah lah kat sana ada tasik....
tempat dating tu...
ish3...
org buat tasik nak study aman sikit....

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 23:49


Pada 11-06-07 15:00 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

realiti apa.....
eh,nak tanya...
nanti lepas kampus kat pekan siap,
ni kat bandar MEC ni ada lagi tak?
ke tak guna dah?

wah,tempat besar...
bersedia lah,susah nak kawal lah pelajar ni....
nanti jadi macam u lain...
dah lah kat sana ada tasik....
tempat dating tu...
ish3...
org buat tasik nak study aman sikit....


erkkk..
soalan cepu emas ni fakhri...
banyak khabar angin dan kabar yang tak berangin...
nntilah akak siasat..

kampus di pekan walaupun dah hampir 4 tahun, tapi baru nampak bayang... jauh lagi tu dik.. sabaq na...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 01:23


ye ke....
sabaq pun tak boleh belajar kat sana....
huhu...
insyallah nanti datang melawat saja lah kat sana...
hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-06-07 07:17


takpa..mari pakat piat budak-budak degil....

Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 11:17


Insya-Allaah, nanti akan Prof nak panggil dan nak jumpa ahli Ukhwah yang berada sekitar Kuantan terutama yang belajar di KUKTEM. Prof tak pasti tapi rasanya ada lagi sahabat Ukhwah di IPT lain...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 13:46


Pada 12-06-07 07:17 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

takpa..mari pakat piat budak-budak degil....


iskk... mana boleh sesuka hati piat anak org...
keras lawannya lembut... degil lawannya...


Pada 12-06-07 11:17 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Insya-Allaah, nanti akan Prof nak panggil dan nak jumpa ahli Ukhwah yang berada sekitar Kuantan terutama yang belajar di KUKTEM. Prof tak pasti tapi rasanya ada lagi sahabat Ukhwah di IPT lain...


rasanya, polisas, uia dengan apa entah nama yang kolej under mara kat belakang ump ni ada jugak dalam ni.. pernah judak terserempak dedolu...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

wanhusni
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2007
Ahli No: 28023
Posting: 11
Dari: besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-06-07 21:19


UMP..Uni Malaysia Pahang...kebanggaanku

Bookmark and Share

  


  Member Information For wanhusniProfil   Hantar PM kepada wanhusni   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-06-07 23:08


PERHATIAN: Server UKHWAH.COM kritikal

macam mana kita nak tolong?
boleh tak sesiapa senior kat ump ni buat kutipan derma kat ump ni....
kita buat tbung.....
letak kat masjid ump ke.....
masalah ni dah serius...
saya nak cuba bntu,walaupun sikit...
tapi susah lah nak p bank...
jauh....
saya percy,Kalau buat tbung,mudah sikit kita nak derma kan?
saya rasa kak ismi_atikah boleh buat agaknya....
serahkan pada yang pakar...
hehehehe.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-07-07 13:10


Assalamualaikum.

Salam Ukhwah buat sahabat Ukhwah semua. Prof ingin berjumpa dalam satu perjumpaan ringkas. Cuma Prof tahu tempat yang sesuai dan setakat ini Prof nak cadangkan di bandar seperti MegaMall atau Kuantan Parade. Tetapi jika sukar nak datang Prof akan datang ke Gambang.

Hari minggu Sabtu @ Ahad. Waktunya 10.00 pagi. Diharap boleh diberitahu segera. Prof nak tumpukan warga UMP tetapi ada sahabat lain nak join silakan..

p/s: Harap maklum..


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 17:25


salam...
prof, maaf tak ada tindakan lanjut...
ana tak dapat kontek koordinator gerai tu,
dan tak ada kredit...
tentang perjumpaan tu, ana rasa, moleklah kiranya kalau prof yang tetapkan tarikh...
cuma ana rasa, waktu tak ramai lagi yang bukak ukhwah ni...
insyaAllah, ana ada seorang 2 sahabat yang bersama dalam ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-07-07 14:54


Pada 25-07-07 17:25 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
prof, maaf tak ada tindakan lanjut...
ana tak dapat kontek koordinator gerai tu,
dan tak ada kredit...
tentang perjumpaan tu, ana rasa, moleklah kiranya kalau prof yang tetapkan tarikh...
cuma ana rasa, waktu tak ramai lagi yang bukak ukhwah ni...
insyaAllah, ana ada seorang 2 sahabat yang bersama dalam ni...


Tak mengapa... Apapun perjumpaan kali ini memang Prof amat harapkan dapat dilaksanakan. Baiklah kalau boleh antum semua pm kepada Prof nombor yang boleh dihubungi. Jangan dedahlkan pada posting ye..

Hanya hari minggu sahaja jika tiada program sama ada di pihak Prof ataupun pihak antum semua. Insya-Allaah. ini penting demi masa depan Ukhwah juga.


Salam Ukhwah


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-08-07 22:30


assalamualaikum....
maaf lama tak masuk...
internet tak ada....
kepda yang senior2 tu,Kalau ada apa-apa inform lah sekali...
kawan-kawan ump,ada friendster??
apa kata kongsi email or friendster..
ada apa-apa hal,senang kontek..
add lah...
[email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1384
Posting: 165
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-08-07 23:38


Assalamualaikum....
salam ukhwah untuk semua warga UMP....


-----------------
http://mujahidah1505.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For solehahProfil   Hantar PM kepada solehah   Pergi ke solehah's Website   Quote dan BalasQuote

pokjak
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1547
Posting: 383
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 11-08-07 01:26


....nmpaknya hidp lagi prof_muslim....apa kabo?rasanya anta kenal ana..

ana sekarang belajar kat ump dah...2 tahun dah...sem depan akan praktikal...

ana igatkan prof_muslim dah terkubur sebab lama xdegar brta...tiba-tiba muncal pula...
nak buat event apa kat ump ni?

wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For pokjakProfil   Hantar PM kepada pokjak   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-08-07 22:45


Pada 11-08-07 01:26 , pokjak posting:

!!! QUOTE !!!

....nmpaknya hidp lagi prof_muslim....apa kabo?rasanya anta kenal ana..

ana sekarang belajar kat ump dah...2 tahun dah...sem depan akan praktikal...

ana igatkan prof_muslim dah terkubur sebab lama xdegar brta...tiba-tiba muncal pula...
nak buat event apa kat ump ni?

wassalam


Hehe.... akhirnya kita berjumpa lagi di alam maya.... tapi kat Kuantan tak nampak lagi anta. Insya-Allaah kita akan jumpa


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-09-07 12:45


selamat berpuasa bagi seluruh rakyat Universiti Malaysia Pahang..
tingkatkan ukhwah dan ibadah di bulan yang mulia ini...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 22:27


habis dah sem ni...kita tumpu sem depan...huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 22:28


sahabat-sahabat....
anda rasa susah tak hendak berurusan dengan pejabat?
terutama hep..saya rasa susah...banyak songeh..huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 23:54


Pada 23-11-07 22:28 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

sahabat-sahabat....
anda rasa susah tak hendak berurusan dengan pejabat?
terutama hep..saya rasa susah...banyak songeh..huhu


npe...?


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ustazfirdauss
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.04.2007
Ahli No: 29635
Posting: 55
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 24-11-07 00:05


assalamualaikumm....

erm.. rasanya fakulti baru tu adalah fakulti sains industri..

wallahua'lam

Bookmark and Share

  


  Member Information For ustazfirdaussProfil   Hantar PM kepada ustazfirdauss   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 00:08


entah lah...macam phak pjbt ni nak ambil tindakan atas pelajar,cepat saja.contoh saman pelajar,rampas barang elektrik...
tapi kalau tindakan untuk pelajar,lambat saja..macam sediakan perkhidmatan
.sekadar luahan hati..
btolker Kalau kita cakap banyak,kena gam?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 00:15


hmmm.... luahan hati ye mdfakhri....
biasalah tu fenomena kakitangan di sini...
walaupun tak semua jabatan...
kita lebih nampak HEPA saja, sebab pelajar2 banyak berhubung dengan staff mereka...

erk, cakap banyak kat mana tu kena gam...??
kat dalam tb ke...?? :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 00:21


kepada semua pelajar2 universiti malaysia pahang,selamat menyambut tahun baru 2008 dan selamat menghadapi semester baru..semoga berjaya...ada budak-budak baru?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 20:12


Pada 02-01-08 00:15 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

hmmm.... luahan hati ye mdfakhri....
biasalah tu fenomena kakitangan di sini...
walaupun tak semua jabatan...
kita lebih nampak HEPA saja, sebab pelajar2 banyak berhubung dengan staff mereka...

erk, cakap banyak kat mana tu kena gam...??
kat dalam tb ke...?? :berfikir:


entah..dulu pernah dengar cerita senior cakap boleh grade,susah nak dapat kerja..pjbt sekat..nampak macam tak betul


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 00:53


mana lagi budak ump???
pakat2 lah masuk....
atikah,boleh jadi leader kan...huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-02-08 01:25


sebelum ct di hari itu heboh pasal pakguard yang cemerlang gemilang dan terbilang......
pakguard kena teruk sebab ct...tak cukup dengan radio ump,lebih hebat dari cikai,memo pun digunakan untuk lepas geram....best baca komen budak ni....
ada jugak isu-isu yang dibangkitkan pelajar tu betul....kadang pakguard punya tugas mengalahkan polis kat luar....dari helmet,lepas itu kad matrik...nak tunjuk kat pelajar u...maybe lepas ni pakai bju kemeja bertie...lagi lebih tunjuk pelajar ump..seragamkan warna...baju masuk dalam...lagi poweer dari cikai beb.....


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 17:22


alo2 my prend.....
aku kembali......
aku saja saja nak ajok kawang2 pergi tengok konsert UNIC dan Akhil Hayy bulan depan...pakat2 lah pergi beli...aku tolong promote saja,walaupon aku budak meki,tapi tolong saja budak kimia ni..hahaha....pakat pergi tengok lah Ustaz Akhil..bukan senang nak buat mari cini...dengar cerita kena debat dulu dengan pengurusan...apa daa...tak propesional langsung...jangan tengok dia berdasarkan parti politik..tengok dia sebagai penyanyi nasyid lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-03-08 18:07


univ mama papa..ada konsert ek...bulan depan tu what date ?

Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 01:09


Kalau tak salah,4/4/08...Kalau tak pun 5/4/08.....
sekarang poster dah banyak naik..tak pun ada dalam memo....
tiket rm5 saja agaknya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-04-08 00:04


Alhamdulillah dah tamat konsert....
apa-apa pun akhil hay ada best....
unic pun tak kurang hebatnya....
semua lawak2...
hapening lah ump tadi...
tahniah budak-budak kirim..
harap-harap budak kos lain pun ambil akhil lagi..hoho

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

aminducati
Warga Rasmi
Menyertai: 13.03.2007
Ahli No: 29158
Posting: 5
Dari: ump

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-04-08 00:33


salam ukhwah
saya pun dr ump juga
saya ingin mengenali rakan-rakan dari ump juga
salam ukhwah dariku c14
skype = amin996

Bookmark and Share

  


  Member Information For aminducatiProfil   Hantar PM kepada aminducati   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-04-08 13:36


tak dop hal lah....
sile2 masuk...
ajok belaker awok2 demer masuk neh....
aku fakhri...
budak meki tahun 3....
skype aku:fakhri1986
pakat2 lah add......
ada ag budak-budak lain???

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mechaboyz87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27308
Posting: 94
Dari: -ump->> kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 01-05-08 21:52


ا لسلام عليك

Selamat Menduduki Peperiksaan Akhir yang sedang berlangsung.. :-)

DOA + USAHA + ISTIQAMAH + TAWAKAL = InsyaALLAH success..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mechaboyz87Profil   Hantar PM kepada mechaboyz87   Pergi ke mechaboyz87's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-08-08 17:45


mana student baru ini??????
waaa.....dah sem last pun kat ump ni...sem depan nak pergi li dah.......
arap2 tak dok lah kantoi........

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-08-08 18:51


Pada 11-08-08 17:45 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

mana student baru ini??????
waaa.....dah sem last pun kat ump ni...sem depan nak pergi li dah.......
arap2 tak dok lah kantoi........


selamat pergi LI lah ya... 8-) jangan lupa lepas tu tulis report elok-elok..


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-08-08 19:14


salam alaik...
saya tak belajar kat ump
tapi kakak saya pensyarah kat sana....civil

Bookmark and Share

  


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-08-08 19:45


Pada 11-08-08 18:51 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-08-08 17:45 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

mana student baru ini??????
waaa.....dah sem last pun kat ump ni...sem depan nak pergi li dah.......
arap2 tak dok lah kantoi........


selamat pergi LI lah ya... 8-) jangan lupa lepas tu tulis report elok-elok..



terima kasih........kena present kat company kan????
tahun akhir dah ke izzul?


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

amin_ict
Warga Rasmi
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5346
Posting: 19
Dari: pinrom

Pahang  


posticon Posting pada: 06-09-08 18:56


hi warga ump. selamat berbuka puasa.
kami di kk2 k21 berbuka masak sendiri.
indahnya duduk kat ump ni.
bersyukur sangat

Bookmark and Share

  


  Member Information For amin_ictProfil   Hantar PM kepada amin_ict   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 11-10-09 00:45


Assalamualaikum

saya pun student UMP juga..belajar kat kampus Pekan memang best,infrastruktur memang bagus...tapi nak pergi sana memang membosankan..byangkan 3 hari @ 4 hari seminggu pergi sana naik bas yang makan masa 1 jam,memang boring... :-?



Bookmark and Share

  


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.208149 saat. Lajunya....