Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua masalah boleh diselesaikan dengan cemerlang, asalkan kita menumpukan pada penyelesaian, bukan pada masalah. Allah SWT menyertakan penyelesaian untuk setiap masalah.
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 27 hari yang lalu
izdham: 36 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 46 hari yang lalu


Jejak Dapur
Topik: Makanan yang paling pelik anda makan?


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Dapur
    »» Makanan yang paling pelik anda makan?

Please Mendaftar To Post


Oleh Makanan yang paling pelik anda makan?

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 16:19


Saya pernah makan telur belangkas...
Itu yang paling pelik bagi sayalah..rasanya masin dan mcam berpasir pun ada....
tapi belangkas tak boleh makanlah...
apa pula makanan paling pelik anda pernah makan....

:roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 13-05-07 23:59


emmm...makanan yang paling pelik saya pernah makan setakat ni yang namanya Mentarang...sejenis siput..makan masa dekat Sabak Bernam..tak pernah lagi jumpa sebelum ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 00:09


makanan pelik bagi Lina Mursyidah adalah Sayur...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 02:14


Makan Strawberry berwarna ungu agaknya... :-D

p/s: memain saja...^o^


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 12:15


hehe..eh rimbabara belangkas boleh makan lah haa...sedap asa macam udang haa...tapi bukan koi yang cakap kakak ipar koi yang cakap hehe..kat pantai pa tah kat melaka banyak si belangkas itu ..takat ni koi pernah makan daging landak pearghhh sedap weh...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 12:19


Pada 14-05-07 00:09 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

makanan pelik bagi Lina Mursyidah adalah Sayur...


assalamualaikum..
lebih kurang lah..sayur..
kalau makan mesti keluar balik..
ish..
tak boleh telan..
wassalam



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 12:39


erm..

entah lah apa yang pelik peronah makan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

hilyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.01.2007
Ahli No: 28324
Posting: 30
Dari: bumi AL-KHALIQ

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 12:45


assalamualaikum semua...
makanan yang paling pelik?
pelik macam mana tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hilyahProfil   Hantar PM kepada hilyah   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 14:26


wasalam hilyah!...alah..makanan yang pelik lah..yang jarang orang [email protected] tak pernah orang makan..tapi yang halallah haa..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 14-05-07 17:33


bagi saya..makanan pelik adalah makanan yang xsodap..huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 14-05-07 18:18


Makan angin.
Tak kenyang, habis duit, tapi best.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 14-05-07 23:24


Pada 14-05-07 02:14 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Makan Strawberry berwarna ungu agaknya... :-D

p/s: memain saja...^o^







baik makan strawberry coklat saja... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 14-05-07 23:26


Pada 14-05-07 12:19 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-05-07 00:09 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

makanan pelik bagi Lina Mursyidah adalah Sayur...


assalamualaikum..
lebih kurang lah..sayur..
kalau makan mesti keluar balik..
ish..
tak boleh telan..
wassalam





saya pulak paling suka makan sayur..suka sangat-sangat..hehe..bagus untuk kulit tu.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 15-05-07 04:27


Pada 14-05-07 12:19 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-05-07 00:09 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

makanan pelik bagi Lina Mursyidah adalah Sayur...


assalamualaikum..
lebih kurang lah..sayur..
kalau makan mesti keluar balik..
ish..
tak boleh telan..
wassalam




ni bukan makanan tu yang pelik....tapi orang nya yang pelik.:D


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us

"The Merciful The Compassionate"


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 15-05-07 04:50


nasi goreng gerimis..hihiihiii sodap......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

dekya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.05.2007
Ahli No: 29877
Posting: 122
Dari: putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 15:14


siapa kata belangkas tak boleh makan............boleh makan lah.......belangkas tu bukannya kehidupan dua alam.......hanya orang yang pandai sahaja yang tahu bagaimana cara untuk makan belangkas.................

tapi...., makanan yang pelik yang pernah saya makan adalah.....kuih telur itik....eeee...........rasa nak muntah....tak sedap langsung....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dekyaProfil   Hantar PM kepada dekya   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 21:30


:-) Assalamualaikum.....


    Pelik tengok orang makan siput sedut...hehhehe..kalau kat Mesir pelik tengok orang arab makan kepah mentah2...setakat ni belum pernah makan makanan yang pelik-pelik....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

arezy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25607
Posting: 124
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 22:42


makanan pelik???tak pernah pulak makan..kalau tengok kawan makan belalang tu ada lah...kawan cakap sedap...rasa lebih kurang macam keropok..cuma perasa nya lain...tak berani saya nak makan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For arezyProfil   Hantar PM kepada arezy   Quote dan BalasQuote

ainul_tapah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2007
Ahli No: 29441
Posting: 145
Dari: Nilai_Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-06-07 00:19


Pada 13-05-07 23:59 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

emmm...makanan yang paling pelik saya pernah makan setakat ni yang namanya Mentarang...sejenis siput..makan masa dekat Sabak Bernam..tak pernah lagi jumpa sebelum ni..




a'ah..betoi2...tak suka sebab tak sedap..............adik saya makan..dia kata rasa macam mengkarung...ada ke patut....bila dia rasa mengkarung entah...hiss..pelik tol.....


-----------------
Ya Muqallibal Qulub

Thabbit Qulubi 'ala deenik..


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_tapahProfil   Hantar PM kepada ainul_tapah   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-08-07 20:05


salam
kawan selalu cakap saya suka makan pelik sebabnya saya suka campur2 macam-macam.contoh makan yong taufu dengan kuah tomyam....sedap......huhuhihihi


-----------------
Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."
[ Telah diedit oleh: amilyn pada 30-08-07 20:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 30-08-07 20:13


landak

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-08-07 20:36


mmmmm....apa ya makanan yang pelik-pelik ni...
rasa-rasanya masih belum rasa makan yang pelik-pelik lagi.... :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 30-08-07 23:34


belangkas.... telur dia memang best... kat pengkalan balak dan di pontian melambak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 15:29


nasik goreng mutiara,sampau kat sini baru jumpa makanan ni huhuhu..

tapi orang sini kata orang arab saja yang selalu minta...orang melayu jarang,...

Bookmark and Share

    


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 16:18


Pada 12-05-07 16:19 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

Saya pernah makan telur belangkas...
Itu yang paling pelik bagi sayalah..rasanya masin dan macam berpasir pun ada....
tapi belangkas tak boleh makanlah...
apa pula makanan paling pelik anda pernah makan....

:roll:
:berfikir: :berfikir: :berfikir: kilau agaknya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-12-07 16:26


makan hati berulam jantung agaknya.....tak nampak tapi kesannya mendalan

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-12-07 17:06


makann yang dibuat/dimask sendiri...
mak selalu kata..."apa benda ni,pelik nya..."
he2..

sebab kalau bosan dengan makanan biasa..fikirn saya mula berfungsi u mencipta makan yang agak luar biasa..he2..

tapi xselalu...


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 17:06


entah..tak ada yang pelik pun....huhuhu...

petai kuttt...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-07 17:21


Pada 12-12-07 17:06 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

entah..tak ada yang pelik pun....huhuhu...

petai kuttt...


uikk...petai pun kira makanan yang pelik ke?

pelik..pelik... :berfikir: :berfikir: :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 17:33


Assalamualaikum


makanan pelik yang ana pernah makan ialah embuyat.
Embuyat ni makanan popular bagi suku kaum brunei di sabah.

Embuyat ni popular semasa bulan ramadhan.
Dibuat daripada sagu dan dicicah dengan kuah asam.

cara makan dia ialah pakai batang seperti chopstik.
dicicah di dalam air dan dicelup dengan embuyat dan diputar2 sekeliling chopstik tu lalu dicicah dengan kuah asam.

harap kawan-kawan dari suku kaum brunei beri penjelasan secara terperinci.


-----------------
ukhwah itu indah bila dihubungkan melalui silaturrahim

layari http://ibnusyah.blogspot.



    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 17:59


cekodok milo :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 18:04


Hmmm.. makanan pelik yang pernah anda makan ye..???



Err..


Biawak masak lemak berulam jantung pisang..

Ular Lidi goreng tepung..

Hati monyet masak cili..

Kaki gajah goreng 5 rasa..




Hmm,

Semua tu tak pernah makan lagi.

Rasanya memang tak berselera langsung nak makan pun.

Ekekekkekekee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 18:07


ada lagi, cekodok kari dan cekodok lada putih. macam mana, pelik tak?hehe, resepi ana ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 09:56


Pada 12-12-07 17:21 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-12-07 17:06 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

entah..tak ada yang pelik pun....huhuhu...

petai kuttt...


uikk...petai pun kira makanan yang pelik ke?

pelik..pelik... :berfikir: :berfikir: :berfikir:



bagi ana lah pelik...ei....takmo2!! huhu...


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 09:59


maaf...
semua makanan yang bermula dengan perkataan .....

"TAIK"
hurmm.. walau rupa tak pelik.. namanya... erkk!!~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 10:24


Pada 13-12-07 09:59 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

maaf...
semua makanan yang bermula dengan perkataan .....

"TAIK"
hurmm.. walau rupa tak pelik.. namanya... erkk!!~~



em taik itik...
kueh taik itik..makanan org kelantan..dibuat dari telor putih dan gula..namanya taik itik tapi sedap hingga mnjilat jari...



Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 10:31


Pada 13-12-07 10:24 , rose_itam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-12-07 09:59 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

maaf...
semua makanan yang bermula dengan perkataan .....

"TAIK"
hurmm.. walau rupa tak pelik.. namanya... erkk!!~~



em taik itik...
kueh taik itik..makanan org kelantan..dibuat dari telor putih dan gula..namanya taik itik tapi sedap hingga mnjilat jari...



haha..macam mana ropenye?ada ke?boleh tunjuk?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-12-07 10:34


Makan belalang goreng..
memang terkejut bila tau belalang tu boleh makan..
masa tu duduk kg makcik..musim tu banyak sangat belalang, semua budak-budak muda pergi tangkap belalang..ada alat untuk tangkap belalang tu.
Belalang tu digoreng hingga garing..lepas itu makan..

Kali kedua makan benda pelik..makan anak ikan haruan yang digoreng. Biasanya kita tau makan anak ikan haruan yang kecil-kecil tu untuk ubat luka2 dalam (lepas operate).
Masa tu pergi kedah..rumah kawan..makan mula-mula macam best saja..lepas itu lepas makan perut dah meragam, termuntah sebab bau hanyir ikan tu..bau tanah liat pun ada. Mak dan ayah kawan terus risau sebab ana muntah teruk gara-gara makan ikan tu..
Pengalaman makan benda-benda pelik:-P


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 10:37


Pada 13-12-07 10:31 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-12-07 10:24 , rose_itam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-12-07 09:59 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

maaf...
semua makanan yang bermula dengan perkataan .....

"TAIK"
hurmm.. walau rupa tak pelik.. namanya... erkk!!~~



em taik itik...
kueh taik itik..makanan org kelantan..dibuat dari telor putih dan gula..namanya taik itik tapi sedap hingga mnjilat jari...



haha..macam mana ropenye?ada ke?boleh tunjuk?


emmm susah sikit lah tunjuk,,kueh itu kalau kita tengok..macam tepung saja..dia warna putih dan lembek..kena makan dengan sudu..memang sedap..
pernah tengok kueh jala emas tak?? kueh jala emas itu dibuat dari telor kuning...manakala telor puteh nya pula dibuat kueh taik itik.. memang sedap..manis..tapi kalau makan banyak-banyak boleh kena pnyakit kncing manis lah pula... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-12-07 11:20


hari tu pergi walimah member kat pahang, makan ikan masin anak haruan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 11:51


karipap berintikan bihun goreng...ish2..peliknya...kawan saya yang buat..
bilesemua makan, semua pelik bila tengok intinya...hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 12:23


Pada 13-12-07 12:18 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

lah.. iyakah ? :P:P:P

ni mesti tuan empunya gambar silap letak nama gambar waktu memula upload.ihiks!~~ :P

sowwy.. gambar di tarik balik.... ;)


hehe xapela kak nurkamar...biar sajalah gambar itu jadi tatapan kita semua..badak berendam pun best juga apa...hehe nyum2...



Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 12:29


.. teringat rancangan Bersamamu dimana sebuah keluarga terpaksa memakan Siput ba alip ba ya sebagai menu utama.. sedih gila:cry:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 12:50


:sopan: :sopan:
tak ada mknn pelik bagi ana.. :-D
tapi ana tak suka makan tauge dan tempe.. :oops:



~Alangakah indah hidup ini...bila ISLAM bersinar kembali...cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 12:51


Pada 13-12-07 12:23 , rose_itam posting:

!!! QUOTE !!!





ok.. ;)

** pun suuuuka sangat badak berendam... ;)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 13:03


Pada 13-12-07 10:34 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Makan belalang goreng..
memang terkejut bila tau belalang tu boleh makan..
masa tu duduk kg makcik..musim tu banyak sangat belalang, semua budak-budak muda pergi tangkap belalang..ada alat untuk tangkap belalang tu.
Belalang tu digoreng hingga garing..lepas itu makan..

:-P



Ana pun pernah makan jugak. Itu agaknya benda pelik yang ana pernah makan.


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 13:47


makanan pelik-pelik....
tahi ayam..tahi itik..
teringatlak lagu jalil hamid.. :D

siapa pernah makan kari devil portugis?..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-12-07 13:56


Pada 13-12-07 13:47 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

makanan pelik-pelik....
tahi ayam..tahi itik..
teringatlak lagu jalil hamid.. :D

siapa pernah makan kari devil portugis?..


Tahi ayam tu macam coklatkn? kalau kat kelantan tahi ayam ni manis2 masam, warna itam dan ada biji2 merah kecik..budak-budak suka makan:-P


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 14:00


tak pernah lagi saya makan tahi ayam atau tahi itik..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 20:01


Pada 13-12-07 14:00 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

tak pernah lagi saya makan tahi ayam atau tahi itik..hehe


:malu: :malu: :malu: :sopan: :sopan:

tambahan...
KUIH tahi ayam atau KUIH tahi itik....

tu baru tak lari makna.. :) :bunga:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 15:41


saya rasa yang hari tu dalam sup tu ada hati lembu lah :cry:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 19:25


eii, tak berani nak makan benda pelik-pelik... takut termunt*h...



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 19:53


Pada 02-03-08 15:41 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

saya rasa yang hari tu dalam sup tu ada hati lembu lah :cry:



loh.. tak pernah makan hati lembu ke? guano mu ini... hehe
paling pelik pernah makan? tak ada agaknya.. tapi benda yang tak boleh lupa hm.. makan daun pokok cerita..
dia punya rasa.. pergh.. pahit berdengung
org kedah tau lah pokok ini.. hehe


-----------------
Assubhubada'


Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 02-03-08 20:52


Pada 02-03-08 19:42 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

err tak tau lah
asenya dulu masa kecil2 dulu,rumah nenek kat sawah,so bila musim padi,belalang banyak,jadi panggang belalng tu
makan
nyam nyam nyam
tapi bila fikir sekarang ni
macaman aaku boleh makan belalang
tengok pun dah geli
dulu selamba saja tangkap dan makan

errrrr
pelik juga Kalau makanan yang plik satu lagi
makanan sabah,roomate bawa
apa nmanya BURAS?
nasi dalam daun pisang,makan dengan serunding atau rendang

erm


macam mana rasanya belalang ye??sodap ke :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 00:44


Pada 02-03-08 19:53 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-03-08 15:41 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

saya rasa yang hari tu dalam sup tu ada hati lembu lah :cry:



loh.. tak pernah makan hati lembu ke? guano mu ini...




tak pernahlah.. daging lembu dan kambing baru belajar makan ni..
ini lagikan pula hati lembu..
tapi sukalah pula makan perut lembu.. :terliur:


p/s. Aku sedikit vege, tak berapa makan daging


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-05-08 02:07


salamun alaik..
hari ini mak masak kari ikan yu..lepas itu mak suruh rasa hati ikan yu..ee tak sdpnya rasa hnyir..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

OT
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.04.2008
Ahli No: 33283
Posting: 27
Dari: kangar

hong_kong  


posticon Posting pada: 18-05-08 11:29


Pada 12-12-07 18:04 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

Hmmm.. makanan pelik yang pernah anda makan ye..???



Err..


Biawak masak lemak berulam jantung pisang..

Ular Lidi goreng tepung..

Hati monyet masak cili..

Kaki gajah goreng 5 rasa..




Hmm,

Semua tu tak pernah makan lagi.

Rasanya memang tak berselera langsung nak makan pun.

Ekekekkekekee...


tak payah try lah...bukan nya sodap pun...
masa kecil-kecil dulu pernah makan kaki lipas...jumpa dalam laci ingatkan belalang..terus makan...erkk...tercekik ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For OTProfil   Hantar PM kepada OT   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 18-05-08 11:45


sushi pelik.

makanan mentah.

bagaimana orang boleh makan?

tak paham. hee

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

sss_89
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27711
Posting: 82
Dari: mana-mana saja

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-05-08 15:52


Pada 13-12-07 13:03 , ismi_safiza posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-12-07 10:34 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Makan belalang goreng..
memang terkejut bila tau belalang tu boleh makan..
masa tu duduk kg makcik..musim tu banyak sangat belalang, semua budak-budak muda pergi tangkap belalang..ada alat untuk tangkap belalang tu.
Belalang tu digoreng hingga garing..lepas itu makan..

:-P



Ana pun pernah makan jugak. Itu agaknya benda pelik yang ana pernah makan.



nak try makan juga lah....sedak tak....heheehehe
kawan ana cakap dia pernah makan masa budak-budak dulu...


-----------------
~sAlAm UkHwAh~
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sss_89Profil   Hantar PM kepada sss_89   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.175245 saat. Lajunya....