Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang berada di puncak gunung itu tidak diletakkan di situ, sebaliknya mendaki dari bawah
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 36
Ahli: 0
Jumlah: 36




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
syahidatul: 6 hari yang lalu
raudhahasanah: 7 hari yang lalu
drzul-f: 12 hari yang lalu
hafiz_along_83: 13 hari yang lalu
halawatuliman: 29 hari yang lalu
nabilah: 29 hari yang lalu
aye: 31 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Siapa minat seni mempertahankan diri?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Siapa minat seni mempertahankan diri?

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa minat seni mempertahankan diri?

kimi_uniten7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2602
Posting: 89
Dari: bangi

japan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-03 10:34


tak kisahla aper2 jenis pun.......
silat ker..karate ker..teakwondo ker....aper2lah....
bagilah intro persatuan,kat mana,kelebihan seni tue..

-----------------
Cinta umpama jerawat, dibiar selamat, dipicit nikmat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimi_uniten7Profil   Hantar PM kepada kimi_uniten7   Pergi ke kimi_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

kimi_uniten7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2602
Posting: 89
Dari: bangi

japan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-03 10:47


i join world teakwondo federation kat uniten....
uniten teakwondo club....
now 1st DAN.....
best gak join seni nie, 7 tahun dah kite join..
seni teakwondo pada i lah memang menarik sebabnyer;

-pegeran yg cepat
-tindakan luar jangkaan spontan
-relax jer
-sprit club
-patern yg menarik

-----------------
Cinta umpama jerawat, dibiar selamat, dipicit nikmat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimi_uniten7Profil   Hantar PM kepada kimi_uniten7   Pergi ke kimi_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-03 12:17


assalamualaikum...

sebenarnya ana minat gk seni mempertahankan diri ni...terutamanya silat dan takwando...

tp de kesempatan nak pelajarinya..lagipun malula...
ana ni perempuan...nampak ganasla kalau belajar silat ke, takwando ke.....



-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1287
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-09-03 12:46


dulu pernah join WTF...
skarang lebih kpd silat...
pernah dengar SILAT KALIMAH???
silat nie tak famous sangat...
bukan silat seni...maknanya takde tari....

silat ni banyak kelebihannya...

***kurang menyerang,gerakannya simple tapi penangannya...aduss..bisa!!
***sedikit persamaan dgn silat cekak....
***kebanyakan buah2nya diambil drpd gerakan solat....

berminat jugak nak mendalami seni silat lain...
tapi belum masanya lagi kot...

"JANGANLAH MENGHINA/MENCERCA SENI SILAT LAIN"

p/s:pegangan pada setiap ahli silat...

-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-09-03 22:54


aza minat silat...aza masuk silat gayung fatani...tau ke? kalau tak tau tak pe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-03 09:53


ana silat gayong malaysia....ana harap kita sama-sama warisi seni nenek moyang kita....silat(tak kisahlaaa silat apa-apa) lebih baik daripada semua ilmu pertahanan diri yang lain kat atas dunia ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

fizah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 793
Posting: 3
Dari: segamat

Johor  


posticon Posting pada: 21-09-03 10:16


assalamualaikum..
hai..seperti kalian semua,sy jg berminat ngan seni pertahankan diri nie..dulu penah gak join silat seligi putera..waktu form 4..tp form 5 terpakse berhenti sbb kener tumpukan perhatian sepenuhnyer kat SPM..sebelum 2 penah gak berciter nak masuk teakwondo tapi ayah tak bagi..mm aper leh buat...
sebenarnyer pada pendapat sy,seni pertahankan diri ni elok diwarisi oleh setiap individu kerana dengan adanya ilmu itu,keselamatan diri kiter terjamin..selain itu,kiter dapat mengelakkan diri kiter dari terus dianiaya oleh orang lain..sekurang2nya adalah sedikit ilmu untuk diwariskan ke generasi akan datang..
... ...


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizahProfil   Hantar PM kepada fizah   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-03 10:54


Hamba ada JUJITSU......tapi hamba rasa lebih beminat dgn Kenjutsu yg ada kat uia tu, malangnya jauh sgt!! ^_^x emoh...

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

kimi_uniten7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2602
Posting: 89
Dari: bangi

japan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-03 12:49


ramai jugak yg minat seni mempertahankan diri nie, kimi ingatkan seni nie dah tak ade sambutan..
betul kate.. saudari fizah tue sekurang2 nyer diri mampu menjaga maruah diri sendiri terutama kaum hawa.....dunia semakin gelojoh
i ade cadangan utk kaum hawa yg malu nak join seni nie, buleh ikuti self deffent workshop. selalu workshop nie sehari dua jer x derlah segan sangat....


-----------------
Cinta umpama jerawat, dibiar selamat, dipicit nikmat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimi_uniten7Profil   Hantar PM kepada kimi_uniten7   Pergi ke kimi_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_jannah
Warga Rasmi
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1934
Posting: 2
Dari: bumi Allah yang satu..

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-09-03 13:10


assalamualaikum...
kalau pasal bab seni mempertahankan diri ni... memang ana berminat sepenuhnya... tapi apakan daya, tak dapat nak belajar coz nenek ana marah pasal ana pompuan jadi dia cakap tak eloklah utk. ana.. ana memang kalau boleh suma ana nak belajar apatah lagi silat. tulah, orang cakap rezeki nak belajar seni mempertahankan diri tu tak datang lagi buat masa sekarang ni..


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_jannahProfil   Hantar PM kepada ainul_jannah   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-09-03 15:51


Assalamualaikum.

Saya minat dengan free style martial art. takde rule tertentu dalam perlawanan. Saya tension pasal setiap kali masuk competition pasti saya disingkirkan kerana faul, guna seni tomoi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

ida01
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 217
Posting: 90
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor  


posticon Posting pada: 21-09-03 16:07


ida suker silat

-----------------
http://www.ukhwah.com/images/motivasi.gif

Bookmark and Share

    


  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

gadisyurga
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 806
Posting: 58
Dari: PJ

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-09-03 16:26


assalamualaiku,

emm, kalau cakap pasal seni mempertahankan diri ni, Fat pun minat gaks, yerla best, sekurang² ada sket ilmu didada untuk menjaga maruah diri bukan nya nak menunjuk kan.

emm, Fat join taekwon-do (ITFM) emm, join tue dari sekolah rendah, tapi bila dah masuk form 1 tinggal kat asrama berenti jap, lepas 2 tahun sambung balik, alaaa kena ulang balik sebab dah lupa patern yang belajar...

skang ni Fat baru red belt... kenkawan semua dah ist Dan second dan.

-----------------
Dirimu pembakar semangat perwira,
rela berkorban demi agama,
kau jadi taruhan berjuta pemuda,
yang bakal dinobat sebagai syuhada'

Bookmark and Share

    


  Member Information For gadisyurgaProfil   Hantar PM kepada gadisyurga   Quote dan BalasQuote

syamieza
Warga Rasmi
Menyertai: 20.07.2003
Ahli No: 2468
Posting: 17

Sabah  


posticon Posting pada: 21-09-03 17:51


Assalamualaikum.........hm....menarik juga bila bercakap tentang seni pertahanan diri ni.Sebenarnya saya pun ada menyertai taekwondo tapi masih baru lagi la.Saya baru je grading tali pinggang ke yellow belt.Sebelum ni,saya ada menyertai silat semasa sekolah menengah dulu tapi berhenti di tengah jalan sbb saya amik exam spm. kebetulan pula masa ambil silat tu,saya ada mengalami satu penyakit ganjil....tp biarla ia menjadi rahsia dalam hidup saya.sebab itula,saya ambil taekwondo ni.kebetulan pula,majoriti ahli keluarga saya aktif dalam seni pertahanan diri.cthnya,ayah & adik perempuan saya ikut silat &adik lelaki saya pula ikut karate-do.saya pula.....anda semua pun tau kan?!heh2!Apapun itu terpulang kpd anda nak ikut mana2 seni pertahanan diri sbb tujuannya tetap sama iaitu nak mempertahankan diri drpd musuh.Saya tak setuju tentang pandangan yang perempuan x elok ikut seni pertahanan diri ni.tak kisahla asalkan dia tau batas2 yg disyariatkan oleh islam.lgpun,sekarang ni mcm2 cerita 'panas' yg kita dgr:-kes rogol terutamanya...lbh mengejutkan lagi apabila wujud"haruan makan anak" yg x sepatutnya berlaku di dalam negara yg mengamalkan ajaran islam sepenuhnya.tak sesuai gitu!!oleh itu,fikirkanlah sejenak....!ingat kembali apa tujuan kita ikut seni pertahanan diri ni...adakah utk tujuan yg baik @pun utk meninggi diri semata2?ingatlah.....in namal a'malu binniat!!semuanya bermula dengan niat di hati kita samada kita melakukannya untuk kebaikan @pun sebaliknya?apa yg silap tu harap diperbetulkan dan saya minta maaf jika terkasar bhs @ menyinggung perasaan anda semua.saya hanya memberi pendapat shj....papun,yg baik tu dtg dr Allah SWT & yg lemah itu adalah drpd diri saya sendiri....wassalam

[ Posting ini telah di edit oleh: syamieza pada 2003-09-21 17:55 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For syamiezaProfil   Hantar PM kepada syamieza   Quote dan BalasQuote

nurana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2561
Posting: 139
Dari: bangi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-03 01:16


assalamualaikum
saya pun suka seni mempertahankan diri..ada skill dan kesenian yang tersendiri..saya pernah join taekwondo lama dulu masa sekolah menengah,tapi tak habis..sekarang kat U belajar silat cekak hanafi..

P/S:'jangan mencaci seni silat melayu asli yang lain'

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranaProfil   Hantar PM kepada nurana   Pergi ke nurana's Website   Quote dan BalasQuote

nurmoonajat
Warga Rasmi
Menyertai: 22.09.2003
Ahli No: 3701
Posting: 5
Dari: jitra

Kedah  


posticon Posting pada: 22-09-03 10:37


as'kum..sy join taekwondo wtf di sek.menengah dulu,dah 4 thun x aktif tp masih berminat dengan seni pertahan diri.sy sering mengikuti perkembangan silat,karate dan taekwondo di malaysia

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmoonajatProfil   Hantar PM kepada nurmoonajat   Quote dan BalasQuote

cahaya_syuhada
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.09.2003
Ahli No: 3643
Posting: 23
Dari: egypt

egypt  


posticon Posting pada: 22-09-03 15:48


Assalamualaikum..
Eheheheh...
Saya nih masuk silat gaks..waktu skolah dulu2..
"Silat Kilas Maut"...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_syuhadaProfil   Hantar PM kepada cahaya_syuhada   Pergi ke cahaya_syuhada's Website   Quote dan BalasQuote

jundullah81
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 331
Posting: 473
Dari: Bumi Allah Semuanya....

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 22-09-03 18:00


Assalamualaikum...

Ana join gakk martial art ni...Ana join Karate-Do aliran Goshin-Ryu...

Karate ni ada banyak aliran, kalau tak silap ana di Malaysia sj ade 14 aliran yang berbeza,Antaranya adalah Goshin-Ryu, Shito-Ryu, Shorin-Ryu, Goju-Kai dsb....

Ana minat karate sbb ia ada keseimbangan antara kelembutan dan kekerasan serta seni... Ana join sampai form 5 ajer..lps form 5 berenti sbb payah nak cari aliran yang sama.... Pernah sampai brown 1... dan pernah masuk tournament peringkat negeri dan juga Kejohanan Karate-Do Remaja Kebangsaan Ke-8 di Kota Bharu pd tahun 1998...

Boleh dikatakan semua yg mewakili negara skrg, antaranya Ku Jin Keat yang menang gold Sukan SEA, James Ch'ng, Low Li Li, Puvaneswaran dan Rosman Samsudin semuanya bertanding masa di Kota Bharu...

Masuk martial arts ni bagus, tak kirala apa jenis pun kerana selain menyihatkan badan, kita boleh tingkatkan kepantasan serta skil individu, untuk menghadapi situasi mendatang......

Tapi ana rasa tak cukup sekiranga seseorang tu masuk martial art tapi tak masuk tournament sbb masa tournamentlaa kita nak praktikkan semua ilmu yang dipelajari....

Wallahua'lam....

-----------------
HAPPY Moments----- PRAISE ALLAH
DIFFICULT Moments- SEEK ALLAH
QUIET Moments------ WORSHIP ALLAH
PAINFUL Moments--- TRUST ALLAH
EVERY Moment------- THANK ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For jundullah81Profil   Hantar PM kepada jundullah81   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-09-03 10:15


Assalamualaikum..

ana sebenarnya minat seni pertahankan diri.tapi tak berkesempatan untuk mempelajarinya.....

sebab tu kalau ada persembahan silat ke..apa2 ke..ana suka melihatnya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

kimi_uniten7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2602
Posting: 89
Dari: bangi

japan   avatar


posticon Posting pada: 24-09-03 12:07


wow.......
makin rancak tajuk nie.........
seronok nyer ana dapat tahu memacam jenis seni mempertahankan diri........
betul kate member kat ats tue....
kalo masuk seni nie tapi tak masuk tournament nyer rase x lengkap.....
yg terbaru nie baru, kimi ade join tournament ipt kat UKM,UIA.....akan datang nie kat MMU tapi rase nyer x dapat join la MMU, minggu tue bulan final exam.............sedih nyer.....

-----------------
Cinta umpama jerawat, dibiar selamat, dipicit nikmat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimi_uniten7Profil   Hantar PM kepada kimi_uniten7   Pergi ke kimi_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 25-09-03 09:22


saya suka gak taekwondo kung fu. Kenjutsu dan JUJITSU tu apa kens2005

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

true-color
Warga Rasmi
Menyertai: 25.09.2003
Ahli No: 3757
Posting: 7
Dari: Alor Setar

Kedah  


posticon Posting pada: 25-09-03 11:29


Assalamualaikum......

Alhamdulillah, rasa sejuk hati bila tengok masih ramai yang minat seni mempertahankan diri nih. Bukannya apa, seni mempertahankan diri nilah satu-satunya warisan nenek moyang kita yang berguna untuk kita hayati,

Bukan untuk apa bukan untuk siapa tapi untuk kebaikan kita sendiri.

Saya salah seorang ahli silat seni gayong malaysia dan sememangnya belajar seni mempertahankan diri nih banyak kebaikannya.

Cuma apa boleh saya beri pesanan:
-Walau x minat macammana pun cuba untuk belajar sebab betapa pentingnya kita untuk menjaga diri dalam zaman sekarang ni.
-Silat bukan untuk menunjuk-nunjuk dan guna untuk melawan orang lain tapi untuk mempertahankan diri. Cuba sebaik-baiknya mengelakkan atau melarikan diri & apabila terdesak baru mempertahankan diri
-Sepandai-pandai mana tupai melompat, sehebat mana kita jika x pandai mengawal emosi (marah, takut) kita akan kecundang.
-memang, kita x terlepas dari membuat kesalahan. Apa yang kita belajar x semestinya akan digunakan semasa kecemasan. Seni mempertahankan diri ni adalah untuk melengkapkan diri saja (fitness & endurance) dalam keadaan kritikal kita takkan terfikir sgt akan langkah yg dipelajari. Cuma apabila terlintas barulah digunakan.

Kesimpulannya.. seni mempertahnkan diri ni menyihatkan badan & Insya-Allah merapatkan hubungan antara kita dengan Yang Maha Berkuasa.

Maafkan saya kalau tersalah bahasa & akhir kata salam ukhwah dari saya.

Assalamualaikum.

Bookmark and Share

    


  Member Information For true-colorProfil   Hantar PM kepada true-color   Quote dan BalasQuote

odySsey
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3678
Posting: 35
Dari: Pahang, Terengganu

Pahang  


posticon Posting pada: 26-09-03 11:49


assalamualikum...
saya minat dengan seni mempertahankan diri.tp takde peluang nak belajar.harap satu hari nanti dapat la nak menutut ilmu seni mempertahankan diri.

-----------------
The beauty of life, doesn't depend on,
how happy u are, but on how,
others can be, because of u

Bookmark and Share

    


  Member Information For odySseyProfil   Hantar PM kepada odySsey   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 26-09-03 14:41


Hamba pun tak berapa pasti maksud sebenarnya tapi apa yg hamba belajar..:

Jujitsu: Ninjutsu+aikido+... adalah yg lain (yg ni sesuai utk sendiri punya self defence... perempuan yg ramai join Martial Art nih)
Kenjutsu: Lebih kepada teknik penggunaan pedang macam Kendo ngan Iaido (kemahiran pedang)

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

SukeNyer_Dier
Warga Rasmi
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3861
Posting: 4
Dari: kl

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-09-03 16:17


ana pun memang minat martial art nie...tak kira la jenis apa pun.tapi setakat ana cuma belajar silat jer..apa yang buat asaya minat sangat kat silat berbanding dengan martial art yang lain sebab silat ni special skit daripada yang lain...haaa,kalau nak tau apa yang special tu kena la bljar silat dulu (mcm nak promote jer)...salah satunyer sebab keunikan tarinyer,buahnyer dan pergerakan yang ada dalam silat itu...mmpunyai banyak makne yang tersirat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SukeNyer_DierProfil   Hantar PM kepada SukeNyer_Dier   Quote dan BalasQuote

liss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 3923
Posting: 85
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 02-10-03 12:55


sebenarnya seni m'pertahankan diri nie bagus...saya ade jugak masuk silat under belia sukan .
seronok dapat berlawan dengan musuh masa pertandingan ...enjoy.....

seronok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lissProfil   Hantar PM kepada liss   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 30-01-04 16:14



kim pun ambil seni pertahankan diri gak...silat seni gayung malaysia...dari form 1 hingga form 4...form 5 keluar sebab dah banyak sgt jawatan yg kim pegang...nak relaks...

-----------------
"kita ingin segalanya indah,
semurni pantai yang putih bersih,
indahnya bagai tersusun madah,
BERSEMI UKHWAH DIPUPUK KASIH"

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-01-04 21:29


assalamualaikum..

ana pulak join International TaeKwon-Do Federation..
sekarang 2 Dan black belt (the only female 2nd dan dalam selangor, takde yg atas 2nd dan)..
mewakili negeri selangor sejak tahun 2001..
mengajar taekwondo sejak tahun 2001 gak (classes for both male & female)..

p/s: semua yg join ITF taekwon-do, boleh masuk forum ni jap tak.. ni link dia, click je --> forum di ukhwah utk ahli² ITF
arigatou!!

wassalam..



^_^' I'm A HeArtBroKenkiD
[bertemu dan berpisah kerana Allah]

[ Posting ini telah di edit oleh: HeArtBroKenkiD pada 2004-01-30 21:32 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

nysa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5481
Posting: 91
Dari: BuMi

egypt  


posticon Posting pada: 30-01-04 23:36


saya minat gak...tapi bapak x kasi...risau sgt...kalo saya saya suka silat

Bookmark and Share

    


  Member Information For nysaProfil   Hantar PM kepada nysa   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-01-04 23:58




Saya plak join seni mempertahankan diri Karate-Do aliran Goshin-Ryu. Ingat lepas ni nak belajar guna senjata plak lah mcm nunchaku, sai, katana, bo . Tak pun belajar kendo jerk.

-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 07-02-04 17:20




saya jenis masuk matial art sekejap aje[mungkin buang tabiat kot] saya masuk KARATU dan silat cending betawi.tapi dah lupa la gerak silat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

fudhla85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.01.2004
Ahli No: 6119
Posting: 27
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 10-02-04 11:29




ana ahli silat cekak hanafi malaysia.ade ke sape kat cni ahli gak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fudhla85Profil   Hantar PM kepada fudhla85   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 15-02-04 10:39


hmmm....
dulu pernah belajar silat...
tapi tak belajar habis..
sekarang nak sambung belajar silat pun agak malas

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

audani83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7348
Posting: 96
Dari: parit buntar,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-02-04 12:53


salam...
wah2 best gak topik ni ek...seni mempertahankan diri...dulu time skolah penah la masuk taekwondo...start form 1 sampai form 3 grade blue belt..(ITF) pastu pindah sekolah smpai form 5 sempat grade red belt je....(WTF)...igt dah masuk ipts ni bleh la sambung tapi kelab ni tak aktif...tu yg malas dh nk sambung....sayang la lagi 1 step nak dpt black belt....kalau nak gred black belt kena buat mcm aksi..patahkan papan...uii mencabar la...
semenjak belajar seni memperthnkan diri ni,bile kite nak kuar g mana2 rasa save skit coz dh tau asas...tapi kena hati2 gak......so, kpd semua especially girl, amik le martial art..tak kira la silat,karate.judo,taekwondo...utk keselamatan diri anda semua...
hapuskan keganasan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For audani83Profil   Hantar PM kepada audani83   Pergi ke audani83's Website   Quote dan BalasQuote

kimi_uniten7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2602
Posting: 89
Dari: bangi

japan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-04 13:02


betul tue Audani.....
ramai yg kate begitu tapi ..........
1st time ana join martial art nie seronok sesangat ,lepas beberapa bulan timbul rase boring.........tapi di akhir2 nie seronok sakan...rase tak mau ponteng class yer........
minggu nie ana terpaksa ponteng coz esok ade test mechanic static.........
joinla2x aper2 martial art pun.........
best giler!!!!!

-----------------
Cinta umpama jerawat, dibiar selamat, dipicit nikmat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimi_uniten7Profil   Hantar PM kepada kimi_uniten7   Pergi ke kimi_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.150563 saat. Lajunya....