Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Laut yang tenang tidak menghasilkan nelayan berani

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 16
Ahli: 0
Jumlah: 16




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 17 hari yang lalu
izdham: 26 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 36 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: orang yang paling anda nak jumpa,siapa???


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» orang yang paling anda nak jumpa,siapa???

Please Mendaftar To Post


Oleh orang yang paling anda nak jumpa,siapa???

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 18:13


Di muka bumi Allah yang luas ni banyak jenis orang dan banyak juga ragamnya.tapi nak tanya kalau sahabat sahabiah semua diberi peluang sahabat sahabiah semua nak jumpa dengan siapa dan mengapa?????

JAWAB JANGAN TAK JAWAB.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 18:18


tentulah nak jumpa rasulullah... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 18:20


Pada 05-05-07 18:18 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

tentulah nak jumpa rasulullah... :)


Betul tu.. semua muslim bercita-cita nak jumpa dengan Baginda.. paling bahagia kalau dapat cium tangan Baginda.. seronoknya..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 18:22


selain rasulullah..nak jumpa dengan semua orang yang baik luar dan dalam=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 18:43


alhamdulillah.ana juga kalau diberi peluang ana jumpa Rasulullah saw.tapi lah ni kalau kita tanya anak muda sekarang termasuklah kawan-kawan ana mesti mereka akan habaq nak jumpa siti nurhalizala dan macam-macam lagi..tak taula


CINTA TARBIYYAH DAKWAH....HATIKU HANYA MILIK-MU YA ALLAH...
PANDANGAN MATA....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

themartyr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13027
Posting: 179
Dari: Dataran Syam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 18:52


Nikmat yang paling agung di sana nanti ialah, dapat melihat wajah Allah mubasyarah, bidoun hijab.

Berdoalah, agar Allah tidak haramkan wajah-Nya ke atas kita. Amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For themartyrProfil   Hantar PM kepada themartyr   Pergi ke themartyr's Website   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 19:01


insyaAllah...themartyr...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

armien
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2005
Ahli No: 20238
Posting: 56
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 19:07


insyaallah themartyr...itulah ni'mat yang paling besar diakhirat...Tapi kalau boleh ana teringin mimpi jupa sahabat2 nabi dan expecially Rasulalllah...Allahuakbar...alangkah indahnya nikmat tersebut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For armienProfil   Hantar PM kepada armien   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 19:19


Saya pun teringin nak jumpa Rasullulah... :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 12:47


ok..ok...memang semua berciter2 nak jumpa rasulullah..tapi try lah cari yang real dan memang org tu wujud buat masa sekarang..contoh..nak jumpa raja arab ke..atau nak jumpa osama laden ke..atau nak jumpa sesiapa lah...biarlah pilihan kalian tu bersebab musabab...contoh nak jumpa dan dok semje dengan PM..kenapa..?k...hanya pandangahn..huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 13:06


erm.....:-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

khaulahazwa
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2007
Ahli No: 29208
Posting: 13

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 13-05-07 09:21


damba cinta Allah
rindu Rasulullah
kasihkan ibu ayah
impikan suami soleh

insyaAllah....syahid ku cita jihad ku sahut...
demi dakwah yang masih belum selesai...

aturlah perjumpaan dengan sahabiah yang sentiasa bersiap sedia untuk ke medan perjuangan walau apa halangan datang melintang.
pasti anda semua tidak terasa rugi dalam usaha tersebut bahkan mendapat semangat dan sokongan baru untuk terus melangkah memburu janji²Nya...(syahid dalam dakwah yang ditinggalkan Rasulullah saw untuk umatnya yang prihatin dengan kedaulatan agama rabbul karim)

*jangan tinggalkan sahabat sekeliling yang memerlukan bimbingan dan sokongan anda sebagai da'enya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulahazwaProfil   Hantar PM kepada khaulahazwa   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 13-05-07 13:46


rasanya topik ni macam da pernah jawab, tapi dekat page yang lain....tapi kali ni tak tau nak cakap nak jumpa sapa(bagi yang belom pernah jumpa lah) kalau org yang da pernah jumpa tapi da lama tak jumpa is i wanna meet my mom..really miss her...

selain tu nak jumpa sapa eh...tak tau lah...tapi, yang penting nya saya tknk jumpa dajal...tkot kalau jumpa dia...saya harap saya da tak ada bila dia muncul kat dunia ni...dan tknk jumpa org yang macam...tut...tak suka sekali....


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

indah_ieman
Warga Rasmi
Menyertai: 30.03.2007
Ahli No: 29384
Posting: 2

jordan  


posticon Posting pada: 13-05-07 14:31


Salam...
kalau di beri peluang kat dunia ni ana nak jumpa Tn Guru Nik Abd Aziz Nik Mat...nak bersembang dengan beliau..pasti banyak ilmu yang dapat di kutip kan....Alhamdulillah setakat ni ana dah jumpa dah but tak sempat nak cakap apa-apa, dapat ambil gambar saja...

lepas itu ana teringin sangat nak jumpa ustazah ana atau ana panggil dia ummi, nama dia Ustazah Faiqatul Mardziah buat Hashim...asal kat Penang, dah hampir 6 tahun tak jumpa...rindu sesangat...lost contact langsung...pepun she still in my heart dan dua'h...ada sesiapa kenai tak...boleh contact ana...
[ Telah diedit oleh: indah_ieman pada 13-05-07 14:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For indah_iemanProfil   Hantar PM kepada indah_ieman   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 13-05-07 15:18


ana pulak teringin sangat nak jumpa dengan ustaz ana masa sekolah menengah dulu, ala si mufti yang penuh kontroversi lani. dia dulu ana panggil ustaz asri. tapi lani dah jadi dr. asri..tapi pikiaq punya pikiaq ana takut pula nak jumpa dia seorang-seorang..kalau jumpa dengan member class ramai-ramai takpelah..kami nak ingatkan dia, supaya kembali ke asal fitrahnya...insya Allah :-)


-----------------
_TerUsKan MenCaRi ReDha AllaH deNgAn MeneNtanG GoV yang ZaLiM_
[ Telah diedit oleh: aku_hambamu pada 13-05-07 15:21 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

srikandi_86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28923
Posting: 188
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 13-05-07 15:39


salam..

ana nak jumpa Rasulullah..walaupun nampak macam kurang realistik untuk diaplikasikan..dapat tengok makam Rasulullah 4 tahun yang lepas pun sekurang2nya dapat mengubat rindu..alhamdulillah..

ana nak jumpa seorang senior ana waktu sekolah men rendah dulu..dah lama ana cuba jejaki dia..tapi tak tahu lah kat mana dia sekarang ni..ana harap sangat dapat jumpa dia suatu hari nanti..insya-Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_86Profil   Hantar PM kepada srikandi_86   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 13-05-07 18:21


Assalammualikum......
Hmmmmmmmmm....pada zaman ini..orang yang paling nak aku jumpa ialah....OSAMA BEN LADEN..kalau berpeluang...tapi tak naklah aku pergi ke Afghan tu......


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_Dungun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2007
Ahli No: 28732
Posting: 137
Dari: uum

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-05-07 19:34


assalamualaikum...
che wan khairuddin che wan mohamad..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_DungunProfil   Hantar PM kepada mujahidah_Dungun   Quote dan BalasQuote

mujahidah_Dungun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2007
Ahli No: 28732
Posting: 137
Dari: uum

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-05-07 19:36


dan Ahmadenejad...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_DungunProfil   Hantar PM kepada mujahidah_Dungun   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-05-07 20:37


erm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

srikandi_86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28923
Posting: 188
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 18-05-07 07:49


ustaz akil hayy rawa.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_86Profil   Hantar PM kepada srikandi_86   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 08:33


tak tahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

salsabiila05
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18768
Posting: 31
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 10:27


Alhamdulillah, ana nak jumpa Rasulullah, kaum krbt nabi, pr2 rasul...pr khulafa', tabi', tabi'in, ulama' dan keluarga sendiri dan keluarga suami sebab berjumpa dengan mereka dapat pahala

Bookmark and Share

    


  Member Information For salsabiila05Profil   Hantar PM kepada salsabiila05   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-09-07 02:13


betapa bahagianya Kalau dapat jumpa rasulullah...rindunya pada rasulullah...huhuhu:-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-09-07 11:43


jumpa hubby.

dah nak masuk bulan puasa ini...

nanti kena solat sensorang + buka + sahur sensorang + raya pun rasanya sensorg tahun ni.. sedih... :(

** semoga dia berjaya cemerlang dalam study. boleh duduk bersama balik.aminn

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-09-07 12:19


nak jumpa mak ayah, dah 1 tahun 2 bulan tak jumpa..dan nak jumpa jodoh yang tak tahu lagi siapa dan di mana :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 08-09-07 22:27


salam
jumpa Rasullulah itu pasti tapi saya nak sangat jumpa dengan kawan karib saya semasa kami di tingkatan 1.masa tu dia pindah ke kuching kerana ayahnya jadi pengetua di sana.Saya nak tahu perkembangan diri dia,dulu dia chubby sekarang bagaimana agaknya,dah cari dalam friendster tapi tak dapat,selalu ingat dia tapi tak tahu dia ingat saya ke tidak.manalah dia pergi?dah kawin ke belum?nak tahu semua benda pasal dia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

mirul135
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.08.2007
Ahli No: 30689
Posting: 45
Dari: CFS IIUM PJ

saudiarabia  


posticon Posting pada: 08-09-07 22:32


RASULULLAH S.A.W..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mirul135Profil   Hantar PM kepada mirul135   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-09-07 23:06


kalau kat dunia ni nak jumpa dr yusof al Qardhawi, syed ramadhan al buthi, fathi yakan, wahbah zuhaili... Tokguru abdul hadi awang :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-09-07 11:27


angela collins....dia bagitahu keIslamannya kat FOX NEWS...seminggu pas incident 11/9 pula tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.128161 saat. Lajunya....