Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Laut yang tenang tidak menghasilkan nelayan berani

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 47
Ahli: 0
Jumlah: 47




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: Jk Ulangtahun Portal Ke 4


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» Jk Ulangtahun Portal Ke 4

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Jk Ulangtahun Portal Ke 4

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 16:56


Assalamualaikum,

Atas persetujuan Hanan dan Team Event, akan diadakan Jk Ulangtahun Portal yang ke 4 pada tarikh, masa dan waktu seperti berikut:

Tarikh : 13 Mei 2007 (tarikh bersejarah ni, peristiwa 13 Mei)
Masa : 11.30 pagi waktu Malaysia
Tempat : Foodcourt KL Sentral


Ulangtahun penubuhan Portal ini jatuh pada 14 Mei 2003, bersamaan dengan 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul) tetapi agak mustahil untuk diadakan pada hari Isnin kerana kesibukan masa, maka telah dipersetujui untuk memilih tarikh 13 Mei ini.

Aturcara program :

Pendaftaran peserta
Ucapan alu-aluan
Ucapan amanat dari presiden Portal
Perasmian JK dan acara memotong kek
Jamuan makan
Kuiz
Solat zohor
Peraduan mencari harta karun
Solat asar
Penyampaian hadiah

Kepada sesiapa yang ingin hadir, bawalah makanan bersama-sama bersama yuran sebanyak rm5.

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 17:55


selamat menyambut ulangtahun yang ke 4

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 18:11


syukran..happy anniversary!

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 11:46


JK ULANGTAHUN..



Alhamdulillah.. selawat dan salam ke atas nabi Muhamammad s.a.w
Syukur pada ILAHi.. kerna dengan kudrat yang diberikan.. serta MAHA rezeki yang kita nikmati.. ukhwah.com masih lagi bertapak di bumi cyber ini..

Alfun mabruk pada NADI utama merangkap nyawa bagi ukhwah.com
YB tan sri Kang.. razzi armansur.. Hanan bintu Alam faizi,
kak sue – istisafa, barisan MT.. TEAM IT..
tak lupa pada antum wa antunna sahabat ukhwah.com
yang terus menyokong usaha ukhwah.com.


Pelbagai kenangan pahit manis.. masin..masam..kelat… tawar.. dan secukup rasa telah dirasai.. dilalui.. tanpa huruf ajaib SABAR dan IKHLAS ana percaya ukhwah.com tidak akan kekal hingga saat ini.



Dari tahun 2003 , ana mula menjinakkan dalam melayari ukhwah.com.. dituruti tika zaman ana dalam kampus.. ana cuba menggerakkan dan mengfaMOUSkan ukhwah.com di bumi sintoKedah..dan kini.. ana di bumi mantiN9… telah bertukar status dari mahasiswi kepada pekerja swasta..hehe..

Hanya satu ungkapan.. “ menyemai kasih memupuk ukhwah ” itulah kalam yang bisa menyemai aura tatkala antum menyertai JK tertentu..

Ila antum wa antunna yang sudah menyertai pelbagai JK sejak 2003.. hingga kini 2007.. JK pesta buku yang lepas.. antum akan merasai detik dan kenangan bersama warga ukhwah.com yang selama ini hanya kenal dalam skrin computer dan laptop anda.. maka.. JK – jejak kasih tercipta pabila antum sama-sama turun padang dan mengalami detik bertemu di alam realiti.

Dari ukhwah.com & JK ana kenal banyak sahabat yang hebat-hebat.. dari pelbagai latar belakang bidang pendidikan.. yang sekufu.. dari pelusuk negeri.. penang hingga ke johor.. sampailaa ke luar negara.. dari bergelar pelajar.. bertukar status.. single, bertunang, berkahwin dan dapat rezeki anak..hehe…

Antara sahabat yang awal ana jumpa ukhtie ismi_safiza -kak shaf di library UUM.. buat blindate di library..hihihi.. kemudian ramai lagi sahabat ukhwah.com di UUm..

Sambil sahabat ukhwah.com yang lain berYM depan skrin pc.. tarikh keramat 1.1.2004 pertama kali.. ana ke JK ukhwah.com..
sempat berSMS dengan littlemuslimah..
she invite me to go to uia PJ..

Kebetulan ana hendak ke UM.. ana mintk tolong sahabat ana hantarkan ke UIA pj.. melalui pintu belakang UM.. dan itu lah titik pertemuan ana bertemu dengan sahabat ukhwah.com, dapat ketemu dengan alfaqierah, hanan, kang,khalifah dll..
Kemudian.. ana join jk lain… MEGA JK di utara..
JK APRIl & memanah dll…

Moreover…pantang free saja waktu belajar dulu.. suka lah ke lab..
masuk semester 3 dah berjinak online dalam bilik.. beli top-up ezeephone saja..hehe.. sampai lah semester akhir.. roomate dah faham hihi..

al an dah kerja.. waduhhh kok mencari masa senggang lah..
kalau ada laptop.. boleh saja ana explore dalam ofis..hiiihhii..



Tiada apa yang mampu ana sumbangkan..
selain kudrat ana yang sekelumit cuma..
Ana hanya mampu merafakkan padaNYA..
moga ukhwah.com akan kekal selamanya..

Insyallah.. sama-sama kita cuba sumbangkan dari segi ilmu, pengalaman, dana dan segala bantuan yang mampu disalurkan dan disumbangkan pada portal ini.

Ana mewakili pihak MT memohon ampun dan maaf atas segala kesilapan, keterlanjuran bahasa, dan tatabahasa dan segala kelemahan..yang berlaku selama ini..andai ada topic yang diDELETE.. diKUNCI.. itu semua ada sebab-MUSABab nya.. begitu juga jika gambar yang dihantar sampai sekarang tak muncul dalam GALERi.. jika gambar terlalu BESAR.. kami tidak menerima saiz tersebut.. etc…

WE LEARN FROM THE LESSON .. moga ungkapan ini akan sama-sama kita semat dalam hati.. untuk kita saling perbaiki diri sendiri..
moga hari ini lebih dari semalam dan esok lebih dari semalam..
dan seterusnya.. *-*

Akhiran, jazakallah di atas segala bantuan dan sokongan yang telah diberikan.. mohon kemaafan dari ana as simple_shida andai yang mengenali ana,
ana ada melakukan kesalahan sebesar dinosaur au sesaiz habuk yang berterbangan..huhuu.. ana bukan insan yang KAMIL…

Ewah.. banyak pulak ucapan ni..hiihi..
Maata’asif jiddan.. insyaallah.. kenangan terpatri tercipta memori..
Ukhwah fillah abadan abada… aminnnn…


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 06-05-07 12:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 16:06


Assalamualaikum...

Alhamdulillah.. menjelang 4 tahun usia Portal Ukhwah.com.. bak kata Shida, banyak kenangan pengalaman pahit manis pelbagai rasa yang sudah ditempuh selama ini. Moga dapat kita bina dan pertahankan ukhwah fillah kita di sini. Atas komitmen, kerjasama dan sokongan semua ahli, InsyaAllah portal ini akan lebih maju dan berjaya lagi di masa akan datang.

-------------------------------


Berbalik kepada JK Ulangtahun, InsyaAllah kita akan adakan sejurus selepas meeting fasilitator untuk program di Maahad Ahmadi.

Untuk JK kali ini, diharap semua yang hadir dapat membawa makanan, tak kiralah dimasak sendiri atau dimasak di kedai. Tapi masak sendiri lagi best. Khabarnya, kek akan disponsor oleh cik Umi kita.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 22:01


berikut list kelab aprilian..

1. Nibah 1 april
2.Ibnusina 2 april 1987
3.iemahanim (02/04)
4. Salman_Alfarisi (02/04/83)
5. sumaiyyah_mujahidah (02/04/89)
6. al-umari (03/04)
7. syah_apium (03/04/79)
8. Aifarina 3 April 1985
9. wardah44 (04/04)
10. Anas1979 (04/04/79)
11. yan4485 04041985
12. qibtiyah 5 april
13. itsjustme (06/04)
14 perantausepi (06/04/77)
15. aDiB_SaaT (06/04/84)
16. auroraborealis (06/04/84)
17. ibnzayyat (06/04/86)
18. FaDhLuL (06/04/89)
19. Aulia 6 april
20. syabab_mujahid 6 april
21. Firdaus_Azimi (07/04/80)
22. WasiniWahida (07/04/81)
23. ukhwahfillah (08/04/85)
24. permata_kirana/
25. mahathir (08/04/85)
26. ateh_imtiaazz (09/04/81)
27. kagome (09/04/83)
28. alwalid 10 april
29. princess_genius (10/04/)
30 kamal_82 (10/04)

31. Zatie 11 april 88
32. Insal 11 april
33. rahabiah (12/04/80)
34. MoFaT 12 april
35. LaTomatina (13/04)
36. sharifahnatasha (14/04/83)
37. Abg_IMAM 14/04/1973
38. Mutminat 14 april 1985
39. diella 15 april
40. khairul_ikhwan (15/04)
41. kirim (15/04/87)
42. QistinaHumaira 15 april 1982
43. NURMIZA (16/04/83)
44. Ashraf 16 APRIL 1985
45. Anora 16 april
46. ainul (17/04)
47. Hanan (17/04/82)
48. Maricella (17/04/85)
49. siMpLe_sHida (18/04/82)
50. abdul (18/04/85)
51. swordofdeen (19/04)
52. qasrynna_qistna (19/04)
53. cempaka1981 19 April
54. Puteriaina 19 april 1985

55. MeowHidayah (20/04/77)
56. zura04 (20/04/85)
57. Huwaina (21/04/81)
58. brat2104 (21/04/82)
59. balkis (21/04/82)
60. bulan_bintang (22/04)
61. amsyar (22/04/74)
62. Rindu_Rahayu (22/04/82)
63. syamieza (22/04/85)
64. Snawan 22 APRIL 1984
65. Puterancmilan 23 April 1982
66. Adelin 23 April 1973
67. alabrar (23/04)
68. sinar_islamiah (23/04)
69. bayti_jannati 23 April
70. srikandisolehah 24 april 1983
71. budak_spider (24/04/84)
72. al-anshaary (24/04/85)
73. c-tun (25/04/83)
74. fitrah_mawaddah 25 april
75. Norhikmah 26 April 1986
76. damba_kasih (27/04)
77. syafiq86 (27/04/86)
78. MaWaR84 27hb april 1984
79. sweet_srikandi 27 april 83
80. MaWaR84 27/4
81. nur_malam99 (28/04)
82. cik_mazz (29/04/7
83. putera_manis (29/04/8
84. edlin (30/04/86)
85. nana_klate 30 april
86. izzul_islam 30 april


** majlis untuk kelab MAC, APRIL & MEI akan disambut
semasa jk ulangtahun ke 4..

ada sesiapa yang nak support kek..hehe..
naza-firman -umi.. nak bawa kek coklat..
insyaallah.. ana akan usahakan kek untuk kelab aprilian..
hehhee..

tafaddal wa ahlan wasahlan....
:lol: :-D :-D

*** hari yang sama majlis syura untuk jk kem motivasi 25-27 mei
turut diadakan.. pada FC yang terlibat antum hanya dibenarkan
jeling-jeling saja untuk program tersebut..
dah selesai majlis syura.. bolehlaa mengisi batnun...hehehe..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 22:09


salam....

selamat menyambut JK ulang tahun yang ke 4 untuk portal ukhwah.com


*ukhwah.com best.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 22:16


Shida, kalau teman berkelapangan teman nak pergi. tengok lah macam mana. teman nak buat liputan...nak jadi wartawan.

p/s

tapi tengok pada keadaan, sebab sekarang projek teman dah sampai ke waktu puncaknye. kalau masa tu ok teman pergi, kalau tak ku sampaikan salam melalui angin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 22:27


!!! QUOTE !!!

Aturcara program :

Pendaftaran peserta
Ucapan alu-aluan
Ucapan amanat dari presiden Portal
Perasmian JK dan acara memotong kek
Jamuan makan
Kuiz
Solat zohor
Peraduan mencari harta karun
Solat asar
Penyampaian hadiah

Kepada sesiapa yang ingin hadir, bawalah makanan bersama-sama bersama yuran sebanyak rm5.


bawalaa makanan ye...hehe..
:lol: :-D

!!! QUOTE !!!

Shida, kalau teman berkelapangan teman nak pergi. tengok lah macam mana. teman nak buat liputan...nak jadi wartawan.



wah.. rajin nak turun kl..hehe.. jemput..jemput...
pada antum sahabat ukhwah.com yang lama...dan terbaru..
jom meramaikan majlis ni..
janganlah malu-malu....

:lol: :-D :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-05-07 22:55


nak ikut..(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 23:39


macam best saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-05-07 23:42


erm..setiap bulan ada sambutan ke..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 23:45


Pada 06-05-07 23:39 , qibtiyah posting:

!!! QUOTE !!!

macam best saja..


tol tu...tapi ada kelas haritu dan sibuk nak exam....


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 23:45


setiap tahun lah wawa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-05-07 23:53


0o..(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 23:58


alahai, boleh jeling saja? hukhuk


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 00:09


Jeling saja ??
Ish2..
Insyaallah akan menghadirkan diri dengan sahabat2 yang lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 07:54


Assalamualaikum...
Syukur, alhamdulillah dengan rahmat dan kasih sayangNYA, maka sekali lagi ukhwah.com akan menyambut hari ulangtahunnya yang ke 4. Sedar tak sedar dah masuk tahun kedua ana menjadi ahli. Orang yang mula-mula ana kenal dalam ukhwah adalah tak lain dan tak bukan, akak yang comel lotte iaitu
kak su (istisafa)..1st time kak su ajak JK, kalau tak silap masa JK ulangtahun ukhwah yang ke 3. punyalah payah. Almmaklum, tak biasa. Last2 joinlah juga. bermula dari situ ana dapat kenal dengan ahli2 yang lain specially miss hanan, simple_shida dan yang lain-lain.
Doa dan harapan semoga ukhwah.com akan terus maju dimasa-masa akan datang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 07-05-07 07:59


erm...
salam,nanti syura jk kem skjap saja ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 09:40


Pada 06-05-07 23:42 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

erm..setiap bulan ada sambutan ke..?


Bulan yang bertuah saja Redgirl.. hehe.. Gurau saja.. Wawa pun kalau nak anjurkan sambutan untuk bulan kelahiran Wawa pun boleh.. tapi sebaiknya biarlah digabungkan dengan JK lain seperti Bowling ke Memanah ke, lawatan ke tempat2 menarik/bersejarah dan sebagainya yang bersesuaian.


Apapun .. Jangan lupa bawa makanan sedap2 ye..

Syahidatul.. tak boleh jeling-jeling sebab wajahmu sudah kukenal. Nanti kena tarik saja.. :-D
[ Telah diedit oleh: Administrator pada 07-05-07 17:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 10:33


Salam'alaik..

sedar tak sedar..dah 4tahun usia portal ini..jika disamakan dengan seorang kanak-kanak 4tahun, begitulah portal ini berkembang..dr merangkak, bertatih sehingga boleh bertutur dan berlari-lari anak, jelas menggambarkan suka-duka "pembesaran" ukhwah.com..

ahli yang setia tetap setia..yang pergi tetap berganti..orang lama..orang baru..semuanya mewarnakan ukhwah.com ini..oh syahdunya..lebih syahdu bila membaca luahan dr sahabat-sahabat di atas..ianya turut menggamitku meluahkan rasa hati ini..:)

hanya satu harapan, semoga portal tetap bernyawa sehingga hasrat sebenar tercapai..ke arah menubuhkan YAYASAN UKHWAH..meskipun ianya angan-angan dan kerapkali diperlekehkan orang..tetapi ianya TIADA yang MUSTAHIL untuk diadakan..

bersama portal ini..bukan wang ringgit yang dipinta..bukan ganjaran pangkat dan nama yang diharapkan..tetapi dengan sebuah kayakinan untuk menjadi medan alternatif kepada mereka yang dambakn ilmu dan pengalaman untuk berbakri kepada agama..untuk merasai amal islami..untuk masing-masing menyemai budi..untuk masing-masing mengenali erti ukhwah islamiah di dalam diri..

meskipun mungkin wang ringgit kita terkorban kerana portal ini..tapi, ianya tidak kan sama harga kenikmatan. Lebih-lebih lagi,apabila melihat insan-insan lain bersyukur..berpuas hati ..bergembira dengan usaha-usaha ahli ukhwah menganjurkan pelbagai program..

banyak yang boleh diungkapkan tapi..hanya yang benar-benar memahami dan merasainya bersama, mengetahui hebatnya sebuah ikatan ini..

cuma hanya satu pesanan..jadikanlah diri kita ini bermanfaat untuk insan lain..jangan bina jurang dan jangan laga-lagakan insan.. Ada insan yang segan ber-JK kerana malu dengan ilmu, malu dengan sakhsiah diri..konon tidak setanding dengan ahli-ahli..ini tanggapan SALAH! setiap ahli kita raikan walau ceruk mana anda berada.. ada jua ahli yang takut kena ngorat mungkin berwajah cantik atau kacak,mungkin ini dijadikan alasan, segan berkumpul bersama..pada saya, niat anda penentu segalanya..dan jangan mudah berprasangka dan bermain perasaan..

pendek kata: inilah ragam yang kerap kali saya temui sepanjang saya bersama portal ukhwah.com..

saya amat menghargai setiap jerih perih sahabat-sahabat..dan insyaALLAH..jika saya bergelar nenek sekalipun, saya tidak akan meninggalkan portal ini selagi YAYASAN UKHWAH tidak menjelma menjadi kenyataan..

.. :)

SALAM UKHWAH dan SALAM KASIH SAYANG buat semua..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 10:56


selamat ulangtahun ukhwah yang ke-4....moga ukhwah yang terjalin berkekalan hendaknya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-05-07 11:55


Assalamualaikum...

40 TAHUN MENUNGGU??? :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-05-07 11:58


Assalamualaikum...

Dah 3 tahun rupanya saya di ukhwah ni....huh.... :oops:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 12:04


selamat ulang tahun!!!
semoga berkekalan lebih lama ag...
INSYAALLAH.....
[ Telah diedit oleh: Administrator pada 10-05-07 10:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 12:06


Pada 07-05-07 11:58 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

Dah 3 tahun rupanya saya di ukhwah ni....huh.... :oops:



salam..

erm samalah dengan ana.. :-)


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 12:08


Pada 07-05-07 12:04 , harlique posting:

!!! QUOTE !!!

selamat ulang tahun!!!
semoga berkekalan lebih lama ag...
INSYAALLAH.....
[ Telah diedit oleh: Administrator pada 10-05-07 10:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

syuk
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.12.2003
Ahli No: 6091
Posting: 53
Dari: ~~Mahligai Kasih~~

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 12:28


Selamat Ulangtahun UKHWAH.COM... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For syukProfil   Hantar PM kepada syuk   Pergi ke syuk's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 12:32


Imbasan ....

Portal Ukhwah Portal Muslimah
dibawah naungan Hanan Network
Meyemai kasih dipupuk ukhwah
Bangun jatuh dalam teamwork


.....


14 Mei 2003 ia bermula,
Kini memuncak arus berlalu,
Antara kau. Aku dan siapa pula,
Apa masih ingin seperti dulu?

Menjangkau 4 tahun usianya,
Pahit manis sama di rasa,
Hasrat ini menggunung tingginya,
Biarpun angan bukannya sisa.

Tiada paksa tiada alasan,
Secebis harapan ingin berjaya,
Langkah ini perlu pengorbanan,
Berkorban harta, masa & kerjaya.


Selamat Ulangtahun yang ke - 4...

p/s: Insya-Allaah, akan prof tunai janji... Moga nyawaku masih berpanjangan. Ucapanku di tuju khas pada semua warga Ukhwah ..terutama barisan MT dan barisan esekutif.... :-)


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 07-05-07 12:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 12:39


Prof hebat berpantun...

Alah bise tegal biasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 12:43


Pada 07-05-07 12:39 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Prof hebat berpantun...

Alah bise tegal biasa



eh...takdalah...itu 3 hari 3 malam nak mengayat nya...hehehe
Pening nak buat ayat pantun...ini... :-D


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

izzahtulsakinah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2006
Ahli No: 27515
Posting: 112
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 12:49


Assalamualaikum..selamat ulang tahun ukhwah...moga bertambah pengisian,ukhwah dan persaudaraan yang berkekalan bersama redhaNya..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzahtulsakinahProfil   Hantar PM kepada izzahtulsakinah   Pergi ke izzahtulsakinah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 12:59


selamat ulang tahun yang ke 4 ana ucpkan kepada warga ukhwah..sedar tak sedar sedih 4 tahun ana bernaung kat ukhwah.com ni...walaupun sekarang ni dah xsextif dulu tapi sesekali ana akan ronda2 juga kat dalam ni..melihat apa-apa perkembangan terbaru..

erm...makin hari ukhwah.com semakin matang.sematang 4thn penubuhannya..tahniah kepada warga ukhwah.com terutama kepada barisan penaung yang xjemu2 mempertahankan ukhwah.com ni untuk terus bangun...

apapn ukhwah.com tetapi dihati ana untuk selamanya...mengenali warga ukhwah.com amat bermakna dihati ana..terutamanya kak hanan,kak shida,kak alin,kak zah dan so on...sesgghnya kenangan mega Jk&JK kelantan 2004 tetap dimindaku...

akhir kata sama-samalah kita menyemai kasih..memupuk ukhwah... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-05-07 13:14


Selamat ulang tahun ukhwah.com & terima kasih kepada penggerak2nya :)
moga terus ditiup & terus tersemat abadi di hati untuk berkhidmat kerana Allah.
Wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-05-07 13:14


Pada 07-05-07 09:40 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!






Apapun .. Jangan lupa bawa makanan sedap2 ye..





erm..makanan ye..makanan apa warna merah ye..nanti nak bawa..?
tak tidur malm memikirkannya..he2


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 13:17


buatlah kuih lapis warna merah.. :-D :-D


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 13:22


Haaa... takpa Sadiqah, kita minta redgirl bawa lagi....

1. sambal belacan
2. ayam masak merah
3. daging masak merah
4. unta masak merah ...( tak kisah kalau ada )
5. kerepek pedas ..( warna merah kan ? )


p/s: macam cerita girl red ridding hood laaaa...hehehe


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 07-05-07 13:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

empirez
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.07.2006
Ahli No: 25113
Posting: 30
Dari: Pulau Mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 13:25


nak join boleh?
minggu ni.........tapi tak kenal sapa pun lah.........ades...tak mengapa ke.....segan pula..



Bookmark and Share

    


  Member Information For empirezProfil   Hantar PM kepada empirez   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 07-05-07 15:03


salam....selamat ulangtahun..moga bertambah ahlinya....dan ALLAH berkati kita.ameen....tapi topikk2 yang lama2 itu tak larat dah nak tengok...banyak sangat page....eheheh...apa pun...majulah ukhwah untuk ISLAM...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

ctMarz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2006
Ahli No: 22837
Posting: 62
Dari: jb

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 15:10


salam..tahniah di atas ulngthn...semoga bkekalan...
selamat ulangtahun(",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctMarzProfil   Hantar PM kepada ctMarz   Pergi ke ctMarz's Website   Quote dan BalasQuote

alinsyirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.02.2007
Ahli No: 28870
Posting: 72
Dari: depan komputer

Perak  


posticon Posting pada: 07-05-07 15:43


salam... alfun mabruk ana ucapkan..moga portal ini akan berkekalan.SELAMAT ULANG TAHUN!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For alinsyirahProfil   Hantar PM kepada alinsyirah   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 15:53


Ukhwah: one step further.
beyond Muslim technology minded in IT era. hihi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 15:59


Pada 07-05-07 13:25 , empirez posting:

!!! QUOTE !!!

nak join boleh?
minggu ni.........tapi tak kenal sapa pun lah.........ades...tak mengapa ke.....segan pula..




assalamualaikum..

join jeq sebab ana pun baru 1st nak pergi...segan juga..mari kita reramaikan


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 16:01


Pada 07-05-07 13:17 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

buatlah kuih lapis warna merah.. :-D :-D



assalamualaikum...

akaklah buat nanti sebelum sampai sana dah ada org abeskan :-D siapa lagi..temanlah abeskan


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-05-07 16:40


nak joint juga pergi..
tahniah kerna masih bertahan sehingga kini:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 17:23


Pada 07-05-07 16:40 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

nak joint juga pergi..
tahniah kerna masih bertahan sehingga kini:-)


salam..

joint jeq jangan malu2 :-)


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 17:48


Tahniah semoga antum diberi ganjaran oleh Allah SWT dengan sebaik-baik ganjaran. Allahumma Ameen!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 18:14


!!! QUOTE !!!

nur_islami
apapn ukhwah.com tetapi dihati ana untuk selamanya...mengenali warga ukhwah.com amat bermakna dihati ana..terutamanya kak hanan,kak shida,kak alin,kak zah dan so on...sesgghnya kenangan mega Jk&JK kelantan 2004 tetap dimindaku...


huhu.. dik.. winduu kat dik..
windu pada sahabat di mega jk.. jk ramadhan..dll..
jemputlaa datang deh.... :-D :-D

!!! QUOTE !!!

Iman_Hayati
nak joint juga pergi..
tahniah kerna masih bertahan sehingga kini


kak sue.. nanti kita pergi sama deh..
hehe..

tak kira antum sahabat yang lama mendaftar..
atau baru... kami tidak melihat usia dan latar belakang antum..
cuma.. komitmen antum untuk hadir sudah cukup memberi sokongan pada kami... arakiannye.. ahlan wasahlan..
bawa makanan ye....hehhee.. :lol: :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 19:14


cambest saja..
nak pergi juga..tapi tak dapatla..
prepare exam...jauh pula tu..=(

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-05-07 20:33


bawa gula2 saja lah yang warna merah..he2..tak pun..biskut coklat warna merah..he2(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 20:36


wow..mabruk alaik...tak sedar dah lama rupanya ana ikut join ukhwah ni..huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

faiz_ins
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6972
Posting: 51
Dari: sik ,kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 22:32


salam semua... macam-macam program dah dijalankan satu pun tak sempat saya ikut,,,, bukan malas tapi tak ada masa yang sesuai...

harap-harap SEMUA PROGRAM DIBERKATI DAN BERJALAN LANCAR...
BUAT SEMUA SAHABAT2 UKHWAH.COM UUM TERUSKAN MENYOKONG..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiz_insProfil   Hantar PM kepada faiz_ins   Pergi ke faiz_ins's Website   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 01:07


Alhamdulillah...sudah 4 tahun ukhwah.com, semoga portal ini akan berkekalan sampai bila-bila...insyaAllah...

"Teruskan Memberi Sokongan" :)


-----------------
Seni Khat Warisan Islam @ callidesign™
Flickr™


Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-05-07 01:36


alhamdulillah...tahniah!!! semoga berkekalan sampai saya beranak cucu ye.. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 08-05-07 09:11


tak kenal maka xcinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-05-07 09:58


Pada 07-05-07 12:06 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-05-07 11:58 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

Dah 3 tahun rupanya saya di ukhwah ni....huh.... :oops:



salam..

erm samalah dengan ana.. :-)



Tapi akak lama sikit.... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 10:37


eehhh!! ada potog kek? em..jangan semua datang niat nak makan sudah..hihi!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 14:38


tahniah!! tahniah!! tahniah!!
selamat menyambut ulang tahun ukhwah yang ke 4...

teringin nak pergi JK ulangtahun, rindu lah kat hanan, rumaishaa, hanisah, kak su dll yang pernah saya jumpak di JK buku tahun lepas.. :) tapi tak dapat nak ikut sama, jabatan saya ada buat program ihtifal sanawi sekolah2 islam pulau pinang.. acara tahun kena pergi jugak lah.. sedih lah :-(

sahabat2 ukhwah yang dok kat penang tu mai lah meramaikan majlis ihtifal tu kat sekolah al-masriyah, bukit mertajam, pada 13 mei ni jugak.. maaf ye semua 'terpromosi' program tu.. harap-harap tak marah lah ye.. 8-)


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'


Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 16:40


Tahniah...selamat ulang tahun ke 4.....
timo kasih buat perintis2 ukhwah.com...... samo2 kita plihara portal ni....smogo boleh maintain sampai 40 tahun lagi...

Takbir!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 18:02


Pada 05-05-07 16:56 , istisafa posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum,

Atas persetujuan Hanan dan Team Event, akan diadakan Jk Ulangtahun Portal yang ke 4 pada tarikh, masa dan waktu seperti berikut:

Tarikh : 13 Mei 2007 (tarikh bersejarah ni, peristiwa 13 Mei)
Masa : 11.30 pagi waktu Malaysia
Tempat : Foodcourt KL Sentral


Ulangtahun penubuhan Portal ini jatuh pada 14 Mei 2003, bersamaan dengan 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul) tetapi agak mustahil untuk diadakan pada hari Isnin kerana kesibukan masa, maka telah dipersetujui untuk memilih tarikh 13 Mei ini.

Aturcara program :

Pendaftaran peserta
Ucapan alu-aluan
Ucapan amanat dari presiden Portal
Perasmian JK dan acara memotong kek
Jamuan makan
Kuiz
Solat zohor
Peraduan mencari harta karun
Solat asar
Penyampaian hadiah

Kepada sesiapa yang ingin hadir, bawalah makanan bersama-sama bersama yuran sebanyak rm5.



clach lah dengan majlis ilmu ini...


KULIAH BULANAN IKATAN ILMUAN NASIONAL

Tarikh: 13 Mei 2007
Hari:     Ahad
Tempat: Darul Fuqaha, Bandar Baru Bangi
Anjuran Bersama: PERANTAU
Tentatif:

09.30 a.m -10.15 a.m KULIAH FIQH HADITH
                                 al-Ustaz Khairuddin Aman Razali

10.15 a.m - 10.45 a.m Jamuan Masakan Terengganu

10.45 a.m - 12.00 p.m KULIAH ISU SEMASA
                                 "Palestin dan Orientalisma"
                                 al-Ustaz Hasrizal b Abd Jamil


Sahabat-sahabat SEMUA dijemput menghadirkan diri.


Link DF:
http://www.darulfuq aha.com/index. php?option= com_content&task=view&id=49&Itemid=1

--
HASRIZAL ABDUL JAMIL
www.saifulislam. com
"Erti Hidup Pada Memberi"
:lol:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 18:12


macam best saja, kali ni memang nak bagi jadi joint prgrm ukhwah, first time, mak datuk dari semalam lagi after sms untuk jadi fc prgrm ana dah rasa berdebar saja 24jam, dah lah seorang-seorang,harap-harap semua geng2 ukhwah sporting2, ilalliqa

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 18:14


assalamualikum...
em,bestnya pngisian...nak join tapi tak dapat...ana ada prgrm kat Pahang...sesiapa yang ada masa trluang,sila2 lah join prgrm kat atas ni...nanti boleh share dengan sahabat dan shbiah lain...insyaALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 15:56


buat semua sahabat ukhwah.com

ana doakan ukhwah.com berkekalan dan memenuhi ciri-ciri alam maya yang berunsurkan islamic..

sELamat uLanGTahUn ke-4 ukhwah.com

:-D :-) pRoud tO bE MusLim :-) :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 17:27


Pada 08-05-07 18:12 , zulmi posting:

!!! QUOTE !!!

macam best saja, kali ni memang nak bagi jadi joint prgrm ukhwah, first time, mak datuk dari semalam lagi after sms untuk jadi fc prgrm ana dah rasa berdebar saja 24jam, dah lah seorang-seorang,harap-harap semua geng2 ukhwah sporting2, ilalliqa


assalamualaikum..

jangan berdebar2..buat biasa jeq..ana pun 1st time nak pergi join program ukhwah..jadi fc..insyaAllah Allah permudahkan urusan kita


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 09-05-07 21:31


selamat ulangtahun ke 4...
tahniah dr saya!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 10-05-07 00:25


semoga dapat berkekalan sehingga Akhirat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 09:24


moga Allah memberkati kita semua dan seterusnya merahmati warga ukhwah.com dan kita doakan moga ukhwah yang terjalin disini akan kekal keakhir hayat dan persahabatan ini akan membuahkan gerakan ummah yang boleh menjadi tonjak kekuatan Islam, seperti kata almarhum Hassan al-Banna, Islam akan bangkit balik bermula dengan gerakan jamaah dan kekuatan usrah, sedar tak sedar kemudahan yang ada di ukhwah.com sebenarnya salah satu group yang sesuai dengan keadaan zaman kita sekarang ini, insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

farafisyah
Warga Rasmi
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23274
Posting: 11
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 11:53


tahniah...semoga terus sukses dan maju jaya lagi. we always support you!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For farafisyahProfil   Hantar PM kepada farafisyah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 19:38


insyaALLAH....kalau dah sihat. (^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-05-07 20:02


Kenapa abang azhar? tak sihat ke..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-05-07 09:16


hAppy Anniversary...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

fansurina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27352
Posting: 205
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-05-07 13:08


tahniah..semoga usaha anda membina laman ini diberkati..dimana ia telah menemukan beberapa pasangan yang telah mendirikan rumahtangga..alhamdulillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fansurinaProfil   Hantar PM kepada fansurina   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-05-07 14:59


azhar!!! datang ke tak? sunyi lah ana kalau anta tak ada. sdey...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-05-07 15:30


Pada 06-05-07 22:01 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

berikut list kelab aprilian..

1. Nibah 1 april
2.Ibnusina 2 april 1987
3.iemahanim (02/04)
4. Salman_Alfarisi (02/04/83)
5. sumaiyyah_mujahidah (02/04/89)
6. al-umari (03/04)
7. syah_apium (03/04/79)
8. Aifarina 3 April 1985
9. wardah44 (04/04)
10. Anas1979 (04/04/79)
11. yan4485 04041985
12. qibtiyah 5 april
13. itsjustme (06/04)
14 perantausepi (06/04/77)
15. aDiB_SaaT (06/04/84)
16. auroraborealis (06/04/84)
17. ibnzayyat (06/04/86)
18. FaDhLuL (06/04/89)
19. Aulia 6 april
20. syabab_mujahid 6 april
21. Firdaus_Azimi (07/04/80)
22. WasiniWahida (07/04/81)
23. ukhwahfillah (08/04/85)
24. permata_kirana/
25. mahathir (08/04/85)
26. ateh_imtiaazz (09/04/81)
27. kagome (09/04/83)
28. alwalid 10 april
29. princess_genius (10/04/)
30 kamal_82 (10/04)

31. Zatie 11 april 88
32. Insal 11 april
33. rahabiah (12/04/80)
34. MoFaT 12 april
35. LaTomatina (13/04)
36. sharifahnatasha (14/04/83)
37. Abg_IMAM 14/04/1973
38. Mutminat 14 april 1985
39. diella 15 april
40. khairul_ikhwan (15/04)
41. kirim (15/04/87)
42. QistinaHumaira 15 april 1982
43. NURMIZA (16/04/83)
44. Ashraf 16 APRIL 1985
45. Anora 16 april
46. ainul (17/04)
47. Hanan (17/04/82)
48. Maricella (17/04/85)
49. siMpLe_sHida (18/04/82)
50. abdul (18/04/85)
51. swordofdeen (19/04)
52. qasrynna_qistna (19/04)
53. cempaka1981 19 April
54. Puteriaina 19 april 1985

55. MeowHidayah (20/04/77)
56. zura04 (20/04/85)
57. Huwaina (21/04/81)
58. brat2104 (21/04/82)
59. balkis (21/04/82)
60. bulan_bintang (22/04)
61. amsyar (22/04/74)
62. Rindu_Rahayu (22/04/82)
63. syamieza (22/04/85)
64. Snawan 22 APRIL 1984
65. Puterancmilan 23 April 1982
66. Adelin 23 April 1973
67. alabrar (23/04)
68. sinar_islamiah (23/04)
69. bayti_jannati 23 April
70. srikandisolehah 24 april 1983
71. budak_spider (24/04/84)
72. al-anshaary (24/04/85)
73. c-tun (25/04/83)
74. fitrah_mawaddah 25 april
75. Norhikmah 26 April 1986
76. damba_kasih (27/04)
77. syafiq86 (27/04/86)
78. MaWaR84 27hb april 1984
79. sweet_srikandi 27 april 83
80. MaWaR84 27/4
81. nur_malam99 (28/04)
82. cik_mazz (29/04/7
83. putera_manis (29/04/8
84. edlin (30/04/86)
85. nana_klate 30 april
86. izzul_islam 30 april


** majlis untuk kelab MAC, APRIL & MEI akan disambut
semasa jk ulangtahun ke 4..

ada sesiapa yang nak support kek..hehe..
naza-firman -umi.. nak bawa kek coklat..
insyaallah.. ana akan usahakan kek untuk kelab aprilian..
hehhee..

tafaddal wa ahlan wasahlan....
:lol: :-D :-D

*** hari yang sama majlis syura untuk jk kem motivasi 25-27 mei
turut diadakan.. pada FC yang terlibat antum hanya dibenarkan
jeling-jeling saja untuk program tersebut..
dah selesai majlis syura.. bolehlaa mengisi batnun...hehehe..




ana pun bulan april lah.... 1 april.... sama juga dengan imtiyaz_lail86 lahir 1 april

hehe...saja nak tuntut sama...


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-05-07 16:57


if not aprillian still can celebrate? hihi!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 11:26


saya pun windu kak shida...dah 2thn tak jumpa ni...

minta mf banyak-banyak lah kak shida.safa tak dapat joinla sebab sibuk dengan prepare final exam ni..

apapn best of luck untuk event ulangthn ukhwah ke 4 ni ei..

insyAllah ada kelapangan saya join next event... ;-) :-) :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 11:46


selamat ulangtahun semua...

teman nak datang, tapi tak dapat datang....maap bebanyak ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 13:04


ukhwah ada belon ke?? teriginlah nak pergi......

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 13:06


Dedikasi istimewa buat Portal Ukhwah dan semua sahabat2 seperjuangan..

"Sesungguhnya mengenali 'UKHWAH' ini adalah satu keindahan dari TUhan"untuk ana..walaupun belum lama mengenali..suka dan duka...tersirat dan tersurat silih berganti..itulah Mehnah dan fitrah dari YANG MAHA ESA..

ana tujukan sajak dibwah ini khas untuk semua warga UKhwah..dan insan yang bermakna dalam hidup...sahabatku,perjalanan dan perjuangan masih panjang,penuh liku2..bawalah dikanan dan kirimu sebuah hadiah berisi iman berbungkus ketaqwaan kepada TUHAN...kerana...

"Teman yang soleh, malunya mengatasi perawan,beraninya mengatasi pahlawan..cintanya bukan pada gambaran,rindunya bukan pada pertemuan, tetapi hatinya sarat dengan iman dan taqwa kepada Tuhan"


Duhai Teman Duhai Sahabatku...
Hargailah bila bersahabat...
Maafkanlah bila terluka...
Fahamilah bila keliru...
Nasihatilah bila terleka...
Tegurlah bila tersilap...
Ingatilah bila kesunyian...
Itulah kehebatan ukhwahfillah...

Apabila kau ingin berteman...
Janganlah kerana kelebihannya...
Kerana mungkin dengan satu kelemahan...
Kau mungkin akan menjauhinya...

Andai kau ingin berteman...
Janganlah kerana kebaikannya...
Kerana mungkin dengan satu keburukan...
Kau akan membencinya...

Andai kau inginkan sahabat yang satu...
Janganlah kerana ilmunya...
Kerana apabila dia buntu...
Kau mungkin akan memfitnahnya...

Andai kau inginkan seorang teman...
Janganlah kerana sifat cerianya...
Kerana andai dia tidak pandai menceriakan...
Kau mungkin akan menyalahkannya...

Andai kau ingin bersahabat...
Terimalah dia seadanya...
Kerana dia seorang sahabat...
Yang hanya manusia biasa...
Jangan diharapkan sempurna...
Kerana kau juga tidak sempurna...
Tiada siapa yang sempurna...
Kerana itu bersahabatlah kerana Allah...

Bertemu dan berpisah..Hidup dan mati hanyalah untukNya....

SELAMAT MENYAMBUT ULANGTAHUN KE 4 PORTAL UKHWAH, SEMOGA bertmbah perjuangan bermanfaat penuh keikhlasan hanya untuk TUHAN..dari "cahayakuiman"

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 15:13


!!! QUOTE !!!

faiz_ins
harap-harap SEMUA PROGRAM DIBERKATI DAN BERJALAN LANCAR...
BUAT SEMUA SAHABAT2 UKHWAH.COM UUM TERUSKAN MENYOKONG..


syukran sahabat..ehhe.. lama tak dengar cerita ye..
bila nak buat jk di kedah..??? :roll: :roll:

!!! QUOTE !!!

owl_UM
if not aprillian still can celebrate? hihi!!!


oh adikk owl_UM...
tak kisahlaa.. bulan 4 ke.. 5..6..7..8.. etc..
jemput saja datang.. memeriahkan majlis JK..
:-D :-D :lol:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 15:17


!!! QUOTE !!!

Dedikasi istimewa buat Portal Ukhwah dan semua sahabat2 seperjuangan..

"Sesungguhnya mengenali 'UKHWAH' ini adalah satu keindahan dari TUhan"untuk ana..walaupun belum lama mengenali..suka dan duka...tersirat dan tersurat silih berganti..itulah Mehnah dan fitrah dari YANG MAHA ESA..

ana tujukan sajak dibwah ini khas untuk semua warga UKhwah..dan insan yang bermakna dalam hidup...sahabatku,perjalanan dan perjuangan masih panjang,penuh liku2..bawalah dikanan dan kirimu sebuah hadiah berisi iman berbungkus ketaqwaan kepada TUHAN...kerana...

"Teman yang soleh, malunya mengatasi perawan,beraninya mengatasi pahlawan..cintanya bukan pada gambaran,rindunya bukan pada pertemuan, tetapi hatinya sarat dengan iman dan taqwa kepada Tuhan"


Duhai Teman Duhai Sahabatku...
Hargailah bila bersahabat...
Maafkanlah bila terluka...
Fahamilah bila keliru...
Nasihatilah bila terleka...
Tegurlah bila tersilap...
Ingatilah bila kesunyian...
Itulah kehebatan ukhwahfillah...

Apabila kau ingin berteman...
Janganlah kerana kelebihannya...
Kerana mungkin dengan satu kelemahan...
Kau mungkin akan menjauhinya...

Andai kau ingin berteman...
Janganlah kerana kebaikannya...
Kerana mungkin dengan satu keburukan...
Kau akan membencinya...

Andai kau inginkan sahabat yang satu...
Janganlah kerana ilmunya...
Kerana apabila dia buntu...
Kau mungkin akan memfitnahnya...

Andai kau inginkan seorang teman...
Janganlah kerana sifat cerianya...
Kerana andai dia tidak pandai menceriakan...
Kau mungkin akan menyalahkannya...

Andai kau ingin bersahabat...
Terimalah dia seadanya...
Kerana dia seorang sahabat...
Yang hanya manusia biasa...
Jangan diharapkan sempurna...
Kerana kau juga tidak sempurna...
Tiada siapa yang sempurna...
Kerana itu bersahabatlah kerana Allah...

Bertemu dan berpisah..Hidup dan mati hanyalah untukNya....

SELAMAT MENYAMBUT ULANGTAHUN KE 4 PORTAL UKHWAH, SEMOGA bertmbah perjuangan bermanfaat penuh keikhlasan hanya untuk TUHAN..dari "cahayakuiman"



aiwah.. jazillah...
terharu baca...huhu.. :-P :-P

ala kullihal.. moga ukhwah akan bertapak di bumi cyber selama-lamanya...aminnnn :lol: :lol:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 15:21


!!! QUOTE !!!

Atas persetujuan Hanan dan Team Event, akan diadakan Jk Ulangtahun Portal yang ke 4 pada tarikh, masa dan waktu seperti berikut:

Tarikh : 13 Mei 2007 (tarikh bersejarah ni, peristiwa 13 Mei)
Masa : 11.30 pagi waktu Malaysia
Tempat : Foodcourt KL Sentral

Ulangtahun penubuhan Portal ini jatuh pada 14 Mei 2003, bersamaan dengan 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul) tetapi agak mustahil untuk diadakan pada hari Isnin kerana kesibukan masa, maka telah dipersetujui untuk memilih tarikh 13 Mei ini.

Aturcara program :

Pendaftaran peserta
Ucapan alu-aluan
Ucapan amanat dari presiden Portal
Perasmian JK dan acara memotong kek
Jamuan makan
Kuiz
Solat zohor
Peraduan mencari harta karun
Solat asar
Penyampaian hadiah

Kepada sesiapa yang ingin hadir, bawalah makanan bersama-sama bersama yuran sebanyak rm5.




dijangka JK ulangtahun akan berakhir sekitar jam 4 lebih atau selewat-lewatnye jm5.. majlis bersurai selepas solat asar..
hehee..

so.. pada antum yang tak dapat hadir sebelah pagi..
boleh hadir selepas zohor jam 2.. kerna masih sempat lagi
untuk join puzzle game.. :lol: :lol:

insyallah.. kita jumpa di bumi kl sentral ahad 13 mei 2007..
ilalliqa'..... :roll: :roll:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 15:32


aiwah.. ana pun titipkan bait sajak..
khas didedikasi buat semua sahabat ukhwah.com

Secangkir madah..
buat “temanku” dunia & akhirat..

Kuntuman tawamu meleraikan seduku
Percikan senyumanmu menjernihkan keruhku
Lantunan kalammu bisa meruntunkan kalbuku
Derapan hayunan kakimu merentap semangatku..

Tatkala ku dirundung kecelaruan
Diselubungi kemurungan
Diselaputi kebingungan
Kau hadir dengan menghamparkan ketenangan
Menempelkan kerunsingan
Membilas kejernihan dari kelodakku
Menggarab ketenangan dalam kekusutan
yang membelenggu diri ini…

Di kalaku alpa dek mainan duniawi
dibuai nan gelombang hedonisme
kau hadir mengejutkan lamunan lenaku
kau pagari langkahku dengan bicara hikmahmu
kau lontarkan kiasan nan tersirat
dari kuterus terumbang-ambing dari landasan..

Teman..
Tuntuni hidupku dengan nasihatmu
Semaikan rohaniku dengan tazkirahmu
Tebarkan wasilah dengan lisanmu
Pantulkan pancaran mahmudah dari gerak perilakumu
Agar ku dapat menerap peribadi kamiLmu
Kelak kan persis sebati dalam jiwaku..

Ku rafakkan bersama bisikan doa & munajat padaMu,
tanda syukurku kerna masih lagi diberikan
kesempatan dalam kesempitan duniawi
Yang penuh dengan warna kehidupan
Penuh liku onak duri ranjaunya..
Dengan cabaran yang datang bertali arus..

Alhamdulillah….
Ku dipertemukan dengan insan
Yang dalam tawa duka.. setia bersama
Merasai, menyelami,mengungkaikan intipati sanubariku..
Lembut halus sentuhanmu membajai serta menyirami taman hatiku..
Membuatkan ku terpana..
dalam kekerdilan..
dalam keinsafan..
ku berteleku seketika..
fikirankau merewang..
teringatkan bait ungkapan..

teman yang baik.. adalah teman yang berkata benar...
akan tetapi bukan teman yang membenarkan sahaja perkataan kita..

"dalam kesakitan teruji kesabaran..
dalam perjuangan teruji keimanan..
dalam ukhwah teruji keikhlasan..
dalam tawaqal teruji ketaqwaan..
dalam kerinduan teruji kesetiaan..
dan " hargailah bila bersahabat,
maafkanlah bila terluka.. fahamilah bila keliru,
nasihatilah bila terleka,
tegurlah bila tersilap, ingatilah bila kesunyian..
itulah kehebatan ukhwafillah..

Irhamni Ya Allah, Faghfirlani Ya Allah
moga kau senantiasa menjadi temanku dunia dan akhirat..
Amin..amin.. ya RABBAL ALAMIn….. =)



10 jun 2006, masjid Negara..kL
iLham cipta : simpLe-sHida



-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-07 01:02


macam pernah baca saja kak shida... sebelum ni papar kat mana tah... kat forum sajak agaknya... hebat kak tulih sajak... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

iErA
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 942
Posting: 36
Dari: kulim,kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-05-07 01:30


salam 'alaik...
selamat ulangtahun ukhwah.com dan komuniti muslimah...semoga terus najah memartabatkn Islam fi ardillah...fi mardhotillah...membangun bersama Islam...
ALLAHHU AKBAR!

Bookmark and Share

    


  Member Information For iErAProfil   Hantar PM kepada iErA   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-05-07 15:22


tahniah..UKHWAH.COM

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

iftihakim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.02.2005
Ahli No: 14332
Posting: 52
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 00:09


Selamat ulangtahun UKHWAH.COM

-ukhwah fillah abadan abada-

samelah dengan tarikh lahir ana -14 mei 1986-

Bookmark and Share

    


  Member Information For iftihakimProfil   Hantar PM kepada iftihakim   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 00:10


apa cerita program yang telah berlangsung?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 00:23


entah, saya balik awal.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 09:07


eermm..!!! pantang JK dan meting saja semua muslimat yang ramai... da sampai awal pun kitorang dduk saja tengok jauh2 dulu...mujur lah ada Faiz ahli baru tu menemani before setengah jam start program...hihi!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 09:21


assalamualaikum..

alhamdulillah ana panjatkan kesyukuran ke hadratNya kerana akhirnya ana dapat jua menyertai program pertama ukhwah walaupun selama ini hanya di alam maya..syukur kerana dipertemukan dengan semua ahli2 ukhwah..baru ana kenal orangnya...

seronok main puzzle tu kak shida..memang tak dapat dilupakan...dan satu lagi seronok juga dapat pergi MIHAS sama-sama dengan kak Hanan, Kang, kak istisafa, kak sadiqah, eca..memori ini akan dikenang selamanya..insyaAllah kita akan berjumpa waktu program di Maahad nanti..ilalliqa'

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 09:23


gambar mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 09:29


Pada 14-05-07 09:23 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

gambar mana?


salam..

bagi ana gambar tak penting yang penting kita dapat merapatkan ukhwah..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 09:32


tak mo, teman nak gambar juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 09:53


adui..... :-(
ana ingatkan program tamat zohor....
huhuuu...sedihnya...ana ada program sampai pukul 2 smlam...
nak pergi takut dah tamat...
rindu sangat kat sahabat2 ukhwah.com tau....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 10:09


Pada 14-05-07 09:53 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

adui..... :-(
ana ingatkan program tamat zohor....
huhuuu...sedihnya...ana ada program sampai pukul 2 smlam...
nak pergi takut dah tamat...
rindu sangat kat sahabat2 ukhwah.com tau....



salam..takperlah..insyaAllah mungkin di kesempatan yang lain..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 12:20


errghh!!! that puzzle was quite difficult lah!!!! i was consuming dunno how much percentage of my stained brain..
but for muslimin seems looking for food, food, food for themselves... hihi!!!!

-Shafiq-

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 12:38


erm...mana cerita JK tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 12:47


Pada 14-05-07 12:20 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

errghh!!! that puzzle was quite difficult lah!!!! i was consuming dunno how much percentage of my stained brain..
but for muslimin seems looking for food, food, food for themselves... hihi!!!!

-Shafiq-


salam..

semangat buat seorang-seorang puzzle..actually good for u to use your brain..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 12:50


puzzle tu bagaimana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» Jk Ulangtahun Portal Ke 4

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.23044 saat. Lajunya....