Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau Hidup Tidak Boleh Menyenangkan Orang, Jangan Menyusahkan Orang

-- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 70
Ahli: 0
Jumlah: 70




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 4 hari yang lalu
wyd1014: 12 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 22 hari yang lalu


Kelakar
Topik: antara ayat2 power KARAM SIGH WALIAH.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» antara ayat2 power KARAM SIGH WALIAH.....

Please Mendaftar To Post


Oleh antara ayat2 power KARAM SIGH WALIAH.....

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 11:43


1. Kemana tumpahnya kuah kalau tidak
ke bawah

2. Tak lapuk dek hujan, tak lekang
macam rambutan

3. Tiada rotan, pelempang berguna juga

4. Biar lambat asalkan tak cepat

5. Biar putih tulang, jangan kuning
gigi

6. Di mana ada gula di situ adalah
gula-gula

7. Kalah jadi abu, menang jadi arang,
seri jadi abu bakar

8. Carik-carik bulu ayam, lama-lama
jadi shuttlecock

9. Secupak takkan jadi 18 cupak

10. Gajah mati meninggalkan gading,
udang harimau mati meninggalkan kulit,

manusia mati meninggal dunia

11. Sedangkan lidah lagi tergigit,
inikan pula makanan di dalam mulut.

12. Harapkan pagar, pagar tidak boleh
diharap

13. Alang-alang mandi biar guna sabun

14. Berapa berat mata memandang, berat
lagi seguni beras

15. Cubit paha kanan, paha kiri tak
rasa apa-apa pun

16. Diam-diam ubi berisi, diam-diam
orang... bisu

17. Hidup segan mati di tanam

18. Ikut hati mati, ikut rasa merasa

19. Lembu punya susu cap teko dapat
nama

20. Sehari selambar benang lama-lama
benang habis

21. Jika kail panjang sejengkal, beli
lah yang panjang sikit kalau nak ngail

di laut (beli lah pukat tunda lagi baik)

22. Hendak seribu daya, tak hendak tak
apa

23. Membujur lalu melintang pukang

24. Hujan emas di negeri orang, hujan
batu di negeri sendiri, lebih baik

hari tak hujan

25. Sebab pulut santan binasa, sebab
mulut habis pulut

26. Kecil-kecil cili padi, kecil lagi
biji cili

27. Kalau sudi katakan sudi, kalau tak
sudi boleh belah

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-05-07 12:14


Hmm..karam tu siapa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 13:22


salam...

kalau tak silap ana, yang wartawan TV3 tu.

yang suka gerak tangan masa menyampaikan berita.

kelakar lah dia tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 14:13


hihihi.... betul lah itu..... ni pepatah dia... nanti tak percaya tengok berita mlm nanti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

hosni_mubarak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.11.2005
Ahli No: 20411
Posting: 104
Dari: kelana jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 14:39


hahhaahaha....
betul ke ni pepatah dia???
memang lawak sungguh

Bookmark and Share

    


  Member Information For hosni_mubarakProfil   Hantar PM kepada hosni_mubarak   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-05-07 14:57


yang atas tu ada yang dari karam sigh dan ada yang campur2 dah dari pepatah lawak org len...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

alinsyirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.02.2007
Ahli No: 28870
Posting: 72
Dari: depan komputer

Perak  


posticon Posting pada: 02-05-07 16:46


hahaha...kelakar lah..macam-macam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alinsyirahProfil   Hantar PM kepada alinsyirah   Quote dan BalasQuote

alinsyirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.02.2007
Ahli No: 28870
Posting: 72
Dari: depan komputer

Perak  


posticon Posting pada: 02-05-07 16:46


hahaha...kelakar lah..macam-macam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alinsyirahProfil   Hantar PM kepada alinsyirah   Quote dan BalasQuote

shafiyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27190
Posting: 29
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 18:40


!!! QUOTE !!!

hahaha...kelakar lah..macam-macam..


setuju..setuju.. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiyahProfil   Hantar PM kepada shafiyah   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 02-05-07 21:05


perosak BM saja..
huhuhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

amira_najihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22568
Posting: 107
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 21:30


ishy..betul ke ni..
macam lbih2 pula..
rjin awak ek ctat apa yang dia cakap..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_najihahProfil   Hantar PM kepada amira_najihah   Quote dan BalasQuote

pasrah
Warga Rasmi
Menyertai: 02.05.2007
Ahli No: 29829
Posting: 17
Dari: My PC

belgium  


posticon Posting pada: 02-05-07 21:54


karam sigh walia memang kelakar..mesti terbatuk2 dia sekarang ni sb kita cakap pasal dia..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For pasrahProfil   Hantar PM kepada pasrah   Quote dan BalasQuote

kama_klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18331
Posting: 181
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 06:26


karam oh karam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kama_klateProfil   Hantar PM kepada kama_klate   Pergi ke kama_klate's Website   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 05-05-07 09:52


lawak....hehehehhh.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 05-05-07 11:24


huhu.. begitu pulak ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 11:45


tak dela ni bukan pepatah dia. orang lain saja2 nak buat lawak saja..
dia bukan perosak bahasa melayu. dia ambil pepatah2 yang dia guna dalam berita tu dari sebuah buku lama, bukan dia cipta sendiri. orang melayu pun tak tau pepatah2 tu wujud.

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

nisaulfadhilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2006
Ahli No: 27084
Posting: 207
Dari: irbid

jordan  


posticon Posting pada: 05-05-07 12:12


entah apa-apa entah..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisaulfadhilahProfil   Hantar PM kepada nisaulfadhilah   Quote dan BalasQuote

NURUL_IMAN0307
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2005
Ahli No: 13498
Posting: 89
Dari: -

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 13:51


memang kelakar tapi....tak ke tuan2 dan puan2 rasa perkara tu merosak kan bahasa kita sendiri??? renung2 kan lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NURUL_IMAN0307Profil   Hantar PM kepada NURUL_IMAN0307   Pergi ke NURUL_IMAN0307's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.119576 saat. Lajunya....