Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau Hidup Tidak Boleh Menyenangkan Orang, Jangan Menyusahkan Orang

-- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 4 hari yang lalu
wyd1014: 12 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 22 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: ToLoNGGGGGGGGGGG!!!!!! PlZZZZZ....


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» ToLoNGGGGGGGGGGG!!!!!! PlZZZZZ....

Please Mendaftar To Post


Oleh ToLoNGGGGGGGGGGG!!!!!! PlZZZZZ....

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 30-04-07 15:48


Salamualaikum..... Ana ada masaallh ni dengan external hard disk ana nii.... model: hitachi hts54101... kekadang habis semua file hilang... kadang-kadang tu dia kata file corrupt lah... kadang-kadang tu drive not formatted lah... kalau video tu... kebanyakannya tak boleh men... men smpaio setengah saja... kenapa ye?? sesiapa boleh tolong....

Maybe cara ana format harddisk ni agaknya salah... tapi tak tau lah pula cra len kan... ana ada tgok2 kat internet juga pasal benda nii... yang ana faham... benda ni maasaalh software... bukan hardware... pasal ni extrnl hrdisk baru lagi... k... tolong ye....


-----------------
Allahu Akbar!


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-04-07 17:02


copy file ke hardisk lain, lepas itu format balik

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

kasturi_19
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.10.2004
Ahli No: 11562
Posting: 60
Dari: KOE - IIUM

Selangor  


posticon Posting pada: 03-05-07 11:23


ana rasa, itz not about formatting your hdd but... itz time for u to change the hdd!:)

apepn, cubalah format dulu. ana pun nak tau rsltny bagaimana. kalau tak boleh juga, mkneny memang kena tukar hdd lah jwbny...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasturi_19Profil   Hantar PM kepada kasturi_19   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-05-07 16:27


assalamualaikum...

siapa sini yang tau macam mana nak send lagu dari pc ke hp?...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-05-07 18:40


guna bluetooth laaaa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-05-07 16:19


macam mana nak guna bluetooth tu?...

ceritalah sikit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 04-05-07 17:30


kena beli usb bluetooth tu dulu..
ana beli paling murah saja,RM17 xslp..
alhamdulillah sampai hari ini boleh guna:)
memule bila dah beli tu install dulu.
lepas itu on bluetooth kat hp,pasang usb bluetooth kat pc,
then search bluetooth device..nanti dia akan jumpa hp yang on bluetooth..lepas itu carila button transfer file..lepas itu transfer seperti biasa:)
perlu xplore benda ni sebenarnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

kismis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11649
Posting: 180

Sabah  


posticon Posting pada: 13-09-07 10:59


Pada 03-05-07 16:27 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

siapa sini yang tau macam mana nak send lagu dari pc ke hp?...:-)



sepatutnya buka topik baru.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kismisProfil   Hantar PM kepada kismis   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-09-07 07:09


Assalamualaikum.

External harddisk tu pakai USB2.0 / USB 1.1? lepas itu pc enta USB apa? Ana rasa maybe different USB version pc dengan external harddisk. Takpun connection cable problem..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.095663 saat. Lajunya....