Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
If we don't succeed, we run the risk of failure
-- Dan Quayle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: cinta siber...


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» cinta siber...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh cinta siber...

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 22:21


:lol: erm... perkara biasa... seperti negara jepun, oleh kerana terlalu sibuk, mereka terpaksa cari jodoh dengan cara ini... tapi kita, sibuk ke, tak.. sibuk juga.. tapi aws!! jangan mudah terpedaya dengan p'kenalan secara ini. banyak kes rogol dan penipuan yang telah berlaku dengan blind date... kepada remaja yang baru berjinak2 dengan internet.. please lah.. don trust any body k...
so sesiapa ada pengalaman or cerita tentang perkara ini... mari lah berkongsi untuk pedoman...
wassalm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 21-04-07 23:15


no komen...sendiri mahu ingat lah...muhasabah diri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

diyana_jamal
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28464
Posting: 35
Dari: rumahku syurgaku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 23:18


salam.....
betul itu.... ramai golongan remaja pada masa kini yang terlibat dengan cinta siber.. kepada saudara dan saudari yang mempunyai adik2 dan teman2 yang mempunyai cinta siber ini.. saling lah nasihat dan menasihati.. supaya dapat mengelakkan pekara yang tidak diingini..
wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For diyana_jamalProfil   Hantar PM kepada diyana_jamal   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 23:19


kena tau jugak akibat dia jangkamasa panjang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

diyana_jamal
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28464
Posting: 35
Dari: rumahku syurgaku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 23:19


betul itu due....... ngeh ngeh ngeh,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For diyana_jamalProfil   Hantar PM kepada diyana_jamal   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 23:20


salam.... betul 2.... juga juga ahli kluarga kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 23:21


ha... betul tu d... ngeh2.... muhasabah dari...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

syasya2130
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.01.2007
Ahli No: 28380
Posting: 36
Dari: sentul,kl

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 23:43


sokong du

Bookmark and Share

    


  Member Information For syasya2130Profil   Hantar PM kepada syasya2130   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-04-07 00:14


banyak betul topic cinta2 ini...poning den...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 00:15


a'a lah.
malam ni, banyak pasal cinta.
Kenapa ye.

fenin...fenin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 00:15


memang patut ada... sebab semua org tak dapat lari dr cinta..
betul tak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

diyana_jamal
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28464
Posting: 35
Dari: rumahku syurgaku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 00:16


muhasabah diri.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For diyana_jamalProfil   Hantar PM kepada diyana_jamal   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 00:17


huhuhu... ok join teka-teki jom... uhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 00:18


Pada 22-04-07 00:15 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

memang patut ada... sebab semua org tak dapat lari dr cinta..
betul tak???

memang tak boleh lari,
tapi......mencegah lebih baik dari merawat.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 00:24


huhuu... betul juga tu.... muhasabah diri....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

nurun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14200
Posting: 97
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 22-04-07 01:35


cinta siber? no komen............
macam artis pulak

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurunProfil   Hantar PM kepada nurun   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 13:05


tak mustahil sebab cikgu BI saya bertemu jodoh dengan kenalan internet beliau, dah 4 tahun dah still maintain

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-07 13:08


jodoh wardina pun cinta siber apa...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 13:08


alhamdulilh..... d temukn dengan yang baik... mudah2 mudahn berterusan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-07 13:33


cinta siber???????????????
emmm...
ada baik dan buruk nya...
fikir2 kan lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 13:35


muhasabah diri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-07 13:38


tou_aii macam ada pengalaman saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 27-04-07 21:33


pandai2 lah cari yang elok-elok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 23:14


asyik cinta saja...bowing juga..
kepada sesiapa yang nak mencari cinta kat internet biarlah berpada2,kebanyakannya indah surat khabar dari yang sebenarnya.wakaka!!

:-o :-| :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

sof_wan88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28277
Posting: 127
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 23:38


yeee...

berkawan biarla beribu, bercinta biar satu...

hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sof_wan88Profil   Hantar PM kepada sof_wan88   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 29-04-07 00:49


ana tak percaya sangat hubungn online ini...hmm...tak hendak ambil risiko untuk melaluinya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-04-07 01:33


boleh terjadi....cuma risiko nya tinggi :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 29-04-07 03:45


mana tau jodoh dia kat situ....ada yang baik dan buruk.....
kahwin sebab mmber chating ada juga.... bahagia sampai sekarang....alhamdulillah jodoh

*tapi jangan terlalu cepat menerima sesuatu kalau tak tau asal usulnyer......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-04-07 05:11


cinta siber...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

maryam_unisel
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29676
Posting: 57
Dari: klang ~ unsiel

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-04-07 07:29


mana tau jodoh dah ditetapkan dengan cara begitu....


-----------------
temanku,
bangkitlah dr lenamu yang panjang
dan tak pernah berkesudahan
sekali kau terjatuh
jangan biarkan drmu jatuh selamanya


Bookmark and Share

    


  Member Information For maryam_uniselProfil   Hantar PM kepada maryam_unisel   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 30-04-07 00:01


kalau macam tu ok lah..dah ditentukan....harap-harap baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 15:17


Ada...tapi banyak dugaan yang akan dtempuhi....terutama dalam mbina persefahaman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 15:29


salam'alaik..
kalau jumpa kat ukhwah ni apa pula ceritanya?
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 15:32


erm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 15:35


sebab tu ada pasangan ukhwah...
ada ramei dah berjaya membina masjid dan sekarang anak2 ukhwah.com dah lahir ke dunia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 17:29


Pada 21-05-07 15:35 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sebab tu ada pasangan ukhwah...
ada ramei dah berjaya membina masjid dan sekarang anak2 ukhwah.com dah lahir ke dunia...


assalamualaikum..
lepas ni turn siapa pula ye..
wassalam



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 17:34


Waalaikumusalam wbt..

lepas ni Lina Mursyidah dengan Pasangannye...


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 21-05-07 17:35 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 17:47


Pada 21-05-07 17:34 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Waalaikumusalam wbt..

lepas ni Lina Mursyidah dengan Pasangannye...



assalamualaikum..
amboi2 daeng..
ngusik org..
lambat lagi turn saya ye..
entah-entah daeng dulu agaknya?
wassalam



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 21-05-07 18:44


Assalamualaikum...kena berhati - hati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-05-07 19:12


Pada 21-05-07 15:35 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sebab tu ada pasangan ukhwah...
ada ramei dah berjaya membina masjid dan sekarang anak2 ukhwah.com dah lahir ke dunia...



ramai ke begitu Daeng?baru tau....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-05-07 08:34


Pada 21-05-07 17:34 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Waalaikumusalam wbt..

lepas ni Lina Mursyidah dengan Pasangannye...



siapa ye gerangan pasangannye tu?? :-)


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

anti_alasan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2006
Ahli No: 26307
Posting: 300

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 09:08


salam...
astaghfirullah....
pernah tak kita tanya para ulama ke, mufti ke..orang-orang yang bijak pandai dalam syariat islam..
APAKAH CINTA SIBER ini DIBENARKAN DALAM ISLAM????
ana takut kita semua dah berbuat DOSA kerana seperti menggalakkan cinta siber...
ana takut ini hanyalah sekadar perang pemikiran( ghazwul fikr) pihak musuh islam spy terus menghanyutkan kita....
pernahkah kita tefikir budaya cinta siber ini satu budaya yang mengikut sunnah rasulullah atau hanya ikutan dari BARAT???
KITA sibuk mencaci BARAT tapi kita sendiri ikut BARAT???!!!!! APA NAK JADI ini???
kita sibuk mengkritik program2 maksiat seperti jom heboh,AF & sebagainya tapi kita sendiri sibuk bercerita & mensyiarkan cinta siber..yang lebih cenderung kepada untuk berbuat maksiat...???
tolonglah fikir2 kan benda ini....ty dulu ustaz betul ke budaya ini.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For anti_alasanProfil   Hantar PM kepada anti_alasan   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 09:21


Betul...jangan pcaye sangat orang-orang dalam siber ini...
But...tau tak... abang ana dan kakak ipar ana kenal pun dalam dunia siber ini...Hmm.... :-D


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 22-05-07 09:43


bukankah cinta sebelum dan ikah memang tak ada lam islam...jadi cinta cyber sebelum nikah pun tak boleh lah...nak cinta..pas nikah saja lah yang boleh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 09:44


terpulang pada diri kita sendiri....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 13:46


betul..perlu fikir jangka panjang dan jangan mudah percaya sebab keberangkalian untuk mereka yang tidak jujur menipu adalah sangat tinggi ;-)

waallahua'alm


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 13:50


Pada 22-05-07 13:46 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

betul..perlu fikir jangka panjang dan jangan mudah percaya sebab keberangkalian untuk mereka yang tidak jujur menipu adalah sangat tinggi ;-)

waallahua'alm



ya..susah betul nak percaya sebenarnya...
hakiktnya ramai yang manis mulut sebenarnya...
tapi xlah semua...kena bijak lah menilai...
supaya tak silap lagkah
moga ALLAH melindungi kita


-----------------
kembara mencariNYA


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 13:54


Pada 21-05-07 19:12 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-05-07 15:35 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sebab tu ada pasangan ukhwah...
ada ramei dah berjaya membina masjid dan sekarang anak2 ukhwah.com dah lahir ke dunia...



ramai ke begitu Daeng?baru tau....


ye, dah ada dah pasangan ukhwah...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 13:55


Pada 22-05-07 08:34 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-05-07 17:34 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Waalaikumusalam wbt..

lepas ni Lina Mursyidah dengan Pasangannye...



siapa ye gerangan pasangannye tu?? :-)



are_peace82,

bio tuannye buat pengakuan terbuka....


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 14:38


siapa yang berrtemu jodah disini.. sila bongkarkan...
hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 15:01


kena jaga diri.........tu saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-09-07 15:17


saya pun berkenalan dalam dunia siber..alhamdulillah da 5thn kami kenal..da jumpa keluarga masing-masing pun dan semua pun da bersetuju...Insyaallah tahun depan kami akan disatukan..amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 15:35


.. alhamdulillah.. kalau dah jodoh ini tak mengira tempat kan.. mudah-mudahan kita mendapat jodoh yang saling melengkapi antara satu sama lain.. AMIN..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-09-07 15:58


ada kala membawa kebaikka.......
ada kala membawa keburukan ......
bergantumg kepada org yang membawa nya bgaimaner....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-09-07 16:57


Pada 19-09-07 15:17 , ct_sumayyah posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun berkenalan dalam dunia siber..alhamdulillah da 5thn kami kenal..da jumpa keluarga masing-masing pun dan semua pun da bersetuju...Insyaallah tahun depan kami akan disatukan..amin..


dalam ukhwah.com ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 17:53


sesiapa yang kahwin sesama ahli ukhwah.com boleh buat banner walimah di page depan ukhwah.com... huhu.

saya pun menanti siapa lah pula lepas ni... belum pernah lagi pergi walimah pasangan ukhwah.com.... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-09-07 17:57


heh...takut2 syahidatul yang buat walimah lepas ini...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 19-09-07 18:04


Assalamualaikum wwt...

Hmmm,ana tak percaya pada cinta siber ini..buang masa :roll:


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

hanan_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28138
Posting: 110

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 18:54


tak percaya? jangan macam tu. tak kena kat awak boleh lah cakap. kalau dah terkena rasa lah bagaimana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan_nurProfil   Hantar PM kepada hanan_nur   Quote dan BalasQuote

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 20:50


rasa-rasanya kalau berjumpa jodoh dalam ukhwah ni tak ada yang kena tipu agaknya.. semua baik2 saja ana tengok..hehe..tol tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

cik_dira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31080
Posting: 46
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 19-09-07 21:02


Pada 19-09-07 20:50 , uswatun_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

rasa-rasanya kalau berjumpa jodoh dalam ukhwah ni tak ada yang kena tipu agaknya.. semua baik2 saja ana tengok..hehe..tol tak?


mudah mudahan :-)


-----------------
“Knowing yourself is the beginning of all wisdom” ~Aristotle


Bookmark and Share

    


  Member Information For cik_diraProfil   Hantar PM kepada cik_dira   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 21:04


Pada 19-09-07 21:02 , cik_dira posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-09-07 20:50 , uswatun_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

rasa-rasanya kalau berjumpa jodoh dalam ukhwah ni tak ada yang kena tipu agaknya.. semua baik2 saja ana tengok..hehe..tol tak?


mudah mudahan :-)



insyaAllah...


-----------------
maluku kerana ALLAH..sayangku kerana ALLAH..amalku kerana Mu ya ALLAH..redhailah aku sebagai hambaMu..rahmatilah diriku yang hina ini ya ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 21:44


jodoh pertemuan..
Allah yang tentukan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 21:50


Pada 19-09-07 21:44 , Al-Mustaqqim posting:

!!! QUOTE !!!

jodoh pertemuan..
Allah yang tentukan..


betul....
dulu anis memang tak percaya dengan 0rg yang dikenali dalam internet ini... tapi ALLAH sebaik-baik perancang, apa yang kita sangka buruk, rupanya itu yang terbaik untuk kita... alhamdulillah... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 22:54


Pada 19-09-07 17:57 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

heh...takut2 syahidatul yang buat walimah lepas ini...:-)


saya lambat lagi ABg_IMaM... :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

NurAihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31065
Posting: 91
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 20-09-07 07:10


ada juga yang berjumpa teman hidup di alam cyber tapi satu dalam sejuta... kebanyakkan tak menjadi or putus di tengah jalan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurAihanaProfil   Hantar PM kepada NurAihana   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 20-09-07 07:52


Pada 19-09-07 15:17 , ct_sumayyah posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun berkenalan dalam dunia siber..alhamdulillah da 5thn kami kenal..da jumpa keluarga masing-masing pun dan semua pun da bersetuju...Insyaallah tahun depan kami akan disatukan..amin..


aamin...
moga kekal hingga ke akhir hayat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

NurAihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31065
Posting: 91
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 20-09-07 07:55


Pada 19-09-07 15:17 , ct_sumayyah posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun berkenalan dalam dunia siber..alhamdulillah da 5thn kami kenal..da jumpa keluarga masing-masing pun dan semua pun da bersetuju...Insyaallah tahun depan kami akan disatukan..amin..


tahniah...............


-----------------
"Wanita Yang Baik Adalah Untuk Lelaki Yang Baik"


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurAihanaProfil   Hantar PM kepada NurAihana   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 02-10-07 23:51


salam
salah kah cinta siber?tak semua org yang chatting ini jahat........most people who i meet in siber are my good frens right now.sometimes.......bercakap dengan mereka kita rasa tak ada barriers sebab kita boleh cakap apa sahaja sebab tak kenal mereka.....for me,pandai2la kita pilih kawan,jangan tertipu.ini tak baru kenal sehari dah nak jumpa..my sister's friend married with engineer yang kerja kat taiwan.they met via internet sebab kakak dia tak ada masa nak cari pasangan......so......tepuk dada tanya iman.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 03-10-07 03:01


.. betul 2 do not trust anybody except yourself..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 08:23


janji baik punya

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 08:33


mungkin Allah dah tentukan seseorang bertemu jodoh di siber.....walau di mana bertemu......ada risikonya....yang penting hati dan keikhlasan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 09:42


betul tu yang penting kita berdoa...
Moga Allah terima doa kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 09:59


Pada 02-10-07 23:51 , amilyn posting:

!!! QUOTE !!!

salam
salah kah cinta siber?tak semua org yang chatting ini jahat........most people who i meet in siber are my good frens right now.sometimes.......bercakap dengan mereka kita rasa tak ada barriers sebab kita boleh cakap apa sahaja sebab tak kenal mereka.....for me,pandai2la kita pilih kawan,jangan tertipu.quote]

betul tu...dengan kawan-kawan yang kita kenal dengan cara macam ni senang nak kongsi masalah...senang nak bercerita dengan mereka...



-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 10:00


saya pun pernah jatuh cinta siber...tapi siber cafe lah....masa mula-mula berkenalan dengan internet....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 10:19


Pada 03-10-07 10:00 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun pernah jatuh cinta siber...tapi siber cafe lah....masa mula-mula berkenalan dengan internet....


samalah kiteee...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-10-07 11:16


depend

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 11:35


Pada 03-10-07 10:19 , searchforguidance posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-10-07 10:00 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun pernah jatuh cinta siber...tapi siber cafe lah....masa mula-mula berkenalan dengan internet....


samalah kiteee...



sama..sama jugak..haha..boleh tahan dua tahun juga lah
lepas itu break hihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 11:53


Pada 03-10-07 11:35 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-10-07 10:19 , searchforguidance posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-10-07 10:00 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun pernah jatuh cinta siber...tapi siber cafe lah....masa mula-mula berkenalan dengan internet....


samalah kiteee...



sama..sama jugak..haha..boleh tahan dua tahun juga lah
lepas itu break hihi


lah iyakah....takpe2 bukan jodoh tu...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-10-07 11:59


kata-kata dalam chat selalunye mudah memerangkap. terutama perempuan yang cepat terpedaya. hati-hati lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-10-07 12:00


betul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 12:04


jadi berhati2lah ye....sama-samalah kita berhati-hati di alam siber.

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 13:18


Pada 03-10-07 11:35 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-10-07 10:19 , searchforguidance posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-10-07 10:00 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun pernah jatuh cinta siber...tapi siber cafe lah....masa mula-mula berkenalan dengan internet....


samalah kiteee...



sama..sama jugak..haha..boleh tahan dua tahun juga lah
lepas itu break hihi


sabagsula..dah break...saya sampai sekarang tak boleh nak break...huhuhuu ...sayang sangat heheheh :lol:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 13:40


dont trust anybody except your own body..kikiki....

wahai sahabat2ku ,hati2la ye kalau nak bersiber2 neh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-10-07 14:30


Assalamualaikum...
siberkan cintamu....didalam kenangan...yang terpancar dibalik skrin..komputer itu...huhu......



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 15:19


no comment :-o


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 03-10-07 15:21


jumpa di alam siber!!!!
teknologi komunikasi telah berkembang...
biasa lah, cinta siber ni, sesiapa yang belum dapat jodoh boleh lah mencuba,
tapi awas hati-hati lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-10-07 15:25


Pada 03-10-07 14:30 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
siberkan cintamu....didalam kenangan...yang terpancar dibalik skrin..komputer itu...huhu......



:-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 03-10-07 15:28


kekadang tu boleh percaya dengan cinta siber...tapi kekadang tu tak boleh cye....tak tau lah nak cakap... :-? :-?


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 15:29


siber pun boleh buat puisi eh........kreatif2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

elmifaiz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22925
Posting: 41
Dari: Brickfields

Selangor  


posticon Posting pada: 03-10-07 15:51


Cinta Cyber mahupun cinta2 yang lain,
hendaklah kita tanya direct to Allah s.w.t.....
Buatlah S.isthikharah dan S.hajat...
mohon dan tanyalah, perlihatkan dalam mimpi
siapakah jodoh kita
pasangan kita..
yang terbaik buat diri kita.....

dan buat beberapa kali lagi, mohon diperjelaskan lagi si dia...

INsyallah....

:)
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For elmifaizProfil   Hantar PM kepada elmifaiz   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 03-10-07 15:59


.. pernah juga mimpi.. tapi tak kenal sapa dia.. hik..hikk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 16:14


Pada 03-10-07 13:40 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

dont trust anybody except your own body..kikiki....

wahai sahabat2ku ,hati2la ye kalau nak bersiber2 neh...


salam...

lama tak nampak annisa_zulfa... windu pula... hehehe....

bukan semua cinta cyber pura2...
walaupun kebyakkannya hanya nak test 'power'...

bukan semua org dalam dunia maya nni tak boleh dipercaya,
tapi harus kena pada gaya...

wallahu'alam...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-10-07 16:16


agak2 nak terjebak, shut down saja pc tu.. ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 23:44


memang sepanjang celik IT since sekurun lalu memang kadangkala timbul dengan situasi sebegini..tapi biasanya sedaya upaya Kalau boleh dielak sure dielakkan..event saya boy tapi saya tetapi juga berhati-hati..pelbagai kemungkinan boleh terjadi andaikate kita mmberanikan diri berjumpa rakan on9 yang kurang boleh dipercayai..melainkan rakan-rakan d ukhwah.com saja...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 05-10-07 02:44


Pada 03-10-07 16:16 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

agak2 nak terjebak, shut down saja pc tu.. ;)


kalau selalu buat begitu nanti data computer corrupt.. hehe..


-----------------

[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 05:04


Pada 03-10-07 15:28 , kunciair posting:

!!! QUOTE !!!

kekadang tu boleh percaya dengan cinta siber...tapi kekadang tu tak boleh cye....tak tau lah nak cakap... :-? :-?




dulu tak percaya dan taknak dengan lelaki yang kenal melalui siber, sebab ingat tak jujur, ye lah sebab kita sendirik pun tipu2 juga lam siber.. :-P
tapi sampai ke hari ni, dah lebih dua tahun berkongsi hidup dengan insan yang dikenali di alam siber.... huhuhu dia lah insan terbaik yang pernah anis kenal,
(untuk anis lah) :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 05:51


Pada 05-10-07 05:04 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!



dulu tak percaya dan taknak dengan lelaki yang kenal melalui siber, sebab ingat tak jujur, ye lah sebab kita sendirik pun tipu2 juga lam siber.. :-P
tapi sampai ke hari ni, dah lebih dua tahun berkongsi hidup dengan insan yang dikenali di alam siber.... huhuhu dia lah insan terbaik yang pernah anis kenal,
(untuk anis lah) :lol: :lol:



wahh... syukur kak anis mendapat yang begitu...
:-D :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 05-10-07 05:56


Pada 05-10-07 05:04 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-10-07 15:28 , kunciair posting:

!!! QUOTE !!!

kekadang tu boleh percaya dengan cinta siber...tapi kekadang tu tak boleh cye....tak tau lah nak cakap... :-? :-?




dulu tak percaya dan taknak dengan lelaki yang kenal melalui siber, sebab ingat tak jujur, ye lah sebab kita sendirik pun tipu2 juga lam siber.. :-P
tapi sampai ke hari ni, dah lebih dua tahun berkongsi hidup dengan insan yang dikenali di alam siber.... huhuhu dia lah insan terbaik yang pernah anis kenal,
(untuk anis lah) :lol: :lol:



salam..wah..besnya kak anis..hehe :-D ..semoga berbahagia selalu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 09:07


dah jodoh.. terima lah...
hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» cinta siber...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.238559 saat. Lajunya....