Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang bodoh hanya berdiam diri, tetapi orang yang paling bodoh adalah yang bercakap perkara yang dia sebenarnya bodoh
-- -- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 27
Ahli: 0
Jumlah: 27




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 17 hari yang lalu
izdham: 26 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 36 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Apa nak buat kalau sudah jatuh cinta?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Apa nak buat kalau sudah jatuh cinta?

Please Mendaftar To Post


Oleh Apa nak buat kalau sudah jatuh cinta?

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 17:54


Salam buat ahli ukhwah semua..
Ana nak minta pendapat semua, bagaimana kalau hati jatuh cinta pada seseorang. Memang lumrah manusia memiliki perasaan cinta sesama insan dan lagi mudah berlaku antara jantina yang berlainan iaitu perempuan dengan lelaki. Cinta jugak boleh hadir bila-bila masa dan di mana sahaja. Kalau lah perasaan tu sentiasa wujud, apakah tindakan terbaik yang perlu dilakukan? :-o


-----------------
..seorang hamba Allah yang sedang mencari keredhaanNya...


Bookmark and Share

    


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

nur_takwa88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28942
Posting: 91
Dari: bumi anbiya'

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 18:17


waalaikum salam,semoga anti sentiasa berada di bawah rahmat dan kisah sayangnya,inshaAllah.
emh,cinta dan manusian memang tak boleh nak pisahkn.fitrah manusia itu sendiri ingin bercinta dan dicintai.dan apabila kita dah jatuh cinta kat seseorang,kawallah perasan itu supaya kita cinta tu tak mengatasi cinta kita kepada Nya.dankalau kita dah sedia u berumahtangga,luahkan lah pada si dia yang kita cintai itu.,kalau diterima,alhamdulillah,kalau tidak,terimalh dengan hati terbuka,mungkin Allah dah sediakn seseorang yang lebih baik u kita.

jika kita masih muda lagi u semua ini,kawallah rasa cinta itu,tumpukn pada pengajian kita.kerana cinta smemangnya amat mmpengaruhi hidup kita.kerana cinta kita gembra dan kerana cinta juga kita merana.fikirknlah kembali,adakah kita sudah bersedia u serius dalam hal cinta ini?yang pasti,pastikn cinta kita kepada DIA tidak berkurang setelh hadirnya rasa cinta pada si dia,wallahua'lam

ini hanya sedikit pandangan ana,semoga membantu.inshaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_takwa88Profil   Hantar PM kepada nur_takwa88   Quote dan BalasQuote

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 21:57


Alhamdulillah..syukran untuk nur_takwa88 yang telah memberikan pendapat terbaik untuk ana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 22:08


Kalau jatuh kutip balik lah...he..he..minta maaf saja nak release sikit setelah sakit kpala mgadap krj beberapa hari yang lalu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 21-04-07 22:14


cintalah kepada Allah melebihi segala-galanya...maka akan ada org yang mencintai anda melebihi anda mencintainye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-04-07 22:24


urm..saya setuju dengan ukht nur takwa

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 22:28


Mesti dapat bezakan antara dua perkara iaitu jatuh cinta dan bercinta..

jatuh cinta tu adalah fitrah manusia yang Allah bagi.. contohnya.. sapa boleh cakap dia kompem takkan jatuh cinta? in case enti tpandang lelaki yang baik.. kemudian enti jatuh hati pada dia.. itu fitrahlah.. itu kurniaan Allah.. itu tak salah pun.. sebab manusia memang dibekalkan dengan satu fitrah yang dipanggil fitrah untuk memiliki, menyayangi dan disayangi..

bercinta pulak adalah bagaimana antum menjalani fitrah jatuh cinta.. contohnya.. antum jatuh hati pada si A, tapi antum diamkan sahaja.. sebab tak bsedia dan belum ada cita-cita untuk mendirikan rumahtangga lagi.. itu juga tak salah.. sebab perasaan hati untuk jatuh cinta tu bukan dalam kawalan kita.. tapi kawalan Allah.. yang salah adalah bila antum bercinta dengan pegang tangan, dating, berdua-duaan dsbnya.. cara bercinta tu yang salah.. dan yang tu sebenarnya ditegah oleh agama..

kalau enti rasa dah sedia untuk jadi isteri.. luahkan perasaan enti pada dia.. then tunggu jawapan dari dia.. kalau dia pun setuju.. proceed lah dengan urusan seterusnya.. in the meantime, jaga larangan agama.. no dating, no pegang-pegang tangan.. don't even declare 'i love you', i miss u' or else.. even its in your heart.. keep those words when u are officially declared as husband and wife..

kalau belum sedia untuk jadi isteri/suami.. stop it.. don't even utter any word towards him/her.. biarkan rasa cinta tu dalam hati.. tunggu sampai bsedia.. baru luahkan..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 22:34


sebagai nasihat, jadikan cinta tu menambahkan cinta kita pada Allah. dan selalulah dekatkan diri dengan lebih rapat pada Allah... sebab orang yang sedang mengalaminya perlu jadi lebih kuat berbanding dengan orang yang tidak mengalaminya, memandangkan ujiannya yang besar. tabahlah hadapi penangan cinta ni. ujiannya berat, dan ubatnya hanyalah kembali kepada Allah jua.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-04-07 22:36


Pada 21-04-07 22:14 , dueramiela posting:

!!! QUOTE !!!

cintalah kepada Allah melebihi segala-galanya...maka akan ada org yang mencintai anda melebihi anda mencintainye..


tak salah anda berkata sedemikian. Secara teori semua ingin macam tu, tetapi ada banyak constrain remaja-remaji sekarang ni..

1. Kalau tak cari awal2, bila lepas U dah susah nak cari yang bebetul ikut selera dan idaman hati. (mind set...but ada kebenarannya..biasanya perempuan banyak hadapi masalah ini).

2. Bila dah jatuh cinta, bab ni susah sikit. Untuk selamat, pihak perempuan kena suruh laki tu kenal2 mak bapak si perempuan. Baru tau laki tu bersungguh ke main-main. Biar mak bapak tahu serba sedikit.

3. Ingatlah kalau bercouple, bertenggek bawah pokok, bermain riak-riak air bedua-duaan ditepi tasik dan seangkatan dengannya hanyalah semakin mengurangkan manis selepas kahwin. (kalau kahwin lah..kalau tak kaween..kasihan...)

4. Kalau dah bermain dengan api, beranilah tanggung risikonyer. dikecewakan, ditinggalkan, habis madu sepah dibuang dan lain2.

hmm...apa lagi ya...


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 21-04-07 22:38


Kawin...settle

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 22:40


Pada 21-04-07 22:28 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Mesti dapat bezakan antara dua perkara iaitu jatuh cinta dan bercinta..

jatuh cinta tu adalah fitrah manusia yang Allah bagi.. contohnya.. sapa boleh cakap dia kompem takkan jatuh cinta? in case enti tpandang lelaki yang baik.. kemudian enti jatuh hati pada dia.. itu fitrahlah.. itu kurniaan Allah.. itu tak salah pun.. sebab manusia memang dibekalkan dengan satu fitrah yang dipanggil fitrah untuk memiliki, menyayangi dan disayangi..

bercinta pulak adalah bagaimana antum menjalani fitrah jatuh cinta.. contohnya.. antum jatuh hati pada si A, tapi antum diamkan sahaja.. sebab tak bsedia dan belum ada cita-cita untuk mendirikan rumahtangga lagi.. itu juga tak salah.. sebab perasaan hati untuk jatuh cinta tu bukan dalam kawalan kita.. tapi kawalan Allah.. yang salah adalah bila antum bercinta dengan pegang tangan, dating, berdua-duaan dsbnya.. cara bercinta tu yang salah.. dan yang tu sebenarnya ditegah oleh agama..

kalau enti rasa dah sedia untuk jadi isteri.. luahkan perasaan enti pada dia.. then tunggu jawapan dari dia.. kalau dia pun setuju.. proceed lah dengan urusan seterusnya.. in the meantime, jaga larangan agama.. no dating, no pegang-pegang tangan.. don't even declare 'i love you', i miss u' or else.. even its in your heart.. keep those words when u are officially declared as husband and wife..

kalau belum sedia untuk jadi isteri/suami.. stop it.. don't even utter any word towards him/her.. biarkan rasa cinta tu dalam hati.. tunggu sampai bsedia.. baru luahkan..

terima kasih, ada betul. Boleh simpan dalam hati jadi panduan..terutama perenggan ke-2 akhr setuju sangat kena jaga.


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

diyana_jamal
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28464
Posting: 35
Dari: rumahku syurgaku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 22:59


terima kasih semua... boleh dijadikan panduan dan teladan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For diyana_jamalProfil   Hantar PM kepada diyana_jamal   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 23:43


urm.... betul tu... kalau yang berkemampuan... kalau jatuh cinta.. datang minang saja... tapi kalau belum.. tolong bataskn pemandangan anda.. ok???

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 23:48


apa nak buat kalau sudah jatuh cinta????


kalau boleh, jangan luahkannya dengan "bercouple".
cubalah untuk jauhkan perkara sebegini.
memang susah, tapi.....cuba juga.
kerana, sekali kita terjebak dengan "bercouple", memang susah nak patah balik.


wallahu'alam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 23:53


Cinta ibarat pokok yang akan tumbuh subur jika kita siram dengan air dan baja...(^^,)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 00:02


Pada 21-04-07 22:28 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Mesti dapat bezakan antara dua perkara iaitu jatuh cinta dan bercinta..

jatuh cinta tu adalah fitrah manusia yang Allah bagi.. contohnya.. sapa boleh cakap dia kompem takkan jatuh cinta? in case enti tpandang lelaki yang baik.. kemudian enti jatuh hati pada dia.. itu fitrahlah.. itu kurniaan Allah.. itu tak salah pun.. sebab manusia memang dibekalkan dengan satu fitrah yang dipanggil fitrah untuk memiliki, menyayangi dan disayangi..

bercinta pulak adalah bagaimana antum menjalani fitrah jatuh cinta.. contohnya.. antum jatuh hati pada si A, tapi antum diamkan sahaja.. sebab tak bsedia dan belum ada cita-cita untuk mendirikan rumahtangga lagi.. itu juga tak salah.. sebab perasaan hati untuk jatuh cinta tu bukan dalam kawalan kita.. tapi kawalan Allah.. yang salah adalah bila antum bercinta dengan pegang tangan, dating, berdua-duaan dsbnya.. cara bercinta tu yang salah.. dan yang tu sebenarnya ditegah oleh agama..

kalau enti rasa dah sedia untuk jadi isteri.. luahkan perasaan enti pada dia.. then tunggu jawapan dari dia.. kalau dia pun setuju.. proceed lah dengan urusan seterusnya.. in the meantime, jaga larangan agama.. no dating, no pegang-pegang tangan.. don't even declare 'i love you', i miss u' or else.. even its in your heart.. keep those words when u are officially declared as husband and wife..

kalau belum sedia untuk jadi isteri/suami.. stop it.. don't even utter any word towards him/her.. biarkan rasa cinta tu dalam hati.. tunggu sampai bsedia.. baru luahkan..



tapi kan..before nak nyatakan niat ajak kawin tu..rasanya tak terlalu awal ke...contohnya Kalau kita minat dan kenal sumone yang diminati...takkan cakap kita nak ajak kawin time awal2 perkenalan...memang matlamatnye ke gerbang raja sehari tapi itukan perlukan masa untuk diperbincangkan...kan?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 00:08


Pada 22-04-07 00:02 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-07 22:28 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Mesti dapat bezakan antara dua perkara iaitu jatuh cinta dan bercinta..

jatuh cinta tu adalah fitrah manusia yang Allah bagi.. contohnya.. sapa boleh cakap dia kompem takkan jatuh cinta? in case enti tpandang lelaki yang baik.. kemudian enti jatuh hati pada dia.. itu fitrahlah.. itu kurniaan Allah.. itu tak salah pun.. sebab manusia memang dibekalkan dengan satu fitrah yang dipanggil fitrah untuk memiliki, menyayangi dan disayangi..

bercinta pulak adalah bagaimana antum menjalani fitrah jatuh cinta.. contohnya.. antum jatuh hati pada si A, tapi antum diamkan sahaja.. sebab tak bsedia dan belum ada cita-cita untuk mendirikan rumahtangga lagi.. itu juga tak salah.. sebab perasaan hati untuk jatuh cinta tu bukan dalam kawalan kita.. tapi kawalan Allah.. yang salah adalah bila antum bercinta dengan pegang tangan, dating, berdua-duaan dsbnya.. cara bercinta tu yang salah.. dan yang tu sebenarnya ditegah oleh agama..

kalau enti rasa dah sedia untuk jadi isteri.. luahkan perasaan enti pada dia.. then tunggu jawapan dari dia.. kalau dia pun setuju.. proceed lah dengan urusan seterusnya.. in the meantime, jaga larangan agama.. no dating, no pegang-pegang tangan.. don't even declare 'i love you', i miss u' or else.. even its in your heart.. keep those words when u are officially declared as husband and wife..

kalau belum sedia untuk jadi isteri/suami.. stop it.. don't even utter any word towards him/her.. biarkan rasa cinta tu dalam hati.. tunggu sampai bsedia.. baru luahkan..



tapi kan..before nak nyatakan niat ajak kawin tu..rasanya tak terlalu awal ke...contohnya Kalau kita minat dan kenal sumone yang diminati...takkan cakap kita nak ajak kawin time awal2 perkenalan...memang matlamatnye ke gerbang raja sehari tapi itukan perlukan masa untuk diperbincangkan...kan?


apa yang ana pernah dengar dari orang2 yang dah laluinya, mereka akan gunakan orang tengah untuk menanyakan segala perihal orang yang ingin dipinang nya. masa tulah, kita boleh tau serba sedikit tentang dia.


wallahu'alam...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-07 02:20


satu hari CINTA & kawan bjln2 dalam kampung.tiba-tiba CINTA terjatuh dalam telaga..Kenapa?kerana CINTA ITU BUTA..lalu kawan pun ikut terjun dalam telaga..Kenapa?kerana,kawan akan buat apa saja demi CINTA..di dalam telaga CINTA hilang..Kenapa?kerana,CINTA itu halus,mudah hilang kalau tidak dijaga,sukar dicari apatah lagi dalam telaga yang gelap..sedangkan kawan masih lagi tercari2 dimana CINTA & terus menunggu..Kenapa?kerana,kawan & CINTA adalah hasil hubungan sejati dr...KASIH&sayang...


...
sekadar madah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

suad_suadah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.04.2007
Ahli No: 29452
Posting: 30
Dari: bUmI bERtUAH

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-07 03:00


cinta itu anugerah...
setiap manusia mesti ada perasaan cinta...
boleh jadi juga cinta itu adalah ujian dari Tuhan...
so pandai2 lah jaga....
tepuk dada tanya iman :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For suad_suadahProfil   Hantar PM kepada suad_suadah   Quote dan BalasQuote

nur_takwa88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28942
Posting: 91
Dari: bumi anbiya'

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 04:24


salamun alaikum.mudh2han sedikit pandangan ana tadi dapat membantu ukhti uswatun_mawaddah juga sahabat-sahabat yang lain.apa pun,fikirlah sendiri apa yang trbaik diri antum semua.




Janganlah Menunggu Kebahagian U Tersenyum tetapi Tersenyumlah Untuk Berbahagia..:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_takwa88Profil   Hantar PM kepada nur_takwa88   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-04-07 07:15


kalau sudah jatuh cinta
bak kata orang
ikut saja arus
bila sampai satu ketika arus tu berubah arah
maknanya sesuatu tindakan perlu kita buat



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 13:01


syukran buat akhowat dan ikhwah yang dikasihi semua sebab berikan pandangan yang terbaik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-07 13:03


hendak seribu daya,mahu seribu cara...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

mujahidah_Dungun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2007
Ahli No: 28732
Posting: 137
Dari: uum

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-04-07 13:38


ASSALAMUALAIKUIM..emm cinta ibarat seperti sebatang sungai, sentiasa menemui jalan baru apabila bertemu halangannya:)
kita hanya insan biasa,ngak ada yang sempurna,
HANYA DIA YANG MAHA SEMPURNA..
Cintailah DIA melebihi segalanya..amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_DungunProfil   Hantar PM kepada mujahidah_Dungun   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 14:42


kalau sudah jatuh cinta...
cuba try jatuh tangga pulak...
kalau dah rasa sakit, dengan hanya jatuh tangga saja...
baik fikir memasak, dengan cinta yang telah jatuh tu...

p/s: susahnya nak menjaga hati ini... adess...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-04-07 14:47


Pada 22-04-07 07:15 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

kalau sudah jatuh cinta
bak kata orang
ikut saja arus
bila sampai satu ketika arus tu berubah arah
maknanya sesuatu tindakan perlu kita buat




bahaya itu...


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-07 15:11


jatuh cinta?????
dah ke belum ek????
confius pula tetiba....

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-07 15:18


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-04-07 16:02


take the love stride by stride...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 18:30


Pada 22-04-07 14:42 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

kalau sudah jatuh cinta...
cuba try jatuh tangga pulak...
kalau dah rasa sakit, dengan hanya jatuh tangga saja...
baik fikir memasak, dengan cinta yang telah jatuh tu...

p/s: susahnya nak menjaga hati ini... adess...


jatuh cinta
jatuh hati
jatuh tangga
jatuh sakit

nama pun jatuh. bukannya sengaja kan nak jatuh2 ni...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 18:34


try buat tak tau... kalau ada duit datang saja minang

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 18:34


Pada 22-04-07 15:11 , bayti_jannati posting:

!!! QUOTE !!!

jatuh cinta?????
dah ke belum ek????
confius pula tiba-tiba....


dah confuse pulak....? huhu...

pergi jalani ujian pengesanan lah. check dah ke belum... :lol:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 18:38


Pada 22-04-07 18:34 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

try buat tak tau... kalau ada duit datang saja minang


masalahnya no fulus... no money no talk lah. hoho.

bila nak masuk minang pun, confirm mak ayah si perempuan nak tengok-tengok dulu "mamat ni ada duit ke tak nak jaga anak aku ini?" hoho.. ada agama, ada akhlak, memang semestinya lah. tapi kalau tak ada kerja stabil, tak ada duit, haiii mak ayah mana tak risau.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 22-04-07 19:13


Assalamualaikum...simpan saja dalam hati...mencintai DIA adalah lebih baik dari segala-galanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 20:51


assalamu'alaikum..
sekadar memberikan pendapat..

sandaran yang terbaik hanya pada ALLAH..
mendoakan dia adalah yang terbaik buat kita, dan menjadi milik kita suatu hari nanti..
mengawal rindu,cinta, dan sbgnya dengan sebaiknya..
sebab seindah2 cinta ialah apabila kita mencintai seseorang kerana ALLAH Ta'ala..

wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 21:05


assalamualaikum..
apa nak buat ye..
buat tatau saja..
sibukkan diri dengan hal-hal lain..
kalau teringat ke apa ke..
cepat buat benda lain..
tapi biasanya kalau da perasaan tu datang susah juga..
parah kalau tak reti nak kawal dan tangani..
tapi kalau pk2..memang dapat ditangani pun masalah ni..
Allah lah tempat segalanya untuk mengadu dan minta pertolongan..
sekadar pendapat..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-04-07 23:05


kalau rasa masa belum sesuai..jangan pupuk perasaan tu..jangan dibuai...buat kerja lain supaya dapat melupakan 'si dia'

jarakkan hati...bataskan perasaan..jangan sekali-kali membina angan-angan

tapi kalau masa dah tepat..dah sesuai dan dah ready nak kahwin..apa lagi..ajaklah ahli portal ukhwah makan nasik minyak...saya pun lapar ni..dah lama tak makan nasik minyak..hihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-04-07 10:56


Assalamualaikum...

Kalau dah jatuh cinta...bangun lah balik...takkan nak tersungkur macam tu saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nike_007
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20933
Posting: 125
Dari: pasir mas

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-04-07 17:09


betul-betul kawin saja tak ada buat maksiat

Bookmark and Share

    


  Member Information For nike_007Profil   Hantar PM kepada nike_007   Pergi ke nike_007's Website   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 26-04-07 17:15


kalau kita perempuan..buat bodoh saja...ana pernah dengar yang kalau kita minat seseorang....dan kemudian kita mati tanpa orang tu tahu yang kita minat kat dia...itu adalah mati syahid...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

nagibphg
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.04.2007
Ahli No: 29753
Posting: 104
Dari: Pantai_Timur_Tengah

Pahang  


posticon Posting pada: 26-04-07 17:18


tapi biasanya kalau da perasaan tu datang susah juga..
parah kalau tak reti nak kawal dan tangani..
tapi kalau pk2..memang dapat ditangani pun masalah ni..
Allah lah tempat segalanya untuk mengadu dan minta pertolongan..

memang susah nak lawan perasaan
tapi Allah kurniakan kita akal
bukan perasaan yang mengawal diri ni
macam sahabat2 juga kata buat keje2 lain
tapi jangan buat kerja yang dilarang :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nagibphgProfil   Hantar PM kepada nagibphg   Pergi ke nagibphg's Website   Quote dan BalasQuote

afif_mesir
Warga Rasmi
Menyertai: 01.05.2007
Ahli No: 29816
Posting: 12
Dari: syaqqah_007

japan   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 14:42


assalamualaikum...

saya rasa tak jadi masalah....tapi biarlah kita cintakan seseorang kerana agama @ ilmunya @ akhlaknya yang baik....ada rasa cinta kat seseorang ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For afif_mesirProfil   Hantar PM kepada afif_mesir   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 15:14


buat tak tau

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-05-07 16:35


fitrah manusia
lelaki tertarik kepada wanita dan wanita tertarik kepada lelaki
ana pun kadang kala tak terlepas dari perasaan ni
Alhamdulillah dapat mengatasinya

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

al-aziez
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.08.2005
Ahli No: 17834
Posting: 26
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 17:14


salam ukhwah...
bagi pandangan saya, memang tak salah perasaan itu datang kerana itu adalah lumrah dalam kehidupan, ingin mengasihi dan dikasihi. tetapi hendaklah berpada-pada, jangan keterlaluan. Lebih baik lagi sekiranya minta petunjuk daripadaNya, solat sunat istikharah suapaya diberi ketetapan hati & petunjuk atas apa yang dialami.
Setiap manusia dicipta berpasang-pasangan, lelaki yang baik untuk perempuan yang baik & begitulah sebaliknya. Bercinta tidak salah, asalkan atas dasar yang betul.
Bagi pengalaman saya sendiri, saya simpulkan dengan sebuah mutiara kata " permulaan cinta menyeronokkan, pertengahan cinta melalaikan & penghujung cinta mengecewakan." Namun setiap penderitaan sebenarnya terlalu istimewa kerana disebaliknya mematangkan diri dalam bertindak.
Cinta Allah cinta sejati & agung lagi kekal abadi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-aziezProfil   Hantar PM kepada al-aziez   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 17:31


Pada 22-04-07 23:05 , miss_farhana posting:

!!! QUOTE !!!

kalau rasa masa belum sesuai..jangan pupuk perasaan tu..jangan dibuai...buat kerja lain supaya dapat melupakan 'si dia'

jarakkan hati...bataskan perasaan..jangan sekali-kali membina angan-angan

tapi kalau masa dah tepat..dah sesuai dan dah ready nak kahwin..apa lagi..ajaklah ahli portal ukhwah makan nasik minyak...saya pun lapar ni..dah lama tak makan nasik minyak..hihihi


ya betul..cuba bawa berbincang dengan ahli keluarga ataupun sahabat rapat semoga terlerai apa yang terbuku di hati. buat-buat sibuk..lama nanti hilanglah ingatan pada si dia.

kalau sesuai..ajak kahwin..saya pun nak makan nasi :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

husni_baik10
Warga Rasmi
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28461
Posting: 7

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 22:39


cinta ni boleh jadi ubat dan boleh jadi racun...cinta merupakan satu lumrah dalam hidup setiap manusia...org kita 'tak kenal maka tak cinta'.....cinta lah kepada Allah dan Rasulullah....

cinta pada dunia,dunia akan hancur...
cinta pada bunga,bunga akan layu....
cinta pada manusia,manusia akan mati...
cinta pada Allah,itulah yang abadi.....

cari lah keredhaan dalam semua pekerjaan.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For husni_baik10Profil   Hantar PM kepada husni_baik10   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 22-06-07 14:13


jatuh cinta tu biasa saja ... saya ni setakat suka dan minat kat org tu dah banyak kali dah .. tapi tak ada hasil lah .. :-) ... tapi ada beza ke antara admire dan jatuh cinta ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-06-07 14:30


assalamualaikum...

entahlah tidak ada pengalaman...
nak komen pun tak berminat sangat dengan topik ni...
just singgah jeq..
maaflah ye..dah terlalu banyak ana dengar...
mengenai cinta manusia..
cintalah pada Allah melebihi cinta kita pada manusia..
insyaAllah kita akan rasa tenang jeq..
yang penting kita yakin...bahawa suatu hari..
kita akan dipertemukan dengan jodoh kita...
jika bukan di dunia..
berdoalah moga cinta Illahi mengiringi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-09-07 14:48


cepat-cepat persiapkan diri untuk ke arah perkahwinan

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

NurAihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31065
Posting: 91
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 18-09-07 14:51


sokong.......... eheks............. tapi biarler si dia pun membalas cinta itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurAihanaProfil   Hantar PM kepada NurAihana   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 15:00


cinta tu penyakit yang menyakitkan
huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-09-07 15:08


Kalau dah sampai masanya, berkahwinlah. tapi, kalau muda lagi, elakkan dr jatuh cinta ye. kerana ia memusnahkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-09-07 15:12


cinta itu bukan penyakit tetapi adalah anugerah agung dari yang maha esa...setiap org pasti merasai cinta..

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 19:55


hurmm..semua ada cara sendiri. Setiap penyakit ada penawarnya. Begitu juga dengan penyakit Cinta ni. Alhamdulillah, sebenarnya penyakit cinta ni boleh diubati. Contohnya, macam yang ana buat sekarang ni fikirkan masa depan! sekarang ana baru 20 tahun, rasanya jauh lagi ana nak melangkah ke alam perkahwinan. Kena tunggu turn kakak2 kahwin dulu ramai lagi..hehe..so, ana cuba tarbiahkan diri sendiri untuk tidak mudah jatuh cinta. Bagi ana bercinta awal-awal tak ada kesudahannya. And then Alhamdulillah cinta yang datang ana tepiskan dulu walaupun kadangkala buat ana menitiskan air mata. Tapi ana gembira dan redha dengan keputusan ana sebab ana berjaya kawal hati ana sendiri..ana juga berpegang pada prinsip sendiri iaitu mencintai Allah dan ibu bapa dan mencurahkan sepenuh kasih sayang hanya pada hati yang sah ana miliki...Jatuh cinta memang selalu saja berlaku dan mudah sesangat, tapi boleh dikawal dengan hati dan iman. InsyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 18-09-07 20:35


Pada 21-04-07 17:54 , uswatun_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

Salam buat ahli ukhwah semua..
Ana nak minta pendapat semua, bagaimana kalau hati jatuh cinta pada seseorang. Memang lumrah manusia memiliki perasaan cinta sesama insan dan lagi mudah berlaku antara jantina yang berlainan iaitu perempuan dengan lelaki. Cinta jugak boleh hadir bila-bila masa dan di mana sahaja. Kalau lah perasaan tu sentiasa wujud, apakah tindakan terbaik yang perlu dilakukan? :-o



assalammualaikum.....
Laaaa...apa susahnya....kawinlah....lagi lama lagi banyak dosa dikumpul, bila banyak dikumpul akan jadi dosa besar...kan begitu...

http://studiouniversiti.blogspot.com/


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 20:46


erm,nak cakap apa ye..
tak tahulah nak cakap apa..
tapi yang past cinta itu buta..

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 22:35


kasihan kan cinta...itu....rupa-rupanya dia buta...huhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-09-07 23:08


Pada 18-09-07 15:08 , nafisah posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau dah sampai masanya, berkahwinlah. tapi, kalau muda lagi, elakkan dr jatuh cinta ye. kerana ia memusnahkan


setuju2

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

NurAihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31065
Posting: 91
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 19-09-07 07:10


sekarang nak buat bodoh saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurAihanaProfil   Hantar PM kepada NurAihana   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 19-09-07 08:22


Pada 21-04-07 17:54 , uswatun_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

Salam buat ahli ukhwah semua..
Ana nak minta pendapat semua, bagaimana kalau hati jatuh cinta pada seseorang. Memang lumrah manusia memiliki perasaan cinta sesama insan dan lagi mudah berlaku antara jantina yang berlainan iaitu perempuan dengan lelaki. Cinta jugak boleh hadir bila-bila masa dan di mana sahaja. Kalau lah perasaan tu sentiasa wujud, apakah tindakan terbaik yang perlu dilakukan? :-o



salam...
try ar bagitahu org tu...
hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 08:37


.. kalau dah suka.. kenal dia dengan lebih baik.. banyak cara nak kenal kan.. tanya kawan-kawan rapat dia.. kawan-kawan sekelas ke sekerja ke.. pas itu pastikan sama menyukai.. kalau dah betul-betul mampu dan takut perasaan cinta itu dibiarkan akan melaratkan diri.. menikah.. dah sampai seru maka menikah saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 09:52


SALAM ALAIK..
kalau betul rasa dah JTUH CINTA pada SESORG...kena lah gna cara yang dihalalkn syara'
gna org tengah...jangan biarkan nfsu mnguasai diri...sbliknya kita yang kena kuasai nfsu...dalam menjaga hubungan ...sebab cabaran org brcinta ni bsar...syaitan akan cuba melaghokn insn2 yang mla mndkatkn dari ke arah yang dicita2knnya...jadi berhati-hati lah wahai sahbt dan shbiah sekalian...moga sentiasa dilindungiNYA...insyaALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 19-09-07 10:26


cinta itu
cahaya sanubari
kurniaan tuhan
fitrah insani
dan dimana
terciptanya cinta
di situ rindu bermula

cinta itu
tidak pernah memminta
tetapi memberi
sepenuh rela
rasa bahagia
biarpun sengsara
berkorban segala2

semua kerana cinta
yang pahit manis dirasa
menghibur nestapa
merawat duka damai dijiwa
terbakar api benci permusuhan
terjalin kasih sayang
begitulah cinta yang diidamkan
tanpa nafsu yang mencemarkan
dan jangan pula
kerana bercinta
kita pun leka entah kemana
dan jangan pula kerana bercinta
tergadai semua maruah agama...

hayati bait lagu ini... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 10:31


jatuh kat mana..kalau dah jatuh ambil lah balik simpan dalam poket

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 19-09-07 11:43


dah jatuh bangun balik lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 12:00


jatuh cinta ? sendiri nilai mana baik mana buruk ... memang lah kadang-2 tak boleh elak .. so .. just face it !

p/s : topik macam ni dah selalu sangat keluar

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 04:14


Pada 19-09-07 12:00 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!



p/s : topik macam ni dah selalu sangat keluar


betul..betul..betul..

tapi, tetap ramai juga yang hantar komentar... :-D :oops:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 28-10-07 03:36


Assalamualaikum

jatuh cinta itu lahir dari perasaan kasih dan sayang... ia bersifat fitrah. peliharalah fitrah ini supaya tidak menjadi fitnah

waallahua'alam


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

permata_hatiku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13095
Posting: 147
Dari: Bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-10-07 03:43


kalau dah jatuh cinta, susah untuk menafikannya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_hatikuProfil   Hantar PM kepada permata_hatiku   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 28-10-07 03:59


jangan sesekali berjinak-jinak dengan cinta....once dah termakan dengan cinta, confirm susah nak tinggalkan......nanti menyesal tak kesudah bila jadi apa-apa yang mengeruhkan hubungan cinta itu....menyesal sebab terjebak dengan cinta.

pendek kata....jauhkan lah diri daripada cinta....tapi rebutlah CINTA ALLAH SWT....CINTA ISLAM...CINTA RASULULLAH SAW.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-10-07 17:03


err...tak pernah lagi jatuh cinta..hihik! alhamdulillah, perasaan ini masih terpelihara...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-10-07 17:09


jangan lyn if ada perasaan macam tu.. ingat Allah.. cinta agung = cinta Allah:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-10-07 17:13


BILA terjatuh cinta, jangan terlalu berharap,

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 28-10-07 17:20


bangun balik

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-10-07 20:05


Pada 18-09-07 15:08 , nafisah posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau dah sampai masanya, berkahwinlah. tapi, kalau muda lagi, elakkan dr jatuh cinta ye. kerana ia memusnahkan


em...


-----------------

"prevention is better than cure"


[ Telah diedit oleh: adam_muslimin pada 28-10-07 20:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-10-07 20:09


buat macam biasa sahaja, lainlah dia dah masuk meminang, kendian ada perancangan mendirikan rumahtangga. Itupun jangan terlalu berharap. Sebab kita masih di bawah taqdir ALlah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 11:18


Pada 22-04-07 15:11 , bayti_jannati posting:

!!! QUOTE !!!

jatuh cinta?????
dah ke belum ek????
confius pula tiba-tiba....


betul lah..
emm..xperasan pulak.. :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 11:21


macam mana nak cakap ye??
lemah sikit bab-bab hati dan perasaan ni..
ana tunggu insan yang betul-betul diciptakan untuk ana..
jodoh pertemuan,ajal maut di tangan Allah..
semoga dperkenankan ..amin..
-----------------------------------------
:-D :-D pRoud tO bE ISLAM :-D :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 11:27


Erm,....macam mana pulak nak tahu yang kita dah jatuh cinta?? :berfikir: :kelip:


-----------------
A GOOD PLAN TODAY IS BETTER THAN A PERFECT PLAN TOMORROW...
[ Telah diedit oleh: Afina pada 29-10-07 11:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-10-07 11:29


kalau dah jatuh cinta dan dah bercinta tu,pandai2 lah kita menjaga batas pergaulan antara pasangan kita tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 11:30


Pada 29-10-07 11:27 , Afina posting:

!!! QUOTE !!!

Erm,....macam mana pulak nak tahu yang kita dah jatuh cinta?? :berfikir: :kelip:



selalu tingat kat si dia agaknya..?? lepas itu malu2 kalau jumpa dia..hati berdebar...isk2...entahlah..tak pernah alami lagi... :sopan:
dengar kawan-kawan saja cerita... :kelip:

:bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Muslimah85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 547
Posting: 25
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-12-07 20:38


Pada 29-10-07 11:30 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-10-07 11:27 , Afina posting:

!!! QUOTE !!!

Erm,....macam mana pulak nak tahu yang kita dah jatuh cinta?? :berfikir: :kelip:



selalu tingat kat si dia agaknya..?? lepas itu malu2 kalau jumpa dia..hati berdebar...isk2...entahlah..tak pernah alami lagi... :sopan:
dengar kawan-kawan saja cerita... :kelip:

:bunga: :bunga:



biar betul tak pernah alami...
huhu..asik alami begitu, taktau kenapa..susah nak hilangkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muslimah85Profil   Hantar PM kepada Muslimah85   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 01:00


Apa nak buat bila jatuh cinta?

1. bangun balik
2. Tengok sekeliling
3. Cakap kat diri 'berpijaklah di bumi nyata'

tenkiu

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

Syamiras
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.10.2006
Ahli No: 26753
Posting: 51
Dari: Melaka

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-12-07 17:41


Salam....just ingin berkongsi...saya tak tahu lah apre prasaan org lain,tapi saya ingat lagi bila first time saya nak terjatuh cinta,Allah bagi petunjuk,hati saya rasa tak selesa,asek menangis saja tiap malam mntak petunjuk,sebab saya takut trslah haluan..rper2nya Allah nak slamtkan saya dr brcnta sebab belum tiba msnye lagi..SubhanaAllah..jadi, ksimpulannya,sebelum nak buat sebarang kptsan,buat solat hjat,doa banyak spy dbri pntjuk..Insya-Allah,yakin pada Allah,kita akan dapat yang terbaik..=)



Bookmark and Share

    


  Member Information For SyamirasProfil   Hantar PM kepada Syamiras   Quote dan BalasQuote

Syamiras
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.10.2006
Ahli No: 26753
Posting: 51
Dari: Melaka

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-12-07 17:46


Salam....just ingin berkongsi...saya tak tahu lah apre prasaan org lain,tapi saya ingat lagi bila first time saya nak terjatuh cinta,Allah bagi petunjuk,hati saya rasa tak selesa,asek menangis saja tiap malam mntak petunjuk,sebab saya takut trslah haluan..rper2nya Allah nak slamtkan saya dr brcnta sebab belum tiba msnye lagi..SubhanaAllah..jadi, ksimpulannya,sebelum nak buat sebarang kptsan,buat solat hjat,doa banyak spy dbri pntjuk..Insya-Allah,yakin pada Allah,kita akan dapat yang terbaik..=)



Bookmark and Share

    


  Member Information For SyamirasProfil   Hantar PM kepada Syamiras   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 29-12-07 17:47


Pada 23-10-07 04:14 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-09-07 12:00 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!



p/s : topik macam ni dah selalu sangat keluar


betul..betul..betul..

tapi, tetap ramai juga yang hantar komentar... :-D :oops:



memang kajian menunjukkan forum kaki jiwang merupakan yang top sekali...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 29-12-07 18:44


cuba buat solat istikharah..mana tahu dia memang jodoh kita....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 29-12-07 20:42


Pada 24-12-07 01:00 , swordofdeen posting:

!!! QUOTE !!!

Apa nak buat bila jatuh cinta?

1. bangun balik
2. Tengok sekeliling
3. Cakap kat diri 'berpijaklah di bumi nyata'

tenkiu


:lol: :lol: :welcome:
nyataberpijak lah d bumi..eh salah..berpijakla d bumi yang nyata :berfikir: hmm tak faham..hehe



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-12-07 20:56


salam.kalau cinta tu jatuh, kutip lah balik, he9.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-12-07 20:59


assalamualaikum. tdcme grau saja lah. kalau saudari dah betul-betul jatuh cinta kat seseorang, suadari terus trag saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 29-12-07 21:13


cinta?? kalau nak cerita pasal cinta manusia...memang pening. so... :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-12-07 21:51


Pada 18-09-07 22:35 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

kasihan kan cinta...itu....rupa-rupanya dia buta...huhuhuhu



T.K :jangan: Kenapa cinta itu yang dikatakan buta?
cinta itu suci..ia lahir dari hati yang penuh kasih sayang..
tidak sekali2 cinta itu buta
tapi manusialah yang buta kerana cinta..
bila melahirkan cinta itu dari ukuran duniawi

..........


jatuh cinta? fitrah kan...
tak dapat nak dielak..
dalam islam pun "kawal nafsu bukan kunci nafsu"

jadi kalau dah jatuh cinta..
pastikanlah cinta itu tujuannya adalah untuk kahwin..
buat istikharah sebanyak2 setakat yang mampu..
kalau yakin dengan jawapannya pendapat saya barulah "lamar" lelaki itu :sopan: ataupun mungkin suruh lelaki itu buat istikharah (dengan bantuan orang tengah yang boleh dipercayailah)
tapi itu kalau kita rasa kita dah sedia untuk melangkah gerbang perkahwinan
jika belum, jangan dulu luahkan cinta pada lelaki tu..
takut nanti lelaki tu "rosak"


lagi kalau dah jatuh cinta,
moga cinta itu lebih mendorong kita mendekatkan diri pada Allah
lantaran takut cinta kita pada lelaki itu akan melebihi cinta kita pada Allah

yup jatuh cinta dan bercinta tak sama..
jatuh cinta tak apa.. tapi bercinta jangan
semoga kita semua terpelihara dari bercinta sebelum kahwin


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-12-07 21:56


!!! QUOTE !!!

semoga kita semua terpelihara dari bercinta sebelum kahwin


aminn...


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 29-12-07 23:37


wow.....senang saja.....nikahlah dengan disaksikan oleh tok kadi dan saksi-saksi......bukan disaksikan oleh bulan dan bintang...itu khalwat namanya....


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

hilyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.01.2007
Ahli No: 28324
Posting: 30
Dari: bumi AL-KHALIQ

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 14:35


Pada 29-10-07 11:29 , nur_anis posting:

!!! QUOTE !!!

kalau dah jatuh cinta dan dah bercinta tu,pandai2 lah kita menjaga batas pergaulan antara pasangan kita tu..


ana cuma ingin beri sedikit pesanan
kalau kita dah bercinta sebaik-baiknya renungkan kembali tujuan untuk kita terus bercinta dengannya,
adakah disebabkan Allah s.w.t.
atau disebabkan kita rasakan tak dapat berjauhan/berputus dengannya.
jadi putuskan keputusan yang sebaik-baiknya, sedangkan pasangan yang bakal berkahwin satu hari pun kadangkala tak menjadi andainya Allah sudah mentaqdirkannya begitu,
jadi ana nak berpesan pada antum agar kita menjauhkan diri sejauh mungkin agar tidak terjebak dalam penyakit hati yang sangat menyesakkan iman di jiwa...........
(ana pun pernah diduga Allah sebelum ni dengan penyakit hati, alhamdulillah Allah beri petunjuk untuk dikuatkan iman)........

Bookmark and Share

    


  Member Information For hilyahProfil   Hantar PM kepada hilyah   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 14:53


InTeam & Mestica - Kerana Cinta

Cinta itu cahaya sanubari
Kurniaan Tuhan fitrah insani
Dan di mana terciptanya cinta
Di situ rindu bermula

Cinta itu tak pernah meminta
Tetapi memberi sepenuh rela
rasa bahagia biarpun sengsara
Berkorban segala-gala

Semua kerana cinta
Yang pahit manis di rasa
Menghibur nestapa
Merawat duka

Damai di jiwa
Terpadamlah api benci permusuhan
Terjalinlah kasih sayang begitulah cinta
Yang diidamkan tanpa nafsu yang mencemarkan

Dan jangan kita pula
Kerana bercinta kita pun leka
Dan jangan pula kerana bercinta
Tergadai semua maruah agama

Cinta yang sejati
Hanya cintakan illahi
Cinta ayah bonda
Tulus suci selamanya

Cintakan saudara
Hanya sementara
Serta sesama insan
Suburkan dengan ketakwaan.. :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :kelip:


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.227889 saat. Lajunya....