Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal, air juga yang menenggelamkan kapal
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 22
Ahli: 0
Jumlah: 22




  Yang Masuk Ke Sini
aye: 18 jam, 46 minit yang lalu
tereturubuzu: 9 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 20 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Tanda-tanda dah nak sampai seruan...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Tanda-tanda dah nak sampai seruan...

Please Mendaftar To Post


Oleh Tanda-tanda dah nak sampai seruan...

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 02:22


Berikut adalah tanda-tanda @ simptom-simptom anda sudah hampir sampai seruan untuk kahwin.. its look like a joke, but believe me.. u'll know its true at certain degree.. :-) Taken from a blog.. :-)


1. anda start beli majalah yang berunsurkan 'isu-isu perkahwinan'.. antara contohnya, Pengantin, Brides etc.. lepas itu anda asyik baca saja kisah-kisah majlis perkahwinan yang difeaturekan kat ruang 'memori' tu dengan harapan.. "Kan best kalau majlis perkahwinan aku nanti semeriah mereka ini..." Beb, kalau kaya, ada duit, apa-apa pun boleh jadi lah.. No money no talk.. So better keep your money from now onwards if u want your wedding to be grand.. Aku nak wedding yang simple saja. No bersanding. Bersanding itu haram..

2. anda suka tengok kedai jual brg kawin.. Bila lalu depan kedai jual brg hantaran.. Mata anda asik tertumpu saja kat bunga telur, bekas hantaran, cenderahati etc... lepas itu berangan seorang-seorang konon nak warna biru lah, pink lah, purple lah untuk hantaran nanti.. lepas itu dah fikir nanti nak beri berapa dulang kat pihak lelaki.. Then, nak hantaran apa.. kasut? beg? kain? minyak wangi? Siap berangan sekali dengan brand brg tu lagi haaa.. jangan mara~~

3. anda suka baca kad kawin.. Bila dapat kad kawin daripada org lain, anda dok bayangkan nama kat walimatulurus tu terpapar nama anda dan pasangan anda/ yang anda minat sekarang ni.. Huhuhu.. Then dok cium-cium kad tu sebab ada bau wangi.. Sambil bau, sambil berangan~

4. anda jeles tengok happy couple.. Bila pergi jalan-jalan, anda nampak couple yang agak-agak baru pas kawin sebab kat tangan mereka masih ada inai lagi..lepas itu anda tengok mereka sangat mesra dan loving (well, baru pas kawin, memang lah manja2.. tunggu lah lagi 2,3 tahun.. hampehhhh).. Then anda jadi jeles sebab Kenapa anda tak ada inai macam mereka.. Lantas balik rumah beli henna/inai dan pakai kat tangan dan kaki sendiri..

5. anda suka masuk page wedding photographer yang bertauliah untuk tengok gbr-gbr wedding org lain.. Siap email mereka untuk tanya pakej yang mereka offer. lepas itu dok simpan hp number photograher tu sebab senang nanti kalau nak kawin boleh contact bookng terus.. Then bila pergi kat majlis org lain, anda sibuk dok sembang-sembang dengan photographer tu sebab nak tau price range mereka bagaimana sehingga menyebabkan photographer tu lupa nak ambil gbr pengantin.. Haihhhhh..

6. anda jenguk-jenguk masuk website tempat yang offer kursus kawin untuk tengok berapa kena bayar untuk kursus kawin.. (RM80 kalau kat JAIS.. 2 hari tak bermalam.. hehe).. then tengok jadual kursus.. Sila booking cepat-cepat pada siapa-siapa yang nak kawin dah ni, sebab kelas banyak yang full.. banyak sangat yang nak kawin lah..


7. anda suka baby... Bila anda tengok young couple yang baru ada seorang anak kecik yang baru lahir.. ke hulu ke hilir dengan kereta sorong baby.. yang mak nya dengan beg baby dan botol susu.. Ayah nya pulak dok pegang anak dia dengan penuh kasih sayang.. boleh nampak muka dia bangga sebab ada baby.. Mak pulak pandang suami dia dengan penuh rasa bersyukur sebab dapat suami yang sangat penyayang dan sukakan budak-budak.. anda rasa jeles sebab anda pun nak anak gakkkk.. lepas itu termenung seorang-seorang bila lah anda nak ada anak......... Uhukk...


8. anda suka tengok cincin... Hehe, yang pasti, cincin adalah benda yang amat penting dalam majlis perkahwinan.. Ia adalah lambang cinta.. lambang sehidup dan semati.. chewaaahhh.. Fyi, i like platinum diamond rings.. Not too big, but just a small diamond is enuf for me.. Tak ada yang lebih menggembirakan apabila org yang kita cintai menyarungkan cincin itu di jari kita.. Aduhaii~~~


Kesimpulannya, kepada sesiapa yang sudah mula mengalami simptom-simptom seperti di atas, maka sila bawa bersabar dan berdoa pada Allah agar dijodohkan dengan org yang baik-baik.. Kumpul duit, kumpul ilmu untuk menjadi isteri/suami yang soleh.. Insyallah, Allah akan makbulkan.


:-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

darkeye_mania
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 157

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 02:27


uishh.... semua 8 simptom tu kena batang hidung sendiri... tapi tak semestinya tu simpton nak kawin saja.. macam saya, saya memang suka tengok bekas2 hantaran, baju pengantin, cincin and yang memang paling lama ada dalam diri saya, suka baby!!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For darkeye_maniaProfil   Hantar PM kepada darkeye_mania   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 02:32


Pada 21-04-07 02:27 , darkeye_mania posting:

!!! QUOTE !!!

uishh.... semua 8 simptom tu kena batang hidung sendiri... tapi tak semestinya tu simpton nak kawin saja.. macam saya, saya memang suka tengok bekas2 hantaran, baju pengantin, cincin and yang memang paling lama ada dalam diri saya, suka baby!!!!


kena sipi-sipi pun kira kena juga lah.. hehe..
i'm quite sure dalam ukhwah ni ramai yang akan terkena batang hidung sendiri bila baca simptom2 tu.. :D :D :-P


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

darkeye_mania
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 157

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 02:38


tak kisah nak admit kalau kena batang hidung sendiri... simptom2 tu pun simptom2 nak kawin, benda elok.. bukan benda tak elok... jealous dan tumpang gembira dengan kawan-kawan yang dah bertunang, dah nak kawin dan yang dah kawin..

Bookmark and Share

  


  Member Information For darkeye_maniaProfil   Hantar PM kepada darkeye_mania   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 02:43


erm...nak kata kena batang hidung tu tak adalah sangat sebab hamba memang suka baby dari dulu sampai sekarang..hehehehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 02:57


alamak, kena tembak betul... huhu.... terkena daku~

p/s: nantikanlah hari berbahagia saya ye... haha sah berangan. :-P


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 03:40


kuikuikuiiiii... :P

Bookmark and Share

  


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 21-04-07 07:15


mana ada begitu......salah tu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-04-07 08:11


takpa kena atas batang idung sendiri..sebab semua nanti yang belum kena pasti akan kena ..heheheh

p/s : Meow dah affected ke? hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 10:11


Pada 21-04-07 08:11 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

takpa kena atas batang idung sendiri..sebab semua nanti yang belum kena pasti akan kena ..heheheh

p/s : Meow dah affected ke? hehe


Teman belum kena kelapan-lapan simptom lagi.. kira mildly affected saja.. hehe... insyaAllah.. sampai masanya kita semua akan kena kelapan-lapan simptom tu.. time tu teman tunggu kad dari mr izzul, shye, Daeng_jati, swordofdeen and sesiapa saja lah ahli Ukhwah yang nak bagi kad kat teman ni... ;-) :-D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1812
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 10:20


simptom yang betul....hahahhah
ini bukan rekaan ini betul-betul kejadian... :-D


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 10:41


baby memang dr dulu lagi suka tapi bab2 majalah lebih minat baca komik...huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 10:52


Pada 21-04-07 10:11 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-07 08:11 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

takpa kena atas batang idung sendiri..sebab semua nanti yang belum kena pasti akan kena ..heheheh

p/s : Meow dah affected ke? hehe


Teman belum kena kelapan-lapan simptom lagi.. kira mildly affected saja.. hehe... insyaAllah.. sampai masanya kita semua akan kena kelapan-lapan simptom tu.. time tu teman tunggu kad dari mr izzul, shye, Daeng_jati, swordofdeen and sesiapa saja lah ahli Ukhwah yang nak bagi kad kat teman ni... ;-) :-D



erm..

teman tersedak lah... Meow sebut name teman?


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 10:53


Pada 21-04-07 02:22 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!


5. anda suka masuk page wedding photographer yang bertauliah untuk tengok gbr-gbr wedding org lain.. Siap email mereka untuk tanya pakej yang mereka offer. lepas itu dok simpan hp number photograher tu sebab senang nanti kalau nak kawin boleh contact bookng terus.. Then bila pergi kat majlis org lain, anda sibuk dok sembang-sembang dengan photographer tu sebab nak tau price range mereka bagaimana sehingga menyebabkan photographer tu lupa nak ambil gbr pengantin.. Haihhhhh..


Teman memang ada simptom yang ni...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 21-04-07 10:55


ada lah terkena sipi2 tu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 10:55


Pada 21-04-07 02:22 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!


3. anda suka baca kad kawin.. Bila dapat kad kawin daripada org lain, anda dok bayangkan nama kat walimatulurus tu terpapar nama anda dan pasangan anda/ yang anda minat sekarang ni.. Huhuhu.. Then dok cium-cium kad tu sebab ada bau wangi.. Sambil bau, sambil berangan~



Teman suka cium bau kad kawin dulu sebelum bukak...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 10:58


Mm..macam mana tau tangan saya berinai ni. Tu pun tak penuh jari sebab pasti jenuh jawab soalan org, dah tunang ke. ni pun dah berapa org taya. pernah pakai semua jari ada makcil taya anak ni dah "ek..ek...ek ke" dengan tumjuk 2 tangan bersama..adui...belum lagi makcik. Balik tu terus kikis inai pada kuku, tak apa ke? dulu sempena kakk mengandung tak tau Kenapa saya memang kira gila baby sampai pergi farmasi ambil pemplet ada gambar baby montel letak dalam pancel case, letak kat katil & meja study, tapi mungkin sebab ikatan hati antara adik beradik, tu masa tahun 1 dulu.

P/S: Kalau saya hantar kad pada doc meow boleh ke? :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 11:13


Pada 21-04-07 10:58 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Mm..macam mana tau tangan saya berinai ni. Tu pun tak penuh jari sebab pasti jenuh jawab soalan org, dah tunang ke. ni pun dah berapa org taya. pernah pakai semua jari ada makcil taya anak ni dah "ek..ek...ek ke" dengan tumjuk 2 tangan bersama..adui...belum lagi makcik. Balik tu terus kikis inai pada kuku, tak apa ke? dulu sempena kakk mengandung tak tau Kenapa saya memang kira gila baby sampai pergi farmasi ambil pemplet ada gambar baby montel letak dalam pancel case, letak kat katil & meja study, tapi mungkin sebab ikatan hati antara adik beradik, tu masa tahun 1 dulu.

P/S: Kalau saya hantar kad pada doc meow boleh ke? :)


Isy.. isy.. isy.. ni kira jangkitan serius ni.. hehe..

p/s: tak payah hantar.. time tu insyaAllah saya pun dah tahu tarikhnye... :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~
[ Telah diedit oleh: Meow pada 21-04-07 11:18 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 11:18


hahaha belum kena lagi lah agaknya,
tak terasa apa-apa pun, peace

Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 11:20


LabaikaAllahummalabaik Labaikala syarikalakala bait...

Tanda-tanda dah nak sampai Seruan Haji....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 11:23


Pada 21-04-07 11:13 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!



Isy.. isy.. isy.. ni kira jangkitan serius ni.. hehe..

p/s: tak payah hantar.. time tu insyaAllah saya pun dah tahu tarikhnye... :D

macam mana boleh tahu ni dah jadi ahli nujum pula ke? :)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 11:29


Pada 21-04-07 11:23 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-07 11:13 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!



Isy.. isy.. isy.. ni kira jangkitan serius ni.. hehe..

p/s: tak payah hantar.. time tu insyaAllah saya pun dah tahu tarikhnye... :D

macam mana boleh tahu ni dah jadi ahli nujum pula ke? :)



mana boleh bagitau.. hehe :D :D :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 11:39


tapi saya berinai tak ada apa, nanti ada yang salah faham. saya memang suka berinai & percaya inai ada khasiat untuk kuku.

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 11:40


Ish..ish..macam ada saja tanda-tanda tu kat dalam diri ana..
tapi memang dari dulu lagi dah dikenal pasti :-)
dah sampai seru ke..kena fikir banyak kali :-)
semua gambar kawin kawan ada 1 album kat rumah saya..:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 12:38


hhmm...

banyak lagi tak rasa.
jauh lagi ni. :-) :-) :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 12:53


saya paling suka tengok sepasang baju pengantin. bukan sepasang baju dengan kain, tapi sepasang baju pengantin lelaki dan perempuan, heh heh. :-P


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

  


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 16:26


Pada 21-04-07 10:11 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-07 08:11 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

takpa kena atas batang idung sendiri..sebab semua nanti yang belum kena pasti akan kena ..heheheh

p/s : Meow dah affected ke? hehe


Teman belum kena kelapan-lapan simptom lagi.. kira mildly affected saja.. hehe... insyaAllah.. sampai masanya kita semua akan kena kelapan-lapan simptom tu.. time tu teman tunggu kad dari mr izzul, shye, Daeng_jati, swordofdeen and sesiapa saja lah ahli Ukhwah yang nak bagi kad kat teman ni... ;-) :-D



erkkk saya pun tersedak macam Daeng... ishk entah-entah meow dulu baru shye agaknya.. heh heh.

meow, shye Insya Allah paparkan saja kad jemputan kahwin dekat laman utama portal ukhwah ni... huhu. :-D :-P semua dijemput hadir!

p/s: saya terkena semua senarai tersebut, kecuali lah No. 5.. sebab kursus kahwin saya dah ambil dah... ngehngehngeh


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 21-04-07 16:27 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 17:18


nampak gayanya Shye yang paling dahsyat affected by this virus.. tahniah.. bila lagi ini..? lepas konvo ke? :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 17:37


Pada 21-04-07 17:18 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

nampak gayanya Shye yang paling dahsyat affected by this virus.. tahniah.. bila lagi ini..? lepas konvo ke? :D



eh, Doktor ucap tahniah lepas mangsa mendapat virus merbahaya? kasihan pesakit yang menjadi mangsa. :-P..

hey... lambat lagi lah :-P


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 21-04-07 17:39 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 17:52


Pada 21-04-07 02:22 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Berikut adalah tanda-tanda @ simptom-simptom anda sudah hampir sampai seruan untuk kahwin.. its look like a joke, but believe me.. u'll know its true at certain degree.. :-) Taken from a blog.. :-)


1. anda start beli majalah yang berunsurkan 'isu-isu perkahwinan'..
2. anda suka tengok kedai jual brg kawin..
3. anda suka baca kad kawin..
4. anda jeles tengok happy couple..
5. anda suka masuk page wedding photographer yang bertauliah untuk tengok gbr-gbr wedding org lain..
6. anda jenguk-jenguk masuk website tempat yang offer kursus kawin untuk tengok berapa kena bayar untuk kursus kawin..
7. anda suka baby...
8. anda suka tengok cincin...

Kesimpulannya, kepada sesiapa yang sudah mula mengalami simptom-simptom seperti di atas, maka sila bawa bersabar dan berdoa pada Allah agar dijodohkan dengan org yang baik-baik.. Kumpul duit, kumpul ilmu untuk menjadi isteri/suami yang soleh.. Insyallah, Allah akan makbulkan.

:-)




yang no 1,2,5,6 dengan 7 tu ana dah buat dari sek rendah lagi... masa tu makcik2 ana semua gh sibuk nak dirikan baitulmuslim.. analah assistantnye... huhuhu...

yang no 7 tu memang dah begitu dari kecik, canne itu..?

iskkk... iskk...
:-o :-o :-o :-o :-o :roll: :roll: :roll: :roll:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 17:59


hahaha! dah ketawe guling2 ni... sah!

Bookmark and Share

  


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-04-07 18:10


Pada 21-04-07 17:18 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

nampak gayanya Shye yang paling dahsyat affected by this virus.. tahniah.. bila lagi ini..? lepas konvo ke? :D



Kamek bagi laluan kat Dr Meow lah sebab doc Meow lebh tua dari kamek..Hehe...sampai masa Dr Meow jangan lupa minta alamat kamek ya...Nak cium kad wangi...hehehhe...


Tapi simpom2 tu rasanya tak perlu dicari ubatnyer...proceed saja..kalau ada symtopm2 tu..anda jangan runsing..bior saja...


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 21-04-07 20:21


huhu dalam banyak-banyak simptom agaknya yang no. 8 tu paling kritikal bagi saya..tadi baru saja beli cincin dengan mak saya untuk bakal tunang abang saya...but im the one who excited...!:lol: semua cincin dalam kedai tu saya nak try...saya yang pilih cincin untuk bakal kakak ipar saya....lepas itu siap cakap dengan my mom...if i wanna get engage...i wanna dis kind of ring...cincin berlian dengan seketul batu....lawa nya...!da siap2 berangan da kai cincin tu...:lol:

ps: sekarang tengah survey2 tengok cup cakes...suka sangat dengan cupcakes...nanti kalau nak kawin nak order cupcakes...lawa nya...!
ok2 dis posting really buat saya berkhayal...:lol:


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

  


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 21-04-07 22:22


bila pula turn ana ek?!!... huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 00:10


Pada 21-04-07 18:10 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-07 17:18 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

nampak gayanya Shye yang paling dahsyat affected by this virus.. tahniah.. bila lagi ini..? lepas konvo ke? :D



Kamek bagi laluan kat Dr Meow lah sebab doc Meow lebh tua dari kamek..Hehe...sampai masa Dr Meow jangan lupa minta alamat kamek ya...Nak cium kad wangi...hehehhe...


Tapi simpom2 tu rasanya tak perlu dicari ubatnyer...proceed saja..kalau ada symtopm2 tu..anda jangan runsing..bior saja...



Kamek bagi laluan kat sword dululah.. pasai sword dah tua.. hehehe.. ye ke?! kamek nak cium kad kahwin sword dan mr izzul dulu.. hehe.. lepas itu baru tunggu shye, then Daeng_jati.. :D :D :D


p/s: kad aku fotostat saja.. :D :-P tak wangi lah Izzul..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 00:49


aik.. Kenapa Shye dulu baru Daeng ini? hohoho

begini sepatutnya, ikut umur:

Sword, Daeng, Meow, baru lah Shye. kemudian Izzul.. :-D boleh ke terime?


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 22-04-07 00:50 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 01:00


kenapa name teman pun termasuk sekali..?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 01:03


Pada 22-04-07 01:00 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa name teman pun termasuk sekali..?


saya ikut saja meow.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

suad_suadah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.04.2007
Ahli No: 29452
Posting: 30
Dari: bUmI bERtUAH

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-07 02:29


kalau dah jodoh.... tak ke mana :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For suad_suadahProfil   Hantar PM kepada suad_suadah   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 10:50


entah... tak pastilah. kadang-kadang ada. kadang tak ada simptom2 tu. macam biskut. mungkin bukan simptom... habit ana agaknya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 10:58


Pada 22-04-07 01:00 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa name teman pun termasuk sekali..?


Ini request spesel dari teman.. hehe hoho.. :D :D

p/s: jangan mara daeng.. :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 12:24


bro daeng tu dah stock kronik dah hehehe, so kasi lah dia 1st sekali

Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-07 12:30


huhu..tau tak apa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-07 12:31


ana suka saja baby...tapi bila baby da besar,masyaAllah...degilnyer....

Bookmark and Share

  


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

ctMarz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2006
Ahli No: 22837
Posting: 62
Dari: jb

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 16:45


hmm...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctMarzProfil   Hantar PM kepada ctMarz   Pergi ke ctMarz's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 16:51


apa fasal teman asyik kena saja dengan kome semua...
kasihanilah teman yang lemah ni..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 17:29


tak mengapa lah Daeng.. doa lah tu agaknya-agaknya ada yang nak masuk minang Daeng..mesti gempak gempita portal ukhwah ni...:lol: :lol:

p/s: ana ada lah simptom no 7 tu, kuat sangat akhir2 ni..macam orang gila nampak baby...yang nombor lapan baru terasa-terasa saja..hish takutnya terkena virus ni..:-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 19:28


tak nak kawin dengan ulfah_widad, tengok budak saja jadi gila.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 20:11


Pada 22-04-07 12:31 , dueramiela posting:

!!! QUOTE !!!

ana suka saja baby...tapi bila baby da besar,masyaAllah...degilnyer....


memang suka baby dari dulu ..len tadak



Bookmark and Share

  


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-05-07 21:02


ada juga lah yang sama...lagi2 yang ..(^_^)

Bookmark and Share

  


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 21:17


assalamualaikum..
ehehehe..:-D
semua tanda-tanda ni dah ada..
cuma tunggu orangnya saja..
tapi orangnya pun tatau siapa..
huhu..
wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 07-05-07 21:28


uikss..
kena batang hidung...
:)


-----------------
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing
[ Telah diedit oleh: diella pada 07-05-07 21:28 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 07-05-07 21:45


....:-).....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 21:51


siapa lah nak masuk minang teman ni? nak kasi gempak gempite Ukhwah.com ni

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-05-07 22:01


rasanya semua tanda sudah ada
cuma menunggu masa & ketika



Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 22:31


InsyaAllah...Allahumma Ameen... :) :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

nagibphg
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.04.2007
Ahli No: 29753
Posting: 104
Dari: Pantai_Timur_Tengah

Pahang  


posticon Posting pada: 09-05-07 19:57


tanda tu dah ada tapi tak semua lah
sebab saya laki mana suka tengok foto org kawin macam perempuan
tunggu saja siapa yang nak
tapi saya ni memilih juga
lembu pun pilih rumput apa nak makan
tak kan nak makan rumput sembilu
hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For nagibphgProfil   Hantar PM kepada nagibphg   Pergi ke nagibphg's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 19:59


Memilih tak salah..
jangan over memilih dah lah..
ada sesetengah orang tu memilih lagak dia anak raja..
sedar diri dah lah.. kita tak sempurna..
kekurangan kita akan ditampung kelebihan pasangan kita..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 20:18


hahhaaa...tiba-tiba rasa lawak saja...:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

dhiyaul_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16468
Posting: 96
Dari: sini

malaysia  


posticon Posting pada: 10-05-07 15:02


Ya cukup berminat betul melihat koleksi hantaran, membaca kisah lucu dan manis pertemuan dan percintaan pasangan pengantin dan koleksi foto rakaman jurukamera profesional.

Tapi, masih belum tiba masanya lagi kerana putera katak masih belom ditemui ;-)

psst: wahai putera katak, keluarlah dari tempurung!


-----------------
ruhban fillail wa fursan finnahar


Bookmark and Share

  


  Member Information For dhiyaul_islamProfil   Hantar PM kepada dhiyaul_islam   Pergi ke dhiyaul_islam's Website   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 18:25


Pada 07-05-07 19:28 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

tak nak kawin dengan ulfah_widad, tengok budak saja jadi gila.. :)


gila saja tapi waras lagi tindakan..huahuahua :lol: :lol: takut-takut en. daeng lah, jangan gila pulak tidak ada orang nak datang meminang:-P

p/s:..gurau saja naa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 17:43


Pada 21-04-07 02:22 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!



7. anda suka baby... Bila anda tengok young couple yang baru ada seorang anak kecik yang baru lahir.. ke hulu ke hilir dengan kereta sorong baby.. yang mak nya dengan beg baby dan botol susu.. Ayah nya pulak dok pegang anak dia dengan penuh kasih sayang.. boleh nampak muka dia bangga sebab ada baby.. Mak pulak pandang suami dia dengan penuh rasa bersyukur sebab dapat suami yang sangat penyayang dan sukakan budak-budak.. anda rasa jeles sebab anda pun nak anak gakkkk.. lepas itu termenung seorang-seorang bila lah anda nak ada anak......... Uhukk...



Wooo...Nak baby...Jeles betul saya tengok pasangan suami isteri yang ada anak kecil...

p/s: Tengahari tadi baru mimpi dapat anak :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 12-05-07 22:11


kena sikit-sikit... tapi muda lagi lah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

azreenfasya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.11.2006
Ahli No: 27509
Posting: 37
Dari: Kuching.

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 22:18


;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For azreenfasyaProfil   Hantar PM kepada azreenfasya   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 09:46


......
dah ada ciri-ciri ini........
hehehe;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

sof_wan88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28277
Posting: 127
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 11:33


7. anda suka baby... Bila anda tengok young couple yang baru ada seorang anak kecik yang baru lahir.. ke hulu ke hilir dengan kereta sorong baby.. yang mak nya dengan beg baby dan botol susu.. Ayah nya pulak dok pegang anak dia dengan penuh kasih sayang.. boleh nampak muka dia bangga sebab ada baby.. Mak pulak pandang suami dia dengan penuh rasa bersyukur sebab dapat suami yang sangat penyayang dan sukakan budak-budak.. anda rasa jeles sebab anda pun nak anak gakkkk.. lepas itu termenung seorang-seorang bila lah anda nak ada anak......... Uhukk...

ana jugak suka tengok baby... comel.

bila lah ye seru nak sampai.

Bookmark and Share

  


  Member Information For sof_wan88Profil   Hantar PM kepada sof_wan88   Quote dan BalasQuote

jash
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2004
Ahli No: 13362
Posting: 83
Dari: ::JB-kat::

bosnia_herzegovina   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 14:54


semua simptom itu belum wujud lagi dalam diri jash.. so apakah maksudnya?? hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For jashProfil   Hantar PM kepada jash   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 15:11


Pada 01-06-07 14:54 , jash posting:

!!! QUOTE !!!

semua simptom itu belum wujud lagi dalam diri jash.. so apakah maksudnya?? hehe


assalamualaikum..

belum sampai serulah agaknya :))


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 15:13


assalamualaikum..

tergelak seorang-seorang ana dibuatnya..
ada yang kena..dan ada pulak yang sipi2..
sikit lagi nak kena kat batang hidung :)

bagi ana naluri dah kuat..
tapi kena banyak bersabar sebab tak jumpa lagi..
yang sesuai dan sekufu dengan ana..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'
[ Telah diedit oleh: ika2410 pada 01-06-07 15:14 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-06-07 15:43


no komen...

Bookmark and Share

  


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 26-06-07 01:13


Pada 12-05-07 17:43 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-07 02:22 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!



7. anda suka baby... Bila anda tengok young couple yang baru ada seorang anak kecik yang baru lahir.. ke hulu ke hilir dengan kereta sorong baby.. yang mak nya dengan beg baby dan botol susu.. Ayah nya pulak dok pegang anak dia dengan penuh kasih sayang.. boleh nampak muka dia bangga sebab ada baby.. Mak pulak pandang suami dia dengan penuh rasa bersyukur sebab dapat suami yang sangat penyayang dan sukakan budak-budak.. anda rasa jeles sebab anda pun nak anak gakkkk.. lepas itu termenung seorang-seorang bila lah anda nak ada anak......... Uhukk...



Wooo...Nak baby...Jeles betul saya tengok pasangan suami isteri yang ada anak kecil...

p/s: Tengahari tadi baru mimpi dapat anak :-D




mimpi dapat anak...ah...tak lama ah tu....dah dekat saja sangat...


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

  


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 26-06-07 08:04


lawak...lawak... :lol:
tapi adalah terkena sikit-sikit....tempias2 juga lah...huhuhu... :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 11:55


no 2, 4 , 7, 8 tu macam kena kat ana saja..huhu... lambat lagi lah ana nak kahwin..degree pun belum habis ni.. :roll: :roll: :roll:
kena kumpul duit juga...spy lau Apapun terjd..ana ada aset sendiri... biasa lah..kebanyakan org prpn memang buat no 2,4,7, dan 8 tu..
--> no post yang cun 555


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku
[ Telah diedit oleh: niza_ati pada 26-06-07 11:57 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-06-07 12:21


Assalamualaikum...

Berikut adalah tanda-tanda @ simptom-simptom anda sudah hampir sampai seruan untuk kahwin.. its look like a joke, but believe me.. u'll know its true at certain degree.. :-) Taken from a blog.. :-)


1. anda start beli majalah yang berunsurkan 'isu-isu perkahwinan'.. TAK SUKA....

2. anda suka tengok kedai jual barang kawin.. TAK SUKA JUGA...

3. anda suka baca kad kawin.. TAK SUKA JUGAK..Tapi suka bau dia...hik...

4. anda jeles tengok happy couple.. MEMANG JELES...

5. anda suka masuk page wedding photographer yang bertauliah untuk tengok gbr-gbr wedding org lain.. TAK MINAT..

6. anda jenguk-jenguk masuk website tempat yang offer kursus kawin untuk tengok berapa kena bayar untuk kursus kawin.. DAH LEPAS PUN...Kena RM60 saja kat U ni...murah...


7. anda suka baby... MEMANG SUKA BABY DARI DULU...


8. anda suka tengok cincin... MEMANG SUKA...hmm...


Kesimpulannya, kepada sesiapa yang sudah mula mengalami simptom-simptom seperti di atas, maka sila bawa bersabar dan berdoa pada Allah agar dijodohkan dengan org yang baik-baik.. Kumpul duit, kumpul ilmu untuk menjadi isteri/suami yang soleh.. Insyallah, Allah akan makbulkan.


:-)

Jadi...macam mana keputusannya ye...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-06-07 12:25


Assalamualaikum...
tanda-tanda ye...huh

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-07 08:14


Pada 26-06-07 12:21 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

Berikut adalah tanda-tanda @ simptom-simptom anda sudah hampir sampai seruan untuk kahwin.. its look like a joke, but believe me.. u'll know its true at certain degree.. :-) Taken from a blog.. :-)


1. anda start beli majalah yang berunsurkan 'isu-isu perkahwinan'.. TAK SUKA....

2. anda suka tengok kedai jual barang kawin.. TAK SUKA JUGA...

3. anda suka baca kad kawin.. TAK SUKA JUGAK..Tapi suka bau dia...hik...

4. anda jeles tengok happy couple.. MEMANG JELES...

5. anda suka masuk page wedding photographer yang bertauliah untuk tengok gbr-gbr wedding org lain.. TAK MINAT..

6. anda jenguk-jenguk masuk website tempat yang offer kursus kawin untuk tengok berapa kena bayar untuk kursus kawin.. DAH LEPAS PUN...Kena RM60 saja kat U ni...murah...


7. anda suka baby... MEMANG SUKA BABY DARI DULU...


8. anda suka tengok cincin... MEMANG SUKA...hmm...


Kesimpulannya, kepada sesiapa yang sudah mula mengalami simptom-simptom seperti di atas, maka sila bawa bersabar dan berdoa pada Allah agar dijodohkan dengan org yang baik-baik.. Kumpul duit, kumpul ilmu untuk menjadi isteri/suami yang soleh.. Insyallah, Allah akan makbulkan.


:-)

Jadi...macam mana keputusannya ye...


ye..macam mana ye.... :-?

respon saya lebih kurang dengan sayatetapsaya..

item 1, 2, 3, 5 dan 6 memang langsung tak menarik minat saya...

hurm..macam ta sampai seru saja nampaknya...

apapun...sampai seru...nikah lah...


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

raihanninie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.06.2007
Ahli No: 30313
Posting: 49
Dari: Kota Bharu, KLate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-06-07 08:39


hehehheehe... memang kena!!!! tapi tak semestinya nak kahwin dalam masa terdekat kan....huhhuuhhuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For raihanninieProfil   Hantar PM kepada raihanninie   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 27-06-07 08:43


terkena juga ni..tapi..rasanya tak betul lah....huhuh

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-06-07 22:59


salam....
emmm....banyak tak kena pun....he..he..he..no komen pleezeeeee.............

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-07-07 13:38


Pada 21-04-07 02:22 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Berikut

7. anda suka baby... Bila anda tengok young couple yang baru ada seorang anak kecik yang baru lahir.. ke hulu ke hilir dengan kereta sorong baby.. yang mak nya dengan beg baby dan botol susu.. Ayah nya pulak dok pegang anak dia dengan penuh kasih sayang.. boleh nampak muka dia bangga sebab ada baby.. Mak pulak pandang suami dia dengan penuh rasa bersyukur sebab dapat suami yang sangat penyayang dan sukakan budak-budak.. anda rasa jeles sebab anda pun nak anak gakkkk.. lepas itu termenung seorang-seorang bila lah anda nak ada anak......... Uhukk...

:-)




ana memang dari kecil lagi suka baby.... mybe sebab adik ramai dan anak buah pun dah 20 org,,, :lol:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Lubnaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25241
Posting: 133
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-07-07 16:15


betul jugak agaknya....adalah sikit...uhuk2

Bookmark and Share

  


  Member Information For LubnaaProfil   Hantar PM kepada Lubnaa   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-07-07 23:36


:-) Assalamualaikum....


    Nak tergelak...hehhehe..ingatkan seruan apa tadi..ala kullihal...macam ada jugak simpton-simpton ni..tapi bilala nak sampai serunya... :lol: :lol:


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

  


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 03-07-07 10:31


:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.16919 saat. Lajunya....