Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-01-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda taknak bekerja, carilah duit sebanyak-banyaknya; nanti anda tak perlu bekerja
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: nassar
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43121

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 46
Ahli: 0
Jumlah: 46




  Yang Masuk Ke Sini
RijaludDeen: 6 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 9 hari yang lalu
drzul-f: 10 hari yang lalu
sahabat_amin: 21 hari yang lalu
aliya_hudi97: 22 hari yang lalu
gemsngems: 23 hari yang lalu
haninuha: 23 hari yang lalu
bennysmith: 24 hari yang lalu
williamvring: 24 hari yang lalu
adrianwillson: 24 hari yang lalu
evolutionmedspa: 24 hari yang lalu
jacobamelia: 25 hari yang lalu
flackflores: 25 hari yang lalu
dylanjoseph: 25 hari yang lalu
Black_G_Nutrima: 27 hari yang lalu
jasonclark: 30 hari yang lalu
jamesreibers: 30 hari yang lalu
harrydiaz: 30 hari yang lalu
laticiagibson: 30 hari yang lalu
robinsonsjacob: 30 hari yang lalu
johnkenney: 31 hari yang lalu
jeffreylinda: 31 hari yang lalu
zam_rizal: 31 hari yang lalu
Jakeslessor: 31 hari yang lalu
studiosmilesnyc: 34 hari yang lalu
dentistinhouston: 34 hari yang lalu
ezequielvince: 34 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Kenapa macam tu?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Kenapa macam tu?

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenapa macam tu?

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 23:06


SELAMA ini kita diajar supaya menunaikan solat dengan terperinci supaya boleh khusyuk. Yang menjadi kemusykilan ialah, jika solat berjemaah, mengapa imam membaca surah al-Fatihah dengan kuat bagi solat Subuh, Maghrib dan Isyak tetapi bacaan ini diperlahankan untuk solat Zuhur dan Asar. Apakah sebabnya?


8-)


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 23:18


Hukum fiqh ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 23:25


...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 00:00


Ada sesiapa yang boleh bantu??
Ada terdengar dr ustaz haritu..tapi tak sure sangat lah..kena confirmkn dr dia balik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 21-04-07 13:02


ha'ah...kenapa erk...?sesiapa yang taw bantu lah hamba yang lemah ini.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 13:17


salam
satu persoalan yang bagus,
kalau boleh ana pun nak tahu sebab apa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-11-09 10:19


persoalan yang menarik..

ada sesiapa boleh bagitau?



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 00:37


dulu masa kat sekolah menengah rendah..saya ada tanyakn kat kawan saya yang sekolah pondok/ma'had..

katanya disebabkn keadaan umat ketika itu.."keselamatan orang-orang mu'min selalu trancam jika mengerjakan sholat diketahui oleh mereka orang-orang kafir...so, kalau dah magrib..orang-orang tu dah kat rumah masing-masing dan dah tidur sbagiannya.."

tapi hal tu tak pasti..insyaallah akan ditanyakan kembali kepada yang lebih mengetahui...


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 07:53


Solat jahriyyah – Solat fardu yang disunatkan membaca secara nyaring (Maghrib, Isyak dan Subuh)

Solat sirriyah – Solat yang bacaannya perlu diperlahankan kadar boleh didengari oleh telinga sendiri sahaja (Zuhur dan Asar)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.134384 saat. Lajunya....