Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita tidak belajar dari kejayaan-kejayaan kita. Kita belajar dari kegagalan-kegagalan kita.
-- John Naisbitt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: atbar1981
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43128

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
atbar1981: 3 hari yang lalu
muslimin23: 5 hari yang lalu
z_tornado: 5 hari yang lalu
sarashanee: 12 hari yang lalu
CikIzzah1992: 14 hari yang lalu
Qiamulail: 29 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: nak pilih siapa..org sayang kita atau kita sayang dia


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» nak pilih siapa..org sayang kita atau kita sayang dia

Please Mendaftar To Post


Oleh nak pilih siapa..org sayang kita atau kita sayang dia

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-07 07:43


adalah kisah ni.seorang gadis.nama A saja lah..dia dalam dilema sekarang ni..dia sukakan seseorang,nama B lah...tapi dia tak tau B tu sukakan dia ke tak...entahlah,kadang-kadang sikap si B tu macam suka kat si A..TAPI TAK TAULAH...Tapi A memang sukakan si B sb sikap B tu memenuhi lah ciri-ciri lelaki yang dapat dibuat calon...tapi dalam masa yang sama ada seorang jejaka meminati si A..TAPI A anggap dia kawan biasa saja sekarang sb hati dia dah suka kat B..SO,macam mana ye,A nak terus menanti B ataupun cuba menerima jejaka yang seorang lagi tu...tapi hati A memang suka kat b..bagaimana ye.nak pilih org yang sayang kita or yang kita sayang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

srikandi_86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28923
Posting: 188
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 16-04-07 07:55


salam..

soal cinta ni..susah ana nak komen..pada empunya diri..solat istikharah mntak petunjuk..kami kat sini bukannya kenal A atau pun B tu..so, macam mana nak bagi cadangan..Kalau ana cakap A pun, tapi empunya diri berat pada B..xselesai jugak masalah..kesimpulannya, serah pada Allah untuk buat keputusan yang terbaik bagi diri gadis tersebut.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_86Profil   Hantar PM kepada srikandi_86   Quote dan BalasQuote

pauhfc
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.12.2006
Ahli No: 27639
Posting: 34
Dari: negara Bush

usa  


posticon Posting pada: 16-04-07 08:42


asyik topik jiwang saja..
senang cerita suruh mak dia saja cari untuk dia.habis cerita



-------------------------------------------------------------
http://pauhfc.wordpress.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For pauhfcProfil   Hantar PM kepada pauhfc   Pergi ke pauhfc's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 09:27


nak pilih siapa???????????????????????

kalau dari segi naluri manusia, mestilah pilih "yang kita sayang".
tapi....kalau untuk kebaikan dunia dan akhirat, pilihlah yang menepati ciri-ciri "suami soleh dan bertanggungjawab".



wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-04-07 11:46


semoga A dapat buat keputusan yang terbaik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 11:54


assalamualaikum..
no idea..:roll:
biasanya kalau macam ni..better pilih siapa yang sayang kita..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

nrelisa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26937
Posting: 33
Dari: tempat beradanya makhluk Allah

haiti  


posticon Posting pada: 18-04-07 11:59


Pada 18-04-07 11:54 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
no idea..:roll:
biasanya kalau macam ni..better pilih siapa yang sayang kita..
wassalam


erm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nrelisaProfil   Hantar PM kepada nrelisa   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 12:02


salam....
buat istikharah...minta petunjuk daripada ALLAH...
personally...better pleh orang yang sayang kat kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 18-04-07 14:44


tkyah pilih siapa2...boleh tak...?tunggu sapa masuk minang dulu...


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

azlan_aris
Warga Rasmi
Menyertai: 17.04.2007
Ahli No: 29621
Posting: 12
Dari: bandar baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 14:54


its depend.. bagi saya, dua dua perlu main peranan.. perasaan sayang perlu dipupuk dan disemai... tapi perlu diingat, ketentuanNYa mengatasi kemahuan kita... ingatlah lima perkara yang hanya ditentukan olehNye, diantaranya jodoh... so hanya doa & zikir sahaja yang dapat mententeramkan jiwa yang bercinta dan kecewa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azlan_arisProfil   Hantar PM kepada azlan_aris   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 18-04-07 15:41


bagi pendapat saya lah kan??
em...better cari org yang sayang kita..
dari kita sayang org..
sebab org yang kita sayang 2 belum tntu sayang kita macam kita sayang dia..
kita tak tahu hati dia..
beter dengan org sayang kita..
[ Telah diedit oleh: syahirahsoid pada 18-04-07 15:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 18-04-07 15:45


sebab..
org yang sayang kita..
memang da betul dia sayang..
kalau yang 1 lagi kita tak tahu lagi hati dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 18-04-07 15:47


sayang 2 boleh dipupuk..
jangan keras kan hati..
Insya Allah..mzti boleh time yang seorang lagi 2..
memang lah sedih tak dapat ap kita nak..
tapi 2 kan hukum karma..
tak semua dalam dunia kita dapat..
mana tau yang seorang lagi 2 lagi baik pada si B nya??
kan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 18-04-07 15:48


yang terbaiknye..
buat solat istikharah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

hurun_ain
Warga Rasmi
Menyertai: 22.12.2003
Ahli No: 5888
Posting: 20
Dari: gununng

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 16:00


Serah pada Allah...doa banyak-banyak...minta petunjuk

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurun_ainProfil   Hantar PM kepada hurun_ain   Quote dan BalasQuote

putri_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28612
Posting: 66
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-04-07 17:42


salam..

Kenapa kita tak dapat apa yang kita idamkan...!!!

" boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui "
(surah al-baqarah ayat 216)

insyaAllah, buat istikarah minta petunjuk..


___________________________________________
:: Islam Itu Indah, Indahkan Hidup Mu Dengan Islam::

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_solehahProfil   Hantar PM kepada putri_solehah   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 18:26


pernah mengalami...

first, betulkan niat tentang halatuju hubungan.
2nd, lapangkan fikiran, buat solat taubat dan hajat banyak-banyak minta permudahkan jalan hidup.
3rd pertimbangkan kualiti kedua2 pilihan dan perasaan kita.
4th minta pandangan...
kalau hati masih ragu, jalan masih tak nampak, istikharahlah.

tapi kalau pilih ni setakat nak couple2 saja, macam buang masa pulak, lainlah kalau betul-betul serius nak kahwin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 18-04-07 18:29


setuju dengan pandangan nilam_sejati tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 18:29


salam
kes ni patut baca novel '5 tahun 5 bulan'(esp part 2 dan 3),
baru boleh nak bagi clear sikit macam mana nak setel masalah ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-04-07 18:38


Assalamualaikum

Si A kena berterus terang pada si B lah.... sekarang tak pelik kalau muslimat approach muslimin....Banyak juga ustazah ana macam tu dulu-dulu.....Nanti melepas pula....kan si B tu dah memenuhi ciri-ciri idaman si A.

cepat-cepat jangan terlambat....


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 18:39


Pada 18-04-07 18:38 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Si A kena berterus terang pada si B lah.... sekarang tak pelik kalau muslimat approach muslimin....Banyak juga ustazah ana macam tu dulu-dulu.....Nanti melepas pula....kan si B tu dah memenuhi ciri-ciri idaman si A.

cepat-cepat jangan terlambat....



assalamualaikum..
nak berterus terang bukan mudah..kalau da terlepas redha saja lah..mknany dia bukan untuk kita lah tu..
wassalam



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 11:51


assalamualaikum..

bagi kaum muslimah semua pilihlah lelaki yang mencintai kita bukan orang yang kita cintai..tapi kalau lelaki yang kita suka tu memang suka pada kita..insyaAllah xdok masalah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 20-04-07 11:54


yang penting minta ptnjk kat Allah...kalau betul-betul ikhls,mesti Allah tnjukkan jalan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 12:23


kalau saya.... saya pilih 'orang yang sayang kita'.

jangan risau, sayang tu boleh dipupuk. yang nak approach tu patut diberi peluang juga. kan masih tak berapa kenal... dah asyik pandang B saja..... tengok lah dulu yang approach tu bagaimana.. mana tahu dia lagi bagus. :-P

ni nak tanya... nur_anis ni umur berapa? tunggu dah besar dan dewasa lah baru cari calon dan buat-buat keputusan ni, k.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 13:41


carilah org yang suka kat kita..kerana kesannya amat berbeze...

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-04-07 15:06


Pada 20-04-07 13:41 , attuffah_humairah posting:

!!! QUOTE !!!

carilah org yang suka kat kita..kerana kesannya amat berbeze...


kena cari suka sama suka lah...


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-07 15:41


rasanya susah muslimah nak bagitahu isihatinya kat jejaka yang dia suka yang macam are peace cakap..tapi kadang sikap si B macam dia suka..tapi entahlah,si A pun kadang-kadang dalam dilema sebab dia rasa hati dia dah suka kat B..Tapi Kalau bukan jodohnya dengan B,dia redha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

limauais
Warga Rasmi
Menyertai: 20.04.2007
Ahli No: 29659
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 15:59


ada org pernah cakap kat saya, pilihlah org yang menyintai kita..
lebih baik sekiranya lelaki yang lebih sayang pada perempuan...
jika perempuan lebih sayang pada lelaki, tapi jika lelaki tu biasa saja, nanti perempuan banyak makan hati...

sejauh mana betul pendapat ini?

Bookmark and Share

    


  Member Information For limauaisProfil   Hantar PM kepada limauais   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 16:12


Pilihler org yang betul-betul sayang kat kita...org yang kita sayang BELUM TENTU sayang kat KITA JUGA KAN...SEELOK2NYA BIAR sayang JUGA,DAN D sayangi PUN JUGA :lol:


-----------------
IsWaRa miRaGe TuRbO cHaRGer 4g63.
[ Telah diedit oleh: KIKO pada 20-04-07 16:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 16:34


kadang-kadang orang yang suka kat kita tu tak cukup memenuhi citarasa.
let say, kita nak lelaki beriman. tapi lelaki yang suka kat kita tu pulak bukan jenis yang kita rasa boleh hidup dengannya contohnya dia mat rempit ke apa ke...

lelaki yang kita suka dah tentu kita rasa serasi dengan dia.

cadangan ana, sebaik-baiknya berterus terang pada lelaki yang kita suka tu. ambik risiko kalau kita susun ayat baik2 kita tak akan rasa malu dan dia pun akan hormatkan kita.

kalau dia tak pilih kita. berdoa, solat taubat, solat hajat, mohon dikurnia pasangan yang sesuai untuk kita...moga dipermudah jalan hidup..


-----------------
*Ukhwah itu Indah..*
[ Telah diedit oleh: Nilam_sejati pada 20-04-07 16:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 11:00



    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

naini
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2004
Ahli No: 7235
Posting: 74
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-04-07 11:04


mintk petunjuk ALLAH yang paling terbaik...tak tah lah dok pening2 kepala...bab cinta ni jangan jadikan beban utama...banyak lagi tanggungjawab lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For nainiProfil   Hantar PM kepada naini   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-04-07 11:16


Pada 18-04-07 17:42 , putri_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

Kenapa kita tak dapat apa yang kita idamkan...!!!

" boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui "
(surah al-baqarah ayat 216)

insyaAllah, buat istikarah minta petunjuk..


___________________________________________
:: Islam Itu Indah, Indahkan Hidup Mu Dengan Islam::


setuju dengan putri_soleha...
ana pun pernah melalui perkara yang sama.....
HUHU....:-I


-----------------
h!dup mest! !khlas dan jujur!!!
baru aman makmur sentiasa.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-04-07 11:18


Pada 18-04-07 14:44 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

tkyah pilih siapa2...boleh tak...?tunggu sapa masuk minang dulu...



Hehe...saya sokong yang ni..


-----------------
http://azymechanical.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-04-07 12:04


assalamualaikum...

kalau ana....ana pilih orang yang sayang kita...

tapi si gadis boleh bagi bunga2 sikit pada si jejaka tu...

katakan macam ni, satu hari si gadis berbual2 dengan si jejaka sambil makan tengah hari...maka beginilah ceritanya..

"awak, dengar2 awak ada gf, betul ke?..."

"ye ke?...mana ada...kawan-kawan saja adalah...biaselah macam kita sekarang ini..."

"hmm...katakanlah ada seorang perempuan ni suka kat awak...dan dia nak awak jadi bf dia...awak rasa macam mana?..."

soalan macam ni tak dianggap perigi cari timba...cuma nak menduga saja...

kalau jawapan dia macam ni...

"siapa awek tu....awak ke?...." :-o :-o :-o

so si gadis berikan jawapan ikut cara perempuan maksudnya berikan senyuman simpul yang menawan...

insya-Allah ada respon positif dari si jejaka...

tapi kalau jawapan dia macam ni...

"siapalah awek yang malang tu?...." dengan ekpresi muka yang tak cantik...ana rasa baik si gadis lupakan si jejaka ni kerana mungkin si jejaka ni masih nak memilih yang terbaik bagi diri dia...

ingat tak kisah Ramlee dengan Kak Normah dalam filem Bujang Lapok?...si Ramlee tak tahu langsung Kak Normah minatkan dia hingga peristiwa Ramlee tinggal singlet koyak dan seluar pendek kerana tak cukup duit nak belanja si Rohaya dan adik2 dia yang ramai tu...Kak Normah kata apa

"nak cari yang jauh2....yang dekat kan ada..."

"yang dekat tu Cik Normah ke?..."

lalu Kak Normah senyum simpul....

apa jawab Ramlee..

"Kenapa tak cakap dari dulu Cik Normah...."

akhirnya kawinlah kedua-duanya dalam filem tu...

ini cuma cadangan ana...:-) :-D ;-) :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

aishgurlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2007
Ahli No: 28659
Posting: 99
Dari: skudai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-04-07 14:54


hmm..memang susah nak tolong..ada baiknya dirikan solat istikharah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishgurlzProfil   Hantar PM kepada aishgurlz   Quote dan BalasQuote

wirda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10228
Posting: 29
Dari: segamat

Johor  


posticon Posting pada: 24-04-07 15:56


salam...kalau saya pun saya pilih orang yang sayang kat kita.....perasaan sayang kan boleh dibentuk insyAllah.....ada ruang untuk orang yang sayang kat kita...tapi kalau pilih orang yang kita sayang tak salah...cuma..kasih sayang dari pihak kedua kita tak tau di thap mana....mungkin akan develop juga tapi mungkin tak lama.....tapi tak tau lah...terpulang...doa banyak-banyak...minta petunjuk dari yang Maha Mengetahui...salam

Bookmark and Share

    


  Member Information For wirdaProfil   Hantar PM kepada wirda   Quote dan BalasQuote

sabrina_asu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26284
Posting: 39
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 24-04-07 16:27


assalamualaikum...

pasal kes ni saya secara peribadi..merasakan lebih baik A lakukan solat istikharah ...kiranya hati lebih merasakan B dipilih teruskan sajalah niat tu,,,bukan apa kalau pilih yang kita sayang...takut dia pulak tak boleh nak sayang kita ..but if sebaliknya mungkin kita bahagia...tapi papun yang terbaik sekali ...saya syorkan A lakukan solat Istikharah ...k ...semoga yang terbaik untuk A...insyaALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For sabrina_asuProfil   Hantar PM kepada sabrina_asu   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-04-07 16:41


terima kasih..harap A dapat buat keputusan yang terbaik untuk dirinya kerna ini melibatkan kebahagiaan di masa depan..memang bagus pilih orang sayang kita,tapi seandainya pilih dia tapi dalam hati tetap ada org yang kita sayang tu buat apa juga kan..kalau boleh tak lukakan hati org lain.biarlah org bahagia kerna kita,taknak org derita sb kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-04-07 17:16


si A tu awak ke nur_anis?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-04-07 17:54


dua-dua kena pilih :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 24-04-07 18:37


Assalamualaikum...baik solat istikharah

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 27-04-07 01:20


Pada 24-04-07 12:04 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!


so si gadis berikan jawapan ikut cara perempuan maksudnya berikan senyuman simpul yang menawan...

insya-Allah ada respon positif dari si jejaka...




berikan senyuman yang menawan....huhu baik2 boleh kena virus lain pula nanti....

ps: no offense k abang imam...


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.170056 saat. Lajunya....