Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
.....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.
-- Yusuf: 12

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 10 hari yang lalu
abid_19: 10 hari yang lalu
JonathanBaker: 12 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Beza tangisan lelaki & wanita


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Beza tangisan lelaki & wanita

Please Mendaftar To Post


Oleh Beza tangisan lelaki & wanita

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 16-04-07 04:38


Siapa dapat tau beza dan erti tangisan lelaki dan wanita?


-----------------
sama-sama mencari kebenaran,
HATI dikawal oleh AKAL,
AKAL dikawal oleh IMAN,
Jika HATI selalu kotor, selalulah tingkatkan kualiti IMAN
[ Telah diedit oleh: ShahrulZaman pada 16-04-07 04:39 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-07 08:26


tak taulah sb lelaki jarang dapat tengok mereka menangis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 09:03


salam...

beza tangisan???
ada beza ke??...
kalau dari segi suara tu, semua orang akan ada suara yang berbeza.


**nak tengok lelaki menangis???...
susah tu.....
kalau dapat curi2 tengok pun, kira bernasib baik.
selalunya, lelaki ni bila dia nak nangis....mereka akan sembunyi-sembunyi.

**antaranya...waktu solat malam. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

danial_muhd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23070
Posting: 212
Dari: Bukit Mertajam -> gambang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 09:35


erm... bayi laki baru lahir sure nangis... tengoklah.. ada beza tak dengan bayi perempuan.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For danial_muhdProfil   Hantar PM kepada danial_muhd   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 09:39


Pada 16-04-07 09:03 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

beza tangisan???
ada beza ke??...
kalau dari segi suara tu, semua orang akan ada suara yang berbeza.


**nak tengok lelaki menangis???...
susah tu.....
kalau dapat curi2 tengok pun, kira bernasib baik.
selalunya, lelaki ni bila dia nak nangis....mereka akan sembunyi-sembunyi.

**antaranya...waktu solat malam. :-)


betul...susah sangat nak tengok ayah saya nangis...kalau nangis mesti sembunyi...
tapi saya pernah dengar sekali lelaki nangis dalam hidup saya disebabkan saya...sampai saya pun nangis sekali


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-04-07 09:49


salam,
memang sukar nak lihat laki nangis sebab mereka ego!
mereka tak nak org lain anggap dia lemah

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 09:52


Pada 16-04-07 09:49 , FIENDA posting:

!!! QUOTE !!!

salam,
memang sukar nak lihat laki nangis sebab mereka ego!
mereka tak nak org lain anggap dia lemah

eerrmm...
macam marah saja??
anti marah ke?

sabaq na.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 11:01


salam
rasa adalah lebih baik lelaki susah menangis (mostly sebab ego tak boleh nak dinafikan lagi)
cuba lah nak dijadikan cerita sesuatu tragedi yang cukup tragik terjadi dalam semua org, laki2,perempuan, budak-budak, mak budak, bapak budak laki mak tiri dengan atuk nenek pun turut nangis tanpa memikirkan apa yang patut dilakukan,
so siapa yang nak buat penilaian pada masa tersebut??????

'ada kebaikan bagi mereka yang mahu berfikir'

so fikir2 kan lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

alSubhi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.01.2007
Ahli No: 28403
Posting: 137
Dari: KL, melbourne, australia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 11:04


laki memang susah nak nangis... campur dengan perasaan ego.. lagi lah susah dia nak nangis... tapi kalua dia nangis, maknanya mesti ada benda yang terlalu sukar diterima ataupon yang seangkatan dengan nya... laki memang kontrol bab2 nangis ni... salamzzzz

Bookmark and Share

    


  Member Information For alSubhiProfil   Hantar PM kepada alSubhi   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 11:33


Pada 16-04-07 09:35 , danial_muhd posting:

!!! QUOTE !!!

erm... bayi laki baru lahir sure nangis... tengoklah.. ada beza tak dengan bayi perempuan.. :)


betui2..hihi...

Erm..prpn ni macam jenis nangisnye...
Lelaki ni nasyidnye selalunya bila betul-betul rasa pilu...
Prpn ni ada nangis gembira, sedih, tengok cerita etc :roll:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 12:11


assalamualaikum...

susah nak tengok lelaki nangis..tapi ana rasa mesti ada muslimin di luar sana nangis kerana kita..nangis ni boleh membawa banyak maksud..mungkin kerana hati terguris..tapi lelaki selalunya tidak menangis di depan muslimat..sebab mereka ada perasaan ego..tetapi ego ni penting bagi lelaki sebab tu mereka ni adalah pemimpin

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-04-07 12:13


menangislaa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

nni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2005
Ahli No: 15868
Posting: 107
Dari: kiri ada meja study, kanan ada katil, depan ada PC, belakang..??

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 13:08


kalau ada kematian mesti kedua-duanya jantina menangis....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nniProfil   Hantar PM kepada nni   Pergi ke nni's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 15:15


susah lah nak tau macam mana.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

naja_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2007
Ahli No: 29196
Posting: 73
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 15:50


betul..memang susah nak beza tangisan lelaki macam mana.tapi,pada pendapat saya, kalau lelaki menangis mesti ada satu perkara yang sangat serius dan terlalu menyayat hati..


-----------------
Gersang minda tanpa ilmu..
Gersang hati tanpa iman dan taqwa..
[ Telah diedit oleh: naja_muslimah pada 16-04-07 15:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naja_muslimahProfil   Hantar PM kepada naja_muslimah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.096342 saat. Lajunya....