Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 10 hari yang lalu
abid_19: 10 hari yang lalu
JonathanBaker: 12 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: 3 golongan manusia


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» 3 golongan manusia

Please Mendaftar To Post


Oleh 3 golongan manusia

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-04-07 19:50


Apabila 3 jenis golongan manusia ditanya? mereka menjawab?.

Soalan1 : Adakah anda solat 5 waktu??

tak : Sudah tentu? solat itu tiang agama dan berdosa jika kita meninggalkannya.
yang : Solat juga lah.. itu pun kalau mak ayah suruh..atau join kawan.. tapi ikot mood lah..
Z : Kalau solat pun tak khusyuk.. baik tak payah?

Soalan2: Adakah anda berpuasa di bulan Ramadhan??

tak : Itu juga kewajipan umat islam..maka wajib dilakukan kerana Allah..
yang : Ofcoz lah puasa? malu lah kat orang kalau tak puasa.. tak puasa tak boleh raya.
Z : Aku solat pun tak.. puasa buat apa??

Soalan3: Jika anda seorang wanita, adakah anda memakai tudung??

tak : Pakai tudung tu kewajipan & maruah seorang wanita Islam.. so.. faham-faham lah ye..
yang : Tudung tu pakai kat sekolah saja.. kat luar tayang rambut rebonding lah..
Z : Tudung?? Tak trendy lah.. buat malu saja.. jatuh lah saham aku?

Soalan4 : Apakah aurat bagi lelaki??

tak: Diantara pusat & lutut. Budak dejah 1 pun tau..
yang : Antara pusat dan ketiak agaknya? tak pasti..
Z : entah.. tak kesah lah.. apa guna spender mahal dan bulu peha panjang kalau tak tayang??

Soalan5 : Apa pendapat anda tentang wanita bpakaian seksi & fit??

tak : Jelas dia tidak sayangkan agama & tidak ingin menjaga maruah diri & Islam.
yang : Tanya lah dia.. mana tahu kain mahal dan tak mampu beli banyak.so tpaksa pinjam baju adik
Z : Standard lah tu. tak mengapa tak tutup aurat yang penting hati mesti baik..

Soalan6 : lelaki & wanita boleh bersentuhan tak??

tak : Haram? batal wuduk.. bukan mahram so jangan lah..
yang : Ala? setakat salam tu tak mengapa lah
Z : Open lah sikit.. apa guna ada kapel kalau tak boleh sentuh?? setakat pegang tu tak mengapa lah.

Soalan7 : Kalau anda menerima mesej berbentuk dakwah dalam email, apa yang
anda buat??

tak : InsyaAllah saya akan forward kat teman2. sekurang2nya ada juga usaha dalam berdakwah.
yang : baca pun tak.. forward apa hal..
Z : Delete terus!!


-----------------
" sesungguhnya ALLAH m'berikn dunia kepada org yang mencintai dan tidak m'cintai. tetapi ALLAH tidak memberikan iman kecuali kepada org yang menyukai"


Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-04-07 20:41


golongan manakah yang menjadi pilihan hati anda....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

alSubhi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.01.2007
Ahli No: 28403
Posting: 137
Dari: KL, melbourne, australia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-04-07 20:47


thats the reality nowadays.... huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alSubhiProfil   Hantar PM kepada alSubhi   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 13:53


Bagus syabab, topik yang interaktif.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

nni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2005
Ahli No: 15868
Posting: 107
Dari: kiri ada meja study, kanan ada katil, depan ada PC, belakang..??

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 22:44


very interesting. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nniProfil   Hantar PM kepada nni   Pergi ke nni's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.082409 saat. Lajunya....