Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang-orang yang suka memuji dan mengampu bukan kawan sejati, kerana merosakkan hati kawannya.
-- -- Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 10 hari yang lalu
abid_19: 10 hari yang lalu
JonathanBaker: 12 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: cuba dulu yang ni


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» cuba dulu yang ni

Please Mendaftar To Post


Oleh cuba dulu yang ni

irhamna
Warga Rasmi
Menyertai: 24.01.2007
Ahli No: 28342
Posting: 20
Dari: jerantut pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-04-07 22:10


Cerita lama, tapi dikongsi pada siapa yang tak tahu..

KEAJAIBAN MICROSOFT WORD BUKTI KEBENARAN TRAGEDI 11 SEPT

Message:

1. Buka Microsoft Word.....

2. Taipkan dalam huruf besar, Q33 NY ..
Q33 NY ni adalah number pesawat yang
melanggar WTC tu..

3. Tukar saiz font tu kepada saiz 48.

4. anda highlightkan Q33 NY tu
kemudian tukar kepada font WINGDINGS.

Apa yang anda nampak? Allahuakbar ..
sesungguhnye benda ni dah lama wujud
tanpa sesiapa yang menjangkakannye ...
Kelihatan gambar sebuah Kapal Terbang
melanggar WTC (menara berkembar tu) ..
kemudian ada lambang tengkorak dan
lambang yahudi ... dah cuba dah memang
betul.............

Mungkin ini adalah kod rahsia bagi orang-orang yahudi untuk meletupkan WTC dan menuduh orang-orang
islam yang melakukannya..

kod ini hanya berfungsi di microsoft word sahaja..
jadi jika kamu ingin melihat buktinya cubalah buka dan buat di microsoft word..

SUBHANALLAH....

Cubalah...dan sebarkan....


-----------------
Allah Cinta Agung!


Bookmark and Share

    


  Member Information For irhamnaProfil   Hantar PM kepada irhamna   Pergi ke irhamna's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 00:51


saya dah lama baca tentang benda ni.. nak bagi komen sikitlah.. maaf kalau terasa..

Pernah tak kita fikir.. apa betul ke perkara ni satu kenyataan atau semata-mata kebetulan? Takkanlah kita nak jadikan ini sebagai bukti serangan 11 sept tu sebagai perbuatan yahudi dengan asas macam ni? dah tentu musuh kita tu seronok tengok kita yang termangu-mangu dengan dakwaan seperti ni..

Berhentilah dari jadi masyarakat yang mudah tpedaya dengan taktik seperti ni.. kita mesti buktikan secara kukuh seperti yang telah dibuat di mana ada kajian sains, rakaman video dsbnya menunjukkan bahawa sept 11 tu bukan kerja umat Islam.. barulah masyarakat antarabangsa pandang pada kebijaksanaan umat Islam..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 00:54


Bercerita mengenai 11 September,bangunan WTC tu runtuh BUKAN dsebabkan perlanggaran kapal terbang tu tetapi disebabkan teras2 besi bangunan tu telah 'dicairkan' terlebih dahulu..
Sebab tu bangunan tu hancur berkecai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-04-07 00:56


wawa dah pernah hanta lah benda ni..ni mesti tak cek lu..kat "Cuba buat dan tengok.." --dalam 'Isu dan Ehwal Semasa'


-----------------
[email protected]
[ Telah diedit oleh: redgirl pada 13-04-07 01:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 01:09


Ooo..wawa lah yang hantar ye..hehe..
sesiapa ada info lagi mengenai 11 Septmbr ni tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 13-04-07 01:40


OHH..
baru ana tau..tapi betul ke benda ini semua...
atau secara tak sengaja saja..???

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 01:49


Wallahualam..susah benda sebegini di sengajakn..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 03:33


kebetulan atau ....????

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 00:04


Pada 13-04-07 00:54 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Bercerita mengenai 11 September,bangunan WTC tu runtuh BUKAN dsebabkan perlanggaran kapal terbang tu tetapi disebabkan teras2 besi bangunan tu telah 'dicairkan' terlebih dahulu..
Sebab tu bangunan tu hancur berkecai..


Ha'a lah...Betul kata aL-azyM tu...WTC runtuh bukan disebabkan oleh perlanggaran kapal terbang...Kapal terbang tu cuma nak mengaburi mata dunia saja...Saya ada tengok video klip pasal peristiwa 911...

Kalau ikut berita WTC runtuh sebab api hasil dari pelanggaran kapal terbang meleburkan teras keluli bangunan tu...Tapi kalau kita kaji dari segi sains, takat lebur keluli lebih tinggi daripada suhu api yang terhasil daripada pelanggaran kapal terbang tu...Tak pernah bangunan runtuh di sebabkan terbakar...Sebenarnya bahan letupan telah di pasang dalam WTC...Bangunan yang berhampiran dengan WTC pun boleh runtuh walaupun tak dilanggar oleh kapal terbang...

Biasanya kalau sesuatu bangunan hendak di robohkan, ia akan di robohkan dengan menggunakan bahan letupan supaya ia jatuh ke bawah bukannya ke sisi supaya tak kena bangunan lain...Kalau kita tengok cara WTC runtuh seolah-olah ia sengaja di robohkan oleh pihak tertentu...

Lagi satu tentang bangunan Pentagon...Tiada bukti yang menunjukan ia telah di langgar oleh kapal terbang sebab tiada bangkai pesawat ataupun mayat penumpang di kawasan kejadian...Kemungkinan Pentagon telah di letupkan dengan peluru berpandu bukannya kapal terbang...

Mereka menggunakan media untuk menutup semua bukti...

Licik sungguh perancangan musuh islam untuk memburukan Islam...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 18-04-07 00:09


Subhanallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 03:04


123



123


123


Cuba bezakan gambar ni...Gambar pertama adalah kesan letupan dekat Pentagon...Gambar kedua adalah kesan letupan dekat WTC...Kesan letupan dekat Pentagon lebih cerah berbanding kesan letupan dekat WTC dan sama dengan kesan letupan pada gambar ketiga...Gambar ketiga menunjukan kesan letupan peluru berpandu spike apabila memusnahkan kereta kebal...


Jadi ada kemungkinan Pentagon telah "di langgar" oleh peluru berpandu bukannya kapal terbang...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 09:33


dah cuba....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 09:33


dah cuba....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-04-07 09:59


salam,
tak pernah dengar pun!
sorilah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 12:01


The Killer Fires Theory is Pure Fantasy

The simple facts of temperatures:

    * 1535ºC (2795ºF) - melting point of iron
    * ~1510ºC (2750ºF) - melting point of typical structural steel
    * ~825ºC (1517ºF) - maximum temperature of hydrocarbon fires burning in the atmosphere without pressurization or pre-heating (premixed fuel and air - blue flame)

Diffuse flames burn far cooler.
Oxygen-starved diffuse flames are cooler yet.

The fires in the towers were diffuse -- well below 800ºC.
Their dark smoke showed they were oxygen-starved -- particularly in the South Tower.

Sumber : http://911research.wtc7.net/talks/towers/meltdownre.html





Kalau kita tengok fakta di atas, takat lebur keluli lebih tinggi daripada suhu bahan api kapal terbang yang terbakar...Jadi memang betul WTC runtuh bukan di sebabkan oleh kapal terbang yang merempuhnya tapi di sebabkan benda lain(kemungkinan bahan letupan yang di pasang dalam WTC)...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 14:12


ooo0000oooo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

nni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2005
Ahli No: 15868
Posting: 107
Dari: kiri ada meja study, kanan ada katil, depan ada PC, belakang..??

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 22:49


teringat masa hari pertama kecoh masa WTC runtuh itu... bermula nya perang besar besaran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nniProfil   Hantar PM kepada nni   Pergi ke nni's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.099691 saat. Lajunya....