Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 31-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Ilmu yang hakiki itu ialah yang memberi keyakinan bahawa maksiat itu racun yang membunuh dan bahawa akhirat itu lebih utama daripada kehidupan dunia."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 22 hari yang lalu
izdham: 31 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 41 hari yang lalu


Rawatan Alternatif
Topik: Petua Cover Malu


Carian Forum

Moderator: Administrator, Prof_Muslim
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Alternatif
    »» Petua Cover Malu

Please Mendaftar To Post


Oleh Petua Cover Malu

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 01-04-07 10:36


Petua Cover Malu

1. kalau tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknya anda baring dan
terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bangun
bila tak ada org nampak..

2. kalau terjatuh beskal: cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhla
lagi sehingga berkali-kali supaya org ingat anda saja-saja buat lawak...

3. kalau terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau
sedang berlawan dengan makhluk halus...

4. kalau terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah2
dengan suara yang kuat, pasti org menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap
kebersihan....

5. kalau jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat2.."oi! apa tolak2 ni?"
walaupun tiada org di belakang anda....

6. kalau terjatuh di depan bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada org
membantu anda..kalau tak ada..baring terus sampai mlm dan tak ada org lagi kat
bus stop.


-----------------
sama-sama mencari kebenaran,
HATI dikawal oleh AKAL,
AKAL dikawal oleh IMAN,
Jika HATI selalu kotor, selalulah tingkatkan kualiti IMAN


Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

firehand
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.02.2006
Ahli No: 22626
Posting: 42

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 17:24


huhu


-----------------
mmwalle reg for free (Celcom diskaun 3.5%, Maxis diskaun 3% & digi 1%) tiada yuran pendaftaran dikenakan
[ Telah diedit oleh: firehand pada 06-05-07 17:24 ]



    


  Member Information For firehandProfil   Hantar PM kepada firehand   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 17:52


kalau terjatuh longkang???

heheheeeee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 17:52


kalau terjatuh longkang???

heheheeeee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

kismis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11649
Posting: 180

Sabah  


posticon Posting pada: 28-09-07 11:40


kalau terjatuh cinta ??????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For kismisProfil   Hantar PM kepada kismis   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 11:43


Pada 28-09-07 11:40 , kismis posting:

!!! QUOTE !!!

kalau terjatuh cinta ??????????


suruh sahabat tarik untuk kembali tegak...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

kismis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11649
Posting: 180

Sabah  


posticon Posting pada: 28-09-07 11:49


Pada 28-09-07 11:43 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-09-07 11:40 , kismis posting:

!!! QUOTE !!!

kalau terjatuh cinta ??????????


suruh sahabat tarik untuk kembali tegak...



ic...
pentingnya sahabat dalam kehidupan.... 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kismisProfil   Hantar PM kepada kismis   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-09-07 23:07


kelakarnya..boleh guna ni..heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 23:22


Pada 01-04-07 10:36 , ShahrulZaman posting:

!!! QUOTE !!!



6. kalau terjatuh di depan bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada org
membantu anda..kalau tak ada..baring terus sampai mlm dan tak ada org lagi kat
bus stop.


salam...

:lol: :lol: :lol:

ada juga skil macam ni ye..

jenuh lah nak tunggu sampai malam...

:-D :-P :lol:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-09-07 16:26


:lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 20:09


lawak ujang ini.. tak pung APO, tak pung Gila-gila

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 22:26


Pada 28-09-07 11:49 , kismis posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-09-07 11:43 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-09-07 11:40 , kismis posting:

!!! QUOTE !!!

kalau terjatuh cinta ??????????


suruh sahabat tarik untuk kembali tegak...



ic...
pentingnya sahabat dalam kehidupan.... 8-)


kalau sahabat join sekali??


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

baikhati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25177
Posting: 77
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 01-10-07 23:16


sahabat cerminan kita..sama-sama jatuh,sama-samalah tegak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For baikhatiProfil   Hantar PM kepada baikhati   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 23:27


:-D :-D :-D

ana pernah jatuh beskal terus masuk longkang.


ehe.. kenot imagine lah Kalau yang had solution ataih tu ana buat..
:lol: :lol:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 02:26


salam. kalau dah jtuh cinta, cepat-cepat lah luahkan cinta kepada si dia, kalau lambat kan terlpas pula, so, sapa yang rugi, he9. betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-10-07 05:52


Pada 28-09-07 11:40 , kismis posting:

!!! QUOTE !!!

kalau terjatuh cinta ??????????


kawin sajalah :-P :-D :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-10-07 05:53


lupa nak tambah..

dah sebulan lebih tak online ukhwah..
ShahrulZaman dah ada kereta besar dah..huhu :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 19:47


huhhuhuuhu...
ana intkn kereta besar apa lah yang ShahrullZaman ada...
rupa-rupanya... kuhik kuhik kuhik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 21:24


Anda buat saya tersenyum walaupun masalah ni dah bersarang kat kepala ni...hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-10-07 22:30


Pada 28-09-07 11:40 , kismis posting:

!!! QUOTE !!!

kalau terjatuh cinta ??????????


buat-buat tak jatuh...pergi depan bus stop...naik bas cepat-cepat...lalu atas longkang...lepas tu bawah tangga...ambik basikal....akhir sekali langgar batu.....mesti orang sangka anda ialah mr bean yang sedang buat penggambaran di lokasi...dan anda pun boleh terlupa yang anda telah terjatuh chenta.... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-10-07 12:09


ni nak jawab serius...kalau kita nampak keadaan2 macam tu kita tolonglah orang tersebut cover malu dengan buat-buat pura2 tak nampak


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-10-07 12:19


bukan kalau jatuh bangun sendiri.. kalau jatuh kaver malu tu.. hihih

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-10-07 22:36


Huhuhhuh, dulu masa belajar dulu pernah terlanggar wayar komputer betul-betul depan lecturer garang. Screen komputer macam nak tejatuh saja atas lantai..

Lastly, tak tau macam mana dapat idea spontan..
Terus berdiri tegak dengan gaya tengah bersenamm.. huhhuhuu.. boleh juga cover malu.

kalau kena sound tak tau lah..

ohokokookhkohh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 20-10-07 23:16


Pada 06-05-07 17:52 , qibtiyah posting:

!!! QUOTE !!!

kalau terjatuh longkang???

heheheeeee...


kalau jatuh longkang buat buat tengah sapu longkang...hehehe.. :lol: :lol: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 20-10-07 23:19


tapi ana nak tau sangat sangat petua kalau jatu pengsan nak kaber bagaimana...?? :-? :-?
:lucu: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 03:18


salam
kalau ana, ana buat tak tau saja. tapi selepas itu baru ana ketawa sendiri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 21-10-07 08:22


yang lawaknya..letak under rawatan alternatif..hehe..apa-apa sajalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 00:22


4. kalau terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah2
dengan suara yang kuat, pasti org menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap
kebersihan....


Huuhhhhh...!!! Gilo apoo..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 00:27


Pada 01-10-07 22:26 , adam_muslimin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-09-07 11:49 , kismis posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-09-07 11:43 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-09-07 11:40 , kismis posting:

!!! QUOTE !!!

kalau terjatuh cinta ??????????


suruh sahabat tarik untuk kembali tegak...



ic...
pentingnya sahabat dalam kehidupan.... 8-)


kalau sahabat join sekali??


eerrmm...kalau dia join sekali...

alamat nya...



tak dapat den nak nolong nya...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 02:11


Hmm, bagaimana pula ni Mohd..

Kalau jatuh cinta dengan alam sekitar?
or haiwan kesayangan???


Huhuhhuhuhuh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 12:11


:-D :-D

memang lawak lah..tergelak ana seorang-seorang kat ofis ni..hehehe..

:bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 16:20


Pada 23-10-07 02:11 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm, bagaimana pula ni Mohd..

Kalau jatuh cinta dengan alam sekitar?
or haiwan kesayangan???


Huhuhhuhuhuh..


uikss..
yang ni lah baguss....
kalau jatuh cinta pada yang ini...
tak perlu cover2.. luahkan saja...
moga kebajikan mereka terpelihara... ;-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

khairulmukminah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2007
Ahli No: 28415
Posting: 180
Dari: Gombak, Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 16:43


Mmm...macam-macam idea ada... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairulmukminahProfil   Hantar PM kepada khairulmukminah   Pergi ke khairulmukminah's Website   Quote dan BalasQuote

aulia
Warga Rasmi
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17223
Posting: 9
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 13:35


pernah sekali jatuh dalam bas..tak boleh nak cover dah
tengok muka org lain semua macam nak tergelak saja
lepas itu buat-buat tak tau,pandang depan sampai turun bas

Bookmark and Share

    


  Member Information For auliaProfil   Hantar PM kepada aulia   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 14:36


Pada 28-09-07 11:40 , kismis posting:

!!! QUOTE !!!

kalau terjatuh cinta ??????????


pungutlah balik...huhuhu :lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 30-10-07 14:39


Pada 28-09-07 11:40 , kismis posting:

!!! QUOTE !!!

kalau terjatuh cinta ??????????


bismillahhirrahmanirrahim

cepatlah ambik balik..sebelum orang terpijak.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 03:25


:: hehehe :sopan: nice


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.133616 saat. Lajunya....