Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
More care, less hate
-- Dari Filem Reading Room

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 3 hari yang lalu
muslimin23: 5 hari yang lalu
kasih_kekasih: 9 hari yang lalu
syahidatul: 12 hari yang lalu
raudhahasanah: 13 hari yang lalu
drzul-f: 18 hari yang lalu
hafiz_along_83: 19 hari yang lalu


Jejak Hobi
Topik: Pengalaman; Ragam Kucingmu


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Hobi
    »» Pengalaman; Ragam Kucingmu

Please Mendaftar To Post


Oleh Pengalaman; Ragam Kucingmu

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 01-04-07 10:25


Kucing haiwan yang sangat comel. Saya minat kucing, namun saya tak pernah berpeluang membelanya...sebab rumah saya rumah flat. Bagi sesiapa yang ada membela kucing atau pernah membelanya, bolehkah ceritakan tentang ragam kucing anda di sini? Mungkin ada kisah lucu boleh dikongsi...


-----------------
sama-sama mencari kebenaran,
HATI dikawal oleh AKAL,
AKAL dikawal oleh IMAN,
Jika HATI selalu kotor, selalulah tingkatkan kualiti IMAN
[ Telah diedit oleh: ShahrulZaman pada 01-04-07 10:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-04-07 11:09


memang suka sangat kucing sejak kecil lagi, tapi sekarang kucing kat rumah dah pupus tambah alergi bulu kucing. lagipun kucing haiwan kesayangan rasulullah. Sejak kecil kucingla kawan bermain, kawan luah perasaan & kawan gaduh :) Kalau kat asrama kira jadi penyelamat kucing sama ada yang gaduh & nak apa bantuan. Kucing ni banyak jenis: ada yang cerdik, manja, jinak, peramah, sombong, berlagak pun ada terutama kucing kg baru :) pernah sewa rmh sana, Kalau tegur kucing ctui tak pernah jawab, kucing2 tu buat tak tau saja. tapi kucing ni Kalau kita buat baik dia akan ingat kita Kalau dah lama tak jumpa masa dia kecil lagi, walau kucing dah besar & lama tak jupe dia akan ingat kita, datang tegur kita walau busy dia akan spend beberapa lama dengan kita before teruskan urusan dia yang dah besar tu. Rindu kucing ukm kl ktsn & kolej UO bangi...nakal..comel..selalu minta bantuan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 03:00


salam...
kat rumah saya ada 15 ekor kucing..mula-mula saya yang kutip sekor kucing dr tepi jalan..lepas itu terus membiak..emm..yang best bila tengok kucing ini bila kita ikat tali atau apa-apa benda kat ekor dia,mesti dia gelabah gila..lari lintang-pukang...kalau dia nak tangkap cicak ke,burung ke,mesti dia mengendap dengan goyang-goyangkan punggung dia..cute sangat...lagi satu,kucing ini boleh hilangkan penat mood kita dengan kaletah manja dia terutamanya yang masih kck tu...emmm...pada yang belum cuba membela kucing itu,try ...memang best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 04:31


haha... saya peminat kucing... geram tengok kucing yang cumilss...

ni pengalaman saya dengan golongan hurairah ini...

pernah ada kucing yang saaaaangat lah manja. manja tahap yang termanja di dunia... kita pergi mana saja dia nak ikut.... kita duduk tengok tv, dia nanti duduk atas riba nak tengok tv sekali. kita nak lipat baju, dia duduk atas riba nak temankan kita. kita makan kat meja makan, dia panjat dan duduk atas riba kita juga. kalau dia lapar pula dia hulurkan kepala dia nak tengok meja makan ada makanan apa. kalau kita main computer, dia sampai panjat atas keyboard dan pijak2 sesuka hati. punyalah nak kita ambil perhatian pada dia. akibatnya waktu saya chatting, habis keluar tah apa-apa nya ayat. pernah dia pergi tekan enter sekali. memang betul-betul tah apa-apa. huhuhu.. alahai kucingku..

pendek kata, duduk lah atas kusi bagaimana pun. dia nak panjat sekali. lepas itu lagi dia suka kalau kita layan2 dia. manja tak tahan betul...

antara semua2 kucing yang saya pernah ada, yang tu lah paling saya dan family saya sayang. dia tak bising, tak banyak meow, tak banyak complain makanan apa kami bagi.... tapi dia dah hilang.... tak tau pergi mana...

kucing juga ada perasaan.. ia amat ketara... :-) reti merajuk juga. mengada-ngadanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 02-04-07 05:17


:) Laagi satu, apa pulak nama kucing yang diberi, dan Kenapa pilih nama tu? Ada tak letak nama....Doraemon? :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 02-04-07 05:17


:) Laagi satu, apa pulak nama kucing yang diberi, dan Kenapa pilih nama tu? Ada tak letak nama....Doraemon? :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 02-04-07 05:18


:) Laagi satu, apa pulak nama kucing yang diberi, dan Kenapa pilih nama tu? Ada tak letak nama....Doraemon? :-) :-)


-----------------
sama-sama mencari kebenaran,
HATI dikawal oleh AKAL,
AKAL dikawal oleh IMAN,
Jika HATI selalu kotor, selalulah tingkatkan kualiti IMAN
[ Telah diedit oleh: ShahrulZaman pada 02-04-07 21:55 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

umni_maisarah
Warga Rasmi
Menyertai: 29.09.2006
Ahli No: 26641
Posting: 5
Dari: utm

malaysia  


posticon Posting pada: 02-04-07 10:08


dulu saya suka bela kucing..saya letak nama kucing pelik-pelik:.beday,patanday,monday,claudia,carlos daneil,armando,amor,atom..walaupun nama mereka macam 2,tapi setiap nama di panggil dengan nada berlainan...satu perisriwa yang saya tak boleh lupa.masa itu saya tengah baring sambil tegok tv..then patanday masa itu dah sarat mengandung,duduk di belakang saya.Saya ingat dia just relax2 dan nak manja2.tiba-tiba badan saya rasa melekit.,,rupa-rupanya dia tengah bersalin...bersalin di belakang saya..habis baju saya kena darah...bila saya cuba nak tolong dia,dia lari..masuk bawah katil and beranak kat situ juga...maka lahir lah atom and amor...hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umni_maisarahProfil   Hantar PM kepada umni_maisarah   Quote dan BalasQuote

alinsyirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.02.2007
Ahli No: 28870
Posting: 72
Dari: depan komputer

Perak  


posticon Posting pada: 02-04-07 10:34


Salam...ana merupakan peminat kucing.minat gilerr..tapi yag paling tak lupa kucing hitam.semua bulu hitam kecuali ad satu tompok kecil warna putih kat perut dia.antra banyak-banyak kucing yang ana bela,cuma hitam saja yang agak sopan.bila kena marah dia macam faham..pstu kalau nak makan dia mulela nak manja-manja..tapi dia hilang tanpa khabar berita.tak tau kenapa..merajuk agaknya..tapi ana sayang sangat sampai bila-bila.lagi satu kucing ana.namanya cutiyy.sft keibuannya tebal sagt.anaknye yang dah besr masih disusunye.kasihan ank2nye yang lain,sebab dia baru saja bersalin..terpaksela anaknye yang masih kecil ni berkonsi dengan abgnye..kadang tu lucu tengok telatah mereka..hihi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alinsyirahProfil   Hantar PM kepada alinsyirah   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 13:47


salam...
antara nama-nama kcg saya, combi,combot,pak tam,citam,ciren,lambung,nanan,cicak,tiger,chiki,cici,comel,pilah,mimi,cipuding,kembang,bobot,twinki,kutih,ombok,mbam...
sekarang ini tinggal 15 ekor saja kat rumah..yang lain ada yang dah mati ada yang hilang,kena ambil agaknya sebab kebanyakan yang hilang itu semua bulu kembang... =(

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 21:45


salam...

dedolu, kami adik beradik wan dan atuk jaga...
kat kg, ada banyak kucing, asalnya, kucing tu tersesat, lepas itu wan bela..
ana ada kucing sendiri, namanya kelabu dengan oren..
kelabu tu sebab, seluruh badannya kale kelabu kecuali dhujung keempat2 kakiknya.. (sekali tengok macam pakai stokin pulak..) yang lagi satu tu panggil oren sebab seluruh badan dia warna oren, kecuali kat kepala sampai leher dia warna putih tompok2 oren..

dedua ni, alahai manja sangat... kalau ana balik dr sekolah, mesti mereka 2 ekor ni dah tunggu depan pintu pagar... lepas itu ikutla ana sampai masuk rumah.. (mereka ni pandai lap kaki sebelum masuk rumah dan mesti mandi 1 kali sehari...).. mereka ni memang tak banyak ragam.. ana suka borak2 dengan mereka ni.. rasa macam mereka paham.. kalau ana bercakap dengan mereka, mesti mereka kelip2kan mata.. tak pun ngiau2.. tak pun mereka gesel2kan kepala kat tangan... kalau ana p main, barulah mereka p main.. ana p ngaji, mereka pun duduk sama nak ngaji..

masa kelabu sakit nak mati, ana sanggup ponteng sekolah.. (tapi masa tu mana tau dia dah nak mati, ingatkan sakit biasa saja.. bebudak lagi masa tu...) kelabu batuk2 dan muntah2.. punyalah jaga..

1 hari sebelum dia mati, dia dah sihat.. boleh memain dah.. ana pun p lah sekolah.. balik dari sekolah, ada oren saja kat pintu pagar.. masa tu, rasa nak tercabut jantung... uhuk uhuk huk.. mana pulak dah si kelabu ni p.. cari punya cari, ada bawah pokok kelapa, nenek ana tengah bagi susu.. dia sakit balik.. ana pun mulalah banjir dengan air mata.. sampai petang duduk sebelah kelabu dengan oren... petang tu kelabu mati... lagi lah, menangih entah macam apa saja.. huhuhu...

lepas tu ana demam hampir sminggu.. sian kat oren terabai... adess... tak lama lepas tu, oren pula sakit... kejadian yang sama berulang.. ana ponteng sekolah lagi... lepas oren mati, ana pun sambung demam balik..

tu lah kisah atikah bersama 2 kucingnya..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 22:41


yang temankan pergi sampai masjid..
yang kejutkan bangun sahur..
kucing yang bernama COMEL..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 23:03


saya suka sangat kat kucing...dialah teman time sedih...time suka...suka cakap dengan kucing...dia macam faham perasaan kita...nama kucing saya jaguar dengan cheetah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 23:03


Pada 02-04-07 21:45 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

dedolu, kami adik beradik wan dan atuk jaga...
kat kg, ada banyak kucing, asalnya, kucing tu tersesat, lepas itu wan bela..
ana ada kucing sendiri, namanya kelabu dengan oren..
kelabu tu sebab, seluruh badannya kale kelabu kecuali dhujung keempat2 kakiknya.. (sekali tengok macam pakai stokin pulak..) yang lagi satu tu panggil oren sebab seluruh badan dia warna oren, kecuali kat kepala sampai leher dia warna putih tompok2 oren..

dedua ni, alahai manja sangat... kalau ana balik dr sekolah, mesti mereka 2 ekor ni dah tunggu depan pintu pagar... lepas itu ikutla ana sampai masuk rumah.. (mereka ni pandai lap kaki sebelum masuk rumah dan mesti mandi 1 kali sehari...).. mereka ni memang tak banyak ragam.. ana suka borak2 dengan mereka ni.. rasa macam mereka paham.. kalau ana bercakap dengan mereka, mesti mereka kelip2kan mata.. tak pun ngiau2.. tak pun mereka gesel2kan kepala kat tangan... kalau ana p main, barulah mereka p main.. ana p ngaji, mereka pun duduk sama nak ngaji..

masa kelabu sakit nak mati, ana sanggup ponteng sekolah.. (tapi masa tu mana tau dia dah nak mati, ingatkan sakit biasa saja.. bebudak lagi masa tu...) kelabu batuk2 dan muntah2.. punyalah jaga..

1 hari sebelum dia mati, dia dah sihat.. boleh memain dah.. ana pun p lah sekolah.. balik dari sekolah, ada oren saja kat pintu pagar.. masa tu, rasa nak tercabut jantung... uhuk uhuk huk.. mana pulak dah si kelabu ni p.. cari punya cari, ada bawah pokok kelapa, nenek ana tengah bagi susu.. dia sakit balik.. ana pun mulalah banjir dengan air mata.. sampai petang duduk sebelah kelabu dengan oren... petang tu kelabu mati... lagi lah, menangih entah macam apa saja.. huhuhu...

lepas tu ana demam hampir sminggu.. sian kat oren terabai... adess... tak lama lepas tu, oren pula sakit... kejadian yang sama berulang.. ana ponteng sekolah lagi... lepas oren mati, ana pun sambung demam balik..

tu lah kisah atikah bersama 2 kucingnya..



dahsyatnya kisah ni.. boleh buat cerpen ni.. ;-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

HAFieZAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29019
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 23:19


Assalamualaikum

Rasanya saya tak boleh hidup tanpa kucing! Setiap hari mesti nak pegang kucing. Nasib baiklah jiran sebelah rumah ada kucing gemok..heheh ..apa lagi, lepas gianlah picit perut kucing....eeee geramnya. kat sini tinggal dengan rakan-rakan bujang, jadi tak boleh lah nak bela kucing, lagipun kesuntukan masa. Kucing belakang rumah pun banyak juga... kalau time saya masak, memang penuh dan meriah lah kat dapur...semuanya jinak2...bestnya dapat peluk kucing...hilang penat seharian bekerja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HAFieZAHProfil   Hantar PM kepada HAFieZAH   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 23:55


Pada 02-04-07 23:03 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!



dahsyatnya kisah ni.. boleh buat cerpen ni.. ;-)



huhuhu.. sedih masa tu...
wan dengan atuk pun naik risau..
ummi dan ayah siap ambil cuti balik kg jenguk ana..

tu lah kali terakhir ana bela kucing sepenuuh hati..
sebab takut nak bela cantu lagi..
takut tak dapat terima lagi bila mereka mati...

p/s: kematian itu satu yang pasti


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 00:13


Ini ada pesanan dr pihak penaja
sesiapa yang bela kucing kat rumah, bila nak solat tolong pastikan pintu berkunci. Sebab pernah sewaktu saya nak solat kucing saya akan akan turut sama....dah lah dia duduk betul-betul tempat kita sujud....ades....kena solat solat semula..masa tu rakaat terakhir pula tu.. :roll:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 01:13


Pada 03-04-07 00:13 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

Ini ada pesanan dr pihak penaja
sesiapa yang bela kucing kat rumah, bila nak solat tolong pastikan pintu berkunci. Sebab pernah sewaktu saya nak solat kucing saya akan akan turut sama....dah lah dia duduk betul-betul tempat kita sujud....ades....kena solat solat semula..masa tu rakaat terakhir pula tu.. :roll:



:lol: :-) ;-) :-D

kalau kunci pintu, dia boleh masuk ikut tingkap.. tak pun ikut atap... :-P :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 01:56


haha..saya pun ada kucing macam awan_biru85
sampai saya tergelak2 masa solat tu sebab kucing saya tu tak nak bergerak.hehe

rumah saya pun banyak kucing.yang paling suka kucing dalam keluarga saya ialah mak saya.tapi kami lebih prefer bela kucing jantan saja lah..sebab mak tak suka kalau mak2 kucing ni beranak bersepah2..

banyak dah kucing yang mati.tapi mostly kucing2 jantan kat rumah saya ni jadi 'bapak kucing' kat kg saya.hehe.kira macam hebat lah.hero kucing2 kat kg.hehe

ada sekor ni..jenis baka bulu kembang.tapi kacuk dengan kucing kg.namanya abu.kami semua panggil dia pak abu.dia kalau makan, tak sempat kami letak dalam bekas makanan dia.dia terus saja masukkan kepala dan kaki2 dia sekali dalam bekas simpanan makanan dia.hehe..nanti dia makan lah sekor2.kucing2 lain semua hanya pandang saja sebab tak ada ruang nak join masuk dalam bekas tu.abu tu gemok!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 02:13


kasihan kat teh dia salu biarkan anak dia omei makan dulu lepas tu baru dia makan...kadang-kadang tu tinggal nasi saja...ini kira anak tak ingat kat mak lah ini...

omei pulak dah beranak pinak, tapi masih menyusu dengan mak dia teh.... :-) :-)
nak saman pun tak boleh kucing
:-D


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 04-04-07 18:08


aik? lelaki takdok ke yang minat kucing? hehehe. Malu lah gue, minat kucing sengsorang :p

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

umni_maisarah
Warga Rasmi
Menyertai: 29.09.2006
Ahli No: 26641
Posting: 5
Dari: utm

malaysia  


posticon Posting pada: 21-04-07 14:35


ada orang tak bercakap seminggu sebab kucing kesayangan mati..
ada yang tiap-tiap hari terkenang kucing yang dah mati...
itulah yang berlaku bila kucing2 saya(patanday,amor ,atom,) terpaksa di buang sb .......(rahsia)..huhuhu...sedih sgat sampai tak boleh nak study...
ini lah keajaiban seekor kucing...bila dah jadi tempat bermain,makan ,teman tidur...dirinya diibaratkan salah seorang ahli keluarga....bila salah seorang keluarga kita meninggal atau berpisah,perasaan itu lebih kurang sama...


namun,sekarang keluarga kami ada kucing yang baru,namanya muhammad haikal,muhammad hasan,dan anis...hehe nama macam org kan ....kira 'ahli keluarga kami' dah jadi 9 org...agak-agak boleh masuk dalam borg pengenalan diri tak?hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For umni_maisarahProfil   Hantar PM kepada umni_maisarah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 14:40


salam buat ShahrulZaman,
jangan lah segan, Abu Hurairah pun minat kucing,
tu yang sampe dapat name abu hurairah tu,
kalau tak salah abu hurairah maksudnya bapak segala kucing,
dapat sebab dia suka sangat kat kucing.
pernah dengar cerita ni, kalau tak betul minta diperbetulkan ye???

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 16:34


Sekarang ni kucin2 teman semua dah pupus...
rasa nak bele balik...
nak pergi kedai haiwan lah petang ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

yaqeen
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2007
Ahli No: 29034
Posting: 38
Dari: ukm

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 17:00


saya minat kucing..ada lah kucing kawan saya tu name dia belang..kembar tige,so name tige2 lah belang..kalau saya p rumah kawan saya dan pgl name 'belang' tige2 akan datang..memang kelakar..kucing ni comel sangat..manja dan dia tau siapa yang suka kucing dan yang tak...sekarang ni saya jrg jumpa belang sebab da tak selalu p rumah kawan saya tu..huhu:-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For yaqeenProfil   Hantar PM kepada yaqeen   Quote dan BalasQuote

umni_maisarah
Warga Rasmi
Menyertai: 29.09.2006
Ahli No: 26641
Posting: 5
Dari: utm

malaysia  


posticon Posting pada: 18-05-07 01:03


kucing saya yang baru ni memang pelik perangai dia.setiap pagi tak sah Kalau tak hisap baju di bahagian ketiak adik saya.entahlah saya pun tak pasti sebab apa dia buat macam itu.cara dia m acm hisap susu ibunya.maybe sebab dia kehilangan ibu sejak dari kecil.so tak sempat merasai kepuasan menghisap susu.sian juga kelakar pun ada..maybe bau ketiak baju itu mengingat pada ibunya..waallahualam..Allah lebih mengetahui segala-galanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For umni_maisarahProfil   Hantar PM kepada umni_maisarah   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-05-07 09:15


Pada 21-04-07 16:34 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Sekarang ni kucin2 teman semua dah pupus...
rasa nak bele balik...
nak pergi kedai haiwan lah petang ni...
tak payah pergi kedai haiwab , buang duit saja. pergi pasar saja. Sana banyak kucing merempat yang dibuanh. pilih mana 1 bawa balik & mandikan pasti cantik semula. Kalau nak lagi baik bawa dia pergi klinik haiwan suntik apa yang patut.


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-05-07 10:30


dalam banyak-banyak kucing,kucing ana paling aneh.....nama dia ah tot...kihkihkihkihkih..sebab ekor dia kontot..bukan pendek,tapi sebenarnya panjang...lepas itu bergulung-gulung,jadi lah kontot ekornya...yang paling aneh.si tot ni pandai mengurut org...manada banyak-banyak kucing boleh mengurut..haaa tu yang paling pelik kucing ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 18-05-07 10:37


suka juga bela kucing ni....
saya ada bela kucing kat rumah tapi seekor saja lah...
name dia Botet...
saya bagi name dia Botet sebab dia buncit..
saya palin geram dengan Botet bila saya baca surat khabar dia baring atas surat khabar tu......memang gerammmm!!
tapi saya tau dia nak memanje dengan saya tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 10:45


memang suka kucing.....kucing suka dibelai..... :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

salsabiila05
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18768
Posting: 31
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 10:48


Salam alaik kepada semua pembaca....Alhamdulillah, saya da banyak kucing, tapi dah tinggal seekor saja sebab Allah lebih menyayangi mereka....

kucing saya ni namanya cumi...dia memang nakal sikit...yang klakarnya....dia nak curi lebihan makann kat sinki...tapi dia tertekan paip sinki tu, so, saya ingatkan siapalah yang duduk membasuh kat dapur, rupa-rupanya dia...lepas itu dia stay kat situ, buat muka selamba...dan satu lagi, dia terpijak pemijak elektir pada mesin jahit, so kedengaran bunyi pemijak tersebut, tapi dengan muka slumbernya, dia duduk saja situ....
memang dia baik sangat...manja dan faham bahasa......Alhamdulillah, di atas kurniaan ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For salsabiila05Profil   Hantar PM kepada salsabiila05   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-05-07 11:26


kita suka kucing...kita memang bela kucing kat rymah. name kucing kita amot, cik bab, cik tam, shin chna pun ada dan mcm2la. kita namekn ikut warna kucing2..dan saiz kucing2. tapi kucing kita sejak akhir2 ini asyik sakit saja. lpas2 mati...kita sayang kucing kita! kalau kucing2 gmuk, kita suka usik perut dia. tpuk2 dia dan mcmla...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 11:50


kucing memang best!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 18-05-07 14:48


kucing ana namanya PUSI.lama dulu dah ana bela.masa umur ana kecil-kecil.tapi..kucing2 dah mati masa ana kecil-kecil jugak.lepas itu, terus ana tak nak bela lagi.sedih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 14:53


dulu masa kecik ada jugak kucing..
nama mak kucing 'mama cat'..lepas itu dia lahirkan anak yang berwarna hitam..
kitorang bagi nama 'kicap'..yang lain tompoq,comel,...tak ingat dah.
seronok bela kucing..
tapi sekarang bila adik2 dah ramai mak dah tak larat nak bela..esp nak jaga bersihkan tahi2 depa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

arezy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25607
Posting: 124
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 22:46


kucingku suka gigit kakiku...lapar agaknya...kalau kat sarawak kucing org panggil pusak...
[ Telah diedit oleh: arezy pada 18-05-07 22:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For arezyProfil   Hantar PM kepada arezy   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 22:59


Pada 18-05-07 22:46 , arezy posting:

!!! QUOTE !!!

kucingku suka gigit kakiku...lapar agaknya...kalau kat sarawak kucing org panggil pusak...

salam....

eh...sama lah.

kucing ana pun suka gigit kaki bila dia nak minta makan.

kadang-kadang tu kena main lari2 sikit dengan dia.

(^_^)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 19-05-07 21:48


Assalamualaikum...ana ada macam-macam cerita menarik pasal kucing yang ana bela...ada yang suka makan durian, picit...macam-macamlah memang terhibur...ana pun macam hafiezah...tak boleh tak ada kucing...memang teman dikala sunyi dan kawan baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 07:58


Ana memang suka gila dengan kucing. Dulu ada banyak kucing tapi banyak dah mati. Paling tua umur 10 tahun, namanya Tuty dah diambil Allah oktober lepas.

Sekarang tinggal anak dia, umur 8 tahun. Spesis britsh blue.

Baru-baru ni kucing angkat ana yang siam dah melahirkan baby baru. Sekor tu siam parsi dan yang lagi dua stripe.

comel banget ;-)


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 22:14


saya memang suka sesangat dengan kucing ini....
cute sangat kcing ini...telatah mereka ini menggelikan hati...
relax dan release tension saja rasa boleh main-main dengan kucing....
suka main hidung kucing...cute...hehehe
sayaaaaggggg kucing sangat-sangat........;p

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-07 00:24


rumah kawan saya ada kucing..name mimi..ada 3 ekor anak dia..comel sangat-sangat...malam2 bila tak dapat tidur..men dengan kucing..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

comelbest
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30062
Posting: 65
Dari: nilai

mauritius  


posticon Posting pada: 14-06-07 01:51


Pada 01-04-07 10:25 , ShahrulZaman posting:

!!! QUOTE !!!

Kucing haiwan yang sangat comel. Saya minat kucing, namun saya tak pernah berpeluang membelanya...sebab rumah saya rumah flat. Bagi sesiapa yang ada membela kucing atau pernah membelanya, bolehkah ceritakan tentang ragam kucing anda di sini? Mungkin ada kisah lucu boleh dikongsi...



rumah saya lebih krgla dengan rumah kamu..
apartment :-) bela saja kucin
mula-mula sekor --> persian..masa nak beli mknn kat petshop,
tuan kedai tu nak bagi anak kadang siam..
apelg 2 ekorla jdnye..
sekarang ni dah beranak pinak...ada 7 semuanya
dok dalam kandang apartment juga leww


-----------------
~ lifE musT gO oN..saY nO fOr waR!! ~


Bookmark and Share

    


  Member Information For comelbestProfil   Hantar PM kepada comelbest   Pergi ke comelbest's Website   Quote dan BalasQuote

saidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.01.2004
Ahli No: 6420
Posting: 44
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-07-07 00:39


dulu saya ada sekor kucing nama dia bubu sebab dia kelabu. dia cacat sejak kecik lepas dia sakit teruk, rasanya demam panas agaknya. dia tak boleh jalan lurus sebab nanti terhuyung hayang macam nak jatuh. kepala dia pun tak boleh concentrate macam kucing biasa. kalau dia nak bergerak, dia akan melompat2.. kalau konon-konon dia nak lari... lagi jauh lah dia lompat macam kanggaru... tapi dia sangat comel dan memahami.. walaupun dia cacat begitu, tapi dia tau orang panggil nama dia.. dia tau bila org tengah sedih, tengah marah etc2..
dia selalu kena buli dengan kucing lain sebab dia cacat.. so dia tak boleh campur kucing lain kalau time makan.. sebab nanti dia kena sepak..

huhu rindu pula kat dia.. sekarang ni dia dah meninggal.. sebab sakit tua..
sedih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For saidahProfil   Hantar PM kepada saidah   Quote dan BalasQuote

altaf
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26556
Posting: 51
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-08-07 11:01


kucing paling lama saya jaga name dia emi. sejak kecil saya jaga. dah 6 tahun...tapi dia dah tak ada....tak tahu hilang kat mana...
sedihnya....sayang sangat emi.


-----------------
***SelAmBer SElaMAnya***


Bookmark and Share

    


  Member Information For altafProfil   Hantar PM kepada altaf   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 12:48


suka sangat dengan kucing..
ana bela kucing di campus saja..dekat rumah, tak sampai hati nak bela sebab banyak yang mati kena langgar..rumah ana tepi jalan..
di campus, ana jaga dari mereka baby lagi..nama dia teddy dengan zorro.. :-)
kalau ana balik kuliah mereka dah tunggu depan pintu bilik..kalau ana keluar bilik, nak ke bilik air ke..basuh baju ke..mereka temankan.ada satu hari tu, mereka ikut ana sampai ke makmal komputer..pening juga ana nak suruh mereka keluar..nasib baik mereka tak ikut ana naik bus pergi kuliah..huhuhu


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 12:49


rindu sangat kat zoro,saddam,comel...dan ramai lagi kat rumah tu...jumaat ni balik rumah,lepas rindu kat mereka...haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

fizah866
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30106
Posting: 60

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 13:42


saya suka tengok kucing....tapi saya geli dengan kucing...tak tau kenapa..

kalau yang baby tu lagi lah geli....

ada siapa2 boleh bagi tip untuk hilangkan rasa geli tu

thank you

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah866Profil   Hantar PM kepada fizah866   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-08-07 14:35


Ana pun suka kucing..masa kecil-kecil dulu selalu tidur dengan kucing.
Kucing kan biasa nak manja-manja dengan tuan dia..
kat rumah kami 1 family suka kucing..yang paling suka ayah ana.
sekarang kucing semakin tak ada..ada yang kena langgar dan mati sebab rumah tepi jalan raya:-(
Biasanya kucing ni, kalau kita tengah tengok tv ke, makan ke..ia mesti naik atas riba..tak pun main-main kat kaki..
Saya ada peristiwa sedih dengan kucing ni..sayang memang lah sayang, tapi kucing biasa lompat2 dan cakar-cakar sesama dia..lengan saya masa sekolah menengah dulu teruk luka kena cakar..nasib baikla dah tak ada parut tu:-)
awal-awal kena cakar tu fobia juga, tapi sekarang dah biasa macam dulu:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 16:39


dulu kita ada 2 ekor anak kucing sangat comel..kucing-kucing ni suka duduk kat bahu kita dan sangat manja dengan kita saja..keluarga lain mereka tak kacau sangat..

kalau kita sedang menyapu atau basuh pinggan mangkuk, mereka akan panjat badan kita dari kaki sampai ke bahu…kadang-kadang kedua2 mereka naik bahu..kita pun menyapu lah sambil kucing tu duduk kat bahu...mereka selalu nak terjatuh tapi mereka sentiasa sempat berpaut pada baju kita...

kita tengah “berdandan" depan cermin pun mereka naik…sakit juga kena kuku tapi sebab mereka masih budak saya biarkan..mereka ni kadang-kadang minum atau makan pun nak kena suap..mereka memilih makanan sikit, mereka suka nasi berkuah..kalau kita tengah duduk mereka akan naik riba kita…mereka sentiasa ingin dibelai dan selalu tertidur dalam pangkuan kita

Tapi saya cuma bersama mereka beberapa bulan sebab yang seekor telah meninggalkan dunia selama2nya..3 hari dia hilang dan 3 hari juga saya cari dan tunggu…akhirnya hanya menjumpai mayatnya…dia mati lemas dalam parit rumah jiran..masa tu musim hujan..sedih kerana kehilangannya..

Yang seekor pula saya terpaksa meninggalkannya sebab saya kena pergi berjuang ke negeri orang mencari ilmu…sekarang dia dah dewasa dan telahpun melahirkan anak-anak sulung…dah 1 tahun lebih kami tak bertemu tapi saya sering bertanya beritanya dari kampung..kenangan terakhir bersamanya dia tidur dengan kita…bila bangun pagi kita tak perasan dia atas lengan kita.. dia tergolek jatuh macam bola…masa tu muka dia nampak semacam saja.. mungkin terlalu terkejut tapi dia tak nangis lah…

Paling seronok dengan kucing2 tu mereka seolah-olah faham perasaan kita..bila kita sedih mereka tak banyak ragam…mereka duduk saja dan pandang kita dengan muka yang sedih…kalau kita gembira, mereka pun nampak gembira

Rindunya kucing kat rumah…
:-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Nurana12
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.08.2007
Ahli No: 30817
Posting: 77
Dari: malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 29-08-07 18:13


dulu,rana ada bela 2 ekor anak kucing..seorang jantan dan seorang betina..
yang betina nama 'cici'..yang jantan nama 'mikey'..

yang paling comei,cici..mikey ni adik rana yang bela..mereka maja dengan rana dan adik2 rana..kalau kami tengok tv saja,mesti dia melompat duduk atas rana..

tapi,semua tu tinggal kenangan saja..semua dah pergi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurana12Profil   Hantar PM kepada Nurana12   Pergi ke Nurana12's Website   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 29-08-07 18:14


tak pernah bela kucing...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

Nurana12
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.08.2007
Ahli No: 30817
Posting: 77
Dari: malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 29-08-07 18:29


/


Saja nak kongsi gambar kucing nenek rana..nama dia caesar..tapi,selalu panggil kesah saja..

Tengok perut dia ramping saja..manja sikit..tak nak makan banyak..tengah diet agaknya..


-----------------
http://ilamyblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurana12Profil   Hantar PM kepada Nurana12   Pergi ke Nurana12's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 23:45


when it comes to sleeping time, at night, my cats will jump on my bed and sleep next to me.

when i play the computer, my cat sits between the keyboard and me...

when i watch the TV, my cats will jump on my lap and watch the TV too..

when i get into the bathroom, cats will follow me inside but of course i carry them out before i lock the bathroom door..

when i step outside the house, my cat will want to follow too. but i won't let them, because i care for them. it's best that they stay inside. they're too cute they can be kidnapped...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

fizah866
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30106
Posting: 60

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-08-07 09:17


Pada 29-08-07 18:29 , Nurana12 posting:

!!! QUOTE !!!

/


Saja nak kongsi gambar kucing nenek rana..nama dia caesar..tapi,selalu panggil kesah saja..

Tengok perut dia ramping saja..manja sikit..tak nak makan banyak..tengah diet agaknya..



comelnye...kucing nenek rana...

pandai pula caesar ni diet..

nak minta tip diet kat dia lah...
;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah866Profil   Hantar PM kepada fizah866   Quote dan BalasQuote

Nurana12
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.08.2007
Ahli No: 30817
Posting: 77
Dari: malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 30-08-07 23:06


tip diet dia...dia takkan bagitau orang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurana12Profil   Hantar PM kepada Nurana12   Pergi ke Nurana12's Website   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 29-10-07 07:07


name kucing yang pernah dibela:
1)Nike(yang paling awal)
2)Tipah(anak nike)
3)Usop(anak tipah)
4)Kutip(kucing kutip)

sekarang tinggal Usop saja...sedih

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 08:03


suka dengan anak kucing tapi takut sangat nak pegang.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 08:08


/

/

/

ni kucin teman masa kecik


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 08:09


comelnyaaaaa..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 13:17


lawanya mata dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 21:46


wah ..terjumpa satu lagi topik kucing...
ragam kucing?...
erm...anak kucing kat rumah ni..suka gigit2 ibu jari orang..
tapi saya biar saja...sebab tak sakit ...mereka nak main-main saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 10:35


sejak duduk sendiri (asing dari keluarga), kucing dua ekor ini antara yang mula dibela.

tamandthelateteh

ini separuh album untuk antara kucing-kucing yang pernah bersama kami.
http://pets.webshots.com/album/559951318ClJZOS?start=0


-----------------
I have my own id now.... :)


Bookmark and Share

    


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 10:39


banyaknya kotak henset..meniaga ke? hehe
yang warna hitam tu sebijik macam kucing saya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 10:42


Pada 23-11-07 10:39 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

banyaknya kotak henset..meniaga ke? hehe
yang warna hitam tu sebijik macam kucing saya.


pakai sendiri
http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?topic=34371&forum=26#f478737

dedua tu dah tak ada sebenonyer....
yang oren sikit tu digelar teh.... mati sebab keguguran...
abang dia si tam tu macam sakit teruk lepas tu.... ada cerita lagi lepas itu.. and lastly lari dari rumah


-----------------
I have my own id now.... :)


Bookmark and Share

    


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 10:51


Ragam Kucingmu

teringat pula kat kucing ana BOB...tapi lani dah tak ada..
diekor ini manja tapi garang yang amat juga...
tak boleh main² sepak dia walaupun nak gurau² terus kejar kena sekiling rumah Kalau dapat diekor ini gigit betul². ana saja yang selalu kena, org lain diekor ni tak buat pula... mesti BOB ini sayang kat ana saja agaknya...hehe pasan² :sopan: rindunye kat BOB... :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 11:27


Saya ada seekor kucing bernama Joey...Aktiviti Joey waktu malam adalah menangkap cicak untuk di makan menyebabkan cicak di rumah saya hampir pupus... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

zalai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18844
Posting: 94
Dari: cairo,egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 16:53


kucing saya pakar dalam menangkap tikus..tikus rumah saya dah pupus..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zalaiProfil   Hantar PM kepada zalai   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.194751 saat. Lajunya....