Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
JANGAN sesekali memulakan jika tidak bersedia untuk menyudahkan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 10 hari yang lalu
wyd1014: 18 hari yang lalu
haykal77: 27 hari yang lalu
Kakngah: 27 hari yang lalu
lidah-penghunus: 28 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: apa antum buat kalau tengah marah??


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» apa antum buat kalau tengah marah??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh apa antum buat kalau tengah marah??

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 23:55


ana akan masuk bilik..d kunci bilik d muhasabah diri
kadang-kadang nngis sebab mgengkan sikap diriku ni :-( :-|
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 08-04-07 21:10 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-03-07 23:59


istighfar..(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 31-03-07 04:06


ana akan sepak sesiapa

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

tuyup
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6548
Posting: 211
Dari: kota bharu & BTHO, Cheras~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 06:43


cuba tenangkan diri..
bila dah cool down sikit baring dan tidur..
petua yang agak bernas pernah saya amalkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tuyupProfil   Hantar PM kepada tuyup   Pergi ke tuyup's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-03-07 08:16


Pada 31-03-07 04:06 , ShahrulZaman posting:

!!! QUOTE !!!

ana akan sepak sesiapa


sabar ye Shahrulzaman :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 11:18


mendiamkan diri.....
tidur...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

Upsi_InMyHeart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27262
Posting: 115
Dari: tanjong malim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 14:38


Pada 31-03-07 11:18 , insyirah_hr posting:

!!! QUOTE !!!

mendiamkan diri.....
tidur...

sama lah kita...diamkan diri...tenangkan hati...tidur..sampai rasa tenang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Upsi_InMyHeartProfil   Hantar PM kepada Upsi_InMyHeart   Pergi ke Upsi_InMyHeart's Website   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-03-07 16:39


Kalau dah marah sangat..minum banyak-banyak patu duduk atas kerusi dan tenangkan diri...Kadang naikkan volume radio ke apa-apa bunyi tapi lepas tu mungkin kurang sikit marahnye...Tu pun Kalau waktu petang-petang.Malam pula try baring2 lepas itu fikir punca dan penyelesaian kemarahan itu...Setakat ni kurang sikit marah2 nanti apa-apa kerja pun tak jadi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 16:45


kemudian...
ana akan diamkan diri buat bberapa hari.... :-( :-|
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 31-03-07 21:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

husna_nasiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22138
Posting: 233
Dari: UPM

Perak  


posticon Posting pada: 31-03-07 17:14


Emmm..saya pulak nangis...lepas tu dah lega.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For husna_nasihaProfil   Hantar PM kepada husna_nasiha   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 31-03-07 23:17


Pada 31-03-07 04:06 , ShahrulZaman posting:

!!! QUOTE !!!

ana akan sepak sesiapa


Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

littlekhalifah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.09.2005
Ahli No: 19314
Posting: 32
Dari: ardhullah

Perak  


posticon Posting pada: 31-03-07 23:31


diam..........
[ Telah diedit oleh: littlekhalifah pada 31-03-07 23:42 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For littlekhalifahProfil   Hantar PM kepada littlekhalifah   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 00:14


huhu~sabar shahrulzaman..
saya kan, kalau marah saya diam.
slalunya memang nampak ekspresi muka saya tengah marah.
kawan pun tak berani nak tegur.

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 00:17


kekadang diam.. kekadang tu siapa yang buat saya rasa marah tu tkena juga lah sedas dua..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 01-04-07 00:19


Seperti futurama yang saya tak kenali, diam sambil tahan... InsyaAllah hilang sendiri. Kalau tak hilang tu maksudnya "something's wrong somewhere" kat hati tu..


-----------------
Ingatlah, nabi s.a.w telah didatangkan untuk memandu hidupmu maka ikutilah...
[ Telah diedit oleh: fahim pada 01-04-07 00:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-04-07 00:36


Pada 01-04-07 00:17 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

kekadang diam.. kekadang tu siapa yang buat saya rasa marah tu tkena juga lah sedas dua..


ada tak yang dah meninggal bila kena pelurutu? ke koma beberapa hari ? :)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 00:39


Pada 01-04-07 00:36 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-07 00:17 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

kekadang diam.. kekadang tu siapa yang buat saya rasa marah tu tkena juga lah sedas dua..


ada tak yang dah meninggal bila kena pelurutu? ke koma beberapa hari ? :)



hehehe.. masuk ICU saja.. :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-04-07 00:44


Pada 01-04-07 00:39 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-07 00:36 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-07 00:17 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

kekadang diam.. kekadang tu siapa yang buat saya rasa marah tu tkena juga lah sedas dua..


ada tak yang dah meninggal bila kena pelurutu? ke koma beberapa hari ? :)



hehehe.. masuk ICU saja.. :D


uuish dasyat juga ye...dah berapa org pernah masuk ICU sebab kena das tembakan tu. patutlah tiba-tiba timbul isu buat baju kalis peluru dr tempurung.


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 12:03


diam....ambik bantal tutup mulut lepas itu jerit kuat2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 15:02


lepas itu istigfar d nangis sebab kesal
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 01-04-07 15:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 01-04-07 23:36


cari benda yang lembut..macam bantal..tumbuk bantal sampai hancor..bez gle..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 23:39


bila dah marah...suka duduk dalam gelap smpailah marah tu reda...jangan ada yang ganggu dahlah....naya jawabnya nanti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 01-04-07 23:45


hahahahaha...jge2..wawawawawa

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 02-04-07 00:33


tengoklah keadaan kalau marah kat mmber lelaki pukuljer...bagi pengajaran...hihihh
kalau kat perempuan takkanlah nak pukul......buatlah lah apa yang patut

ish3 tak adalah sampai begitu...dont be zalim...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 02-04-07 00:36


hahahahahaa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 00:39


marah2 lagi sampai puas hati huhu :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

HAFieZAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29019
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 00:47


istighfar banyak-banyak lepas tu layan nasyid kumpulan Hijjaz...lepas keluar kelas (kerja saya berkaitan dengan budak-budak...faham-faham sajalah!)

Bookmark and Share

    


  Member Information For HAFieZAHProfil   Hantar PM kepada HAFieZAH   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 02-04-07 01:23


pukul sampai puas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 03:32


lagi..lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 18:20


tarik nafassssssssssssssssssssssssss//....

lepas itu meletupppppp.....BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOMMMM

Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

ummi_mmas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28146
Posting: 133

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 19:23


duduk senyap but sometimes tu sesekali member di sebelah pun kena marah....he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_mmasProfil   Hantar PM kepada ummi_mmas   Quote dan BalasQuote

sumaiyahbachok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 574
Posting: 32
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 19:56


salam..

dulu masa kcik2 Kalau marah suka hentak2..hempas2..tapi mbahaye kan lah..masa tu terhentak penimbang..abeh pcah..tak dapat timbang berat badan..hihi..masa marah org boleh jadi kuat ke?adeh..
tapi tu dulu..sekarang Kalau marah,suka ngomel seorang-seorang.. :-D :-D :lol:

xpon duduk diam..xpon dga lagu..pejam mata..tarik nafas dlm2 then lpaskan.. ;-)


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sumaiyahbachokProfil   Hantar PM kepada sumaiyahbachok   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-04-07 23:38


hairan Kenapa teruk benar Kalau sesetangah lelaki marah sampai tumbuk dinding dll. Ayah memang garang tapi tak pernah nampak tumbuk dinding. ish..ish..ada potensi jadi pendera tak ni???

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-07 00:18


saja saja tu men tumbuk2 muslimah_jun...
nak tunjuk kuat tu gamaknya..

ana bila2 saja nak rasa marah...
banyak yang ana buat...
selain yang sebelum ni...

biasanya ana akan duduk diam, istigfar...
istigfar dan terus istigfar..
kalau tak boleh nak tahan dah marah tu..
ambil wudhuk (tengok tempat)...

kalau tak boleh sangat.. ana duduk kat depan komputer, men games...
huhuhu..
kalau tahap gabannya marah, ana tidur..

lepas itu, dah reda, ana p bagitahu org yang ana marah tu..
yang sekian sekian hari dan waktu ana marahkanya...
sebab kenapa ana marahkannya...
lepas itu ana minta maaf kat dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

abadikan_03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22544
Posting: 177
Dari: Negeri Sembila (N9)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-04-07 00:26


kalau saya tengah marahkan....saya akan minta duit kat mak untuk beli aiskrim...hu..hu..hu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadikan_03Profil   Hantar PM kepada abadikan_03   Pergi ke abadikan_03's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 04-04-07 02:22


saya mandi dan ambil air sembahyang...fitrah nabi Muhamad saw.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-07 11:41


Pada 04-04-07 00:26 , abadikan_03 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau saya tengah marahkan....saya akan minta duit kat mak untuk beli aiskrim...hu..hu..hu..


adess..
kalau selalu marah,
boleh diabetes canni gaye nya ni..
kaya pakcik eskrim tu..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-04-07 11:58


biasanya alin dok senyap saja...tak pun nangis lepaskan geram...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

ukhtisarah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.12.2004
Ahli No: 12908
Posting: 39
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 04-04-07 12:03


ana kalau tengah marah ana berdiam diri...and selalunya duduk seorang-seorang menangis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhtisarahProfil   Hantar PM kepada ukhtisarah   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-04-07 12:05


diam saja.......
banyak makan.........
tidur

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 04-04-07 12:11


buat derk saja sudeh..hehehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 04-04-07 12:13


kalau marah..pagi shopping..wa..beznye...
treatment paling best 2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

AinulYaqan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2007
Ahli No: 28907
Posting: 102

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-07 12:27


Salam.hmm..kalau ana marah,ana akan keluar jumpa kawan-kawan yang lain.berkongsi cerita2 yang kelakar dan gelak kuat2.laughing is the best medicine kan?kalau rasa tak nak jumpa sesiapa, ana akan tengok tv atau baca novel yang mengisahkan tentang orang2 yang baik.lepas 2-3 jam pas tu,bila rasa dah cool,ana akan masuk semula bilik dengan muka yang ceria dan hadiahkan senyuman yang paling manis buat kawan yang kita marah tu. ;-)

sejak akhir2 ni,ana akan buat derkkkkk saja dengan perkara2 yang sebelum ni boleh mendatangkan marah atau membuatkan ana kecil hati.buat apa nak melayan perasaan yang remeh-temeh kan?banyak lagi kerja yang boleh kita buat.maafkan saja kesalahan setiap orang di sekeliling kita.sentiasa berfikiran optimis dan yakin,Allah akan sentiasa di sisi hamba-hambaNya yang sabar. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AinulYaqanProfil   Hantar PM kepada AinulYaqan   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-04-07 20:33


sepak bola kuat2.....
kalau tak boleh ,sepak lagi..............sampai bola pecah
kalau tak boleh jugak sepak sampai berapi...........
kalau tak boleh juga................makan saja bola tu.........
kalau tak boleh juga..............kapan diri sendiri,sembhyg mayat sendiri,tanam sendiri........................

KESIMPULANNYA..........mainlah bola,sesungguhnya bermain bola tu boleh mengundg kemarahann................

Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 03:06


kalau marah ana:
Diam
tidur
Mandi
malam2 update Blog
sebelum tidur lepaskan semua.
bangun pagi mulakan hidup baru.


-----------------
*Ukhwah itu Indah..*


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 07-04-07 03:11


saya akan pergi zoo kalau time marah, dan minum milo

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 07-04-07 03:59


ucap AstagfirullahalAzeem...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 04:50


jerit dalam bilik........haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

syuhada_islamic
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20310
Posting: 93
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-04-07 09:44


diam kan saja...
lepas itu tnangkn hati..dengar ikim ke..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syuhada_islamicProfil   Hantar PM kepada syuhada_islamic   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 191
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 09:47


senyum....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 21:54


cakap sesorang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

Cda_Ibtihal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26225
Posting: 87
Dari: Sungai Besar,Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 00:08


ana akan membebel, :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Cda_IbtihalProfil   Hantar PM kepada Cda_Ibtihal   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 00:10


Pada 07-04-07 03:11 , ShahrulZaman posting:

!!! QUOTE !!!

saya akan pergi zoo kalau time marah, dan minum milo

salam..

asif.
alamak ai, kalau marah saja nak kena pergi zoo ke??..
susah juga akhi macam ni.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 00:10


Pada 11-04-07 00:08 , Cda_Ibtihal posting:

!!! QUOTE !!!

ana akan membebel, :)

:-) :-) :-) :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 00:12


satu lagi ana akan buat kalau marah...
iaitu........
ana akan mengusik orang. tak kira lah, kacau dia tengah buat kerja ke... perli2 dia ke....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-06-07 12:59


Pada 31-03-07 23:31 , littlekhalifah posting:

!!! QUOTE !!!

diam..........



-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

ros_nur
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1863
Posting: 56
Dari: Alam maya bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 19-06-07 13:23


istighfar banyak-banyak.....
senyum..
nangis..redakan hati
makan...

then...
tidor...
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Bookmark and Share

    


  Member Information For ros_nurProfil   Hantar PM kepada ros_nur   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 15:57


kalau ana nak marah ke tension............ana akan tidur.....hehe....lepas itu dah lupa dah....apa-apa nak marh terus lupa........

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 21:08


ana akan ambil wudhu' kalau tengah marah.kadang-kadang tak bercakap langsung dengan sesiapa sampai rasa marah reda..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-06-07 21:12


dan kadang-kadang pergi lihat ciptaan ALLAH dan menghina diri dengan kebesarannya..dan mendunglah hari itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 02:35


ana akan mendiamkan diri. lepas tu masuk bilik menangis seorang diri....


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 20-06-07 07:54


saya akan korek hidung hingga puas..lepas itu saya akan lega..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 08:00


ingat..bahawa setan nak buat kacau tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

ainul_tapah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2007
Ahli No: 29441
Posting: 145
Dari: Nilai_Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-06-07 08:31


tidoqla........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_tapahProfil   Hantar PM kepada ainul_tapah   Quote dan BalasQuote

HakimiE
Warga Rasmi
Menyertai: 06.06.2007
Ahli No: 30177
Posting: 6
Dari: Kelate

zaire  


posticon Posting pada: 20-06-07 08:40


Menangis .......

Bookmark and Share

    


  Member Information For HakimiEProfil   Hantar PM kepada HakimiE   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-06-07 08:47


bila marah....pergi ambil wudu'....insya Allah sejuk hati...


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-06-07 09:14


better diam... takut tersalah cakap kang menyesal. tapi ada juga sebab kita diam sebab mrhla juga jadi better diam tapi disalah anggap. Hehe..dah lepas pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 10:42


kalau marah, ana diam saja..kekadang tu sampai 2 or 3 hari baru ok balik. huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-06-07 11:39


kalau marah...ana marahla...
kalau tidur....ana tidola

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 04:35


salam..
Kalau ana..ana akan diam..sebb nanti takut terlepas cakap apa-apa yang tak ..tak pasal hati org lain sakit..lepas itu dengar nasyid kuat2...duduk atas katil...

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

sazuwi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13185
Posting: 204
Dari: Seremban Yang Permai

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 07:03


masak lepas itu makan sampai dah ok...hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sazuwiProfil   Hantar PM kepada sazuwi   Pergi ke sazuwi's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-06-07 07:24


Pada 20-06-07 07:54 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

saya akan korek hidung hingga puas..lepas itu saya akan lega..:-)



eee...gelinya..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-06-07 07:26


saya duduk diam..huhu..tak reti nak marah-marah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-06-07 07:27


kadang-kadang baring dan tidur..spy boleh lupa apa yang nak marah tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 08:38


keluokan senjate dalam lamari dan main....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

selasih
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18573
Posting: 58
Dari: Temerloh, pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 10:36


buat teknik senaman ringan......tarik nafas dalam-dalam..........lepas itu lepaskan.......sambil tu tenangkan fikiran.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For selasihProfil   Hantar PM kepada selasih   Pergi ke selasih's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 12:28


Pada 23-06-07 07:03 , sazuwi posting:

!!! QUOTE !!!

masak lepas itu makan sampai dah ok...hehe...

kalau macam ni..
Kalau asyik marah cnfirm naik badan :-p

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

wardatul_sakinah
Warga Rasmi
Menyertai: 09.06.2007
Ahli No: 30212
Posting: 15
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 23-06-07 14:33


saya akan mendiamkan diri, kadang-kadang tak tahan nangis jugak.
kadang-kadang marah ni tak boleh jugak pendam2 saja kan?
kena tangani sifat amarah dengan bijaksana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatul_sakinahProfil   Hantar PM kepada wardatul_sakinah   Quote dan BalasQuote

Saudagar_Senja
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.04.2007
Ahli No: 29585
Posting: 58
Dari: Malaysia

Pahang  


posticon Posting pada: 23-06-07 15:39


salam..haa..mula-mula cari port dulu,kira lepas marah lah ini...tengok kiri,tengok kanan,tengok depan,tengok belakang..baca bismillah+alfatihah+3Qul..dah clear..apa lagi..pergi lah tidor...settle masalah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Saudagar_SenjaProfil   Hantar PM kepada Saudagar_Senja   Quote dan BalasQuote

Nur_DeHearty
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.05.2007
Ahli No: 30099
Posting: 26
Dari: Negeri Adat Perpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 15:40


ermmkalo kita nangis saja lah..
takpun dok diam tak nak cakap dengan org len

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_DeHeartyProfil   Hantar PM kepada Nur_DeHearty   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 15:45


Pada 04-04-07 11:41 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-04-07 00:26 , abadikan_03 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau saya tengah marahkan....saya akan minta duit kat mak untuk beli aiskrim...hu..hu..hu..


adess..
kalau selalu marah,
boleh diabetes canni gaye nya ni..
kaya pakcik eskrim tu..



yelah tu.. :-P :lol: :lol:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-06-07 15:55


makn coklat sampai tertidur

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

naulofar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30116
Posting: 79
Dari: muar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 16:09


assalamualaikum....
tengok keadaan juga.....
kalau diluar batas kemanusiaan saya lebih suka suarakan kemarahan saya melalui pekerjaan........
tapi selalunya saya akan kawal dengan diam saja agaknya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For naulofarProfil   Hantar PM kepada naulofar   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-06-07 22:53


saya tak ingat apa yang saya buat kalau marah...

Hurm.. oh ya.. baring dan tidur... bangun tu terus hilang marah tu.


p/s: jarang marah-marah ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 00:12


salam....

erm...kalau marah..Selalunya..saya dok diam-diam..sebab kalau dah mula cakap..payah nak berhenti lepas itu... :-)


-----------------
'gantikanlah yang telah hilang..tumbuhkanlah yang telah patah..ku inginkan bahagia..di dunia dan akhirat..pada Mu tuhan ku mohon segala.......'


Bookmark and Share

    


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

qinairaaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30115
Posting: 68
Dari: pantai remis, manjung, perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 20:06


macam yang lah dbuat kalau marah tapi kalau dah tak tahan sangat tu....... masuk bilik dan lepas geram tu pada apa saja yang boleh. selagi tak sakitkan orang dah lee.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qinairaaaProfil   Hantar PM kepada qinairaaa   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 29-06-07 22:38


... kalau ana marah.. ana akan diam saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-06-07 23:43


diam.tidur..makan coklat..nyumm=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

saidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.01.2004
Ahli No: 6420
Posting: 44
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-07 02:08


assalamualaikum.

dulu-dulu zaman muda2, tiap kali marah saya akan membebel apa yang tak puas hati tu. tapi akhirnya saya sedar, ayat2 tu slalunya datang dari spinal reflex saja, bukan dari otak.. so semakin buruk lah keadaan tu.

so sekarang kalau marah, saya akan diam. saya akan jauhkan diri dari sumber yang menyebabkan saya marah tu.. minum air sejuk, or wudhuk, baca quran or tidur.. kalau tak tahan sangat, menangis lah jawabnya.. bila dah reda sikit, baru lah beritahu apa yang tak puas hati tu.. masa tu akal dah rasional..

tapi satu perkara yang selalu buat saya nak marah.. bila driving.. masyaAllah.. teruk sangat lah org malaysia ni kalau kat jalanraya.. tak ada sivik langsung..

Bookmark and Share

    


  Member Information For saidahProfil   Hantar PM kepada saidah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 02-07-07 16:33


senyap..tak bcakap pun dengan sesiapa lepas itu masuk bilik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-07-07 16:43


kalau marah..
1..diam
2. tidur
3. pergi jalab2..tak kisah lah..at least dapat lari dr tempat itu..
4. mandi..

trylah..kalau tak percaya..tapi tak payah lah nak marah2 sangat..buruk saja..lagipun kalau marah berbakul2 pun masalah takkan selesai unless u fix it..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-07-07 22:06


kalau saya marah.. saya akan berdiam dahulu... tarik nafas.. dan minum air kosong.. insyaALLAH LEGA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-07-07 22:08


KALAU saya marah.. berdiam diri dulu.. tarik nafas.. beristighfar.. dan minum air kosong banyak-banyak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-07-07 23:01


diam saja kut...
sabar banyak-banyak

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

nurainzakiah_my
Warga Rasmi
Menyertai: 15.04.2006
Ahli No: 24201
Posting: 17
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-07-07 23:25


mmm askut, diam saja Kalau nak marah..
tapi the best technique bagi ana adalah dengan senyuman..
insyaAllah lega lah rasa marah tu..
tapi Kalau ikut cara yang terbaik marah itu dari syaitan yang berunsurkan api..
ingin memadam api tersebut adalah dengan wudhu (air)
biiznillah marah itu akan hilang..
bawak2lah beristighfar..
:p

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainzakiah_myProfil   Hantar PM kepada nurainzakiah_my   Quote dan BalasQuote

akmal17
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.02.2007
Ahli No: 28839
Posting: 23
Dari: MESIR

egypt  


posticon Posting pada: 30-07-07 05:28


berwudu' dan tidoooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Bookmark and Share

    


  Member Information For akmal17Profil   Hantar PM kepada akmal17   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-07-07 13:25


SALAM ALAIK...
CRA yang TRBaik...ambil wudhu'...tenangkn hati dengan baca alquran...jangan biarkan perasaan marah mnguasai dari...


-----------------
UKHWAH FILLAH LESTARI SELAMANYA
[ Telah diedit oleh: imtiyaz_lail86 pada 30-07-07 13:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

damsyiq_group
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.08.2007
Ahli No: 30741
Posting: 37
Dari: ipoh (DAMASCUS-SYRIA)

syria  


posticon Posting pada: 23-08-07 08:38


pesan pada diri tabahkan hati, kuatkan semangat... pesan pada hati kukuhkan iman, banyakkan zikrullah... pesan pada semua jangan mengeluh, jangan kecewa... kerana ujian yang datang ada hikmahnya...
ilmu tu adalah bekal kepada akal agak menjadi sedar, bukan bekal kepada nafsu yang menganggap diri seorang pakar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For damsyiq_groupProfil   Hantar PM kepada damsyiq_group   Pergi ke damsyiq_group's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 23-08-07 10:11


Assalamualaikum

diamkan diri...then istighfar banyak-banyak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 23-08-07 10:33


diam adalah lebih baikkk...sebab masa marah ni mulut tu susah nak kawal...tak pasal2 pula nanti org yang tak bersalah jadi mangsa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» apa antum buat kalau tengah marah??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.238797 saat. Lajunya....