Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 24 hari yang lalu
izdham: 33 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 43 hari yang lalu


Bantuan dan Simpati
Topik: CADANGAN NAMA UNTUK KEMPEN MENUTUP AURAT


Carian Forum

Moderator: Administrator, sadiqah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bantuan dan Simpati
    »» CADANGAN NAMA UNTUK KEMPEN MENUTUP AURAT

Please Mendaftar To Post


Oleh CADANGAN NAMA UNTUK KEMPEN MENUTUP AURAT

putri_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28612
Posting: 66
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-03-07 17:17


Salam...

mohon cadangan daripada sahabat ukhwah yang berminat untuk memberi sebarang cadangan nama yang menarik dan sesuai untuk program "kempen menutup aurat" yang akan kami adakan pada bulan mei ini...

maklumlah nak bagi tarikan kat anak2 muda kita ini supaya join same ek program sebegini. Anak-anak muda sekarang ini tengok nama program saja dah tertarik, maklumlah sikap ingin tahu yang ada pada mereka lebih menguasai diri... harap sahabat semua dapat bagi cadangan.... ;-) ;-)

syukran

____________________________________________
:: Islam Itu Indah, Indahkan Hidupmu dengan Islam::

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_solehahProfil   Hantar PM kepada putri_solehah   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 20:59


erm ana sokong juga, sila emel ana juga untuk tolong sesama -> [email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 22:14


maknanya nak nme yang macam terkeluar tajuk sikit lah kan jadi org len tetarik nak taw kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 23:30


kat u saya hari tu dia guna nama ;

"cover up campaign"

menarik ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

putri_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28612
Posting: 66
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-03-07 10:57


maknanya nak nme yang macam terkeluar tajuk sikit lah kan jadi org len tetarik nak taw kan...

bukan terkeluar tajuk jugak tapi, lebih nampak menarik dan boombasticlah katakan... maklumlah remaja yang tak faham pasal aurat ini terutamanya perempuan susah sikit Kalau kita nak mereka join.. Kalau pengisiannya elok tapi nama program tak menarik mereka tak nak join jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_solehahProfil   Hantar PM kepada putri_solehah   Quote dan BalasQuote

putri_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28612
Posting: 66
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-03-07 10:59


terima kasih kat tengku_anis sebab bagi cadangan.. ana mengalu-alukan cadangan sahabat2 lain ek...

lagi banyak cadangan, lagi elok kan... :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_solehahProfil   Hantar PM kepada putri_solehah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 11:02


salam..

"Semurni yang didalam,Seindah yang diluar"
sedap ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

putri_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28612
Posting: 66
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-03-07 11:20


emmm... sedap jugak tu.. boleh dijadikan slogan untuk program ek akhi mohammad.. syukran

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_solehahProfil   Hantar PM kepada putri_solehah   Quote dan BalasQuote

almumtahanah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.01.2004
Ahli No: 6367
Posting: 145
Dari: depan komputer

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 11:47


:roll: Apa ek...hmmm..belum datang ilham lagi lah.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For almumtahanahProfil   Hantar PM kepada almumtahanah   Pergi ke almumtahanah's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 13:19


"Tutup itu Menawan"

"Yang tidak terdedah itu ada ummphh!"

"Percayalah yang tertutup lebih manis dari yang terdedah"

"Kemana lalat hinggap kalau tidak pada yang terdedah... jadi cepatlah tutup"

"Usah menyesal bila dedah bawa padah!"

Wallahuta'ala a'lam bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 13:22


eerrmm....

"no open....no problem"

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 13:25


"mari bersama-sama melindungi MUTIARA yang sangat berharga"

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 17:05


Assalamualaikum..

Aurat..Is It A Burden???

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

putri_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28612
Posting: 66
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-03-07 17:14


menarik.....

cuba lagi ek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_solehahProfil   Hantar PM kepada putri_solehah   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 20:10


"The True Beauty of Muslimah"...
"Wanita menawan adalah Wanita Yang Menjaga Auratnya"...

"You are now entering the aurat zone":p....

tu saja yang mampu di fikir..hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 20:36


erm ana rasa... erm entah lah...
ada yang ok untuk certain tempat... ada yang xok untuk tempat2 tertentu...

ana jawab berdasarkan ilmu :)
ana belajar advertising kat Uni Limkokwing :)
so ada belajar bab2 copywriting ni :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

saussan_saffanah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25827
Posting: 353
Dari: sumwhere~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 01:12


care your aurat...it's killing softly

Bookmark and Share

    


  Member Information For saussan_saffanahProfil   Hantar PM kepada saussan_saffanah   Quote dan BalasQuote

putri_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28612
Posting: 66
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-03-07 11:03


syukran..
jangan sampai tension pulak ek fikir... hehehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_solehahProfil   Hantar PM kepada putri_solehah   Quote dan BalasQuote

faried
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26185
Posting: 150
Dari: kedah

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 12:04


moga kempen ini dapat di realisasikan dengan jayanya.........AMIN....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fariedProfil   Hantar PM kepada faried   Quote dan BalasQuote

putri_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28612
Posting: 66
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-03-07 13:19


AMIN...

InsyaAllah dengan bantuan dan sokongan sahabat semua...
jadi ana perlukan idea sahabat ukhwah semua untuk cadangan nama kempen ini ek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_solehahProfil   Hantar PM kepada putri_solehah   Quote dan BalasQuote

putri_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28612
Posting: 66
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-03-07 12:21


terima kasih, kepada sahabat yang sudi memberi pendapat.. semoga Allah merahmati antum...


____________________________________________
::Islam Itu Indah, Indahkan Hidup Mu Dengan Islam::

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_solehahProfil   Hantar PM kepada putri_solehah   Quote dan BalasQuote

khairi05
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.09.2005
Ahli No: 19183
Posting: 35
Dari: Parit Buntar

Perak  


posticon Posting pada: 27-03-07 12:47


"apa aurat2...tutuplah...buat dosa saja"..

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairi05Profil   Hantar PM kepada khairi05   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 15:57


Alhamdulillah..ada kempen2 macam ni..kalau lah boleh dibuat dimedia2 utama negara, bagusnya..

Ini beberapa cadangan saya,

"Masa untuk berubah"..

"Tutup Aurat, Semua Selamat"

"Aurat ditutup sempurna, Anda insan istimewa".

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 16:03


salam~
sorry sis...no idea ma...
salam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

putri_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28612
Posting: 66
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-03-07 16:58


hehehehe... tenang2.. jangan poning2 pulak..






_________________________________________
:: Islam Itu Indah, Indah Kan Hidup Mu Dengan Islam::

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_solehahProfil   Hantar PM kepada putri_solehah   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 17:10


Assalamualaikum

Untuk tajuk kempen tak ada idea lagi lah, cuba baca puisi ini tajuk dia 'puteri solehah' kat http://www.karyamuslim.blogspot.com manala tau kalau2 boleh membantu

!!! QUOTE !!!

ana jawab berdasarkan ilmu
ana belajar advertising kat Uni Limkokwing
so ada belajar bab2 copywriting ni


mesti kenal ustaz Atiullah Othman.


-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar
[ Telah diedit oleh: lidah-penghunus pada 27-03-07 17:11 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

alSubhi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.01.2007
Ahli No: 28403
Posting: 137
Dari: KL, melbourne, australia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 19:39


"Tutup Jangan Tak Tutup"

Bookmark and Share

    


  Member Information For alSubhiProfil   Hantar PM kepada alSubhi   Quote dan BalasQuote

putri_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28612
Posting: 66
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-03-07 09:22


salam...

syukran akhi lidah-penghunus, tak sangka pulak ada tajuk puisi macam nickname ana.. :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_solehahProfil   Hantar PM kepada putri_solehah   Quote dan BalasQuote

putri_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28612
Posting: 66
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-03-07 09:21


Pada 28-03-07 09:22 , putri_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

syukran akhi lidah-penghunus, tak sangka pulak ada tajuk puisi macam nickname ana.. :-) :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_solehahProfil   Hantar PM kepada putri_solehah   Quote dan BalasQuote

Naqeeb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2007
Ahli No: 29367
Posting: 82
Dari: Nusantara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 09:39


Islamic clothing
The true modern fashion

ana bagi tajuk ini sebab ana berpendapat golongan yang memakai pakaian yang mendedah aurat adalah sama meniru org zaman purbakala. Pakaian yang mendedahkan aurat adalah fesyen kuno sedangkan pakaian yang menutup aurat adalah pakaian org-org moden. Ini cuma pendapat sahaja.. he he


-----------------
Siapa yang memperbanyakkan teman maka dia memperbanyakkan saingan.
[ Telah diedit oleh: Naqeeb pada 29-03-07 09:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NaqeebProfil   Hantar PM kepada Naqeeb   Quote dan BalasQuote

putri_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28612
Posting: 66
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-03-07 12:42


:-) ;-) ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_solehahProfil   Hantar PM kepada putri_solehah   Quote dan BalasQuote

fatinah_huda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7131
Posting: 115
Dari: Jepun

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 12:55


How you repay the gifts you receive?

Treasure the Beauty From Allah To You
And With Hijab I Thank You Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatinah_hudaProfil   Hantar PM kepada fatinah_huda   Quote dan BalasQuote

putri_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28612
Posting: 66
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-03-07 18:37


Pada 29-03-07 12:55 , fatinah_huda posting:

!!! QUOTE !!!

How you repay the gifts you receive?

Treasure the Beauty From Allah To You
And With Hijab I Thank You Allah


syukran... :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_solehahProfil   Hantar PM kepada putri_solehah   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 191
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 19:49


'bertudunglah sebelum kamu ditudungkan'

Bookmark and Share

    


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 29-03-07 21:27


halawatul hijab....(kemanisan hijab..)

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

putri_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28612
Posting: 66
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-03-07 17:02


............. ;-) ;-) ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_solehahProfil   Hantar PM kepada putri_solehah   Quote dan BalasQuote

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 15:05


ada ruang lagi tak?
'pakaian itu pelindung diri, pakaian juga cerminan hati, pakaian mukmin lambang akidah sejati, menjadi modal redha illahi'

Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 08-04-07 15:18


mm..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

putri_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28612
Posting: 66
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-04-07 16:22


salam...

ana mengalu2 kan lagi cadangan dari sahabat semua.. sokongan antum semua kejayaan kami.. :-) :-)



____________________________________________
::Islam Itu Indah, Indah kan Hidupmu Dengan Islam::

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_solehahProfil   Hantar PM kepada putri_solehah   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-07 19:32


Tutup lah aurat kalau tak Allah tutup matamu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-04-07 17:03


Wah..tak jumpa ke lagi yang mana pilihan hati putri_solehah..takpelah...banyak lagi idea yang akan datang nanti dari sahabat2 ukhwah..Insyaallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 12-04-07 17:13


di sebalik yang tertutup itu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 17:53


salam... ana nak juba lagi sekali "Dunia adalah perhiasan,sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah". "wahai puteriku,sayangilah dirimu serta tutuplah auratmu"

Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

putericahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27888
Posting: 89
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 15-04-07 12:31


'hijab for peace'

Bookmark and Share

    


  Member Information For putericahayaProfil   Hantar PM kepada putericahaya   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 18:22


apa yang ditutup...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 18:45


:-) Assalamualaikum....



     "Aurat dijaga,maruah terpelihara"


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28923
Posting: 188
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 15-04-07 18:55


"Hijab in Islam"..simple tapi senang faham agaknya..hehe..sekadar cadangan ana yang dhoif..wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_86Profil   Hantar PM kepada srikandi_86   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:43


Tutup lah auratmu sebelum auratmu di tutup dengan kain kafan....


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:46


"secure your aurah"

Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:55


"sentiasa ingat pada wajah???, jangang lupa tentang aurat mu".

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

putri_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28612
Posting: 66
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-07 13:36


Pada 12-04-07 17:03 , ulfah_widad posting:

!!! QUOTE !!!

Wah..tak jumpa ke lagi yang mana pilihan hati putri_solehah..takpelah...banyak lagi idea yang akan datang nanti dari sahabat2 ukhwah..Insyaallah...



hehehe... tak delah ulfah_widad ana nak kumpul maklumat dulu ini..
nanti akan di meetingkan ek.. Kalau ada idea lagi sila2 kan lah...
ana mengalu-alukan

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_solehahProfil   Hantar PM kepada putri_solehah   Quote dan BalasQuote

shaharatul_qibtiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.10.2003
Ahli No: 4002
Posting: 173

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-07 14:58


"berfesyen jangan tak berfesyen...usah diberatkn batas aurat"

Bookmark and Share

    


  Member Information For shaharatul_qibtiahProfil   Hantar PM kepada shaharatul_qibtiah   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 17:54


"trend zaman dulu...kini...dan selamanya"

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 17:57


'indah personaliti, aurat ditabir'

Bookmark and Share

    


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 10:53


"BELIA BENCI DEDAH"

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 11:44


boleh tak lau kerajaan buat KEMPEN MENUTUP AURAT..... kan bagus..mana tau bila lepas kempen tu ramai yang menutup aurat... :-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 07-09-07 11:47


-Kepada Wanita Muslim-
"Menutup Aurat atau 10 Sebatan"

err.. kasar sangatkah penyampaian? bukan apa, dah memang payah sangat dah sekarang ni nak suruh wanita muslim nak tutup aurat.. sebat? okay apa.. hehe..

Bukan apa, bila semua wanita muslim menutup aurat mengikut syariat Islam.. harapan untuk melihat 'mereka2' ini ke tempat2 yang menimbulkan fitnah mungkin tak ada lagilah.. yelah, sebagai seorang wanita muslim.. tak kan dia nak pergi ke tempat seperti pub..disko, panggung wayang dll.. dengan berpakaian mengikut syariat.

Kalau mereka pergi juga? naikkan lagi jumlah sebatan kepada 50 kali sebab secara terang-terang.. mencemar nama wanita Islam.


pandangan saya sahaja. :-P
[ Telah diedit oleh: ainunhub pada 07-09-07 11:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 12:49


Pada 19-03-07 13:19 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

"Tutup itu Menawan"

"Yang tidak terdedah itu ada ummphh!"

apa yang ummphh tu ummi, boleh cerita sikit tak? :lol:

macam mana dengan kempen tu, jalan tak? apa nama yang dah dipilih, senyap saja...

kalau saya, hehe, letak saja kempen "ghaddul-basar" ke, "ittaqul-nisa'" ke dan sebagainya,... barulah org laki tak berani nak pandang org perempuan, hehe.

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

putri_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28612
Posting: 66
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-10-07 12:38


salam..

untuk sahabat semua.. kempen tersebut telah dipostpone ke tahun hadapan.. dan sekarang pihak penganjur masih dalam perbincangan untuk tajuk kempen tersebut dan cara perlaksanaannya....

syukran jazilan kepada sahabat2 yang meluangkan idea untuk kempen tersebut.. jasa sahabat hanya Allah yang mampu membalasnya...

nak buat perkaran yang baik ini.. banyak sangat ujian dari Allah..
doa2kan moga pihak penganjur dipermudahkan urusan oleh Allah..
ameen..


-----------------


www.mynisa.multiply.com
sudi2kan lah diri antum melawati laman web ini....:: AHLAN WASAHLAN::


Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_solehahProfil   Hantar PM kepada putri_solehah   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-10-07 13:02


'jaga-jaga mata jahat'

'tetap tutup apa jua'

'tutuplah elak basi'

heheh.. entah apa-apa entah i nya motto ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.17787 saat. Lajunya....