Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Laut yang tenang tidak menghasilkan nelayan berani

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 15 hari yang lalu
wyd1014: 23 hari yang lalu
haykal77: 31 hari yang lalu
Kakngah: 31 hari yang lalu
lidah-penghunus: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Masakan Mak yang paling anda sukai......


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Masakan Mak yang paling anda sukai......

Please Mendaftar To Post


Oleh Masakan Mak yang paling anda sukai......

airzat
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.08.2003
Ahli No: 3047
Posting: 58
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-09-03 08:35


assalamualaikum.......

ana paling suka bila mak ana masak masakan ayam masak merah dan ayam kicap...mmmm...sedapnya....


-----------------
Duduk dan senyum dengan seikhlas hati anda akan rasa tenang...bersabarlah menanti kerana penantian itu satu harapan yang akan membawa satu pembaharuan yang mungkin menjadikan ia satu realiti hidup yang mungkin tidak dapat dilupakan..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For airzatProfil   Hantar PM kepada airzat   Quote dan BalasQuote

cempaka_sari
Warga Rasmi
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3508
Posting: 3

Kedah  


posticon Posting pada: 15-09-03 11:36


semua masakan ibu tak kira apa juga wpn ikan masin ke goreng telur ke tetap sedap..mmg tak dapat dilupakan..tambahan pula duduk jauh nie..alahai...terkenang2 masakan ibu...kata org masakan ibu berkat betoi ke?....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cempaka_sariProfil   Hantar PM kepada cempaka_sari   Pergi ke cempaka_sari's Website   Quote dan BalasQuote

shamosha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2003
Ahli No: 3576
Posting: 99
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-09-03 17:42


assalamulaikum.
bagi sha semuanya sedap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shamoshaProfil   Hantar PM kepada shamosha   Quote dan BalasQuote

dalila2501
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3466
Posting: 193
Dari: sungai buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 15-09-03 18:19


Assalamalaikum
Rasanya.... mee hun sup emak yang paling sedap... tapi kalau nak diikutkan... semua yang mak masak sedap

Bookmark and Share

    


  Member Information For dalila2501Profil   Hantar PM kepada dalila2501   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 15-09-03 19:55


masakan ayam masak merah paling sedap sekali best in the WORLD

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

Maryam_Jamilah
Warga Rasmi
Menyertai: 04.09.2003
Ahli No: 3286
Posting: 16
Dari: Darul Ta'zim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 20:57


errmm....yang paling lazat sekali ...mestilah asam pedas...

-----------------
"Mencari kedamaian Jiwa...Di Dunia Yang Bergelora"....TERIMA KASIH YA ALLAH DI ATAS SEGALA DUGAAN DAN UJIAN HIDUP.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Maryam_JamilahProfil   Hantar PM kepada Maryam_Jamilah   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 15-09-03 21:27


Masakan yang paling best dari tangan mak saya...Daging masak merah....ermmm memang bestlah kalah cheff wan........

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 21:53


assalamualaikum...

ntah tak sempat nak merasa umi dah ninggal sejak 22 thn yg lalu...

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1384
Posting: 165
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 22:19


Ana suka makan tom yam......... semua mak masak pasti sedap.......

-----------------
http://mujahidah1505.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehahProfil   Hantar PM kepada solehah   Pergi ke solehah's Website   Quote dan BalasQuote

idea_31
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3206
Posting: 182
Dari: kuantan,pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 15-09-03 22:50


puding custard,nasi ayam,
kek

-----------------
nur kasih
"it will take a minute to like someone,only an hour to have a crush on someone,and only a day to love someone,but IT WILL TAKE A LIFE TIME TO FORGET SOMEONE"

kasih sayang ku hanyalah kerana ALLAH....amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For idea_31Profil   Hantar PM kepada idea_31   Quote dan BalasQuote

aimanwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 307
Posting: 151
Dari: Mansurah_Mesir

PulauPinang  


posticon Posting pada: 16-09-03 00:38


assalamuaalaikum....

bagi ana semuanya sedap
sebab... payah laaaaa nak bagitau...

itu jer

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimanwanProfil   Hantar PM kepada aimanwan   Pergi ke aimanwan's Website   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-09-03 09:07


ana paling suke mak masak laksa...emmm..sedapnye..

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-09-03 09:21


waalaikumussalam wbt...

semua masakan mak saya suka... especially yg pedas2...

p/s: edika suka masakan mama aje ke??? masakan abah best tak??? apa masakan abah yg paling edi suka???

-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 16-09-03 11:50


Assalamu'alaikum...
memang tak dapat dinafikan lagi...masakan mak ialah masakan paling sedap...tiada taranya...
Paling best ialah masak ketam bercili & gulai telur ikan....sedapnya!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-09-03 15:08


Assalamualaikum warahmatullah...

Adake orang yang tak suka masakan ibu...?Ana suke sangat..kalau dekat campus..memang ana tak de selera nak makan..tapi kalau dekat rumah.... jangan tanye...semua ana makan...simple pun sedap...inilah berkat dan istimewanye air tangan ibu...



[ Posting ini telah di edit oleh: khaulah_alazwar pada 2003-09-16 15:09 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

Helwi
Warga Rasmi
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1084
Posting: 5
Dari: Bumi Anbiya\'

syria  


posticon Posting pada: 16-09-03 19:53


Assalamualaikum...


Kenapa ye byk org suka sgt Ayam masak Merah???Mushkil ana... Sbb ana pun suka ayam masak merah jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HelwiProfil   Hantar PM kepada Helwi   Quote dan BalasQuote

j-a-j-a
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1355
Posting: 119
Dari: RuMaH SaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-09-03 20:05


tak leh nak cakap satu2 ...semua yang mak saya masak sedap2 belaka....besttttt...kalah chef2 yg ade kat dunia ni...

-----------------
Siang.......
Disuluhi mentari,
Menyinari seluruh alam.

Malam.......
Dihiasi bintang-bintang,
Keindahan tiada taranya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For j-a-j-aProfil   Hantar PM kepada j-a-j-a   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-09-03 20:08


Kalau mama saya

Ayam masak kicap,sayur campur dan juga ayam sambal.

Kalau ayah saya
Ayam masak cili api,asam pedas

hingga menjilat pinggan rasanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-09-03 09:24


mmmm...tom yam + ayam percik+ayam masak merah+......semua ana suka...
ayah masak pun beeeeeeeeessss....

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 17-09-03 09:30


lagi satu saya suka masakan mak ialah masak lemak pisang dan semua jenis masak lemak

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

bro_seven
Warga Rasmi
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1145
Posting: 18
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 18-09-03 00:17


assalamualaikumm...

ade gak yg bukak topic ni yekk....ana nak kongsi gakk...hmm...masakan mak yek..sume ana suke..yg paling2 ana suke lak kalau yg pedas2 tuh..pastu nasi pelangi mak ana sedapppp sangat..nak try datang le umah yekk...hehe

-----------------
kemantapan ukhwah asas keutuhan saff pimpinan islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For bro_sevenProfil   Hantar PM kepada bro_seven   Quote dan BalasQuote

kHaLiFaH_aLaM_MaYa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 802
Posting: 106
Dari: Capri Island

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-09-03 03:43


Assalamualaikum,..lama sungguh tk makan sejak duk di kl nih... ,bkn apa..tak lalu mkn sbb duk teringat masakan mak!!!!!!!! ...ermm,sedapnya...semuanya sedap mak buat!!,
p/s minggu depan nak balik makan masakan mak .

-----------------
http://www.cash-banker.com/promo.php?from=khalifah03 -Money Machine

Jika Hati Disinari HidaYah,Membujur Lalu

Bookmark and Share

    


  Member Information For kHaLiFaH_aLaM_MaYaProfil   Hantar PM kepada kHaLiFaH_aLaM_MaYa   Quote dan BalasQuote

Qudwah_hasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 121
Posting: 211

Sarawak  


posticon Posting pada: 19-09-03 10:04


semua masakan mak ana suka...tapi rasanya paling sedap adalah...ayam masak merah....
favourite tu...

-----------------
TIDAK AKAN KAMU MERASA GUNDAH WALAUPUN SEKALI JIKA KAMU TAHU APA YANG DICARI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Qudwah_hasanahProfil   Hantar PM kepada Qudwah_hasanah   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-09-03 11:21


assalamualaikum...

mm topik yang menarik... well bagi saya, saya minat semua masakan mak.satu pun terkecuali. semuanye cukup.. sbb kekurangan saya ialah saya nie kurang garam n kurang gula jadik masak kadang2 tu tawarlah n kjadang2 tu manis la.. dll..

jadik biler mak ang masak..... dier punya kick.. ya ALLAh.. rasanya nak bungkus bawak balik kolej aja... punyerlah sedap.. subhanallah....


[i]Teringat gulai rebung masak lemak cili api dengan perut lembu... perghh sedapnya....:-p

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

-sakura-
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 120
Posting: 218
Dari: IICM GOMBAK

Selangor  


posticon Posting pada: 19-09-03 11:38


SEMUA SUKA!

-----------------
~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share

    


  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-09-03 11:41


suka belaka....
takdok hok yg x best!!!
best sekali Tilapia masak tomato,ayam masak merah...nasi goreng mak pun sodappp!!!!


-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_syuhada
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.09.2003
Ahli No: 3643
Posting: 23
Dari: egypt

egypt  


posticon Posting pada: 19-09-03 12:03


Assalamualaikum...
Eheheheh..
Dalam banyak-banyak masakan yang mama ana masak, ana paling suka ikan terubuk bakar.. Ish.. sedap.. Alamak, rindu la plak kat mama..
Eheheheh... Kalo masakan yang papa masak, ana paling suka kari kambing.. eheheheh..

P/S
Sayangi papa dan mama kita.. Bukan disebabkan masakan dia orang tapi, pengorbanan dia orang selama membesarkan kita... Bahagiakan mereka..
INSYA ALLAH...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_syuhadaProfil   Hantar PM kepada cahaya_syuhada   Pergi ke cahaya_syuhada's Website   Quote dan BalasQuote

mashitah_atikah
Warga Rasmi
Menyertai: 19.09.2003
Ahli No: 3649
Posting: 19
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-09-03 15:19


assalammualaikum....
bagi sayalah kan...
apa yang mak saya masak, semuanya sodap...
walaupun telur goreng..
terima kasih mak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mashitah_atikahProfil   Hantar PM kepada mashitah_atikah   Quote dan BalasQuote

izamuslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 543
Posting: 34
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-09-03 15:33


Assalamualaikum...........
Ana pun sama,semua masakan mak ana,ana suka lebih-lebih lagi ayam masak merah, gulai tempoyak ikan patin dan nasi impit,jomlah kerumah saya kalau nak try masakan mak.....
Sayangnya...saya tak ada bakat macam tuu...





-----------------
KepadaMu Tuhan kupasrahkan harapan
Moga tak tersalah pilihan
Di tanganMu Tuhan
Penentu Jodoh Pertemuan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izamuslimahProfil   Hantar PM kepada izamuslimah   Quote dan BalasQuote

ct_halijah
Warga Rasmi
Menyertai: 21.08.2003
Ahli No: 3031
Posting: 1
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-09-03 16:25


Masakan mak yang paling saya gemari ialah Nasi Pilau dan kuah kacang.



-----------------
sentiasa berfikiran positif,respek pada diri sendiri dan orang lain serta respon pada persekitaran

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_halijahProfil   Hantar PM kepada ct_halijah   Quote dan BalasQuote

nurul_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2003
Ahli No: 3157
Posting: 97
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-09-03 12:01


semua masakan mama is da best...semua kedai kat muka bumi ni tak dapat lawan masakan mama...lebih sedap jika mama yg menyuap nasi ke mulut kita sendiri...bestnyer!!!!!!! cedap sangat..

-----------------
semoga persahabatan kita yg terjalin dirahmati Allah S.W.T

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_cahayaProfil   Hantar PM kepada nurul_cahaya   Pergi ke nurul_cahaya's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-03 17:26


assalamualaikum.

semuanya saya suka, tapi yg paling suka bila mak masak lauk ayam

-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

odySsey
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3678
Posting: 35
Dari: Pahang, Terengganu

Pahang  


posticon Posting pada: 21-09-03 19:01


Saya masakan mak semuanya suka. Tapi yg plg suka ikan patin masak tempoyak..

Yeh Yeh..

-----------------
The beauty of life, doesn't depend on,
how happy u are, but on how,
others can be, because of u

Bookmark and Share

    


  Member Information For odySseyProfil   Hantar PM kepada odySsey   Quote dan BalasQuote

airzat
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.08.2003
Ahli No: 3047
Posting: 58
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-09-03 21:47


rasa2x nya lah..kalau diadakan pertandingan masakan mak tetapi yang masak tu mestilah anaknya tetapai resepi nya adalah dari emaknya..mesti bestkan...mesti banyak makanan yang ada dari setiap negeri...



-----------------
Duduk dan senyum dengan seikhlas hati anda akan rasa tenang...bersabarlah menanti kerana penantian itu satu harapan yang akan membawa satu pembaharuan yang mungkin menjadikan ia satu realiti hidup yang mungkin tidak dapat dilupakan..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For airzatProfil   Hantar PM kepada airzat   Quote dan BalasQuote

poqya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3840
Posting: 208
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-10-03 23:25


yeah2..ana suka mak masak nasi lemak,nasi minyak n mee goreng..kalau mak buat ikan masak asam lagi best...mak ana pandai masak..dah lama tak mkn masakan mak..dah lama kat negei org nih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For poqyaProfil   Hantar PM kepada poqya   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-06-04 00:39




Erm...lama rasanya tak makan masakan mak...saya paling suka mak masak mee rebus..sedapnyer...dan satu lagi..ayam masak kicap....



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 29-06-04 09:39


bagi saya kan..semua yang mak saya masak sedap tak terkata la...takleh nak bagitau camne keenakan dia...tapi the best among the best tu mestilah asam pedas yang diwarisi dari arwah nenek saya tu...sedap woo...isk...terliur lak rasanya! Lagi satu....puding yang mak saya buat..enak dimakan begitu saje..

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

nailofar_ain
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.02.2004
Ahli No: 7103
Posting: 23
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-04 12:04



sapa tak suka masakan mak kan.
ana suka masakan turun temurun keluarga kami....
"IKAN MASAK TERUTUP"
nyam....nyam....nyam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailofar_ainProfil   Hantar PM kepada nailofar_ain   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-04 14:37


betul tu...mana ada masakan mak yang tak sedap...walau sesimple mana pun...mesti selera juga nak makan masakan mak...sbb tu kalau cuti, duduk umah memanajang...boleh bertambah berat badan....heheh...ana paling suka serunding mak...lagi2 time raya....semuanya sedap..sayang mak!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

axe10
Warga Rasmi
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11766
Posting: 17
Dari: KL, Mesia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-10-04 11:33


as'kum semua..

semua masakan mak sy suka.. Alhamdulillah, mak sy lak ader "tangan hikmat" .. masak ape jek seme sedap..

Bookmark and Share

    


  Member Information For axe10Profil   Hantar PM kepada axe10   Pergi ke axe10's Website   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-10-04 12:18



Masak kari ikan tenggiri. Fuyyyooo!! Tak ingat beb....la ni pun tertelan air liuq ni ha...gulp!

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

pendekar_hijau
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8192
Posting: 23
Dari: kedah

brazil   avatar


posticon Posting pada: 13-10-04 12:57


syurkran pd saudaraku seislam yg memberi perhargaan pd ibu2 kita........dgn nikmat allah beriken pada seorg anak kasih dan syg kpd seorg ibunyer......
for me....
semua mskan ibu ana semuanye sedap dr segi rasanyer(manis, masin, pedas,pelbagai lg)
alhamdulilah.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For pendekar_hijauProfil   Hantar PM kepada pendekar_hijau   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 20:40


sumo nya iman suka....
sumo nya sedop...
ala teringat pula mak kat kampung....
mak masak apa ye hari ini...
lapar lah pulak...
bila fikir masakkan mak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 21:58


saya suka masak lemak cili padi ikan sembilang, stew burung unta, gulai tempoyak, dan semua yang boleh makan lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 22:20


betul tu tak dinafikan semua masakan mak sedap2 belaka...
tapi kalau dah duduk berjauhan kenala masak sendiri...
tapi ok jugak dapat praktis..masak macam mak masa..
walaupun tak sesedap masakan mak...
tapi bolehla untuk hilangkan rindu dengan masakan mak...
hehehe...
masakan mak saya yang paling saya suka ialah...rendang ayam...
mmm..sedapnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 27-07-05 22:13


sufti suka semua masakan ma sufti
tak kiralah apa pun yang ma masak :-)


________________________________________

I LOVE U MOM
THANKS 4 BROUGHT ME INTO THIS WORLD :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 22:18


assalamualaikum wbt...

alin suka semua yang mama lain masak... my mama is the best!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 28-07-05 00:49


semuaaaa best

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 30-07-05 02:15


Assalamualaikum...

Mak ana masak air pun bestt....hehehhe. Baerkat air tangan ibu ni... :-)


-----------------
Your HTML Guide


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.169791 saat. Lajunya....