Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jikalau semua umat Islam itu berjemaah pada solat Subuh, nescaya kekuatan kami tidak dapat menandingi Islam
-- -- Pembesar Yahudi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 76
Ahli: 0
Jumlah: 76




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 4 hari yang lalu
wyd1014: 12 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 22 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: salah ke saya??... untuk elakkan maksiat


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» salah ke saya??... untuk elakkan maksiat

Please Mendaftar To Post


Oleh salah ke saya??... untuk elakkan maksiat

hidayah_grasio
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23571
Posting: 146
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 15:58


Assalamualaikum

Baru baru ini, saya berkenalan dengan salah seorang lelaki dari johor... tapi, saya terpaksa jauhkan diri daripadanya.. sebab, bila pertama kali bertemu, beliau dah lakukan macam macam dekat saya (contoh seperti french kisss).. Saya rasa terpukau ketika itu.. sebab, selama ini, saya tidak benarkan mana mana lelaki untuk menyentuh saya.. walau sedikit.. baru sentuh sedikit, saya dah naik berang.. Tapi, saya tak tahu Kenapa.. Saya rasa terpukau pada saat itu..

sejak kejadian hari tu, saya terus menjauhkan diri daripadanya, hanya kerana nak elakkan dari membuat maksiat.. Tapi, bila ibu abah dapat tahu yang saya cuba menjauhkan diri dari jejaka ini, mereka naik berang.. Ada saja yang tak kena.. saya sudah beri tahu perkara sebenar.. tapi, mereka tak mahu dengar..

Apa yang perlu saya lakukan?? Tolong lah saya


-----------------
Gerak Silat Olah Raga (grasio)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hidayah_grasioProfil   Hantar PM kepada hidayah_grasio   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 16:30


assalamualaikum

kepada saudari, saya simpati dengan keadaan saudari. kuatkan semangat dalam mempertahankan agama dan maruah diri ye. saya tak berani nak menuduh lelaki tu sembarangan, tapi perbuatannya jelas menunjukkan dia bukan calon baik untuk membimbing perempuan sebagai suami. walau apa pun alasan lelaki tu, dia tidak mengawal nafsu dan membelakangkan agama.

juga pengajaran kepada perempuan, jangan berdua-duaan dengan bukan muhrim walaupun kita percaya pada dia.

berkaitan ibu ayah, jangan berputus asa menjelaskan kepada mereka, sama ada maksud tak sampai atau mereka mempunyai pandangan yang tak sepatutnya. saya rasa kalau saudari ingkar pun, kerana agama itu tak mengapa. walluhua'alam

berdoa kepada Allah minta dijauhkan dari bahaya dan fitnah dan berdoa mendapat jodoh yang soleh.

bimbang juga kalau ada unsur ilmu hitam, jadi bersiap dengan amalan yang boleh atasinya mengikut ajaran islam ye.

Allah menyayangi saudari. mungkin juga ini suatu ujian.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 17-03-07 16:30


Salam buat saudari Hidayah..
Pertama sekali tujuan ana bukanlah nak tunjuk pandai tapi ana sekadar nak bagi pertolongan yang ana mampu. Pada pendapat ana anti merupakan anak yang taat pada ibu bapa kerana anti tidak melawan cakap ibu bapa tapi, dalam sesetengah perkara terutama bab2 syariat Islam kita tidak diwajibkan patuh kepada ibu bapa kita jika perkara yang disuruhnya jelas berlawanan dengan hukum Allah s.w.t. Namun ada caranya untuk kita bercakap dengan ibu bapa agar tidak menjadi anak derhaka. Berbalik kepada masalah anti, ana rasa cuba anti jelaskan kepada mereka apa yang berlaku. Sekiranya mereka berniat nak menjodohkan anti dengan lelaki tersebut, aturkanlah ikatan yang sah secepat mungkin bagi mengelakkan berlakunya kejadian yang tidak diingini. Nauzubillah..Jelaskanlah kepada mereka dengan lemah lembut dan bersopan santun. Selebihnya anti berdoalah kepada Allah s.w.t agar ibu bapa anti menerima segala penjelasan anti serta dijauhi dari perkara-perkara kejahatan..Insya Allah segala-galanya akan selamat..


-----------------
-BERJUANGLAH KERANA ALLAH S.W.T.-


Bookmark and Share

    


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 17-03-07 17:22


bagus...adik hidayah melakukan suatu benda yang betul....tak perlu rasa bersalah....keep up good work!!

segala bentuk ciuman, sentuhan hanyanya milik suami tersayang....bukan milik pakwe, boyfren, balak and etc.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 17-03-07 17:33


"french kisss" O_O ..... wow

Bookmark and Share

    


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 17-03-07 17:40


Pada 17-03-07 17:22 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

bagus...adik hidayah melakukan suatu benda yang betul....tak perlu rasa bersalah....keep up good work!!

segala bentuk ciuman, sentuhan hanyanya milik suami tersayang....bukan milik pakwe, boyfren, balak and etc.


that right :lol:


-----------------
www.mujahidin07.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 18:42


awak tak salah....penyelesaian yang anda buat itu adalah jalan yang terbaik....bagi pendapat saya...


-----------------

[ Telah diedit oleh: kapten06 pada 17-03-07 18:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

irfaz_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2006
Ahli No: 21780
Posting: 146
Dari: banting

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 21:15


bagi saya, tindakan awak menjauhkan diri dari dia adalah tindakan yang betul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfaz_87Profil   Hantar PM kepada irfaz_87   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-03-07 21:31


kadang kala pengorbanan perlu dilakukan untuk memlihara pegangan agama yang tercinta.tak ada alasan untuk membelakangkan perintah Ilahi hatta cinta sekalipun..wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-03-07 22:02


Pada 17-03-07 15:58 , hidayah_grasio posting:

!!! QUOTE !!!

(contoh seperti french kisss)..


mita maaf saya ni kuno sikit kut, apa maksud perkatan tu???? :-? :-)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-03-07 22:12


Pada 17-03-07 15:58 , hidayah_grasio posting:

!!! QUOTE !!!

sejak kejadian hari tu, saya terus menjauhkan diri daripadanya, hanya kerana nak elakkan dari membuat maksiat.. Tapi, bila ibu abah dapat tahu yang saya cuba menjauhkan diri dari jejaka ini, mereka naik berang.. Ada saja yang tak kena.. saya sudah beri tahu perkara sebenar.. tapi, mereka tak mahu dengar..

Apa yang perlu saya lakukan?? Tolong lah saya



pelik pulak saya..
Kenapa ye parent hidayah_grasio naik berang..
apapun semoga diberi kekuatan untuk terus menjaga kehormatan diri...



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-03-07 22:50


Assalamualaikum...

!!! QUOTE !!!

Salam buat saudari Hidayah..
Pertama sekali tujuan ana bukanlah nak tunjuk pandai tapi ana sekadar nak bagi pertolongan yang ana mampu. Pada pendapat ana anti merupakan anak yang taat pada ibu bapa kerana anti tidak melawan cakap ibu bapa tapi, dalam sesetengah perkara terutama bab2 syariat Islam kita tidak diwajibkan patuh kepada ibu bapa kita jika perkara yang disuruhnya jelas berlawanan dengan hukum Allah s.w.t. Namun ada caranya untuk kita bercakap dengan ibu bapa agar tidak menjadi anak derhaka. Berbalik kepada masalah anti, ana rasa cuba anti jelaskan kepada mereka apa yang berlaku. Sekiranya mereka berniat nak menjodohkan anti dengan lelaki tersebut, aturkanlah ikatan yang sah secepat mungkin bagi mengelakkan berlakunya kejadian yang tidak diingini. Nauzubillah..Jelaskanlah kepada mereka dengan lemah lembut dan bersopan santun. Selebihnya anti berdoalah kepada Allah s.w.t agar ibu bapa anti menerima segala penjelasan anti serta dijauhi dari perkara-perkara kejahatan..Insya Allah segala-galanya akan selamat..


Setuju!!!
[ Telah diedit oleh: sayatetapsaya pada 17-03-07 22:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nur_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8815
Posting: 109
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 01:04


Pada 17-03-07 22:02 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-03-07 15:58 , hidayah_grasio posting:

!!! QUOTE !!!

(contoh seperti french kisss)..


mita maaf saya ni kuno sikit kut, apa maksud perkatan tu???? :-? :-)




eh,ye lah.. ana pun tak tau apa makna perkataan tu? :-? :roll:


-----------------
layari www.stormreaders.net/kaseh88 untuk mendapatkan buku2 islam..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_nasyidProfil   Hantar PM kepada nur_nasyid   Pergi ke nur_nasyid's Website   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 18-03-07 06:24


french kiss..bercumbu..

rasanya kalau masih dipaksa ibu ayah..eloklah berterus terang..andaikata takut untuk berdepan dengan kemarahan ibu ayah..kuatkan pendirian hati untuk menjauhi lelaki tu..Allah sentiasa bersama orang2 yang sabar dan sentiasalah ingat kepada Allah..ingatlah bahawa Allah sayangkan hidayah..hidayah sekarang berada dipihak yang benar..mungkin paksaan ibu ayah hidayah adalah satu ujian..

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-03-07 08:13


Selangkah demi selangkah......... Sebelum terpesona, baik jauhi.. lah takrobuzzina

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 08:35


assalamualaikum...

ana ucapkan tahniah pada hidayah_grasio yang berjaya dapat lari daripada maksiat......bukan semua org dapat melawan hawa nafsu lebih-lebih lagi umat akhir zaman.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 18-03-07 09:43


keep up the good work

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

hidayah_grasio
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23571
Posting: 146
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 13:36


Saya tak tahu macam mana nak explain kat ibu ayah... btw, terima kasih ye.....atas nasehat antum semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For hidayah_grasioProfil   Hantar PM kepada hidayah_grasio   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-03-07 13:49


tak salah. bukankah 7 golongan yang dapat berlindung bawah payung arasy antaranya 7 golongan tersebut ialah lelaki yang didatangi perempuan cantik tapi ditolak untuk melakukan zina. Boleh ambil ikhtibar.

Hidayah boleh terang pada parents perbezaan kebaikan & kesan -ve org bersikap budaya barat vs menghormati & mencintai agama dalam bina keluarga hidayah masa akan datang. Wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

hidayah_grasio
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23571
Posting: 146
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 18:49


Terima kasih atas nasihat semua.. saya akan cuba terang kan pada mereka.. walaupun dalam keadaan sukar macam mana pun

Bookmark and Share

    


  Member Information For hidayah_grasioProfil   Hantar PM kepada hidayah_grasio   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-03-07 19:08


assalamualaikumm..

ish..berani betul budak tu buat begitu..

kepada kak grasio..pada pendapat saya kan..lebih baik tinggalkan terus saja lelaki tu...berdoa kepada ALLAH supaya your parents dapat memahami keadaan akak....ameen

dulu saya pun ada kenal seorang budak lelaki...tapi masa kitorang berkawan tu,dia cakap benda tak senonoh...saya cakap kat dia,jangan cakap benda-benda tak senonoh macam tu...tapi dia tak hendak...dia kata tak syok..saya cuba nasihatkan dia banyak kali tapi dia tetap buat jugak..lepas itu saya jauhkan diri dari dia sampai lah sekarang..dia ada jugak mengacau tapi saya buat tak layan saja...

dengan orang lelaki ni,kita kena bertegas sikit...nanti dia ingat kita ni lemah..lepas itu dia mula buat macam-macam kat kita...jadi kita kena lah pandai2 jaga diri..sesungguhnya mencegah itu lebih baik daripada mengubati..

bagi saya kan,kalau bf yang berperangai tak senonoh pun...lebih baik fikir beberapa kali untuk dijadikan suami..memang lah insyaALLAH kita boleh cuba untuk mengubah dia..tapi tu bukan perkara mudah..

saya sekarang ni pun...tak kesahlah ada budak lelaki pernah kata saya less sebab tak nak couple...dia kata saya ni suka kat kaum sendiri...tak kesah semua tu...yang penting ALLAH tau siapa hambaNya ini...
lagipun..belum bersedia nak kahwin lagi...muda jelita lagi..heheh..nanti kalau couple lama-lama terbuat maksiat pulak...nauzubillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 19-03-07 21:37


salam... sungguh kuat imanmu....ya allah, lindungilah selalu dia dan kami semua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

nur_humairah
Warga Rasmi
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28621
Posting: 9
Dari: Tawau

malaysia  


posticon Posting pada: 19-03-07 22:28


salamalaik..ana pun turut bsimpati..jadi sebagai saudara semuslim,kita jangan tau bersimpati sahaja tapi kita sama-sama doakan agar dirinya dan diri kita diperkuat oleh Iman..kepada hidayah,bsyukurlah anda kerana Allah mbuka pintu hati anda untuk sedar..byk2kan lah mulai saat ini beribadah,dan kita perlu taat pada ibu bapa selagi mereka tidak suruh kita melakukan perkara yang dilarang disisi Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_humairahProfil   Hantar PM kepada nur_humairah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 23:50


Syukur alhamdulillah masih ada perempuan yang tahu menjaga maruah diri... :-) :-) :-)...Semoga Allah bersama saudari...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 23:50


Syukur alhamdulillah masih ada perempuan yang tahu menjaga maruah diri... :-) :-) :-)...Semoga Allah bersama saudari...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 00:39


Hijjaz - Puteriku Sayang

Lembut mu tak bererti kau mudah dijual beli
Kau mampu menyaingi lelaki dalam berbakti
Lembut bukan hiasan bukan jua kebanggaan
Tapi kau sayap kiri pada suami yang sejati

Disebalik bersih wajah mu disebalik tabir diri mu
Ada rahsia agung tersembunyi dalam diri
Itulah sekeping hati yang takut pada ilahi
Berpegang pada janji mengabdikan diri

Malu mu mahkota yang tidak perlukan singgahsana
Tapi ia berkuasa menjaga diri dan nama
Tiada siapa yang akan boleh merampasnya
Melainkan kau sendiri yang pergi menyerah diri

Ketegasan mu umpama benteng negara dan agama
Dari dirobohkan dan jua dari dibinasakannya
Wahai puteriku sayang kau bunga terpelihara
Mahligai syurga itulah tempatnya



-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

fitriey
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.11.2006
Ahli No: 27349
Posting: 49
Dari: kb+Pahang+perlis+penang+jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-03-07 00:51


Pada 17-03-07 17:40 , saifuddin_92 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-03-07 17:22 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

bagus...adik hidayah melakukan suatu benda yang betul....tak perlu rasa bersalah....keep up good work!!

segala bentuk ciuman, sentuhan hanyanya milik suami tersayang....bukan milik pakwe, boyfren, balak and etc.


that right :lol:



itu yang seharusnya..patut elak sebelum kita(wanita) menjadi milik dia(lelaki).lepas kawin baru boleh


-----------------
berusaha pasti berjaya....


Bookmark and Share

    


  Member Information For fitrieyProfil   Hantar PM kepada fitriey   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 21-03-07 08:54


bagus....na bangga bila membacanya....anti tak salah...terus istiqamah dengan pendirian anti

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 20:09


Assalamualaikum

Terima kasih atas semua yang enasihati diri ana.. ana dah tak pakai hidayah_grasio lagi.. Ada error kat nick name tu.. Jadi ana pakai nick ni sekarang (sayang_semuanya).. Semoga, saya kan terus dinasihati perkara yang baik baik daripada kawan kawan ukhwah.com semua.. Syukran jazilan

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

bintubahariyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2006
Ahli No: 25924
Posting: 242
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 20:46


moga keyakinan kepada Allah tak berbelah bahagi ukhti sayang semuanya...=)

hidayah kan bermaksud petunjuk...moga petunjuk Allah menernagi jalan hidupmu yang kian berliku...

ya Allah, kabulkanlah doa2 kami.....ameen...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintubahariyahProfil   Hantar PM kepada bintubahariyah   Pergi ke bintubahariyah's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 21:28


tak salah langsung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 21:35


:-o Buat sembahyang hajat banyak-banyak........tapi pelik juga kan ada parent yang macam itu.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 12:07


terima kasih.. Memang arh pelik, tapi ini benar benar terjadi. Semoga, keampunan diberi oleh NYA untuk diri saya atas kesilapan kesilapan saya yang lepas.. Insya Allah.. Doa kan ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 24-03-07 12:36


...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 15:11


salam...
perbuatan awak tu tak salah...jangan terjerumus ke lembah maksiat...agama lebih penting..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 01:42


Pada 19-03-07 19:08 , miss_farhana posting:

!!! QUOTE !!!


dengan orang lelaki ni,kita kena bertegas sikit...nanti dia ingat kita ni lemah..lepas itu dia mula buat macam-macam kat kita...jadi kita kena lah pandai2 jaga diri..sesungguhnya mencegah itu lebih baik daripada mengubati..


Betul kata miss_farhana...Orang lelaki ni tak boleh bagi muka sangat...nanti dia pijak kepala...

Kalau dia tengok perempuan tu macam ok saja mula lah nak buat macam-macam...Kalau perempuan tu bertegas mesti dia tak berani nak buat punya...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.123269 saat. Lajunya....