Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Help Ever, Hurt Never
-- Tulisan di belakang lori

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 125
Ahli: 0
Jumlah: 125




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 7 jam, 52 minit yang lalu
budakbesar: 6 hari yang lalu
azemi: 10 hari yang lalu
Firdaus15: 17 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 20 hari yang lalu
secureofficemovers: 21 hari yang lalu
Naqiu: 27 hari yang lalu
nawfaa79: 28 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: AF5


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» AF5

Please Mendaftar To Post


Oleh AF5

kasih2006
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24992
Posting: 118
Dari: Kangar

Perlis  


posticon Posting pada: 16-03-07 16:13


Seorang kawan saya memberikan pesanan kepada saya
katanya:

Jom kita AFUNDI HELIZA
hantar ke 32999

atau

Jom kita AFUNDI RIZAL
hantar ke 32999

Anda bagaimana?


Bookmark and Share

  


  Member Information For kasih2006Profil   Hantar PM kepada kasih2006   Quote dan BalasQuote

jijol
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.06.2006
Ahli No: 24654
Posting: 32
Dari: SHAH ALAM

Selangor  


posticon Posting pada: 16-03-07 16:16


entah lah ...
sebab kat rumah pun tak ada astro ...
so tak tahu pun apa² pasal; AF ni ...

lagi pun apa yang kita dapat dengan undi mereka semua tu ..
sekali undi berapa kena charge ...

baik sedekahkn duit tu pada anak² yatim mahupn org yang berhak lagi baik dan berfaedah ...
[ Telah diedit oleh: jijol pada 16-03-07 16:17 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For jijolProfil   Hantar PM kepada jijol   Pergi ke jijol's Website   Quote dan BalasQuote

teratai_putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27690
Posting: 77
Dari: J0hor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 16:22


uhuhu..
saya tak pernah pun undi2 ni
dulu rumah ada astro
tapi da lama stopkan

tak payah lah undi
bazir duit saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For teratai_putihProfil   Hantar PM kepada teratai_putih   Quote dan BalasQuote

Faris_Ahlamiyy
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.11.2004
Ahli No: 12439
Posting: 45
Dari: Taman Setiawangsa, Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 16:29


Membuka pintu amarah, menutup pintu barokah.


Anak-anak KL, sila daftar di sini:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Faris_AhlamiyyProfil   Hantar PM kepada Faris_Ahlamiyy   Pergi ke Faris_Ahlamiyy's Website   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 16:31


pada saya kalau kita mengundi umpama kita mengundi maksiat berleluasa...so tak payah lah anda nak undi...sekarang ni pun dah cukup dengan kerenah raktyat malaysia yang dah suka sangat ke arah hiburan sana sini..alahai:(
kalau gatal sangat nak undi tu huh undi lah masa pilihanraya nanti...jadi lah rakyat yang bertanggungjawab:)caiyok!

Bookmark and Share

  


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 17:53


Maka musim ke-5 akademi FantaSIAL bermula lagi

Bookmark and Share

  


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 18:15


Mengundi untuk menambahkan lagi remaja Islam yang menjaja aurat mereka di semerata alam... supaya mereka melangkah penuh yakin di atas pentas untuk membuka aurat mereka dan melalak... walaupun suara tak sedap mana... ;-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 18:31


benda af ini...hm...

Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 16-03-07 18:34


Pada 16-03-07 18:15 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Mengundi untuk menambahkan lagi remaja Islam yang menjaja aurat mereka di semerata alam... supaya mereka melangkah penuh yakin di atas pentas untuk membuka aurat mereka dan melalak... walaupun suara tak sedap mana... ;-)



100% :lol: :lol:


-----------------
www.mujahidin07.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-03-07 18:40


akademi yang berteraskan populariti semata2..kalau sesama bukan muhrim bersentuhan di tempat tertutup,dikenakan tindakan.tapi macam mana pula yang terang-terang an?hairan juga pengaruh af ni.sampai yang bertudung pun nak join sama.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

iErA
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 942
Posting: 36
Dari: kulim,kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 19:21


buang masa + habis duit = tak dapat apa-apa manfaat.

Bookmark and Share

  


  Member Information For iErAProfil   Hantar PM kepada iErA   Quote dan BalasQuote

muslimah05
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.02.2007
Ahli No: 28837
Posting: 37

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-03-07 20:57


mak ayah nangis sebab anak tak dapat masuk af...


itulah reealiti masyarakat sekarang..


-----------------
Hidupkan rasa Bertuhan... Suburkan rasa Kehambaan...
~bersyukur dengan apa yang ada, jujur dengan apa yang dirasa~


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah05Profil   Hantar PM kepada muslimah05   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 21:07


salam...

hiburan yang melampau2.
salah satu nya AF ni.
memang langsung tiada manfaat.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 21:35


Salam
tak ada kroje teman. Dah lah ngabih duit, in ada end habuk saja dapat
plus dose sebab galakkan org lain buat dose, hoho dapat saham tu, pasti yang terhangat di pasaran kan, kan???

Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 22:02


anak="terima kasih mak sebab berkat doa mak saya terpilih"
mak="alhamdulillah..anakku terpilih...tak sia-sia doa mak selama ni"
(sambil menangis)...waaaaaaaaaaaa

apa apa'el ni????
habis semua pahaman otak manusia sekarang ni dah terbalik kuang:(
[ Telah diedit oleh: alliaazam pada 16-03-07 22:04 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

eyu_extra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27251
Posting: 65
Dari: johor

Melaka  


posticon Posting pada: 16-03-07 22:53


tah apa apa tah AF ini..
tapi aznil best...tu saja yang best...AF tak best langsung!

Bookmark and Share

  


  Member Information For eyu_extraProfil   Hantar PM kepada eyu_extra   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 16-03-07 22:57


itulah dia akademi fantasial..yang jadi kemaruk fantasial ni ummat islam kita jugak..so pakat2 lah tukar nama dia fantasial supaya kurang minat menonton dan kesedaran tersemat didada ummat islam di malaya ini..

ada juga yang suka dengan pengacara itu
[ Telah diedit oleh: tasbih_30 pada 16-03-07 23:01 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3081
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 22:58


tak sangka pulak ye ada jugak yang minat AF kat ukhwah ini....memalukan....

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

darkeye_mania
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 157

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 23:14


hahahaa.... fantasial...

tapi takkan AF saja yang nak dikutuk beriya2 kat sini? malaysian idol, mentor, one in a million, gang starz... pasni ada dance competition pulak... tu semua macam mana? hmmm... satu pun saya tak berkenan tengok...

tapi..... daripada kita berapi2 mengutuk kat sini tapi tak ada faedahnya, apa kata kita sama-sama suarakan ketidak puasan hati kita ni kan saluran yang betul... contohnya surat khabar.... biar orang kat luar sana tau sebenarnya ramai yang tak puas hati dengan rancangan2 hiburan yang makin banyak dan melalaikan ni.... kutuk habis2an kat sini pun bukan dapat apa... depa tu dok syok saja menari melompat atas stage tu... masyarakat tetap leka, tetap buang duit undi 'artis2' favourite mereka............... kita ni jugak yang terus2an mengutuk tapi tak dapat apa......

Bookmark and Share

  


  Member Information For darkeye_maniaProfil   Hantar PM kepada darkeye_mania   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 00:10


Pada 16-03-07 23:14 , darkeye_mania posting:

!!! QUOTE !!!

hahahaa.... fantasial...

tapi takkan AF saja yang nak dikutuk beriya2 kat sini? malaysian idol, mentor, one in a million, gang starz... pasni ada dance competition pulak... tu semua macam mana? hmmm... satu pun saya tak berkenan tengok...

tapi..... daripada kita berapi2 mengutuk kat sini tapi tak ada faedahnya, apa kata kita sama-sama suarakan ketidak puasan hati kita ni kan saluran yang betul... contohnya surat khabar.... biar orang kat luar sana tau sebenarnya ramai yang tak puas hati dengan rancangan2 hiburan yang makin banyak dan melalaikan ni.... kutuk habis2an kat sini pun bukan dapat apa... depa tu dok syok saja menari melompat atas stage tu... masyarakat tetap leka, tetap buang duit undi 'artis2' favourite mereka............... kita ni jugak yang terus2an mengutuk tapi tak dapat apa......


sebab topik ni cakap pasal AF, sebab tu ramai yang bincang pasal AF..Kalau pembuka topik cerita pasal bolasepak, takkan nak cerita pasal bob marley pula

dan saya tak anggap benda ni sebagai kutuk. tetapi sebagai peringatan dan nasihat terutama pada diri sendiri.

jadi, kalau macam yang dikata, aebab anda yang cadang. tafaddhol

Bookmark and Share

  


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

darkeye_mania
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 157

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 00:38


hehehh.... yelah... silap landing... ahakz...

bukan tak cuba... tapi biasalah... bukan semua aduan tidak puas hati kita ni akan diambil kira atau disiarkan dalam surat khabar... apa yang saya cuba sampaikan kita semua jalankan tanggungjawab kita sebagai remaja yang masih punya kesedaran.... supaya orang-orang luar tau bukan semua rakyat malaysia ni 'entertainment oriented'.... kalau takat dua tiga orang saja yang bersuara, siapa yang nak ambil peduli....

Bookmark and Share

  


  Member Information For darkeye_maniaProfil   Hantar PM kepada darkeye_mania   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 17-03-07 08:31


" Dan peserta yang tersingkir ialah..... "----Aznil Nawi

"muka saya macam mawi tak bang??"-----Mawi's twin

"Tahun ini Maestro pasti menemui Mawi yang baru "----Freddie fernandez

"sejak teman masuk.ate deme yang pakei tudung pun pakat ikut jejak teman..."----- Salima

" lihatlah sheila,aku dah menjadi pengetua akademi"----- Lan Aziz

"Afundi Diya"--------->fans yob4ever
[ Telah diedit oleh: Putra_Aiman pada 17-03-07 08:54 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 10:35


Pada 16-03-07 19:21 , iErA posting:

!!! QUOTE !!!

buang masa + habis duit = tak dapat apa-apa manfaat.

That's Right


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 10:44


yang kaya, freddie fernandez...
umat islam pun kaya, kaya dengan dosa....


dunia oh dunia... seisi dunia pun dah nyanyuk... :roll:

[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 17-03-07 10:45 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

khairi05
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.09.2005
Ahli No: 19183
Posting: 35
Dari: Parit Buntar

Perak  


posticon Posting pada: 17-03-07 10:57


duduk undi buat apa... habis duit saja...cuba duit tu p derma kat masjid ka...anak yatim ka...ada jugak pahala...semua ni hasutan syaitan laknaktullah saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For khairi05Profil   Hantar PM kepada khairi05   Quote dan BalasQuote

shafiyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27190
Posting: 29
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 11:02


ehm..terfikir jugak... Kenapa dan bagaimana AF ni boleh wujud.....huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For shafiyahProfil   Hantar PM kepada shafiyah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 11:03


Pada 17-03-07 10:57 , khairi05 posting:

!!! QUOTE !!!

duduk undi buat apa... habis duit saja...cuba duit tu p derma kat masjid ka...anak yatim ka...ada jugak pahala...semua ni hasutan syaitan laknaktullah saja...


anis selalu warning anak murid anis, jangan kau undi af, sebab sok kalau mereka buat dosa kau pun akan same dapat saham sebab dah melabur untuk dia....

sok, masa timbangan amal, semua dah ok... tetiba ada pula slek dekat undian af tu... haa tanggung lah sendiri



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 18-03-07 14:13


"waa...aku trsingkir...tak mengapa nanti aku bajet topup 1000 untuk undi masuk balik"----->>Diya

Bookmark and Share

  


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

ainsyam_shafie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.11.2004
Ahli No: 12633
Posting: 52
Dari: johor bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 17:14


sabar-sabarlah semua.
lagi pun..pihak astro dah umum...af hanya akan sampai 5 musim saja. selepas ini akademi fantasia akan terkubur.

mungkin akan dihidupkan semula apabila ada desakan atau permintaan orang ramai dalam beberapa tahun akan datang.

apa-apa pun...
kita masih tak mampu buat apa-apa melainkan kita sendiri tidak perlu lagi bercakap mengenainya.
kalau dibicarakan jugak...kita hanya mampu mengulas itu dan ini dan mengeluh panjang.
kerana mereka ada jutaan 'tentera' yang bila2 masa boleh mempertahankan mereka. sedangkan kita..hanya ada satu suara dan satu wajah.

bukan takut...tapi perlu ada strategi untuk serius menentangnya!!
setakat pom pam pom pam dalam forum..baik kita bercakap pasal lain...lagi bermanafaat.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainsyam_shafieProfil   Hantar PM kepada ainsyam_shafie   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 17:21


entah lah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 21:00


ana tak ada ASTRO...so tak tahu apa-apa huhu :P

Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 22:47


tidak syukur dengan nikmat suara yang sedap malah dijaja suara itu dengan aurat yang terdedah sana sini lantas mengudang lebih banyak kebejatan sosial di kalangan remaja..menunjukkan dalil kehancuran imej pemimpin di masa akan datang secara tuntas...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 18-03-07 23:25


siapa artis terbaru AF5? saya pun tak ada astro?

Bookmark and Share

  


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

kasih2006
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24992
Posting: 118
Dari: Kangar

Perlis  


posticon Posting pada: 23-03-07 16:29


anda ni....

kata pendokong ISLAM HADHARI?
pendokong ISLAM BARU

ISLAM tajaan Sahibus Samahah As-Sheikh Al Ustaz Tuan Guru Dato' Seri Hj Abdullah Bin Hj Ahmad Badawi Al-Finangi Al maqsummi

So kita kena lah support program tok guru kita..

kan AF5 ni salah satu program ISLAM HADHARI untuk menyatakan bahawa HIBURAN TIDAK SALAH sebab ia FITRAH MANUSIA...
ISLAM TIDAK MENOLOK HIBURAN....

TAK PAKAI TUDUNG, JUGA TAK SALAH sebab yang penting NIAT dan HATI bukan pakaian LUARAN...

ni kan ISLAM HADHARI....sama-sama kita menyokong PENUH ISLAM HADHARI !

Bookmark and Share

  


  Member Information For kasih2006Profil   Hantar PM kepada kasih2006   Quote dan BalasQuote

your_brOther
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.07.2005
Ahli No: 17321
Posting: 25
Dari: Malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 16:49


MAK BAPAK PUN DAH ROSAK AKHLAKNYER..............!

Bookmark and Share

  


  Member Information For your_brOtherProfil   Hantar PM kepada your_brOther   Pergi ke your_brOther's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 18:25


hehe...apa kes zana AF5....
BETUL KE???

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 18:29


AF5 tu apa?

senjata ke?

setahu teman AK47 adalah...
tapi MP5 lagi best....
AF5 tu jenis sub automatik ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 08:39


tak payah....harammmm......

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3081
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 20:30


emmm.....jangan cakap saja.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 20:54


Pada 23-03-07 18:25 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

hehe...apa kes zana AF5....
BETUL KE???


Kes gambar bogel tu ke?:-o :-o :-o Hari tu saya terbaca dalam surat khabar berbahasa english...Jadi kes polis...

Kawan-kawan saya sekarang ni tengah heboh pasal kes ni...Kawan saya cerita dia punya kawan siap bawa gambar bogel tu dekat kelas untuk menjadi bahan tontonan...:-o :-o :-o

Ish, ish ish...murah betul lah perempuan zaman sekarang ni... :roll: :roll: :roll:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 29-03-07 21:01


Pada 29-03-07 20:30 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

emmm.....jangan cakap saja.....


hentam punya hentam..malam minggu duduk layan juga...minggu ni tukar malam isnin untuk menghormati hari kebesaran kita,,, :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 29-03-07 21:01


Pada 29-03-07 20:30 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

emmm.....jangan cakap saja.....


hentam punya hentam..malam minggu duduk layan juga...minggu ni tukar malam isnin untuk menghormati hari kebesaran kita,,, :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 29-03-07 21:03


yang penting hentam..
hehee..
jangan tak hentam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 31-03-07 17:06


"saya pun tak tau tu betul ke gambar saya ke atau gambar org lain"----->zana af5

Bookmark and Share

  


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

shahsputra88
Warga Rasmi
Menyertai: 31.03.2007
Ahli No: 29399
Posting: 9
Dari: klunk

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 19:26


Pada 16-03-07 19:21 , iErA posting:

!!! QUOTE !!!

buang masa + habis duit = tak dapat apa-apa manfaat.



SETUJU!!!!!!!!! :lol: :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For shahsputra88Profil   Hantar PM kepada shahsputra88   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-04-07 00:06


Pada 31-03-07 17:06 , Putra_Aiman posting:

!!! QUOTE !!!

"saya pun tak tau tu betul ke gambar saya ke atau gambar org lain"----->zana af5



kalau bukan gambar dia kenapa dia kelam kabut keluar dari akademi fantasial yang amat dicintai itu....

Bookmark and Share

  


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 01-04-07 00:19


uiks..tumpang lalu..
hehee..just nak dengar komen dr
sahabat2 semua..

tapi kalau tengok discovery..bola...
National Geographic..
lagi best...
peace!!!..
[ Telah diedit oleh: diella pada 01-04-07 00:21 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 00:26


Pada 01-04-07 00:06 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-07 17:06 , Putra_Aiman posting:

!!! QUOTE !!!

"saya pun tak tau tu betul ke gambar saya ke atau gambar org lain"----->zana af5



kalau bukan gambar dia Kenapa dia kelam kabut keluar dari akademi fantasial yang amat dicintai itu....


kalau tak buat gimik murah macam tu, nanti org tak kenal lah Zana AF5.. :D :-P


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 01-04-07 00:41


AF5 ni memang hebat, sampai ustz2 dan ustazah2, aktivis2 dakwah, pelajar yang berlatarkan ilmu fiqh, semua ada tersangkut.. Apa lah nak dilayan sangat kat budak-budak muda yang tak berwawasan tu... Buat tambah saham negatif kepada amalan anda saja. Kalau nak buat dosa pun, biarla yang tak ada kena mengena dengan selain diri sendiri. Dosa yang membabitkan saham2 ni sukar diampunkan.

Hadith: "man sanna sunnatan sayyiatan falahu ajruha wa ajru man 'amila biha ila yaumil qiamah.." -au kama Qaal.
maksud: "Sesiapa yang memulakan sesuatu dosa, maka dia akan mendapat pahalanya dan pahala orang yang mengikutinya sehingga hari qiamat"
(Walaupun ana tak pasti apa kaitan hadith ni dengan pendapat ana, tulis saja lah...)

Untuk melahirkan rasa tidak puas hati anda, sila e-mailkan ke
"[email protected]". Nanti insyaAllah keluar kat surat khabar utusan tu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 03:12


salam...

"Mengundi untuk menambahkan lagi remaja Islam yang menjaja aurat mereka di semerata alam... supaya mereka melangkah penuh yakin di atas pentas untuk membuka aurat mereka dan melalak... walaupun suara tak sedap mana..."

Emm..tak payahlah undi untuk mereka itu..dah dosa itu memang tentulah...tapi dah dapat tengok dah blsn yang budak-budak itu dapat kat dunia ini...cepat lupa diri,bongkak,penipu...pasni entah apa-apa lah lagi...dr yang baik terus tukar kepada yang buruk...nauzubillah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 01-04-07 09:38


suka tengok heliza..comel gila..:-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 01-04-07 10:14


Pada 16-03-07 16:31 , alliaazam posting:

!!! QUOTE !!!

pada saya kalau kita mengundi umpama kita mengundi maksiat berleluasa...so tak payah lah anda nak undi...sekarang ni pun dah cukup dengan kerenah raktyat malaysia yang dah suka sangat ke arah hiburan sana sini..alahai:(
kalau gatal sangat nak undi tu huh undi lah masa pilihanraya nanti...jadi lah rakyat yang bertanggungjawab:)caiyok!



soooookooooongggg

Bookmark and Share

  


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3081
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 11:29


konsert af tika maulidur rasl disambut.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

alhakim_mujaddid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2006
Ahli No: 24935
Posting: 62
Dari: Bandaraya Islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-04-07 12:58


Daripada mengundi AF baik beli nasi....
4 kali undi AF dah sama nga harga sebungkus nasi...


-----------------
MUJADDID


Bookmark and Share

  


  Member Information For alhakim_mujaddidProfil   Hantar PM kepada alhakim_mujaddid   Quote dan BalasQuote

songkok
Warga Rasmi
Menyertai: 30.09.2004
Ahli No: 11516
Posting: 19
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 13:02


hehe... org melayu ni... asyik berhibur saja... emm AF tu macam judi lumba kuda lah... kuda manakah yang mereka undi untuk menang minggu ni... hehe peminat AF jangan marah eh... main² saja :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For songkokProfil   Hantar PM kepada songkok   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 13:31


Pada 17-03-07 10:44 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

yang kaya, freddie fernandez...
umat islam pun kaya, kaya dengan dosa....


dunia oh dunia... seisi dunia pun dah nyanyuk... :roll:



Betul tu...Mungkin dia orang ni tak sedar agaknya yang dia orang ni sebernanya di jadikan alat untuk mengaut keuntungan...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 00:28


buat habis krdt saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 02-04-07 00:31


afundi shawal..cakap saja..xundi pun..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 02-04-07 00:31


buat abeh kedit ar..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

umie_humaira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.11.2003
Ahli No: 4964
Posting: 89
Dari: UPSI

Perak  


posticon Posting pada: 02-04-07 01:36


tak payah lah undi...
ngarut saja..
tak untung apa-apa pun..yang kaya tokeh astro+tokeh maxis

Bookmark and Share

  


  Member Information For umie_humairaProfil   Hantar PM kepada umie_humaira   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 02-04-07 01:36


betul-betul..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 09-04-07 03:40


ana just meminati mereka..selalu juga tonton performance mereka every week...tapi tak pernah undi....

Bookmark and Share

  


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 00:00


bukan setakat AF5, melambak-lambak kat tv sampai tak cukup ruang. apa nama program tu... Gang Starz (pakaian masing-masing astagfirullahalazim), ni baru kat malaysia.. yang program omputih toksah cakaplah. yang memperagakan tubuh wanita terlalu banyak.
lepas itu sekarang ni dah ada pulak program realiti tarian pulak dah ..

harapnya kita jangan mudah memberi komen tanpa berbuat apa-apa untuk mencegah segala kemungkaran. jngn jadikan berita2 tentang maksiat ni sebagai halwa telinga saja. takut sangat dpersoalkan di akhirat kelak, apa kerja yang kita dah buat untuk amar ma'ruf nahi mungkar.
org kafir laknatullah menunggu masa saja untuk melanyak kita disebabkan kelalaian dan kelekaan kita yang melampau2 dengan hiburan. dah banyak sign yang mereka bagi yang mereka sebenarnya nak rampas kedaulatan islam di Malaysia ni. contoh yang terdekat isu yang ditimbulkan Gerakan br2 ni, Sisters in Islam... (yahudi yang menjadi dalang segalanya)

ayuh sahabat2...bangkitlah berjuang. masa dah tak banyak untuk kita


-----------------
ALLAH IS ENOUGH FOR ME
[ Telah diedit oleh: imtihan_insyirah pada 11-04-07 00:01 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

syafiq_mmt
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28754
Posting: 42
Dari: dalam rumah

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-04-07 00:23


rancangan tv ini melalaikan kita.elok kita jangan terpengaruh dengan apa yang dipaparkan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syafiq_mmtProfil   Hantar PM kepada syafiq_mmt   Pergi ke syafiq_mmt's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-04-07 22:56


tak perlula nak undi2 af ini membazir kredit saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-04-07 22:56


tak perlula nak undi2 af ini membazir kredit saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

armien
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2005
Ahli No: 20238
Posting: 56
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-04-07 23:10


Pada 12-04-07 22:56 , destinasi_abadi posting:

!!! QUOTE !!!

tak perlula nak undi2 af ini membazir kredit saja...


betul 2..tak payah lah kita tambah saham kita untuk ke neraka..
Baik sedekahkan duit2 tu kepada jalan Allah...Saham ke SYURGA...
Renung2kanlah????? :lol:


-----------------
"HIDUP DENGAN AMAL, MATI DALAM IMAN"


Bookmark and Share

  


  Member Information For armienProfil   Hantar PM kepada armien   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.161232 saat. Lajunya....