Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Rahsia kejayaan hidup adalah persediaan seseorang untuk menyambut datangnya kesempatan.
-- Benjamin Disraeli

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 4 hari yang lalu
Martyr: 8 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 12 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Beli apa kat Pasar Malam?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Beli apa kat Pasar Malam?

Please Mendaftar To Post


Oleh Beli apa kat Pasar Malam?

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 15-03-07 02:18


Pasar Malam merupakan tempat yang menjadi daya tarikan kepada pengunjungnye. Krna kepelbagaian juadah mknn yang boleh kita dapati di sana. Klw nak dikira murah tu, rasanya harga lebih kurang saja. biasanya klw anda pergi pasar malam selalunya beli apa? ada beli durian tak?


-----------------
sama-sama mencari kebenaran,
HATI dikawal oleh AKAL,
AKAL dikawal oleh IMAN,
Jika HATI selalu kotor, selalulah tingkatkan kualiti IMAN


Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

AzwaAqilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2007
Ahli No: 28986
Posting: 73
Dari: kubang kerian

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 06:13


Pada 15-03-07 02:18 , ShahrulZaman posting:

!!! QUOTE !!!

Pasar Malam merupakan tempat yang menjadi daya tarikan kepada pengunjungnye. Krna kepelbagaian juadah mknn yang boleh kita dapati di sana. Klw nak dikira murah tu, rasanya harga lebih kurang saja. biasanya klw anda pergi pasar malam selalunya beli apa? ada beli durian tak?




ana biasanya beli makanan saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzwaAqilahProfil   Hantar PM kepada AzwaAqilah   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 08:12


ouh! ana dah lama tak datang ke Pasar Malam...
sejak lepas form 5 sampai sekarang...kira dah hampir 7 tahun xpi pasar malam huhu :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 08:38


hhmm...

kalau pergi pasar malam ni, ana dan kawan-kawan ana mencari makanan untuk makan malam.
lapar tu. :-) :-) :-)
macam harimau yang dalam kelaparan..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 15-03-07 08:53


akak pula beli buah, murah...Kalau kat serdang...20 biji baru sepuluh ringgit....da juga 15 biji 5 ringgit.... sayur and ikan pun murah.....tapi tak beli lah...sebab duduk kat kolej, tak ada peti ais...hehehehe....

satu lagi, relevan ke pertanyaan adik ni kat forum ni, hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

NuhaAwatif
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27707
Posting: 28
Dari: Perak Darul Ridzuan.......

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 11:27


air soya panas.....segar dari dapur

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuhaAwatifProfil   Hantar PM kepada NuhaAwatif   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-03-07 11:39


Beli teddy bear..lepas itu balik peluk teddy..hehehehee...bestnyeerrr!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 11:50


salam~
saya selalu pergi psara malam bila kat uia..kat rumah tak pergi sangat..kalau hari selase memang ada outing khas untuk psr malam..pergi beli air soya dan nasi lemak..wajib beli!huhu~
wassalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 12:31


Rangka ayam dan air soya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 15-03-07 12:37


biasanya Kalau saya pergi pasar malam saya akan beli nasi kerabu, air tebu, ayam goreng dll...
kadang-kadang buah2an pun beli jugok...huhuhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 16:13


Pada 15-03-07 11:39 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Beli teddy bear..lepas itu balik peluk teddy..hehehehee...bestnyeerrr!!!

eerrmm.... pasar malam kan tiap-tiap minggu.
beli teddy bear tiap-tiap minggu ke?? :-) :-) :-)
jangan mara... :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

fansurina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27352
Posting: 205
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 16:43


beli...macam-macam,yang paling best...roti john..sedapp..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fansurinaProfil   Hantar PM kepada fansurina   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 16:50


kalau di singapore ini, kebanyakkannya akan beli keropok lekor,vade, burger ramli...
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-03-07 16:52


Pada 15-03-07 11:39 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Beli teddy bear..lepas itu balik peluk teddy..hehehehee...bestnyeerrr!!!


mita maaf mechelmine ni lelaki ke perempuan sebab saya sangka laki tapi bila cakap suka peluk teddy bear dah jadi ada tanda soal atas kepala???
:-? :-) :-)
saya kira boleh jadi hantu pasar mlm, Kenapa??? kawan-kawan baik taula. tapi Kalau duduk luar kelantanla sebab lagi berdikari apa-apa keputusan atas kita, tapi duduk kelantan ni dah lama tak pergi kut. Ikut makanan apa yang sedap kat pasar mlm tu. Kalau bandar Baru Fasa1: mesti beli keropok lekor keping 1 kedai tu, cucur udang 1 kedai tu. gilir2 lah dengan kuih 1 kedai tu @ sotong goreng 1 kedai, nak makan laksa penang ke @ tiba-tiba nak nasi kerabu. yang penting murah & SedaP!


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-03-07 17:32


Pada 15-03-07 16:52 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-03-07 11:39 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Beli teddy bear..lepas itu balik peluk teddy..hehehehee...bestnyeerrr!!!


mita maaf mechelmine ni lelaki ke perempuan sebab saya sangka laki tapi bila cakap suka peluk teddy bear dah jadi ada tanda soal atas kepala???




Saya LELAKI..!!!! :-P
Amboiii2.... Jadi lelaki tak boleh peluk teddy lah ya??!!
:-D
Pergi pasar malam bukan lah tiap-tiap minggu...sebelum pergi saya tanya mak saya dulu sama ada dia nak makan-makan apa tak.. kalau dia tak nak makan apa-apa, so saya tak pergi lah.. ;-)
Kalau setakat saya seorang saja yang nak makan, saya tak akan pergi.. :-)


-----------------
Hiasi Peribadi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 17:35


salam..
ana tak berapa gemar pergi pasar malam tapi kalau ana pergi biasanya ana mesti cari keropok lekor,cempedak goreng atau murtabak..memang kegemaran ana

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 17:38


lepas dapat apa yang ana nak,ana takkan tunggu lama-lama..pusing sana pusing sini..terlalu ramai sangat orang yang kebanyakannya terlalu memberatkan shopping dari solat...taubatlah kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-03-07 17:45


jarang pergi pasar malam ni
sebab ramai sangat orang bersesak-sesak
tapi bila pergi makanan wajib dibeli ialah mihun sup saudagar & yong taufu :-D :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-03-07 18:10


Pada 15-03-07 17:32 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!


Saya LELAKI..!!!! :-P
Amboiii2.... Jadi lelaki tak boleh peluk teddy lah ya??!!
:-D
Pergi pasar malam bukan lah tiap-tiap minggu...sebelum pergi saya tanya mak saya dulu sama ada dia nak makan-makan apa tak.. kalau dia tak nak makan apa-apa, so saya tak pergi lah.. ;-)
Kalau setakat saya seorang saja yang nak makan, saya tak akan pergi.. :-)



tak salah.... saya saja yang kurang tahu tentang lelaki. Agaknya mechelmine ni anak ke berapa, lahir bulan berapa ye... bukan apa kadang-kadang suka kaji manusia. :-)


Pada 15-03-07 17:35 , Ustadz posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
ana tak berapa gemar pergi pasar malam tapi kalau ana pergi biasanya ana mesti cari keropok lekor,cempedak goreng atau murtabak..memang kegemaran ana


rasanya tak ada org suka lepak di pasar mlm, yang terbukti mesti nak beli makanan kegemaran kemudian terus balik sebab tak larat nak berasak:-)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~
[ Telah diedit oleh: muslimah_jun pada 15-03-07 18:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-03-07 18:19


Pada 15-03-07 18:10 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!



Agaknya mechelmine ni anak ke berapa, lahir bulan berapa ye... bukan apa kadang-kadang suka kaji manusia. :-)




:-)
Saya ke.....anak bongsu dari enam beradik...tak ada abang, tapi ada lima orang kakak.. anak Jannuary.. :-)


-----------------
Hiasi Peribadi....
[ Telah diedit oleh: mechelmine pada 15-03-07 18:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 18:22


memang suka sangat pergi pasar malam... suka beli laksa penang, dengan kaya ball.... macam dah rutin, bila pergi pasar malam tu lah yang wajib dibeli...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-03-07 18:41


Pada 15-03-07 18:19 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-03-07 18:10 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!




Agaknya mechelmine ni anak ke berapa, lahir bulan berapa ye... bukan apa kadang-kadang suka kaji manusia. :-)




:-)
Saya ke.....anak bongsu dari enam beradik...tak ada abang, tapi ada lima orang kakak.. anak Jannuary.. :-)



he..he..patutlah..mesti sensitif, pandai mabil hati org, seorang yang kemas, suka mendidik & didik juga bersifat penyayang.
Mesti selalu jadi imam pada kakak2 :-) :-) :-)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-03-07 19:07


Pada 15-03-07 18:41 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!


he..he..patutlah..mesti sensitif, pandai mabil hati org, seorang yang kemas, suka mendidik & didik juga bersifat penyayang.
Mesti selalu jadi imam pada kakak2 :-) :-) :-)


Saya ni masih lagi sedang mengemis nasihat dan tunjuk-ajar dari rakan-rakan sekalian... ;-)


-----------------
Hiasi Peribadi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-03-07 19:17


Pada 15-03-07 19:07 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-03-07 18:41 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!


he..he..patutlah..mesti sensitif, pandai mabil hati org, seorang yang kemas, suka mendidik & didik juga bersifat penyayang.
Mesti selalu jadi imam pada kakak2 :-) :-) :-)


Saya ni masih lagi sedang mengemis nasihat dan tunjuk-ajar dari rakan-rakan sekalian... ;-)



tu adalah kata doa :-) memang manusia sentiasa pelu tunjuk ajar & peringatan sebab kita insan sering terleka & lalai. yang pasti mechelmine mesti adik kesayangan kakak, terutama mak...


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 19:49


satu kewajipan kalau pergi pasar malam..saya pasti beli APAM BALIK SPECIAL
hehehehe:D:D:D:D:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 15-03-07 19:49


Sapa yang beli mainan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 21:03


teman pergi paso malam pergi tengok-tengok kawasan mainan, best juga, macam nak beli...
teman pergi pasar malam cari nasi goreng lepas tu jalan kejap lepas tu balik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 22:05


hurmm..

tahun bila last pergi pasar malam...

form 3 agaknya...masa tu pun, pergi sekali dalam setahun..

sebab kena teman kakak nak beli benda...

sekarang dah habis sekolah dah pun..

walaupun pasar malam dekat saja dengan rumah..

hehehe :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 22:09


beli air tebu..murtabak
jarang sangat pergi pasar malam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 22:10


pasar malam...

ana jarang p pasar malam..
cepat sakit pale ramai-ramai org bersesak2 ni...
selalunya ana kirim pada roomate saja..

tapi selalunya ana beli keropok lekor keping, karipap kat geraisrg pakcik tu, air barli... kengkadang roti nan...

p/s: roomate ana memang hobi dia p pasar malam..
habis pasar malam satu kuantan dijelajahnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-03-07 01:29


Pada 15-03-07 19:17 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

yang pasti mechelmine mesti adik kesayangan kakak, terutama mak...


;-) :-)
Hebat nya dia... ;-) sya rapat sangat-sangat dengan mak.. :-)


-----------------
Hiasi Peribadi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 16:08


jarang pergi...
kalau pergi yang wajib dibeli tau fu nothing/air soya panas...
nasi kerabu,keropok lekor/nasi minyak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 22-03-07 21:36


sapa suka makan rambutan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 21:37


roumd2 kejap, lepas tu balik. jumpa kedai jual mainan, singah kejap, main-main dan balik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 23-03-07 05:59


oooo... pasar malam oo pasar malam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 18:42


salam...
selalu beli air soya campur cincau kat pakcik jual air itu..lepas itu cari mknn yang susah nak jumpa kat kafe..beli tudung,stokin...he..he..kadang-kadang tu cd pun cari juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 20:11


:-) Biasa beli barang2 makanan saja.....tapi ada juga kadang-kadang m,elialu melihat karenah orang ramai.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 20:16


biasa lah..beli brg2 makanan juga..kadang-kadang beli lauk2 untuk masak nanti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 21:23


banyak juga makanan kat pasar malam tu...tapi setiap kali pergi pasar malam...mesti beli benda yang sama juga...entah lah Kenapa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-03-07 21:50


Suka beli Roti John, Keropok, Goreng Pisang. Kalau ada cucuq udang beli jugak.
Kalau ada pati soya + manisan. Fuh..the best ever..mesti beli..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 22:04


assalamualaikum...
ana selalunye beli karipap dan air cendol

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 23-03-07 22:12


kalau pergi pasar malam..benda first ana cari..murtabak..sedap oo..benda lain dah tak tengok..janji ada murtabak:-D


-----------------
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 22:24


biasa beli steam boat saja...yang lain tu banyak merayau tengok gelagat orang lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 22:28


Makanan wajib masa kecik-kecik dulu time pergi pasar malam adalah apam balik.. hehe.. then mesti beli bihun sup.. :D

sekarang ni dah lama tak pergi pasar malam.. balik kampung nanti, nak pergi sampai boring.. hehe.. :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-03-07 22:36


Pada 23-03-07 22:28 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Makanan wajib masa kecik-kecik dulu time pergi pasar malam adalah apam balik.. hehe.. then mesti beli bihun sup.. :D

sekarang ni dah lama tak pergi pasar malam.. balik kampung nanti, nak pergi sampai boring.. hehe.. :D



kasihan masa kecil-kecil saja. tak apa balik kg nanti polon 1 pasar mlm apa saja brg dijual. :-)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-03-07 22:37


Pada 23-03-07 22:28 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Makanan wajib masa kecik-kecik dulu time pergi pasar malam adalah apam balik.. hehe.. then mesti beli bihun sup.. :D

sekarang ni dah lama tak pergi pasar malam.. balik kampung nanti, nak pergi sampai boring.. hehe.. :D



kat Sarawak mana ada pasar malam macam semenanjung kan Meow. Seksa betul... Serik dah...hehe.. cecepat balik lah Dr Meow...


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 22:44


betul tu mr Izzul... tak sebest pasar malam kat semenanjung.. hehe.. no offense ye sarawakians... :-)

p/s: InsyaAllah.. lulus saja exam final ini.. terbanglah aku pulang.. hehe.. :D ameen.. mudah-mudahan lulus.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 00:50


Pada 15-03-07 17:32 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-03-07 16:52 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-03-07 11:39 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Beli teddy bear..lepas itu balik peluk teddy..hehehehee...bestnyeerrr!!!


mita maaf mechelmine ni lelaki ke perempuan sebab saya sangka laki tapi bila cakap suka peluk teddy bear dah jadi ada tanda soal atas kepala???




Saya LELAKI..!!!! :-P
Amboiii2.... Jadi lelaki tak boleh peluk teddy lah ya??!!
:-D
Pergi pasar malam bukan lah tiap-tiap minggu...sebelum pergi saya tanya mak saya dulu sama ada dia nak makan-makan apa tak.. kalau dia tak nak makan apa-apa, so saya tak pergi lah.. ;-)
Kalau setakat saya seorang saja yang nak makan, saya tak akan pergi.. :-)


salam...

hehehe....jangan marah-marah.... nanti kena jual. :-) :-)
ana tau anta lelaki lah. jangan risau.
:-)
oh...baik sungguh hatinya. bertanya pada ibu ingin memesan apa-apa sebelum bertolak ke pasar malam.
baguih tindakan ni. :-) :-)
sejuk perut ibu dengan tindakan anta. :-)
hhhmm...
apa-apa sajalah.

wassalam....


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-03-07 00:53


Pada 24-03-07 00:50 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


salam...

hehehe....jangan marah-marah.... nanti kena jual. :-) :-)
ana tau anta lelaki lah. jangan risau.
:-)
oh...baik sungguh hatinya. bertanya pada ibu ingin memesan apa-apa sebelum bertolak ke pasar malam.
baguih tindakan ni. :-) :-)
sejuk perut ibu dengan tindakan anta. :-)
hhhmm...
apa-apa sajalah.

wassalam....



kami mana gaduh, ni mesti tak baca posting seterusnya ni. kami posting baik2 saja macam adik beradik.


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.172173 saat. Lajunya....