Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah SWT memberikan kita dua telinga, dua mata, satu mulut dan otak di tengah antaranya, mesti bersebab. Dengar dan lihat kanan kiri, timbang dengan otak.
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 10 hari yang lalu
abid_19: 10 hari yang lalu
JonathanBaker: 12 hari yang lalu


Kelakar
Topik: CINTA


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» CINTA

Please Mendaftar To Post


Oleh CINTA

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 10-03-07 20:47


bagi org cinta itu mengasyikkan,

bagi org cinta itu segalanya,

bagi org cinta itu amat setia,

bagi org cinta itu keikhlasan,



tapi adakah cinta itu tak akan kecewa?

adakah cinta tak akan hilang dalam hati?

adakah cinta itu tak kaya dengan nafsu?

adakah cinta itu tak kan luput?



cinta tidak lah semudah itu,

cinta terdapat d mana-mana,

cinta juga ada jahat dan baik,

gunakan lah ia sebaik mungkin,



kerana akan merosakkan diri,

renung dan fikirkanlah,

bagaimana untuk mendapat cinta sejati,

adakah itu cinta yang ada cari??

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 11-03-07 02:14


bagi org cinta itu mengasyikkan,
Kenapa ia mengasyikkan???

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 11-03-07 02:19


sebab ia boleh melalaikan kalau tak pandai nak mengawal hati dan perasaan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 11-03-07 02:24


bagaimana nak mengawal dalam keadaan asyik? hehe
[ Telah diedit oleh: ShahrulZaman pada 11-03-07 02:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 11-03-07 02:26


cinta bukan mengajar kita lemah,tetapi membangkitkan kekuatan.
Cinta bukan mengajar kita menghina diri,tetapi menghembus kegagahan.
Cinta bukan melemahkan semangat,tetapi membangkitkan semangat.
Kata Hamka, Cinta dapat mengubati pahit menjadi manis,
debu beralih emas,
keruh menjadi bening,
sakit menjadi sihat,
derita menjadi nikmat,
dan kemarahan menjadi rahmat.
Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintai dirimu.. tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 11-03-07 02:26


ewah..jiwang pula memalam ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 11-03-07 02:28


Kadangkala..
kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehinggalah kamu kehilangannya. Pada saat itu, tak ada guna sesalan kerana perginya tanpa berpatah lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 11-03-07 02:29


Syahirah, karang lah pula puisi cinta untuk Allah. Nampak macam berbakat saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 11-03-07 02:30


cinta..
ibarat sebuah rumah..
tak perlu cantuk..
tak perlu mewah..
yang penting kita bahagia didalamnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 11-03-07 02:34


2pn..tengok buku..huahahahah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 00:23


Patut lah power saja ayat syahirahsoid...heheheh :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 00:24


Benarlah cinta buta melalaikan
Tanpa memikirkan batas syariatnya
Semuanya itu hanya ujian di dunia
Ia adalah mahar untuk kita ke syurga


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 00:30


"malu mu bernilai....kata mu, berhikmah....hatimu tulus suci dan murni...."

hehe....sambung akhi sailormoon punya lagu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 00:36


Pada 11-03-07 02:26 , syahirahsoid posting:

!!! QUOTE !!!

cinta bukan mengajar kita lemah,tetapi membangkitkan kekuatan.
Cinta bukan mengajar kita menghina diri,tetapi menghembus kegagahan.
Cinta bukan melemahkan semangat,tetapi membangkitkan semangat.
Kata Hamka, Cinta dapat mengubati pahit menjadi manis,
debu beralih emas,
keruh menjadi bening,
sakit menjadi sihat,
derita menjadi nikmat,
dan kemarahan menjadi rahmat.
Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintai dirimu.. tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya..


Hehe.. :-P


-----------------
http://azymechanical.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 00:41


cinta itu..cahaya sanubari, kurniaan tuhan fitrah insani...
dan dimana, terciptanya cinta...disitu rindu bermula...

cinta itu, tidak pernah meminta...tetapi memberi sepenuh rela...
rasa bahagia....biarpun sengsara...berkorban segala-galanya...



**jangan salah guna "fitrah cinta itu"....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 00:43


Waa..tak sangka mohamad ni jiwang jugak..
Boleh tahan..ajar lah sikit-sikit..boleh?? Hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 00:44


antara cinta yang inginku miliki..

cinta insan dan cinta Illahi,
pasti yang utama cinta Illahi..

kerana cintanya yang hakiki..


antara insan yang inginku miliki..

kekasih hati dan sahabat sejati,
pasti yang utama sahabat sejati..

kerana setianya sukar ditemui..

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 00:47


Pada 11-03-07 02:26 , syahirahsoid posting:

!!! QUOTE !!!


Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintai dirimu.. tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya..


heheh...macam ada pengalaman saja... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 00:48


Pada 16-04-07 00:47 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-03-07 02:26 , syahirahsoid posting:

!!! QUOTE !!!


Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintai dirimu.. tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya..


heheh...macam ada pengalaman saja... :-D


agak nya agaknya.
hhhmm..... terfikir juga teman???.... :-D :-D :-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 00:50


Pada 16-04-07 00:43 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Waa..tak sangka mohamad ni jiwang jugak..
Boleh tahan..ajar lah sikit-sikit..boleh?? Hehe..

apa yang jiwangnya.
ana cuma membariskan lagu (inteam dan mestica).
dan ana agak faham maksud ayat tu.

hhmm.... tak main lah jiwang2 ni.
biasa2 cukup.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 00:55


Pada 16-04-07 00:50 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-04-07 00:43 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Waa..tak sangka mohamad ni jiwang jugak..
Boleh tahan..ajar lah sikit-sikit..boleh?? Hehe..

apa yang jiwangnya.
ana cuma membariskan lagu (inteam dan mestica).
dan ana agak faham maksud ayat tu.

hhmm.... tak main lah jiwang2 ni.
biasa2 cukup.



Ooo..nak dengar lagu tu boleh??


-----------------
http://azymechanical.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 00:58


cinta.......
sememangnya cinta itu manis...
tiada apa yang boleh menghalang...
kecuali takdir yang telah di tentukan...
kadang kala cinta itu teramat pahit...
sememangnya sukar untuk menerimanya...
setelah manis tiada,hilangla segala-galanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 00:59


Tak nak hilang manis,bercinta lah selepas kawin..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 01:05


doa ku agar kau kan selalu bahagia..
agar kau temui insan tulus menyayangimu..
lepaskanlah diriku kerna keredhaan mu..
bukan kerna dendam jua bukan kerna kau terpaksa..

CINTA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 02:30


cinta itu fitrah insaniah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-07 08:35


betul tu..memang kadang-kadang cinta tu mengasyikkan kalau tak dikawal..tapi kerna cinta juga kita boleh berubah menjadi lebih baik dari semalam...kalau kita bertemu dengan pasangan yang baik.insyaallah dia akan membimbing kita ke jalan yang benar..dan kalau bertemu dengan yang tak baik,mungkin kita akan terikut...tapi mudahan kita akan bertemu dengan cinta yang hakiki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 08:49


Pada 16-04-07 00:55 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-04-07 00:50 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-04-07 00:43 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Waa..tak sangka mohamad ni jiwang jugak..
Boleh tahan..ajar lah sikit-sikit..boleh?? Hehe..

apa yang jiwangnya.
ana cuma membariskan lagu (inteam dan mestica).
dan ana agak faham maksud ayat tu.

hhmm.... tak main lah jiwang2 ni.
biasa2 cukup.



Ooo..nak dengar lagu tu boleh??


carilah sendiri...
teman segan nak ulang balik.
nantilah... :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-04-07 09:09


akan aku serahkan cinta ini
bukanlagi pada manusia
kerana cinta martabat itu
bersalut segunung kepalsuan
dan kepuraan

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-04-07 09:11


siapa lah aku menolak cinta
yang hadir d jiwa tanpa d paksa
hidup ini tidak akan sempurna
tampa cinta dari tuhan yang esa

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 09:21


wah.....

adik redgirl kita bernasyid pula.
nasib baik tak dengra suara.
kalau tak.......susah juga dibuatnya. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-04-07 09:46


cinta itu hanya mainan dunia......
ia akan melalaikan pada siapa yang tidak menyedarinya!

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

shufina
Warga Rasmi
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23923
Posting: 5
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 10:05


cinta ana hanya simpan untuk suami saja nanti.... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For shufinaProfil   Hantar PM kepada shufina   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 10:06


Pada 10-03-07 20:47 , ShahrulZaman posting:

!!! QUOTE !!!

bagi org cinta itu mengasyikkan,

bagi org cinta itu segalanya,

bagi org cinta itu amat setia,

bagi org cinta itu keikhlasan,



tapi adakah cinta itu tak akan kecewa?

adakah cinta tak akan hilang dalam hati?

adakah cinta itu tak kaya dengan nafsu?

adakah cinta itu tak kan luput?



cinta tidak lah semudah itu,

cinta terdapat d mana-mana,

cinta juga ada jahat dan baik,

gunakan lah ia sebaik mungkin,



kerana akan merosakkan diri,

renung dan fikirkanlah,

bagaimana untuk mendapat cinta sejati,

adakah itu cinta yang ada cari??


CINTA subjective...semua ana akui yang diatas tu... 8-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 10:08


Pada 16-04-07 00:44 , harlique posting:

!!! QUOTE !!!

antara cinta yang inginku miliki..

cinta insan dan cinta Illahi,
pasti yang utama cinta Illahi..

kerana cintanya yang hakiki..


antara insan yang inginku miliki..

kekasih hati dan sahabat sejati,
pasti yang utama sahabat sejati..

kerana setianya sukar ditemui..


KERANA SETIANYA SUKAR DITEMUI...
betul sangat-sangat....
Tidak perlu harta bertimbun, tidak juga paras rupawan..
Janji Iman kukuh dihati, setia yang tidak bertepi


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 11:07


salam

cinta Ilahi cinta sejati cinta maha agung 'maha karya cinta' huhu

tapi betul ke cinta itu buta????
atau manusia yang dibutakan oleh syaitan atas nama cinta?????



-----------------------------------------

Ada kebaikan kepada mereka yang mahu berfikir

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 12:36


kerana CINTA 'bfungsinya dunia ini'

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 19:26


Cinta ALLAH membuka pintu syurga,
Cinta Ibubapa membawa ke syurga,
Cinta kekasih???


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 16-04-07 19:44


cinta...
tegar kan hati ku..
tak mahu sesuatu meragut engkau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-04-07 19:50


Pada 16-04-07 09:21 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

wah.....

adik redgirl kita bernasyid pula.
nasib baik tak dengra suara.
kalau tak.......susah juga dibuatnya. :-)


peminat setia nasyid..mesti lah tau..paling minat..hijjaz..dulu kini dan selamya..he2


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-07 20:08


Jika ditanya tentang cinta
Macam-macam lah jawapannya
Ada cinta yang bawa ceria
Ada cinta yang sanggup merana

Sanggup berkorban apa saja
Hilang kawan hilang keluarga
Lebih baik cinta pada yang Esa

Hidup ini penuh pancaroba
Kiri kanan masalah saja
Janganlah derita kerna cinta
Kerana cinta bahagia

Kalau benar cinta itu buta
Siapa kan jadi mangsanya
Kalau cinta itu cinta setia
Nangis ketawa sama hahaha

Kalau kita boleh beli cinta
Berapa pula harganya
Alangkah indah kita dicinta
Kerana hidup kita lebih bahagia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 16-04-07 20:27


Terlarut aku dalam kesendirian
Saat aku menyadari tiada lagi dirimu kini

Sampai kapankah aku mampu bertahan
Tetapi aku jalani semua kisah hidupku ini

Tak akan terganti setiap kenangan yang telah terukir
Namun terendap indah dan melekat di hati
Akankah berakhir semua rasa yang telah tercipta
Di dalam benakku dan di dalam asaku

Terlarut aku dalam kesendirian saat aku menyadari
Tiada lagi dirimu kini

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

nni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2005
Ahli No: 15868
Posting: 107
Dari: kiri ada meja study, kanan ada katil, depan ada PC, belakang..??

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 21:38


ayat yang best semua ini ayat nasyid ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nniProfil   Hantar PM kepada nni   Pergi ke nni's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-04-07 21:59


cinta oh cinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

al-faateh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2005
Ahli No: 20250
Posting: 58
Dari: kl

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 22:03


cinta....
awal2, ayat punyelaa manis...
lama2, ayat bertukar pahit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faatehProfil   Hantar PM kepada al-faateh   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 15:53


"dan janganlh dunia ini melalaikn engkau dari bertasbih kepada Allah,sesunggunya dunia ini adalah sebuah permainan yang melalaikn"........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 18-04-07 00:35


....:-)......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 00:39


"kerana cinta kenal PENCIPTA
dengan cinta kenal rasulNYA
kerana cinta kenal saudara
bahagia...keluarga..."
oh indahnya CINTA.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-04-07 00:48


bagus lah mohamad..memanfaatkan lagu sebagai tarbiah..he2

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-04-07 00:51


cinta kepada ALLAH
cinta rasul
cinta ibubapa
cinta kepada ummah
cinta kepada kecemerlangan
mari kita semua
cinta 5 perkara

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 00:54


"kita ingin segalanya indah
semurni pantai yang suci bersih
indahnya bagai tersusun madah
bersemi ukhwah di ufuk kasih"


CINTA = berkasih sayang kerana ALLAH. = UKHWAH


** "Tidak sempurna IMAN seseorang, selagi mana tidak kasihkan saudaranya seperti kasihkan diri sendiri."



wallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 03:29


telah kuserah cinta ini bukan lagi pada manusia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 09:42


cinta - cintun....
cintun - cinta....
tak kemana dan membinasakan kalau yang haram kita halalkan........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.137024 saat. Lajunya....