Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.
-- al-Baqarah: 286

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 4 hari yang lalu
Martyr: 8 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 12 hari yang lalu


Bincang Kenderaan
Topik: siapa belum ada lesen..


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» siapa belum ada lesen..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh siapa belum ada lesen..

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-03 22:09


hehe.. saje nak kumpulkan spesis seperti saya.. sape yang belum ada lesen..



-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-05-03 22:16


Assalamualaikum....
ana blum ada lesen keta...lesen motor dah ader....mak ana larang ana amik lesen keta..sbb dia cakap ana suka bawak laju-laju... (isk..tul ker ?? )

InsyaAllah tahun depan ana akan amik lesen keta...tu paling lewat la...Kak Hanan, meh la kita gi amik lesen sesamer.. ....

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-05-03 22:19


yang ana ader lesen motor ajer>> yang lain semua lesen terbang! hehe.. bukan aper ana belum lagi terpikat dengan kenderaan lain insyallah ader duit ana cuba lah test kenderaan lain pulak.. asyik motor jer boring jugak..



Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-05-03 22:29


Quote:

On 2003-05-14 22:19, wan_pasir wrote:
yang ana ader lesen motor ajer>> yang lain semua lesen terbang! hehe.. bukan aper ana belum lagi terpikat dengan kenderaan lain insyallah ader duit ana cuba lah test kenderaan lain pulak.. asyik motor jer boring jugak..





sama la kita wan_pasir....ye la kan, asyik2 naik motor jer...nak jugak bawak keta kan???

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-03 22:29


Quote:

On 2003-05-14 22:16, zam_rizal wrote:
Kak Hanan, meh la kita gi amik lesen sesamer..



yes yes..ade partner....

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-03 23:07


ana pun blom ade lesen lagi.ingat nak ambik baru2 ni tapi tak jadi...

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 34
Posting: 242
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 00:25


kiter sama ngan zam_rizal ngan wan_pasir..setakat nih ada lesen motor jer..lelain lesen tu,insyaallah..nanti2 la kot..

Bookmark and Share

    


  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 01:00


Assalamualaikum


wah bestnyer kalau ada lesen motor.. tapi apa boleh buat takde rezeki nak buat lagik kan...

tapi alhamdulillah.....lesen kete ade..(eii kembang hidung jap).Tujuan ammik lesen pun sebenarnay nak memudahkan utk bantu parents aja....tulah kan penting sebenarnya kalau ada lesen nie... byk membantu

--pas ni nak ammik lesen kapal terbang laa plak, nak pastikan kang tak terkandas lagik --

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

anak_setia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 90
Posting: 44
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 15-05-03 01:25


as'kum....ana lesen dah ade....lesen kete laa....motor x de..tapi takut nak bawa....lesen P pun nak tamat dah....bawanyer tak pun.....

-----------------
I can\'t live without Islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For anak_setiaProfil   Hantar PM kepada anak_setia   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 01:26


ermm.. bile sumer dah ader lesen nanti, qaulah yg untung..

eheheh.. boleh ajak gi jalan-jalan..
boleh ???

lepas tue, blanjer

lepas tue, gi jalan-jalan cari makan..

mesti best.. ekekek..





-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

Permata_hati
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 88
Posting: 19
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 01:45


Assalamualaikum..
Ana dah ada lesen kete.. tp masih lagi P. Tu pun jarang² bawak. Satu lagi.. bile nak bawak kete besar, eg: pajero ker.. mesti takut, sbb rasa cam bawak loriii. Heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Permata_hatiProfil   Hantar PM kepada Permata_hati   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 15-05-03 01:45


saya takde lesen kapal terbang je lagi.. lesen lain semua dah ada termasuk lesen utk kren....mungkin tak lama lagi kot akan ada lesen kapal terbang plak

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 02:40


Assalamualaikum....

ana nak tanyer ni...apsal kebanyakkan pompuan takde lesen motor ??? nak ana jawab tak?? hehe...sbb diorang tak larat nak start motor yg jenis kick starter..ikikiki ...ni ana cakap atas dasar pengalaman ekk...bukan reka2....ha kaum muslimah, nak ngaku ke tak nak???

-- ader sahabat nak amik lesen kapal terbang?? --

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

hurulain
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 9
Posting: 111
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 02:46


hurul ada hati nak amek lesen keter tahun lepas,kira time nak amek test basic theory,da bayar yuran tetiba hari yang ditetapkan tuh hurul nak tolong skewl siapkan bende2 tuk hari kebangsaan..hai...xpela..lain kali je kot..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

raudhatulhusna
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 92
Posting: 10
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 03:41


Assalamu'alaikum...bleh join?? alhamdulillah setakat ni ana dah ada 2 lesen, motor dan keta...hampir 5 thn...pas ni x tau nak ambik lesen apa^^^ buat semua,lekloklah naik kenderaan tu ye...berhati2 di jalanraya Ingat orang tersayang

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhatulhusnaProfil   Hantar PM kepada raudhatulhusna   Quote dan BalasQuote

hurulain
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 9
Posting: 111
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 04:28


ha ukhtie raudhatulhusna..x tau nak amek lesen ape ye? amekla lesen bas ke lori pastuh leh amek kitorg reramai bila jk...hihik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 04:55




-- DON'T DRINK AND DRIVE, DON'T KILL YOUR BROTHER !! --

Berhati-hati di jalan raya....

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-05-03 09:26


saya tak ade lesen kenderaan berat berantai dan kren 500 tan..kenderaan lain ade laa hahaharharhartakarun

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 13:05


amik lesen basikal lagi bagus....... free je.....

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 18:55


saye plak..lesen kete je ade..moto..takde laie...hihihi

-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.




Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

shiFa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 107
Posting: 113
Dari: PASIR RIS - SINGAPORE

singapore   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 20:36


Quote:

On 2003-05-15 02:46, hurulain wrote:
hurul ada hati nak amek lesen keter tahun lepas,kira time nak amek test basic theory,da bayar yuran tetiba hari yang ditetapkan tuh hurul nak tolong skewl siapkan bende2 tuk hari kebangsaan..hai...xpela..lain kali je kot..



alahai kak ain, sayngnyer.. dah bayar yuran abeh tk amik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shiFaProfil   Hantar PM kepada shiFa   Quote dan BalasQuote

Purnama
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 342
Posting: 55
Dari: Kuantan,Pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 17-05-03 01:32


Azee nak tunggu semua ada lesen so azee tak payah ambil lesen tumpang je orang boleh tak???
bukan apa nak kurangkan kereta di jalan raya....he..he... idea yang bernas...

-----------------
Andai hidup punca perpisahan,...biarlah kematian menyambungnya semula. tapi...seandainya kematian punca perpisahan...biarlah hidup memberi erti yang nyata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PurnamaProfil   Hantar PM kepada Purnama   Pergi ke Purnama's Website   Quote dan BalasQuote

hurulain
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 9
Posting: 111
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 03:41


Quote:

On 2003-05-16 20:36, shiFa wrote:

alahai kak ain, sayngnyer.. dah bayar yuran abeh tk amik...



hmm xpelah shifa..tolong skola lagi pahala..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

SaLaFy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 341
Posting: 99
Dari: Taman Melawati, KuaLa LumpUR, BuMi A||aH SwT...

iraq   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 01:49


AssalamualaikUM!!~...
ehhehe...ana ni teringin sgt nak amik lesen keter,and macam macam lesen agi ar cam korang sumer...but tak cukuP umur~....ehehehhe....takper...nanti sharp 16thn ana nak amik lesen Moto...bleh bwk skuter..ehehhe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFyProfil   Hantar PM kepada SaLaFy   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 18-05-03 12:47


ana nak amik lesen tapi umur ana memjadi penghalang...sedih kena tunggu lagi 2tahnun setengah

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 13:05


takper akhi muttaqin.....akan sampai waktunya nanti....kekgi amikla lesen apa akhi nak...motor..keta...bas pun bleh....hehehe

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 18-05-03 13:09


hihihih...teringin nak drive tgk sahabat2 lain dah pandai drve

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

amad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 64
Posting: 147
Dari: Cleveland

usa  


posticon Posting pada: 06-06-03 11:30


Assalamualaikum..
dah ramei yg bawak kete..bagus la..tapi hati2 sket..kata orang..org melayu nih bersopan santun tapi tidak di jalan raya...sebelum mai sini ana ada la duduk dengar ceramah yg lama tuh...but unforunately i have no time to proceed...so i am planning to take the test next week...and here is a lot easier and cheaper..just about 15 dollar which converted to only about RM 60 to have a driving license on the same day!.. one more thing is that we can use our own car including automatic transmision! ... menarik kan?..hehhee kalau tak pass jugak tak tau la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amadProfil   Hantar PM kepada amad   Pergi ke amad's Website   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 12:17


Ana tak de lesen.. ehehehe... ana tak perlu amik lesen.. sbb dah belambak drebar... lg pon tak cukup umo laie

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 12:55


assalamualaikum....

iskh!iskh! sedeynya...ana dua2 pun tak dek lesen lg la....kalo bawak moto tu dah pandai....ada lesennya. lesen terbang daa.... keta xpandai lg....tp kalo bawak dlm mimpi tu penah la....hehehe..akibat kuat sgt berangan nak bawak keta.....(sampai termimpi2)
insyaallah akhir tahun ni lepas abis blaja amiklah lesen ketanya....yes!yes!.....

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 09-06-03 01:51


nak kena amik jugak ker lesen kete?? Hamba tiap ari ulang alik dari kyoto ke seremban belari je!! Itu pun makan masa 20 minit... ^_^x hemoh..

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 09-06-03 03:13


a'kum...

saya belum ada lesen lagi jugak...
ala apa susah..
pakai drebar aje..
kan senang.. kihkihkih

-----------------
believe, persist and archive

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

nhafidzs
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2003
Ahli No: 879
Posting: 93
Dari: s'gor

Selangor  


posticon Posting pada: 09-06-03 08:43


assalamualaikum..

ana tak de lesen lg.. baik motor mahupun kereta.. insya-Allah nk amik dalam masa terdekat ni.. tp, bila dah ada lesen tak de kereta tak best jugak..

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nhafidzsProfil   Hantar PM kepada nhafidzs   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-06-03 18:53


assalamualaikum
saya lesen motor ada. yg takde lesen kerata, lesen lori 12 tayar, GDL, lesen jet pejuang, lesen senjata api, lesen tv. tapi takpe sbb saya ada lesen agong

-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

nursyakirah_03
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4360
Posting: 33
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 17-12-03 12:16




Saya ni tak de lesen kereta....lesen motor pun tak der......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nursyakirah_03Profil   Hantar PM kepada nursyakirah_03   Pergi ke nursyakirah_03's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 13:50


wah hebat tul tuan kens2005. hamba pulak naik basikal jek tiap hari.

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-12-03 09:50


lesen lori takde lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

fajarungu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2820
Posting: 28
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 11:36


lesen kete ngan motor takder lagi ah..
susah nak kemana2..
insyaALLAH tahun depan nak ambik lesen ah


Bookmark and Share

    


  Member Information For fajarunguProfil   Hantar PM kepada fajarungu   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 20-12-03 12:24



ana tak de lesen moto...mak ngan ayah tak bagi...maklumlah masih sekolahkan ....tu yg diaorg risau tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

Joju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.12.2003
Ahli No: 5846
Posting: 81

Pahang  


posticon Posting pada: 20-12-03 17:10


,
Lesen motor joju ada, lesen kereta belum ada ;agi, tak mampu,

Joju nak tanye, sumbangan 1RM sorang tu nak bagi cam ne.
O.k wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For JojuProfil   Hantar PM kepada Joju   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 01:01


hehehe...senang sungguh soalan yang kak hanan kasi...kalau nak tau ana ada tak...teka la...sapa tak dapat memang la...sebab ana baru nak masuk form 2 tahun 2004 nanti...hmm...maafla menyibuk je kat forum ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-12-03 11:50


lesen motor, kereta x de lagi.... tapi lesen basikal dah ada...

-----------------
~MEMBANGUN MENURUT ISLAM~

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 16:04


belum cukup umur lagi...
ingat nak ambik lesen bas...
senang bawak geng gi ronda2...

-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 02:59


:: tak ada lesen kapal terbang lagi.. :roll:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 03:03


assalamualaikum..
tak ambil lesen lagi sebab takuuutt...
tapi sekarang menyesal tak sudah sebab tak ambil lesen lagi..
insyaAllah..cuti sem ni nak ambil juga lesen..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 07:45


salam..
lesen super saja yang ana belum ada..lesen kapal terbang ana tak nak sebab belum berniat nak beli kapal terbang atau nak bawa kapal terbang dan bukan bidang ana pun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

aL-Miski
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.12.2007
Ahli No: 32058
Posting: 29
Dari: Petaling Jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 24-12-07 09:56


Salam .... alhamdulillah awal tahun di hari itu ana ambil lesen kerete dan moto . Sekarang dah ada lesen P untuk kereta dan lesen L untuk moto . Ana nak cerita lah sikit pengalaman yang tak akan ana lupakan masa ambil lesen kereta dan moto ni untuk teladan terutama pada muslimah sekalian . Kalau boleh belajar lah dulu sebelum pergi sek memandu supaya mereka tak ambil kesempatan ... Hanya ALLAH saja yang tahu betape menderitanya ana waktu nak belajar kereta sebab orang tu gatal syadid . Adeke patut dia kata kalau tersentuh waktu belajar tu tak dosa tapi tu bukan tarsentuh tapi sengaje. Nasib baik ana tak karate saja kepala dia . selepas itu nak borak 2 pulak kalau borak sai kereta tak apa lah tapi nak ajak pergi tengok wayang .Memang mencabar keimanan betul. SUBHANALLAH......

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-MiskiProfil   Hantar PM kepada aL-Miski   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 09:57


ada lesen + takut memandu = tiada lesen :berfikir:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 10:05


Pada 24-12-07 09:57 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

ada lesen + takut memandu = tiada lesen :berfikir:



:D


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 24-12-07 10:13


ummu melapor diri..roger :kelip: :kelip: :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-12-07 11:12


Pada 24-12-07 10:13 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

ummu melapor diri..roger :kelip: :kelip: :-P



ha....itulah ummu...berangan nak naik pelight....dia pung tak ada lesen lagi.... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 24-12-07 11:15


saya tak ada lesen lori...B full...tak ada lesen kapal terbang...motor boat...traktor...jentolak...kapal korek..tapi lesen kereta&B2 d lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 11:52


Pada 24-12-07 09:57 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

ada lesen + takut memandu = tiada lesen :berfikir:



errkk.. macam terasa2 saja lesenku di dalam laci itu... :roll:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-12-07 11:54


Assalamualaikum
nasib baiklah lesen tibi dah dimansuhkan....
bila ye nak ambil lesen kontraktor ye.....uhuk...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 11:58


Pada 24-12-07 11:52 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-12-07 09:57 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

ada lesen + takut memandu = tiada lesen :berfikir:



errkk.. macam terasa2 saja lesenku di dalam laci itu... :roll:



lesen saya dalam dompet pun terasa :lol:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

edm_gurlz87
Warga Rasmi
Menyertai: 25.11.2006
Ahli No: 27483
Posting: 19
Dari: Bumi ku MALAYSIA

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 12:00


em...lesen...cuma ada lsen basikal dan moto saja...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For edm_gurlz87Profil   Hantar PM kepada edm_gurlz87   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 12:02


lesen basikal... :lol:
nak lesen kereta sorong lah..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 12:19


jangan ambil lesen terbang udah lah ye...
sia-sia saja nanti... :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-12-07 12:27


Assalamualaikum
lesen terbang boleh ambil CI....terutama bagi orang yang ingin menjadi suami ummu...huhu..boleh terbangkan dia kl-tawau....

P/S : mana ummu ni..... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 12:57


Pada 24-12-07 11:52 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-12-07 09:57 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

ada lesen + takut memandu = tiada lesen :berfikir:



errkk.. macam terasa2 saja lesenku di dalam laci itu... :roll:



kita serupa....
nak bawa mula lah gelabah..huhuuhu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 12:57


Pada 14-05-03 22:09 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

hehe.. saja nak kumpulkan spesis seperti saya.. siapa yang belum ada lesen..


ni tahun 2003 nya kan?? hanan dah ada lesen agaknya :berfikir: :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 13:41


.. ada lesen.. tapi masih takut nak bawa kereta..:-(..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 13:54


Pada 24-12-07 12:57 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-05-03 22:09 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

hehe.. saja nak kumpulkan spesis seperti saya.. siapa yang belum ada lesen..


ni tahun 2003 nya kan?? hanan dah ada lesen agaknya :berfikir: :berfikir:



haha :lol:

memang kak hanan dah ada lesen dah pun... dah bawa kereta... kancil putih.. :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

insanie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2005
Ahli No: 19223
Posting: 99
Dari: kUANTAN, PAHANG

Pahang  


posticon Posting pada: 24-12-07 14:00


!!! QUOTE !!!

QUOTE !!!
ada lesen + takut memandu = tiada lesen

!!! QUOTE !!!

errkk.. macam terasa2 saja lesenku di dalam laci itu...


Kenapa mesti macam 2 ek?
:berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For insanieProfil   Hantar PM kepada insanie   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 15:51


lesen kereta saja ada.....moto tak berani nak bawa lah..... :lol: :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 15:55


mohamad pun nak melapor diri...

:-P

lesen kereta tak ada lagi

motor ada lah..

tapi....tak full lagi... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 15:58


tak full lagi tu macamana mohamad ?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 16:00


Pada 24-12-07 15:58 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

tak full lagi tu macamana mohamad ?


sshhh..... jangan gitau JPJ tau.

diam-diam saja dah lah..
:-D :kelip: :sopan: ;-)

kalau JPJ tau....habis lah...
nanti dai minta "autograf"


ok. :-)


tak full tu macam..... ala..... faham-faham saja lah


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 16:01


Pada 24-12-07 15:58 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

tak full lagi tu macamana mohamad ?



.. masih dalam pemerhatian.. maksudnya masih lagi lesen L atau P.. kalau habis tempoh 2 tahun.. barulah lesen penuh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 16:06


oh dah 2 tahun tu baru lesen penuh ke?

kalau dah 2 tahun tapi tak tukar macamana?

saya sepatutnya dah nak kena tukar tapi sebab tidak pernah membawa kereta lepas dapat lesen L tak tukarlah... dah nak setahun berlalu...

apa akan jadi pada saya?

nanti lain kali nak ambil lesen lagi sekali


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 16:12


.. mula-mula kita kena ambil ujian objektif untuk mendapatkan lesen L.. selepas itu kita kena hadiri ceramah dan kursus(ada had tempoh masa).. selepas dah selesai semua itu baru kita kena ambil ujian pemanduan sambil diperhatikan pegawai2 JPJ.. kalau lulus baru kita akan diberi lesen P.. maksudnya dalam tempoh 2 tahun kita perlu menampal pelekat P yang bermaksud dalam pemerhatian dan seandainya tiada masalah barulah kita akan mendapat lesen penuh..:-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 16:13


oh ya lah..yang saya ada sekarang lesen P

kalau tak tukar lepas habis tempoh 2 tahun macamana?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 16:14


Pada 24-12-07 16:06 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

oh dah 2 tahun tu baru lesen penuh ke?

kalau dah 2 tahun tapi tak tukar macamana?

saya sepatutnya dah nak kena tukar tapi sebab tidak pernah membawa kereta lepas dapat lesen L tak tukarlah... dah nak setahun berlalu...

apa akan jadi pada saya?

nanti lain kali nak ambil lesen lagi sekali



.. lesen L pun ada had tempoh setahun ke 2 tahun(tak pasti).. kalau habis.. maka kita perlu daftar semua untuk hadiri periksa objektif dan ceramah ataupun kursus selama 8 jam ke 16 jam(tak pasti).. kalau tak silapla..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 16:18


Pada 24-12-07 16:13 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

oh ya lah..yang saya ada sekarang lesen P

kalau tak tukar lepas habis tempoh 2 tahun macamana?



.. ok.. lesen P tempoh 2 tahun kan.. cuba cik kinah tengok pada lesen tersebut kan ada tarikh sah laku lesen tersebut.. jadi bila habis tempoh tersebut tukar saja lah.. dapat lah lesen penuh.. tak salah kalau lepas habis tempoh tak tukar sebab saudari tidak memandukan.. tapi cuma risau dikenakan denda ke apa ke oleh pihak JPJ sebab lambat tukar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 16:22


Pada 24-12-07 16:12 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. mula-mula kita kena ambil ujian objektif untuk mendapatkan lesen L.. selepas itu kita kena hadiri ceramah dan kursus(ada had tempoh masa).. selepas dah selesai semua itu baru kita kena ambil ujian pemanduan sambil diperhatikan pegawai2 JPJ.. kalau lulus baru kita akan diberi lesen P.. maksudnya dalam tempoh 2 tahun kita perlu menampal pelekat P yang bermaksud dalam pemerhatian dan seandainya tiada masalah barulah kita akan mendapat lesen penuh..:-D..


penerangan serba ringkas dr pegawai jpj pencen..hik3....saya dah ada lesen moto dan kereta...dah full....


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 16:31


.. penerangan lebih lanjut sila hubungi pejabat2 JPJ yang berdekatan dengan anda:lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 16:39


motor test sekali saja. lepas itu failed.. hehehe tak ngulang dah

kereta pula dua kali...
tu pun kali kedua pun hampir2 gagal....
dah siap gado2 dengan jpj dah kat dalam tu. sebab dia suruh berhenti tapi anis tak nak berhenti... sebab nak juga lesen...

huhuhu akhirnya anis lulus...
emm... jpj tu lelaki... :sopan: :sopan:
first yang gagal dengan jpj perempuan... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 16:45


Pada 24-12-07 16:39 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

motor test sekali saja. lepas itu failed.. hehehe tak ngulang dah

kereta pula dua kali...
tu pun kali kedua pun hampir2 gagal....
dah siap gado2 dengan jpj dah kat dalam tu. sebab dia suruh berhenti tapi anis tak nak berhenti... sebab nak juga lesen...

huhuhu akhirnya anis lulus...
emm... jpj tu lelaki... :sopan: :sopan:
first yang gagal dengan jpj perempuan... :sopan:



.. cair2.. :lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 25-12-07 11:43


Pada 24-12-07 11:12 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-12-07 10:13 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

ummu melapor diri..roger :kelip: :kelip: :-P



ha....itulah ummu...berangan nak naik pelight....dia pung tak ada lesen lagi.... :sopan:



ala...naik pelight kan tak perlu lesen..ic saja..sib baik ada ic..hehe...anti lah menyusul lesen kereta..kejap lagi...tapi tak tau bila



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 12:26


Pada 24-12-07 16:18 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-12-07 16:13 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

oh ya lah..yang saya ada sekarang lesen P

kalau tak tukar lepas habis tempoh 2 tahun macamana?



.. ok.. lesen P tempoh 2 tahun kan.. cuba cik kinah tengok pada lesen tersebut kan ada tarikh sah laku lesen tersebut.. jadi bila habis tempoh tersebut tukar saja lah.. dapat lah lesen penuh.. tak salah kalau lepas habis tempoh tak tukar sebab saudari tidak memandukan.. tapi cuma risau dikenakan denda ke apa ke oleh pihak JPJ sebab lambat tukar..



tempoh lesen P saya memang dah lama habis encik kaki..
bulan 5 lepas lagi..
tapi sengaja tak tukar


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 12:33


.. asal tak tukar.. alasan sengaja itu subjektif lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

serimurni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18927
Posting: 106
Dari: e-poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 12:36


em saya dah pagi buat ujian komputer dan ujian tok lesen L pun dah buat..
tapi sampai sekarang org tu tak bagi lesen... :cry:
dah nak hampir setaun da tunggu..duit pun da bagi... :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For serimurniProfil   Hantar PM kepada serimurni   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 12:38


aduh encik kaki.. subjektif pula ke

sebab macam kat atas tu saya cakap..

sebab tak yakin bawa kereta dan plan nak ambil lagi lesen sekali nanti...

hehe boleh terima tak sebab saya


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 12:39


Pada 25-12-07 12:36 , serimurni posting:

!!! QUOTE !!!

em saya dah pagi buat ujian komputer dan ujian tok lesen L pun dah buat..
tapi sampai sekarang org tu tak bagi lesen... :cry:
dah nak hampir setaun da tunggu..duit pun da bagi... :cry:



aik Kenapa lambatnya dapat..
dulu saya tak sampai sebulan pun dapat..
tanyalah balik orang tu...


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 12:42


Pada 25-12-07 12:36 , serimurni posting:

!!! QUOTE !!!

em saya dah pagi buat ujian komputer dan ujian tok lesen L pun dah buat..
tapi sampai sekarang org tu tak bagi lesen... :cry:
dah nak hampir setaun da tunggu..duit pun da bagi... :cry:


.. pergi balik ke sekolah memandu tersebut.. mintalah.. mungkin pihak terbabit simpan sebab risau saudari akan mengambil latihan memandu untuk lesen P di tempat lain.. jadi kena pergi ke sekolah memandu tersebut dan minta..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 12:44


Pada 25-12-07 12:38 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

aduh encik kaki.. subjektif pula ke

sebab macam kat atas tu saya cakap..

sebab tak yakin bawa kereta dan plan nak ambil lagi lesen sekali nanti...

hehe boleh terima tak sebab saya



.. entah lah.. belajar ini dengan seseorang yang mahir pun boleh.. rasanya tak perlulah membazir untuk ambil lesen sekali lagi.. tak perlu ambil lesen.. cuma perlu latihan memandu saja.. boleh pergi ke sekolah memandu dan ambil latihan memandu saja.. tak perlu sampai ambil lesen semula.. bayar hanya untuk latihan memandu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 14:00


walaupun telah mempunyai lesen kereta masih lagi tak pandai2 bawa kereta..dah 5 tahun dapat lesen, kekerapan memandu kereta dalam 5 tahun ini boleh dibilang dengan jari...uhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 14:15


Pada 25-12-07 14:00 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

walaupun telah mempunyai lesen kereta masih lagi tak pandai2 bawa kereta..dah 5 tahun dapat lesen, kekerapan memandu kereta dalam 5 tahun ini boleh dibilang dengan jari...uhuhuhu


.. asal macam sama saja ini:lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 11:45


Pada 25-12-07 14:15 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-12-07 14:00 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

walaupun telah mempunyai lesen kereta masih lagi tak pandai2 bawa kereta..dah 5 tahun dapat lesen, kekerapan memandu kereta dalam 5 tahun ini boleh dibilang dengan jari...uhuhuhu


.. asal macam sama saja ini:lol:..


ye ke kak samun...huhuhuhuhu :cry:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 11:48


.. betul lah.. kena tunggu kereta sendiri baru pandai kut.. bukan sebab apa.. kita jarang bawa memang tak berani.. apa-apa pun selamat memberanikan diri untuk memandu.. :welcome:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 14:27


Pada 26-12-07 11:48 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. betul lah.. kena tunggu kereta sendiri baru pandai kut.. bukan sebab apa.. kita jarang bawa memang tak berani.. apa-apa pun selamat memberanikan diri untuk memandu.. :welcome:..


sama lah pemikiran saya dan awak dalam bab ini...hehehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-12-07 14:37


berani bawa yang auto saja...
ehe tekan minyak dengan break juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 14:40


Pada 26-12-07 14:27 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-12-07 11:48 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. betul lah.. kena tunggu kereta sendiri baru pandai kut.. bukan sebab apa.. kita jarang bawa memang tak berani.. apa-apa pun selamat memberanikan diri untuk memandu.. :welcome:..


sama lah pemikiran saya dan awak dalam bab ini...hehehe



samalah jugak..
kena ada kereta sendiri kut...
kakak pun macam tak konfiden saja nak bagi saya guna kereta dia... :oops:


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-12-07 14:43


Pada 26-12-07 14:40 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-12-07 14:27 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-12-07 11:48 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. betul lah.. kena tunggu kereta sendiri baru pandai kut.. bukan sebab apa.. kita jarang bawa memang tak berani.. apa-apa pun selamat memberanikan diri untuk memandu.. :welcome:..


sama lah pemikiran saya dan awak dalam bab ini...hehehe



samalah jugak..
kena ada kereta sendiri kut...
kakak pun macam tak konfiden saja nak bagi saya guna kereta dia... :oops:



kalau saya pula, ummi yang tak bagi...abah on saja...
sekarang p.cik beli kereta baru, kereta lama dia saya try2 bawa sebab auto..ehe... :-P
hari tu drive tanpa pengetahuan parent..
Alhamdulillah selamat...selawat banyak-banyak.... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 14:54


nampaknya ramai juga orang macam saya..
T.K, encik kaki dan broshahir, betul ke ni tak berani..
yalah agaknya kena tunggu ada kereta sendiri..
dulu try van ayah..huhu van tu.. dengan kaki aku yang pendek..
belajar masuk garaj.. (betulkah tempat kereta tu garaj ??)
bila keluar, alamak lupa nak tengok side mirror..
apalagi belakang van kemek terlanggar tiang..
huhu nasib tak kena marah ayah aku yang tegas..
kena puji orang pula sebab konon berani bawa van di jalan yang sempit kat luar rumah kami..
agaknya sebab tu ayah tak marah :-)


abang saya pun lepas setahun lebih dapat lesen baru tere memandu.. mula-mula tiada yang berani naik kereta dia..
haha aku saja berani sebab nak bagi sokongan kat abang..
apapun jantung dup dup dup..
enjin boleh mati pula tengah jalan..
lepas tu tak dapat naik bukit..
jalan pergi kampung saya mencabar..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 15:03


tak adalah takut sangat nak bawa...
cuma tak diberi peluang untuk bawa..
sebab orang tak confiden lagi dengan kita..
susah juga kalau orang selalu pandang rendah kat kita..
insyaAllah, semoga cepat sikit ada kereta sendiri :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 22:06


lesen ismi tu tersimpan rapi bersama kad pengenalan di dalam laci meja...

sebabnya,
takut, bila bawa kat jalan, rasa macam semua kereta duduk kejar kereta ismi... huhuhuhu.... adess... ades....
boleh pula terperasan macam tu....
tapi, tu yang tak boleh nak bawa tu....
bila kereta begerak saja... mula rasa macam nak pecah kepala... tahan nebess yang amat.. uhuk uhuk... nebes... nebes....

ni musti gara-gara pakcik kereta tu saja bawa kat highway saja lah ni... huhuhu... pakcik kereta jugak yang salah... kuang... kuang... kuang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 08:53


Pada 26-12-07 22:06 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

lesen ismi tu tersimpan rapi bersama kad pengenalan di dalam laci meja...

sebabnya,
takut, bila bawa kat jalan, rasa macam semua kereta duduk kejar kereta ismi... huhuhuhu.... adess... ades....
boleh pula terperasan macam tu....
tapi, tu yang tak boleh nak bawa tu....
bila kereta begerak saja... mula rasa macam nak pecah kepala... tahan nebess yang amat.. uhuk uhuk... nebes... nebes....

ni musti gara-gara pakcik kereta tu saja bawa kat highway saja lah ni... huhuhu... pakcik kereta jugak yang salah... kuang... kuang... kuang....


erm....mungkin ismi boleh cuba bawa van dulu macam C.K. kalau ismi cuba bawa van mungkin rasanya lain...hehehe... :-P

p/s: tak begitu C.K, C.Kboleh lah buat kursus jangka pendek ajar CI macam mana nak memandu van....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 08:58


.. memang tak berani bawa kereta.. tapi andai terdesak ku gagahi juga:roll:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 09:06


insyaAllah tahun depan…… :)..hhehehehhhe..takut2 juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» siapa belum ada lesen..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.234865 saat. Lajunya....