Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Wang bukan segala-galanya tetapi hampir segalanya memerlukan wang!
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 10 hari yang lalu
wyd1014: 19 hari yang lalu
haykal77: 27 hari yang lalu
Kakngah: 27 hari yang lalu
lidah-penghunus: 28 hari yang lalu


Awas!
Topik: Apa???? Ditindih??? macam mana tu?


Carian Forum

Moderator: Administrator, izdham
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Awas!
    »» Apa???? Ditindih??? macam mana tu?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Apa???? Ditindih??? macam mana tu?

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 09-03-07 16:12


Salam, nak tanya. Siapa pernah dengar istilah "HANTU TINDIH"?

biasanya, org kena time nak bangun dr tidur. Dia rasa berat sgttt nak bangun, nak gerakkan badan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

kulidakwah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.01.2007
Ahli No: 28113
Posting: 109
Dari: raub

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 16:20


Pada 09-03-07 16:12 , ShahrulZaman posting:

!!! QUOTE !!!

Salam, nak tanya. Siapa pernah dengar istilah "HANTU TINDIH"?

biasanya, org kena time nak bangun dr tidur. Dia rasa berat sgttt nak bangun, nak gerakkan badan.


macam pernah dengar saja


-----------------
-aku berfahaman salaf,bermanhaj sunnah-


Bookmark and Share

    


  Member Information For kulidakwahProfil   Hantar PM kepada kulidakwah   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-03-07 16:23


Taula jugak, zaman asrama kerap dengar. tapi biasa ustazah akan pesan jangan tidur betul-betul bawah alang ke apa panggil yang pembahagi dinding.

*cuma istilah hantu tu rasanya tak tepat.


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~
[ Telah diedit oleh: muslimah_jun pada 09-03-07 16:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 09-03-07 16:27


jadi hantu apa ek? hantu tekan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 16:51


salam....

ana pernah juga dengar.
tapi, istilah hantu tu.....betul ke?..
ana pun pernah rasa macam apa yang anta cerita tu.
hhmm.... nak elak macam mana?...
sebelum tidur, baca ayat kursi......baca 4 pukul....ambil wuduk supaya diri ini sentiasa suci semasa tidur...syaitan tak suka benda yang bersih2 ni...dan baca doa tidur.

wallahualam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 09-03-07 16:55


emmm semua gangguan dr setan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 14:51


salam...
semua itu gangguan dari syaitan..yang penting amalkan amalan yang telah ada untuk sentiasa dalam lindungan Allah... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 15:02


owh...saya pernah kena....puas ku berlawan dengan setan tu....akhirnya ku berjaya melepaskan diri....nyah kau setan...ecece...hik3..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 15:09


Menurut orang tua-tua zaman dulu kala, kena tindih tu sebab tidur bawah alang rumah, tidur ditempat org lalu lalang, tidur tak baca Bismillah, di'tegur' makhluk halus, dsbnya..

Tapi, dari segi saintifiknya juga ada penjelasan.. terpulang bagaimana kita nak terima.. :-) Dalam sains kita panggil fenomena ini sebagai Sleep Paralysis


-------------------------

Sleep paralysis is a condition characterized by temporary paralysis of the body shortly after waking up (known as hypnopompic paralysis) or, less often, shortly before falling asleep (known as hypnagogic paralysis).


The Nightmare, by Henry Fuseli (1781) is thought to be one of the classic depictions of sleep paralysis perceived as a demonic visitation.Physiologically, it is closely related to the normal paralysis that occurs during REM (rapid eye movement) sleep, also known as REM atonia. In that, some scientists and physicians believe it to be a "natural" effect of the sleep cycle. Sleep paralysis occurs when the brain is awakened from a REM state into essentially a normal fully awake state, but the bodily paralysis is still occurring. This causes the person to be fully aware, but unable to move. In addition, this state may be accompanied by hypnagogic hallucinations.

More often than not, sleep paralysis is believed by the person affected by it to be no more than a dream. This is the reason why there are many dream recountings which describe the person lying frozen and unable to move. The hallucinatory element to sleep paralysis makes it even more likely that someone will interpret the experience as simply a dream, as one might see completely fanciful objects in a room alongside the normal vision one can see.

The primary symptom of sleep paralysis is partial or complete skeletal muscle paralysis during the hypnopompic or hypnagogic states. In other words, it is the sense of being aware that one is unable to move or speak while falling asleep or waking up. Sleep paralysis may also be accompanied by hypnagogic hallucinations. These hallucinations can be auditory, tactile, and/or visual. If a polysomnograph is taken, at least one of the following will be shown: skeletal muscle tone suppression, REM sleep at sleep onset, or dissociated REM sleep. The sleep paralysis persists anywhere from a few seconds to a few minutes before the person is able to either return to REM sleep or to become fully awake.

Some reports read that various factors increase the likelihood of both paralysis and hallucinations. These include:

1) Sleeping in a supine position (facing upwards)
2) Irregular sleeping schedules; naps, sleeping in, sleep deprivation
3) Increased stress
4) Sudden environmental/lifestyle changes
5) A lucid dream that immediately precedes the episode. Also conscious induction of sleep paralysis is a common technique to enter a state of lucid dreams, also known as WILD
6) Artificial sleeping aids, ADD medications and/or antihistamines


Malah, bukan masyarakat kita sahaja yang ada mitos berkenaan sleep paralysis ni.. baca seterusnya:


1) In Chinese folk culture, sleep paralysis is referred as literally: "Ghost press bed". The belief is that a spirit or ghost is sitting or lying on top of the sleeping individual, causing the sleep paralysis. This is thought to be a minor body possession by the forces from the dead, and usually doesn't cause any harm to the victim.

2) In Japan, sleep paralysis is referred to as kanashibari (金縛り, literally "bound or fastened in metal," from kane "metal" and shibaru "to bind, to tie, to fasten").

3) In Thailand, this condition is said to be caused by a spirit or "go to the bathroom um" (ผีอำ;) which sits or lie atop of the victim causing him or her to be immobile. The spirit causes no harm to the victim and is said to only be playing pranks.

4) In Scandanavian mythology, sleep paralysis was caused by a Mara, or marah - a kind of malignant female wraith who can also cause nightmares. She appears as early as in the Norse Ynglinga saga, but the belief itself is probably even older. "Mara" is the Old Norse, Swedish and Icelandic name, "marah" is Norwegian and Danish.

5) In Newfoundland, as a visit from the "old hag" (Irish: Ag Rog).

6) In Mexico, as subida del muerto (the dead climbing on top).

7) In Greek, as mora (in Greek: μώρα;), the name has a Slavic root.

8 ) In German as Hexendrücken (witch pressing).

9) In Turkish, as karabasan (literally: "dark presser": kara: "dark/black":, basan: "pusher, presser". Most Turkish people believe that it's a metaphysical incident, and especially religious people believe that it's a jini that causes the uncomfort; so generally some kind of prayer is advised).

10) In Hazaragi, as Shazia Zer Kado (pressing ink).

11) In the Southern United States, people have described it as "The witch riding your back".

12) In the Western United States, the Sleep Paralysis is commonly called "Scissor Lock".

13) In Korea, it is referred as Gawinullim, (가위눌림;) literally in English: "To be pressed by Gawi." The meaning of Gawi is clear, generally known to mean "spirits" or "demons." Another word in Korean "Gawi" is a homonym that means "scissors". Such occurrences are usually referenced as "scissor lock" in English.

14) In Indonesia, Javanese people call it tindihan, spelled traditionally as "tindhihen" (To be laid upon). Also in Sundanese, people call it ereup-ereup.

15) In the Philippines, Sleep paralysis is often associated with Bangungot.

16) In Malaysia, known as "kena hempap", meaning being pressed down.

17) In Vietnam, sleep paralysis is known as "ma đè", meaning a ghost or spirit lying on top of or pressing down on the person.
In the West Indies, being "ridden by a duppy".

18 ) In medieval times of Europe, attacks of sleep paralysis may have given rise to the belief in mara, incubi, succubi, other demons and witchcraft. People in England believed that witches or hags rode on men's chests as they slept, and the feeling of being unable to breathe was attributed to a hag. This is why people who have had very little sleep may be described as looking "hag-ridden".
In traditional Russian belief symptoms reminiscent of sleep paralysis were attributed to the anger of domovoi, the home spirit, punishing people for bad husbandship or betrayal.

19) According to traditional Hmong beliefs, various states of sleep paralysis are thought to be the processes in which an evil spirit or demon sits down on a person usually in retaliation to wrongdoings. Some Hmong have deemed it as the process of getting 'squashed'.

20) Traditional Islamic cultures would usually interpret this as an encounter with a Jinn (or "djinn"); a race of beings, similar to humans which inhabit the earth. The word "jinn" literally means anything which has the connotation of concealment, invisibility, seclusion and remoteness, and is one of the two beings (the other being Human) addressed directly in the Quran. In Islamic text, and scholarship, Jinns are considered beings, which like humans are accountable for their deeds and thus have free will. They are considered to have life and death, society, culture and religion.

21) In Laotian culture, it is called "go to the bathroom um" translated as "ghost silencing you". The ghost or spirit is thought to visit you in the night, hold your arms and legs down, and even cover your mouth up so that no sound would come out when you scream.

22) In Finnish a nightmare is called painajainen, but literally it means "pressing" and is thought to be originating from sleep paralysis sensory effects.

23) In Hungarian folk culture sleep paralysis is called "lidércnyomás" ("lidérc pressing") and can be attributed to a number of supernatural entities like "lidérc", "boszorkány" (witch), "tündé" (fairy) or "ördögszerető". The word "boszorkány" itself stems from the turkish root "basz-", meaning "to press".


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

bintubahariyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2006
Ahli No: 25924
Posting: 242
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 16:16


salam.
saya pernah kena dan ada masa tertentu agak kerap. sebelum tidur memang dah baca macam-macam tapi kena jugak. selalu jadi kalau tidur posisi melentang. yang meow bagi tu tak larat nak baca, tapi saya pernah dengar jugak dari segi saintifik, ia berlaku sebab urat2 kita kejang dan sebagainya, mungkin sebab terlalu letih. taktaula sama budak macam artikel yang meow bagi tu.

erm, lani kalau nak tidur selain dari amalkan bismillah 21x,ayat kursi, 3 ghul dan sebagainya, saya letak bantal atau apa-apa di atas badan (dalam posisi melentang-cara tidur para nabi sambil memikirkan kehebatan Allah)baik juga kalau tidur mengiring ke kanan dan memikirkan dosa2 hari tu(jrg kena tindih dan ini cara para ulama' tidur). wallahu'alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintubahariyahProfil   Hantar PM kepada bintubahariyah   Pergi ke bintubahariyah's Website   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-04-07 16:21


mana meow dapat fakta tentang hal ni ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 16:24


tuu diaa doc xplen...pnjng lebar....ada sesiapa nak tambah ke?..hehe...itulah pasal..ana ni pun selalu juga kena..tapi ana rasa macam xlogik pula bila kena tindih dengan pekebendo nya tu..tapi memang jadi kat certaon tempat saja mslhnya..kalau betul silap tidur..awat lani tak kena dah..pdhl tidonya sama saja style..huhuhu..entahlah..dulu kat skolh memang selalu kena...sekolah pula glamor dengan histeria..ana pula selalu terlibat..memang tiap-tiap mlm sampai dah naik boring dah..huhu..kalau macam nak kena tndih ni slalunya ana kan dengar bunyi terngiang2 kat tlinga..bingit semacam...heee...entahlah...ana selalu abaikan saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 16:24


Sleep paralysis tu kena hempap lah.. cuma kita kaitkan dengn hantu jin dsbnya.. sebenarnya physiological action dalam badan saja.. memang org yang tidur mengiring tu tak kena sleep paralysis ni.. yang tidur melentang saja.. sebab tu sunnah Nabi tidur mengiring.. selain dapat pahala sunnah, dapat elak sleep paralysis jugak.. kan indah ajaran Islam tu.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 16:27


Pada 13-04-07 16:21 , faiq85 posting:

!!! QUOTE !!!

mana meow dapat fakta tentang hal ni ye?


Google kan saja.. kalau nak taip dari buku fisiologi tu tak larat lah..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 16:56


Pada 13-04-07 16:24 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Sleep paralysis tu kena hempap lah.. cuma kita kaitkan dengn hantu jin dsbnya.. sebenarnya physiological action dalam badan saja.. memang org yang tidur mengiring tu tak kena sleep paralysis ni.. yang tidur melentang saja.. sebab tu sunnah Nabi tidur mengiring.. selain dapat pahala sunnah, dapat elak sleep paralysis jugak.. kan indah ajaran Islam tu.. :-)



jadi..kalau tidur mengiring pun kena...maknanya..betul lah gangguan syaiton agaknya..huhu...ana pernah saja..tu yang sampai tak tahu dah nak buat macam mana akhirnya ana abaikan saja...da baca semua doa yang tringt kat kapal otak ni..huhuhu...


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 17:08


Pada 13-04-07 16:56 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-04-07 16:24 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Sleep paralysis tu kena hempap lah.. cuma kita kaitkan dengn hantu jin dsbnya.. sebenarnya physiological action dalam badan saja.. memang org yang tidur mengiring tu tak kena sleep paralysis ni.. yang tidur melentang saja.. sebab tu sunnah Nabi tidur mengiring.. selain dapat pahala sunnah, dapat elak sleep paralysis jugak.. kan indah ajaran Islam tu.. :-)



jadi..kalau tidur mengiring pun kena...maknanya..betul lah gangguan syaiton agaknya..huhu...ana pernah saja..tu yang sampai tak tahu dah nak buat macam mana akhirnya ana abaikan saja...da baca semua doa yang tringt kat kapal otak ni..huhuhu...



masa kena tindih tu dalam mengiring atau terbaring? sebab sleep paralysis commonly occur ketika berbaring melentang.. but mengiring pun boleh juga terjadi cuma uncommon..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 17:14


Pada 13-04-07 17:08 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-04-07 16:56 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-04-07 16:24 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Sleep paralysis tu kena hempap lah.. cuma kita kaitkan dengn hantu jin dsbnya.. sebenarnya physiological action dalam badan saja.. memang org yang tidur mengiring tu tak kena sleep paralysis ni.. yang tidur melentang saja.. sebab tu sunnah Nabi tidur mengiring.. selain dapat pahala sunnah, dapat elak sleep paralysis jugak.. kan indah ajaran Islam tu.. :-)



jadi..kalau tidur mengiring pun kena...maknanya..betul lah gangguan syaiton agaknya..huhu...ana pernah saja..tu yang sampai tak tahu dah nak buat macam mana akhirnya ana abaikan saja...da baca semua doa yang tringt kat kapal otak ni..huhuhu...



masa kena tindih tu dalam mengiring atau terbaring? sebab sleep paralysis commonly occur ketika berbaring melentang.. but mengiring pun boleh juga terjadi cuma uncommon..



tu lah..kena tu dalam keadaan mengiring lah..dah selalu sangat doc..tapi tu time dulu-dulu lah time ana belajar di sekolah menengah..sekarang adah tak jadi...


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 17:15


pernah dengar tapi jrg kena :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

irfaz_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2006
Ahli No: 21780
Posting: 146
Dari: banting

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 17:29


ada juga ana pernah dengar..biasa berlaku di asrama..ana ada pengalaman teman ana sendiri sebelah katil...memang kasihan tengok..dia seolah-olah nak buka mata...tapi xberdaya..bertakung air mata kat dalam mata dia...orang kata biasanya benda-benda macam ni dia akan lalu di tiang2 atau dawai..tapi tak tahu lah...itulah pengalaman ana...mudah2han ana dijauhkan dari hal seperti ini...aminnn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfaz_87Profil   Hantar PM kepada irfaz_87   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 17:36


betul tu.. sleep paralys

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

muaz9768
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.03.2007
Ahli No: 29075
Posting: 28
Dari: Salah satu negara di Asia

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-04-07 07:31


saya pernah kena ditindih...kira-kira kol 3 pagi lah agaknya..biasanya kalau hantu tindih dia umpan kita dulu dengan cara bunyi..contohnyer saya dengar orang berceramah lepas itu bila saya paling saja tak boleh gerak langsung...nak baca ayat Quran dalam hati pun tak boleh...apatah lagi nak cakap..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muaz9768Profil   Hantar PM kepada muaz9768   Quote dan BalasQuote

naja_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2007
Ahli No: 29196
Posting: 73
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 08:38


salam..dulu masa sekolah menengah,saya pernah kena tindih.kadang-kadang kalau tidur siang pun kena juga..masa kena tindih tu,hanya Allah yang tahu perasaan kita.dalam hati ni cuma boleh berdoa dan baca ayat kursi tapi kat luar memang tak dengar kalau jerit ke sebut sesuatu ke..memang pengalaman yang tak dapat dilupakan.lagi satu,biasanya time kena tindih tu mesti dengar bunyi berdesing yang sangat kuat.tapi,syukur sebab kini dah tak ditindih lagi.alhamdulillah..
berdoalah sebelum tidur dan pastikan anda berwuduk kerana wuduk itu boleh halang daripada gangguan jin dan syaitan.Insya Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For naja_muslimahProfil   Hantar PM kepada naja_muslimah   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-04-07 09:16


masa matrik mimpi dapat result biologi, dalam kelas ada lelaki badan gempal & kurus tinggi (realiti memang ada 2 org yang kuat study). lepas itu mereka berlari berebut nak tengok kertas biologi yang ada result di tangan saya, macam org main ragbi kena hempap. baca2 ayat pas lama2 baru boleh gerak tangan, mimpi rupanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

nur_humairah
Warga Rasmi
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28621
Posting: 9
Dari: Tawau

malaysia  


posticon Posting pada: 15-04-07 11:25


assalamualaikum..ana pun pernah hehe CARANYA: 1.IKUT SUNNAH RASULULLAH S.A.W untuk tidur,kalau main tidur saja memang lah jin suka,hehe bacala ayat Kursi 3x,bykx lagi baik,zikir 33 Saidatina Fatimah (subhanallah,alhamdulillah,Allahuakbar),baca Basmalah 20x.. insyaAllah anda tak kan thimpit..alhamdulillah sejak ana m'amalkan sunnah Baginda,ana thindar dr dhimpit jin

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_humairahProfil   Hantar PM kepada nur_humairah   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 12:30


sya selalu kena masa kat asrama dulu...first kena kat asrama lah..dalam keadaan macam mana pun nak tidur,memang akan kena..biasanya kena masa mula tidur...bukan bangun tidur...tapi bila da selalu kena,kena elak juga lah..org cakap kalau terindih sangat-sangat sampai tak bernafas boleh dok mati terus...lagipun pernah juga dengar kes org mati...amalkan baca surah2 Al-Quran e..lagi baik adalah Al Fatihah...kat bilik sewa sya pun sya masih kena...dalam bulan ni sekali kena...memang selalu kena...tak tahu lah kenapa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 13:06


Assalamualaikum..
emm...syaitan atau jin suka mengganggu manusia tak kira masa dan tempat...apatah lagi masa nak tidur...:)

memang betul apa yamg antum semua cakap.
kadang-kadang..sebelum tidur, berwudhuk pun sudah, baca ayat2 Al Quran pun sudah...tup,tup! Kena tindih juga!! geram sungguh!!
nak lepaskan diri cukup susah, walaupun nak baca ayatul Kursi..tersekat...ibarat ia ada atas badan kita duduk cekik leher..eeii...

ana pun ada sampai berlawan...akhir sekali azan kuat-kuat...ulang...alhamdulillah..ia lepas,fuuhh!!

tak kira tidur menelentang ke, meniarap ke..mengiring ke kanan ke..kalau ia nak ganggu kita...akan kena tindih jugak.

ana ada juga terpaksa marah-marah kat benda yang kacau tu, geram..nak tidur, kacau pulak..

apapun...letak keberanian dalam diri...katakan dalam hati..Bahawa ALLAh, lah Yang Maha Berkuasa Atas Segalanya...

sekarang..alhamdulillah..tak kena tindih lagi..cuma kadang-kadang kalau ia nak mengusik tu...ada lah kena...:)

Wallahu A'lam.....

Insan Dhaif Cuma...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 13:25


masalah yang kerap ana alami...mungkin ada sahabat2 yang boleh bantu...
ana kerap diganggu biarpun dah amalkan perkara2 sebelum tidur..
biasanya, 'dia' lalu lalang dalam bilik dulu, lepas tu 'dia' dok kat meja study, gerak2kan kerusi, selak2 nota...
paling teruk diganggu masa nak final exam, dengar suara menangis2 dekat tingkap..ada kala 'dia' menyamar jadi org lain.kadang-kadang ana tak sedar ana meracau sampai romate ana kejut dan peluk ana sbab dia dengar ana baca macam-macam ayat suci alquran dalam tidur..masa tu memang ana mimpi jumpa benda yang pelik tapi ana tak sangka bacaan ana sampai romate ana dengar..pelik juga mimpi tu sebab dalam lingkungan 3 pagi..
dah amalkan pendinding bagi bilik..
alhamdulillah..kami sentiasa amalkan baca quran setiap hari..
juga tak berkesan..
ramai orang yang kata bila masuk bilik kami, terasa sejuk, damai..
tapi..bilik ana ni kalau nak ikutkan panas sebab menghadap matahari..
wallahua'lam...


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-04-07 14:54


ingatkan ji tindih wanita saja abb lemah smgt berbanding lelaki, rupanya lelaki pun kena juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 12:37


emm..kalau sudi..antarlah email raudhah84 kat [email protected]...

insyaAllah.....ana akan cuba bantu dengan izin-Nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 13:09


salam
ana tak pernah kena lah setakat ni minta dijauhkan lah,
tapi pengalaman daripada senior2 yang pernah kena cakap kalau kena, baca ayat kursi Insya Allah boleh menghindarkan 'jin' yang menghempap tersebut.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 22:09


Pada 16-04-07 12:37 , sesejuksalju posting:

!!! QUOTE !!!

emm..kalau sudi..antarlah email raudhah84 kat [email protected]...

insyaAllah.....ana akan cuba bantu dengan izin-Nya...


alhamdulillah..
syukran kak sesejuk salju..
:-)


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

al-faateh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2005
Ahli No: 20250
Posting: 58
Dari: kl

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 22:14


alhamdulillah, tak pernah kena lagi...
nauzubillahi min zaalik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faatehProfil   Hantar PM kepada al-faateh   Quote dan BalasQuote

firehand
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.02.2006
Ahli No: 22626
Posting: 42

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-04-07 01:39


mintak2 dijauhkan.. amin...


-----------------
mmwalle reg for free (Celcom diskaun 3.5%, Maxis diskaun 3% & digi 1%) tiada yuran pendaftaran dikenakan
Bookmark and Share

    


  Member Information For firehandProfil   Hantar PM kepada firehand   Quote dan BalasQuote

nurfaizah
Warga Rasmi
Menyertai: 26.04.2007
Ahli No: 29746
Posting: 1
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 26-04-07 02:37


assalamualaikum.. saya pernah kena juga pristwa macam ni.. time kat sek asramalh.. time tidur bukan kita perasaan pun trtelentg ke, trlgkup ke.. tapi nak ilgkn benda 2 grkkn ibu jari kaki kri. boleh dah boleh grk saja, blehlh bangun pas 2. 2 Kalau rjinlh.. tapi kalau saya malas, pas rasa kena tndih saja. tidur balik.. huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfaizahProfil   Hantar PM kepada nurfaizah   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 26-04-07 08:33


salam... dulu masa zaman asrama kat teknik. tempat tu baru lagi.. saya masa tu tengah tidur wak2 tengah hari lepas sembhyg zohor sebab letih sesangat... than tiba-tiba saya rasa berat sangat.. mulut kena terkunci tak boleh bercakap or jerit saya pun baca ayat 4 qul than kaki saya macam kena sentap dan ditarik kehujung katil... saya baca ayat kursi baru lah saya terlepas. bila saya bangun kawan saya plik kenapa saya b' peluh... memang takut sangat masa tu...

pk2 kan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

aishgurlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2007
Ahli No: 28659
Posting: 99
Dari: skudai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-04-07 23:21


salam warga ukhwah..
saya pernah kena tindih terutama masa kat matrik dulu..tiap-tiap mlm kena sampai saya dah pening..ayat kursi dan 4 qul pun dah baca tapi tetapi kena..
sekarang ni kat balik sewa kadang-kadang saja kena..bila dbiarkan kita akan rasa tak slsa tdur sebab ada smcm bunyi dtelinga.nak tak nak kena lwn juga.bila dapat lwn terus trsdr..bila tidur smla,baca lagi sekali ayt2 pndinding.Alhamdulillah lepas itu ok dah.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishgurlzProfil   Hantar PM kepada aishgurlz   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 29-04-07 02:26


assalamualaikum...
kena tindih tu tak pernah lah...tapi ada juga kawan-kawan yang kena tindih.mereka ada juga cerita.dengar macam seksa saja kena tindih.alhamdulillah da 5 taun duduk hostel...tak pernah kena..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-05-07 10:40


Assalamualaikum...

apa khabar?apakata.. cuba ikhtiarkan dulu dengan amalan Doa 4 Khadam Qul.

amal setiap habis solat tau..:)

1)Al Fatihah 1x
2)Selawat 3x
3)Al Kafiruun 7x
4)Al Ikhlas 7x
5)Al Falaq 7x
6)Al Naas 7x
7)Ayat Seribu Dinar 3x
8)Bismillahirrahmaanirrahiiim...21x

lepas tu ucap:

Assalamualaikum wahai khadam 4 Qul...tolonglah dikau akan daku. Sekiranya dalam rumahku / bilikku ada jin, syaitan atau iblis, maka kau bawa pergi jauh dari rumahku / bilikku, jangan ganggu aku...Dengan Berkat Kata ...

lah ILAAHA ILLALLAH
MUHAMMADUR RASUULULLLAH

amalkan dengan keyakinan kepada Allah...ana ikhlas

ada lagi amalan lain..tapi tak dapat paste...
kita hanya berikhtiar..ALLAH yang tentukan...
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 00:31


Pada 03-05-07 10:40 , sesejuksalju posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

apa khabar?apakata.. cuba ikhtiarkan dulu dengan amalan Doa 4 Khadam Qul.

amal setiap habis solat tau..:)

1)Al Fatihah 1x
2)Selawat 3x
3)Al Kafiruun 7x
4)Al Ikhlas 7x
5)Al Falaq 7x
6)Al Naas 7x
7)Ayat Seribu Dinar 3x
8)Bismillahirrahmaanirrahiiim...21x

lepas tu ucap:

Assalamualaikum wahai khadam 4 Qul...tolonglah dikau akan daku. Sekiranya dalam rumahku / bilikku ada jin, syaitan atau iblis, maka kau bawa pergi jauh dari rumahku / bilikku, jangan ganggu aku...Dengan Berkat Kata ...

lah ILAAHA ILLALLAH
MUHAMMADUR RASUULULLLAH

amalkan dengan keyakinan kepada Allah...ana ikhlas

ada lagi amalan lain..tapi tak dapat paste...
kita hanya berikhtiar..ALLAH yang tentukan...
wassalam


Dari mana ye doa ni.. 4 Khadam Qul tu pula siapa?

Pada saya.. memadailah memohon bantuan dari Allah dengan mengamalkan cara tidur yang sunnah dari Nabi kita..

Maaf.. sebab saya tak tahu ilmu macam ni.. tapi ustaz saya pesan, tak perlulah amalkan perkara yang tidak datang dari Nabi.. kerana keraguan sumbernya, hukum mengamalkannya dan impak pada iman dan tauhid.. Kata ustaz lagi syirik memohon bantuan kepada khadam dan wali dsbnya.. kerana 100% pergantungan manusia adalah hanya sanya kepada Allah swt.. tiada perantaraan makhluk..

Boleh sesejuksalju nyatakan sumber ilmu ini.. sama ada ada diajar di dalam hadith Nabi.. atau bagaimana.. dan Khadam Qul tu siapa sebenarnya..?


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 08-05-07 00:43


hhmm....istiqamah baca al-Quran...hafal surah2 penting....istiqamah dengan amalan2 zikir.

tapi yang paling penting....jangan sesekali rasa takut dengan jin dan syaitan ini...sebab mereka pun makhluk Allah SWT jugak....so...sila latih control perasaan takut itu....takut hanya kepada Allah SWT, bukan takut kepada iblis, syaitan dan jin.....tak kisahlah jalan tengah mlm ke, tepi kubur ke, tepi longkang ke....datanglah apa-apa pun....yang penting hanya takut kepada Allah SWT.

p/s: Kenapa hantu selalu muncul waktu malam???....and Kenapa hantu selalunya rupa macam perempuan???
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 08-05-07 00:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 13:15


kalau kawan ana yang xtido baring2 terus kena hempap memang jin lah itu...
sampai nanges2 mata dia...badan xley gerak...
ada kawan ana sowank pernah belajar care nak kuarkn jin...
akhirnya lepas juga kawan ana ini...kasihan dia...
selalunya org yang kena ini tak boleh bernafas...
yang bekenaan teori doktor itu betul jugak...maybe in different situation..isnt'it...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

raisul_muhaddissin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2006
Ahli No: 26103
Posting: 129
Dari: Shah Alam

Pahang  


posticon Posting pada: 09-05-07 13:58


Assalamulaikum w.t.h..

Teringat ceramah Utsd Ismail Kamus ..mengenal Jin..tapiu tak ingat siri ke berapa..Ustad cakap kalau kita tidur tepuk2 & baca ayat Kursi pada tempat kita baring tu dulu.Sebab mungkin ada jin yang dah baring kat situ...kalau kita terus baring,maknanya kita yang dah tindih jin tu dulu..bila kita mula mengiring badan dia akan ikut dan tindih kita pula..wallahu'alam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For raisul_muhaddissinProfil   Hantar PM kepada raisul_muhaddissin   Pergi ke raisul_muhaddissin's Website   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 16:38


salam...macam-macam cerita tentang kena hempap jin..

tu lah macam saya ni kerap sangat kena...

kadang-kadang tu satu mlm dua tiga kali kena...mula-mula kena dulu memang takut...tapi lama2 macam dah biasa...memanglah dah biasa tapi tak boleh biarkan..

saya marah betul kalau kena kacau...nak tidur pun tak senang..lepas tu dengar bunyi bingit...

tapi memang betul selalu kena kalau tidur terlentang...kalau tidur mengiring pun selalu juga kena..tapi yang peliknya bila saya tengah letih dan ngantuk lepas itu tertidur..tak pula kena...huhuhu..

pernah sekali saya mengadu dekat ayah saya...lepas tu ayah saya azan kat setiap penjuru bilik...lepas tu tak kena kacau dekat sebulan...tapi tak lama lepas tu kena balik...

waa fed up betul...apa-apa pun sabar sajalah..itu semua dugaan dari Allah SWT..

macam mlm kelmarin..masa saya tidur tiba-tiba ada bunyi bingit sangat..luar biasa daripada sebelum ini..kuat smcm saja...lepas tu bermulalah adegan bertarungan..wahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 17:37


Pada 09-05-07 16:38 , nurilham7 posting:

!!! QUOTE !!!



macam mlm kelmarin..masa saya tidur tiba-tiba ada bunyi bingit sangat..luar biasa daripada sebelum ini..kuat smcm saja...lepas tu bermulalah adegan bertarungan..wahaha


apa kata bila dengar bunyi bingit tu saja.. bangun duduk.. tengok cemana jin tu nak tindih pulak.. takkan dia nak tindih atas kepala agaknya..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 09-05-07 17:56


Pada 09-05-07 16:38 , nurilham7 posting:

!!! QUOTE !!!

....saya marah betul kalau kena kacau...nak tidur pun tak senang..lepas tu dengar bunyi bingit...

......................

waa fed up betul...apa-apa pun sabar sajalah..itu semua dugaan dari Allah SWT..

macam mlm kelmarin..masa saya tidur tiba-tiba ada bunyi bingit sangat..luar biasa daripada sebelum ini..kuat smcm saja...lepas tu bermulalah adegan bertarungan..wahaha


siannya...

apa kata bangun and lawan jin yang suka tindih2 itu....suruh jin itu pergi tindih paklah and menantu oxford paklah si khairy jamaluddin itu....ataupun suruh jin tu pergi tindih ananda krishnan atau patrick lim.

cakap kat jin itu....tak guna tindih nurilham7...better pergi tindih orang-orang yang jaya, baru adventure sikit.....sri perdana kat putrajaya itu punya besar...suruh jin itu pilih saja mana satu port atau bilik yang dia suka lepak.
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 09-05-07 17:58 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 17:58


macam mana nak bangun..dah terkena hempap dah pun...tak sempat nak bangun pun...nak buka mata pun susah...inikan pula nak bangun...huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 18:07


Pada 09-05-07 17:56 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!


siannya...

apa kata bangun and lawan jin yang suka tindih2 itu....suruh jin itu pergi tindih paklah and menantu oxford paklah si khairy jamaluddin itu....ataupun suruh jin tu pergi tindih ananda krishnan atau patrick lim.

cakap kat jin itu....tak guna tindih nurilham7...better pergi tindih orang-orang yang jaya, baru adventure sikit.....sri perdana kat putrajaya itu punya besar...suruh jin itu pilih saja mana satu port atau bilik yang dia suka lepak.


oklah nanti saya bagi tau jin tu suruh kacau orang2 itu...haha..

memandai saja naruto san ini...

takpe2...lawak di siang hari...wakaka




Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 19:12


Pada 09-05-07 17:37 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-05-07 16:38 , nurilham7 posting:

!!! QUOTE !!!



macam mlm kelmarin..masa saya tidur tiba-tiba ada bunyi bingit sangat..luar biasa daripada sebelum ini..kuat smcm saja...lepas tu bermulalah adegan bertarungan..wahaha


apa kata bila dengar bunyi bingit tu saja.. bangun duduk.. tengok cemana jin tu nak tindih pulak.. takkan dia nak tindih atas kepala agaknya..



selalu berlaku pertarungan tueh...
kalau ana selalunya kalau time nak bangun tidur tueh...
sebelum subuh hm...


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

abong
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27304
Posting: 59
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 23:10


nak ayat pendinding tak...?
senang saja...
cuma kita kadang-kadang lupa atau leka atau malas...
amalkan baca surah alfalaq dan an nas....
jangan lupa baca basmalah sebelum makan...alhamdulillah selepas makan...
doa naik kenderaan...
bagi salam sebelum masuk rumah...
baca doa keluar dan masuk tandas...
baca doa sebelum dan selepas tidor....
ayat kursi selepas solat...
ayat kursi sebelum tidur...
insyaAllah,,,,
jadikan amalan...
so ia akan menjadi pendinding buat diri...
insyaAllah segala amalan ini berdasarkan apa yang diajar oleh nabi...
boleh rujuk buku hisnul muslim,,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For abongProfil   Hantar PM kepada abong   Pergi ke abong's Website   Quote dan BalasQuote

masri2
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14588
Posting: 921
Dari: Tampin

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 02:02


Pada 09-05-07 23:10 , abong posting:

!!! QUOTE !!!

nak ayat pendinding tak...?
senang saja...
cuma kita kadang-kadang lupa atau leka atau malas...
amalkan baca surah alfalaq dan an nas....
jangan lupa baca basmalah sebelum makan...alhamdulillah selepas makan...
doa naik kenderaan...
bagi salam sebelum masuk rumah...
baca doa keluar dan masuk tandas...
baca doa sebelum dan selepas tidor....
ayat kursi selepas solat...
ayat kursi sebelum tidur...
insyaAllah,,,,
jadikan amalan...
so ia akan menjadi pendinding buat diri...
insyaAllah segala amalan ini berdasarkan apa yang diajar oleh nabi...
boleh rujuk buku hisnul muslim,,,,,


salam,

mari pergi link ini
http://www.sultan.org/books/hisnalmuslim.pdf

boleh donload hins muslim yang ada terjemahan english


-----------------
http://www.islamqa.com/en

http://lobaitampin.blogspot.com/





Bookmark and Share

    


  Member Information For masri2Profil   Hantar PM kepada masri2   Pergi ke masri2's Website   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 13:28


salam..Meow..

emm...mungkin salah faham...
bukan maksud minta pertolongan dengan makhluk selain Allah
tidakkah semua ayat2 dalam Al-Quran itu ada penjaga?Itupun ustaz ana yang bagi.

khadam itu tak semestinya macam JIN..

kalau tidak mahu, tak apalah.ana cuma ingin bantu.
Ana pun bukanlah orang arif dalam bab2 nak berdebat dengan Meow..

Ana pun takkan suka buat sesuatu yang bertentangan ajaran agama.tidak sekali!!

harap maaf..kalau begitu, harap ADMIN dapat DELETE apa yang ana posting

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 13:38


Salam sesejuksalju..

saya minta maaf kalau komen saya sebelum ini buat enti terasa hati.. sebenarnya saya sendiri tak ada niat nak berdebat or whatever dengan enti.. cuma saya nak tahu sahaja.. siapa sebenarnya khadam-khadam ayat al-Quran.. adakah wujud nas yang menyatakan bahawa ayat-ayat al-Quran itu mempunyai khadam.. mungkin enti boleh kongsikan dengan kami semua.. sebab ilmu-ilmu semacam ni, kita kena lebih berhati-hati.. kerana ilmu perubatan Islam seperti itu umpama berjalan di malam hari.. mata tak nampak tetapi hati yang bersih mampu menunjuk jalan.. sedikit yang tepat.. tapi ramai yang tersasar.. saya takut terjatuh ke dalam lembah syirik sahaja..

Kita berbincang di sini.. saya memandang dari sudut perubatan moden.. manakala saudari melihat dari segi kebatinan dan kerohanian.. kita mencari titik pertemuan, bukan jurang perbezaan.. :-) tidak timbul isu mahu berdebat ya.. memandangkan saudari nampaknya mempunyai ilmu di dalam bidang perubatan ruh, sebab itu saya tanyakan begitu..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 23:14


kena tindih? saya biasa dengar orang bercerita kena tindih waktu tidur...

dengar juga dari kawan-kawan kafir macam penganut kristian dan free thinker..

pengalaman pun banyak...masa kena tindih tu kita macam sedar tapi kita tak dapat bergerak dan kita nak jerit tapi suara tak keluar.... :roll:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 09:21


saya pun ada pengalaman juga...tapi alhamdulillah sekarang dah tak ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 27-08-07 11:54


tau dan pernah dengar...
tapi tak ada pengalaman...
:roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

islia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2004
Ahli No: 10058
Posting: 109
Dari: kedah aman selalu

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 13:13


saya pun experienced..jenuh berlawan tapi tak boleh gerak..apa-apa pun nak tidur baca lah doa2 yang patut..

Bookmark and Share

    


  Member Information For isliaProfil   Hantar PM kepada islia   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-09-07 14:59


pengalaman saya yang paling pelik kena tindih berlaku kat asrama masa sekolah menengah..katil saya menghadap tingkap..saya baru lelapkan mata...tiba-tiba saya nampak semut berbaris menyusuri tingkap..kemudian semut2 tu bertukar jadi burung..burung tu nak patuk saya..saya nak gerak tapi tak dapat, nak jerit minta tolong pun suara tak keluar...lalu saya pejam mata merelakan burung tu..tapi tiba-tiba saya rasa badan saya di angkat dan terbang...badan rasa ringan sangat ...cubaan dilakukan untuk bawa saya keluar bilik dengan menembusi dinding tapi saya lawan dengan doa dan akhirnya saya diletakkan atas lantai sebelum diterbangkan ke atas katil...kemudian saya tersedar dan mendapati semut2 dan burung tu tiada dan roomate saya 3 orang tengah tidur nyenyak...

macam cerita khayalan tapi itulah yang saya alami...tak tahulah akan dibawa ke mana kalau berjaya dibawa menembusi dinding.... :-)

kalau saya cerita hal kat kawan-kawan, mereka ingatkan saya buat lawak

tapi yang seronoknya ada pengalaman terbang...hehe :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-09-07 15:06


ana pun pernah kena tindih,,,tapi selesa saja....kena tindih bantal..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

nur_humairah
Warga Rasmi
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28621
Posting: 9
Dari: Tawau

malaysia  


posticon Posting pada: 02-09-07 15:25


hihi banyak pula lucu2 hihi beginilah untuk menyelamatkan keadaan..ana pun pernah jugak,kawan ana lagi teruk,dah lah kawan ana tu ada asma..di hari itu sampai sakit dkerjakan jin tu..sesak nafas dia..jadi ustaz ana suru ana dan sahabat-sahabat ana yang lain,solat hajat then sediakan air..baca yasin 3x dan surah al-jin..kemudian air tu renjis dibilik..alhamdulillah sekarang jin tak kacau lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_humairahProfil   Hantar PM kepada nur_humairah   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 18:01


Assalamualaikum

Maaf mencelah...

Actually kan, yang anda rasa berat 2, macam susah nak bangun kan... Bukan kena tindir.

Mengikut kajian, apa yang saya pelajari, orang kalau da terlalu penat, bila baring, seolah olah rasa ditindih.. padahal bukan.. Di sebab kan terlalu penatlah, ia rasa kelewtihan..

Bukan saya tak percaya.. Tapi, kadang-kadang, kita kena ikut hasil kajian saintifik juga...

Maaf jika tersilap kata....

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 18:51


.. memang ada kerja jin2 yang nakal untuk menindih :) JAngan menolak benda ghaib. Memang ia berlaku walaupun tidak kepenatan.

Biasanya akan rasa kepenatan bila dah selesai ditindih.

Orang yang biasanya diganggu jin - selalu mimpi yang ngeri dan menakutkan, terjatuh dari tempat tinggi contohnya. WaLlahua'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 09-09-07 13:12


Memang tidak dinafikan alam ghaib itu muncul.. Tapi, apa yang saya tahu, itulah hasil kajian dan apa yang saya alami..

Wallahu a'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-09-07 17:43


Yup. setiap orang mempunyai penilaian dan ilmu masing-masing.. tanpa menolak kajian saintifik serta menerima juga perkara ghaib sebagai satu perkara yang wajib diimani, Maka saya menerima kedua2 pendapat.

Hanyasanya - dalam sains - banyak perkara yang hendak difikirkan perlulah logik dan dibuktikan. Sedangkan banyak perkara yang berlaku di alam ini di luar kotak fikiran manusia sebagaimana keberadaan angin, virus (yang hanya boleh dilihat di mata kasar), sihir, rasukan, syaitan, jin dan sebagainya yang kita perlu juga terima.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

hanan_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28138
Posting: 110

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-09-07 18:58


pernah rasa banyak kali.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan_nurProfil   Hantar PM kepada hanan_nur   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 09-09-07 20:17


salam.

saya rasa tak pernah, harap-harap janganlah sampai. kalau mangigau saya selalu hampir setiap malam kawan-kawan saya kata saya selalu cakap seorang2 bila tidur.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-09-07 22:13


saya selalu kena....tak boleh nafas tak boleh gerak...time kena tu baca ayat kursi pun susah nak habiskan....mak saya kalau dengar saya mengerang tengah lawan,mak kejut kan terus benda tu pergi....saya juga pernah satu hari mimpi ada seorang perempuan serba putih nak tengok subang saya,tapi time mimpi tu saya tak kasi....lepas itu dalam tidur (tak mimpi dah) saya terasa subang saya seperti dibuka,saya terus sedar dan lihat subang saya tu dalam genggaman saya...time tu pukul 4 pagi....tapi saya tidur balik sebab malas layan dia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

syababfatayat
Warga Rasmi
Menyertai: 26.03.2006
Ahli No: 23725
Posting: 14
Dari: terenganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-09-07 08:25


ana rasa bukan setan yang tindih tapi jin ...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For syababfatayatProfil   Hantar PM kepada syababfatayat   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 08:57


syaitan dan jin tu same geng saja...kalau anda nak tau lebih lanjut lagi cuba dengar ceramah dr ustaz Ismail Kamus tentang mengenal jin..try click

http://webtv.pas.org.my

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 09:07


mmm...bila kena tindih tu banyak2la baca ayat2 al-quran.................

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

sayyidah_nafisah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2004
Ahli No: 9433
Posting: 90

PulauPinang  


posticon Posting pada: 10-09-07 09:42


huhu...
saya selalu akan kena tindih bila tidur d tempat yang baru
atau tempat yang lama kena tinggal
contohnya masa parent saya pergi mekah, kami tak tinggal di rumah sendiri tapi tinggal rumah tok
bila parent dah balik dan saya tidur dalam bilik saya, malam tu terus kena.
sekarang tinggal d asrama pun kena jugak, tapi yang peliknya saya seorang saja kena, house ate yang lain tak kena pyn

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayyidah_nafisahProfil   Hantar PM kepada sayyidah_nafisah   Quote dan BalasQuote

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 00:28


..rupa-rupanya ramai yang ada pengalaman macam ni. Ana selalu saja kena. tak kira tempat. Lepas puas melawan si setan laknatullah tu, lega. tapi badan lemah2 sikit..beberapa minit kemudian ok lah. Saat kena tu hya Tuhan saja tau. Berusaha melawan sekuat tenaga. macam-macam doa dan ayat ana baca berulang-ulang kali. kadang-kadang tu nampak kelibat. Jahat sguh si setan ni, time tidur lagi lah nak kaco...

Bookmark and Share

    


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 07:49


salam..nak berkongsi pengalaman tentang peristiwa tindih ni..ana memang pernah kena tindih, nak kata selalu taklah. tapi tak tahulah nak kata hantu @ jin.. wallahualam..bila nak tidur, baru nak lelap sikit..rasa bunyi bising berdesing..memang kuat..ana dah agak dah "benda" tu akan datang..secara tak langsung badan akan jadi berat, payah nak bangun dan sakit di bahagian dada..mata memang tak boleh buka masa tu..tapi pernah sekali entah macam mana ana dapat buka mata..dan hanya bayangan hitam. so, ana just biarkan dan baca apa-apa yang teringat masa tu..selalu terkena masa dekat asrama dulu..sekarang ni alhamdulillah.."dia" dah tak kacau lagi..


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 08:09


tak nak kena tindih tidur lah mengiring.......tolong betulkan kalau salah...sebb tak pernah lagi rasa di tindih....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 08:46


memang seram juga ingatkan kisah ditindih..saya pernah menyewa bersama2 rakan di mesir dulu..dan saya sendiri pernah di tindih hampir sebulan..memang pada seminggu yang pertama saya agak takut..tetapi lama kelamaan dah biasa dah..apa yang pelinya apabila hampir genap hari yang ke 30 saya nampak makhluk tu,,jadi apa lagi satu penumbuk sulung melekat .dan lepas tu dah tak ditindih lagi...


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 08:49


yup, ikut adab dan cara rasulullah tidur. Sebelum tidur di tempat baru (sekiranya dah lama tempat itu ditinggalkan) kibas2 dahulu katil tu, sambil membaca ayatul Qursi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 14-09-07 09:56


kadang-kadang kita terlupa.. nak baca gan ambil wuduk..
main tidur saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 11:07


pernah kena... kecil-kecil dulu...
taubat tak mahu memekak lagi tengah-tengah mlm duet dengan kakak he9

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 22:58


ana pernah kena juga 2 3 kali. masa tu elok dah tidur mngireng ke kanan.
tapi kena juga. memang mnyampah. semua tu kena dalam pkul 2~3ptg.
bila dah tlepas tu teringat yang ana belum solat zohor.
bila fikir balik memang padan muka lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 30-10-07 19:42


saya pernah kena....banyak kali...nak tidur lain kali kena ikut sunnah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 14:49


pernah dengar dan pernah merasai... lemas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 14:52


Kenapa ye kalau saya kena tindih, mesti rasa terbang..hari tu layan kena tindih terbang sampai ke rumah.hehe..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 14:58


dulu selalu..tapi sekarang..Insya ALLAH tak ada lagii...sebab..Kalau kena ana lawan benda teu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 15:01


Pada 31-10-07 14:58 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

dulu selalu..tapi sekarang..Insya ALLAH tak ada lagii...sebab..Kalau kena ana lawan benda teu..


seronok juga kadang-kadang layan..rasa melayang2 terbang


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 15:38


pernah kena 2x.. memang lemas sampai nak sebut 'Allah' macam kena tahan kat kerongkong... dapat sebut saja, benda 2 terus hilang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 15:45


alhamdulillah....setakat ni belum pernah lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 31-10-07 15:48


bismillahhirrahmanirrahim

alhamdulillah setakat ni tak pernah dan nauzubillah..minta2 dijauhkan, insyaAlalh amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 15:50


Pada 31-10-07 15:01 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-10-07 14:58 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

dulu selalu..tapi sekarang..Insya ALLAH tak ada lagii...sebab..Kalau kena ana lawan benda teu..


seronok juga kadang-kadang layan..rasa melayang2 terbang




sakinah tau tak benda itu boleh bawa maut....
mak ana yang cakap..


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 16:47


Pada 31-10-07 15:50 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-10-07 15:01 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-10-07 14:58 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

dulu selalu..tapi sekarang..Insya ALLAH tak ada lagii...sebab..Kalau kena ana lawan benda teu..


seronok juga kadang-kadang layan..rasa melayang2 terbang




sakinah tau tak benda itu boleh bawa maut....
mak ana yang cakap..



tak tahu


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 01-11-07 13:34


tak pernah pun..alhamduliilah.kena tindih dengan anak buah adalah...hahhaaaa.lasak betul tidur..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 01-11-07 13:42


kena smack down ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-11-07 13:57


rasanya puteri pernah terkena agaknya??

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-11-07 14:00


Pada 01-11-07 13:42 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kena smack down ke?


lebih kuranglah macam itu...tak boleh bangun kalau tak lawan..balik. :-D :-D :-D


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 01-11-07 14:08


Assalamualaikum....ana tak pernah mengalaminya...jauhkanlah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-11-07 14:18


em...macam pernah kut...tapi ana nampak benda itu kat sebelah cuma tak boleh bergerak dan buat apa-apa...
rasa pening dan pusing2...baca quranic ayah pstue ok lah...penat hm...


-----------------

"prevention is better than cure"


[ Telah diedit oleh: adam_muslimin pada 01-11-07 14:35 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-11-07 16:00


Pada 01-11-07 13:57 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

rasanya puteri pernah terkena agaknya??


macam mana rupa hantu tu???????????
besar tak?????????
banyak bulu2 tak??????????
taring dia ada berapa???
jantan ke tino?????????
hehehehehehe.... :lucu:
tu semua khayalan.......


-----------------
hidup biar penuh dengan ilmu di dunia dan akhirat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-11-07 16:02


Pada 01-11-07 16:00 , syazmi_8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-11-07 13:57 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

rasanya puteri pernah terkena agaknya??


macam mana rupa hantu tu???????????
besar tak?????????
banyak bulu2 tak??????????
taring dia ada berapa???
jantan ke tino?????????
hehehehehehe.... :lucu:
tu semua khayalan.......

puteri dapat rasa saja...tak nampak pun....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-11-07 16:24


Pada 01-11-07 16:02 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-11-07 16:00 , syazmi_8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-11-07 13:57 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

rasanya puteri pernah terkena agaknya??


macam mana rupa hantu tu???????????
besar tak?????????
banyak bulu2 tak??????????
taring dia ada berapa???
jantan ke tino?????????
hehehehehehe.... :lucu:
tu semua khayalan.......

puteri dapat rasa saja...tak nampak pun....


maknayer puteri tido2 ayam lah ni...
:lucu:
macam-macam lah puteri ni..... ;-)
hehehehe... :-D
ana tak pernah alami sebab ana Kalau tidur selalu baca doa dan basuh kaki sebelum tidur....


-----------------
hidup biar penuh dengan ilmu di dunia dan akhirat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

pu3_arfah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.03.2007
Ahli No: 29229
Posting: 30
Dari: selangor

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-11-07 16:27


salam....
perkara yang amat menakutkan setiap kali saya ingin tidur..dulu masa belajar, saya selalu kena..memang tak boleh nak bangun, nak jerit mntak tolong pun tak boleh...mak saya kata, masa tidur tu, kaki kena silangkan...wallahua'alam...tapi memang saya jadi fobia nak tidur seorang-seorang bila mlm...takut kena tindih...tapi alhamdulillah sekarang ini dah tak kena...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pu3_arfahProfil   Hantar PM kepada pu3_arfah   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-11-07 16:30


Pada 01-11-07 16:27 , pu3_arfah posting:

!!! QUOTE !!!

salam....
perkara yang amat menakutkan setiap kali saya ingin tidur..dulu masa belajar, saya selalu kena..memang tak boleh nak bangun, nak jerit mntak tolong pun tak boleh...mak saya kata, masa tidur tu, kaki kena silangkan...wallahua'alam...tapi memang saya jadi fobia nak tidur seorang-seorang bila mlm...takut kena tindih...tapi alhamdulillah sekarang ini dah tak kena...


hehehehehe..... :-D
tak basuh kaki tu namanya........ :lucu:
lain kali basuh kaki sebelum tidur ye.....


-----------------
hidup biar penuh dengan ilmu di dunia dan akhirat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 08:01


Pada 01-11-07 16:24 , syazmi_8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-11-07 16:02 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-11-07 16:00 , syazmi_8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-11-07 13:57 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

rasanya puteri pernah terkena agaknya??


macam mana rupa hantu tu???????????
besar tak?????????
banyak bulu2 tak??????????
taring dia ada berapa???
jantan ke tino?????????
hehehehehehe.... :lucu:
tu semua khayalan.......

puteri dapat rasa saja...tak nampak pun....


maknayer puteri tido2 ayam lah ni...
:lucu:
macam-macam lah puteri ni..... ;-)
hehehehe... :-D
ana tak pernah alami sebab ana Kalau tidur selalu baca doa dan basuh kaki sebelum tidur....

:lucu: :lucu: :lucu: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, izdham
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Awas!
    »» Apa???? Ditindih??? macam mana tu?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.228531 saat. Lajunya....