Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-07-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal, air juga yang menenggelamkan kapal
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Khuza
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43056

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 9 jam, 31 minit yang lalu
samudra: 18 hari yang lalu
hafiz_along_83: 18 hari yang lalu
MuRfiQaH_saHiRa: 21 hari yang lalu
mawardah_ilmi: 25 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Orang Kelantan Lawa,Handsome, cun, comey..betul ke?


Carian Forum

Moderator: Admin, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Orang Kelantan Lawa,Handsome, cun, comey..betul ke?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Orang Kelantan Lawa,Handsome, cun, comey..betul ke?

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 16:10


Pada 18-09-07 13:43 , agmnhob posting:

!!! QUOTE !!!

orang arab badwi lagi lawa

kerana terlalu cantik..dan takut menggoda lelaki...sebab itulah mereka berjilbab berpurdah..tengok alis kening saja dah cantik... mata pun cantik

tak percaya jom ke padang pasir morocco.... =)

ps: omputeh tu yang dok cukur2 kening dan dedah dedah sana sini sebab tak secantik arab badwi..... agaknya???? lepas itu orang sini pun ada jugak ikut...astaghfirullah.....

saya terbaca..sebenarnya bani israel diberi banyak kelebihan oleh Allah s.w.t

pandai,
cantik,
kacak,
bijak,

tapi sesetengah mereka jadi angkuh dan sombong kerana itu
lalu berbangga pada bangsa sendiri..... lupa setiap kejadian itu dari Allah. S.w.t
..................................................................................................................................

SEBENARNYA KECANTIKAN ITU TIDAK TERLETAK PADA RUPA SESUATU BENDA......TAPI TERLETAK PADA MATA YANG MELIHAT    =)

wallahua'lam


setuju.... :-)


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-09-07 16:18


kalau muka lawa+ akhlak baik mesti lagi cantik...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 17:31


Pada 20-09-07 16:18 , ct_sumayyah posting:

!!! QUOTE !!!

kalau muka lawa+ akhlak baik mesti lagi cantik...


bukan saja cantik...org kedah kata cun melecun....heheheh


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 17:47


Pada 19-09-07 12:03 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-09-07 10:34 , milza posting:

!!! QUOTE !!!

ini adalah bukti.ramai yang terpikat dengan org kelanatn.just admit it


bunyi tu macam riak saja ... Inna akromakun i'ndaAllahi atqakum ...


anda nak kata aku jeles ke apa ke lantak anda lah ... bagi aku. Aku anti sikit dengan topik-2 yang berbau kenegerian macam ni ... nak kata ramai terpikat dengan org kelantan. Aku pulak pernah reject err... tak payah cerita lah kan .. tu personal .. cukup setakat tu .. no further comment, no arguments what so ever ...



waduh2...act nya......
p/s..tengok diri...kenali diri...hargai diri... :lol:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 17:56


Pada 20-09-07 16:18 , ct_sumayyah posting:

!!! QUOTE !!!

kalau muka lawa+ akhlak baik mesti lagi cantik...



mace dio ni dih???

uucp://marhaen.kelatedaily.net/tg_nik_aziz.jpg

wajah penuh berseri.... menunjukkan kejernihan hati...

uucp://img70.photobucket.com/albums/v40/lone99/Politikus/nikaziztu.jpg
dalam keadaan yang ditimpa musibah, beliau masih boleh tersenyum... :-)

:-) :-)


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mdzahran
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2007
Ahli No: 30684
Posting: 50
Dari: Jepun

japan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 22:26


:-)...takbir!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdzahranProfil   Hantar PM kepada mdzahran   Quote dan BalasQuote

milza
Warga Rasmi
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24725
Posting: 6
Dari: gombak

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 17:20


ini adalah bukti.ramai yang terpikat dengan org kelanatn.just admit it

bunyi tu macam riak saja ... Inna akromakun i'ndaAllahi atqakum ...


anda nak kata aku jeles ke apa ke lantak anda lah ... bagi aku. Aku anti sikit dengan topik-2 yang berbau kenegerian macam ni ... nak kata ramai terpikat dengan org kelantan. Aku pulak pernah reject err... tak payah cerita lah kan .. tu personal .. cukup setakat tu .. no further comment, no arguments what so ever ...





eh..lupa pula pernah komen pasal topik ni.. sbenanye bukan tu maksud saya..huhu..maaf lah ye kot2 ada sesiapa yang terasa ke.. sbenanye tak kisah pun mana-mana tu cantik ke tak..asalkan sempurna dah lah..nobody's perfect.. :(

Bookmark and Share

  


  Member Information For milzaProfil   Hantar PM kepada milza   Pergi ke milza's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 17:47


:sopan: :sopan: .....tak semesti nya......

:welcome: lama dah tak log in dalam portal ukhwah ini.....banyak dah perubahan yang berlaku....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

saussan_saffanah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25827
Posting: 353
Dari: sumwhere~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 23:47


salam...sangat kurang enak mmbaca topik ni
kalaulah mereka tahu pengalaman saffa~

Bookmark and Share

  


  Member Information For saussan_saffanahProfil   Hantar PM kepada saussan_saffanah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 07:31


!!! QUOTE !!!

cukup-cukup lah topik ini..tak kemane pun handsome ke lawa ke..Kalau dah tua ada k yang bekenan.dah kerepot lawa lagi ke?Mati kena tanam juga..
lawa,handsome,cantik,kacak itu subjektif..kita yang nilai.Kalau perfect rupa paras pun jika jiwa kacau bilau tak ada maknanya.tak aman juga hidup...dah2 lah..semua orang same saja lah..Kenapa nak banding2 semua insan.penting ke?atau dah tak ada kepentingan lain?
Lagi pun benda ini boleh timbulkan perbalahan.Kalau nak bincang jangan lah bincang benda cannih lagi..masing-masing dah besar.buruk baik tau beza.Kalau nampak tak ada kebaikan kita dok bincnag benda ini, baik stop...matangkan sikit topik untuk dibincangkan...



betul3..tiada faedah pun bincang benda ni...

nak cakap ke tak nak..mungkin kunci sajalah topik ni


p/s: maaf semua ye :bunga:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 08:07


rsnye topik yang berkaitan kenegerian ini xpyhla dibncgkan sangat...macam nak menambahkan riak saja...nanti semua org nak buat topik pasal org negeri dioerg...kalau nak buat pasal negeri sendiri,cuba bina topik yang lebih berkesan dan boleh dibincangkan dengan meluas....(sekdr pandangan)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

wanfuad
Warga Rasmi
Menyertai: 14.02.2007
Ahli No: 28726
Posting: 4
Dari: min aina..ila aina...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 08:19


xpnting pun semua ni
janganlah nak heboh2 sangat
xelok


-----------------
Barangsiapa bertakwa kepada Allah S.W.T nescaya akan dickpknnya dan dberikan rezeki dr sumber yang tak dduganya.


Bookmark and Share

  


  Member Information For wanfuadProfil   Hantar PM kepada wanfuad   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 08:27


stuju2 :D awek2 kelate comey2 sangat heh! :D terengganu pun comel juga heh! :P

Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 08:28


eh2, patut guna istilah banat, akhawat ataupun muslimat agaknya... bukan awek2 heh! :P

Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 09:47


Pada 08-03-07 15:50 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

SALAM...

tak perlulah pertikaikan siapa yang handsome dan siapa yang lawa...
amalan kita diterima bukanlah kerana rupa.....
ubah sikap ni....
walau apapun bersyukur lah dengan kurniananNya...
wajah bukanlah satu ukuran...tapi amalan dan ilmu yang kita ada....


yang ni mas setujuuuu.... :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 11:16


Pada 20-09-07 17:56 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-09-07 16:18 , ct_sumayyah posting:

!!! QUOTE !!!

kalau muka lawa+ akhlak baik mesti lagi cantik...



mace dio ni dih???

uucp://marhaen.kelatedaily.net/tg_nik_aziz.jpg

wajah penuh berseri.... menunjukkan kejernihan hati...

uucp://img70.photobucket.com/albums/v40/lone99/Politikus/nikaziztu.jpg
dalam keadaan yang ditimpa musibah, beliau masih boleh tersenyum... :-)

:-) :-)



alhamdulillah..kalau macam ni memang iyalah..kalau yang lain-lain tu saya rasa biasa saja..tak ada lakk rasa lawa ke apa ke..saya tak bminat pun..heh..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 13-12-07 11:20


Kenapa org selalu pkir ummu ni org kelantan erk.. :berfikir:



Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 11:25


ummu mentang2lah lah tajuk topik ni begini :lol: :-D


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 11:50


:-D :-D
no komen.. :malu:

kcntikan tu hanya smntara..
semua pinjaman belaka..
sebenarnya kcntikan tu lahir dr hati..
kalau hati cntik, maka cntik lah sluruhnya.. ;-)


-------------------------------------------
~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali...cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 12:03


Pada 13-12-07 08:07 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

rsnye topik yang berkaitan kenegerian ini xpyhla dibncgkan sangat...macam nak menambahkan riak saja...nanti semua org nak buat topik pasal org negeri dioerg...kalau nak buat pasal negeri sendiri,cuba bina topik yang lebih berkesan dan boleh dibincangkan dengan meluas....(sekdr pandangan)


.. pandai lah bebo ini.. nak kenalan boleh:kelip:ahaks..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 12:07


Pada 13-12-07 12:03 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-12-07 08:07 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

rsnye topik yang berkaitan kenegerian ini xpyhla dibncgkan sangat...macam nak menambahkan riak saja...nanti semua org nak buat topik pasal org negeri dioerg...kalau nak buat pasal negeri sendiri,cuba bina topik yang lebih berkesan dan boleh dibincangkan dengan meluas....(sekdr pandangan)


.. pandai lah bebo ini.. nak kenalan boleh:kelip:ahaks..


time kisah..hik2.....nak berknln ek???hu2...tak boleh... :jangan: (ada-ada saja kakisamun ini... :-P )


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 12:09


Pada 13-12-07 12:07 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

         time kisah..hik2.....nak berknln ek???hu2...tak boleh... :jangan: (ada-ada saja kakisamun ini... :-P )



.. tak apa lah:-(.. biarlah ku membawa diriku yang duka lara ini:cry:.. wah.. dah macam pelakon filem pula aku:lol:..ahaks..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 13:09


Pada 13-12-07 08:07 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

rsnye topik yang berkaitan kenegerian ini xpyhla dibncgkan sangat...macam nak menambahkan riak saja...nanti semua org nak buat topik pasal org negeri dioerg...kalau nak buat pasal negeri sendiri,cuba bina topik yang lebih berkesan dan boleh dibincangkan dengan meluas....(sekdr pandangan)


saya cadangkan buka topik tentang asal-usul sesuatu dialek ... contoh macam kelantan .. Kenapa org kelantan dialeknya sebegitu ??

mungkin ianya agak berat .. tapi barangkali ada org yang tau ... ataupun kalau nak cerita pasal kecantikan org Kelantan mengapa tidak dibincangkan sebabnya? Kenapa barangkali ?? mungkin berasal dari keturunan raja siam atau sebab banyak makan buah dan sayur ? atau sebab makan nasi kerabu dan ikan?



Bookmark and Share

  


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 13-12-07 19:53


Pada 13-12-07 11:25 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

ummu mentang2lah lah tajuk topik ni begini :lol: :-D



erk :sopan: tak boleh erk.. :-( tak jadi lah..silap tu... :-( :-P



Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 20:01


wahhh, bestnya tajuk niii :sopan: :welcome:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 20:02


ASSALAMMUA'ALAIKUMM SEMUA SAHABAT DAN SAHABIAH DAN SESIAPA SAHAJA YANG MELAYARI WEB INI..
ucapkan lah salam dan selawat kepada nabi junjungan kita RASULULLAH S.A.W.....

berkenaan dengan topik tentang kenengerian ini tidak perlu diperbincangan lagi tentang kecntikan dan yang sewktu dengannya....

kita buka lagi topik baru,liuaskan sjopnyer lagi jika ingin berbincang topik yang berkaitan kenegerian, contonya adat2 negeri masing,adakah same disetiap negeri?adakah adat2 di setiap negeri itu bertentanggan dengan syara'?

kita kupas dan bincang lagi berlandaskan ilmu yang kita pelajari berpandukan al-quran dan as-sunnah...

secara tak langsung ia boleh merapatkan dan mengeratkan sillaturrahi anatra kita semua...insya'ALLAH....

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 20:14


tapi jika kita bincangan dalam membentuk dan membina sahsiah diri mesti tajuk ni jadi lagi best kan??????

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 13:55


eh :) perlu dibincangkan juga :) tengok ramai saja yang balas... :P

Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

nasyrah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17520
Posting: 109
Dari: SELANGOR, JOHOR DAN PERAK

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 14:11


biar cantik pada hati..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nasyrahProfil   Hantar PM kepada nasyrah   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 18-12-07 18:05


asek-asek ore klate saja ini.. ore negeri lain xdop anda? ada juga hok come-come ore negeri lain... iskk...iskk..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

om_jibril85
Warga Rasmi
Menyertai: 21.07.2008
Ahli No: 34102
Posting: 12
Dari: sg pusu

Selangor  


posticon Posting pada: 25-07-08 11:20


salam..
he..he..semua nak ngaku lawa dan cuuun kan..??tany pada diri lah...walau pun saya hencem..,saya tak nak bagitahu...he..he..saya diam saja..ni rahasia saya lah..tak ada yang boleh tau ye..

hhmm..tapi yang lebih hencem tu orang yang imannya kuat dan ibadah serta ketaannya pada allah mantap..

Bookmark and Share

  


  Member Information For om_jibril85Profil   Hantar PM kepada om_jibril85   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-07-08 12:29


erm..apa resepi mereka ye? boleh kongsi sikit tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

akhdanie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.07.2008
Ahli No: 34099
Posting: 28

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-07-08 13:10


tak payah gaduh2.. tak lawa dan handsome pun tak apa tapi janji hati mesti mahu baik

Bookmark and Share

  


  Member Information For akhdanieProfil   Hantar PM kepada akhdanie   Quote dan BalasQuote

om_jibril85
Warga Rasmi
Menyertai: 21.07.2008
Ahli No: 34102
Posting: 12
Dari: sg pusu

Selangor  


posticon Posting pada: 25-07-08 16:23


nak tau pasal resepi...
1.kena selalu makan zikir..
2.kalau p mana-mana kena gunakan tongkat takwa...
3.selalu baca bismillah..
4.lakukan senaman disepertiga malam...(kiyaumul lail)
5.cuci muka sekurang2nya 5 kali sehari..
6.basahkan pipi dengan air mata..
7.jangan makan racun ..riya'..
8.jangan pakai pakaian kesombongan...

hhmm..insyaallah..kalau lakukan macam yang disebutkn tu..insyaallah akan hencem dunia akhirat..insyaallah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For om_jibril85Profil   Hantar PM kepada om_jibril85   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 25-07-08 17:09


Pada 13-12-07 11:20 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa org selalu pkir ummu ni org kelantan erk.. :berfikir:



a'ah saya pun..
mungkin sebab pakai tudung labuh agaknya..
kelantan saja ke yang ramai pakai tudung labuh?
dah tu terkejut pula kita ni nak balik KL. huhuhu
tgk2 ramai saja org kelantan yang seksi..
maaf ter'asobiyah pula... hanya sekadar luahan.. :roll:

Bookmark and Share

  


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

arepis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32698
Posting: 95
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-07-08 17:54


ambo ore kelate...tak tau lah handsome ke tak....

Bookmark and Share

  


  Member Information For arepisProfil   Hantar PM kepada arepis   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-07-08 23:52


Assalamualaikum
huh..nasib baik saya bukan orang kelantan...
kalau saya orang kelantan..mesti saya handsome...
bila saya handsome..mesti saya riak (besenya..)..
bila saya riak..mesti dapat dosa..
bila dapat dosa....mesti lagi dekat dengan neraka...
kesimpulannya...
tak kisah lah jadi orang memana...asalkan bukan elien udah... :jangan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-07-08 08:30


saya orang pasir mas .... saya pilih orang kedah ...handsome dimata, lawa jugak di hati ...

orang lawo dan handsome bukan di kelantan saja .... seluruh dunia ada !
tapi kalau org lelaki ...saya jumpa org perak banyak yang lawo...entah ta'tahu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-07-08 13:51


bukan luaran zahir tu jadi ukuran,,yang cantik maintenance tinggi...yang nesom jadi rebutan pula,,,,so payah juga..tapi tak semua lah...ni tengok umar khalil 2,,gemuk saja,,,tapi peminat ramai...org n9 juga..

da mula da nak riak,,hehehehehehehe....gurau saja,,,,,seorang pun tak ada pminat,,,yang meminati org ada lah...hehehehehe...haii subzero...

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-09-08 00:12


bila saya p kelantan ramai betul perempuan cun2. saya perempuan neyh pun sampai tengok 2 kali. tak laki lagi yang nengok.ahaks.

Bookmark and Share

  


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-09-08 01:23


Pada 26-07-08 13:51 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

bukan luaran zahir tu jadi ukuran,,yang cantik maintenance tinggi...yang nesom jadi rebutan pula,,,,so payah juga..tapi tak semua lah...ni tengok umar khalil 2,,gemuk saja,,,tapi peminat ramai...org n9 juga..

da mula da nak riak,,hehehehehehehe....gurau saja,,,,,seorang pun tak ada pminat,,,yang meminati org ada lah...hehehehehe...haii subzero...


ehem...macam nak tukar topic lagi saja ini...


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

danielHakimi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.08.2008
Ahli No: 34461
Posting: 27

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-09-08 11:14


mugkin juga anda...sebab org kelantan banyak kahwin dengan org thai dan arab..awek2 kat p.mas,salor,kota bharu dan machang banyak kacu dengan arab dan siam,,tu yang nampak macan arab sikit..hu..hu..setiap yang dicipta oleh allah,ada kelebihan dan keistimewaan masing-masing...kacak,cantik tu hanya lah kelebihan....mungkin yang cantik dan yang kacak tu tak ada keistimewaan seperti org yang xcantik dan kacak..jadi jangan lah kita pertikaikan ciptaannya..terimalah dengan hati yang terbuka..


"LAWAN TETAP LAWAN"

Bookmark and Share

  


  Member Information For danielHakimiProfil   Hantar PM kepada danielHakimi   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 15-09-08 13:57


semua ciptaan tuhan indah belaka... org kelantan ke, johor ke..semua sama. bila tua kecantikan tu tetap pudar. yang penting hati mahu baik... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

fantasi87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35300
Posting: 77
Dari: bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 10-10-08 15:11


Allah menjadikan semua manusia sempurna.......
dan badan ni hanya pinjaman daripadaNya......
kita harus menggunakannye dengan sebaiknya......
jadi tak menjadi isu orang mana yang handsome ,lawa dan sebagainya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For fantasi87Profil   Hantar PM kepada fantasi87   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 10-10-08 15:45


jangan bangga dengan negeri or negara kelahiran sebab fizikal kita lawa tapi ingat lah

"AKU INDAH SEBAB ALLAH ITU INDAH,
MUSTAHIL AKU TIDAK INDAH
SEBAB AKU CIPTAAN ALLAH,
TIADA CIPTAAN ALLAH YANG TIDAK INDAH"

RENUNGG2KAN..SELAMAT BERAMALL.

Bookmark and Share

  


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 15:54


Pada 26-07-08 08:30 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

saya orang pasir mas .... saya pilih orang kedah ...handsome dimata, lawa jugak di hati ...

orang lawo dan handsome bukan di kelantan saja .... seluruh dunia ada !
tapi kalau org lelaki ...saya jumpa org perak banyak yang lawo...entah ta'tahu..


ye, betul... urang lelaki perak memang lawa2 semuenye. Tak percaya? percaya lah heehehee


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

saha11
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.05.2008
Ahli No: 33440
Posting: 37
Dari: CHERAS

Perak  


posticon Posting pada: 10-10-08 16:04


Pada 10-10-08 15:54 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-07-08 08:30 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

saya orang pasir mas .... saya pilih orang kedah ...handsome dimata, lawa jugak di hati ...

orang lawo dan handsome bukan di kelantan saja .... seluruh dunia ada !
tapi kalau org lelaki ...saya jumpa org perak banyak yang lawo...entah ta'tahu..


ye, betul... urang lelaki perak memang lawa2 semuenye. Tak percaya? percaya lah heehehee




betul tu tepat sekali.... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For saha11Profil   Hantar PM kepada saha11   Quote dan BalasQuote

darkside
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2008
Ahli No: 35022
Posting: 106

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 16:17


hmm.... lawa dan handsome saja ke? selalu saja saya dengar org kata orang2 kelantan ni mostly PENGOTOR!!!

bukan sekadar mendengar kata org, selalu jugak jumpa dah... sebilik lagi... huhuhuuuu... tak boleh tahan.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For darksideProfil   Hantar PM kepada darkside   Quote dan BalasQuote

Jaafar072286
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2008
Ahli No: 34934
Posting: 84
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 01:37


Ya.... Meme tino dengan laki klate jangok+comey+lawa...Hidup ,Orang Kelantan!

Walaupun laki kelantan agak kebanyakan suka pasang 2 atau 3 atau 4...tapi itu penting demi mengembangkan genetik cantik+pintar kelantan ke seluruh alam...kesan sampingan tu... emm,susah jugak tu.

Tak pengotor lah... Pembersih jugak orang kelantan... Yang paling penting orang kelantan berjaya membina satu negeri yang paling kuat melayunya dan paling mesra di Malaysia. Cina Klate kecek klate...

Kalau perang antara kaum berlangsung mungkin negeri kelantan paling selamat.

Semoga Kelantan terus maju dan berjaya!!!!

Wallahualam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Jaafar072286Profil   Hantar PM kepada Jaafar072286   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 01:39


sama saja agaknya semua org..sabah pun apa kurangnya, putih2 belaka...haaha

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 17-10-08 09:16


Semua ciptaan ALLAH SWT tu cantik dan unik .. pandangan mnusia brbeza .. Terpulang pada penilainya .. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 09:47


malam tadi selepas balik kerja singgah rumah kawan ada open house..makan punya makan ada lah seorang mamat dia tanya pada seorang kakak ni...kakak ni kerja dia di guider kat travel agensi..


"perempuan negara mana yang paling cantik, memandangkan akak ni dah round satu dunia"

kakak ni cakap dengan bersungguh-sungguh "perempuan lebenon, tunisia,jordan".

apa pun yang sebnenarnya semuanya ini kurniaan Allah melalui faktor genetik...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 14:10


Orang kelantan kebanyakkan muka mereka sepesen saja..

Boleh tau lah... banyak yang putih kemerahan... macam orang arab itu....

apa-apa pun come lote orang kelantan.. saya tetap pilih orang Perak..

hehehe..


-----------------

Koleksi Busana



  


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 14:20


nak tambah posting akhi zulman. kata seorang tok guru, antara wanita-wanita di seluruh dunia, yang paling cantik adalah dari keturunan Arab.

kalau mat salleh, mereka putih kemerah-merahan. tapi kalau orang dari keturunan Arab, mereka putih kekuning-kuningan.... cantik. mat salleh memang kalah.

wanita-wanita kelantan, memang biasa cantik2 dan lawa2. mereka di sana ramai yang berkulit cerah, sebab asal usul keturunan dari belah-belah Siam.

tapi kalau orang kedah, penang... ramai yang berkulit lebih gelap... sebab asal usul keturunan lebih daripada belah2 india.

maaf ni kata-kata orang tua2.

nota: ni hanya jika pandang pada faktor rupa paras dan fizikal.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.10.2008
Ahli No: 35250
Posting: 62
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-10-08 09:30


Kalau lawa..handsome...cute...
akhlak pun kena jaga juga k?
same saja...setiap insan......tak bezanya....?
HEHEHEHEHEHE

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_kamilaProfil   Hantar PM kepada nur_kamila   Quote dan BalasQuote

muhdevori
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.12.2009
Ahli No: 38634
Posting: 26
Dari: kl

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-09 11:14


Assalamualaikum

umi ana pun cakap macam 2..
tapi rata-rata ana tengok tak ada lah cun mana...
tapi cikgu ana org kelantan...
cun siot,macam cecilia cheung.. :-D

tapi kawan ana orang negeri,cun jugak apa...
orang kajang pun cun saja..
(semuanya merujuk kepada pempuan2 yang pernah ana suka).. :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For muhdevoriProfil   Hantar PM kepada muhdevori   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-12-09 12:35


Apa ada pada kecantikan? heh heh heh



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-12-09 13:56


hehehehehehe....lagi handsome aku hehehehehehehe hehehehehe hehehehee jangan marah.......manusia manusia yang paling sempurna di dunia ini........tak kira apa bangsa....


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

faried
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26185
Posting: 150
Dari: kedah

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-12-09 10:38


rupa paras bukanlah keutamaan, tetapi apa yang penting adalah taqwa....


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For fariedProfil   Hantar PM kepada faried   Quote dan BalasQuote

nur_aiza65
Warga Rasmi
Menyertai: 26.07.2004
Ahli No: 10307
Posting: 8
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-09 10:50


dah keluar berita, rakyat kelantan disyorkan untuk buat ujian HIV....apa nak jadi nh? ramai sangat ke org kelantan yang mengidap HIV? Ke saja nak jatuhkan org kelantan nh..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_aiza65Profil   Hantar PM kepada nur_aiza65   Pergi ke nur_aiza65's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-09 10:56


Pada 14-12-09 10:50 , nur_aiza65 posting:

!!! QUOTE !!!

dah keluar berita, rakyat kelantan disyorkan untuk buat ujian HIV....apa nak jadi nh? ramai sangat ke org kelantan yang mengidap HIV? Ke saja nak jatuhkan org kelantan nh..


tak mustahil perkara ni...sebab dekat dengan siam.....'golok' tu memang pusat HIV .....


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-12-09 11:16


sepatutnya kena tambah sikit lagi tajuk ni...
gedebe pun sek2 dia gok...tengok kat lmbah klang,kebanyakan mat rmpit, kaki pau, all kecek klate...org ngeri lain rasanya tok reti kecek gini...
mitok maaf lah deh hok mana terasa, bukan nok kondem...share dan caring

maaf sekali pergi....

Bookmark and Share

  


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-09 13:52


Pada 14-12-09 11:16 , madyie posting:

!!! QUOTE !!!

sepatutnya kena tambah sikit lagi tajuk ni...
gedebe pun sek2 dia gok...tengok kat lmbah klang,kebanyakan mat rmpit, kaki pau, all kecek klate...org ngeri lain rasanya tok reti kecek gini...
mitok maaf lah deh hok mana terasa, bukan nok kondem...share dan caring

maaf sekali pergi....


tak ada sapa terasa agaknya ...
bukan kelantan, terengganu atau johor yang menjadikan kita mulia ,
bahkan agamalah yang memuliakan kita....

gedebe tu....bukan kelate sajo...semua negeri ado sebenarnyo...
...yang dok join black metal kat Central square sg petani ni kkecek gganu pong ada....guano tu ?

jangan terasa pulok....saya share anda caring ... :-D


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

api
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.10.2009
Ahli No: 37576
Posting: 48
Dari: Bandaraya ISLAM

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-09 18:04


ore kelate
jate = semat
tino = comey
mb = kuat agama
negeri = serambi mekah

semat + comey + kuat agama + serambi mekah = ??


-----------------
membangun bersama ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For apiProfil   Hantar PM kepada api   Quote dan BalasQuote

syukur2
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38302
Posting: 26

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-12-09 22:09


hm...entahlah...kesimpulannya tak baik berbangga..lawa ke, kacak ke, kalau berbangga tak guna pun semua tu...ahh..tak kira.:jangan: .bukan orang kelantan saja yang lelawa,.. :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For syukur2Profil   Hantar PM kepada syukur2   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-12-09 10:27


Orang selangor pun comel juga.. huhu


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-12-09 07:59


Pada 15-12-09 10:27 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Orang selangor pun comel juga.. huhu



betul saya sangat-sangat setuju huhuhuhuhu........


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

haykal77
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23012
Posting: 116
Dari: Perak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-02-10 21:58


Salam...

Aiii... jangan lah buka topik macam ni... nanti yang anti kelantan kata mesti tak cantik..... yang pro kelantan kata cantik...

Semua negeri ada org cantik, ada org tak cantik... tapi Allah dah cipta manusia semuanya cantik.

Bookmark and Share

  


  Member Information For haykal77Profil   Hantar PM kepada haykal77   Quote dan BalasQuote

taalidi
Warga Rasmi
Menyertai: 25.10.2008
Ahli No: 35583
Posting: 18
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-02-10 17:33


assalamualaikum

Semua kejadian bentuk tubuh dan raut muka adalah penciptaan Allah semata-mata. Tidak ada lebih orang kelantan, atau tidak ada kurang orang negeri lain...semuanya punya kelebihan, keistimewaan, kekurangan dam kelemahan masing-masing yang tersendiri..terimalah seadanya siapa pun kita kerana hanya Allah yang Maha Mengetehui apa yang terbaik untuk para hambaNYa.


Firman Allah: (Al-Baqarah: 216) ....Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ianya amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.

Bookmark and Share

  


  Member Information For taalidiProfil   Hantar PM kepada taalidi   Pergi ke taalidi's Website   Quote dan BalasQuote

haykal77
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23012
Posting: 116
Dari: Perak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-02-10 08:36


Tapi kan.... Kenapa lah org luar kelantan chop org kelantan macam tu? Kalau bab buruk pun, chop org kelantan jugak itu... pelik.... pelik....

Handsome, cun, cantik pun org kelantan....

Jahat, sombong, assabiyah, penjenayah pun org kelantan jugak....

Asyik kelantan saja yang menonjol.... :)

p/s - awek perak cun wooo kuang kuang kuang

Bookmark and Share

  


  Member Information For haykal77Profil   Hantar PM kepada haykal77   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 03-04-10 14:54


Pada 09-03-07 03:45 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Dah banyak topik dalam ukhwah ni memperkatakan tentang benda-2 seumpama ini .. org kelantan lawa, Kenapa org kelantan panas baran ? Kenapa org kelantan ramai anak ? kelantan macam tu lah, kelantan macam ni lah ...

Kenapa perlu ada topik macam ni ??? Kenapa org kelantan sering dijadikan subjek ?? adakah org negeri lain tak ada keluarga yang punya ramai anak ? adakah kat kelantan saja yang ada org yang panas baran ???

kalau betul nak sangat cakap pasal kelantan Kenapa tak ceritakan tentang asal-usul dialek kelantan, sejarah kewujudan negeri kelantan ...

Dan saya tengok kbnykan yang memulakan topik sebegini bukan org Kelantan .. seolah-2 ada suatu persepsi yang mengatakan org kelantan macam tu dan macam ni ... cuba meletakkan suatu pemikiran yang mana org kelantan wajib ada ciri-2 tertentu ... ini boleh menjurus ke arah menimbulkan sangkaan buruk dan prejudis terhadap org yang punya darah Kelantan ...

Sudah tiba masanya untuk kita tidak lagi mempedulikan soal-2 kenegerian ... biar lah dari negeri mana pun asalkan kita rakyat Malaysia, org Islam ... maaf kalau saya kata yang topik ni childdish .. cukup lah tu ...

kalau betul fazleena nak tau pergi lah sendiri ke kelantan .. baru lah boleh dapat bukti ... tengok handsome tak mat-2 skinhead dan punk kat kota bharu yang berkepala botak dan rambut tercacak tu ...



Kenyataan yang sangat jujur ni :-D

Ada apa dengan rupa?

Apa yang penting amalan agama dengan akhlaknya

Semoga umat Islam akan sentiasa terpelihara daripada godaan syaitan tidak kira di mana juga anda berada. Amin :)


-----------------








Bookmark and Share

  


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-04-10 00:58


saya pun asal kelantan..walaupun sekoloh saja sanoo...proud to be kelantanese..

barang-barang banyak murah, dengan RM10 boleh kenyang pagi -->> malam, pergi mana-mana, ada saja rakyat kelate duduk cerita pasal ISLAM

iklan2 diwajibkan bertudung, konsert di wajibkan berpakaian sopan..kalau tak, band lorr..

bannge jadi kelantanese, sebab ramai org kelantanese yang berjaya dan berkedudukan, menjawat jawatan tinggi....

tapi rupa paras tu ciptaan ALLAH, siapa kita nak menpertikaian ciptaanNYA...semua ciptaanNYA sempurna, tiada cacat celanya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-04-10 12:05


Pada 04-04-10 00:58 , mujahadah85 posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun asal kelantan..walaupun sekoloh saja sanoo...proud to be kelantanese..

barang-barang banyak murah, dengan RM10 boleh kenyang pagi -->> malam, pergi mana-mana, ada saja rakyat kelate duduk cerita pasal ISLAM

iklan2 diwajibkan bertudung, konsert di wajibkan berpakaian sopan..kalau tak, band lorr..

bannge jadi kelantanese, sebab ramai org kelantanese yang berjaya dan berkedudukan, menjawat jawatan tinggi....

tapi rupa paras tu ciptaan ALLAH, siapa kita nak menpertikaian ciptaanNYA...semua ciptaanNYA sempurna, tiada cacat celanya..


sokong ukhti..:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

Nur_Espace
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.03.2010
Ahli No: 39588
Posting: 27
Dari: Tanah Rata

france   avatar


posticon Posting pada: 04-04-10 12:50


salam...
saya pun orang kelantan
kalau dulu memang rasa bangga jadi rakyat kelantan
tapi bila tau hadis pasal asobiyah yang Nabi tak mengaku ummat sesiapa yang menyeru kepada asobiyah, terus buang jauh-jauh perasaan tu..
tak ada apa nak dibanggakan dah....
saya rasa tak perlu lagi lah nak membincangkan orang kelantan ke,orang johor ke, orang jawa ke, orang melayu ke, cina ke, india ke,,
semua tu tak dapat meninggikan syiar ISLAM pun...
yang penting orang ISLAM, buat kerja untuk ISLAM

Bookmark and Share

  


  Member Information For Nur_EspaceProfil   Hantar PM kepada Nur_Espace   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-04-10 22:12


Pada 04-04-10 12:50 , Nur_Espace posting:

!!! QUOTE !!!


ke,orang johor ke, orang jawa ke, orang melayu ke, cina ke, india ke,,
semua tu tak dapat meninggikan syiar ISLAM pun...
yang penting orang ISLAM, buat kerja untuk ISLAM


100% agreed :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

achuyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14384
Posting: 138
Dari: qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 11:41


semua yang diciptakan Ilahi adalah comel dan sempurna cuma manusia saja yang judge sendiri orang tu cantik atau tak....rupa paras tak memberi kesan apa-apa pada Allah tapi takwa itulah yang sentiasa dilihat dan dinilai. ....dah banyak kali dengar org cakap org kelantan comel tapi dari negeri mana pun orang tu walaupun bukan negeri kelantan sekalipun selagi ia bergelar makhluk allah ia tetap comel dan sempurna.


-----------------
achuyah..someone is still innocent untill has a proven guilty...


Bookmark and Share

  


  Member Information For achuyahProfil   Hantar PM kepada achuyah   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 11:49


Pada 04-04-10 22:12 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-04-10 12:50 , Nur_Espace posting:

!!! QUOTE !!!


ke,orang johor ke, orang jawa ke, orang melayu ke, cina ke, india ke,,
semua tu tak dapat meninggikan syiar ISLAM pun...
yang penting orang ISLAM, buat kerja untuk ISLAM


100% agreed :-)
100% tipu

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

CapGurl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.02.2010
Ahli No: 39234
Posting: 39
Dari: Petaling Jaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 11:57


suka suki jew nak buka topic ini...bukan ada pekdahh pong....


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For CapGurlProfil   Hantar PM kepada CapGurl   Quote dan BalasQuote

mohdazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.04.2010
Ahli No: 39608
Posting: 73
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 11:59


jawapan kepada topik ni adalah mungkin ye mungkin jugak tidak hehehe


http://kedaisauda.blogspot.com


-----------------
http://cahayakehidupan-kebenaran.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdazriProfil   Hantar PM kepada mohdazri   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 05-04-10 12:07


Pada 05-04-10 11:49 , ikhwan_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-04-10 22:12 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-04-10 12:50 , Nur_Espace posting:

!!! QUOTE !!!


ke,orang johor ke, orang jawa ke, orang melayu ke, cina ke, india ke,,
semua tu tak dapat meninggikan syiar ISLAM pun...
yang penting orang ISLAM, buat kerja untuk ISLAM


100% agreed :-)
100% tipu


Apa pulak yang tipu?

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 12:10


mesti x100 % kan?:D
mungkin dalam 99% saja.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 14:01


Pada 05-04-10 12:10 , ikhwan_islam posting:

!!! QUOTE !!!

mesti
Pada 05-04-10 12:07 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-04-10 11:49 , ikhwan_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-04-10 22:12 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-04-10 12:50 , Nur_Espace posting:

!!! QUOTE !!!


ke,orang johor ke, orang jawa ke, orang melayu ke, cina ke, india ke,,
semua tu tak dapat meninggikan syiar ISLAM pun...
yang penting orang ISLAM, buat kerja untuk ISLAM


100% agreed :-)
100% tipu


Apa pulak yang tipu?


x100 % kan?:D
mungkin dalam 99% saja.


suka-suka kata tipu
99% ke, 25% yang penting itu jawapan ana.:-)

sekian.

Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 14:11


Pada 05-04-10 11:57 , CapGurl posting:

!!! QUOTE !!!

suka suki jew nak buka topic ini...bukan ada pekdahh pong....



benar...CapGurl.:-)

ana pun berfikir sedemikian...,
nama manusia, semua sama sahaja Allah kurniakan..
kalau ada yang Lebih, gunakanlah untuk manfaat yang baik bersama, sebaliknya jika ada kekurangan,.. bantu dan support mana yang lemah untuk jadi kuat dan hebat.:kelip:

mungkin starter topic ni ada mesej yang ingin disampaikan bahawa orang kelantan ke, pahang ke, perlis ke, singapor ke...semua sama.

Apa yang utama NILAIAN IMAN & TAQWA. tak ada makna kalau cantik @ handsome tapi budibahasa dan budipekerti out.. maka reject lah kan..:sopan:

biar nampak kurang dan lemah pun,. tapi kalau akhlak indah. InsyaALLAH..yang melihat pun akan jadi senang apa lagi yang merasa, pasti tiada pelbagai andaian dan peng'labelan' bangsa juga negeri. :bunga:

:bye:

Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 14:21


Pada 05-04-10 14:11 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-04-10 11:57 , CapGurl posting:

!!! QUOTE !!!

suka suki jew nak buka topic ini...bukan ada pekdahh pong....



benar...CapGurl.:-)

ana pun berfikir sedemikian...,
nama manusia, semua sama sahaja Allah kurniakan..
kalau ada yang Lebih, gunakanlah untuk manfaat yang baik bersama, sebaliknya jika ada kekurangan,.. bantu dan support mana yang lemah untuk jadi kuat dan hebat.:kelip:

mungkin starter topic ni ada mesej yang ingin disampaikan bahawa orang kelantan ke, pahang ke, perlis ke, singapor ke...semua sama.

Apa yang utama NILAIAN IMAN & TAQWA. tak ada makna kalau cantik @ handsome tapi budibahasa dan budipekerti out.. maka reject lah kan..:sopan:

biar nampak kurang dan lemah pun,. tapi kalau akhlak indah. InsyaALLAH..yang melihat pun akan jadi senang apa lagi yang merasa, pasti tiada pelbagai andaian dan peng'labelan' bangsa juga negeri. :bunga:

:bye:


hok ni kawe 100% agree... :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 14:26


Pada 05-04-10 14:01 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-04-10 12:10 , ikhwan_islam posting:

!!! QUOTE !!!

mesti
Pada 05-04-10 12:07 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-04-10 11:49 , ikhwan_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-04-10 22:12 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-04-10 12:50 , Nur_Espace posting:

!!! QUOTE !!!


ke,orang johor ke, orang jawa ke, orang melayu ke, cina ke, india ke,,
semua tu tak dapat meninggikan syiar ISLAM pun...
yang penting orang ISLAM, buat kerja untuk ISLAM


100% agreed :-)
100% tipu


Apa pulak yang tipu?


x100 % kan?:D
mungkin dalam 99% saja.


suka-suka kata tipu
99% ke, 25% yang penting itu jawapan ana.:-)

sekian.
ha..yang tu baru 100% betul..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-02-11 08:35


tapi saya setuju topik ni.. org kelantan memang comei2, memang betul saya tak nafikan.. sapupu2 saya dari kelantan semuanya cantik2 blaka... kulit halus, gebu.. kelantan kan dekat dengan siam, cuba tengok orang-orang siam memang cantik2 kulitnye.. 2 pasai lah kebanyakan org kelantan lawa2...

ayah saya org kelantan... sebab 2lah kulit saya putih hehe...


-----------------
Doa wanita lebih makbul dari lelaki kerana menyamai sifat penyayang 70 lelaki yang soleh


Bookmark and Share

  


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Orang Kelantan Lawa,Handsome, cun, comey..betul ke?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.234467 saat. Lajunya....