Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-09-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kepuasan itu terletak pada usaha bukannya pada pencapaian. Usaha sempurna adalah kemenangan sempurna.
-- Mahatma Ghandi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Swarig123
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43060

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
al-biruni03: 3 hari yang lalu
Swarig123: 11 hari yang lalu
marul: 14 hari yang lalu
mfy87: 28 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Orang Kelantan Lawa,Handsome, cun, comey..betul ke?


Carian Forum

Moderator: Admin, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Orang Kelantan Lawa,Handsome, cun, comey..betul ke?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Orang Kelantan Lawa,Handsome, cun, comey..betul ke?

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 13:44


betul ke ini?? org kelanatan memang lawa ke? handsome ke? smart ke?
ada yang mahu penjelasan atau pertikaian???
............buktikan!

Bookmark and Share

  


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 13:56


orang perak lagi handsome macam siapa ye...erm...macam temanlah

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 14:00


orang sabah pula macam mana?? lebih2 lagi org kat pulau...putih2.. :-P :lol:


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

muslimah05
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.02.2007
Ahli No: 28837
Posting: 37

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-03-07 14:08


glemer sunggoh ore klate kat sini.. macam-macam topik ada pasal ore klate..

:-) :-) :-)


-----------------
Hidupkan rasa Bertuhan... Suburkan rasa Kehambaan...
~bersyukur dengan apa yang ada, jujur dengan apa yang dirasa~


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah05Profil   Hantar PM kepada muslimah05   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-03-07 15:19


hehehe betul itu..glamer sungguh ore kelate ini :)
semua org comey, handsome...kita semua kan semua ciptaan Nya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 15:50


SALAM...

tak perlulah pertikaikan siapa yang handsome dan siapa yang lawa...
amalan kita diterima bukanlah kerana rupa.....
ubah sikap ni....
walau apapun bersyukur lah dengan kurniananNya...
wajah bukanlah satu ukuran...tapi amalan dan ilmu yang kita ada....

Bookmark and Share

  


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8815
Posting: 109
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 16:57


ana pun setuju dengan kata-kata wafa_mawaddah...
bukankah manusia tu sama?tak kira lah datang dr kelantan ke penang ke johor ke selangor ke...
yang membezakannya hanyalah ilmu,amalan dan iman yang kita ada...

wallahu'alam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_nasyidProfil   Hantar PM kepada nur_nasyid   Pergi ke nur_nasyid's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 17:05


:-) Allah tidak melihat rupa tetapi melihat amalan serta hati seseorang hamba Nya itu.......

:-D Orang tino kelate cuuuuuuun........tambah2 kalau ore pasir mas.....huhuuu.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::....:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 17:55


salam..
hurmm...juga tengok sangat smart itu...
tapi akhlak dia...
:))

Bookmark and Share

  


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-03-07 17:55


Kalau macam tu terpaksa jugak ana menerima hakikat di atas kehenseman yang diperkatakan ni.


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

  


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::....:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 17:58


ana ore kelate juga ini...kalau lah betul topic dia itu yang diperkatakan...ana pun terasa juga ini...heheh..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 08-03-07 19:29


Apalah sangat rupa yang lawa atan handsome kalau perangai macam hanuman...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

Lubnaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25241
Posting: 133
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 19:33


kacak dan lawa sangat ke.....????tak semuala....mungkin sebab identiti...lemah lembut yang di bawa...bahasa pun unik...ataupun mix dengan thailand people..sepanjang yang saya kenal...semua agak baik hati...tapi saya tak pernah menilai paras rupa....yang pastinya disisi Allah itu same..........

Bookmark and Share

  


  Member Information For LubnaaProfil   Hantar PM kepada Lubnaa   Quote dan BalasQuote

nisakyo
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28369
Posting: 3
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 09-03-07 00:31


memang diakui ramai lelaki dan wanita dari kelantan cantik2 tapi kalau perangai tak sama cantik macam rupa paras tak kena jugak........ cantik tu kena lah seiring dari semua segi.....betul tak???????

Bookmark and Share

  


  Member Information For nisakyoProfil   Hantar PM kepada nisakyo   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 00:42


kawe ghama saing klate...
kigho ambo pung smart jugok anda....

p/s:yang penting hati..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 02:28


Pada 08-03-07 13:56 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

orang perak lagi handsome macam siapa ye...erm...macam temanlah


Teman pun orang Perak juga..


-----------------
http://azymechanical.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 03:45


Dah banyak topik dalam ukhwah ni memperkatakan tentang benda-2 seumpama ini .. org kelantan lawa, Kenapa org kelantan panas baran ? Kenapa org kelantan ramai anak ? kelantan macam tu lah, kelantan macam ni lah ...

Kenapa perlu ada topik macam ni ??? Kenapa org kelantan sering dijadikan subjek ?? adakah org negeri lain tak ada keluarga yang punya ramai anak ? adakah kat kelantan saja yang ada org yang panas baran ???

kalau betul nak sangat cakap pasal kelantan Kenapa tak ceritakan tentang asal-usul dialek kelantan, sejarah kewujudan negeri kelantan ...

Dan saya tengok kbnykan yang memulakan topik sebegini bukan org Kelantan .. seolah-2 ada suatu persepsi yang mengatakan org kelantan macam tu dan macam ni ... cuba meletakkan suatu pemikiran yang mana org kelantan wajib ada ciri-2 tertentu ... ini boleh menjurus ke arah menimbulkan sangkaan buruk dan prejudis terhadap org yang punya darah Kelantan ...

Sudah tiba masanya untuk kita tidak lagi mempedulikan soal-2 kenegerian ... biar lah dari negeri mana pun asalkan kita rakyat Malaysia, org Islam ... maaf kalau saya kata yang topik ni childdish .. cukup lah tu ...

kalau betul fazleena nak tau pergi lah sendiri ke kelantan .. baru lah boleh dapat bukti ... tengok handsome tak mat-2 skinhead dan punk kat kota bharu yang berkepala botak dan rambut tercacak tu ...

[ Telah diedit oleh: transmissionline pada 09-03-07 03:49 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-03-07 06:23


Pada 09-03-07 03:45 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!



kalau betul fazleena nak tau pergi lah sendiri ke kelantan .. baru lah boleh dapat bukti ... tengok handsome tak mat-2 skinhead dan punk kat kota bharu yang berkepala botak dan rambut tercacak tu ...



betul-betul!!! yang skinhead & punk kat KL terutama hang tuah, bukit bintang, sg wang, chow kit road, mmm..apalg ye. Dulu belajar kat KL & krj sana jadi ada pengalaman sebagai pemerhati. :-D


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 08:23


betul juga kata transmissionline...

Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 08:38


salam..
ana rasa tidak salah kalau kita memperkatakan tentang sesuatu topik itu lebih dari sekali,memanglah banyak lagi topik berkenaan negeri lain boleh diperkatakan tetapi kerana tidak ada orang yang mulakan topik,macam mana pula nak dibincangkan..apakata tuan yang mulia,transmissionline mulakan dulu..jangan dok cari kelemahan orang saja,kita ni daei..

Bookmark and Share

  


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 08:41


kalau rasanya topik ini boleh menimbulkan perbalahan dan rasa tidak puas hati dan sebagainya,eloklah penguasa tutup topik ini..jangan sempitkan fikiran dengan mengeruhkan perkara yang remeh..muhasabah diri..

Bookmark and Share

  


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-03-07 08:44


bukan nak memuji,tapi memang ramai orang cakap org klate ni comel..hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-03-07 08:48


betul kata ustadz tu,kalau topik ni menimbulkan perbalahan,jangan teruskan nanti ada yang terasa hati pula..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

ridz07
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11876
Posting: 102
Dari: Institut Pendidikan Guru Malaysia Kampus Dato' Razali Ismail (IPGM-KDRI), Kuala Terengganu...

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 09:26


????

Bookmark and Share

  


  Member Information For ridz07Profil   Hantar PM kepada ridz07   Pergi ke ridz07's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 09:54


istifar....3x

Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-03-07 12:38


orang kelate tak sebut handsome....dia sebut smart...


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

  


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-03-07 12:45


Pada 09-03-07 03:45 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

kalau betul fazleena nak tau pergi lah sendiri ke kelantan .. baru lah boleh dapat bukti ... tengok handsome tak mat-2 skinhead dan punk kat kota bharu yang berkepala botak dan rambut tercacak tu ...



sabar ye transmissionline.. :-D :-P :-D

p/s: orang pasir masa lawa-lawa :-D :-D :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 17:12


adeih! org slang0r lagi cUn beb....

Bookmark and Share

  


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 17:17


he2 org slangor hampeh! hancus! tapi ada juga yang bek.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-03-07 17:24


ana pun org kelantan
setiap orang dicitpa dengan kecantikan
org yang kurang lawa bukan nya tak cantik
tetapi kita yang tak dapat lihat kecantikan yang sebenarnya
semua makhluk citaan Allah S.w.t

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 19:29


ciptaan ALLAH S.W.T adalah ciptaan yang sempurna.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 19:40


perasan kejap... :-D


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-03-07 19:47


Ish2... JANGAN lah CAKAP KUAT2, MALU LAH........nanti semua orang tahu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-03-07 08:54


Allah itu cantik, dan dia sukakan kecantikan, kecantikan dari segi amalan dan akhlak, kecantikan zahiriah cuma sementara.

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

bee_hasanah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27885
Posting: 67
Dari: Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-03-07 09:26


ye lah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For bee_hasanahProfil   Hantar PM kepada bee_hasanah   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-03-07 11:56


semua ciptaan Allah itu cantik..
Lagi cantik jika disertakan dengan peribadi dan amalan yang baik..
Cantik pada rupa dan cantik pada segalanya..barulah sempurna hidup didunia..
Tapikan..kat ofis semua org panggil saya budak kecil comey :-) :-)

Kecantikan tidak terletak pada wajah seseorang tapi pada mata yang memandang
-- Kata Bijaksana--


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 14-03-07 11:57 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-03-07 12:04


salam~
ish..ada juga topik macam ni..tak boleh nak cakap apa da...
wassalam~

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-03-07 14:08


:-) Entahlah....asyik2 pasal kelate saja.....macam orang2 kelate ini unik, berlainan dari negeri2 lain di malaysia......

:roll: Bukan apa, saya takut nanti orang jemu dengan kelate ini, selalu saja keluar cerita......cerita pula entah apa-apa....tapi apa-apa pun, bangga jadi anok kelate...KAWE ANOK KELATE...


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

AzwaAqilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2007
Ahli No: 28986
Posting: 73
Dari: kubang kerian

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 06:27


ana setuju....

Bookmark and Share

  


  Member Information For AzwaAqilahProfil   Hantar PM kepada AzwaAqilah   Quote dan BalasQuote

alSubhi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.01.2007
Ahli No: 28403
Posting: 137
Dari: KL, melbourne, australia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 07:35


Salamzz...

ada saja org kelantan paras rupa cantikk, sopan- santun, budi pekerti...tapi perangai kat belakang macam hantu, mengumpat sana sini, jaga tepi kain org dan macam-macam lagilah.... itu yang saya tahu.. dan pernah rasa... :-( harap jangan ada org kelate yang marah.. saya pernah dok kelantan 9 tahun.. sebab tu saya tahu.. anyway, ada jugak yang ok.. Am i right? salamzzz :-)


-----------------
Usaha, Doa dan Tawakal...
Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian.. [email protected]


Bookmark and Share

  


  Member Information For alSubhiProfil   Hantar PM kepada alSubhi   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 08:10


Pada 14-03-07 11:56 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

semua ciptaan Allah itu cantik..
Lagi cantik jika disertakan dengan peribadi dan amalan yang baik..
Cantik pada rupa dan cantik pada segalanya..barulah sempurna hidup didunia..
Tapikan..kat ofis semua org panggil saya budak kecil comey :-) :-)

Kecantikan tidak terletak pada wajah seseorang tapi pada mata yang memandang
-- Kata Bijaksana--



betul tu kak su..tak kisahlah orang negeri manapun.


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

fitriey
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.11.2006
Ahli No: 27349
Posting: 49
Dari: kb+Pahang+perlis+penang+jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-03-07 10:14


Pada 08-03-07 17:05 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:-) Allah tidak melihat rupa tetapi melihat amalan serta hati seseorang hamba Nya itu.......

:-D Orang tino kelate cuuuuuuun........tambah2 kalau ore pasir mas.....huhuuu.....




cantik DALAMAN dan LUARAN itu yang paling berharga


-----------------
berusaha pasti berjaya....


Bookmark and Share

  


  Member Information For fitrieyProfil   Hantar PM kepada fitriey   Quote dan BalasQuote

fatimah-azzahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25632
Posting: 113

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-03-07 10:41


as far as i concerned.. semua handsome, lawa, comel.. tak kira lah dari mana pun.. ciptaan Allah itu indah dan unikk..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimah-azzahraProfil   Hantar PM kepada fatimah-azzahra   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-03-07 11:53


Perasan saja itu....

Innallahalaa yanzuru ila suarikum wa amwaalikum, walakin yanzuru ila suduurikum wa amwaalikum...(au kama qaal)

-Allah tak tengok kepada rupaya paras dan harta, tetapi hati dan amal kamu.

p/s..thank you anak_musa ..ana tertinggal rupanya....sebelum ni dah che kat mana tertinggal 'lah' tu...runpaya 'lah'...syukran
[ Telah diedit oleh: izzul_islam pada 16-03-07 20:39 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 15-03-07 14:34


Assalamualaikum...

Rasanya tak perlu topik macam ni...Tak berapa membawa kepada perkebangan minda lah....sehingga perlu dibincangkan secara formal dan besar-besaran

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 15:59


Pada 15-03-07 11:53 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Perasan saja itu....

Innallaha yanzuru ila suarikum awa amwaalikum, walakin yanzuru ila suduurikum wa amwaalikum...(au kama qaal)

-Allah tak tengok kepada rupaya paras dan harta, tetapi hati dan amal kamu.

tertinggal satu perkataan "laaaa" kat situ.

p/s: susahnya, asyik tukar kepada "lah" saja...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 15-03-07 16:22 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 16:37


kasihan dekat orang kedah yang comel2 ni...
asal jumpa saja tanya.."..awak orang kelantan kan"...
alahai warga kelantan....moga
"secantik wajahmu seindah akhlakmu"

Bookmark and Share

  


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 15-03-07 18:47


Assalammualaikum............
Hmmmmmmm....untung Allah tidak menilai taqwa pada fizikal manusia........


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 16:54


(pandangan ana)

alhamdulillah..selama ana tinggal di hostel dan bersahabat dengan org kelantan,tak pernah lagi jumpa org kelantan yang kurang adab.org kelantan pemurah berbanding negeri lain(dari pengalaman ana).

setiap kali balik kelate,mesti ada keropok lekor dan mknn dari kelate..ada juga budu,tapi ana tak makan.yang pastinya sahabat-sahabat ana dr kelantan semua baik2.nak juga belajar loghat kelantan tapi agak sukar...unik sangat barangkali..

tapi betul juga, kalau perasan muslimah kelantan comel2 dan ayu. muslimat kelantan ana tak perasan pula.maaf lah ye..



:-) :-) :-) proud tO bE MusLim :-) :-) :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

Faris_Ahlamiyy
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.11.2004
Ahli No: 12439
Posting: 45
Dari: Taman Setiawangsa, Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 21:56


Bersyukur dengan apa yang ada. Semua nikmat dari Tuhan, untuk diinsafi,bukan diagungi. Segala keindahan hanya layak untuk Allah SWT.

Kelab anak-anak KL,daftar di sini:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Faris_AhlamiyyProfil   Hantar PM kepada Faris_Ahlamiyy   Pergi ke Faris_Ahlamiyy's Website   Quote dan BalasQuote

darkeye_mania
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 157

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 23:33


lawa, handsome, cun, chomey......................... perangai tak berapa nak lawa & pengotor!

bukan semua ye.... ada pula yang mengamuk karang....

Bookmark and Share

  


  Member Information For darkeye_maniaProfil   Hantar PM kepada darkeye_mania   Quote dan BalasQuote

nurulnajmi
Warga Rasmi
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28128
Posting: 3

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 10:52


entah apa-apa lah antum ni
semua org hansem dan cantik
tapi kecantikan dan kehenseman nya berbeza lah.
tapi bila dah tua semua berkedut..
nthen bila dah ajal semua 2 akan reput.
xkekal..
yang kekal hanya amal
sedekah saja..
buat apa nak bangga kan sangat..
bagi saya bersyukurlan apa yang kita ada ni
tak payah nak bangga sangat sebab ia bukan milik kita

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurulnajmiProfil   Hantar PM kepada nurulnajmi   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 18:50


topic ni taklah ada apa-apa sangat, tapi kalau time boring sangat dah kat pejabat ni, kira oklah untuk tersenyum bila bukak ukhwah.com, banyak org kata muslimah klate cantik, ana setujulah jugak, ana pun ore klate, tapi yang ana sedih, ana nak jugak cari bakal org rumah ore klate, tak jumpa2 jugak, kawan-kawan pun tak ramai ore klate, itu yang tak larat nak jawab soalan2 yang mak tanya bila balik kg. itu lah sedikit kisah jejaka dari klate, hari ni ramai sangat muslimah klate dah jumpa jodoh dengan ore luar klate, so melepaslah kita org ni, oklah jangan ambil serius, saja nak lepaskan tension kat pejabat ni, ilalliqa

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 09:41


memang ah tapi bukan semua lawa

Bookmark and Share

  


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-04-07 10:16


Pada 03-04-07 18:50 , zulmi posting:

!!! QUOTE !!!

topic ni taklah ada apa-apa sangat, tapi kalau time boring sangat dah kat pejabat ni, kira oklah untuk tersenyum bila bukak ukhwah.com, banyak org kata muslimah klate cantik, ana setujulah jugak, ana pun ore klate, tapi yang ana sedih, ana nak jugak cari bakal org rumah ore klate, tak jumpa2 jugak, kawan-kawan pun tak ramai ore klate, itu yang tak larat nak jawab soalan2 yang mak tanya bila balik kg. itu lah sedikit kisah jejaka dari klate, hari ni ramai sangat muslimah klate dah jumpa jodoh dengan ore luar klate, so melepaslah kita org ni, oklah jangan ambil serius, saja nak lepaskan tension kat pejabat ni, ilalliqa
adus...sadis betul baca luahan zulmi ni. tak apa banyak-banyak doa.. kadang Allah nak kita banyak doa sebab nak juga dengar suara hmbNYa :).. kadang-kadang Dia bagi kita ujian dulu untuk kita ambil ikhtibar..tapi sebenarnya dia nak kita lebih bersedia sebab Dia nak bagi kita yang lebih baik... InsyaAllah ada lah tu jodoh..

P/S: Selamat berdoa...selamat berjumpa Allah untuk mengadu padaNya..jangan putus asa :) Rajin2la buat appoitment dengan Allah. tak pelu rujuk mana secretary, boleh terus saja mengadap :) Assalamualaikum.


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 798
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 10:36


cakap lah kat mak... mak tolong carilah... hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 12:45


mano2 ciptaan Allah comey blako..semua sempurna tapi...soal ramai dikelantan yang come,smart tu..mmm..ana ada dengar juga orang-orang luar kata..ana tak kata ek..ana sekadar bagitahu apa yang ana dengar saja..betul lah agaknya...kihkihkih...

Bookmark and Share

  


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-09-07 12:49


org n9 cantik juga... hehe.. udah2 lah, topik macam ni tak patut ada lah

Bookmark and Share

  


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 18-09-07 12:50


orang-orang johor baik2 belaka..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 18-09-07 12:57


Assalamualaikum

org KL & Selangor pun comey2 juga... :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 13:02


nak gelak :lol: dah nak 5 tahun kat kelantan


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

aisha_maria
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.03.2007
Ahli No: 29327
Posting: 29
Dari: MaDiNaH MuNaWwArAh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 13:22


huhuhu...segho malu pulok...hihihihi
:-P
nok buat lagu mano,meme oghe klate comey....... :-D alhamdulillah..syukur dengan kurniaan ALLAH


-----------------
ahlu sunnah wal jamaah


Bookmark and Share

  


  Member Information For aisha_mariaProfil   Hantar PM kepada aisha_maria   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 13:43


orang arab badwi lagi lawa

kerana terlalu cantik..dan takut menggoda lelaki...sebab itulah mereka berjilbab berpurdah..tengok alis kening saja dah cantik... mata pun cantik

tak percaya jom ke padang pasir morocco.... =)

ps: omputeh tu yang dok cukur2 kening dan dedah dedah sana sini sebab tak secantik arab badwi..... agaknya???? lepas itu orang sini pun ada jugak ikut...astaghfirullah.....

saya terbaca..sebenarnya bani israel diberi banyak kelebihan oleh Allah s.w.t

pandai,
cantik,
kacak,
bijak,

tapi sesetengah mereka jadi angkuh dan sombong kerana itu
lalu berbangga pada bangsa sendiri..... lupa setiap kejadian itu dari Allah. S.w.t
..................................................................................................................................

SEBENARNYA KECANTIKAN ITU TIDAK TERLETAK PADA RUPA SESUATU BENDA......TAPI TERLETAK PADA MATA YANG MELIHAT    =)

wallahua'lam

Bookmark and Share

  


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 13:46


Pada 18-09-07 12:50 , hanif posting:

!!! QUOTE !!!

orang-orang johor baik2 belaka..


betul tu...and peramah2 saja.....
heheee.... :-) :-D


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-09-07 17:00


Oghe melayu comel sungguh.

Bookmark and Share

  


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 17:05


ALLAH tak memandang pada rupa dan jasad....

bani ISRAEL yang lawa, cantik, menarik, tampan akhirnya musnah dengan keangkuhan sendiri

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 18-09-07 17:07


.. kedah agaknya~~

Bookmark and Share

  


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 17:16


mungkin sebab orang2 yang asal keturunan kelantan kan selalunya kulit cerah2...

kedah biasanya berkulit gelap... dan pulau pinang... kan mostly keuturunan mami..

KL pula, mostly pendatang dari negeri2 lain...

saya pula, campuran mak ayah Kelate dan Penang, so jadi apa hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-09-07 17:21


Pada 18-09-07 17:16 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin sebab orang2 yang asal keturunan kelantan kan selalunya kulit cerah2...

kedah biasanya berkulit gelap... dan pulau pinang... kan mostly keuturunan mami..

KL pula, mostly pendatang dari negeri2 lain...

saya pula, campuran mak ayah Kelate dan Penang, so jadi apa hehe


jadi merah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 20:16


Kenapa lah agak nya buat topic macam ni...tak pasal2 ada yang jadi riak...kan bagus kalau kita sama-sama fikir topic apa yang sesuai untuk di ketengahkan....yang boleh menjana pemikiran.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 20:28


Pada 18-09-07 17:21 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-09-07 17:16 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin sebab orang2 yang asal keturunan kelantan kan selalunya kulit cerah2...

kedah biasanya berkulit gelap... dan pulau pinang... kan mostly keuturunan mami..

KL pula, mostly pendatang dari negeri2 lain...

saya pula, campuran mak ayah Kelate dan Penang, so jadi apa hehe


jadi merah...


merah jambuu...(pink) :-D


-----------------
..seorang hamba Allah yang sedang mencari keredhaanNya...


Bookmark and Share

  


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 18-09-07 20:32


Pada 08-03-07 13:44 , fazleena posting:

!!! QUOTE !!!

betul ke ini?? org kelanatan memang lawa ke? handsome ke? smart ke?
ada yang mahu penjelasan atau pertikaian???
............buktikan!


assalammualaikum....
Handsome dah lawa kalau disertakan dengan iman yang tebal, lagi tambah SERI nya...kan begitu....???

http://studiouniversiti.blogspot.com/


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

sephia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.07.2004
Ahli No: 9843
Posting: 70
Dari: kota bharu.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 21:27


setuju...hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For sephiaProfil   Hantar PM kepada sephia   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 21:42


ish... merapu2 pula mereka ni.. huhuhu. ada ke merah, merah jambu? :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 22:30


Pada 18-09-07 13:22 , aisha_maria posting:

!!! QUOTE !!!

huhuhu...segho malu pulok...hihihihi
:-P
nok buat lagu mano,meme oghe klate comey....... :-D alhamdulillah..syukur dengan kurniaan ALLAH



saya pun comey..jugk....tspi masa kecil-kecil dulu lah......hehehe..bila dah besar dah hilang dah comey dia.....hehehe :lol: :lol:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 22:40


Pada 18-09-07 20:32 , dmz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-03-07 13:44 , fazleena posting:

!!! QUOTE !!!

betul ke ini?? org kelanatan memang lawa ke? handsome ke? smart ke?
ada yang mahu penjelasan atau pertikaian???
............buktikan!


assalammualaikum....
Handsome dah lawa kalau disertakan dengan iman yang tebal, lagi tambah SERI nya...kan begitu....???

http://studiouniversiti.blogspot.com/


setuju sesangat......kalau setakat harap muka saja xckp...kalau iman kuat didada,itu cakap bermakna... :-)


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 18-09-07 23:41


ala,poyo...

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 00:13


mari kita tukar mindset kita
Allah melihat pada Taqwa dan Iman
so..pakat2 lah kita berlumba-lumba menjadi bertaqwa dan beriman

Bookmark and Share

  


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 08:45


Pada 08-03-07 13:44 , fazleena posting:

!!! QUOTE !!!

betul ke ini?? org kelanatan memang lawa ke? handsome ke? smart ke?
ada yang mahu penjelasan atau pertikaian???
............buktikan!




tak betul....lawa ni asalnya dari pandangan mata orang yang melihat ...dan fizikal orang yang dilihat....tetapi dari baka keturunan dan sebagainya...bukan berasaskan daerah, negeri dan sebagainya, dengan menyatakan orang dari daerah atau negeri tertentu lawa , cantik dan sebagainya adalah ditolak sama sekali.

tapi ada fakta yang menyatakan kawin campur akan melahirkan keturunan yang elok, maksudnya dari elok segi fizikal, kekurangannya pula dengan perkahwinan campur juga, zuriat yang diperolehi mungkin akan mewarisi penyakit-penyakit yang biasa berlaku pada bangsa tersebut.apa pun Allah yang menetukan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-09-07 09:11


ahli syurga lah yang paling cantik

Bookmark and Share

  


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

nuhasolehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25365
Posting: 57
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 19-09-07 09:40


nuha dah ngajat kat kelate 9 bulan dah..heheh..orang-orang kelate pun cun dan smart jugak..same jugak macam orang2 lain...kecantikkan kan subjektif..Allah dah ciptakan manusia ini smuenyer cantik..kan? ..:D

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuhasolehahProfil   Hantar PM kepada nuhasolehah   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 09:56


wujud lagi topik ni ? ingatkan dah pudar ditelan masa ...

Bookmark and Share

  


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

milza
Warga Rasmi
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24725
Posting: 6
Dari: gombak

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 10:34


ini adalah bukti.ramai yang terpikat dengan org kelanatn.just admit it

Bookmark and Share

  


  Member Information For milzaProfil   Hantar PM kepada milza   Pergi ke milza's Website   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-09-07 10:39


Terpaksa menerima kenyataan bahawa diri ini dari Kelantan. Wei.....ambo oghe kelate jugok...

Bookmark and Share

  


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

Awadah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28250
Posting: 56
Dari: Kelantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 10:45


kebetulan saja agaknya.
semua saja dengan negeri lain....
cantik tu subjektif...

Bookmark and Share

  


  Member Information For AwadahProfil   Hantar PM kepada Awadah   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 19-09-07 11:15


orang-orang johor berakhlak mulia..
lebih-lebih lagi yang jawo........
hehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 19-09-07 11:16


!!! QUOTE !!!

kebetulan saja agaknya.
semua saja dengan negeri lain....
cantik tu subjektif...


banyak makan makanan yang banyak gula tak???

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 11:27


Hmmm.... bagiku ada kurang dan lebihnya..... semua ciptaan Allah yang maha sempurna.... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-09-07 11:31


tak ada topik lain ke??
cantik itu kan subjektif..
tak perlu nak bincang org negeri mana yang lebih lawa or handsome
baik dibincangkan macam mana nak indahkan akhlak dan agama...
kalau indah rupa para tapi agama dan akhlak zero buat apa juga...

Bookmark and Share

  


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 11:53


boleh percaya ke...hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 12:00


hok alohlah.........

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 12:03


Pada 19-09-07 10:34 , milza posting:

!!! QUOTE !!!

ini adalah bukti.ramai yang terpikat dengan org kelanatn.just admit it


bunyi tu macam riak saja ... Inna akromakun i'ndaAllahi atqakum ...


anda nak kata aku jeles ke apa ke lantak anda lah ... bagi aku. Aku anti sikit dengan topik-2 yang berbau kenegerian macam ni ... nak kata ramai terpikat dengan org kelantan. Aku pulak pernah reject err... tak payah cerita lah kan .. tu personal .. cukup setakat tu .. no further comment, no arguments what so ever ...

[ Telah diedit oleh: transmissionline pada 19-09-07 12:06 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

milza
Warga Rasmi
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24725
Posting: 6
Dari: gombak

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 13:29


ini adalah bukti.ramai yang terpikat dengan org kelanatn.just admit it

Bookmark and Share

  


  Member Information For milzaProfil   Hantar PM kepada milza   Pergi ke milza's Website   Quote dan BalasQuote

hasantembaga
Warga Rasmi
Menyertai: 24.04.2007
Ahli No: 29732
Posting: 14
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 19-09-07 14:03


cukup-cukup lah topik ini..tak kemane pun handsome ke lawa ke..Kalau dah tua ada k yang bekenan.dah kerepot lawa lagi ke?Mati kena tanam juga..
lawa,handsome,cantik,kacak itu subjektif..kita yang nilai.Kalau perfect rupa paras pun jika jiwa kacau bilau tak ada maknanya.tak aman juga hidup...dah2 lah..semua orang same saja lah..kenapa nak banding2 semua insan.penting ke?atau dah tak ada kepentingan lain?
Lagi pun benda ini boleh timbulkan perbalahan.Kalau nak bincang jangan lah bincang benda cannih lagi..masing-masing dah besar.buruk baik tau beza.Kalau nampak tak ada kebaikan kita dok bincnag benda ini, baik stop...anda juga sakit hati nanti bila org cakap itu ini...
k lah..apapun, matangkan sikit topik untuk dibincangkan...k assalamualaikum...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hasantembagaProfil   Hantar PM kepada hasantembaga   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-09-07 14:24


Ingat molek deh, hok start topik ini oghe kelate ke? buka oghe kelate deh!!! Jadi jange dok maroh kat oghe kelate lah deh. Nok buat lagu mano doh oghe luar royak oghe kelate comel/smart. Oghe kelate biaso jah. Tak dok pun nak kato lawa ke huduh ke... Biaso jah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 14:52


rasanya org johor baik2 belaka..
mudah untuk dibincang....

Bookmark and Share

  


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-09-07 15:12


malu nya nak mengaku..tapi dah hakikat huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 19-09-07 15:20


semua org pun lawa dan hnsome tak kira dia asal mana =)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 15:25


.. nasib baik aku dari tanah melayu.. tak lawa tak hemsem tapi alhamdulillah sempurna..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 16:07


Pada 19-09-07 15:20 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

semua org pun lawa dan hnsome tak kira dia asal mana =)


he9 betul juga tu.. org kata suara org sabah sdp2 lunak2 betul tak ummu he9

Bookmark and Share

  


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Orang Kelantan Lawa,Handsome, cun, comey..betul ke?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.243924 saat. Lajunya....