Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, nescaya banyaklah kepayahan dan kesusahan melaluinya, panjang jalannya dan banyak rintangannya."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Salah Siapa ZINA ni???


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Salah Siapa ZINA ni???

Please Mendaftar To Post


Oleh Salah Siapa ZINA ni???

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 07-03-07 17:02


Salah ayah mak?
Salah Lelaki?
Salah Perempuan?
Salah Pemimpin?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

muslimah05
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.02.2007
Ahli No: 28837
Posting: 37

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-03-07 17:13


salah orang buat zina tu sendiri lah..


-----------------
Hidupkan rasa Bertuhan... Suburkan rasa Kehambaan...
~bersyukur dengan apa yang ada, jujur dengan apa yang dirasa~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah05Profil   Hantar PM kepada muslimah05   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 18:28


Pada 07-03-07 17:13 , muslimah05 posting:

!!! QUOTE !!!

salah orang buat zina tu sendiri lah..



tu lah, sendiri makan sedap2, kenapa najis dilontar kat orang??? :-? :-? :-? :-? :-?



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 18:57


ini semua salah diri ana sendiri, kerana tidak menegur org yang hampir kepada zina dan yang berzina..tidak berdoa bersungguh2 dan solat malam untuk mohon kepada ALAH S.W.T supaya memberi pentunjuk kepada mereka yang hampir kepada zina dan ana hanya mementingkan diri semata2..dan tidak mencontohi akhak Rasullullah yang sentiasa memikirkan tentang umat... .... yang ALLAH aku mohon ampun dan bertaubat kepada MU YA ALLAH S.W.T...amin... disebabkan ini lah. mereka terjebat kepada zina.....terima lah taubat ku ya ALLAH...S.W.T.. :-(


-----------------

[ Telah diedit oleh: kapten06 pada 07-03-07 18:58 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 19:12


Pada 07-03-07 18:57 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

ini semua salah diri ana sendiri, kerana tidak menegur org yang hampir kepada zina dan yang berzina..tidak berdoa bersungguh2 dan solat malam untuk mohon kepada ALAH S.W.T supaya memberi pentunjuk kepada mereka yang hampir kepada zina dan ana hanya mementingkan diri semata2..dan tidak mencontohi akhak Rasullullah yang sentiasa memikirkan tentang umat... .... yang ALLAH aku mohon ampun dan bertaubat kepada MU YA ALLAH S.W.T...amin... disebabkan ini lah. mereka terjebat kepada zina.....terima lah taubat ku ya ALLAH...S.W.T.. :-(



Alhamdulillah... searusnya memnag mengingati keslapan sendiri tu adalah baik. tetapi masayarakat di luar biasanya tak nampak sangat kesalahan zina ni. tapi bila dah mengandung baru nak kelam kabut.



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 19:18


mereka da tau akibatnya tu,tapi sj2 buat tak tahu...kerana desakan dan nafsu membara lah katakan...apa lagi...tau buat saja...akibat pun tau dah...just do it saja dalam kepala otak mereka tu....untuk apa salahkn org lain..ITU SALAH MEREKA sendiri...org tak bagi NASIHAT PUN MEREKA DAH TAU DA BENDA TU BERDOSA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 19:43


salah siapa??
>>syaitan yang menghasut
>>mak ayah yang tak terapkan nilai2 Islam kepada anak2
>>pemimpin yang tak jalankan hukum Tuhan
>>kawan-kawan yang beri pengaruh buruk

paling baik salahkan diri sendiri, tak payah nak tuding jari kat sesiapa..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-03-07 21:38


Pada 07-03-07 19:43 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

salah siapa??
>>syaitan yang menghasut
>>mak ayah yang tak terapkan nilai2 Islam kepada anak2
>>pemimpin yang tak jalankan hukum Tuhan
>>kawan-kawan yang beri pengaruh buruk

paling baik salahkan diri sendiri, tak payah nak tuding jari kat sesiapa..:)


nak tambah...

salah masyarakat (especially keluarga si perempuan)...sebab satu menyusah-nyusahkan urusan perkahwinan....nak itu ini... padahal kalau dah ada mas kahwin dah boleh kahwin...ini tak...kena ada hantaranlah (sebenarnya duit hantaran itu digunakan oleh family perempuan untuk buat kenduri kan - patutnya kenduri pihak perempuan ayah si perempuan yang sepatutnya keluar belanja, bukannya pihak lelaki yang kena sponsor)

yang ke-2 salah masyarakat....kerana pandang serong terhadap keharusan berpoligami....ini org perempuan melayu memang benci gila...sebut saja poligami mesti naik histeria.

wallahua'lam
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 07-03-07 21:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 22:04


Betul kata naruto-san tu...Sepatutnya urusan perkahwinan ni dipermudahkan...Ia juga salah satu faktor berlakunya zina...Nak kahwin tak cukup duit...Jadi bila dah tak boleh nak kawal nafsu berlakulah zina...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 22:21


tak perlu salahkan sape2pun...
salah diri sendirila...
dah beso...ada akal pikiran yang waras....
fikir-fikir lah yang mana haram dan yang mana halal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 22:54


Pada 07-03-07 22:21 , destinasi_abadi posting:

!!! QUOTE !!!

tak perlu salahkan sape2pun...
salah diri sendirila...
dah beso...ada akal pikiran yang waras....
fikir-fikir lah yang mana haram dan yang mana halal...


salam..

setuju dengan destinasi_abadi... saya pun, bukan lah budak baik sangat, masih dalam proses membaiki diri...

semalam, saya dan ex-classmates berbincang tentang universiti..

secara tak langsung, kami pun berbincang tentang masalah zina yang semakin menjadi2...

seorang kawan saya.. pun cerita... dia baru pindah ke salah satu negeri di utara tanah air...

dia kenal seorang pelajar perempuan.. sebaya dengan kami....

dia kata, first impression tentang budak ni...

solehah dan baik.. sebab budak ni pakai tudung, boleh dikatakan labuh lah juga..

tapi, entah macam mana.. budak tu akhirnya mengaku...

yang setiap minggu, dia akan melakukan zina :-(

dia kata, dia semacam addicted ...

na'uzubillah....

ya Allah, peliharakanlah iman hamba2 mu ini... amin..


-----------------
~ He knows the treachery of the eyes and that which the mind conceals ~


Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 02:25


salah siapa????

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 08-03-07 05:35


sALAH si penzina lah...sebab mereka yang berzina. janganlah buat perkara hampir kepada zina.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

jijol
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.06.2006
Ahli No: 24654
Posting: 32
Dari: SHAH ALAM

Selangor  


posticon Posting pada: 08-03-07 08:05


Pada 07-03-07 22:54 , gingie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-03-07 22:21 , destinasi_abadi posting:

!!! QUOTE !!!

tak perlu salahkan sape2pun...
salah diri sendirila...
dah beso...ada akal pikiran yang waras....
fikir-fikir lah yang mana haram dan yang mana halal...


salam..

setuju dengan destinasi_abadi... saya pun, bukan lah budak baik sangat, masih dalam proses membaiki diri...

semalam, saya dan ex-classmates berbincang tentang universiti..

secara tak langsung, kami pun berbincang tentang masalah zina yang semakin menjadi2...

seorang kawan saya.. pun cerita... dia baru pindah ke salah satu negeri di utara tanah air...

dia kenal seorang pelajar perempuan.. sebaya dengan kami....

dia kata, first impression tentang budak ni...

solehah dan baik.. sebab budak ni pakai tudung, boleh dikatakan labuh lah juga..

tapi, entah macam mana.. budak tu akhirnya mengaku...

yang setiap minggu, dia akan melakukan zina :-(

dia kata, dia semacam addicted ...

na'uzubillah....

ya Allah, peliharakanlah iman hamba2 mu ini... amin..




saya pun ada mengenali seorang pelajar perempuan IPTS yang melakukan perkara yang sama cuma bukan tiap² minggu ..

saya pernah bertanya padanya Kenapa dia lakukan .. dan dia menjawab sebab lelaki yang dikenalinya di internet tu pandai mengayat .. sebab tu lah ....

walaupun penampilannya bertudung kemas .. tapi tak disangka dia boleh melakukan perkara semacam itu ..
walaupun baru berusia 22thn ...

tak tau lah apa nak dicakapkn lagi dengan bebudak zaman sekarang ni ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jijolProfil   Hantar PM kepada jijol   Pergi ke jijol's Website   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 08-03-07 09:43


salah diri

salah mak ayah juga, sebab tak control anak2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

jajawatie
Warga Rasmi
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28606
Posting: 3
Dari: kelantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 09:55


tepuk dada tanya iman....muhasabah diri balik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jajawatieProfil   Hantar PM kepada jajawatie   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 09:55


memang tidak boleh salahkan sesiapa....pada saya diri sendiri yang patut disalahkan..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 09:58


memang tidak boleh salahkan sesiapa....pada saya diri sendiri yang patut disalahkan..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 10:34


saya xdak menagis untuk mereka apabila dihadapan ALLAH S.W.T.. disebabkan akhlak saya teruk menyebabkan mereka tidak mendapat hidayah dr..ALLAH S.W.T...aku mohon ampun kepada MU YA ALLAH S.W.T...ampunkanlah dosaku...dosa2 sahabatku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 10:48


DON'T JUDGE A BOOK BY ITS COVER

Ungkapan ini kerap saya dengari, saya yakin anda juga mungkin kerap mendengarnya. Kata-kata dari wanita yang tidak menutup aurat yang sering mendakwa bahawa hatinya baik dan suci walaupun ia berpakaian seksi serta mendedahkan aurat.

"Orang wanita bertudung pun banyak yang jahat hari ini, berzina, khalwat dan macam-macam lagi" Katanya memberi buah fikirannya.

"Malah, kami juga baik, kami tak kacau orang, tak mengumpat dan buat benda-benda tak elok" tambah wanita ini lagi.

Benarkah hujjah mereka?. Benarkah penampilan luaran tidak terpakai di dalam Islam ?. Ada juga yang sudah semakin ‘advance' hujahnya lantas berhujjah dengan sebuah maksud hadith Nabi yang sohih iaitu :

"Sesungguhnya Allah tidak melihat kepada tubuh, rupa luaran dan harta kamu, tetapi melihat kepada hati dan amalan kamu" (Riwayat Muslim)

Simpati bercampur kesal saya mendengar bagaimana terdapat orang yang sewenangnya berhujjah dengan hadith untuk menyokong nafsunya. Hanya digunakan Islam dalam hal yang selari dengan kehendaknya sahaja.

"Seorang pekerja yang dijumpai oleh majikannya sedang bermain ‘game' semasa waktu kerjanya sedangkan dokumen yang dipinta si boss masih tidak disiapkan, lalu si majikan berkata: "Macam mana kamu nak cemerlang dalam kerja kalau begini sikap kamu"

Lalu jawab si pekerja : " Saya luaran saja nampak main ‘game' boss, tapi hati saya ikhlas dan saya kerja dengan cemerlang"

Adakah anda rasa si boss boleh menerima cakap pekerjanya itu ?. Adakah Allah SWT boleh mengganggap hati seseorang itu suci dan baik dengan melanggar perintahNya ?

Hakikatnya, sesuatu untuk baik dan suci mestilah ditentukan mengikut neraca Allah dan RasulNya, bukannya neraca pemikiran kita semata-mata. Jika merujuk kepada neraca Islam, Nabi SAW pernah bersabda ertinya :

"Ketahuilah, bahawa di dalam diri anak Adam itu ada seketul daging, yang bila ianya baik maka baik seseorang itu, dan apabila buruk, buruklah amalan seseorang itu, ketahuilah, ia adalah hati" (Riwayat Muslim)


Berdasarkan hadith ini, menurut neraca Islam kebaikan hati seseorang boleh dilihat di peringkat pertamanya dari tindak tanduknya. Ertinya, bila tindakannya sentiasa menyalahi kehendak dan hukum yang diletakkan Islam, ia adalah tanda kekotoran hatinya. Jika tindakan luarannya pula bertepatan dengan kehendak Islam, maka adalah harus ianya dianggap baik pada peringkat pertama iaitu neraca luaran orang ramai, adapun baik di peringkat kedua adalah sama ada hatinya bertujuan kerana Allah ata selainnya seperti sekadar menunjuk-nunjuk sahaja.

artikel penuh....
http://www.zaharuddin.net/v1/index.php?option=com_content&task=view&id=288&Itemid=72

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

AzwaAqilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2007
Ahli No: 28986
Posting: 73
Dari: kubang kerian

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 11:37


bagi ana,diri sendiri yang tahu apa yang kita buat...
jadi tanya hati kita..
tepuk dada tanya imam...

amin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzwaAqilahProfil   Hantar PM kepada AzwaAqilah   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-03-07 11:42


!!! QUOTE !!!

salah masyarakat (especially keluarga si perempuan)...sebab satu menyusah-nyusahkan urusan perkahwinan....nak itu ini...


kalau perzinaan berlaku di kalangan murid-murid sekolah, adakah masih relevan untuk kita menyalahkan ibu bapa?..


-----------------
streamyx


Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 12:29


kalau dah belajar jauh2 macam mana mak ayah nak kontrol lagi...lagipun dah besar pandai2 lah jaga diri.

kadang-kadang bila kat rumah terlalu d kontrol pun bahaya juga...sekali dia dapat keluar dari kawalan mak ayah, dia mungkin buat something yang d luar jangkaan...hmm bagaimana tu??

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 12:58


PENZINAAN? SATU PERKARA YANG MENYERONOKKAN.....TETAPI IANYA MENGUNDANG 1001 NATIJAH..FIKIR-FIKIRKANLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 09-03-07 21:50


sebenarnya banyak faktor dan sebab.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 10-03-07 17:00


salah semua orang....yang buat tu dah tau salah kenapa buat...?yang tengok saja tak nak cegah.....lepas itu nak salahkan orang lain pula......

Bookmark and Share

    


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-07 15:36


Pada 08-03-07 11:42 , lobam_shibin posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

salah masyarakat (especially keluarga si perempuan)...sebab satu menyusah-nyusahkan urusan perkahwinan....nak itu ini...


kalau perzinaan berlaku di kalangan murid-murid sekolah, adakah masih relevan untuk kita menyalahkan ibu bapa?..



saudara lobam_shibin ada idea nak salahkan siapa selain ibu bapa dalam kes budak sekolah? nak tahu....

[ Telah diedit oleh: muslimah_johor pada 11-03-07 15:37 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 11-03-07 15:42


salahkan bi'ah ketidaksolehan keadaan msyrakat tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 11-03-07 17:35


Dalam kes budak sekolah tu mungkin dia orang ni terpengaruh dengan apa yang di lihat dekat TV ataupun Internet agaknya...Mula-mula tengok saja...Lepas tu nak cuba pulak...Sekarang ni banyak drama dan filem yang mempromosi seks bebas secara terang-terangan...Bukan filem dari luar saja yang macam tu...Filem made in Malaysia pun sama juga...Merosakkan anak bangsa sendiri...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 11-03-07 19:02


Astaghfirullah......sungguh mudah jalan masuk neraka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 11-03-07 19:14


Pada 08-03-07 09:58 , eyla05 posting:

!!! QUOTE !!!

memang tidak boleh salahkan sesiapa....pada saya diri sendiri yang patut disalahkan..........


tak habis2 nak salahkan diri sendiri....kenapa ramai yang takut nak salahkan kerajaan, nak salahkan masyarakat???

kerajaan malaysia ini maksum sangat ke sampai ramai yang tak berani nak tegur, tak berani nak katakan kebenaran???

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 11-03-07 20:09


Salah kerajaan sebab sekular, salah mak ayah sebab tak didik bebetul, salah diri sendiri sebab tak reti nak bezakan mana yang betul dan mana yang tak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

fitriey
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.11.2006
Ahli No: 27349
Posting: 49
Dari: kb+Pahang+perlis+penang+jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-03-07 21:56


Pada 11-03-07 20:09 , AUS_85 posting:

!!! QUOTE !!!

Salah kerajaan sebab sekular, salah mak ayah sebab tak didik bebetul, salah diri sendiri sebab tak reti nak bezakan mana yang betul dan mana yang tak.



betul 2...sokong 100%


-----------------
berusaha pasti berjaya....


Bookmark and Share

    


  Member Information For fitrieyProfil   Hantar PM kepada fitriey   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 13-03-07 20:00


yelah2...sekarang ni macamna nak selesai masalah ni. jangan kita duduk komen saja....mari mari mari mari! bincang kat forum ni bagaimana nak selesaikan masalah. dalam keadaan sekarang ni apa cara yang kita boleh ambil tindakan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 14-03-07 21:14


sebenarnya kita semua tau apa solution untuk problem ni darik kerajaan hingga diri sendiri............. solutionnya hanya satu iaitu tegakkan Islam seperti yang terkandung dalam Al-Quran dan hadis.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-03-07 21:38


Pada 07-03-07 21:38 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-03-07 19:43 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

salah siapa??
>>syaitan yang menghasut
>>mak ayah yang tak terapkan nilai2 Islam kepada anak2
>>pemimpin yang tak jalankan hukum Tuhan
>>kawan-kawan yang beri pengaruh buruk

paling baik salahkan diri sendiri, tak payah nak tuding jari kat sesiapa..:)


nak tambah...

salah masyarakat (especially keluarga si perempuan)...sebab satu menyusah-nyusahkan urusan perkahwinan....nak itu ini... padahal kalau dah ada mas kahwin dah boleh kahwin...ini tak...kena ada hantaranlah (sebenarnya duit hantaran itu digunakan oleh family perempuan untuk buat kenduri kan - patutnya kenduri pihak perempuan ayah si perempuan yang sepatutnya keluar belanja, bukannya pihak lelaki yang kena sponsor)

yang ke-2 salah masyarakat....kerana pandang serong terhadap keharusan berpoligami....ini org perempuan melayu memang benci gila...sebut saja poligami mesti naik histeria.

wallahua'lam



SETUJU sangat-sangat.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-03-07 21:40


Pada 08-03-07 12:29 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

kalau dah belajar jauh2 macam mana mak ayah nak kontrol lagi...lagipun dah besar pandai2 lah jaga diri.

kadang-kadang bila kat rumah terlalu d kontrol pun bahaya juga...sekali dia dapat keluar dari kawalan mak ayah, dia mungkin buat something yang d luar jangkaan...hmm bagaimana tu??


A'ah...ramai jadi macam tu..culture shock...kat U ramai yang jadi macam ni...sesiapa ada pengalaman?

What ever, good friends are realy important to avoid this...jangan berkawan berlainan jantina kesana kesini waktu siang dan malam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 15-03-07 01:22


keluarkan lah solution nya di siniii.... next post next post

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

anti_alasan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2006
Ahli No: 26307
Posting: 300

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 02:40


ok...kita dah tahu puncanya..kan???
sekarang ini..solutionnya ialah kita perlu kembali kepada al-quran &sunnah rasulullah s.a.w
ok, cuba kita compare zaman jahiliyah di makkah dengan zaman kita sekrang???
lebih kurang sama saja kan???mungkin sekarang xdelah sembah patung2 lagi macam zaman jahiliyyah itu tapi 'sembahan2' masyarakat kita sekarang ialah hiburan2,artis,duit....bukankah ini juga sembahan....sembahan dalam bentuk baru...betul tak???
so,apa yang kita boleh buat????
ok,yang kita boleh buat sekarang ini ialah dekatkan masyarakat kita kepada al-quran & sunnah2 rasul..ya..serukan dakwah islam kepada mereka....
tak semestinya direct........dakwahkan fleksibel..betul tak???

kreatiflah sikit...berkawan dengan mereka....kenal mereka...fahami mereka...ziarah rumah mereka....dah ok sikit..ajak mereka usrah....dekatkan mereka dengan al-quran.....ha..ha..dari situ kita bina mereka ini..didik mereka,jangan hukum mereka...da'i bukannya penghukum,betul tak???

tapi ingat.benda ini kena istiqomahlah berjalan....ini bukan kerja sejam-2jam..bukan juga sehari-dua....makan masa wooo.....
mana ada istirehat dalam perjuangan dakwah ini.....
kalau tak mampu buat kerja ini...insyaallah ramai lagi yang mampu...
kalau takat 2-3 bulan..dah give up..baik berhenti saja...tak payah buat kerja mengislahkan masyarakat ini.....lah......banyak lagi yang sanggup nak buat

kalau hang taknak buat kerja mendakwahkan myrkt ini...(dengan alasan tak sanggup lah..sibuk lah...buang duit lah...),lain kali jangan lah bising kalau masyarakat dah jadi semakin teruk..zina semakin berleluasa..maksiat meningkat..bla..bla..

jangan salahkan org lain ye kalau yang buat benda terkutuk itu anak hang pulak...salahkan diri sendiri!!!...ialah..hang tadi yang kata tak hendak buat kerja dakwah/tak nak perbaiki keadaan masyarakat......so...????fikir-fikirkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For anti_alasanProfil   Hantar PM kepada anti_alasan   Quote dan BalasQuote

El-ittihadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.02.2006
Ahli No: 22625
Posting: 308
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 03:53


hidupkan islam dalam hidupmu!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For El-ittihadiProfil   Hantar PM kepada El-ittihadi   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 08:36


kembali kepada islam sejati...islam bersifat universal...insyallah,semua masalah selesai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 08:39


salah siapa yang buat lah...mak ayah dah bagi pendidikan yang sempurna pun Kalau iman tak cukup nak lawan,tak guna...yang penting,kuatkan iman,teguhkan niat

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-03-07 08:43


Kerajaan buat beberapa perkara. mungkinada yang dah ada. kena mantapkan lagi (husnuzzon..hehe);

1. Buat kempen AntiDedah
2. Kawal media pasai hiburan
3. Seruan keburukan zina/dadah/rempit.
4. Kempen pasal hukum hakam islam pasal apa yang boleh dan tak boleh kat media.
5. Kurangkan media-media membodek kerajaan dan menyelar pembangkang.
6. Rasuah kena dedahkan!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-03-07 08:46


Pada 29-03-07 08:39 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

salah siapa yang buat lah...mak ayah dah bagi pendidikan yang sempurna pun Kalau iman tak cukup nak lawan,tak guna...yang penting,kuatkan iman,teguhkan niat


Iman tak dapat...
Dijual beli..
Juga tak dapat diwarisi..


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 30-03-07 21:52


bagaimana nak selesaikan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

aishgurlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2007
Ahli No: 28659
Posting: 99
Dari: skudai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 22:04


Bencana Dunia akhir zaman.... :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishgurlzProfil   Hantar PM kepada aishgurlz   Quote dan BalasQuote

aishgurlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2007
Ahli No: 28659
Posting: 99
Dari: skudai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 22:11


Bencana Dunia akhir zaman.... :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishgurlzProfil   Hantar PM kepada aishgurlz   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 22:51


Banyak sangat perkara yang mendekatkan diri kepada zina...Lepas tu iman pulak tak berapa kuat...Sebab tu saya elakkan diri dari couple...Takut tak dapat tahan diri dari buat maksiat...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-04-07 08:26


Dari Sulaiman bin Buraidah .a dari bapaknya katanya :” pada suatu ketika Ma’iz bin Malik datang kepada Nabi saw, lalu dia berkata kepada beliau” Ya Rasulullah , sucikan aku, “ jawab Rasulullah saw “Amboi, kasihan, pulanglah , lalu minta ampun kepada Allah dan bertaubatlah kepadaNya” Ma’iz pergi, tetapi belum begitu jauh dia kembali lagi seraya berkata, “Ya Rasulullah, sucikanlah aku” Jawab Rasulullah saw., “Amboi kasihan, pulanglah, minta ampun kepada Allah dan taubatlah kepadaNya” Ma’iz pergi, tetapi belum begitu jauh dia kembali lagi dan berkata kepada Rasulullah saw ”Ya Rasulullah, sucikanlah aku” Nabi saw menjawab seperti semula dan hal seperti itu berulang sampai empat kali. Pada kali yang keempat Rasulullah saw bertanya”Dari hal apakah engkau harus kusucikan?” Jawab Ma’iz” dari dosa berzina” Rasulullah saw bertanya kepada para sahabat yang ada di sekitar ketika itu, “apakah si Ma’iz ini mengidap penyakit gila? Jawab para sahabat “Tidak, ya Rasulullah, Dia tidak gila” Tanya Nabi saw berikutnya:”Apakah dia baru habis minum khamar?” Seorang sahabat berdiri , lalu membaui Ma’iz, tetapi tidak mencium bau khamar di mulut Ma’iz. Maka bertanya Rasulullah saw. kepada Ma’iz” Betulkah engkau berzina?” Jawab maiz, “Benar ya Rasulullah” Rasulullah saw memerintahkan supaya dilaksanakan hukuman rejam terhadap Maiz, lalu dia direjam. Terdapat dua pendapat dalam masalah ini. Yang pertama mengatakan bahwa Maiz tewas dan dosanya hapus kerana hukuman yang dijalaninya secara ikhlas. Yang kedua mengatakan bahawa Maiz bertaubat sebenar-benar taubat, tiada taubat yang melebihi taubat Maiz. Dia datang mengadap Nabi saw lalu diletakkan tangannya di tangan Nabi, kemudian katanya “Ya Rasulullah, hukum matilah aku dengan batu (rejamlah aku), Mereka senantisa dalam perbedaan pendapat seperti itu selama dua tiga hari. Kemudian Rasulullah saw. datang . Setelah memberi salam lalu beliau duduk bersama-sama dengan mereka. Maka bersabda Rasulullah saw, Mintalah ampun bagi Maiz bin Malik” lalu mereka memohon semuanya, “Semoga Allah mengampuni Ma’iz bin Malik” Rasulullah saw. bersabda, “Ma’iz betul-betul telah taubat dengan sempurna taubat. Seandainya taubat maiz dapat dibahagi di antara satu kaum pasti mencukupi untuk mereka semua” Kemudian datang pula seorang perempuan dari desa Ghamid, suku Azdi, lalu dia berkata”ya Rasulullah , sucikanlah aku, Jawab Rasulullah saw” Amboi kasihan, pulanglah engkau lalu minta ampun kepada Allah dan taubatlah kepadaNya’ kata perempuan itu”Kulihat anda sengaja menyuruhku pulang seperti yang anda lakukan terhadap Maiz bin Malik” Tanya Nabi saw “Mengapa begitu?” Perempuan itu mengatakan bahawa dia telah hamil akibat zina. Tanya Nabi saw.”Engkau sendiri yang berbuat?” Jawabnya”Betul, ya Rasulullah” Nabi saw bersabda kepadanya ”Tunggulah dahulu sampai engkau melahirkan” Lalu perempuan itu ditanggung kehidupannya oleh seorang lelaki Anshar sampai ia melahirkan. Setelah dia melahirkan, maka diberitahukannya kepada Rasulullah saw katanya” ya Rasulullah, perempuan desa Ghamid itu sudah melahirkan” Jawab Rasulullah saw. “Biarkanlah dahulu kerana anaknya masih kecil, sedang orang yang akan menyusukannya tidak ada” maka berdiri seorang lelaki Anshar lalu dia berkata ”Aku yang menanggung susunya” Kata Buraidah,”Setelah itu maka dilaksanakan hukuman rejam terhadap perempuan desa Ghamid itu”

Hadis sahih Muslim jilid 4 no 2293
Dari Anas bin malik .a katanya Rasulullah saw. Bersabda “ Sebagian di anta tanda-tanda hari Kiamat ialah hapusnya Ilmu (Agama Islam), berjangkitnya kejahilan, melimpahnya minuman keras dan merajalelanya perzinaan (pelacuran)”


Hadis sahih Muslim jilid 4 no 2294
Dari Anas bin malik .a katanya Rasulullah saw. Bersabda “Sebagian di antara tanda-tanda hari Kiamat ialah : hapusnya Ilmu (Agama Islam) , ber jangkitnya kejahilan, merajalelanya perzinaan (pelacuran), melimpahnya minuman keras, habis/extince kaum lelaki dan yang tinggal hanya wanita dengan perbandingan seorang lelaki berdiri ditangah-tengah lima puluh wanita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-04-07 08:31


nak salahkan siapa,diri sendiri atau keadaan semasa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

qudwah_mardihah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8029
Posting: 263
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 09:25


diri sendiri..nafsu meguasai diri.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwah_mardihahProfil   Hantar PM kepada qudwah_mardihah   Pergi ke qudwah_mardihah's Website   Quote dan BalasQuote

JilulQuran
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.04.2007
Ahli No: 29611
Posting: 22
Dari: Gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 10:44


salah diri sendiri. siapa sruh mendekati zina. Allah dah bagi warning dah dalam surah al-Isra'. ibu bapa pun salah juga, tambah2 lagi kepada mereka yang meletak hantaran tinggi-tinggi, nak melawan jiran sebelah lah tu. tu sebab lah kita tengok kat kampung tak ada lah sangat kes2 zina, kat bandar saja banyak. ibu bapa perlu bagi perhatian lah. ada satu kes, seorang perempuan keluar malam2 seorang-seorang dikelilingi dengan ramai remaja lelaki sambil perempuan tu menggoda. bukan nak sangka buruk, tapi dah jelas dah, semua terlibat termasuk ana sebab ana tak tegur. rasa besalah lah pula :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For JilulQuranProfil   Hantar PM kepada JilulQuran   Quote dan BalasQuote

diyana_jamal
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28464
Posting: 35
Dari: rumahku syurgaku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 10:50


tepuk dada tanya iman....

Bookmark and Share

    


  Member Information For diyana_jamalProfil   Hantar PM kepada diyana_jamal   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 12:52


hurm... patutnye kita salah kan diri sendiri... sebab... tak dapat kawal nafsu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-07 12:55


JANGAN PANDANG BELAKANG!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

daei_fi_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24248
Posting: 98
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 22-04-07 13:22


...semua pihak bersalah dalam hal ini...tak guna untuk mencari salah satu pihak saja... apa yang penting, cuba cari jalan untuk mengembalikan masyarakat islam di malaysia ini kepada islam yang sebenar... jatuhkan kerajaan SEKULAR!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For daei_fi_islamProfil   Hantar PM kepada daei_fi_islam   Pergi ke daei_fi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

naja_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2007
Ahli No: 29196
Posting: 73
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 13:45


salah sendiri..dah tau haram nak buat juga!

Bookmark and Share

    


  Member Information For naja_muslimahProfil   Hantar PM kepada naja_muslimah   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 13:58


tiada nahi mungkar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 14:13


Salah ayam itik lembu kambing kucing....suka sangat buat free show :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 14:55


Pada 22-04-07 14:13 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

Salah ayam itik lembu kambing kucing....suka sangat buat free show :-D




heheh...Binatang tak mengapa buat free show...Tak dapat dosa pun...:-D

Tapi kalau ada manusia yang nak tiru ayam itik lembu kambing kucing buat free show memang tak patut...Merendahkan martabat diri sebagai insan...8-) 8-) 8-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 15:42


Pada 22-04-07 14:13 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

Salah ayam itik lembu kambing kucing....suka sangat buat free show :-D



huhuhuhu....
binatang tak bersalah...
mereka tak dikurniakan akal...
jadi mereka tak ada share ye...

pada ana, salah diri sendiri..
yang terlalu mudah hanyut dengan hasutan nafsu durjana...
yang mmh senantiasa mengintai hamba2 ALLAH...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-04-07 08:28


sekularisme,hedonisme,materialistic, jahiliah, persekitaran takrobuzzina antara puncanya. pil ectacy, disco, dangdut, pusat rumah urut, karaoke,pub, lounge dihotel, kurangnya pemguatkuasaan, tiada hukum hudud...boleh bayar jika terlanjur. dah lama tak dengar, nasihat, tazkirah dari mak bapa, ustaz. kurang cita-cita nak berjaya, banyak khayal, lepak. silap pilih kawan, berkawan dengan kaki betina. kaki tak solat, kaki judi. selalu keluar malam. selalu dating awek. selalu naik motor dengan pakwe. selalu lepak di taman bunga dengan pak we.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.203048 saat. Lajunya....