Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-08-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Manusia akan mati sekali sahaja, tetapi orang yang berhutang akan mati berkali-kali
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: alifceppies
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43058

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 21 jam, 52 minit yang lalu
le_petit_khai: 7 hari yang lalu
HIKAL: 8 hari yang lalu
amyazma: 13 hari yang lalu
nurul_peace: 22 hari yang lalu
marul: 26 hari yang lalu
Martyr: 29 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Filem Mukhsin galakkan maksiat???


Carian Forum

Moderator: Admin, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Filem Mukhsin galakkan maksiat???

Please Mendaftar To Post


Oleh Filem Mukhsin galakkan maksiat???

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 03-03-07 00:54


Assalamualaikum...
Pertama sekali ana nak minta maaf sebab bahasa yang digunakan agak kasar..tapi inilah realitinya. Filem tersebut ternyata menggalakkan hubungan cinta dalam kalangan masyarakat terutamanya dalam kalangan pelajar sekolah.Hal ini ada dijelaskan dalam sebuah akhbar (tak perlulah ana beritahu akhbar mana).Tetapi, hakikatnya banyak lagi filem-filem dan drama-drama lain yang turut menggalakkan aktiviti masyarakat. Jadi apa yang penting pandai-pandailah kita memilih mana satu yang sesuai untuk dijadikan pedoman....

p/s: sekadar renungan untuk kita bersama..


-----------------
-BERJUANGLAH KERANA ALLAH S.W.T.-


Bookmark and Share

  


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

qardhawi_jr
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17517
Posting: 365

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 10:47


bila muksin dapat anugerah baru-baru ni,geram saya..ditambah pula dengan wang EURO yang diperoleh Yasmin.....percayalah,Yasmin ada agenda tersirat di sebalik semua filemnya.....Sepet,Gubra,Mukhsin......lepas ni tunggu filem Mualaf pula....Yasmin mahu menanam jarum 'liberal' dalam pemikiran rakyat malaysia.............

Bookmark and Share

  


  Member Information For qardhawi_jrProfil   Hantar PM kepada qardhawi_jr   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 11:01


Sepet,Gubra,Mukhsin...
ishh...meluat betul aku dengan si Yasmin tu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 03-03-07 11:01


setuju!! Filem tu hanya menggalakkan maksiat saja..kekecik dah ajo kaple..bebesau nanti..tataula jadi apa..geram tengok..apa yang rakyat malaysia banggakan sangat dengan filem tu pun..tataula


-----------------
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Bookmark and Share

  


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

AzwaAqilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2007
Ahli No: 28986
Posting: 73
Dari: kubang kerian

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 11:31


entahla..kecil-kecil dah pandai brcouple,siap buat gaya org dewasa brcinta..tu baru budak kecik,kalau dah besar,tak tahu lah...mintk jauh lah..geram aku tengok asyik filem org tu saja menang padahal tak ada langsung apa yang boleh diambil sebagai panduan hidup..adakah apa yang dityngkan itu sebagai budaya hidup yang betul.???sepet,Gubra,Mukhsin semua same saja..geram tulll

Bookmark and Share

  


  Member Information For AzwaAqilahProfil   Hantar PM kepada AzwaAqilah   Quote dan BalasQuote

altaf
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26556
Posting: 51
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-03-07 11:56


kita TAK pernah TENGOK cerita yang YASMIN BUAT....TAK TERINGIN PUN NAK TENGOK....SO tak hendak KOMEN banyak-banyak.........

Bookmark and Share

  


  Member Information For altafProfil   Hantar PM kepada altaf   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 11:58


Kenapa semua filem2 yasmin tu macam b_ng_ng saja....ha kan dah marah...tengah geram ni.....maaflah kasar sikit bahasa....nasib baik saya ni bukan jenis yang suka tengok filem Melayu yang entah apa-apa.....kalau cerita lawan2...kungfu2 tu baru saya tengok...huahuahua...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 12:02


sekarang ni, tak pada mukhsin saja, mana cerita yang ditayangkan yang tak menjurus pada maksiat????

boleh tak sesiapa listkan....cerita-cerita yang membina ummah selain syukur21.

boleh dikatakan semua cerita yang ditayangkan hari ni, merosakkan ummah

[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 03-03-07 12:03 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 12:12


kan bagus kalau novel "seindah mawar berduri" direalisasikan dalam filem @ drama, tapi siapa pengarah yang nak buat ek? emm...dan pelakonnya pula..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

pengembara707
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.12.2005
Ahli No: 21299
Posting: 70
Dari: di planet yang ketiga

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 12:19


Jika dilihat tiada cerita-cerita yang berbentuk dakwah yang ditayang...
jika ada pun, sesuatu yang bersifat liberal dan jauh dari yang sebenarnya.....

ternanti-nanti juga kemunculan cerita-cerita yang berbentuk islamik yang tulen contohnya filem,
`The Return Of the Caliphate`
`Caliphator : The Rise Of Islam`

atau filem-filem yang boleh mencetuskan kebangkitan berfikir sebagai seorang islam..........

Bookmark and Share

  


  Member Information For pengembara707Profil   Hantar PM kepada pengembara707   Pergi ke pengembara707's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 12:21


Pada 03-03-07 12:19 , pengembara707 posting:

!!! QUOTE !!!

Jika dilihat tiada cerita-cerita yang berbentuk dakwah yang ditayang...
jika ada pun, sesuatu yang bersifat liberal dan jauh dari yang sebenarnya.....

ternanti-nanti juga kemunculan cerita-cerita yang berbentuk islamik yang tulen contohnya filem,
`The Return Of the Caliphate`
`Caliphator : The Rise Of Islam`

atau filem-filem yang boleh mencetuskan kebangkitan berfikir sebagai seorang islam..........


mungkin antara kita ni ada ilmu perfileman, boleh tampilkan filem begitu...



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

fiza_man
Warga Rasmi
Menyertai: 08.02.2007
Ahli No: 28634
Posting: 1
Dari: selangor

demrepcongo   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 12:39


saya setuju filem 2 menggalakkan maksiat dikalangan anak-anak melayau..kalau islam dia tahu hukum hakam..dah kita dihidang 886 anak melayu yang hilang dara...tak cukup menakutkan ke..nak tunggu allah turun bala yang lebih dasyat lagi baru nak sedar diri..tak cukup kah kita ambil iktibar diatas tsunami yang berlaku dalam negara kita..berapa banyak anak gadis yang perlu hilang dara dinodai tanpa ikatan perkahwinan.bila maksiat berlelualsa maka banyak bayi xberdosa tidur tepi highway menunggu mak ayah xberhati perut dan tak bertanggung jawab...di akhirat.kita sebagai orang islam patut memulau filem-filem yang ada unsur maksiat dan menggalakkan maksiat..ni semua agenda yahudi untuk memjajah minda orang islam agar terjerumus ke lembah hina.SAMPAI BILA MINDA ANAK-ANAK GADIS MELAYU PERLU DIJAJAH DENGAN MAKSIAT!berapa BANYAK DARA ANAK -ANAK GADIS PERLU DIKORBANKAN...RENUNGKAN lah

Bookmark and Share

  


  Member Information For fiza_manProfil   Hantar PM kepada fiza_man   Quote dan BalasQuote

rasasayang
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2007
Ahli No: 28031
Posting: 16
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 03-03-07 12:43


filem2 yasmin adalah mengenai dirinya sendiri...
watak orked yang mengalami kekeliruan budaya, agama & identiti adalah DIRI YASMIN SENDIRI.

Bookmark and Share

  


  Member Information For rasasayangProfil   Hantar PM kepada rasasayang   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 12:49


Pada 03-03-07 12:39 , fiza_man posting:

!!! QUOTE !!!

saya setuju filem 2 menggalakkan maksiat dikalangan anak-anak melayau..kalau islam dia tahu hukum hakam..dah kita dihidang 886 anak melayu yang hilang dara...tak cukup menakutkan ke..nak tunggu allah turun bala yang lebih dasyat lagi baru nak sedar diri..tak cukup kah kita ambil iktibar diatas tsunami yang berlaku dalam negara kita..berapa banyak anak gadis yang perlu hilang dara dinodai tanpa ikatan perkahwinan.bila maksiat berlelualsa maka banyak bayi xberdosa tidur tepi highway menunggu mak ayah xberhati perut dan tak bertanggung jawab...di akhirat.kita sebagai orang islam patut memulau filem-filem yang ada unsur maksiat dan menggalakkan maksiat..ni semua agenda yahudi untuk memjajah minda orang islam agar terjerumus ke lembah hina.SAMPAI BILA MINDA ANAK-ANAK GADIS MELAYU PERLU DIJAJAH DENGAN MAKSIAT!berapa BANYAK DARA ANAK -ANAK GADIS PERLU DIKORBANKAN...RENUNGKAN lah


macam mana mereka nak sedar, setiap hari santapan hiburan terlalu banyak dilambakkan depan mata... ibarat kucing yang nampak ikan goreng terbukak depan mata, takkan nak tengok saja... melainkan, jika "kucing" tu ada akal dan tahu halal haram... :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 12:50


kerana tidak mahu (bukan tidak mampu) mengubah diri untuk mengikut agama, sesetengah kita sanggup 'mengubah' agama untuk memenuhi kehendak diri kita

Bookmark and Share

  


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 13:40


salam...
ana belum tengok lagi filem tu.
tapi, tengok iklan dalam surat khabar pun....hhmmm..... memang tak boleh pakai.
menggalakkan lagi remaja2 sekarang buat maksiat.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 15:11


emmm...
penanaman islam liberal makin dimasukkan dalam minda umat islam sendiri..melalui berbagai- bagai cabang...sama-sama lah kita hindarinya...apa lagi boikot lah filem tu....

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 04-03-07 15:31


ASSALAMMUALAIKUM............
Hmmmmmmmmmm...macam-macam pandangan ada. Pada saya bukan filem Yasmin saja patut disalahkan...tapi banyak lagi perkara2 HIBURAN yang lain dan SIKAP ORANG MELAYU SENDIRI... Filem Yasmin cuma baru dua tiga tahun saja tapi keruntuhan moral orang Melayu dah berlaku sejak dulu lagi iaitu sejak hiburan wujud dalam masyarakat Melayu. Saya nak tanya zaman pop yeh yeh tiada keruntuhan moral ke...?????? Zaman wayang gambar kat padang sekolah dulu tiada keruntuhan moral orang Melayu ke...????Bukan setakat hiburan seperti filem dan nyanyian saja yang meruntuhkan moral Melayu....bagaimana dengan sikap ahli koperat Melayu ??? Macam mana dengan sikap ahli politik Melayu...??? Macam mana dengan sikap orang yang berpendidikan agama...??? Macam mana dengan ajaran2 sesat...???????Bagaimana dengan ibu bapa Melayu yang sebahagiannya sembahyang pun tak penuh lima waktu sehari semalam, sedangkan sembahyang itu tiang agama...Cubalah imbas kembali penyelidikan pakar UKM dimana gadis Melayu banyak yang sudah tidak berdara lagi.....Sebenarnya keruntuhan moral orang Melayu ni sudah wujud lama...cuma tidak dihebahkan...mungkin ada sebablah tu...diantaranya ia akan menampakkan kelemahan pemimpin Melayu dan kelemahan orang Melayu sendiri dari semua lapisan.....serdarlah kita..ORANG MELAYU.........
Benarkah sebelum ni tidak wujud pergaulan bebas disekolah2 sebelum filem Yasmin wujud dimuka bumi ini....cuba perhatikan pergaulan bebas yang wujud dikampung2, benarkah tiada pergaulan bebas dikampung2, di felda2, dan lain lain...dibandar2 usahlah kita sebut kerana ia sudah amat terkenal....SEBELUM WUJUD FILEM SI YASMIN TU....?????????


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-03-07 15:39


Pada 03-03-07 12:43 , rasasayang posting:

!!! QUOTE !!!

filem2 yasmin adalah mengenai dirinya sendiri...
watak orked yang mengalami kekeliruan budaya, agama & identiti adalah DIRI YASMIN SENDIRI.



betul tu...
setuju sangat-sangat...
ada tedgr desas-desus mengenai yasmin ni tapi tak tahu lah kbnrn nya...Wallahualam...


-----------------
2 love some1 is NOTHING...2b love by some1 is SOMETHING...2b love by some1 u love is EXCITING...but 2b loved by ALLAH is EVERYTHING


Bookmark and Share

  


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 17:21


ana pun xstuju dengan filem2 dia...tak pernah tengok dan xteringin nak tengok pun....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 17:25


tak nak buat kesimpulan sebelum menonton filem itu sendiri...
ini baru lebih adil... tidak mahu terlalu prejudis...

Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

pemikir
Warga Rasmi
Menyertai: 24.01.2007
Ahli No: 28326
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 18:00


...semua nya susah nak fikir..kita ada hak tok bersuara tapi...dimane nak lafazkn...yang pntng diri kita sendiri yang ada kesedaran...ni lah tanda-tanda hari qiamat da dekat...maksiat berleluasa sampai tak boleh nak kawal..so apa sensitiviti kalian boleh tengok macam ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For pemikirProfil   Hantar PM kepada pemikir   Quote dan BalasQuote

bee_hasanah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27885
Posting: 67
Dari: Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-03-07 12:24


ana tak pernah tengok cerita tu...
tapi family banyak yang suka...
isk...isk....

Bookmark and Share

  


  Member Information For bee_hasanahProfil   Hantar PM kepada bee_hasanah   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 05-03-07 12:40


kerajaan patut main peranan...macam-macam kita dah buat untuk selamatkan masyarakt dr budaya yang tak elok...tapi tetiber benda-benda begini dibenarkan untuk dihebahkan kepada masyarakat...filem yang tak ada moral values pun nak juga diketengahkan...tak boleh kah mereka bertegas dengan keadaan ini untuk selamatkan anak bangsa?apa guna kalau macam-macam kempen kita buat untuk selamatkan anak bangsa...but at da same time kita juga yang merosakkan mereka?ini kah pembaharuan yang perlu diketengahkan kepada masyarakat?

Bookmark and Share

  


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 12:56


betul 2...

Bookmark and Share

  


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 16:39


Ada tv kat dalam rumah pun dah jadi penggalak maksiat. Tak payah nak tunggu cerita mukhsin tu. Buka saja tv, iklan yang mendedahkan aurat, kesan dia ialah lemah dan rosak rohaniat seisi rumah tu....wa 'iayazubillah. So, Kalau nak bersihkan hati dan umat dari maksiat, keluarkan penggalak maksiat yang juga ulama kata dah jadi fitnah dajjal daripada rumah kita iaitu kotak ajaib atau tv

Bookmark and Share

  


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 16:39


Ada tv kat dalam rumah pun dah jadi penggalak maksiat. Tak payah nak tunggu cerita mukhsin tu. Buka saja tv, iklan yang mendedahkan aurat, kesan dia ialah lemah dan rosak rohaniat seisi rumah tu....wa 'iayazubillah. So, Kalau nak bersihkan hati dan umat dari maksiat, keluarkan penggalak maksiat yang juga ulama kata dah jadi fitnah dajjal daripada rumah kita iaitu kotak ajaib atau tv

Bookmark and Share

  


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 16:39


Ada tv kat dalam rumah pun dah jadi penggalak maksiat. Tak payah nak tunggu cerita mukhsin tu. Buka saja tv, iklan yang mendedahkan aurat, kesan dia ialah lemah dan rosak rohaniat seisi rumah tu....wa 'iayazubillah. So, Kalau nak bersihkan hati dan umat dari maksiat, keluarkan penggalak maksiat yang juga ulama kata dah jadi fitnah dajjal daripada rumah kita iaitu kotak ajaib atau tv

Bookmark and Share

  


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 16:39


Ada tv kat dalam rumah pun dah jadi penggalak maksiat. Tak payah nak tunggu cerita mukhsin tu. Buka saja tv, iklan yang mendedahkan aurat, kesan dia ialah lemah dan rosak rohaniat seisi rumah tu....wa 'iayazubillah. So, Kalau nak bersihkan hati dan umat dari maksiat, keluarkan penggalak maksiat yang juga ulama kata dah jadi fitnah dajjal daripada rumah kita iaitu kotak ajaib atau tv

Bookmark and Share

  


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 16:39


Ada tv kat dalam rumah pun dah jadi penggalak maksiat. Tak payah nak tunggu cerita mukhsin tu. Buka saja tv, iklan yang mendedahkan aurat, kesan dia ialah lemah dan rosak rohaniat seisi rumah tu....wa 'iayazubillah. So, Kalau nak bersihkan hati dan umat dari maksiat, keluarkan penggalak maksiat yang juga ulama kata dah jadi fitnah dajjal daripada rumah kita iaitu kotak ajaib atau tv

Bookmark and Share

  


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 16:42


Sekarang ni memang susah nak bendung maksiat merata-rata bukan filem Mukhsin saja...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-03-07 16:46


!!! QUOTE !!!

kerajaan patut main peranan...


Kenapa masih mahu salahkan kerajaan?

saya juga tak suka filem tu...kalau kita tak suka jadi apa alternatifnya? jawapannya..tak payahlah kita tengok..kan senang..tak payah kita nak salahkan orang lain...salahkan yasmin, kerajaan atau sebagainya..mungkin itu atas kejahilannya...kita yang dah tahu, Kenapa kita harus ada sikap salahkan orang lain?...


-----------------
streamyx


Bookmark and Share

  


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-03-07 18:02


filem REMPIT pun sama daa...lagi banyak maksiat


Yassmin tu siapa?????

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-03-07 18:04


membangun bersama ISLAM

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 18:39


Assalamualaikum... nabi pernah bersabda bahawa akhir zaman nanti segala bentuk maksiat dan perkara yang melalaikan akan datang ke rumah kita semua melalui bumbung2 rumah... realitinya sekarang piring2 astro dan tiang2 areal tv kita semua berada di atas bumbung kan??? So, fikir2kanlah... Apakah perlu kita membuang segala bentuk media hiburan seperti tv dan astro??? Saya rasa kita perlu mulakan dari sekarang sebelum anak2 kita menjadi mangsa segala fitnah dunia ini... Wallahua'lam

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 18:46


Islam jadi acuan untuk membentuk ummah.bukannya ummah jadi acuan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 18:47


Pada 05-03-07 16:46 , lobam_shibin posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

kerajaan patut main peranan...


Kenapa masih mahu salahkan kerajaan?

saya juga tak suka filem tu...kalau kita tak suka jadi apa alternatifnya? jawapannya..tak payahlah kita tengok..kan senang..tak payah kita nak salahkan orang lain...salahkan yasmin, kerajaan atau sebagainya..mungkin itu atas kejahilannya...kita yang dah tahu, Kenapa kita harus ada sikap salahkan orang lain?...



Kenapa??? tak boleh salahkan kerajaan ke? kerajaan pun termasuk dalam bersubahat kerana meluluskan filem2 dan segala bentuk hiburan ini masuk ke dalam jiwa rakyat2 nya... Memang tak dinafikan kita manusia juga mesti mengelak daripada menontonnya... tapi mereka yang telah diamanahkan oleh Allah dan mempunyai kuasa lebih besar untuk menghapuskan segala bentuk maksiat dalam negara kita ni sepatutnya bertanggungjawab juga... itu sebabnya kita patut berbalik kepada persoalan bahawa kuasa ada pada tangan kita... iaitu pilihlah kerajaan yang betul-betul membawa Islam sepenuhnya... bukan pada kulit sahaja seperti sekarang sedangkan isinya... MasyaAllah... sebelum mengundi... fikirlah dua tiga kali... jangan lah kita turut bersubahat dengan pihak yang menganjurkan maksiat.. Ingatlah, kita akan disoal di akhirat nanti... apa yang kita dah buat di dunia ni...


-----------------
moga hidupmu bersinar dengan keimanan, matamu bersinar dengan ketaqwaan, menggunung dengan keikhlasan, hatimu terhibur dengan kalimah Tuhan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 05-03-07 19:12


Tak payah gaduh2 kat sini.. Buat sakit hati, buat tambah dosa saja.. Sedangkan, filem itu akan release esok/lusa..... Baik kita bicangkan topik yang lebih berfaedah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-03-07 19:13


Semua orang nak cari untung lebih...
Setiap cerita mengikut kehendak penonton...
Sebab masyrakat sekarang lebih suka cerita yang macam tu...
Soalnya Siapa...????

Bookmark and Share

  


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-03-07 21:27


melayu masih kurang yang berfikiran beyong the future...neegri akhirat..hmmm

Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 21:32


selagi mana tidak ada garis panduan dari badan agama yang berwajib,selagi itulah filem-filem yang bakal dan sedang ditayangkan berunsurkan maksiat..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 23:45


Malaysia oh Malaysia,,, apa nak jadi dengan Malaysoa dan warganya,,semoga Allah memberi hidayah kepada kita semua...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-03-07 00:26


Pada 05-03-07 16:46 , lobam_shibin posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

kerajaan patut main peranan...


Kenapa masih mahu salahkan kerajaan?

saya juga tak suka filem tu...kalau kita tak suka jadi apa alternatifnya? jawapannya..tak payahlah kita tengok..kan senang..tak payah kita nak salahkan orang lain...salahkan yasmin, kerajaan atau sebagainya..mungkin itu atas kejahilannya...kita yang dah tahu, Kenapa kita harus ada sikap salahkan orang lain?...





sedara...kita hidup ni bermasyarakat...ada yang sedar dan ada yang tidak..there must be someone put this issue to be highlighted..memang patut pihak yang berwajib memainkan peranannya...pihak kerajaan dengan kementerian yang berkenaan kena peka dan buat kajian...take action as a precaution for that...peranan kita mana yang kita mmpu lah...

sekarang bukan isu suka atau tidak...isunya mesej yang disampaikan itu tidak memberikan banyak impak yang positif, but negetive value in islamic perspective...toward better future generation
[ Telah diedit oleh: izzul_islam pada 06-03-07 09:19 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 06-03-07 09:47


Pada 05-03-07 16:46 , lobam_shibin posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

kerajaan patut main peranan...


Kenapa masih mahu salahkan kerajaan?

saya juga tak suka filem tu...kalau kita tak suka jadi apa alternatifnya? jawapannya..tak payahlah kita tengok..kan senang..tak payah kita nak salahkan orang lain...salahkan yasmin, kerajaan atau sebagainya..mungkin itu atas kejahilannya...kita yang dah tahu, Kenapa kita harus ada sikap salahkan orang lain?...




ana tak slhkan..ana kat patut main peranan saja...govermtn adalah badan yang berkuasa untuk selesaikan masalah ni..i mean..more influence lah...lau nak d bndgkn dengan kita yang hanya posting kat sini saja..betul tak..jangan sala faham

Bookmark and Share

  


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-03-07 09:51


sebabb kuasa di tangan kerajaan

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

yaqeen
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2007
Ahli No: 29034
Posting: 38
Dari: ukm

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 01:26


mukhsin???
hanya memalu an org melayu...
budak kecik da gatal...

apekehe3x???
baik layan senario...hehe :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For yaqeenProfil   Hantar PM kepada yaqeen   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 08:26


Pada 05-03-07 18:47 , hanafirazali posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-07 16:46 , lobam_shibin posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

kerajaan patut main peranan...


Kenapa masih mahu salahkan kerajaan?

saya juga tak suka filem tu...kalau kita tak suka jadi apa alternatifnya? jawapannya..tak payahlah kita tengok..kan senang..tak payah kita nak salahkan orang lain...salahkan yasmin, kerajaan atau sebagainya..mungkin itu atas kejahilannya...kita yang dah tahu, Kenapa kita harus ada sikap salahkan orang lain?...



Kenapa??? tak boleh salahkan kerajaan ke? kerajaan pun termasuk dalam bersubahat kerana meluluskan filem2 dan segala bentuk hiburan ini masuk ke dalam jiwa rakyat2 nya... Memang tak dinafikan kita manusia juga mesti mengelak daripada menontonnya... tapi mereka yang telah diamanahkan oleh Allah dan mempunyai kuasa lebih besar untuk menghapuskan segala bentuk maksiat dalam negara kita ni sepatutnya bertanggungjawab juga... itu sebabnya kita patut berbalik kepada persoalan bahawa kuasa ada pada tangan kita... iaitu pilihlah kerajaan yang betul-betul membawa Islam sepenuhnya... bukan pada kulit sahaja seperti sekarang sedangkan isinya... MasyaAllah... sebelum mengundi... fikirlah dua tiga kali... jangan lah kita turut bersubahat dengan pihak yang menganjurkan maksiat.. Ingatlah, kita akan disoal di akhirat nanti... apa yang kita dah buat di dunia ni...



sokong ;-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 08:29


Pada 06-03-07 09:47 , miledi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-07 16:46 , lobam_shibin posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

kerajaan patut main peranan...


Kenapa masih mahu salahkan kerajaan?

saya juga tak suka filem tu...kalau kita tak suka jadi apa alternatifnya? jawapannya..tak payahlah kita tengok..kan senang..tak payah kita nak salahkan orang lain...salahkan yasmin, kerajaan atau sebagainya..mungkin itu atas kejahilannya...kita yang dah tahu, Kenapa kita harus ada sikap salahkan orang lain?...




ana tak slhkan..ana kat patut main peranan saja...govermtn adalah badan yang berkuasa untuk selesaikan masalah ni..i mean..more influence lah...lau nak d bndgkn dengan kita yang hanya posting kat sini saja..betul tak..jangan sala faham


memang patut disalahkan pun... mereka ada kuasa.. gunakanlaa kuuasa tu sebaik-baiknya,bukan merosakkan lagi mental umat islam dimalaysia ni...
dah banyak ALLAH tunjuk kesan dr hiburan yang melampau ni....
cuma kita saja yang tak nak ambil iktibar...



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-03-07 08:36


yang hairannya ngapa setiap filem yasmin nak keluar diberi peluang keluar promosi di TV3 secara meluas, asyik filem dia saja yang keluar promosi di tv3, ini kumpulan Islam liberal. agenda filem tu supaya pelajar wanita tak malu nak bergaul bebas dengan pelajar lelaki. galakkan pergaulan bebas lah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 08:36


salam..
jangan kita jatuhkan hukum sesuka hati,kata orang ni salah dan sebagainya..kita ni daei,tidak ada hak langsung atas makhluk..semua ni sebenarnya salah kita semua yang dok sokong dan tonton cerita ni..mempertahan dan memperjuangkan semangat kebangsaan,semangat kemelayuan yang terang-terang ulama kata salah..agama yang perlu dipertahankan..taubatlah kita semua..

Bookmark and Share

  


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-03-07 08:38


thema cerita tu apa ye? cerita yasmin ni walaupun tak best tetapi menang anugerah, tu yang hairan tu?

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-03-07 12:09


saya tak pahamlah..Kenapa masih nak salah kan orang lain..Kenapa tak nilai diri sendiri..adakah diri kita dah cukup perfect?..kalau kita lalu di depan kedai nombor ekor, pernah tak kita nak nasihat orang itu jangan main nombor ekor..sabda nabi sesungguhnya benci dengan hati adalah selemah iman..sampai bila kita nak berada dalam takuk selemah iman...kalau tengok orang berdating berpelukan dll pernah tak kita sound...alah aku marah pun dah kira cukup..selemah iman...nampak sangat iman kita lemah..sampai bila..kalau setakat diri kita lemah iman janganlah kita nak cerita benda yang besar2...janganlah nak teruskan menyalah orang lain...cuba buka minda..fikir positif...campak kan jauh2 sikap suka meletakkan kesalahan pada orang lain..

kalau orang merempit...cuba kita fikir atau bayangkan atau dengar bisikan alam atau rasa dengan hati kita...apa peranan kita untuk merubah budakaya merempit ni sebagai contoh..

maaflah ni dah keluar dari tajuk..

Bookmark and Share

  


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 07-03-07 15:08


erm..bagaimana caranya...ini kira selemah2 iman lah ni..benci lam hati saja...dapat luah kat ukhwah jr...so cemana nak suarakan apa yang kita bincagkan ni ke badan berwajib?

Bookmark and Share

  


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 15:31


sebenarnya ni lah strategi musuh2 islam...melekakan kita dengan hiburan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 11:22


patut selalu kena kutuk dengan raja azmi dan dilanda kontrovrsi....

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-03-07 11:46


saya pun pelik dan jelik macam mana cerita itu boleh menang di berlin..ayoo peninglah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

Qayum
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15906
Posting: 84
Dari: Pulo Pine

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 18:03


Cerita ni mungkin 'cantik'dari segi fotografinya saja padahal di dalamnya kosong. Mat Salleh memang menilai dari itu saja.
Nampaknya Yasmin membikin filem ini menggunakan logik akalnya saja seperti filemnya terdahulu-Rabun,Sepet dan Gubra. Sesat lagi menyesatkan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayumProfil   Hantar PM kepada Qayum   Quote dan BalasQuote

ramadhan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4566
Posting: 32

Perak  


posticon Posting pada: 23-03-07 15:52


Assalamualaikum

Saya bersetuju..filem tersebut lari daripada amalan dan prinsip islam.Apa pun bukan itu yang saya nak ketengahkan disini. Perkara yang saya ingin utarakan adalah sikap pilih kasih. Sikap ‘menjatuhkan hukuman’,rungutan,rasa tak puas hati dan menegakkan kebenaran hanya apabila ia sesuatu yang kita tidak suka.Hanya kerana filem mukhsin adalah arahan Yasmin( dalam erti kata lain tak suka yasmin) dan hanya kerana ia menggalakkan cinta dikalangan kanak-kanak(memang salah) kita ‘jatuhkan hukuman’.Alasannya bertentangan dengan budaya timur dan yang penting Islam sendiri. Macam mana pula yang anda suka? Contoh paling mudah cerita bawang merah bawang putih. Secara terang-terang dah tahyul dan galakkan maksiat (boleh pegang-pegang,peluk2) anda tak nak bantah?Anda tak nak tegakkan kebenaran? Hanya sebab dah suka cerita tersebut dan best bagi anda kiranya buat-buat tak nampaklah kan? Dalam ukhwah pun siap buka topik cerita ini dan ramai yang suka apatah lagi ikut episodnya. Cerita barat,korea dan jepun yang banyak ajak ke arah maksiat,cinta,tahyul dari Lord Of The ring sampailah pada Titanic Kenapa semua pakat boleh layan walaupun menjerumuskan kita lari daripada penghayatan serta amalan Islam? Alasan anda, hanya suka-suka ataupun masing-masing dah besar boleh fikir baik buruk,asalkan hanya suka-suka tak jadi masalah. Pelik !! yang anda suka boleh pulak bagi alasan masing-masing boleh fikir dan macam-macam tapi bila yang tak suka terus hentam. Terus kata salah. Saya tidak lah mengatakan cerita mana yang baik atau buruk tapi janganlah ikut emosi.Yang salah tetap salah tidak kiralah anda suka atau tidak. Ini yang saya nak kita berubah. Kan kita nak menegakkan kebenaran maka kalau kita suka sekalipun tapi jika salah tetap salah. Tak bolehlah “tegakkan kebenaran atau tegakkan Islam” ikut yang mana kita tidak suka sahaja.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ramadhanProfil   Hantar PM kepada ramadhan   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 22:06


-jika pemula topik bertujuan meletakkan fakta takterlawan, Kenapa tajuk perlu ada tanda soal?

-Kenapa hanya disebut filem2 tersebut? Anti dengan Yasmin atau anti dengan filem yang berunsur sedemikian?


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

xyamani
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26226
Posting: 77
Dari: tepi dinding

yemen  


posticon Posting pada: 13-06-07 01:27


baru saja tengok mukhsin minggu lepas..tak paham sangat..tak best sangat pun..tak memberi pengajaran sangat..tak terhibur sangat pun..rasanya ada yang kurang dalam cerita tu..tertunggu-tunggu filem terbaru Kak Yasmin..muallaf ke tajuknya?

Bookmark and Share

  


  Member Information For xyamaniProfil   Hantar PM kepada xyamani   Pergi ke xyamani's Website   Quote dan BalasQuote

sazuwi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13185
Posting: 204
Dari: Seremban Yang Permai

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 03:54


matlamat tidak menghalalkan cara....

Bookmark and Share

  


  Member Information For sazuwiProfil   Hantar PM kepada sazuwi   Pergi ke sazuwi's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 08:00


sebenarnya filem mukhsin sama saja dengan filem-filem lain. di malaysia ni mana nak dapat filem islamik. seingat ana hanya syukur 21 saja ;-)


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.203476 saat. Lajunya....