Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Help Ever, Hurt Never
-- Tulisan di belakang lori

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tonghuan
Hari Ini: 1
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43136

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
tonghuan: 6 jam, 33 minit yang lalu
khairoo84: 19 jam, 44 minit yang lalu
wyd1014: 3 hari yang lalu
lidah-penghunus: 6 hari yang lalu
muslimiman: 21 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu
nur_tinta: 28 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: KU kepada U?...


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» KU kepada U?...

Please Mendaftar To Post


Oleh KU kepada U?...

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 02-03-07 01:00


apa pandangan anda bila kerajaan tukar KU kepada U...
sedangkan ada KU yang masih kekurangan fasiliti..ada yang bangunan pun tak ada lagi...apa pandangan anda?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 01:01


erk...boleh tak saya tahu apa beza KU dengan U?huhuhu....harap boleh tolong jelaskan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 01:14


Pada 02-03-07 01:01 , nurilham7 posting:

!!! QUOTE !!!

erk...boleh tak saya tahu apa beza KU dengan U?huhuhu....harap boleh tolong jelaskan...


salam...
apa yang ana serba kekurangan ini tahu...

universiti-
menawarkan lebih banyak kos dan tidak fokus pada bidang2 tertentu.
contohnya usm- menawarkan semua kos... engine, medic,business,sport sc... etc.....

kolej universiti-
menawarkan hanya kos2 tertentu...
contohnya / - dua ku ini hanya menawarkan kos kejuruteraan.. kalau d kuktem... lebih banyak hands-on.. dalam sminggu tu, 3hrs lecture,2hrs lab bagi setiap subjek 3 kredit hrs.

begitulah ringkasannya..

jjika ada yang arif, boleh lah tolong tambahkan atau tolong betulkan...

:-) ;-) :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 02-03-07 08:23


KU ni kolej univsrsiti...macam KUKTEM,KUiTHO..pada mulanya adalah kolej..pendapat anda dengan pendapat ni..macam sudari ismi_atikah cakp,KU ni banyak kekurangan...tapi,dah dapat taraf U..layak ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

mechaboyz87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27308
Posting: 94
Dari: -ump->> kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 02-03-07 09:52


salam.ehem.ehem.terasa pulak ana.. emm,ana sekarang study d ump yang dulunya kuktem.so, pendapat ana, KU dengan U ni sbenanya same saja. yang bezanya, jumlah student nya saja. memang tak ada taraf yang belainan antara KU dengan U. same saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechaboyz87Profil   Hantar PM kepada mechaboyz87   Pergi ke mechaboyz87's Website   Quote dan BalasQuote

lukmanulhakim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.12.2005
Ahli No: 21214
Posting: 62
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 10:21


Salam....Same saja.... oleh sebab pandangan masyarakat yang menganggap KU sebagai IPTA kelas kedua, maka kerajaan mengambil inisiatif untuk menukar nama KU ke nama U. KU ni lebih specialist course nya... dan juga bilangan pelajar yang sedikit... i mean, tak lah sama macam U lain yang besar2 tu...sebab course nya tertumpu kepada satu bidang tertentu... mechaboy87 study kat UMP ye? course apa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukmanulhakimProfil   Hantar PM kepada lukmanulhakim   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 11:28


Pada 02-03-07 08:23 , sahibul posting:

!!! QUOTE !!!

KU ni kolej univsrsiti...macam KUKTEM,KUiTHO..pada mulanya adalah kolej..pendapat anda dengan pendapat ni..macam sudari ismi_atikah cakp,KU ni banyak kekurangan...tapi,dah dapat taraf U..layak ke?


salam..

ana rasa, kemudahan makmal d KU lebih update..
ana tak bermaksud yang lain tak..
cuma, kami ni baru, jadi kami mengguna pakai latest teknologi dalam pembelajaran...

apa contoh fasiliti yang kurang wahai sahibul..?
ana tak merasakan ada terlalu banyak kekurangan dan jurang perbezaan antara KU dengan U..
dari segi silibus dan pembelajaran, ana rasa sama saja dengan u yang lain...
mungkin dari segi pentadbiran sajalah baru setahun jagung..
dan dari segi banyaknya medal2 atau pengiktirafan yang diterima sama ada dalam negara mahupun luar negara.. tidaklah sebanyak U yang sekian lama bertapak..

dan ana merasakan, itu perkara biasa dalam setiap yang baru...
kami di KU ni pun, bukan totally baru..
contohnya..
KUKTEM- dulunya merupakan kampus UTM cawangan pahang...
KUSTEM-dulunya merupakan kampus UPM cawangan......

p/s: secara jujurnya, ana tak berapa menyokong rebrand ni.. di luar negara, universiti2 yang hebat.. kebanyakkannya university college, atau institute...

itulah bila dah mentally kmasyarakat kita mengatakan U ini begini.. begini.. dan begini...memang sukar untuk menerima apa pun perubahan... sebab tu penerimaan KU di malaysia sangat lambat..
dan kita pula asik mendengar kata-kata org...

huhuhu...
sekali terpanjang lah pulak...
sekadar pandangan...
wallahu'alam...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mechaboyz87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27308
Posting: 94
Dari: -ump->> kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 02-03-07 11:58


Pada 02-03-07 10:21 , lukmanulhakim posting:

!!! QUOTE !!!

Salam....Same saja.... oleh sebab pandangan masyarakat yang menganggap KU sebagai IPTA kelas kedua, maka kerajaan mengambil inisiatif untuk menukar nama KU ke nama U. KU ni lebih specialist course nya... dan juga bilangan pelajar yang sedikit... i mean, tak lah sama macam U lain yang besar2 tu...sebab course nya tertumpu kepada satu bidang tertentu... mechaboy87 study kat UMP ye? course apa?


a'aa.ana study d ump. sodara lukmanulhakim study mana?


-----------------
"Kebahagiaan yang sebenar lagi utama terletak pada kemenangan dalam memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak-kehendak yang berlebih-lebihan."
-- Imam


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechaboyz87Profil   Hantar PM kepada mechaboyz87   Pergi ke mechaboyz87's Website   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-03-07 12:16


assalamualaikum...

pada pendapat ana, KU atau U sama sahaja cuma bezanya dari segi nama sahaja telah dinaik taraf...maka bilamana nama dah ditukar maka perlaksanaan dan pentadbiran juga akan berubah...
perubahan yang baik perlu disokong..perubahan KU kepada U ini baik ke arah pembelajaran dan kehidupan yang lebih baik...

bagi ana, di mana bumi dipijak, di situ langit dijunjung..kita perlu berasa bangga di mana kita berada...dan sesenungguhnya Allah telah mentakdirkan kita untuk berada di situ, maka dengan itu, belajarlah dengan bersungguh-sungguh...kerana menuntut ilmu itu adalah wajib bagi setiap manusia di muka bumi Allah ini...

Tuntutlah ilmu sehingga ke liang lahad...

wallahua'lam...

Tahniah ! buat sahabat ukhwah yang berada di U sekarang.(dahulu dekanli dengan KU)
selamat belajar dan berjuang di jalan dakwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 03-03-07 01:01


k.u tak cukup fakulti untuk jadi uni

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 03-03-07 01:01


k.u tak cukup fakulti untuk jadi uni

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 11:35


ada U kat OVERSEAS YANG HANYA ada FAKULTI SAHAJA, PENEMPATAN PELAJAR tak DISEDIAKAN TAPI BOLEH HASILKAN GRADUAN YANG BERKUALITI SO THINK POSITIVE
NOTHING IS IMPOSIBLE IF WE TRY

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 04-03-07 13:01


ana rasa, kemudahan makmal d KU lebih update..
ana tak bermaksud yang lain tak..
cuma, kami ni baru, jadi kami mengguna pakai latest teknologi dalam pembelajaran...


tapi lah..ada saja KU menumpang lab kat tempat lain.pakaiperalatan orang lain..denagr2 cerita..silibus pun buakn sendiri punya...bagi ana lah..tak salah KU jadi U..tapi biar lah bersesuaian dengan ciri-ciri nya...waalllahualam..sekadar pandangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 04-03-07 13:03


KUKTEM- dulunya merupakan kampus UTM cawangan pahang...


UMP dulu bukan kilang ke dulu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

nafiz86
Warga Rasmi
Menyertai: 20.01.2007
Ahli No: 28269
Posting: 14
Dari: melaka

Johor  


posticon Posting pada: 04-03-07 13:33


KUTKM----->UTeM     UNIVERSITI TEKNIKAL MALAYSIA MELAKA

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafiz86Profil   Hantar PM kepada nafiz86   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 15:12


ala kalau tukat name pun tapi kualiti pelajar ditahap rendah baik tak payah tukar.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 04-03-07 23:59


KU? U?

????????????????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 05-03-07 00:00


Pada 04-03-07 15:12 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

ala kalau tukat name pun tapi kualiti pelajar ditahap rendah baik tak payah tukar.....


sokong...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 00:20


salam...

ana rasa macam tak ada beza saja, KU dan U.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 06:36


tak tahu menahu sebab tak pernah masuk KU dengan U...kalau jadi AKU pernah lah...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

maruz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16590
Posting: 282
Dari: Selangor Darul Ehsan

lebanon   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 09:00


saya setuju, kerajaan menukar nama KU kepada U kerana mentaliti rakyat yang memandang pandangan second class kepada KU. sedangkan mereka setaraf. tambahan pula majoriti pelajar KU adalah ORANG MELAYU.

Maka dengan penukaran nama itu, tiada alasan untuk mereka lepasan KU tidak berpeluang mendapat pekerjaan atau mendapat gaji rendah hanya kerana KU dipandang second class IPTA.

selain itu membuang pndangn negatif rakyat kepada KU.

Pasal kemudahan, KU mempunyai kemudahan yang setaraf malah lebih baik dari IPTA lain dan berkualiti. kerana mereka U baru maka peralatan memang up to date

sedangkan banyak U lain yang dah bertahun2 usianya masih lemah dalam peralatan dan kemudahan pembelajaran...

jangan pandang rendah pada KU kerana mereka juga setaraf dengan U lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maruzProfil   Hantar PM kepada maruz   Quote dan BalasQuote

bee_hasanah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27885
Posting: 67
Dari: Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-03-07 12:18


ooooooooooooooooo

Bookmark and Share

    


  Member Information For bee_hasanahProfil   Hantar PM kepada bee_hasanah   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 07-03-07 11:36


Pada 05-03-07 09:00 , maruz posting:

!!! QUOTE !!!

saya setuju, kerajaan menukar nama KU kepada U kerana mentaliti rakyat yang memandang pandangan second class kepada KU. sedangkan mereka setaraf. tambahan pula majoriti pelajar KU adalah ORANG MELAYU.

Maka dengan penukaran nama itu, tiada alasan untuk mereka lepasan KU tidak berpeluang mendapat pekerjaan atau mendapat gaji rendah hanya kerana KU dipandang second class IPTA.

selain itu membuang pndangn negatif rakyat kepada KU.

Pasal kemudahan, KU mempunyai kemudahan yang setaraf malah lebih baik dari IPTA lain dan berkualiti. kerana mereka U baru maka peralatan memang up to date

sedangkan banyak U lain yang dah bertahun2 usianya masih lemah dalam peralatan dan kemudahan pembelajaran...

jangan pandang rendah pada KU kerana mereka juga setaraf dengan U lain...





betul ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

fitriey
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.11.2006
Ahli No: 27349
Posting: 49
Dari: kb+Pahang+perlis+penang+jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-03-07 22:06


Pada 02-03-07 09:52 , mechaboyz87 posting:

!!! QUOTE !!!

salam.ehem.ehem.terasa pulak ana.. emm,ana sekarang study d ump yang dulunya kuktem.so, pendapat ana, KU dengan U ni sbenanya same saja. yang bezanya, jumlah student nya saja. memang tak ada taraf yang belainan antara KU dengan U. same saja.


betul tu...saya belajar kat KUKUM tapi sekarang ni UniMAP..sama saja tak ada beza dr segi taraf...cuma lebih tertumpu kepada kos yang terhad


-----------------
berusaha pasti berjaya....


Bookmark and Share

    


  Member Information For fitrieyProfil   Hantar PM kepada fitriey   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 11-03-07 23:56


ha?KUKUM?ada kampus tetap ke?
erm.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 13-03-07 12:45


?????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 14-03-07 00:53


??????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 14-03-07 17:29


wahai pelajar KU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 17-03-07 00:41


....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

waniesyaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.02.2007
Ahli No: 28518
Posting: 31
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 17-03-07 01:54


Pada 04-03-07 15:12 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

ala kalau tukat name pun tapi kualiti pelajar ditahap rendah baik tak payah tukar.....


salam..
ehem2..saya terasa masa baca mesej ni mula-mula tadi...
.boleh saudara muslimin23 buktikan pernyataan di atas???


-----------------
hidup & matiku kerana ISLAM


Bookmark and Share

    


  Member Information For waniesyazProfil   Hantar PM kepada waniesyaz   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 17-03-07 23:13


muslimin23...apa pergi..balas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

Norazwan
Warga Rasmi
Menyertai: 13.03.2007
Ahli No: 29147
Posting: 10
Dari: TM

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 23:49


assalamualaikum.....
saja saja nak kongsi yang ana tau, masa dato' mustapha muhammad datang kat kuktem dulu dia ada cakap kalau kat luar negara KU ter lebih kepada konsep Kolej yang dalamnya ada university..denagn kata lain KU tu macam tempat himpunan university2 lah....lepas itu lagi satu dari perpektif masyarakat dan juga company...sebab bagi mereka KU tu macam swasta dan secon class sebab tulah kabinet tukar semua ku jadi u...
secara personalnya bagi ana KU or U sama saja...yang penting graduate dengan cemerlang lepas itu ada sumbangan tu agama & bangsa...buat apa p belajor oversea lepas itu tak balik2 kerja kat sana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorazwanProfil   Hantar PM kepada Norazwan   Quote dan BalasQuote

mechaboyz87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27308
Posting: 94
Dari: -ump->> kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 18-03-07 00:15


Pada 17-03-07 23:49 , Norazwan posting:

!!! QUOTE !!!

, masa dato' mustapha muhammad datang kat kuktem dulu dia ada cakap kalau kat luar negara KU ter lebih kepada konsep Kolej yang dalamnya ada university..denagn kata lain KU tu macam tempat himpunan university2 lah....lepas itu lagi satu dari perpektif masyarakat dan juga company...sebab bagi mereka KU tu macam swasta dan secon class sebab tulah kabinet tukar semua ku jadi u...
secara personalnya bagi ana KU or U sama saja...yang penting graduate dengan cemerlang lepas itu ada sumbangan tu agama & bangsa...buat apa p belajor oversea lepas itu tak balik2 kerja kat sana..


setuju sangat dengan pendapat norazwan..


-----------------
"Kebahagiaan yang sebenar lagi utama terletak pada kemenangan dalam memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak-kehendak yang berlebih-lebihan."
-- Imam


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechaboyz87Profil   Hantar PM kepada mechaboyz87   Pergi ke mechaboyz87's Website   Quote dan BalasQuote

mechaboyz87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27308
Posting: 94
Dari: -ump->> kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 18-03-07 00:56


Pada 04-03-07 13:03 , sahibul posting:

!!! QUOTE !!!

KUKTEM- dulunya merupakan kampus UTM cawangan pahang...


UMP dulu bukan kilang ke dulu?


salam.. sahibul,kilang tu bukan dulu tapi sampai sekarang.memang kilang, tapi kilang tu diubahsuai jadi makmal.bagus lah kalau macam kilang sebab boleh membiasakn student bila dah jadi engineer nanti..


-----------------
"Kebahagiaan yang sebenar lagi utama terletak pada kemenangan dalam memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak-kehendak yang berlebih-lebihan."
-- Imam


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechaboyz87Profil   Hantar PM kepada mechaboyz87   Pergi ke mechaboyz87's Website   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-03-07 07:14


tapi name dia tak sedap lah...kuktem ke ump...kalau universiti kejuruteraan teknolgi malaysia ke~

hehee...saja bagi cadangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 08:02


Pada 02-03-07 01:00 , sahibul posting:

!!! QUOTE !!!

apa pandangan anda bila kerajaan tukar KU kepada U...
sedangkan ada KU yang masih kekurangan fasiliti..ada yang bangunan pun tak ada lagi...apa pandangan anda?


jangan kata yang ku saja yang anda fasiliti...... yang u yang ada sekarang pun masih lagi kekurangan fasiliti....contohnya kalau uthm dah ada mini stadium tapi utm yang dah lama u pun tak ada stadium lagi..jangan kata mini satdium..apa pun tak ada...just padang saja..huuhuhu stadium larkin ada lah....huhuhu.

p/s-walaupun kita fikir kita yang paling miskin sebenarnya ada lagi     yang lebih miskin dr kita
     -bersyukur dengan nikmat yang diberi....olehNya..alhamdulilah...


-----------------

[ Telah diedit oleh: kapten06 pada 18-03-07 08:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 19-03-07 01:21


Pada 18-03-07 00:56 , mechaboyz87 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-03-07 13:03 , sahibul posting:

!!! QUOTE !!!

KUKTEM- dulunya merupakan kampus UTM cawangan pahang...


UMP dulu bukan kilang ke dulu?


salam.. sahibul,kilang tu bukan dulu tapi sampai sekarang.memang kilang, tapi kilang tu diubahsuai jadi makmal.bagus lah kalau macam kilang sebab boleh membiasakn student bila dah jadi engineer nanti..




dulu kata UMP tu UTM cawangn pahang..bila ana kata tu kilang..dah ngaku kilang sampai sekarang..apa cerita ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 20-03-07 02:03


Pada 19-03-07 01:21 , sahibul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-03-07 00:56 , mechaboyz87 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-03-07 13:03 , sahibul posting:

!!! QUOTE !!!

KUKTEM- dulunya merupakan kampus UTM cawangan pahang...


UMP dulu bukan kilang ke dulu?


salam.. sahibul,kilang tu bukan dulu tapi sampai sekarang.memang kilang, tapi kilang tu diubahsuai jadi makmal.bagus lah kalau macam kilang sebab boleh membiasakn student bila dah jadi engineer nanti..




dulu kata UMP tu UTM cawangn pahang..bila ana kata tu kilang..dah ngaku kilang sampai sekarang..apa cerita ni?


dulu kata UMP tu UTM cawangn pahang..bila ana kata tu kilang..dah ngaku kilang sampai sekarang..apa cerita ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 21-03-07 00:49


erm,............

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 01:48


Pada 20-03-07 02:03 , sahibul posting:

!!! QUOTE !!!



dulu kata UMP tu UTM cawangn pahang..bila ana kata tu kilang..dah ngaku kilang sampai sekarang..apa cerita ni?


salam...

sahibul, jangan penin..

begini benanye...
awal penubuhan bertitik tolak dari idea beberapa ahli akademik... ana menggunakan nama KUKTEM ye sebab masa tu namanya KUKTEM..

susulan dari itu, diputuskan bahawa.....
UTM cawangan pahang yang terletak di Indera Mahkota menjadi tapak kampus KUKTEM...
dan kebnyakkan pensyarah yang mengajar di UTM cawangan pahang diserap menjadi pensyarah KUKTEM yang ketika itu hanya ada 300++ pengambilan( kira 1st batch)... sehingga kini, kebanyakkan pensyarah lama di sini adalah pinjaman dari UTM.. contohnya Naib Canselor( dulu rektor) Prof mohamed said mat lela, TNC, Prof Murtaza,dll...

sthn kemudian,ambilan 2003/2004...
kampus KUKTEM di Indera Mahkota berpindah tapak ke Bandar MEC Gambang, ~30km dari Indera Mahkota.. (jalan nak p kl)
untuk pengetahuan, MEC merupakan tapak banyak kilang2. kira macam kawasan perindustrian yang menghasilkan produk buatan Malaysia (kalau ana tak salah.. boleh betulkan kalau ana salah.. tak apa..)
tapi kilang ni terpaksa ditutup lantaran kegawatan ekonomi 1998.. sebb mereka ni kebykkan bukan syarikat besar macam multinasional punya syarikat, jadi tak boleh nak bertahan...

disebabkan itu, KUKTEM yang telah tertubuh tu menjalankan segala aktiviti dan operasinya di Bandar MEC ni sementara menanti kampus tetap di Kuala Pahang, Pekan siap...

jadi, kalau dah memang asal2 kawasam perindustrian, tentulah kami tak boleh nak elak kilang2 yang ada... takkan nak robohkan pulak..

sebagai altenatif, pihak pentadbiran kuktem mengubahsuai kilang2 berkenaan-( bukan semua, hanya 1 kawasan kilang saja di mana terdapat 3 biji kilang yang besar...) menjadi lab kami.. di mana ditempatkan Makmal Kej. Elektrik, Makmal Kej. Mekanikal, Makmal Kej.Awan dan Makmal Kej. Kimia.

alhamdulillah, sebab lab baru, jadi segala peralatan juga adalah latest technology.. tu advantage kami di sini..
tentang kawasan asrama, kami menggunapakai kawasan asrama yang sedia ada sewaktu kami ke sini. tapi sekarang, telah di bina tambahan penemptan, iaitu Bandar Gambang Perdana( berkonsepkan rumah 3 bilik) untuk menampung penempatan bagi pelajar lelaki.. untuk pengetahuan, nisbah pelajar lelaki kepada perempuan di sini ialah 3:1...

untuk makluman lanjut, ana rasa anta boleh saja surf kat google.. tak pun masuk website kami... lepas itu, kalau tak faham jugak.. mungkin kami boleh bantu... hehehe..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mechaboyz87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27308
Posting: 94
Dari: -ump->> kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 21-03-07 02:16


...,ana setuju beno dengan pendapat ismi_atikah tu.
harap saudara sahibul faham lah dengan situasi KU kepada U sekarang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechaboyz87Profil   Hantar PM kepada mechaboyz87   Pergi ke mechaboyz87's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 20:52


Pada 21-03-07 02:16 , mechaboyz87 posting:

!!! QUOTE !!!

...,ana setuju beno dengan pendapat ismi_atikah tu.
harap saudara sahibul faham lah dengan situasi KU kepada U sekarang..


akh mechaboyz87....
yang ini bukan pendapat..
tapi keadaan sebenar...
sewaktu awal kedatangan kami(masa tu tak terdedah lagi dengan kuktem ni)
kami disampaikan cerita ini..

kalau ana tak silap, masa tu Prof Mortaza dengan rektor pertama , Prof Dato' Dr Abu Azam yang bagi talk...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 22-03-07 22:44


iyakah?
ana tanya pandangan saja..
bila tengok pengambilan..pointer rendah saja dapat engineering..
dan carry mark lagi banyak..carry mark senang nak score..tu pasal pelajar U sekrng..pointer tinggi..sampai dekan..tapi..carry mark saja banyak.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 22:56


Pada 22-03-07 22:44 , sahibul posting:

!!! QUOTE !!!

iyakah?
ana tanya pandangan saja..
bila tengok pengambilan..pointer rendah saja dapat engineering..
dan carry mark lagi banyak..carry mark senang nak score..tu pasal pelajar U sekrng..pointer tinggi..sampai dekan..tapi..carry mark saja banyak.....


anda pasti...?
d ump tidak begitu...
hanya segenlitir saja yang terlepas...
ana rasa, ada baiknya sahibul bersahabt dengan teman2 dari ku..
baru boleh tahu cerita...

tak begitu sahibul..?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 23-03-07 13:06


ana ramai kawan dari KU..pointer sikit saja..tapi dapat elektrik..dan setiap sem dekan..bila tanya...60% adalah carry mark..senang lah begitu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 13:51


senang ke carry mark..?
cuba try test tengok...
canner seboknya dan susahnya...
canner peninnya dengan test bertimpa2..
canner pusingnya dengan lab report dan asgn yang bertimbun2...

kalau setiap sem dekan tu, tengok jugak lah effort dia canner..
kalau memang dia layak, alhamdulillah, rezekinya tertulis di situ...

tapi, kalau kerana sistem dan soklan2 dan tng pengajar yang memudahkannya... itu juga rezekinya... jangan jeles dengan mereka..

jangan hanya kawan-kawan sahibul yang segenlitir tu disamakan dengan semua pelajar tak-KU..

maaf, andai bahasa kurang menyenangkan...
salam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 23-03-07 17:05


kebanyakakan carry mark ni tak telus,,,anta ada sedara jadi lec kat KU..dia cakap..banyak student tiru saja assignment..tak pun ambil dari senior..betul?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 17:42


Pada 23-03-07 17:05 , sahibul posting:

!!! QUOTE !!!

kebanyakakan carry mark ni tak telus,,,anta ada sedara jadi lec kat KU..dia cakap..banyak student tiru saja assignment..tak pun ambil dari senior..betul?


kalau masalah plagiarisme ni, bukan kat KU saja ye..
di mana-mana institusi pengajian juga berlaku..
bukan sahaja di IPT malahan di peringkat sekolah pun dah ada...

adesss...
ana rasa tak ada pekdahnya dah bincang tentang isu ini... kalau hanya kesilapan dan kelemahan saja yang diungkit...

p/s: belajar bukan untuk peperiksaan...


-----------------

[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 26-03-07 02:25 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 24-03-07 22:34


sebab tu lah carry mark banyak bantu betul?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 03:48


Pada 23-03-07 17:05 , sahibul posting:

!!! QUOTE !!!

kebanyakakan carry mark ni tak telus,,,anta ada sedara jadi lec kat KU..dia cakap..banyak student tiru saja assignment..tak pun ambil dari senior..betul?


maafla...nak menyampuk sikit betul cakap ismi_atkah boleh dikatakan semua u ataupun ku ada plagiat..... dan semua universiti ataupun ku mempunyai kelebihan masing-masing..... kita kena lihat apa tujuan kita belajar dan untuk apa kita belajar. Mungkin rezeki dia untuk dapat dekan dan dia mahir dalam bidang itu.....atau sebaliknya...kalau dia meniru itu adalah urusan dia dengan ALLAH. kita ini bersangka baik sajalah... terutamanya saya sendiri lah....ini nasihat untuk diri saya sendiri yang selalu bersangka buruk kat org.......huhuhuhuh

p/s-saya rasa shahibul cuba lah...buat campus transfer satu sem kat ku mungkin dapat shahibul dapat merasa belajar kat sana :-) kalau kat u saya ada tapi mesti dapat 3 pointer above tapi tak pasti pula boleh tak pergi ke ku....tapi just satu sem saja...
-semua tempat mempunyai kelebihan masing-masing...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 26-03-07 00:41


cakap memang mudah......

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 26-03-07 00:45


1st2 saya lihat word KU nii... saya macam familiar saja.... yela kan... KU nii adalah sgkatan Kelab Umno.... hahaha... so tak boleh blah sikit... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

mechaboyz87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27308
Posting: 94
Dari: -ump->> kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 26-03-07 01:38


akak ismi_atikah, ada lagi org yang xpaham2 lagi ek. apa pun, kalau belajar kat mana-mana sekali pun, kalau ada doa,usaha,istiqamah dan tawakal, insyaALLAH berjaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechaboyz87Profil   Hantar PM kepada mechaboyz87   Pergi ke mechaboyz87's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 02:21


Pada 26-03-07 01:38 , mechaboyz87 posting:

!!! QUOTE !!!

akak ismi_atikah, ada lagi org yang xpaham2 lagi ek. apa pun, kalau belajar kat mana-mana sekali pun, kalau ada doa,usaha,istiqamah dan tawakal, insyaALLAH berjaya...


huhuhu...

takpelah dik..
yang penting, kita tahu apa yang kita...
insyaAllah, rezeki Allah ada di mana-mana... yang penting usaha dan mohon padaNYA...

p/s: pesanan untuk ana dan adik2 UMP.. matlamat kita, redha Allah.. jadi jangan buat benda yang tak sepatutnya.. jaga hubungan dengan Allah, insyaAllah, yang lain menjadi mudah...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nahdatul_adawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5697
Posting: 79

Selangor  


posticon Posting pada: 28-03-07 18:02


kenapa saya nampak gaye sahibul ni macam tak puas hati saja boleh ku jadi u?
tak tau lah kalau saya tersalah faham.tapi nampak gaye memang macam tu agaknya.
maaf lah kalau terkasar bahasa..terasa pedih jugak lah boleh anta banyak mempesoalkan tentang KU sebab saya pun pelajar dr situ.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nahdatul_adawiyahProfil   Hantar PM kepada nahdatul_adawiyah   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 21:45


Pada 28-03-07 18:02 , nahdatul_adawiyah posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa saya nampak gaye sahibul ni macam tak puas hati saja boleh ku jadi u?
tak tau lah kalau saya tersalah faham.tapi nampak gaye memang macam tu agaknya.
maaf lah kalau terkasar bahasa..terasa pedih jugak lah boleh anta banyak mempesoalkan tentang KU sebab saya pun pelajar dr situ.


sabar2 nahdatul_adawiyah....mungkin bukan itu niat dia agaknya... bagi saya semua adalah sama.... tak ada bezanya.... itu semua adalah taman2 syurga......sentiasa husnuzon.....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 00:29


Pada 28-03-07 18:02 , nahdatul_adawiyah posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa saya nampak gaye sahibul ni macam tak puas hati saja boleh ku jadi u?
tak tau lah kalau saya tersalah faham.tapi nampak gaye memang macam tu agaknya.
maaf lah kalau terkasar bahasa..terasa pedih jugak lah boleh anta banyak mempesoalkan tentang KU sebab saya pun pelajar dr situ.


salam...
betul tulisan kapten06 tu nahdatul..
nama pun dah iras2 nama ana...
jadi kenalah banyak bersabar...

sahibul bukan tak puas hati..
mungkin hanya melepaskan perasaan ingin tahunya saja..
biarlah...
belajar di mana pun, yang penting ilmu yang dipeljari...
dan tersangat penting ilmu kehidupan yang diperoleh...

tak semua dapat pengalaman macam kita...
belajar di IPT yang baru setahun jagung bertapak..
diaju dengan pelbagai soalan,
dibandingkan dengan pelbagai perumpamaan,
dikata dengan pelbagai pandangan...

jangan ambil kisah sangat...
yang penting, diri kita..
kita bukan p merompak...

cuma mengemis ilmu yang sangat sedikit di bumi ALLAH ini...
menambah pengetahuan yang cetek untuk membangunkan ummah...

wallahu'alam...
sekadar pandangan ana..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nahdatul_adawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5697
Posting: 79

Selangor  


posticon Posting pada: 30-03-07 13:36


ok2..i can accept it.thaks for all advices from all of you.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nahdatul_adawiyahProfil   Hantar PM kepada nahdatul_adawiyah   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 02-04-07 00:57


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 02-04-07 01:03


tah..tak nak campor..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 01:16


Pada 02-04-07 01:03 , syahirahsoid posting:

!!! QUOTE !!!

tah..tak nak campor..


tak mengapa syahirah.. banyak lagi boleh dilakukan..
Kalau taknak campur, mungkin boleh bahagi atau darab, dan mugkin jugak boleh tolakkan...

pilihla yang mana suka... :-) :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 05-04-07 01:21


Pada 02-04-07 01:16 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-04-07 01:03 , syahirahsoid posting:

!!! QUOTE !!!

tah..tak nak campor..


tak mengapa syahirah.. banyak lagi boleh dilakukan..
Kalau taknak campur, mungkin boleh bahagi atau darab, dan mugkin jugak boleh tolakkan...

pilihla yang mana suka... :-) :-D



hhahahah..betul tu..kalau ta nka lagi,..kamiran ada,pembezaan..kamiran garis,permukaan..pada paksi tak,yang,z..ha,banyak..huhuhu:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

nahdatul_adawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5697
Posting: 79

Selangor  


posticon Posting pada: 06-04-07 13:22


:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nahdatul_adawiyahProfil   Hantar PM kepada nahdatul_adawiyah   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 12-04-07 19:31


hehehehe.mana student KU kepada U?nak exam ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

nahdatul_adawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5697
Posting: 79

Selangor  


posticon Posting pada: 19-04-07 23:20


nak buat apa cari student ku yang dah jadi u?
-usim student-

Bookmark and Share

    


  Member Information For nahdatul_adawiyahProfil   Hantar PM kepada nahdatul_adawiyah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 23:32


good luck untuk exam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ustazfirdauss
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.04.2007
Ahli No: 29635
Posting: 55
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 20-04-07 01:06


Assalamualaikum...

Pembetulan pemahaman ye, KU bukan di naik taraf menjadi U tetapi "rebranding" menjadi nama universiti. Untuk lebih maklumat lanjut, sila search atau dapatkan maklumat tentang apakah matlamat penubuhan KU yang sebenarnya U yang sengaja dinamakan KU. Apakah objektif utama KU ditubuhkan yang menyebabkan ramai rakyat Malaysia salam paham tentang perkara tersebut.

Kalau nak diikutkan, "MIT" iaitu sebuah institusi pengajian terbaik bertaraf dunia dan berada di ranking pertama dunia bagi kepakaran bidang ENGINEERING hanya menggunakan nama "INSTITUTE OF TECHNOLOGY" dan bukannya UNIVERSITI. Kerajaan mangambil langkah "rebranding" untuk semua KU menjadi U adalah kerana mentaliti dan pemahaman rakyat Malaysia yang memandang KU sebagai IPTA kelas kedua dan bukannya kelas pertama padahal jika berbalik kepada objektif utama penubuhan KU adalah menubuhkan IPTA yang menumpukan kepada sesuatu kepakaran sahaja contohnya KUSTEM yang kini UMT menumpukan kepakaran dalam bidang BIOLOGI MARIN, KUKUM yang kininya UNIMAP menumpukan kepakaran dalam bidang ELEKTRIK & ELEKTRONIK.

Oleh itu, tak timbullah rasanya dimana kita belajar dimana U ke atau KU ke tetapi apakah yang kita tuntut itu, manfaatkan untuk kehidupan di dunia dan bekalan untuk akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ustazfirdaussProfil   Hantar PM kepada ustazfirdauss   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 25-04-07 00:39


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 25-04-07 02:42


tu pown nak bertikam lidah pasal benda macam ini...
pelik-pelik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.194504 saat. Lajunya....