Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bulan tak jatuh ke riba, sebaliknya manusia menjatuhkan diri ke atas bulan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 21 jam 19 saat yang lalu
wyd1014: 9 hari yang lalu
haykal77: 17 hari yang lalu
Kakngah: 17 hari yang lalu
lidah-penghunus: 18 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: layak ke KU jadi u?


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» layak ke KU jadi u?

Please Mendaftar To Post


Oleh layak ke KU jadi u?

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 02-03-07 00:58


apa pandangan anda bila kerajaan tukar KU kepada U...
sedangkan ada KU yang masih kekurangan fasiliti..ada yang bangunan pun tak ada lagi...apa pandangan anda?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 00:59


erk...boleh tak saya tahu apa beza KU dengan U?huhuhu....harap boleh tolong jelaskan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

nurun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14200
Posting: 97
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 02-03-07 01:11


ana pun tak pasti ...apa beza ku dengan u.....heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurunProfil   Hantar PM kepada nurun   Quote dan BalasQuote

mechaboyz87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27308
Posting: 94
Dari: -ump->> kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 02-03-07 02:13


salam..actually,KU dengan U same saja. xbeza pun. yang beza nya,jumlah student. tu saja.ana study d ump yang dulu nya kuktem. ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechaboyz87Profil   Hantar PM kepada mechaboyz87   Pergi ke mechaboyz87's Website   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 02-03-07 08:25


tak ada bezanya KU kepada U?
kenapa?taraf U tu tinggi..kalau KU yang tak cukup fsiliti,macam-macam tak ada...tapi dapat taraf U...orang luar pandang ni macam Uni tak kisah nak bagi sesiapa ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 08:46


KU atau U,hanya beza pada nama dan itu bukan perbezaan penting yang perlu dibincangkan.
tak guna upgrade nama jadi U tapi tak mampu melahirkan lebih ramai pakar2 profesional.nak buat apa berlambak2 U kat malaysia ni kalau tiap-tiap tahun graduan menganggur menjadi isu yang panas.
bagi saya,lebih baik letak nama macam medical school of london.walaupun hanya "school", tapi melahirkan ramai doktor2 pakar. ataupun macam "college dublin of ireland", tak pernah bising pun nak tukar nama tapi tetap melahirkan graduan yang berkualiti.

ADA APA DENGAN NAMA??

Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

mechaboyz87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27308
Posting: 94
Dari: -ump->> kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 02-03-07 09:58


Pada 02-03-07 08:25 , sahibul posting:

!!! QUOTE !!!

tak ada bezanya KU kepada U?
Kenapa?taraf U tu tinggi..kalau KU yang tak cukup fsiliti,macam-macam tak ada...tapi dapat taraf U...orang luar pandang ni macam Uni tak kisah nak bagi sesiapa ke?


ana nak tahu lah,apa fasiliti yang kurang.? apa yang ana tahu, contoh nya makmal. Makmal d KU ni lebih besar dan equipment nya lebih banyak dan the latest. hostel pun tak patut lah kalau tak ada. fasiliti apa yang tak ada ek..?


-----------------
"Kebahagiaan yang sebenar lagi utama terletak pada kemenangan dalam memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak-kehendak yang berlebih-lebihan."
-- Imam


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechaboyz87Profil   Hantar PM kepada mechaboyz87   Pergi ke mechaboyz87's Website   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 11:21


tu lah yang pentingnya kualiti draduan yang dilahirkan tu...hehehe....berkualitikah aku ni???kui3...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 11:30


kenapa ada dua tajuk yang lebih kurang sama...?

http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?topic=29827&forum=2&start=0

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 12:38


Pada 02-03-07 11:30 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa ada dua tajuk yang lebih kurang sama...?

http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?topic=29827&forum=2&start=0

entah!kalau buat dalam satu tajuk kan senang??
admin,tolong ambil perhatian..


-----------------
Biar selekeh asalkan bijak,
daripada macho gila tapi bangang!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 15:10


:roll: apa beza Ku dengan U....?


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

dhiyaul_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16468
Posting: 96
Dari: sini

malaysia  


posticon Posting pada: 02-03-07 15:27


Saya tak rasa ada perbezaan pun. Walaupun dulu dengan taraf KU tapi pencapaian student adakala jauh lebih baik dr mereka yang berada di U. Mungkin KU nampak jauh lebih kecil dr jumlah student dan bilangan fakulti tapi itu tidak membawa maksud kemudahan yang ada juga kurang. Tidak semua Ku begitu. Kita semua seharusnya membuang mindset bawaha taraf KU itu jauh lebih rendah dr U. Sebenarnya mana-mana pun sama saja. Apa yang penting individu sendiri bgmana mereka mghargai ilmu dan seterusnya memanfaatkannya kepada persekitaran. Bagus juga kerajaan naikkan Ku pada U. Biar sama rata.

p/s:pandangan saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhiyaul_islamProfil   Hantar PM kepada dhiyaul_islam   Pergi ke dhiyaul_islam's Website   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 02-03-07 17:33


ana nak tahu lah,apa fasiliti yang kurang.? apa yang ana tahu, contoh nya makmal. Makmal d KU ni lebih besar dan equipment nya lebih banyak dan the latest. hostel pun tak patut lah kalau tak ada. fasiliti apa yang tak ada ek..?


fasiliti kurang?memang ada yang KU yang ada menumpang kat tempat2 lain...blok tak tersusun...silibus...bagaimana?
kata taraf bU tinggi..tapi..perhatikan lah bila tengok KU yang lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 02-03-07 23:33


??????????////

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103541 saat. Lajunya....