Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau Hidup Tidak Boleh Menyenangkan Orang, Jangan Menyusahkan Orang

-- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 4 hari yang lalu
wyd1014: 12 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 22 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Rancangan televisyen SENSASI diharamkan?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Rancangan televisyen SENSASI diharamkan?

Please Mendaftar To Post


Oleh Rancangan televisyen SENSASI diharamkan?

serbanmerah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22522
Posting: 40
Dari: UiTM Shah Alam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 22:54


assalamualaikum..

Menteri kabinet sendiri memberi response berkaitan dengan rancangan televisyen yang bersifat gossip dan sensasi perlu dikaji semula..

Apa pendapat sahabat2 sekalian?
[ Telah diedit oleh: serbanmerah pada 01-03-07 23:10 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For serbanmerahProfil   Hantar PM kepada serbanmerah   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 22:58


Ya, ana setuju bangat...bagus lagi kalau terus diharamkan.Kenapa orang yang memang tak layak di suruh bercakap tentang agama, tapi orang yang benar-benar layak disuruh diam atau terus kena tahan ISA...

Kenapalah ISLAM terus dikecam dan ditekan ye...
mmmm....bingung...bingung...


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...
[ Telah diedit oleh: zubaidah pada 01-03-07 23:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 23:03


Assalamualaikum...
saya setuju dengan zubaidah... memang elok untuk haramkan... bukan sensasi saja... tapi semua rancangan yang mengagong2 kan artis ni patut diharamkan... tak ada faedahnya... mendatangkan dose ada... sebab kita tuduh sini... tuduh sana... Fitnah sana sini... dengar khabar2 yang tak pasti kebenarannya... bukak aib org... bukak cerita hal-hal pergolakan rumahtangga dan sbgnya... ini ke yang kita nak cari???

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 23:22


memang patut sesangat... kerajaan kena peka... terlalu banyak lambakan hiburan, macammana nak lahirkan masyarakat HADHARI yang berkuailiti???
yang banyak sekarang ni, masyarakat yang terdiri dari muda mudi dan yang dah tua tak sedar diri yang taksub dengan siaran realiti yang menjanjikan impian yang fantasi..

lagipun, tak kan rugi umat kita kalau tolak hiburan yang melampau ni...

[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 01-03-07 23:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

nurun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14200
Posting: 97
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 02-03-07 01:34


ana pun sokong dengan apa yang kerajaan buat......supaya masyarakat
hadhari dapat dilahirkn bukan hanya pada nama saja

sama-sama lah umat islam sokong yang ke arah kebaikan

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurunProfil   Hantar PM kepada nurun   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 03-03-07 01:02


elok lah diharamkan semua yang haram,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 03-03-07 01:02


elok lah diharamkan semua yang haram,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

daei_fi_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24248
Posting: 98
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-03-07 11:04


Ana sokong 100%!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For daei_fi_islamProfil   Hantar PM kepada daei_fi_islam   Pergi ke daei_fi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 11:15


ARTIS CELUPAR + PROGRAM2 'SENSASI' + MASYARAKAT 'PENYOKONG 100%' = NEGARA ISLAM HADHARI

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

AzwaAqilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2007
Ahli No: 28986
Posting: 73
Dari: kubang kerian

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 11:25


ana setuju dengan zubaidah dengan hanafi tu...knplah org yang arif dalam agama tidak diberi peluang brckap malah ditahan pula..org yang kurang dalam bab agama pulak diberi peluang malah disiarkan secara lngsung dalam Malaysia...Jadi,ana sokong 100% jika progrm itu diharamkan jika rncgan itu menghina agama...

Ya Tuhan,ampunilah daku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzwaAqilahProfil   Hantar PM kepada AzwaAqilah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 14:12


memang patut diharamkan, tiada tata susila


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 03-03-07 14:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

hidayah_grasio
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23571
Posting: 146
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 14:35


Memang pun.. Bukan saja orang bergosip dapat dosa, tapi orang yang mendengarnya pun dosa... Memang patot di haramkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For hidayah_grasioProfil   Hantar PM kepada hidayah_grasio   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 15:36


Rosnah Mat Haris di gam!!..itulah..kan dah kena gam...tak boleh barlakon or muncul di kaca tv selama setahun...patotnya semua artis yang begini kena gam..bukan gam biasa..kasi gam gajah terus..gam sampai bila2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 03-03-07 17:11


huhuhu...memang patut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 20:42


betul..sewajarnya haram ke semua yang melalaikan bangsa melayu khususnya..sebab mereka kat stesen TV ni tak fokus pun kepada ISLAM atau manusia beragama..yang utama bagi mereka budaya bangsa itu diagungkan,..

menyampah bila buka TV (khusus pada waktu mlm) cerita yang berhawa nafsu serakah bersepah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 20:49


buang karan letrik saja di siarkan..tak ada bagi apa pun...bagi dosa saja melihat org mengumpat..mengutuk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

palapesutm
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.12.2006
Ahli No: 27852
Posting: 59
Dari: skudai, johor

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 21:22


ana puji langkah tv9 menyajikan drama2 yang berunsurkan Islam dan memberikan keinsafan kepada penonton. sepatutnya semua channel patut meniru langkah yang baik ini. dan seharusnya tv3 berfikir dengan lebih mendalam untuk mencapai rating penonton tertinggi, bukan dengan menyiarkan program seperti sensasi, melodi yang bukan sahaja tidak mendidik jiwa malah menjebakkan penonton menonton 'fitnah', 'gosip' dan yang sewaktu dengannya.


-----------------

affiliate.enter4money.com Your<br />&#<br /><br /><br />
<div align= Bookmark and Share


    


  Member Information For palapesutmProfil   Hantar PM kepada palapesutm   Pergi ke palapesutm's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 21:33


saya tidak nampak apa-apa dari rancangan itu melainkan tiada faedahnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 00:08


memang patut dan wajib haram kan program ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.117858 saat. Lajunya....