Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-09-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bukanlah kerja yang membunuh manusia, sebaliknya rasa risau, bimbang, khuatir.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Swarig123
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43060

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
al-biruni03: 3 hari yang lalu
Swarig123: 11 hari yang lalu
marul: 14 hari yang lalu
mfy87: 28 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Subjek paling best semester ni


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Subjek paling best semester ni

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Subjek paling best semester ni

al-Khwarizmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23624
Posting: 105
Dari: Islamic City

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-03-07 01:46


oklah... memandangkan semakin banyak ahli baru yang juga merupakan pelajar2 ipt, apa kata kalau saya bukak sekali lagi topic ni?
tak kiralah subjek tu best sebab apa....dari segi lecturer ke cara dia ajar, or cara dia explain or dia tu lawa ke handsome ke...
atau sebab kelas dekat ke....senang pergi, senang balik.ataupun kelas tu tak ramai orang ke, sunyi sepi....ataupun dari segi assg dia tak ada atau lab report tak payah buat ataupun sejak azali memang anda sudah tertarik dengan content subjek tu...tak kiralah ek...

motif:saja nak tau kat mana kekuatan atau kelemahan atau minat anda sebenarnya.nak tahu boleh ke cara tu disesuaikan dengan subjek yang tak best.or sebagai panduan ataupun sebab apa ambik course tu...boleh jadi panduan untuk adik2 yang still kat sekolah...

oklah common2 bagi pendapat anda...


-----------------
Takkan Hidup dengan Pujian Manusia;
Takkan Mati dengan Cacian mereka.


Bookmark and Share

  


  Member Information For al-KhwarizmiProfil   Hantar PM kepada al-Khwarizmi   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-03-07 01:51


Subject Heat Transfer & Vibrations.

Sebab tak banyak teori yang kena baca dan hafal...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 02:07


of course math

Bookmark and Share

  


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

SaaDaH6320
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.02.2007
Ahli No: 28834
Posting: 70
Dari: mersing

Johor  


posticon Posting pada: 01-03-07 09:55


suka subject math
tak ada presentation kat kelas....
cikgu pun best...

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaaDaH6320Profil   Hantar PM kepada SaaDaH6320   Quote dan BalasQuote

SaaDaH6320
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.02.2007
Ahli No: 28834
Posting: 70
Dari: mersing

Johor  


posticon Posting pada: 01-03-07 09:57


Pada 01-03-07 09:55 , SaaDaH6320 posting:

!!! QUOTE !!!

suka subject math
tak ada presentation kat kelas....
cikgu pun best...


:-) allah takkan membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupan nya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaaDaH6320Profil   Hantar PM kepada SaaDaH6320   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 09:58


salam...
subject sem ini?aduh...semuanya macam tak kena saja....risau sangat :(

Bookmark and Share

  


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

al-Khwarizmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23624
Posting: 105
Dari: Islamic City

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-03-07 10:07


semua tak kena?
tak kena apa tu..
maybe tak sampi masanye lagi agaknya...
blaja2 faham lah tu sikit-sikit...

bagi sayalah kan, adakah kita kena layan semua subjek tu same?maksudnya study untuk subjek ni same dengan subjek lain.....ataupun berbeza assg ni kita buat, subjek lain kita tak buat....ataupun kita layan ikut suka kita saja....depend on subjek yang kita minat saja? ataupun based on kredit hour?
sesiapa yang kongsi pengalaman ataupun kaedah...sila2 jangan malu2

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-KhwarizmiProfil   Hantar PM kepada al-Khwarizmi   Quote dan BalasQuote

fatimah-azzahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25632
Posting: 113

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-03-07 10:34


saya paling suka subjek pengenalan kepada bumi.. since im nat majoring in geology but chemistry, but when i learn about earth.. terasa betapa agungnya ALLAH.. maha sempurnanya DIA..selama ni time belajar kimia kadang-kadang kita tak nampak sebab kimia jenis yang berseni dan kompleks.. sebab tu saya rasa bertuah dapat belajar subjek ini.. lagipun lecturer pun boleh tahan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimah-azzahraProfil   Hantar PM kepada fatimah-azzahra   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-03-07 10:48


circuit theory

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 10:52


semasa belajar dulu,,, subjek yang paling saya suka adalah subjek yang tak ada kaitan pun dengan kursus pengajian saya
subjek Bahasa Jepun..
minat punya pasal, boleh dapat A :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 10:55


pc maintenance.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 11:04


sebab:
1- minat
2- teori
3- satu2 subjek yang tak ada final

Bookmark and Share

  


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 13:46


salam...
ana suka subjek..
DSP-digital signal processing
PEDS-power electronics dan design system
EPS-electric power system
ICT-industry controller tech
MULT-multimedia..

tapi, penin nak buat final project..
uhuk uuk uhuk..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 13:54


1) Obstetrics and gynaecology
2) Paediatric medicine and child health
3) Surgery
4) General medicine
5) Neurology
6) Cardiology
7) Endocrinology
8) Psychological medicine
9) Internal medicine and infectious diseases
10) Gastroenterology
11) Haematology
12) Rheumatology
13) Nephrology
14) Intensive care
15) Emergency
16) Dermatology
17) Medical ethics

Huh.. banyaknye yang saya suka... :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 14:12


Pada 01-03-07 13:54 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

1) Obstetrics and gynaecology
2) Paediatric medicine and child health
3) Surgery
4) General medicine
5) Neurology
6) Cardiology
7) Endocrinology
8) Psychological medicine
9) Internal medicine and infectious diseases
10) Gastroenterology
11) Haematology
12) Rheumatology
13) Nephrology
14) Intensive care
15) Emergency
16) Dermatology
17) Medical ethics

Huh.. banyaknye yang saya suka... :D


bagus...
ana rasa tu subjek tu semua semester tu...

p/s: ana dulu bercita2 nak jadi pakar saraf.. (neurology).. adesss... lah ni jadi lain pula... :roll: :roll: :-o :-o :-o :roll: :roll:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 14:16


tak mengapa Ismi... jadi pakar wayar pun apa salahnya... saraf mesin... hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 14:19


salam...

paling best?....
EEL(elektrik dan elektronik)....
best tu. ada litar2....
wayar2 yang berwarna-warni. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 14:34


Pada 01-03-07 14:16 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

tak mengapa Ismi... jadi pakar wayar pun apa salahnya... saraf mesin... hehe


:-) ;-) :-D
insyaAllah, muga ana juga dapat memberi sumbangan yang besar pada agama, bangsa dan negara...


Pada 01-03-07 14:19 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!



salam...

paling best?....
EEL(elektrik dan elektronik)....
best tu. ada litar2....
wayar2 yang berwarna-warni. :-)


cuba bayangkan semua wire tu satu warna saja..??
ana rasa musti berpinar2 mata ana nak troubleshoot..


ana suka hands on subjek...
motor control, pneumatic,tester kid,
PLC (kurang sikit programmingnya),
autotronics.. etc...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

arip
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15436
Posting: 35
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-03-07 14:35


semua suka,sebut saja apa

Bookmark and Share

  


  Member Information For aripProfil   Hantar PM kepada arip   Pergi ke arip's Website   Quote dan BalasQuote

arip
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15436
Posting: 35
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-03-07 14:37


design component

Bookmark and Share

  


  Member Information For aripProfil   Hantar PM kepada arip   Pergi ke arip's Website   Quote dan BalasQuote

al-Khwarizmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23624
Posting: 105
Dari: Islamic City

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-03-07 14:45


Pada 01-03-07 10:48 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

circuit theory


circuit theory?dah tu pula dari tronoh/student utp eh ambil ee lah ni...

saya ambil mechy...
subjek sem ni

DYNAMICS
HEALTH SAFETY ENVIRONMENT
ENGINEERING MATERIALS
FLUID MECHANICS I
SOLID MECHANICS
COMPUTATIONAL METHODS
PROFESSIONAL COMMUNICATION SKILLS

dalam banyak-banyak tu rasa2 minat kat solid agaknya sebab sambungan pada statics...statics dulu dapat A...yeay


-----------------
Takkan Hidup dengan Pujian Manusia;
Takkan Mati dengan Cacian mereka.


Bookmark and Share

  


  Member Information For al-KhwarizmiProfil   Hantar PM kepada al-Khwarizmi   Quote dan BalasQuote

azure
Warga Rasmi
Menyertai: 01.03.2007
Ahli No: 28968
Posting: 2
Dari: PuLaU MuTiArA

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-03-07 15:28


mestila dosage form..belajar cara nak buat ubat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For azureProfil   Hantar PM kepada azure   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 15:41


Pada 01-03-07 10:07 , al-Khwarizmi posting:

!!! QUOTE !!!

semua tak kena?
tak kena apa tu..
maybe tak sampi masanye lagi agaknya...
blaja2 faham lah tu sikit-sikit...

bagi sayalah kan, adakah kita kena layan semua subjek tu same?maksudnya study untuk subjek ni same dengan subjek lain.....ataupun berbeza assg ni kita buat, subjek lain kita tak buat....ataupun kita layan ikut suka kita saja....depend on subjek yang kita minat saja? ataupun based on kredit hour?
sesiapa yang kongsi pengalaman ataupun kaedah...sila2 jangan malu2


semua subjct sem ini susah sangat...study punya lah study tapi result tak mengembirakan hati pun...agak down juga bila jadi macam ini....tamba2 final dekat dah....

bagi saya lah...setiap subject memang saya tumpukan perhatian sepenuhnya....walaupun tak minat...kadang-kadang benda tak minat ni sepatutnya tumpu lebih agaknya...



Bookmark and Share

  


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 17:59


Pada 01-03-07 14:34 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-03-07 14:16 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

tak mengapa Ismi... jadi pakar wayar pun apa salahnya... saraf mesin... hehe


:-) ;-) :-D
insyaAllah, muga ana juga dapat memberi sumbangan yang besar pada agama, bangsa dan negara...


Pada 01-03-07 14:19 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!



salam...

paling best?....
EEL(elektrik dan elektronik)....
best tu. ada litar2....
wayar2 yang berwarna-warni. :-)


cuba bayangkan semua wire tu satu warna saja..??
ana rasa musti berpinar2 mata ana nak troubleshoot..


ana suka hands on subjek...
motor control, pneumatic,tester kid,
PLC (kurang sikit programmingnya),
autotronics.. etc...

hhmm...kalau satu warna saja...
memang kepala akan pusing. tapi, boleh selesai juga.letak tanda kat wayar2 tu.
PLC??
best juga subjek tu.
tapi, subjek tu sem lepas ana ambil.
ok lah... (^_^)
kalau control2 ni memang mencabar.....tapi, seronok bila dah tau. :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 18:33


sem ni ana ambil 1 subjek saja, so subjek ana - Creative Advertising Process saja lah yang boleh pilih heh! :P

Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

al-Khwarizmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23624
Posting: 105
Dari: Islamic City

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-03-07 23:30


nak tahu sangat pasal subjek2 pasal law...
budak-budak lawa tak ada yang masuk sini ke


-----------------
Takkan Hidup dengan Pujian Manusia;
Takkan Mati dengan Cacian mereka.


Bookmark and Share

  


  Member Information For al-KhwarizmiProfil   Hantar PM kepada al-Khwarizmi   Quote dan BalasQuote

tanpanama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18761
Posting: 310
Dari: Bintang Timur

botswana  


posticon Posting pada: 02-03-07 00:12


titas

Bookmark and Share

  


  Member Information For tanpanamaProfil   Hantar PM kepada tanpanama   Pergi ke tanpanama's Website   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 01:12


saya ambil law..
mereka tak masuk sebab maybe yang jawab posting ni semua hebat2
kami ni biasa2 saja
nway..sem ni saya ambil..

EQUITY dan TRUST
USUL FIQH
EVIDENCE dan PROCEDURE OF SYARIAH COURT
COMPANY LAW
LAND LAW
ISLAMIC LAW OF PROPERTY

tapi setakat ni saya suka subjek..

ISLAMIC CRIMINAL LAW
TRANCACTION IN ISLAMIC LAW
LAW OF TORTS
CRIMINAL LAW
PROBATE
COMPANY LAW
MEDICAL LAW dan NEGLIGENCE
LAND LAW
FAMILY LAW
EVIDENCE dan PROCEDURE OF SYARIAH COURT..

apa lagi ek..

Bookmark and Share

  


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 01:52


futurama lagi hebat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

srikandi_86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28923
Posting: 188
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 02-03-07 02:38


salam..

this sem ada vascular bio, cardiac bio, respiratory bio..renal bio..isk2..makin mncbr buat course medicine ni..tapi dalam semua module tu..ana suka bila belajar part anatomy..sebab? bukan lah ana dah jatuh hati kat cadaver waktu dissection..tapi ana suka ngk lcturer yang ajar anat tu..huhu..cair jantung dan hati ana dibuatnya..hehe..apa pun, belajar kerana Allah..mutiara ilmu itu dicari untuk meningktkan keimanan kita padaNya..sesiapa yang ambil medic tu..mesti lebih faham..kita dapat tengok..setiap inci bahagian badan dalam manusia ni..Allah jadikan dengan begitu teliti..Kalau masih ada yang xnmpak tu..cuba selidik balik hati antum dan antunna sekalian! wallahua'lam..

-salam ukhwah penuh mahabbah-

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi_86Profil   Hantar PM kepada srikandi_86   Quote dan BalasQuote

al-Khwarizmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23624
Posting: 105
Dari: Islamic City

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-03-07 15:11


law dah...
medic pun dah...
engineerg macam aku ni dah belambak....
so budak-budak achitecture pula, apa respon antum
apa subjek2 yang anda ambil...


-----------------
Takkan Hidup dengan Pujian Manusia;
Takkan Mati dengan Cacian mereka.


Bookmark and Share

  


  Member Information For al-KhwarizmiProfil   Hantar PM kepada al-Khwarizmi   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 15:17


subjek paling best sem ni?
emm......mestilah anatomi.....
best gila......
boleh pecah kepala kalau tak study betul-betul

Bookmark and Share

  


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

dhiyaul_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16468
Posting: 96
Dari: sini

malaysia  


posticon Posting pada: 02-03-07 16:03


Masa zaman belajar dulu, saya suka subjek yang teori sebab saya kaki menghafal. memang score lah bab hafal2an ni. tapi saya juga suka subjek komunikasi sains dan public speaking sebab paling suka buat presentation. Kalau bab pengiraan suka waste water engineering dengan mech statik. tapi itu zaman dulu. sekarang kita pula jadi tok guru.. :-D muda


-----------------
ruhban fillail wa fursan finnahar


Bookmark and Share

  


  Member Information For dhiyaul_islamProfil   Hantar PM kepada dhiyaul_islam   Pergi ke dhiyaul_islam's Website   Quote dan BalasQuote

nur88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27875
Posting: 98
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 02-03-07 22:31


ana ni arts student.suka subjek contemporary issues in the muslim world..belajar pasal isu semasa dalam dan luar ngra..lecturer pula jnis yang suka bercerita.banyak isu yang dibangkitkn..lagi satu suka subjek psychology..belajar pasal mental and human behavior..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur88Profil   Hantar PM kepada nur88   Quote dan BalasQuote

daei_fi_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24248
Posting: 98
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 02-03-07 23:25


Pada 01-03-07 14:45 , al-Khwarizmi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-03-07 10:48 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

circuit theory


circuit theory?dah tu pula dari tronoh/student utp eh ambil ee lah ni...

saya ambil mechy...
subjek sem ni

DYNAMICS
HEALTH SAFETY ENVIRONMENT
ENGINEERING MATERIALS
FLUID MECHANICS I
SOLID MECHANICS
COMPUTATIONAL METHODS
PROFESSIONAL COMMUNICATION SKILLS

dalam banyak-banyak tu rasa2 minat kat solid agaknya sebab sambungan pada statics...statics dulu dapat A...yeay



salam...macam mana boleh kantoi pula ni itqaan_muslim?...hehehe
anyway, my favourite subject is differential equation....

Bookmark and Share

  


  Member Information For daei_fi_islamProfil   Hantar PM kepada daei_fi_islam   Pergi ke daei_fi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah05
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.02.2007
Ahli No: 28837
Posting: 37

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-03-07 01:47


ana suka subject physic...sebab prof yang ajor tu best bangat sih!..(suara macam nabila) :-) :-) :-)


-----------------
Hidupkan rasa Bertuhan... Suburkan rasa Kehambaan...
~bersyukur dengan apa yang ada, jujur dengan apa yang dirasa~


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah05Profil   Hantar PM kepada muslimah05   Quote dan BalasQuote

al-Khwarizmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23624
Posting: 105
Dari: Islamic City

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-03-07 07:51


Pada 02-03-07 23:25 , daei_fi_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-03-07 14:45 , al-Khwarizmi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-03-07 10:48 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

circuit theory


circuit theory?dah tu pula dari tronoh/student utp eh ambil ee lah ni...

saya ambil mechy...
subjek sem ni

DYNAMICS
HEALTH SAFETY ENVIRONMENT
ENGINEERING MATERIALS
FLUID MECHANICS I
SOLID MECHANICS
COMPUTATIONAL METHODS
PROFESSIONAL COMMUNICATION SKILLS

dalam banyak-banyak tu rasa2 minat kat solid agaknya sebab sambungan pada statics...statics dulu dapat A...yeay



salam...macam mana boleh kantoi pula ni itqaan_muslim?...hehehe
anyway, my favourite subject is differential equation....




tengok kan dah kantoi....
suka subjek ada?subjek tu best dik walaupun ramai org tak suka....org kata susah nak score....tapi bagi saya best lah sebab saya suka math....dapat A- subjek ada ni....tips dia senang saja....score banyak-banyak coursework dan then ingat kaedah dia....lepas itu boleh score...huhuhu


-----------------
Takkan Hidup dengan Pujian Manusia;
Takkan Mati dengan Cacian mereka.
[ Telah diedit oleh: al-Khwarizmi pada 03-03-07 07:52 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For al-KhwarizmiProfil   Hantar PM kepada al-Khwarizmi   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-03-07 10:03


Pada 01-03-07 13:54 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

1) Obstetrics and gynaecology
2) Paediatric medicine and child health
3) Surgery
4) General medicine
5) Neurology
6) Cardiology
7) Endocrinology
8) Psychological medicine
9) Internal medicine and infectious diseases
10) Gastroenterology
11) Haematology
12) Rheumatology
13) Nephrology
14) Intensive care
15) Emergency
16) Dermatology
17) Medical ethics

Huh.. banyaknye yang saya suka... :D

alhamdulillah..baguslah..

untuk sem ini,subject yang saya ambik...

-psychosociolinguistics
-literature
-phonology
-intructional technology
-mathematics
-science


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 03-03-07 10:04 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 14:19


sem ni suka takhrij hadith..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-07 02:52


sem ni saya suka sbjek biodiversiti plantae...
p/s : subjek yang tak suka tak ada ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

anis_farihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2006
Ahli No: 26369
Posting: 87
Dari: terengganu, sarawak

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-03-07 04:43


SISKOM
HCI
SADAM

Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_farihahProfil   Hantar PM kepada anis_farihah   Quote dan BalasQuote

Upsi_InMyHeart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27262
Posting: 115
Dari: tanjong malim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 07:12


Pada 13-03-07 04:43 , anis_farihah posting:

!!! QUOTE !!!

SISKOM
HCI
SADAM

salam..betul ke anis farihah minat subjek tu?hehehe...anis ooo anis...kita samala..tapi lctrer sadam best..suka bagi motivasi..lagipun mentor saya..
Sdam
hci
siskom
pedagogi
pmikiran
bimbingan
aljabar linear

Bookmark and Share

  


  Member Information For Upsi_InMyHeartProfil   Hantar PM kepada Upsi_InMyHeart   Pergi ke Upsi_InMyHeart's Website   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 12:13


Pada 03-03-07 10:03 , anis_najihah posting:


untuk sem ini,subject yang saya ambik...

-psychosociolinguistics
-literature
-phonology
-intructional technology
-mathematics
-science



Same dengan anis. Tapi yang paling saya suka-Literature


-----------------
"Jangan gugur sebelum syahid!"


Bookmark and Share

  


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-03-07 12:24


salam~
sem ni ambil 2 subjek saja..english dan basic theme quran..
tatau lah minat yang mana..
wassalam~

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

anis_farihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2006
Ahli No: 26369
Posting: 87
Dari: terengganu, sarawak

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 15:21


Pada 15-03-07 07:12 , Upsi_InMyHeart posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-03-07 04:43 , anis_farihah posting:

!!! QUOTE !!!

SISKOM
HCI
SADAM

salam..betul ke anis farihah minat subjek tu?hehehe...anis ooo anis...kita samala..tapi lctrer sadam best..suka bagi motivasi..lagipun mentor saya..
Sdam
hci
siskom
pedagogi
pmikiran
bimbingan
aljabar linear


salam alaik...
betul lah upsi_inmyheart....anis suka semua lecturer....tapi lecturer paling best siskom(lab)..... :-)
p/s: jangan lupa siapkan projek siskom, HCI dan sadam ye.... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_farihahProfil   Hantar PM kepada anis_farihah   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 15:59


undang2 pentabdiran...
rasa macam senang pulak nak hafal setiap kes...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 16:25


biology 2 dan physics2

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

alSubhi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.01.2007
Ahli No: 28403
Posting: 137
Dari: KL, melbourne, australia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 16:32


architecture design studio... boleh dikatakan best sebab boleh perah otak semaximum yang mungkin...

Bookmark and Share

  


  Member Information For alSubhiProfil   Hantar PM kepada alSubhi   Quote dan BalasQuote

zalwau_z2
Warga Rasmi
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25824
Posting: 3
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 16:54


suka subjek yang berkaitan dengan bahasa arab..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zalwau_z2Profil   Hantar PM kepada zalwau_z2   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 18:11


sem ni?
perhh nak kata semua best!
bila belajar memang seron0k ah..serius~
tapi bab bila nak masuk exam itu..........adoiIo...

subjek apa?
sociology, psychology, contemporary issues, macam-macam ah...
sebab? sebab semua belajar pasal manusia.... ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 18:32


ada enam subjek.
1. pscyhosociolinguistic.
2. phonology.
3. literature.
4. mathematics.
5. science.
6. instructional technology.

subject paling best, tentunya psychosociolinguistic!

Bookmark and Share

  


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

Mizul
Warga Rasmi
Menyertai: 19.03.2007
Ahli No: 29241
Posting: 11
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 25-03-07 08:52


Salam.

Subjek sem ni = ....

1. Environmental Soil Science
2. Ecology & Environmental Microbiology
3. Fundamental of Physics
4. English for Reading & Writing
5. Sastera Rakyat
6. Tamadun Islam & Asia
7. Pengantar Etika

Semuanya memang BEST. tapi yang paling BEST ( + 'memanaskan') sekali kepala = yang No.7

Ada sesiapa yang belajar pasal Psikologi di sini?
Kalau ada ilmu & pengetahuan pasal Psikologi Penjenayah, boleh kongsi dengan saya tak?

Minat nak jadi Detektif

Syukran (^_^)

Bookmark and Share

  


  Member Information For MizulProfil   Hantar PM kepada Mizul   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 15:41


Assalamualaikum..

Sem ni, ana suka subjek research methodology..

Bookmark and Share

  


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 15:52


Ana Suka Subjek Kimia (al-kimiyya)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 15:53


BRM & MIS

lagi 2 entah apa-apa entah

Bookmark and Share

  


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

rainy
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.03.2007
Ahli No: 29286
Posting: 24
Dari: pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 15:54


salam..

subjek sem ni..
effective speaking
public opinion
introduction to masscom.. ana budak masscom
BM..huhu..
TITAS
sosiologi
photo comm
thinking and writing strategies
subjek paling best mestila effective speaking sebab kena speech kat depan
(macam best pulak dok kat depan..hehe..)

Bookmark and Share

  


  Member Information For rainyProfil   Hantar PM kepada rainy   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 19:48


salam...
suka sangat subjek :
- hypermedia and multimedia information system
- information technology project management
- organizational behaviour
- spoken english
- technical and engineering english

dan yang paling best pada sem ini dan antara semua semester ialah...jeng..jeng..jeng...Munakahat...he..he..he.. =)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 02-04-07 19:56


parasitologi II
praktikum immunohematologi II
diagnostik hematologi III
patologi II
sitologi I

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 02-04-07 21:59


HEHE FINAL YEAR PROJECT :)
HUHU


-----------------




Bookmark and Share

  


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 02-04-07 23:52


emm..semua subjek best..
nak pilih yang mana 1 ini..
tak apa..letak saja semua..
sebab semua best..
hehee..


-ukur kejuruteraan
-mekanik struktur
-bahan dan binaan kejuruteraan
-math kejuruteraan
-makmal kejuruteraan
-bi kejuruteraan
-agama
-aturcara kontrak


semua best..

Bookmark and Share

  


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 03:43


psaikitrik

Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

nike_007
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20933
Posting: 125
Dari: pasir mas

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 23:24


assalammualaikum
saya paling minat subject math...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nike_007Profil   Hantar PM kepada nike_007   Pergi ke nike_007's Website   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 23:32


QQS1013-Pengantar Statistik

Bookmark and Share

  


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-04-07 00:11


PLP-Amalan pengurusan perosak
sesuatu-Pengurusan tanah
HRT-Tanaman hiasan dan landskap hortikultur

tapi paling best sesuatu sebab lecturer dia best...Dr Osumanu..
mengajar pown best....tak membosankan..
note pown senang nak paham..
Terima kasih Dr...

Bookmark and Share

  


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

ustazfirdauss
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.04.2007
Ahli No: 29635
Posting: 55
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 20-04-07 00:44


BKF1333- THERMODYNAMICS
BKG1311- GAS ENGINEERING

Bookmark and Share

  


  Member Information For ustazfirdaussProfil   Hantar PM kepada ustazfirdauss   Quote dan BalasQuote

east_salju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2003
Ahli No: 6074
Posting: 106
Dari: d bawah lindungan bayu

demrepcongo   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 03:30


salam....
ULE1012- Hubungan Etnik
UBM 1022- Bahasa Melayu Profesional
KPF 1013- Falsafah Pendidikan dan Kurikulum

Bookmark and Share

  


  Member Information For east_saljuProfil   Hantar PM kepada east_salju   Pergi ke east_salju's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-07 03:46


Erm...sem ni semua susah.... :(

Bookmark and Share

  


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

Huzaimi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29691
Posting: 55
Dari: Bandar Baru Bangi, Skudai

Selangor  


posticon Posting pada: 27-04-07 11:27


Perancangan dan perlaksanaan projek
Assignment yang diberikn oleh Prof memang sangat mencabar

Bookmark and Share

  


  Member Information For HuzaimiProfil   Hantar PM kepada Huzaimi   Quote dan BalasQuote

zaliaku
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.04.2007
Ahli No: 29527
Posting: 34

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 11:36



  


  Member Information For zaliakuProfil   Hantar PM kepada zaliaku   Pergi ke zaliaku's Website   Quote dan BalasQuote

dan_ia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27630
Posting: 35
Dari: merantau mencari ilmu

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 13:09


Anatomy
Embriology
"betapa agungnya KEKUASAAN ALLAH!"

Bookmark and Share

  


  Member Information For dan_iaProfil   Hantar PM kepada dan_ia   Quote dan BalasQuote

fansurina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27352
Posting: 205
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 13:14


subject strategic management...sebab dapat knowlegde lebih dari apa yang terkandung dalam buku...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fansurinaProfil   Hantar PM kepada fansurina   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-04-07 13:33


of course lah genetic :-D

terima kasih to puan marina..
cara pengajaran paling berkesan :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 20:13


internal audit macam best sem ni...
macam interested 2 be internal auditor...
he9 doakan lah sodiqah2 semua eh
[ Telah diedit oleh: arebie pada 23-05-07 15:13 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

amira_najihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22568
Posting: 107
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 20:22


HRT- tanaman hiasan & hortikultur landskap
sesuatu- pengurusan tanah

Bookmark and Share

  


  Member Information For amira_najihahProfil   Hantar PM kepada amira_najihah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 20:26


Pada 02-05-07 20:22 , amira_najihah posting:

!!! QUOTE !!!

HRT- tanaman hiasan & hortikultur landskap
sesuatu- pengurusan tanah


best lah kursus ni....


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nana_klate
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12131
Posting: 54
Dari: KeLaTe

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 21:06


subjek tak ada final
1)introduction to plant
2)Apriterasi seni dan reka bentuk:D

Bookmark and Share

  


  Member Information For nana_klateProfil   Hantar PM kepada nana_klate   Quote dan BalasQuote

aishgurlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2007
Ahli No: 28659
Posting: 99
Dari: skudai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 21:13


sbjek psikology pendidikan dan thermo..

Bookmark and Share

  


  Member Information For aishgurlzProfil   Hantar PM kepada aishgurlz   Quote dan BalasQuote

sitihawa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.11.2006
Ahli No: 27334
Posting: 21
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 02-05-07 21:32


psikologi remaja...
sebab saya dapat tahu tentang remaja dan sebagai remaja dapat memahami diri sendir... apa.. konflik remaja hebat kalau tak dititik beratkan betul-betul... usia remaja lah yang paling hebat sangat.. masa ni lah nak tentukan kita terjun lumpur ke tasik ke bendang ka paling penin terjun bangunan....
nasihat untuk remaja kuatkan hati,kuatkn iman yang paling penting fikir betul-betul sebelum nak buat keputusan kalau tak mampu tanya yang lebih berpengalaman.... jangan melulu2..... apa yang di katakan remaja banyak yang menyakitkn dari yang menjadi penawar.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For sitihawaProfil   Hantar PM kepada sitihawa   Quote dan BalasQuote

pasrah
Warga Rasmi
Menyertai: 02.05.2007
Ahli No: 29829
Posting: 17
Dari: My PC

belgium  


posticon Posting pada: 02-05-07 21:51


Pada 02-05-07 21:32 , sitihawa posting:

!!! QUOTE !!!

psikologi remaja...
apa yang di katakan remaja banyak yang menyakitkn dari yang menjadi penawar.....


mengapa berkata sedemikian :-?



Bookmark and Share

  


  Member Information For pasrahProfil   Hantar PM kepada pasrah   Quote dan BalasQuote

long_jar
Warga Rasmi
Menyertai: 04.05.2007
Ahli No: 29841
Posting: 7
Dari: Bumi Allah

turkmenistan   avatar


posticon Posting pada: 04-05-07 12:22


tak tau lagi nak minat apa.. :-?

Bookmark and Share

  


  Member Information For long_jarProfil   Hantar PM kepada long_jar   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 04-05-07 12:25


salam

erm..
apa ek??erm..
paling best sem ni sbjk small bsns agaknya...lec 2 cakap sbjk ni susah tapi dia ajr memang best!the best lecturer...hehehe
dapat pergi site lagi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 21:06


env..science lah best...sebab lecturer best..hehe


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 06-05-07 21:10


islam dan IT..

Bookmark and Share

  


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 18:06


physics agaknya.. tapi best

Bookmark and Share

  


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 20:08


statistik gunaan...
corporate finance...
islamic financial managemant...
financial management institution.. :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 15:17


workshop technology...
walaupun penat siapkan projek,tapi best sangat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

comelbest
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30062
Posting: 65
Dari: nilai

mauritius  


posticon Posting pada: 28-05-07 20:41


pengurusan dan pentadbiran seni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For comelbestProfil   Hantar PM kepada comelbest   Pergi ke comelbest's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 22:52


Sistem Pengkalan data (Database Management)
dapat jalan sikit otak yang lama membeku..hehe
Tarannum (ustaz cabar kami masuk AQ) macam tak layak saja..

:-)


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

long_jar
Warga Rasmi
Menyertai: 04.05.2007
Ahli No: 29841
Posting: 7
Dari: Bumi Allah

turkmenistan   avatar


posticon Posting pada: 03-08-07 14:28


Haaa...tau dah..
subjek paling best..
molecule of life dan chemical bonding..
huhuhu...best lah sebab subjek ni boleh jawab masa mid-sem.. :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For long_jarProfil   Hantar PM kepada long_jar   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-08-07 20:39


Assalamualaikum..

ana dah semester 5 jadi subjek paling best dan mencabar iailah pengaturcaraan kewangan lagipun ana tak ada basic langsung akauntan...apepn best jugak dapat jugak rasa bagaimana nak buat penyata kewangan dengan betul-betul...ni lah pengalaman jadi budak akaun selama ni kat matrik jadi budak sains..hehehehe..:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

arip
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15436
Posting: 35
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-08-07 10:28


psm

Bookmark and Share

  


  Member Information For aripProfil   Hantar PM kepada arip   Pergi ke arip's Website   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-08-07 11:43


network analysis agaknya

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

lam_ya_sin_alif
Warga Rasmi
Menyertai: 25.07.2007
Ahli No: 30443
Posting: 10
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-08-07 13:09


Biochemistry sebab lecturernya best


-----------------
Walau sejauh mana sekalipun aku pergi. Aku tetap akan kembali...


Bookmark and Share

  


  Member Information For lam_ya_sin_alifProfil   Hantar PM kepada lam_ya_sin_alif   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-08-07 20:05


salam..
ana minat semester ni

situ
calculus
biology
chemistry
silat hanafi
bel

macam semua subjek saja
huhu

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

  


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 28-08-07 01:49


salam
subjek apa yang saya suka semester ini adalah web programming kerana lecturernya sangat best and tak ngantuk selain tu final yar project walaupun pening tapi tak payah attend kelas.best gila

Bookmark and Share

  


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-08-07 02:35


arrrghh..subjek Advanced Fluid Mechanics...saturated otak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 10:26


semua subjek tak best...huhu
tapi cuba bestkan juga

Bookmark and Share

  


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

assakinah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12662
Posting: 53
Dari: universiti malaya kl

Perak  


posticon Posting pada: 28-08-07 12:41


tak ada yang best.. huhu...=

Bookmark and Share

  


  Member Information For assakinahProfil   Hantar PM kepada assakinah   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 29-10-07 15:43


bismillahhirrahmanirrahim

sem ni yang agak best,arabic..yang paling gerun..grammatical analysis..killer paper tuuuuuuuuuuu.......takut.....!!!!!!!!!!!


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 29-10-07 15:43 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-10-07 15:55


Assalamualaikum
paling best semester ni..hm...subjek tak rasmi...menjaga suatu site bangunan..boleh ke...
heheh..dah kerja lah....harap agar semua rakanĀ² boleh buat yang terbaik sama ada subjek best atau sebaliknya.... :welcome:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Subjek paling best semester ni

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.250785 saat. Lajunya....