Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 97
Ahli: 0
Jumlah: 97




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 24 hari yang lalu
izdham: 33 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 43 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: CARA UNTUK MEMPERTAHANKAN CINTA SUAMI


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» CARA UNTUK MEMPERTAHANKAN CINTA SUAMI

Please Mendaftar To Post


Oleh CARA UNTUK MEMPERTAHANKAN CINTA SUAMI

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 27-02-07 10:48


Walaupun sudah 13 tahun menikah, wanita itu masih tetap melakukan suaminya seperti tahun-tahun pertama pernikahannya. Cara yang dilakukan itu membuatkan suaminya ingin selalu cepat sampai ke rumag apabila sedang out station.
Ketika ditanyakan kepada wanita itu apakah rahsianya? Secara terus terang dia menjawab: ” Sebenarnya ini adalah rahsia yang sangat khusus untuk anda ketahui, saya masih tetap memperlakukan suami saya seolah-olah saya masih tetap mencari cintanya. Dia adalah lelaki yang membukakan cintanya kepada saya dan memasukkan kebanggaan, kebahagiaan dan cahaya ke dalam hati saya sejak 13 tahun yang lalu, dan hingga saat ini masih tetap begitu. Caranya adalah :.....”

    Tunjukkan keindahan
Tunjukkanlah sedaya upaya anda untuk menampilkan keindahan anda ketika suami pulang ke rumah, usahakanlah pandangan pertamanya kepada anda setelah selama 8-10 jam terpisah dan membuatkan dirinya sangat ingin untuk memeluk anda. Hal ini saya lakukan dengan menghias diri sebelum dia pulang.

    Bergaya lemah lembut
Tampillah dengan gaya agak sedikit lembut dan halus pada saat-saat yang tidak ditunggu, sebab kebanyakan isteri lupa bahawa pelukan yang lembut dan ciuman yang tiba-tiba dapa memberikan satu perasaan istimewa dan kasih sayang pada suami. Suami saya selalu tersenyum seperti kanak-kanak yang gembira ketika saya memeluk dan menciumnya.

    Mengukir senyuman
Berusahalah tersenyum walaupun ketika itu anda sedang dilanda masalah, namun jangan dibiarkan masalah itu berpanjangan.

    Mengenal kunci keperibadian
Kenalilah kunci keperibadiannya, jangan sampai suami anda mengatakan, ”isteriku tidak memahamiku”. Ketika anda telah sepakat untuk hidup bersama anda pasti telah berusaha bersungguh-sungguh untuk mengetahui apakah yang akan membahagiakannya.

    Penuh rasa hormat
Hormatlah suami anda, dalam perbualan setiap hari jangan lupa mengucapkan terima kasih jika ada sesuatu kebaikan yang dilakukan untuk anda.

    Tidak menghalangi keinginannya
Hormatilah keinginannya kerana hal ini tidak akan menjadikan anda sebagai hamba. Jika perkara-perkara yang dilakukan itu mengarah kepada sesuatu yang baik,mengapa perlu dihalang??

    Berusaha mengenal tentang kerjayanya
Kenalilah tentang kerjayanya kerana ianya adalah sebahagian besar dari waktu dia terjaga dari tidurnya. Jika anda memberikan perhatian terhadap kerjayanya dan kawan-kawan di tempat kerjanya maka dia akan berasa bahagia.

    Menyertai hobinya
Kalau boleh, turutlah berminat dengan hobinya, atau paling tidak anda harus berusaha untuk mengetahui rahsia Kenapa dia tertarik dengan hobi itu.

    Memberikan pujian
Berikanlah pujian jika yang dilakuakn itu emmang berhak mendapat pujian sebab kita sendiri pun menyukai pujian yang tulus yang lahir dari keikhlasan hati seorang lelaki bernama suami.

    Memberikan semangat
Berilah semagat ketika dia memerlukannya kerana sokongan dari isteri dangat besar pengaruhya terhadap kejayaan seorang suami. Bukankah di sebalik kejayaan seorang suami, ada seorang isteri di belakangnya??

    Menyediakan waktu khas
Sediakanlah waktu yang khusus untuk anda berdua-duaan, kesepatan yang ada ini anda pergunakan untuk memperbaharui hubungan anda berdua.

    Mendengar dengan penuh perhatian
Dengarkanlah apa yang diucapkan kerana wanita yang paling mengasyikkan adalah wanita yang mendengar dengan sepenuh perhatian.

    Merencanakan pekerjaan
Rancanglah sesuatu yang baru untuk dilakukan bersama, agar kehidupan anda tidak membosankan. Contohnya, pergi rekreasi ataupun beriadhah pada waktu petang. Cubalah, anda akan memperoleh keidupan yang lebih menarik, begitu juga suami anda.
    Impikan masa depan bersama
Impikanlah bersama-sama tentang masa depan yang anda berdua inginkan. Jadikanlah perancangan atau angan-angan sebagai sesuatu yang memberikan semangat yang besar dalam kehidupan anda.

Dipetik dari : MEMBINA KELUARGA SAKINAH, Drs. Kamsuri Selamat, MA

Ini untuk amalan kepada orang2 yang dah kawin saja lah tau..tapi kepada yang solo lagi tu...tak apa..lambat laun..anda akan berduet juga..so bolehlah isikan ilmu di dada dan bersedia untuk dipraktikkan...SELAMAT MENCUBA

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 11:48


Hehehe...Bagus artikel ni...Orang perempuan patut baca... :-) :-) :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 11:55


Pada 27-02-07 10:48 , dhamiraqistina posting:

!!! QUOTE !!!


Tunjukkan keindahan
Tunjukkanlah sedaya upaya anda untuk menampilkan keindahan anda ketika suami pulang ke rumah, usahakanlah pandangan pertamanya kepada anda setelah selama 8-10 jam terpisah dan membuatkan dirinya sangat ingin untuk memeluk anda. Hal ini saya lakukan dengan menghias diri sebelum dia pulang.

Bergaya lemah lembut
Tampillah dengan gaya agak sedikit lembut dan halus pada saat-saat yang tidak ditunggu, sebab kebanyakan isteri lupa bahawa pelukan yang lembut dan ciuman yang tiba-tiba dapa memberikan satu perasaan istimewa dan kasih sayang pada suami. Suami saya selalu tersenyum seperti kanak-kanak yang gembira ketika saya memeluk dan menciumnya.



Ini baru betul...Pakai lah seksi mana pun...Nak lunakan suara ke, nak menjeling manja ke...Semuanya dah dihalalkan...Beru lah adil namanya...Meletakan sesuatu kena pada tempatnya...Bukannya seksi tak bertempat...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 14:19


Pada 27-02-07 11:55 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-02-07 10:48 , dhamiraqistina posting:

!!! QUOTE !!!


Tunjukkan keindahan
Tunjukkanlah sedaya upaya anda untuk menampilkan keindahan anda ketika suami pulang ke rumah, usahakanlah pandangan pertamanya kepada anda setelah selama 8-10 jam terpisah dan membuatkan dirinya sangat ingin untuk memeluk anda. Hal ini saya lakukan dengan menghias diri sebelum dia pulang.

Bergaya lemah lembut
Tampillah dengan gaya agak sedikit lembut dan halus pada saat-saat yang tidak ditunggu, sebab kebanyakan isteri lupa bahawa pelukan yang lembut dan ciuman yang tiba-tiba dapa memberikan satu perasaan istimewa dan kasih sayang pada suami. Suami saya selalu tersenyum seperti kanak-kanak yang gembira ketika saya memeluk dan menciumnya.



Ini baru betul...Pakai lah seksi mana pun...Nak lunakan suara ke, nak menjeling manja ke...Semuanya dah dihalalkan...Beru lah adil namanya...Meletakan sesuatu kena pada tempatnya...Bukannya seksi tak bertempat...



setuju..

terima kasih atas info ni..
kadang-kadang isteri tak sedar tanggungjawabnya pada hak seorang suami..


-----------------
*Ukhwah itu Indah..*


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-02-07 23:30


Boleh saya buat request, bagaimana pula CARA untuk MEMPERTAHANKAN CINTA ISTERI? muslimin mesti baca ni untuk jadi suami mithali.
:-)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~
[ Telah diedit oleh: muslimah_jun pada 27-02-07 23:35 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

side
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.02.2007
Ahli No: 28639
Posting: 52
Dari: Bumi pimpinan ulama'

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 23:38


ana sokong cadangan muslimah_jun...
baguslah....
walaupun ana masih solo, tak salahkan untuk dijadikan panduan kalau dah kahwin nanti...he..he..he...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sideProfil   Hantar PM kepada side   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 23:44


bagi teman, jadilah rusuk suami sebab itulah sifat asalnya wanita...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-07 00:45


13 tahun... hebat ye. saya nanti, insya Allah 40 tahun. hikhikhik

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 08-03-07 11:40


syahidatu...sepatutnya kena minta hodoh tu kekal lagi lama..sampai akhir hayat....hehehe..

muslimah_jun...saya belum terbaca lagi buku Cara untuk mempertahankan cinta suami...nanti..kalau terbaca..saya bagitahu ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 08-03-07 12:41


mak kata...kita kena selalu masak untuk suami dan anak2...dari masakan ia mampu mengikat kasih sayang antara kita....

dalam masakan, bacalah atau selawat....insyaallah...semakin sayang

kepada isteri yang bekerja, penat atau tak ada masa bukan satu sebab anda tidak masak..kerna telah terbukti org yang sibuk iaitu    mak na......mampu masak unutk suami dan anak2 nya yang comel terutama nya ana......hehehhee

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 08-03-07 12:42


Pada 27-02-07 11:55 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-02-07 10:48 , dhamiraqistina posting:

!!! QUOTE !!!


Tunjukkan keindahan
Tunjukkanlah sedaya upaya anda untuk menampilkan keindahan anda ketika suami pulang ke rumah, usahakanlah pandangan pertamanya kepada anda setelah selama 8-10 jam terpisah dan membuatkan dirinya sangat ingin untuk memeluk anda. Hal ini saya lakukan dengan menghias diri sebelum dia pulang.

Bergaya lemah lembut
Tampillah dengan gaya agak sedikit lembut dan halus pada saat-saat yang tidak ditunggu, sebab kebanyakan isteri lupa bahawa pelukan yang lembut dan ciuman yang tiba-tiba dapa memberikan satu perasaan istimewa dan kasih sayang pada suami. Suami saya selalu tersenyum seperti kanak-kanak yang gembira ketika saya memeluk dan menciumnya.



Ini baru betul...Pakai lah seksi mana pun...Nak lunakan suara ke, nak menjeling manja ke...Semuanya dah dihalalkan...Beru lah adil namanya...Meletakan sesuatu kena pada tempatnya...Bukannya seksi tak bertempat...



tulah .....tak sabar betul dirasakan....tapi bila agaknya??.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 13:00


Pada 08-03-07 12:42 , budak_melaka posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-02-07 11:55 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-02-07 10:48 , dhamiraqistina posting:

!!! QUOTE !!!


Tunjukkan keindahan
Tunjukkanlah sedaya upaya anda untuk menampilkan keindahan anda ketika suami pulang ke rumah, usahakanlah pandangan pertamanya kepada anda setelah selama 8-10 jam terpisah dan membuatkan dirinya sangat ingin untuk memeluk anda. Hal ini saya lakukan dengan menghias diri sebelum dia pulang.

Bergaya lemah lembut
Tampillah dengan gaya agak sedikit lembut dan halus pada saat-saat yang tidak ditunggu, sebab kebanyakan isteri lupa bahawa pelukan yang lembut dan ciuman yang tiba-tiba dapa memberikan satu perasaan istimewa dan kasih sayang pada suami. Suami saya selalu tersenyum seperti kanak-kanak yang gembira ketika saya memeluk dan menciumnya.



Ini baru betul...Pakai lah seksi mana pun...Nak lunakan suara ke, nak menjeling manja ke...Semuanya dah dihalalkan...Beru lah adil namanya...Meletakan sesuatu kena pada tempatnya...Bukannya seksi tak bertempat...



tulah .....tak sabar betul dirasakan....tapi bila agaknya??.....


memang berbaloi :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 14:03


:-) Assalamualaikum.....



Syukran...info yang sangat berguna....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 13-03-07 14:01


budak_melaka...insyaallah masa tu akan tiba suatu hari nanti..bersabar lah...

alexander.....sama-sama...

tambah2 lah lagi kalau ada yang nak tambah...macam nasi tambah lah pulak..hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 13-03-07 21:14


Pada 08-03-07 13:00 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!



memang berbaloi :-D :-D



Apa yang berbaloinya kak anis_zulaikha? :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 13-03-07 21:19


Romantiknye

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 13-03-07 21:19


Saya nak kongsi satu tips ni...

Kalau suami balik dari kerja dan nampak macam bad mood saja jangan kacau...biarkan dia sejuk baru tegur...Tips ni Ustazah Siti Nor Bahyah yang bagi...Saya tak ingat dalam rancangan apa...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 08-04-07 01:24


satu lagi...nak tambah..bila suami duduk (kat hujung katil lah contohnya)..pegang belakang suami...dan cium belakang suami..ni petua untuk mengeratkan kasih sayang antara keduanye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 18:16


Satu lagi...Kalau nak tegur suami jangan main lepas saja...Beralas sikit cakap tu...Seperti kata pakar motivasi 7 kali puji 1 kali tegur...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ainul_tapah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2007
Ahli No: 29441
Posting: 145
Dari: Nilai_Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 11-04-07 10:54


memang sesuwe...ma kasih ya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_tapahProfil   Hantar PM kepada ainul_tapah   Quote dan BalasQuote

msaupi
Warga Rasmi
Menyertai: 22.02.2007
Ahli No: 28841
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 16:42


Artikel yang sangat bagus. Walaubagaimanapun, hubungan kasih-sayang suami-isteri adalah perhubungan 2 hala.

Masing-masing perlu memahami antara satu sama lain. Suami juga perlu bersiap untuk isteri, bukan isteri sahaja yang perlu melakukannya.

Zaman sekarang, suami-isteri berkerja. Jadi agak susah untuk isteri melakukan kebanyakan saranan yang dibincangkan dalam artikel tersebut.

Oleh itu masing-masing perlu memahami realiti kehidupan berumahtangga terutama mereka yang hidup di KL. Keluar pagi, balik lewat petang atau malam. Kadang-kadang tu makan-minum pun di kedai, kecuali mereka yang ada pembantu rumah. Kalau ada anak, perlu meluangkan masa dengan anak-anak pulak.

Jadi harus ada perancangan pembahagian tugas antara suami-isteri untuk mengelak timbul masalah.

Pokoknya, ingat kembali masa mula-mula kita berkenalan, bercinta dan semasa awal perkahwinan dahulu. Manisnya waktu itu, tapi bila dah lama, mengapa pulak ia tawar?

Teruskan saat-saat manis itu hinggalah akhir hayat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For msaupiProfil   Hantar PM kepada msaupi   Pergi ke msaupi's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-07 17:32


muhasabah diri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 17:39


kawin jangan tak kawin hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

songkok
Warga Rasmi
Menyertai: 30.09.2004
Ahli No: 11516
Posting: 19
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 17:45


suami tak suka diperintah... Kalau nak minta dia buat sesuatu, "minta tolong" dia buat... bukan "perintah" dia... hehe :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkokProfil   Hantar PM kepada songkok   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 17:47


salam..

INFO yang bagus.

**muslimah..... jangan tak baca ye.

(jadilah yang terbaik diantara yang terbaik.)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.123404 saat. Lajunya....