Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang meninggikan darjat seseorang ialah akal dan adabnya, bukan asal keturunannya
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 4 hari yang lalu
wyd1014: 12 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 22 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: wanita yang layak untuk dicintai...


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» wanita yang layak untuk dicintai...

Please Mendaftar To Post


Oleh wanita yang layak untuk dicintai...

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 27-02-07 10:41


WANITA YANG LAYAK UNTUK DICINTAI

Hasil daripada penyelidikan menunjukkan bahawa kaum lelaki sangat mudah bersimpati kepada wanita yang berpenampilan sederhana. Jadi, sekiranya kaum wanita memahami akan hal ini, maka akan mudahlah bagi mereka untuk mendapatkan perhatian daripada kaum lelaki…
Ciri-ciri wanita yang layak dicintai :
    1) Wanita yang suka memberi, tetapi tahu akan batas-batas     kadar yang harus diberikan kepada suaminya.
    2) Wanita yang bersikap sederhana, memiliki jiwa yang harmoni dan humor yang bermakna.
    3)Wanita yang mempunyai jiwa yang terbuka dan selalu dapat melibatkan diri dalam keluarga.
    4) Wanita yang mempunyai daya tarik secara seksual.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

rasasayang
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2007
Ahli No: 28031
Posting: 16
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 27-02-07 11:59


aku wanita seperti itu ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasasayangProfil   Hantar PM kepada rasasayang   Quote dan BalasQuote

klate_girl
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2006
Ahli No: 26984
Posting: 85
Dari: UM K.L

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 15:21


Semua mahkluk layak dicintai kerana 'cinta' adalah anugerah Ilahi..

....HaNya TuHaN YaNg TaHu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For klate_girlProfil   Hantar PM kepada klate_girl   Quote dan BalasQuote

fitriey
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.11.2006
Ahli No: 27349
Posting: 49
Dari: kb+Pahang+perlis+penang+jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-03-07 17:08


susah nak cari wanita macam tu sekarang

Bookmark and Share

    


  Member Information For fitrieyProfil   Hantar PM kepada fitriey   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 19:04


Pada 27-02-07 10:41 , dhamiraqistina posting:

!!! QUOTE !!!

WANITA YANG LAYAK UNTUK DICINTAI

Hasil daripada penyelidikan menunjukkan bahawa kaum lelaki sangat mudah bersimpati kepada wanita yang berpenampilan sederhana. Jadi, sekiranya kaum wanita memahami akan hal ini, maka akan mudahlah bagi mereka untuk mendapatkan perhatian daripada kaum lelaki…
Ciri-ciri wanita yang layak dicintai :
    1) Wanita yang suka memberi, tetapi tahu akan batas-batas     kadar yang harus diberikan kepada suaminya.
    2) Wanita yang bersikap sederhana, memiliki jiwa yang harmoni dan humor yang bermakna.
    3)Wanita yang mempunyai jiwa yang terbuka dan selalu dapat melibatkan diri dalam keluarga.
    4) Wanita yang mempunyai daya tarik secara seksual.



tak tepat....banyak lagi kurang...


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

hidayah_grasio
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23571
Posting: 146
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 13:42


Sesungguhnya, lain lelaki, lain citarasanya terhadap diri seseorang wanita.. Tidak bermakna, kata kata di atas, semuanya wanita yang layak dicintai..

Dan setiap makhluk berhak dicintai.. Hatta, tumbuh tumbuhan dan juga binatang sekali pun..

Wallahu A'lamu bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For hidayah_grasioProfil   Hantar PM kepada hidayah_grasio   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 14:04


erm

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

madiha
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2007
Ahli No: 28033
Posting: 11

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 14:24


mmmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For madihaProfil   Hantar PM kepada madiha   Quote dan BalasQuote

intfada
Warga Rasmi
Menyertai: 09.02.2007
Ahli No: 28649
Posting: 4

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 15:53


tercipta engkau dari rusuk lelaki
bukan dari kaki untuk dialasi
bukan dari kepala untuk djunjung
tapi dekat di bahu untuk dilindung
dekat jua dihati untuk dikasihi
engkaulah wanita hiasan duniawi

Bookmark and Share

    


  Member Information For intfadaProfil   Hantar PM kepada intfada   Quote dan BalasQuote

intfada
Warga Rasmi
Menyertai: 09.02.2007
Ahli No: 28649
Posting: 4

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 15:54


Kenapa erm?tidak mengerti maksud tersirat atau sengaja tidak memahami?

Bookmark and Share

    


  Member Information For intfadaProfil   Hantar PM kepada intfada   Quote dan BalasQuote

intfada
Warga Rasmi
Menyertai: 09.02.2007
Ahli No: 28649
Posting: 4

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 15:55


Kenapa erm?tidak mengerti maksud tersirat atau sengaja tidak memahami?

Bookmark and Share

    


  Member Information For intfadaProfil   Hantar PM kepada intfada   Quote dan BalasQuote

irfaz_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2006
Ahli No: 21780
Posting: 146
Dari: banting

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 16:08


indah nya wanita jikalau sedemikian rupa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfaz_87Profil   Hantar PM kepada irfaz_87   Quote dan BalasQuote

aZieMaH_88
Warga Rasmi
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28945
Posting: 9
Dari: kota kinabalu sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 09:23


semoga kita menjadi wanita solehah ...

sebaik - baik perhiasan dunia ialah wanita solehah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aZieMaH_88Profil   Hantar PM kepada aZieMaH_88   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-03-07 11:05


sebaik2 wanita adalah wanita yang solehah..alangkah bagus kiranya seindah Siti Khadijah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 05-03-07 11:39


wanita yang layak dicintai?ramai saja,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu_jak
Warga Rasmi
Menyertai: 07.11.2006
Ahli No: 27231
Posting: 9

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 11:44


"beauty is in the eyes of the beholder"...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_jakProfil   Hantar PM kepada cikgu_jak   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 08-03-07 11:23


aye..kalau kurang tlgla tambah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

AzwaAqilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2007
Ahli No: 28986
Posting: 73
Dari: kubang kerian

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 11:30


hmmm..best juga topik ni bagi ana..bagi ana,sebaik-baik prhiasan duniawi adalah wanita solehah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzwaAqilahProfil   Hantar PM kepada AzwaAqilah   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 11:58


semua makhluk ciptaan khaliq wajar dicintai...
tapi jangan lebih dari 4 k.... opsss

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

abong
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27304
Posting: 59
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 12:54


sebaik-baiknya...
carilah pasangan yang memahami agama....
paham kan maksud saya?
maksud say disini adalah untuk pasangan hidup...
orang yang memahami agama
jika dia mencintai mu...
dia mencintai mu kerana Allah
jika dia tak mencintai mu,
dia takkan berlaku curang, takkan membenci mu, kerna dia akan berlaku baik
kepada mu sabagai tanda cinta dia kepada Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abongProfil   Hantar PM kepada abong   Pergi ke abong's Website   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 13:04


WANITA YANG LAYAK DICINTAI?.......ADAKAH IANYA LEBIH RAMAI DARI WANITA YANG TIDAK LAYAK UNTUK DICINTAI?

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

hanan_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28138
Posting: 110

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 13:11


Pada 03-03-07 15:53 , intfada posting:

!!! QUOTE !!!

tercipta engkau dari rusuk lelaki
bukan dari kaki untuk dialasi
bukan dari kepala untuk djunjung
tapi dekat di bahu untuk dilindung
dekat jua dihati untuk dikasihi
engkaulah wanita hiasan duniawi


indahnya kalau semua lelaki mengerti dan memahami...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan_nurProfil   Hantar PM kepada hanan_nur   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 13:28


terpulang lah........Allah dah tentukan semua...
cinta kita hanya untuk yang berhak!
setiap org berhak untuk mencintai dan dicintai, am i right?..
Kalau ikut syarat2...sampai bila2 lah tak ....

so, then, try to be honest and do all the best to your partner!
[ Telah diedit oleh: fazleena pada 08-03-07 13:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 13:29


kena buat syarat2 kelayakannya; pengalaman 2 tahun ke.. Degree graduate...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 15:59


Haha..KEna ada degree pulak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

nur_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8815
Posting: 109
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 17:36


ada pulak yang layak dan tak layak ye?? :-? :-?


-----------------
layari www.stormreaders.net/kaseh88 untuk mendapatkan buku2 islam..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_nasyidProfil   Hantar PM kepada nur_nasyid   Pergi ke nur_nasyid's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 17:38


sesiapa saja layak dicintai... takkan nak memilih agaknya, kasihan lah yang kat seorang lagi pula huhu :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

nur_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8815
Posting: 109
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 17:55


Pada 08-03-07 17:38 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

sesiapa saja layak dicintai... takkan nak memilih agaknya, kasihan lah yang kat seorang lagi pula huhu :P


ya,setuju...
ni lah yang nak disampaikan sebenarnya...hehe :-D


-----------------
layari www.stormreaders.net/kaseh88 untuk mendapatkan buku2 islam..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_nasyidProfil   Hantar PM kepada nur_nasyid   Pergi ke nur_nasyid's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 08-03-07 18:07


Assalamualaikum...mungkin bergantung kepada citarasa masing-masing...kalau dapat meletakkan diri sebagai wanita solehah lebih bagus...insyaallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 11:10


wanita yang layak dicintai?
erm..ramai agaknya...yang penting baik agama dan akhlaknya...
serahkan cinta hanya pada yang berhak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

hazif
Warga Rasmi
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28947
Posting: 1
Dari: Land of hornbil

ethiopia   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 11:25


wanita yang tahu dia adalah wanita...
kerana pada wanita itu punya rasa malu yang tinggi...
maka itu lah yang wajar untuk dicintai tapi bukan pada rupanya....
lihat pada agama dan akhlaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazifProfil   Hantar PM kepada hazif   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 09-03-07 11:39


Pada 09-03-07 11:25 , hazif posting:

!!! QUOTE !!!

wanita yang tahu dia adalah wanita...
kerana pada wanita itu punya rasa malu yang tinggi...
maka itu lah yang wajar untuk dicintai tapi bukan pada rupanya....
lihat pada agama dan akhlaknya...


yes..yes...memang layak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

mouslimin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27179
Posting: 127
Dari: Papar, sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 11:50


mesti lah tengok beragama dulu baru tengok cantiknya...hehe.. ustaz aku cakap, kalau tak cantik di mata sendiri pun susah juga.. nanti time (ehem) kita bayangkan orang lain berdosa juga tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mousliminProfil   Hantar PM kepada mouslimin   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 11:54


salam....
wanita yang layak untuk dicintai?
hhmmm.......susah ni.
mungkin yang beriman dan berakhlak mulia dan pandai berlemah lembut.
itu yang diutamakan. (^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 09-03-07 13:37


Pada 08-03-07 13:29 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kena buat syarat2 kelayakannya; pengalaman 2 tahun ke.. Degree graduate...

begitu ke???? hehehe.... :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 13-03-07 14:15


kalau macam tu kan adibahzahrah..kita tambah lagi syarat2 nya...hantaran ikut pointer tertinggi sepanjang pengajian..lepas itu kali dengan rm 10 rb..agak2..takut tak laki2..hehehe....

sekadar gurauan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-03-07 08:38


SEINDAH HIASAN ADALAH WANITA SOLEHAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-03-07 08:42


Pada 13-03-07 14:15 , dhamiraqistina posting:

!!! QUOTE !!!

kalau macam tu kan adibahzahrah..kita tambah lagi syarat2 nya...hantaran ikut pointer tertinggi sepanjang pengajian..lepas itu kali dengan rm 10 rb..agak2..takut tak laki2..hehehe....

sekadar gurauan...


boleh juga ni :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 08-04-07 01:29


kalau begitu nanti takut sampi tua pun xkawin2 ..ala..jadi andartu lah nanti..huhukk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121161 saat. Lajunya....