Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tiada apa yang paling berharga di dunia ini selain dari kebahagiaan..tiada apa yang paling memilukan selain dari kesedihan
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: sarashanee
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43127

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 1 hari, 6 jam, 38 minit yang lalu
z_tornado: 1 hari, 10 jam, 45 minit yang lalu
sarashanee: 8 hari yang lalu
CikIzzah1992: 10 hari yang lalu
Qiamulail: 26 hari yang lalu


Jejak Dapur
Topik: ada tak yang suka makan nasi kerabu???????


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Dapur
    »» ada tak yang suka makan nasi kerabu???????

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh ada tak yang suka makan nasi kerabu???????

al_labib
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.01.2007
Ahli No: 28168
Posting: 22
Dari: dari selangor ke egypt

Selangor  


posticon Posting pada: 17-02-07 14:15


salam... sahabat2 skalian, ada tak diantra ahli2 ukhwah suka makan nasi kerabu???? kalau suka Kenapa, dan kalau tak suka Kenapa tak suka????
komen sikit...
saya suka sebab banyak sayuran ulam & ada budu..hehehe..


-----------------
perjuangn menegakkan agama ALLAH mesti diteruskan......ayuh bangunla....ya ayyuhalmudathsir..qhum faanzir..


Bookmark and Share

    


  Member Information For al_labibProfil   Hantar PM kepada al_labib   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 14:27


salam
ana dan hubby suka nasi kerabu. sebab suka lah. hehhe. sukar untuk dijelaskan.

kalau ana mungkin sebab ulam-ulaman :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 17-02-07 14:30


salam..

ana suka jugak nasi kerabu semenjak tinggal kat tganu ni.. memang suka, sedap...

sebabnya.. ada banyak ulam.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 15:04


Aik Kelab Nasi Kerabu pun ada ye? Hehe...

Dulu saya tak suka nasi kerabu, lepas itu satu hari saya memakan nasi kerabu yang dibuat oleh akak senior dari Kelantan... uisy... sedapnya... lepas itu sampai sekarang, jangan dihidang kat depan mata... hehe... habis lah jawabnye... :D

saya suka cili yang ada kelapa kat dalam tu... apa ek nama dia? kalau tak salah org Kelantan panggil Solok ke... apa entah...


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-02-07 15:15


nasi kerabu dah mai dah... :-D

nasi-kerabu-kelate



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 15:20


Amboi saja saja nak tayang nasi kerabu Kelantan tu... saya kenal sebab nasi kerabu kat Kelantan saja yang saya jumpa warna biru.. huhu.. negeri lain tak pernah tengok lagi pakai warna apa...


p/s: nasi kerabu Kedah warna hijau-kuning... :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-02-07 15:25


Pada 17-02-07 15:20 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Amboi saja saja nak tayang nasi kerabu Kelantan tu... saya kenal sebab nasi kerabu kat Kelantan saja yang saya jumpa warna biru.. huhu.. negeri lain tak pernah tengok lagi pakai warna apa...


p/s: nasi kerabu Kedah warna hijau-kuning... :D



doc meow..
memang saya nak tayang pun nasi kerabu kelate tu:-D
nasi kerabu warna putih pun ada.. :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 15:28


sedap tu...postla sini sikit..dah lama xmarasa..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 15:29


Nasi kerabu warna putih tak syok... tak feel bila makan tu... hehe... nak kena buat warna biru juga baru terasa kekerabuannya... :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-02-07 15:35


putih ke biru ke kuning ke
tak apalah
asalkan jangan kering
kalau kering
nak makan pun tak lalu :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 15:53


kawan-kawan saya pulak takut nak makan nasi kerabu warna biru.. hikhik

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 15:56


Pada 17-02-07 15:53 , LinCikedot posting:

!!! QUOTE !!!

kawan-kawan saya pulak takut nak makan nasi kerabu warna biru.. hikhik


kenapa pulak..??ada something ke dengan nasik yang berwarna biru tu..rasanya same saja,cuma warna tu untuk menarik perhatian pembeli..nampak lain sikit..


-----------------
bekerjalah bersungguh-sungguh seolah-olah hidup selama-lamanya,beribadatlah dengan ikhlas seolah-olah mati esok hari.


Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

fitrah_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2006
Ahli No: 27717
Posting: 78
Dari: fi ardhillah...

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-02-07 16:01


assalamualaikum....


erm... sedapnyer nasi kerabu... suka sangat... :D

suka sebab apa ek.... erm sebab banyak ulam 2 agaknya....


-----------------
HiduP sentiasa InDaH andaI SemUaNYa KeRaNa ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For fitrah_mawaddahProfil   Hantar PM kepada fitrah_mawaddah   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-02-07 16:02


Pada 17-02-07 15:53 , LinCikedot posting:

!!! QUOTE !!!

kawan-kawan saya pulak takut nak makan nasi kerabu warna biru.. hikhik


awat pula kawan-kawan LinCikedot takut...
nanti bagitau kawan-kawan.
jangan takut
yang warna biru tu buat guna bunga
kalau tak silap
bunga tu tumbuh bermusim :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 16:24


ahakss.. saya da bagitahu mereka tapi mereka masih takut jugak. sampai sekarang tak makan nasi kerabu tu. dan ada di antara mereka yang minta nasi putih biasa nak makan dengan nasi kerabu. peliknya kan. saya memang suka nasi kerabu dari dulu sampai sekarang. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-02-07 16:25


suka... lagi suka jk cukup lauk lado solok, telur masin, daging bakar (goreng pun best) @ ayam bakar. Opps..lupa budu secukupnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 16:44


salam.
ana suka sangat-sangat nasi dagang dengan gulai ikan... YumYum..
Tapi kat sini susah nak dapat..
Kalau pergi trgnu mesti makan..
Nasi kerabu belum cuba.. Takut ah warna biru..
Hehehe


-----------------

[ Telah diedit oleh: Maisarah pada 17-02-07 16:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 16:47


huhuhu...Dulu memang suka sangat.tapi,sekarang dah alergic sebab nasi kerabu tu kan letak budu.saya ni dah jadi alergic dengan budu.habis satu badan gatal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 16:49


Pada 17-02-07 15:15 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

nasi kerabu dah mai dah... :-D

nasi-kerabu-kelate



mak aihh..Terliur habis..


-----------------
KADANG KAWAN JADI LAWAN...
KADANG-KADANG LAWAN JADI KAWAN....


Bookmark and Share

    


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 16:51


saya suka nasi kerabu yang ada kuah...... :lol:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

nur88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27875
Posting: 98
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 17-02-07 16:59


ana tak berapa suka dengan nasi kerabu..lagi2 kalau makan dengan budu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur88Profil   Hantar PM kepada nur88   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-02-07 18:05


Pada 17-02-07 16:59 , nur88 posting:

!!! QUOTE !!!

ana tak berapa suka dengan nasi kerabu..lagi2 kalau makan dengan budu..


amboi dik
cubala dulu
nasi kerabu ni best sebab ada budu & ulam-ulam dia
kalau tak ada budu
tak namanya nasi kerabu dik
rugi tau tak suka nasi kerabu ni
budu banyak khasiat dik... :-)



***
nak promote nasi kerabu kelate :-D :-P ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 18:16


amboi snawan....ingat2 lah org yang jauh macam ana ni. terliur lah pula tengok nasi kerabu...favourite tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 18:31


semalam, saya makan nasi kerabu.. wah.. version negeri sembilan.. terkejut jugak.. tapi, sedap sangat, pedas.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 18:55


saya tak biasa makan nasi kerabu ni :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 19:04


antara nasik yang paling sedap di dunia, tu pun kalau betul-betul jadi lah...

sedap hingga menjilat jari, sudu & garfu, pinggan2 sekali kalau tak segan, hehe. rugi oo kalau ada yang tak cuba lagi, terlepas dari menikmati satu kenikmatan dunia.

p/s: bak kata omputih, it's finger lickin' good... :-D


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-02-07 14:48


nasi kerabu??

nasi dagang lagi sodap!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-02-07 18:22


salam...

ana makan jugak nasi kerabu...
tapi tanpa budu dengan kelapa...
try jugak makan dengan budu...
lepas itu sakit perut.. huhuhu...
kelapa memang ana tak bape suka...

jadi kesimpulannya, makan nasi kerabu togel saja...
nasi dengan ikan atau ayam yang dibakar atau panggang dengan kuah sikit...
kacang botol se..

:-) :-D


-----------------

[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 26-02-07 19:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-02-07 18:27


uikss ismi_atikah..
ruginya tak merasa budu.. :-D :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-02-07 19:10


Pada 26-02-07 18:27 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

uikss ismi_atikah..
ruginya tak merasa budu.. :-D :-D :-D



bukan tak suka..
cuma tak boleh masuk..
dulu makcik tu buat budu+mangga muda..
pun ana tak boleh nak hadam dengan baik..

:-)

p/s; tak apa, sebenarnya ana simpankan budu tu tu ukhti azzahrah.. ;-) ;-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

asney
Warga Rasmi
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28493
Posting: 4
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-02-07 19:58


bukan tak suka..tapi tak dapat telan...
huhu... pandai buat tapi tak makan pun...cuma family saja makan...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For asneyProfil   Hantar PM kepada asney   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-02-07 22:35


Pada 17-02-07 18:55 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

saya tak biasa makan nasi kerabu ni :)



kena try..rasa sekali mesti nak nak banyak kali.. best..fingers lickin good :-D urmm..dah lm tak makan ns kerabu...


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 26-02-07 22:37 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

nur_snasf
Warga Rasmi
Menyertai: 17.01.2007
Ahli No: 28208
Posting: 10
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 00:57


salam....saya suka sangat-sangat makan nasi kerabu..makan tiap-tiap hari pun tak kisah...huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_snasfProfil   Hantar PM kepada nur_snasf   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-02-07 01:10


Pada 27-02-07 00:57 , nur_snasf posting:

!!! QUOTE !!!

salam....saya suka sangat-sangat makan nasi kerabu..makan tiap-tiap hari pun tak kisah...huhu..


kita sama nampaknya nur_snasf :-P
ini nasi kerabu special untuk nur_snasf sekali dengan solok lada.. :-P :-D ;-)

p/s: ada tak ek word solok lada ni?.. :roll: :roll:

solokladda



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-02-07 01:28


hahaha...nasik kerabu memang best..ada ulam...tapi kalau ada budu...terus hilang selera...rasa terus lain...loya...tak boleh masuk

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

palapesutm
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.12.2006
Ahli No: 27852
Posting: 59
Dari: skudai, johor

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 02:02


ana suka sangat nasi kerabu. sebut saja nasik kerabu, teringat kat arwah tok ana.. hm, selalu dia buat nasi kerabu ni.. sedap.. isy.. meleleh air liur ini.. :-)


-----------------

affiliate.enter4money.com Your<br />&#<br /><br /><br />
<div align= Bookmark and Share


    


  Member Information For palapesutmProfil   Hantar PM kepada palapesutm   Pergi ke palapesutm's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 09:12


salam..
ana suka sangat nasi kerabu,lagi2 dengan daging bakar..subhanallah hebat betul Allah,beri sedap pada makanan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 10:24


Aduh azzaharah..siap posting nasi kerabu lagi..solok lada tu pun nampak sedap..lapar pulak rasanya....nasi kerabu memang best...first time rasa nasi kerabu masa belajar kat matriks PJ..:-P

-----------------------
Sahabat yang beriman ibarat mentari yang menyinar. Sahabat yang setia bagai pewangi yang mengharumkan. Sahabat sejati menjadi pendorong impian. Sahabat berhati mulia membawa kita ke jalan Tuhan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

klate_girl
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2006
Ahli No: 26984
Posting: 85
Dari: UM K.L

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 10:25


Suka sengoti nasi kerabu juga...kalau ore klate tak suko nasi kerabu tak tahu lah nak oyak guano...

.....HaNya TuHaN YaNg TaHu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For klate_girlProfil   Hantar PM kepada klate_girl   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 10:36


seriously..ana memang suka sangat makan nc kerabu...tm belajar kat srwk dulu susah sangat nak dapat yang betul kaw..tm bulan puasa p kat kem askar cari nasi kerabu kelantan..wah..memang kaw punyo...sekarang dah balik KL...senang saja nak cari..hihi...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

princess_izny88
Warga Rasmi
Menyertai: 01.08.2006
Ahli No: 25547
Posting: 19
Dari: Sg Petani, Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 27-02-07 11:56


ana tak suka lansung makan nasi kerabu..taktau kenapa...tapi tekak ana memang tak boleh terima nasi kerabu...lagi2 bila letak budu...
maybe sebab ana bukan orang pantai timur agaknya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For princess_izny88Profil   Hantar PM kepada princess_izny88   Quote dan BalasQuote

lamka
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27100
Posting: 43
Dari: kelate

australia   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 12:19


Pada 27-02-07 01:10 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!


solokladda



perghhh...lapar lah pula tengok nasik kerabu dengan solok lada ini... bestnya kalau boleh balik Malaysia dan makan nasi kerabu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamkaProfil   Hantar PM kepada lamka   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 27-02-07 12:21


wah..smgt antum~siap ada gambar lagi...ehe..ana pun suka juga.tapi tak ada lah suka sangat-sangat..biasa saja:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

nur_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8815
Posting: 109
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 14:14


ana pun suka... sebab rasanya sedap hingga menjilat jari.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_nasyidProfil   Hantar PM kepada nur_nasyid   Pergi ke nur_nasyid's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 14:59


nah lagi satu...

ase


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 27-02-07 21:39 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 15:05


tapi.. hari ini kan hari selasa.. boleh ke makan nasi kerabu??

:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-02-07 15:08


Pada 27-02-07 14:59 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

nah lagi satu...
/



errr..ni nasi kerabu apa ni Daeng_Jati? :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 15:11


ni nasi kerabu ala hotel...nak hias2 sikit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 22:29


Pada 27-02-07 15:05 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

tapi.. hari ini kan hari selasa.. boleh ke makan nasi kerabu??

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D


erk, ada hari ke makan nasi kerabu? :-?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-02-07 23:49


ini yang tak best ini..bincang pasal nasi kerabu tapi boleh tengok gambar saja...
patutnye..kan buat majlis mkan nasi kerabu...bestne...
rindu nak makan nasi kerabu ma buat...nak balik kg..............

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

side
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.02.2007
Ahli No: 28639
Posting: 52
Dari: Bumi pimpinan ulama'

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-07 00:06


ana suka makan nasi kerabu...
lebih2 lagi makan dengan kuah sup...
best.......
tak percaya, cubalah sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sideProfil   Hantar PM kepada side   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 11:49


makan budak... aaaaaaaaaaarrrrrrrrggggghhhhhhhhh!!!!!!!!!!

:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 11:51


huhu...

saya pun sukeeee

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 11:52


Pada 27-02-07 22:29 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-02-07 15:05 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

tapi.. hari ini kan hari selasa.. boleh ke makan nasi kerabu??

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D


erk, ada hari ke makan nasi kerabu? :-?


tak pernah jumpa lagi nasi keselasa, kekhamis, kesabtu dll:D


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.
[ Telah diedit oleh: broshahir pada 04-03-07 11:53 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 11:54


hehehehe...
buat lawak ye...
huahua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 12:13


salam...
rasa-rasanya, ana tak pernah makan nasi kerabu lagi seumur hidup ni.
macam manalah rasanya. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-03-07 18:21


:-P Alamak lapar pula bila melihat pict "solok lado" itu.....tambah2 kalau makan dengan Nasi Kerabu + budu + daging bakar, fuuuuuuuuh, memang "JELIGHO" lah....heheee......

:-) Nasi Kerabu ini tak macam Nasi Dagang, Nasi Dagang akan membuatkan kita muak kalau makan banyak sebab beras untuk Nasi Dagang ini sebenar nya lebih kepada beras pulut, tapi Nasi Kerabu tak....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-03-07 18:29


salam~
waaa...rindu gila nasi kerabu..tapi saya makan nasi kerabu yang umi buat saja..org lainw at saya tak berapa makan..
wassalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

med
Warga Rasmi
Menyertai: 19.03.2007
Ahli No: 29242
Posting: 3

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-03-07 04:32


bagi ana...nasi kerabu memang sedap di makan.tapi nasi kerabu boleh membuatkan kita mengangtuk..ana selalu makan nasi kerabu boleh d katakan setiap hari jumaat

Bookmark and Share

    


  Member Information For medProfil   Hantar PM kepada med   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 11:08


Pada 25-03-07 04:32 , med posting:

!!! QUOTE !!!

bagi ana...nasi kerabu memang sedap di makan.tapi nasi kerabu boleh membuatkan kita mengangtuk..ana selalu makan nasi kerabu boleh d katakan setiap hari jumaat


mengantuk?? haha.. senang saja tu.. ambil coca cola + panadol minum.. :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

(jangan diikuti panduan ini.. sekadar gurauan)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 11:08


Pada 25-03-07 04:32 , med posting:

!!! QUOTE !!!

bagi ana...nasi kerabu memang sedap di makan.tapi nasi kerabu boleh membuatkan kita mengangtuk..ana selalu makan nasi kerabu boleh d katakan setiap hari jumaat


mengantuk?? haha.. senang saja tu.. ambil coca cola + panadol minum.. :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

(jangan diikuti panduan ini.. sekadar gurauan)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

amira_najihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22568
Posting: 107
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 18:24


suka...
diet seimbang lah katakan...
tekstur dan warnanye menarik lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_najihahProfil   Hantar PM kepada amira_najihah   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 19:23


suka sangat makan.....kalau pergi psr mlm memang ni yang di beli....seimbang....semua ada...:) sedap....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 25-03-07 19:25


suka sangat.dahlah best sedap pula tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 19:03


salam..
suka juga nasi kerabu ini..banyak ulam..menarik pula warna nasi dia itu..kalau pergi psr mlm mesti belinyer..nyam.nyam..nyam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 30-03-07 19:23


Assalamualaikum...ana pun suka sangat...selalu juga beli kalau pergi pasar [email protected] pasar malam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-03-07 21:20


tapi hati-hati dengan nasi kerabu yang color biru nasinya...Ada kedai yang nak jalan muda depa taruk pewarna tiruan saja.

Awas, pewarna tiruan ni boleh menyebabkan kancer sebab megandungi karsinogen.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 22:22


sukalah juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 31-03-07 00:55


sedap. mak saya suka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

cempaka1981
Warga Rasmi
Menyertai: 09.03.2007
Ahli No: 29087
Posting: 14
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-04-07 09:11


A,kum..

Cempaka memang suka makan nasi kerabu...sedapnya... :-)

Banyak ulam-ulaman...


-----------------
http://wangiancempaka.blogspot.com/
<br


    


  Member Information For cempaka1981Profil   Hantar PM kepada cempaka1981   Pergi ke cempaka1981's Website   Quote dan BalasQuote

danial_muhd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23070
Posting: 212
Dari: Bukit Mertajam -> gambang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-04-07 10:36


Ish.... Ana pun suka juga...

Kalau boleh buat sendiri, kan best...

siapa ada resipi dia? Ana nak buat ini... Asyk2 beli kat kedai saja.. Baik buat sendiri.. Kan?

tolonglah kongsi resipi.... Heheh.... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For danial_muhdProfil   Hantar PM kepada danial_muhd   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-04-07 11:04


tak memilih sangat pasal makanan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-04-07 11:16


teringat lah pulak nasi kerabu mama..hmmm...tak sabar rasanya nak balik & nasi kerabu yang ku cari dulu:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-04-07 13:52


pernah makan nasi kerabu 2kali saja.....
tapi boleh dikatakan sedap jugalah......

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

jannatulmakwa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.10.2006
Ahli No: 26786
Posting: 29
Dari: dari bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-04-07 14:22


beeeeest nyeeerr nasi kerabu...;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannatulmakwaProfil   Hantar PM kepada jannatulmakwa   Quote dan BalasQuote

nana_klate
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12131
Posting: 54
Dari: KeLaTe

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 01:35


mistila suka sebab ore klate juga :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nana_klateProfil   Hantar PM kepada nana_klate   Quote dan BalasQuote

maryam_unisel
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29676
Posting: 57
Dari: klang ~ unsiel

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-04-07 16:40


mula-mula memang tak biasa makan...
kebetulan plkas jiran kita org kelantan. selalu juga bagi nasi krabu...
so suka sangat-sangat sekarang :-)


-----------------
temanku,
bangkitlah dr lenamu yang panjang
dan tak pernah berkesudahan
sekali kau terjatuh
jangan biarkan drmu jatuh selamanya


Bookmark and Share

    


  Member Information For maryam_uniselProfil   Hantar PM kepada maryam_unisel   Quote dan BalasQuote

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-04-07 17:19


orang pahang pun suka jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

syafiq_mmt
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28754
Posting: 42
Dari: dalam rumah

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-04-07 21:43


nasi kerabu memang best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafiq_mmtProfil   Hantar PM kepada syafiq_mmt   Pergi ke syafiq_mmt's Website   Quote dan BalasQuote

castello_gurl
Warga Rasmi
Menyertai: 10.12.2006
Ahli No: 27703
Posting: 13
Dari: dimana kakiku melangkah,disitulah lokasiku

france  


posticon Posting pada: 28-04-07 22:13


saya batu & kayu saja xmakan.. hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For castello_gurlProfil   Hantar PM kepada castello_gurl   Pergi ke castello_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-04-07 17:59


Assalamualaikum..
Ana pun suka sangat makan nasi kerabu ni..Sedap=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 08:17


sahabat-sahabat, ana tak pernah makan nasi kerabu sepanjang hidup ana. ana tak boleh lah makan nasi tu sebab ada macam-macam warna ;-)


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 09:57


nasi hujan panas pun banyak warna....
tapi saya suka makan nasi satu warna saja :)
musim cuti sekolah ni... ramai pula ajak makan nasi minyak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-05-07 10:04


Pada 06-05-07 08:17 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

sahabat-sahabat, ana tak pernah makan nasi kerabu sepanjang hidup ana. ana tak boleh lah makan nasi tu sebab ada macam-macam warna ;-)



kat mana yang banyak-banyak warna tu :-D
setahu saya warna biru nasi tu saja



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 14-09-07 23:49


sedapnya..suka sangat ns kerabu..tapi saya tak makan dengan budu..kalau nak beli ns kerabu, mesti cakap toksey budu..hehe..ns kerabu bubuh ulam banyak-banyak baru sedap..nyumm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 15-09-07 09:11


Assalamualaikum...
Hmmm,nasi kerabu best...buat orang teruja pula tengok nasi tu bulan2 puasa ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-09-07 10:18


hm..nasi kerabu memang sedap.saya suka sangat dengan nasi kerabu... :-)


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-09-07 10:30


saya...tak suka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-09-07 10:32


nasi kerabu sedappp..tambah lagi ada budu...tapi dengan syarat nasi putih..bukan nasi kena warna... :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

maira_insyirah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.06.2007
Ahli No: 30172
Posting: 24
Dari: bumi Allah Taala

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-09-07 10:40


saya org johor..tapi tetap favourite nasi ni..
bagi yang tak pernah2 mencuba ni.cubalah dahulu..pasti tertawan..especially yang dibuat oleh orang pantai timur

dulu saya sendiri tak suka nasi kerabu..sebab tengok nasi nya berwarna biru..kuah pulak tak ada..kemudian satu hari tu cuba juga beli..memandangkan kawan-kawan semua beli..
bila rasa.hmm baru tahu, sedap rupanya..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For maira_insyirahProfil   Hantar PM kepada maira_insyirah   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-09-07 11:44


nasi goreng kerabu + taugeh bebanyak, bunga kantan bebanyak, serai bebanyak +++ dimakan selalu dengan kerabu mangga & perut.

yummmm yummmmmmmmmmm~~~~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sss_89
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27711
Posting: 82
Dari: mana-mana saja

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-09-07 03:25


suka sangat-sangat...terutama budu dio....hehehe nga ule dio...nyam2

Bookmark and Share

    


  Member Information For sss_89Profil   Hantar PM kepada sss_89   Quote dan BalasQuote

burujislam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12352
Posting: 63
Dari: luas bumi Allah....

Perak  


posticon Posting pada: 17-09-07 15:47


suka lah.. tambah Kalau mak yang buat... nasi kerabu blah utara lah..yang banyak ulam2 dan pucuk kayu...baru saja makan masa balik kg berbuka bersama keluarga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For burujislamProfil   Hantar PM kepada burujislam   Quote dan BalasQuote

aesa_85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31101
Posting: 71
Dari: batu pahat

japan  


posticon Posting pada: 17-09-07 15:50


nasi kerabu?huhu...my favorite...tapi kalau buat kat rumah lagi best...gue suka banget...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aesa_85Profil   Hantar PM kepada aesa_85   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-09-07 15:51


eee.. sedapnya nasi kerabu. saya masa study dulu hari2 makan nasik kerabu. sampaikan kawan cakap, "boleh tak hari ni jangan makan nasik kerabu"? hehe,... :lol:


-----------------
Mulakan Setiap Perbuatan dengan Bismillahirrahmanirrahim....
[ Telah diedit oleh: nafisah pada 17-09-07 15:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-09-07 15:57


sedap juga nasi kerabu.saya belajar makan nasi kerabu pun masa study dulu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

anis_farihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2006
Ahli No: 26369
Posting: 87
Dari: terengganu, sarawak

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-09-07 17:36


nasi kerabu???? hmmmm suka sangat-sangat lah...hhuhuhuhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_farihahProfil   Hantar PM kepada anis_farihah   Quote dan BalasQuote

ndb
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.10.2006
Ahli No: 27051
Posting: 61
Dari: KUALA TERENGGANU

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-09-07 17:52


mula 2 tu tak suka sangat tapi orang kata jangan benci nanti suka.jadi dah meningkat dewasa ana suka sangat nasi kerabu.setiap kali pergi pasar malam nak nasi kerabu.Best ada ulam,BUDU,part yang tak boleh lupa :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ndbProfil   Hantar PM kepada ndb   Pergi ke ndb's Website   Quote dan BalasQuote

aisyah_sofiyyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3690
Posting: 34
Dari: Alor Setar

Kedah  


posticon Posting pada: 17-09-07 22:12


Ana memang suka sangat nasi kerabu... selalu jugak mak ana buat nasi kerabu... ni saja lah caranya mak nak ajar ana makan sayur... ana 'takut' sikit dengan sayur... paling best bila kena dengan budu lah... nikmatnya terasa..... :D


-----------------
Manfaat masa yang ada dengan ilmu berguna, amalkan setiap ilmu yang kita perolehi moga kita mendapat keredhaan Ilahi... Mantapkan pemikiran seiring de


Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyah_sofiyyahProfil   Hantar PM kepada aisyah_sofiyyah   Quote dan BalasQuote

cik_dira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31080
Posting: 46
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 17-09-07 23:38


ada saja yang tak suka. di hari itu tengok dalam AF, ada budak-budak sabah tu yang takley nak makan nasik kerabu. nasik biru. takley nak telan. tambah lagi dengan ulam2 tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cik_diraProfil   Hantar PM kepada cik_dira   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Dapur
    »» ada tak yang suka makan nasi kerabu???????

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.239127 saat. Lajunya....